Dodaj do ulubionych

Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 15:19
A co z Jelczem?
Obserwuj wątek
    • Gość: bonzo Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 15:27
      Cześć Jego Pamięci!
      • Gość: pplar Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.nsn.uu3.net 06.03.08, 09:40
        nie ma sie z czego cieszyc. Vovlo za 10-15 lat przeniesie sie dalej na wschod i
        tyle bedzie po tym inwestorze. Jelcz to krajowa firma i raczej sie nigdzie
        przenosic nie bedzie
    • frant3 Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia 05.03.08, 15:35
      Jelcz zmienił branżę:
      jelcz.com.pl
      • Gość: Frant Proszę nie wchodzić na ww. stronę jelcza (wirusy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 17:35
        Może zawierać wirusy. Przepraszam, że ją zamieściłem. Link do niej znlazłem w Wikipedii i nie wiedziałem, że może być niebezpieczna.
    • Gość: Jurass Oto kapitalizm - tak na chłopski rozum... IP: *.189.rev.vline.pl 05.03.08, 16:07
      jeśli nadejdzie czas że koszty produkcji bedą tak wysokie że kapitaliście nie bedzie sie już opłacało prowadzić biznesu w żadnym zakątu swiata to wszystko się zawali cały znany nam kapitalistyczny świat. KU.. nie mogę się tego doczekac!!!!!!!
      • Gość: ja Re: Oto kapitalizm - tak na chłopski rozum... IP: *.lanet.net.pl 05.03.08, 17:21
        Nie bedzie tak nigdy bo rynkiem decyduje popyt i podaż, który zawsze
        wyznaczy cene średnią. Jeśli wszedzie koszty produkcji podrosną to
        znaczy, że dorższy będzie produkt a stać go będzie kupić przez
        klienta bo 'większe koszty produkcji' oznaczają większą pensję dla
        niego :)
        jeśli jakieś dobro może przestać być produkowane to tylko dlatego,
        że albo popyt zniknie (np. wszyscy z autobusów przesiądą sie na
        rowery) albo podaż zniknie (np. zabraknie ropy bądź stali do
        produkcji autobusów). W przeciwnym wypadku zawsze będzie produkcja
        autobusów :)
        cena produktu jest rzeczą wtórną
      • Gość: normal Re: Oto kapitalizm - tak na chłopski rozum... IP: 80.48.225.* 06.03.08, 10:52
        I wtedy wrócisz do właściwego sobie miejsca, czyli będziesz żarł
        jagódki w lesie...
    • Gość: vicki ...a Wrocław i tak kupi MANy... IP: *.218.148.167.telsat.wroc.pl 05.03.08, 16:08
      Miło by więc było, gdyby Wrocław kupował nadal autobusy u życzliwego Volvo,
      skoro jest "miastem Volvo", a nie u MANa... Szkoda, że Volvo przegrało przetarg
      o te parę milionów...
      • Gość: Nishio Kupi MANY z Poznania :)... IP: *.ewe-ip-backbone.de 05.03.08, 16:22
        Ale nie dziwcie się.... Man zainwestował w Poznaniu kilkanaście lat
        temu potem 2 fabrykę otworzył Solaris, którego produkty de facto
        podbijają cały świat... nie wiem czy na produkcje autobusów nie jest
        już za pózno - mam wrażenie ze Volvo obudziło się z ręką w nocniku..
        • Gość: WW Re: Kupi MANY z Poznania :)... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 17:37
          solarisy z Bolechowa to szajs jakich mało
          • Gość: wielkopolanin Redaktorki nie zająknęli się, że z Poznania IP: 83.238.194.* 06.03.08, 09:08
            Popatrzcie jak GWniana manipuluje nawet tak prostymi wiadomościami.
            Aby nie drażnić wrocławskich czytelników nie napisała gdzie są
            umiejscowione dwie fabryki autobusów o których wspomniają w
            artykule. Obie znajdują się w Wielkopolsce w okolicach Poznania. To
            jest włąsnie obłuda i fałsz michnikowych szmatławców. Można sobie
            wyobrazić jak manipulują w znaczniejszych sprawach
            PS. wrocławianom życzę zadowolenia z pracy w Volwo
      • Gość: lazy49 Wrocław kupił Mercedesy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 19:30
        Wrocław kupił Mercedesy. Volvo zrezygnowało z protestu. Najciekawsze, że kupując nowe autobusy Wrocław ZREZYGNOWAł z KLIMATYZACJI dla Pasażerów!!!. Ma ją tylko kierowca. I pomyśleć,że tymi autobusami będą wędzeni kibice z Europy w czasie EURO 2012, a o wrocławianach nie wspomnę przez litość.
        • Gość: Bodek (Wrocław) Re: Wrocław kupił Mercedesy... IP: 80.68.236.* 06.03.08, 09:36
          Dobrze, że zrezygnowali z klimatyzacji. To moja opinia i wielu inny Wrocławian.
          • Gość: kazik Re: Wrocław kupił Mercedesy... IP: *.srv.volvo.com 06.03.08, 10:37
            zrezygnował też z szyb uchylnych...

ciekaw jestem czy w lipcu będziesz tak zadowolony z tego ;-)
            • Gość: Bodek Re: Wrocław kupił Mercedesy... IP: 80.68.236.* 06.03.08, 13:20
              Pewnie gorszy będzie sierpień.

Co do szyb, to bardzo bardzo źle.

Oczywiście, że wolałbym siedzieć w wygodnym fotelu, w temperaturze odpowiedniej.
              Ale nie oszukujmy się - koszt użytkowania klimatyzacji jest ogromny w
              komunikacji miejskiej. I wolałbym, żeby moje podatki poszły na coś innego.
    • Gość: betty Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia IP: *.fbx.proxad.net 05.03.08, 16:14
      a Finowie pewnie bezskutecznie protestują. No i do czego prowadzi kapitalizm,
      sami widzimy. My też pożegnamy tą fabrykę za jakieś kilka
      lat, gdy pensje w Polsce wzrosną zostanie ona przeniesiona na wschód.
      • Gość: rgkk Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.ii.uni.wroc.pl 05.03.08, 16:25
        W tym czasie u nas powstanie produkcja czegoś innego. Chyba tak jest lepiej, niż
        za starych "dobrych" czasów?
      • Gość: karol Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.cpe.quickclic.net 05.03.08, 16:27
        To Szwedzi jeszcze sie nie zorientowali,ze koszty produkcji w
        Polsce rosna?Pensje ida do gory w przeciwienstwie do
        wydajnosci,zwiazki maja swoje trzy grosze do powiedzenia,ciekawe
        jak dlugo tu pociagnal,ale nie wroze im zbyt dlugiej przyszlosci w
        Polsce.Od razu powinni ulokowac sie np.na Ukrainie,zaoszczedzili by
        na przeprowadzkach
        • Gość: 1 Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.users.zlotniki.pl 05.03.08, 18:12
          MÓWISZ ,ZE ZWIĄZKI zawodowe wtrącają swoje trzy grosze troche to
          prawda , ale musisz wiedzieć ,że w szwackim volvo w geteborgu 99,8 %
          załogi jest w związkach i tam nic bez ich zgody sie nie dzieje , i
          nikt nie narzeka wręcz przeciwnie
          • Gość: Emil Hehe: Szwedzi wyrąbali Finów, a Finowie Niemców IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 05.03.08, 19:45
            (Finowie zamknęli Nokię w Niemczech i wynieśli się do Rumunii)
            A my kogo wyrąbiemy???
            • Gość: betty Re: Hehe: Szwedzi wyrąbali Finów, a Finowie Niemc IP: *.fbx.proxad.net 05.03.08, 22:13
              a my wyrąbaliśmy siłę roboczą na Wyspy
            • Gość: tantus Re: Hehe: Szwedzi wyrąbali Finów, a Finowie Niemc IP: *.au.pwr.wroc.pl 06.03.08, 07:30
              Ja bym raczej spytał - kto nas wyrąbie?
    • Gość: pracownik Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:41
      Nie wiem tylko jakim cudem chcą tyle autobusow zrobic...haha
    • kz_karlovitz Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia 06.03.08, 08:01
      z tego co wiem to Volvo nie placi najlepiej.
      Tak to juz jest wielkie hasla jak to u nas dobrze a jak czlowiek
      zaczyna szukac pracy na powaznie to sie okazuje ze nie jest wcale
      rozowo.
    • Gość: arek stop autobusom bez otwieranych okien i klimy !!!!! IP: *.e-wro.net.pl 06.03.08, 08:06
      !!!!!!niedlugo zaczna sie upaly i horror w autobusach!!!!
      • Gość: 666999666 Re: stop autobusom bez otwieranych okien i klimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 09:19
        Ostatnio wykosztowałem się 2,5kafla na rower, nie mam zamiaru wsiadać do mpk i
        płacić tym złodziejom 2,40 za przejazd w puszce + gratis stanie w korku przez
        pół drogi.
      • Gość: Bodek Stop naciskom na zakup klimy!! IP: 80.68.236.* 06.03.08, 09:40
        W autobusach i tramwajach wystarczą duże liczne okna.
        Proszę nie kupować klimatyzacji. Nigdy w życiu.
    • Gość: Ala Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.generacja.pl 06.03.08, 09:57
      Ile zarabia sie obecnie w Volvo???
      • Gość: stefan Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.srv.volvo.com 06.03.08, 10:40
        6 000 000 000 000 $
    • Gość: jeden z wielu Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia IP: *.srv.volvo.com 06.03.08, 10:07
      jedno z kluczowych sloganów "Najważniejszy będzie człowiek" ciekawe
      kiedy.... Chyba na koncu:)
    • jarek.wroclaw Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław 06.03.08, 13:25
      Jelcze się rozpadają, złomom dziękujemy
    • Gość: X Warto dodać, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:48
      "Na razie w stolicy Dolnego Śląska Volvo zatrudnia 2600 osób, w tym
      1700 przy produkcji autobusów."

Warto dodać, że wśród tych 2600 zatrudnionych osób jest mój kumpel,
      Gruby.
    • pozmar Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia 07.03.08, 15:08
      dlaczego ten tekst jest w dziale gazeta dom?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka