Dodaj do ulubionych

Galop 2008

13.04.08, 22:03
Ile osób w mieście wie o tym tanecznym przeglądzie dla dzieci z klas 0-6 organizowanym przez Sp 17. Galop to inicjatywa tej szkoły wymyslili ją nauczyciele I realizują ją po raz 6 i chwała im za to. W tym roku wzięlo udział blisko 60 zespołow z Wrocławia i Dolnego Ślaska. Nie są to zespoły profesjonalne są to szkolne kola taneczne które śa prowadzone przez nauczycieli pasjonatów.Chcę napisać o tym jak nasze media interesują się ważnymi imprezami .
Taka duża impreza a media wrocławskie nic. Wrocławska gazeta wyborcza i inne gazety nie mówiąc o telewizji szukają sensacji a nie piszą o tym co ciekawego i na taką skalę odbywa się w naszym mieście. Szkoły nie stać na sponsorowany artykuł a my mieszkańcy Wrocławia chcemy więcej informacji o tym co ciekawegowe i dobrego jest w naszym mieście. Mam nadzieję że to się zmieni i nie chodzi mi tylko o Galop ale o inne wydarzenia . Promujmy dobrą robotę, świetną inicjatywę ideę poprzez którą wychowujemy małych Wrocławian. Dajemy im szansę, patrzę przez moje okno na Śródmieściu - za oknem śmietnik wokolo góra śmieci, zaparkowane samochody, grupa pije piwo, wyraża się niecenzuralnie, dzieci bawią się " materiałami znalezionymi na śmietniku, Dziewczynka podchodzi do kierowcy samochodu prosi i parę groszy na cukierki. Na podworku nie ma ławki nie ma kosza do piłki, nie ma chuśtawki, nie ma nawet drzewa. pokażmy tym dzieciom że można inaczej, że w każdym z nich jest jakiś talent. A talent jest. Dowodem na to jest Galop tam prezentują się szkolne koła taneczne, dostępne i nie odpłatnie dla każdego dziecka. Tam jest szansa że może ta żebrzaca dziewczynka znajdzie swoją drogę życiową. Dlatego propujmy proste rozwiazania. Na szczęcie nasze miasto finansuje w szkołach kola zainteresowań ale media też mogą pomagać poprzez propagowanie świetnej pracy i mozliwości jakie daje szkoła. Myślę że galą Galopu zainteresują się media i pokażą dzieciom a zwłaszcza rodzicom, że podwórko nie wychowa im dzieci, że niekoniecznie muszą mieć pieniądze aby odkrywać i kształcić umiejętności i talent swojego dziecka
Obserwuj wątek
    • Gość: przem man Re: Galop 2008 IP: *.chello.pl 16.04.08, 11:41
      Jako rodzic dziecka występującego w GALOPIE jestem zdegustowany
      takim podejściem lokalnych mediów do pięknych i potrzebnych
      realizacji lokalnych. Mimo prób własnych oraz jak się dowiedziałem
      prób organizatorów GALOPU, zainteresowania ani Gazety ani TV
      powyższym tematem nie odnotowano, nawet nie zamieszczono małej
      wzmianki na temat tej imprezy.
      Redakcje naszych gazet i TV powinny zadbać o rozbudzenie
      zainteresowań kulturalnych nie tyle u dzieci, ale przede wszystkim u
      swoich pracowników z wrocławskich i dolnośląskich redakcji. WSTYD !
    • Gość: mamamam Re: Galop 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:36
      To wstyd że media lekceważą takie imprezy. Właściwie szukają tylko sensacji. Dlaczego organizatorzy muszą się prosić o jakąś wzmiankę to rola dziennikarzy aby dowiadywali się sami o takich rzeczach. Co nam przekazuje wrocławska gazeta wyborcza magazyn piątkowy- czasem zasłania się reklamami i pisaniem o niczym aby miała objętość. Czy dziennikarze spełniają rolę społeczną . Rzadko kiedy wiem o inicjatywach stowarzyszeń, fundacji wiemy tylko o Capitolu, Operze i kilku teatrach jakim kluczem działa dzinnikarska praca, Co nam pokazuje regionalna 3 czy widzielismy jakieś programy ciekawe dla dzieci , może warto pokazać jak tańczą wroclawskie dzieciaki napewno zwiększy to oglądalność tej telewizji.
    • Gość: Elunia Re: Galop 2008 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 20:26
      czytaliście dzisiejszą wrocławską wyborczą o czym tam piszą same reklamy nie znalqzłam nic da dzieci ani o dzieciach, W tym miescie nie ma dzieci , nie ma spraw dzieci, nie ma wydarzeń , nie zdolnosci , nie ma twórczości, trzeba umierać!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka