wrotaz Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego 17.03.08, 09:38 Nie rozumiem tylko, czemu pozwolono komukolwiek blokować ruch w centrum miasta (zgodnie z tekstem w artykule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.ig.pwr.wroc.pl 17.03.08, 10:20 Cholerni terroryści...nastałem sie jak ostatnia pierdoła w tym korku, więc raczej mojego poparcia nie zdobędą już żadnymi merytorycznymi czy niemerytorycznymi chwytami... kurde skandal... udzielił się kupcom klimat Leppera?? przecież to jest terroryzm! wrrrrr... szlag mnie trafi zaraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Komentarz IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.08, 10:35 Ja zgadzam sie z komentarzem gazety pod artykułem. To jest kompromitacja władz, straży miejskiej i policji. Chciałbym, aby tam rozbudowano ZOO, ale nie chcę aby w taki sposób do tego dążono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Komentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 12:19 Chciałbym spytać p.redaktora dlaczego, według gazety, jarmark świąteczny powodował zawał wielkiej wyspy i jednocześnie był w takim idiotycznym miejscu, do którego wszyscy maja daleko, a prywatne (większe) targowisko jest już cacy?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat7 Popieram akcję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 12:54 Większość tu wypowiadających się jest przeciwko handlarzom. Nie zgodzę się z tym, że towar sprzedawany na targowisku jest gorszy od sklepowego, jest on taki sam a przy okazji dużo tańszy. Wielu handlujących ma własne sklepy, a w niedzielę handlują na targu. Prowadzą działalności gospodarcze, płacą wysoki Zus i podatki. We Wrocławiu likwiduje się targowiska bo są konkurencją dla coraz większej ilości galerii. Nie każdego stać na zakupy w tych sklepach, gdzie ceny bywają nawet dwukrotnie większe ze względu na koszty utrzymania takiego sklepu. Wystarczy spojrzeć ile osób przychodzi na zakupy na Świebodzki czy Wróblewskiego (wcześniej na Niskie Łąki) a nawet w tygodniu na Zielińskiego. Ludzie przyjeżdżają tu z całego Dolnego Śląska. Miasto powinno wyznaczyć miejsce do takiego handlu, ale nie na obrzeżach miasta (Karmelkowa) gdzie kupujący nie mają dobrego połączenia komunikacyjnego i wstęp kosztuje 10zł od osoby. Wielu protestujących to kupcy z Grunwaldzkiego, którzy mieli obiecane miejsce na ul.Jedności jednak zostali oszukani przez urzędników. Zaczęli handlować na Niskich Łąkach i stamtąd też ich wyrzucili. Niedługo będzie problem ze Świebodzkim, więc już miasto powinno szykować miejsce na handel ale w lepszych warunkach, poznakowane miejsca, utwardzony teren, zaplecze sanitarne i gastronomiczne. Handlarze na pewno zadbają o porządek po sobie. Przykładowo przy 500 miejscach handlowych licząc rezerwacje po 200-300zł miesięcznie od miejsca zarobek dla miasta byłby 100000-150000 miesięcznie + jeszcze dzienna opłata targowa. Czysty zysk i zadowoleni handlarze i kupujący. Co do blokady to jak strajkują np. lekarze, nauczyciele to wszystko jest OK? Ilu lekarzy wczoraj miało pretensje, jeden spieszył się do szpitala, a za chwilę robił zakupy na targu!! Odpowiedz Link Zgłoś
yurekphila Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego 17.03.08, 15:27 Czegoś tu nie rozumiem, jest giełda na Gnieżnieńskiej dlaczego tam nie chcą handlować? To że wstęp jest płatny to żaden argument, nic za darmo nie powinno być. Tam przynajmniej w czystych butach można wyjść. Może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bat7 Re: Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 15:32 Byłem na Gnieźnieńskiej i tam niestety nie ma warunków do tego. Było mało sprzedających (nie licząc samochodów) i z samochodówki jeździli (niektórzy bardzo szybko) non stop samochodami pomiędzy stoiskami z ubraniami brudząc cały towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.219.146.194.generacja.pl 17.03.08, 17:24 A ja bym proponowała żeby miasto zapytalo mieszkańców Wielkiej Wyspy czy chcą żeby rozbudowywać zoo. Prawda jest bowiem taka, że od zoo smierdzi (zwłaszcza w lecie), lęgną sie tam szczury, robactwo itp. Na Wiwulskiego zaraz koło stadionu Slęzy powstało nowe, ekskluzywne osiedle i na razie stadion jako tako oddziela tych ludzi od zoo - jak je powiekszą to mogę tylko współczuć. Sama mieszkam na Biskupinie i uważam , że targ zamiast powiekszonego zoo lepiej przysłuzy się mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruczkowski Re: Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.08, 18:28 zlikwidować zoo i zrobić targ! świetny pomysł! gratuluję! psychiatra ma urlop? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koma Re: Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.e-wro.net.pl 17.03.08, 19:12 miasto utrudnia w korzystaniu z jednych z najważniejszych praw obywatelskich prawa własnoći dostępu do gruntu i swobody działalności gospodarczej uregulowanych w Konstytucji RP i ustawie o swobodzie działalności gospodarczej. Miasto kosztem prywatnego przedsiębiorcy chce powiekszyć zoo o grunt który nie jest miasta własnością, a które miasto samo przekazało INTAKUSOWI za wybudowanie mieszkań przez INTAKUSA. A przecież sam INTAKUS chce wybudować na tym terenie obiekt sportowy -stadion piłkarski na kilkanaście tysięcy kibiców. A gdzie będą przyjeźdzać kibice na EURO 2012 zobaczyć pawiana w zoo czy na miesiąć przed EURO Christano Ronaldo z Portugalii jak ćwiczy z chłopakami na Wróblewskiego?? A miasto nie pozwala wybudować tego obiektu....!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbowa Intakus nie potrafi budować IP: *.lanet.net.pl 17.03.08, 20:59 Mieszkam w takiej nowej chałupce wybudowanej przez że tak powiem Firmę budowlaną INTAKUS. Wszystko się wali, pęka , dach nie ma ocieplenia a materiały użyte do budowy są najgorszej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 21:06 Gazeta 11.03.2008 Wartość działki jest piętnastokrotnie wyższa od ceny ostatnio oferowanej przez miasto - mówi szef Intakusa-Ślęzy. - Wkrótce złożę wniosek o pozwolenie na budowę w tym miejscu hotelu oraz parkingu na 2 tys. aut osobowych i 30 autobusów. Gazeta 16.03.2008 I choć planowana przez tę firmę budowa na Wróblewskiego stadionu na 15 tys. miejsc wydaje się absurdalna, to ma ona prawo takie plany mieć. Quiz. Co firma Intakus zamierza budować: targowisko, hotel, parking czy stadion? BTW: Rozmawiałem dziś Ronaldo, jest oburzony tą sytuacją. Będzie interweniował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głodny Re: Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.wroclaw.mm.pl 17.03.08, 23:10 A czy wiecie dlaczego nie można było nic kupić do jedzenia na targu? Czyżby brak zdody sanepidu albo dostępu do wody/? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.219.146.194.generacja.pl 18.03.08, 12:01 proponuję trochę dokładniej czytać posty. Nie chodzi mi o likwidację zoo ale o to zeby juz go nie powiększać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdd Re: Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.03.08, 18:19 Odnosząc się do wypowiedzi uczestnika forum - kruczkowskiego, mam wątpliwości co do jego poziomu intelektualnego... Pragnę zauważyć, że niedzielne targi są tradycją od wielu lat, nie tylko w Polsce, ale również w całej europie. Sądzę, że kruczkowski nie jest obeznany w sytuacji prawnej tego przedsięwzięcia - na stadionie ślęzy mogą być organizowane kiermasze, a takim w świetle prawa jest to targowisko, ponadto sądząc po wykształceniu jakim wykazuje się kruczkowski pisząc "menTy", odradzam cyniczny komentarz "zlikwidować zoo i zrobić targ!" - tu nie chodzi o likwidacje, a jedynie uniemożliwienie powiększenia zoo, widocznie prymitywizm, jakim wykazuje się na forum nie pozwala mu zauważyć niehonorowych metod walki miasta z Intakusem, na którym cierpią przede wszystkim kupcy. Co do zoo, to zamiast wielkich planów powiększania jego obszaru, może niech najpierw powiększą klatki niektórym misiom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: 85.134.140.* 17.03.08, 21:03 Rafcio - prezydent, Bodzio - minister, przy pomocy Grzesia tez misnistra jeszcze pokażą kto w tym cyrku Wrocławiu rządzi!!! Jakaś tam chołota będzie handlowała na prywatnym terenie a sio na Karmelkową bez drogi i ulicy, ktoś w tym ma interes, (czytaj w/w) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.gprs.plus.pl 17.03.08, 23:49 ktoś napisał..."Oni płacą podatki ,wysoki zus..."...zastanawiam sie kto z Nich płaci??... Ludzie z Milicza( zdecydowana większość na placu)zapewne płacą ...ale chyba za herbate na placu bo watpie aby Niemiec na wystawce zostawił stare buty z fakturą dla Polaka,a może Panie sprzedajace perfumy --prawie prawdziwe,albo jumacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdd Re: Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.04.08, 12:19 hołota właśnie się wypowiedziała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.city-connect.pl 19.03.08, 19:38 Nie dosc, ze dojazd w tygodniu jest fatalny, gigantyczne korki, to jeszcze w weekendy ma byc tak samo??! Hala Stulecia, Park Szczytnicki plus sezon turystyczny to juz spore utrudnienia, nie wspominajac o czestych imprezach w samej Hali. Ciekawe czy tak zapatrzone w Zachod wladze miasta zauwazyly, ze wlasnie na Zachodzie "wychodzi" sie z takimi imprezami za miasto budujac specjalne centra konferencyjne. Ale ci "na gorze" wiedza zawsze lepiej, a za ich arogancje placa zwykli obywatele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korupcja Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 16:42 moim zdabiem jakiś tłusty cwaniak poprzez "krewnych i znajomych królika" uprawia prywate na wyspie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anianianiania Rano kupcy blokowali ulicę Wróblewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 10:47 Pomysł organizowania na wielkiej wyspie targowiska jest całkowicie chybiony. Obok znajdują się tereny typowo rekreacyjne i taki charakter powinien być zachowany. Targowisko, jak się można domyśleć, będzie jedynie wstydliwą antywizytówką dla mieszkańców i przyjezdnych, których jest coraz więcej.... łatane stoły, zakurzony towar, staniki przymierzane na swetry, woda lejąca się z workowatych zadaszeń, smród zjełczałego, palonego tłuszczu....tak u nas wyglądają targowiska... najlepszym wyjściem dla wszystkich byłby parking. Ostatnio ogladałam w TV dyskusję kupców i pracowników miejskich, rozpoznałam kilka pań, które handlowały na grunwaldzie, pamiętam że interes całkiem nieźle sie kręcił, ale przez cały ten czas nie zainwestowały w pożądne stoisko. Co do właściciela terenu, to świadomie zdecydował się na otwarcie targowiska, mimo braku porozumienia z władzami miasta, jak zawsze jakoś to będzie, a jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś