Dodaj do ulubionych

stacje paliw

12.03.08, 13:26
Chciałabym się zapytać, która stacja paliw we Wrocławiu jest według państwa najlepsza
Obserwuj wątek
    • map4 Re: stacje paliw 12.03.08, 13:42
      fantaemi napisała:

> Chciałabym się zapytać, która stacja paliw we Wrocławiu jest według państwa naj
      > lepsza

Nie ma takiej. Przyjeżdżając w odwiedziny do Polski zawsze tankuję do pełna
      przed przejściem granicznym. Jeśli już muszę tankować we Wrocławiu, to staram
      się dolewać nie więcej niż pół baku do paliwa zakupionego jeszcze w Niemczech.

Na Orlenach poza tym bardzo często zepsute są kompresory, dodatkowo dawno już na
      polskiej stacji benzynowej nie widziałem wiaderek do mycia szyb napełnionych
      czymś jeszcze poza zwykłą wodą. Pozytywny jest natomiast asortyment i ceny
      towarów w stacyjnych sklepikach, w porównaniu do cen w DDR.

Jeśli o stosunek ceny do jakości paliw chodzi stacje we Wrocławiu i ogólnie w
      Polsce są w porównaniu do stacji w DDR niekonkurencyjne.
      • Gość: na zimno No i za jakosc paliw nikt nie odpowiada. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.03.08, 13:51
      • fantaemi Re: stacje paliw 12.03.08, 14:15
        ale chodzi mi o powiedzenie którą polską stację umieściłbyś na I miejscu, którą na drugim itd, bo potrzebuję zrobić sobie własny ranking stacji.

ps. zapraszam na Kometę we Wroclawiu (ul. grabiszyńska) - my do wody dodajemy płynu do szyb :)
        • map4 Re: stacje paliw 12.03.08, 14:32
          Przyznanie pierwszego miejsca oznacza wyróżnienie. Jeśli zaś o jakość paliw
          chodzi żadna z dotychczasowych odwiedzonych przeze mnie stacji benzynowych w
          Polsce nie zasługuje na najmniejsze nawet wyróżnienie. Najpierw jakość paliw
          musi się zdecydowanie poprawić.

Przed około trzema laty przemalowano stację Petrochemii w Bolesławcu przy
          rondzie na barwy Orlenu. Od tej pory jakość paliwa dramatycznie na tej stacji
          spadła. Zasięg samochodu po zatankowaniu spadł mi w porównaniu do czasów
          petrochemii płockiej o około 200 kilometrów na baku. Od tej omijam tą stację
          szerokim łukiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka