Dodaj do ulubionych

pasożyty-szukam specjalisty

23.02.08, 11:08
Potrzebuję lekarza specjalizującego się w leczeniu robaczyc u dzieci. PILNIE!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wro Re: pasożyty-szukam specjalisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 00:30
      Również szukam specjalisty lub chociaż jakiegoś gabinetu, w którym można zrobić badania np. z krwi.
      W Warszawie robią mikroskopowe badanie krwi, pod Poznaniem badają aparatem Mora, a we Wrocławiu możemy jedynie oddać do badania kał, w którym zazwyczaj nic nie znajdują.
      Wydaje się, że w naszym mieście zakażenie pasożytami nie występuje, a przecież:
      "W Polsce inwazja: owsików sięga 95% ludności
      włosogłówki sięga 80% ludności
      glisty sięga 50% ludności"
      www.antylicho.pl/inwazja-robakow-jelitowych.html
      " * Najnowsze opracowania naukowe na temat pasożytów, wykazują że w organizmach 95% dorosłych ludzi żyjących w dużych miastach zamieszkuje od 1 do 5 gatunków pasożytów.
      * To nieprawda, że pasożyty żyją jedynie w naszym jelicie grubym, można je również odkryć w każdej części naszego organizmu: w płucach, mięśniach, stawach, wątrobie, przełyku, krwi, oczach, a także w mózgu."
      www.revitum.pl/index.php/pasoyty-bd-wiadomy
      Na post wyżej nikt nie odpowiedział, być może teraz zechcecie podzielić się swoją wiedzą...
      Może ktoś słyszał o gabinecie Andrzeja Tadeusza Sokołowskiego na ul. Śniadeckich 51 ?
      • julitta81 Re: pasożyty-szukam specjalisty 08.01.09, 09:52
        Zajrzałam tutaj dzisiaj i jakże się zdziwiłam, że po prawie roku ktoś odpisał(a
        raczej się dołączył)! do tej pory nie znalazłam nikogo, kto wskazałby "fachowe"
        laboratorium, przeleczył po objawach, podpowiedział jak się uodparniać, itp...
        Na razie namiętnie czytam forum Alergie, gdzie znajduję mnóstwo cennych rad.
        Leki wymusiłam na pediatrze. Zamierzam też udać się do gab. A. Sokołowskiego,
        choć przyznam, że nie chciałabym być pierwszą testującą ;) Walka trwa...
        • Gość: irena Re: pasożyty-szukam specjalisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 12:50
          Ja również mamten sam problemco ty błagam jak coś wiesz na temat
          poradni lub jakiegoś specjalisty daj znać...a kto tojest ten
          Sokołowski?
          • Gość: Marek Re: pasożyty-szukam specjalisty IP: *.nyc.res.rr.com 30.07.09, 04:22
            Czy znalazlas jaks pomoc?
            Nie mieszkam w Polsce ale bede tam wkrotce. Podwiedz- jaki lekarz na pasozyty?
            gdzie mozna go znalesc?
            Z gory dziekuje
            M
        • Gość: gość Re: pasożyty-szukam specjalisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 13:02
          Julitta81, byłaś u Sokołowskiego?
          Może znalazłaś innego lekarza znającego temat?
          • joasia33 Re: pasożyty-szukam specjalisty 14.07.09, 19:26
            Ja do Sokołowskiego dzwoniłam jakoś w marcu i akurat w przypadku mojej 4-letniej
            córki badanie podobno nie ma sensu, bo za młoda, on nie chce brać
            odpowiedzialności za wiarygodność badania itp.
            Podobno najlepsze laboratorium (koleżanka przetestowała:-)) to Felix czy jakoś
            tak w Warszawie. Wysyła się im próbki i wyniki są miarodajne.
            Mnie się nie chciało zbierać próbek, pediatra za Boga nie chciała przepisać
            Vermoxu, a dziecko objawy miało ewidentnie, więc najpierw kilka dni poiłam
            syropem cebulowo-czosnkowym (na infekcję gardłową, ale wyczytałam, że robale
            czosnku nienawidzą, więc dwie pieczenie upiekłam:-)), a potem zdobyczny Vermox
            zapodaliśmy według wskazówek jakiejś pani dr, specjalistki od pasożytów,
            wygrzebanych na forum Alergie.
            Zadziało super.
            Skądinąd wiem od tej koleżanki od laboratorium, że we Wrocławiu brak
            specjalistów od pasożytów - za to od alergii mnóstwo, bo alergie diagnozuje się
            notorycznie. (Mówię, co słyszałam, oczywiście.)
            • julitta81 Re: pasożyty-szukam specjalisty 14.07.09, 23:10
              Nie skorzystałam z usług gabinetu pana S. Mnie również zniechęcił telefonicznie.
              Twierdził, że dziecko może się niecierpliwić, płakać a to przeszkadza paniom
              pracującym w gabinecie kosmetycznym znajdującym się obok...Wykonałam takie
              badanie w moim rodzinnym mieście - młoda dzielnie zniosła 3 wizyty. Wyglądało to
              przedziwnie, kosztowało też nie mało ale efekty były - wszelkie objawy ustąpiły!
              Młoda nie budzi się w nocy, nie zgrzyta zębami, nie skarży się na bóle brzucha,
              ma lepszy apetyt, bardzo szybko rośnie itp. Teraz przymierzam się do zbadania
              młodszego, ale to 2-latek więc może być trudniej :) Podobno jest nowy gabinet,
              gdzie przyjmują dzieci, jak znajdę wkleję link
              • julitta81 Re: pasożyty-szukam specjalisty 14.07.09, 23:12
                Znalazłam :)
                www.biovision.pl/
    • Gość: ebla Re: pasożyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:31
      Zastanawiam się nad Zapperem, próbowałyście tej metody?
      • Gość: ebla Re: pasożyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:38
        Znalazłam taki link:
        www.skarbnicazdrowia.pl/index.php?products=product&prod_id=82
        ale podobno można taki aparat kupić taniej, choćby na allegro.
        • Gość: laborantka Re: pasożyty IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.09, 00:07
          Drogie mamy!Pewnie zabrzmi to dla was śmiesznie ale...Jeśli podejrzewacie,że
          Wasze dzieci mają pasożyty to pobierajcie kał do badania w pełnie księżyca.Nie
          ma mocnych!Robale też mają swoje instynkty i właśnie w tym okresie rozmnażają
          się na potęgę.
          • Gość: gość Re: pasożyty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 01:21
            Dzieki za wskazówkę, która wcale nie brzmi śmiesznie. Poza tym... jeśli nasze
            dzieci mają robale, to i my je mamy, czyli wszyscy domownicy.
          • Gość: M Re: pasożyty IP: *.nyc.res.rr.com 29.05.10, 03:43
            mysle ze w pelni ksiezyca- najlepiej biora ..ryby.
            Ale dzieki za powazna podpowiedz.
            3-m sie!
            Ty tez mozesz je miec..
    • zgagusia Re: pasożyty-szukam specjalisty 29.10.09, 20:01
      Ja tez szukam lekarza ktory przeprowadzi skuteczna kuracje p/pasozytnicza u
      mojego syna. Bardzo prosze o jakiekolwiek namiary

A.
      • Gość: laborantka Re: pasożyty-szukam specjalisty IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.09, 15:17
        Jeśli wasze pociechy mają powszechne pasożyty czyli:owsiki,glistnice,lamblie to
        niepotrzebny super specjalista.Bez przesady!Lekarz pediatra może przepisać
        zental albo vermox z antybiotykiem i osłoną przeciwgrzybiczną np.lakcid.nie
        dajcie sie nabrać na pyrantelum to nie działa nawet na chomiki.
      • Gość: M Re: pasożyty-szukam specjalisty IP: *.nyc.res.rr.com 29.05.10, 04:04
        Jest klinika Nadiezdy Simonowej . Zobacz jej ksiazke Pt. szkola zdrowia
        "Uwolnij sie od pasozytow i zyj bez nich" -Mysle do konca nie jest glupia.
        Gdybym byla w Polsce- napewno bym do niej pojechala na taka kuracje.
        Trwa to ponoc 2 tygodnie.Mowi ze pomaga.
        Napewno warto sprubowac.
        Wszystko warto sprubowac w tym momencie liczy sie ZDROWIE!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka