Gość: sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 15:19 A co z Jelczem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bonzo Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 15:27 Cześć Jego Pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pplar Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.nsn.uu3.net 06.03.08, 09:40 nie ma sie z czego cieszyc. Vovlo za 10-15 lat przeniesie sie dalej na wschod i tyle bedzie po tym inwestorze. Jelcz to krajowa firma i raczej sie nigdzie przenosic nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia 05.03.08, 15:35 Jelcz zmienił branżę: jelcz.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frant Proszę nie wchodzić na ww. stronę jelcza (wirusy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 17:35 Może zawierać wirusy. Przepraszam, że ją zamieściłem. Link do niej znlazłem w Wikipedii i nie wiedziałem, że może być niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurass Oto kapitalizm - tak na chłopski rozum... IP: *.189.rev.vline.pl 05.03.08, 16:07 jeśli nadejdzie czas że koszty produkcji bedą tak wysokie że kapitaliście nie bedzie sie już opłacało prowadzić biznesu w żadnym zakątu swiata to wszystko się zawali cały znany nam kapitalistyczny świat. KU.. nie mogę się tego doczekac!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Oto kapitalizm - tak na chłopski rozum... IP: *.lanet.net.pl 05.03.08, 17:21 Nie bedzie tak nigdy bo rynkiem decyduje popyt i podaż, który zawsze wyznaczy cene średnią. Jeśli wszedzie koszty produkcji podrosną to znaczy, że dorższy będzie produkt a stać go będzie kupić przez klienta bo 'większe koszty produkcji' oznaczają większą pensję dla niego :) jeśli jakieś dobro może przestać być produkowane to tylko dlatego, że albo popyt zniknie (np. wszyscy z autobusów przesiądą sie na rowery) albo podaż zniknie (np. zabraknie ropy bądź stali do produkcji autobusów). W przeciwnym wypadku zawsze będzie produkcja autobusów :) cena produktu jest rzeczą wtórną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Oto kapitalizm - tak na chłopski rozum... IP: 80.48.225.* 06.03.08, 10:52 I wtedy wrócisz do właściwego sobie miejsca, czyli będziesz żarł jagódki w lesie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicki ...a Wrocław i tak kupi MANy... IP: *.218.148.167.telsat.wroc.pl 05.03.08, 16:08 Miło by więc było, gdyby Wrocław kupował nadal autobusy u życzliwego Volvo, skoro jest "miastem Volvo", a nie u MANa... Szkoda, że Volvo przegrało przetarg o te parę milionów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nishio Kupi MANY z Poznania :)... IP: *.ewe-ip-backbone.de 05.03.08, 16:22 Ale nie dziwcie się.... Man zainwestował w Poznaniu kilkanaście lat temu potem 2 fabrykę otworzył Solaris, którego produkty de facto podbijają cały świat... nie wiem czy na produkcje autobusów nie jest już za pózno - mam wrażenie ze Volvo obudziło się z ręką w nocniku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Kupi MANY z Poznania :)... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.08, 17:37 solarisy z Bolechowa to szajs jakich mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkopolanin Redaktorki nie zająknęli się, że z Poznania IP: 83.238.194.* 06.03.08, 09:08 Popatrzcie jak GWniana manipuluje nawet tak prostymi wiadomościami. Aby nie drażnić wrocławskich czytelników nie napisała gdzie są umiejscowione dwie fabryki autobusów o których wspomniają w artykule. Obie znajdują się w Wielkopolsce w okolicach Poznania. To jest włąsnie obłuda i fałsz michnikowych szmatławców. Można sobie wyobrazić jak manipulują w znaczniejszych sprawach PS. wrocławianom życzę zadowolenia z pracy w Volwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazy49 Wrocław kupił Mercedesy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 19:30 Wrocław kupił Mercedesy. Volvo zrezygnowało z protestu. Najciekawsze, że kupując nowe autobusy Wrocław ZREZYGNOWAł z KLIMATYZACJI dla Pasażerów!!!. Ma ją tylko kierowca. I pomyśleć,że tymi autobusami będą wędzeni kibice z Europy w czasie EURO 2012, a o wrocławianach nie wspomnę przez litość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek (Wrocław) Re: Wrocław kupił Mercedesy... IP: 80.68.236.* 06.03.08, 09:36 Dobrze, że zrezygnowali z klimatyzacji. To moja opinia i wielu inny Wrocławian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Wrocław kupił Mercedesy... IP: *.srv.volvo.com 06.03.08, 10:37 zrezygnował też z szyb uchylnych... ciekaw jestem czy w lipcu będziesz tak zadowolony z tego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: Wrocław kupił Mercedesy... IP: 80.68.236.* 06.03.08, 13:20 Pewnie gorszy będzie sierpień. Co do szyb, to bardzo bardzo źle. Oczywiście, że wolałbym siedzieć w wygodnym fotelu, w temperaturze odpowiedniej. Ale nie oszukujmy się - koszt użytkowania klimatyzacji jest ogromny w komunikacji miejskiej. I wolałbym, żeby moje podatki poszły na coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betty Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia IP: *.fbx.proxad.net 05.03.08, 16:14 a Finowie pewnie bezskutecznie protestują. No i do czego prowadzi kapitalizm, sami widzimy. My też pożegnamy tą fabrykę za jakieś kilka lat, gdy pensje w Polsce wzrosną zostanie ona przeniesiona na wschód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rgkk Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.ii.uni.wroc.pl 05.03.08, 16:25 W tym czasie u nas powstanie produkcja czegoś innego. Chyba tak jest lepiej, niż za starych "dobrych" czasów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.cpe.quickclic.net 05.03.08, 16:27 To Szwedzi jeszcze sie nie zorientowali,ze koszty produkcji w Polsce rosna?Pensje ida do gory w przeciwienstwie do wydajnosci,zwiazki maja swoje trzy grosze do powiedzenia,ciekawe jak dlugo tu pociagnal,ale nie wroze im zbyt dlugiej przyszlosci w Polsce.Od razu powinni ulokowac sie np.na Ukrainie,zaoszczedzili by na przeprowadzkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1 Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.users.zlotniki.pl 05.03.08, 18:12 MÓWISZ ,ZE ZWIĄZKI zawodowe wtrącają swoje trzy grosze troche to prawda , ale musisz wiedzieć ,że w szwackim volvo w geteborgu 99,8 % załogi jest w związkach i tam nic bez ich zgody sie nie dzieje , i nikt nie narzeka wręcz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Hehe: Szwedzi wyrąbali Finów, a Finowie Niemców IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 05.03.08, 19:45 (Finowie zamknęli Nokię w Niemczech i wynieśli się do Rumunii) A my kogo wyrąbiemy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betty Re: Hehe: Szwedzi wyrąbali Finów, a Finowie Niemc IP: *.fbx.proxad.net 05.03.08, 22:13 a my wyrąbaliśmy siłę roboczą na Wyspy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: Hehe: Szwedzi wyrąbali Finów, a Finowie Niemc IP: *.au.pwr.wroc.pl 06.03.08, 07:30 Ja bym raczej spytał - kto nas wyrąbie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.08, 22:41 Nie wiem tylko jakim cudem chcą tyle autobusow zrobic...haha Odpowiedz Link Zgłoś
kz_karlovitz Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia 06.03.08, 08:01 z tego co wiem to Volvo nie placi najlepiej. Tak to juz jest wielkie hasla jak to u nas dobrze a jak czlowiek zaczyna szukac pracy na powaznie to sie okazuje ze nie jest wcale rozowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek stop autobusom bez otwieranych okien i klimy !!!!! IP: *.e-wro.net.pl 06.03.08, 08:06 !!!!!!niedlugo zaczna sie upaly i horror w autobusach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666999666 Re: stop autobusom bez otwieranych okien i klimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 09:19 Ostatnio wykosztowałem się 2,5kafla na rower, nie mam zamiaru wsiadać do mpk i płacić tym złodziejom 2,40 za przejazd w puszce + gratis stanie w korku przez pół drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Stop naciskom na zakup klimy!! IP: 80.68.236.* 06.03.08, 09:40 W autobusach i tramwajach wystarczą duże liczne okna. Proszę nie kupować klimatyzacji. Nigdy w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.generacja.pl 06.03.08, 09:57 Ile zarabia sie obecnie w Volvo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław IP: *.srv.volvo.com 06.03.08, 10:40 6 000 000 000 000 $ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z wielu Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia IP: *.srv.volvo.com 06.03.08, 10:07 jedno z kluczowych sloganów "Najważniejszy będzie człowiek" ciekawe kiedy.... Chyba na koncu:) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.wroclaw Re: Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocław 06.03.08, 13:25 Jelcze się rozpadają, złomom dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Warto dodać, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 17:48 "Na razie w stolicy Dolnego Śląska Volvo zatrudnia 2600 osób, w tym 1700 przy produkcji autobusów." Warto dodać, że wśród tych 2600 zatrudnionych osób jest mój kumpel, Gruby. Odpowiedz Link Zgłoś
pozmar Volvo przenosi produkcję autobusów do Wrocławia 07.03.08, 15:08 dlaczego ten tekst jest w dziale gazeta dom? Odpowiedz Link Zgłoś