roxy1111
13.04.08, 22:03
Ile osób w mieście wie o tym tanecznym przeglądzie dla dzieci z klas 0-6 organizowanym przez Sp 17. Galop to inicjatywa tej szkoły wymyslili ją nauczyciele I realizują ją po raz 6 i chwała im za to. W tym roku wzięlo udział blisko 60 zespołow z Wrocławia i Dolnego Ślaska. Nie są to zespoły profesjonalne są to szkolne kola taneczne które śa prowadzone przez nauczycieli pasjonatów.Chcę napisać o tym jak nasze media interesują się ważnymi imprezami .
Taka duża impreza a media wrocławskie nic. Wrocławska gazeta wyborcza i inne gazety nie mówiąc o telewizji szukają sensacji a nie piszą o tym co ciekawego i na taką skalę odbywa się w naszym mieście. Szkoły nie stać na sponsorowany artykuł a my mieszkańcy Wrocławia chcemy więcej informacji o tym co ciekawegowe i dobrego jest w naszym mieście. Mam nadzieję że to się zmieni i nie chodzi mi tylko o Galop ale o inne wydarzenia . Promujmy dobrą robotę, świetną inicjatywę ideę poprzez którą wychowujemy małych Wrocławian. Dajemy im szansę, patrzę przez moje okno na Śródmieściu - za oknem śmietnik wokolo góra śmieci, zaparkowane samochody, grupa pije piwo, wyraża się niecenzuralnie, dzieci bawią się " materiałami znalezionymi na śmietniku, Dziewczynka podchodzi do kierowcy samochodu prosi i parę groszy na cukierki. Na podworku nie ma ławki nie ma kosza do piłki, nie ma chuśtawki, nie ma nawet drzewa. pokażmy tym dzieciom że można inaczej, że w każdym z nich jest jakiś talent. A talent jest. Dowodem na to jest Galop tam prezentują się szkolne koła taneczne, dostępne i nie odpłatnie dla każdego dziecka. Tam jest szansa że może ta żebrzaca dziewczynka znajdzie swoją drogę życiową. Dlatego propujmy proste rozwiazania. Na szczęcie nasze miasto finansuje w szkołach kola zainteresowań ale media też mogą pomagać poprzez propagowanie świetnej pracy i mozliwości jakie daje szkoła. Myślę że galą Galopu zainteresują się media i pokażą dzieciom a zwłaszcza rodzicom, że podwórko nie wychowa im dzieci, że niekoniecznie muszą mieć pieniądze aby odkrywać i kształcić umiejętności i talent swojego dziecka