Dodaj do ulubionych

Drogowcom na Nowy Rok

IP: 217.153.67.* 31.12.01, 08:20
zwłaszcza tym z Wrocławia
życzę nowych piaskarek i pługów oraz więcej szacunku dla ich klientów.

Śnieg sypie od wczoraj, ale jak Wrocław długi (przejechałem od Kobierzyc do
Karłowic) drogi biało-szare i wyjątkowo grząskie, a jedyną piaskarkę widziałem
w Bielanach Wrocławskich. Cóż, tam nie obsługuje WPO ani Trans-Formers....
Na szczęście niewielu podróżujących.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ocet7% Re: Drogowcom na Nowy Rok IP: *.devs.futuro.pl 31.12.01, 09:22
      Wszystkim służbom drogowym tego miasta serdeczny kij w oko za to co się dzieje
      na ulicach.
      Na co idą moje pieniądze z podatków???
      • Gość: V max Re: Drogowcom na Nowy Rok IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.01, 09:26
        Odczep sie od drogowców. Jeździ się zawodowo.
      • Gość: duzY A płacisz te podatki? IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 10:58
    • Gość: duzY Najważniejsze to znleźć winnego. IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 11:00
      A niby co ci drogowcy mają robić? Śnieg w siatki łapac by Szanownemu Panu na
      drogę nie spadł? A może oddelegować ze dwie pługo-piaskarki do obsługi
      Szanownego Pana?
      Najważniejsze to mieć wiedzę i kompetencje by zabierać głos.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Ocet7% Re: Najważniejsze to znleźć winnego. IP: *.devs.futuro.pl 31.12.01, 11:43
        Gość portalu: duzY napisał(a):

> A niby co ci drogowcy mają robić? Śnieg w siatki łapac by Szanownemu Panu na
        > drogę nie spadł? A może oddelegować ze dwie pługo-piaskarki do obsługi
        > Szanownego Pana?
        > Najważniejsze to mieć wiedzę i kompetencje by zabierać głos.
        > Pozdrawiam.

Po pierwsze primo płacę podatki jak każdy (chociażby zawarte w cenie benzyny), po
        drugie nie chcę aby pługo-piaskarki
        zapylały pod moimi oknami (odsnieża mi zarządca terenu - SM)
        Po trzecie, życzę Ci aby ktoś cię stuknął z powodu śliskiej nawierzchni
        - zobaczymy jak wtedy będziesz klął.
        Przejedźcie się ul.Pułaskiego, Hubską (koło komendy drogówki)- dramat.
        • Gość: V max Re: Najważniejsze to znleźć winnego. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.01, 11:45
          naucz się jeździć Ocet.
          • Gość: duzY Naucz się jeździć ocet - słuszna uwaga. IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 11:50
            Jak jest slisko to się jeździ wolniej.
            • Gość: Ocet7% Re: Naucz się jeździć ocet - słuszna uwaga. IP: *.devs.futuro.pl 31.12.01, 13:39
              Gość portalu: duzY napisał(a):

> Jak jest slisko to się jeździ wolniej.

Jakoś ja mam felgi całe - mistrzu kierownicy
              to Ty się powinieneś nauczyć powozić - duzY!
              • Gość: duzY Tu sie mylisz bo ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 13:41
                felgi to sprawa mojego dziecięcia.
                • Gość: Ocet7% Re: Tu sie mylisz bo ... IP: *.devs.futuro.pl 31.12.01, 13:49
                  A pogięło je, bo nie umie jeździć czy właśnie było ślisko na drodze?
                  • Gość: duzY Re: Tu sie mylisz bo ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 13:51
                    i to i to ... ma pół roku prawko, w samochodzie głównie słucha muzyki ... a
                    podobno we Wrocq było wtedy slisko
                    • Gość: Ocet7% Re: Tu sie mylisz bo ... IP: *.devs.futuro.pl 31.12.01, 14:02
                      No i sam widzisz, drogowcy nie robią kierowcom łaski, że coś tam odśnieżą.
                      Nie śmiem sobie nawet marzyć, że któregoś dnia (zimą jeszcze) wszystkie ulice
                      będą czyste i suche, ale te główne, przelotowe i wielopasmowe powinny być
                      przynajmniej posypane solą, piaskiem itp

Powiadasz, że trzeba jeździć wolniej - powiedz to chorej staruszce, która czeka
                      np. na karetkę, która nie może dojechać.
                      • Gość: duzY Ze staruszką to demagogia. IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 14:07
                        A w ile sekund po zaistnieniu zjawiska ma byc posypane?

• Gość: duzy A jak sam widzisz ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 14:09
                        mimo szkód spowodowanych gołoledzia nie pyszczę bez dania racji na drogowców.
                        • Gość: Ocet7% Re: A jak sam widzisz ... IP: *.devs.futuro.pl 31.12.01, 14:23
                          Nie dogadamy się
                          Bronisz, nie wiedziec czemu służby, które mają pracować m.in za twoje pieniądze
                          a nie wywiązuja się.
                          Wrocław to nie Zakopane.
                          Nie spada tu nigdy 3 m śniegu.
                          Sytuacja drogowa i tak jest o niebo lepsza niż np. w górach.
                          Nie tworzą się zaspy (teren zabudowany).
                          Jeżeli Wrocław stać na spłacanie odsetek za niepłacenie podatku VAT, to na
                          kilka piaskarek i trochę solanki też powinno wystarczyć.
                          • Gość: duzy Re: A jak sam widzisz ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 14:51
                            Nie bronie dla zasady. Po prostu troche o tym wiem. Nie wymagam niemożliwego.
                            Awanturowac się mogę jak po opadachsniegu nadal nic się jei będzie poprawialo.
                            • Gość: ninus Re: A jak sam widzisz ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 16:38
                              Moim zdaniem we Wroclawiu nie jest teraz az tak zle, przed swietami bylo
                              gorzej. Fakt, trzeba jezdzic wolniej i ostrozniej bo jest troche slisko, ale
                              coz, takie sa uroki zimy :) A co do ul.Hubskiej - jechalam dzis tamtedy i nie
                              ma co narzekac bo wyglada ona tak samo jak i innne ulice we Wroclawiu. Poza tym
                              w swieta odwiedzalam rodzinke i widzialam co sie tam dzialo (2-3 metrowe zaspy
                              w miescie) wiec porownujac to do Wroclawia...coz, mysle ze warunki do jazdy jak
                              na ta pogode nie sa tu takie zle.
                              pozdrawiam :)
        • Gość: duzY Za życzenia dziekuję. IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 11:49
          Stukniety jestem i bez śniegu na drogach. Ale taka jest przywara zimy, że pada
          śnieg i jest zimno. jęsli lubisz matematyke to zrób proste obliczenia:
          a) kilkaset kilometrów dróg do odśnieżenia.
          b) kilkanaście pługów
          c) prędkość pracującego pługa ok. 10 km/h
          Pytania:
          a) po jakim czasie pługi przejada po wszystkich ulicach, zakładając, że po 100
          km najgłównijszych jeżdzą 10 razy częściej.
          b) ile w tym czasie spadnie sniegu na ulice na którą pług przyjedzie na końcu,
          zakłądając, że pada 5 cm na godzinę
          Powodzenia.
          • Gość: Lilitch Re: Za życzenia dziekuję. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.01, 12:54
            duzy, z tym jeżdżeniem wolniej to wcale nie jest tak hop, wczoraj na niektórych
            odcinkach były takie warunki, że 20 km/h to była prędkość zawrotna i
            najchętniej jechałabym jeszcze wolniej. łatwo mówić o biednych drogowcach, jak
            ktoś siedzi w domku i nie musi jeździć po zasypanych ulicach. no ewentualnie ma
            jakies szpanerskie do obrzydliwości autko z napedem na 4 koła. a to, że ja
            dobrze jeżdżę nie znaczy, że inni na ulicach też. i wcale nie miałabym ochoty,
            żeby ktoś taki w mój samochodzik stuknął. a drogowcy nie pierwszy już raz tej
            zimy/jesieni się nie popisali.
            • Gość: duzY Lilitch - życzę bezpiecznej jazdy. IP: *.dtvk.tpnet.pl 31.12.01, 13:01
              Ale czy rozwiązałąś zadanie matematyczne? Po prostu odśnieżenie miasta trwa
              wiele godzin. W tym czasie śnieg sypie nadal. Wiele bogatych krajów najwięcej
              co może zrobic to zaopatrzyć kierowców w koce i ciepłe napoje. PO PROSTU SIE
              NIE DA INACZEJ.
              A w sprawie ciepłego domku to:
              a) w wyniku sliskiej jezdni musiałem w zeszłym tygodniu wymienić 2 felgi i dwie
              opony;
              b) jeżdżę codzień niezależnie od warunków;
              c) skoro 20 km/h było zawrotną prędkością to trzeba było zwolnić (naprawde ta
              prozaiczna prawda jest jedyną)
              d) mam wgniecione drzwi przez innego "użytkownika" dróg.
              A poza tym smiesznego nowego roku.
              • Gość: hrabiaa Re: Lilitch - życzę bezpiecznej jazdy. IP: *.eu.org 31.12.01, 13:53
                Panu Kiniorskiemu duzo sniegu pod domem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka