Dodaj do ulubionych

Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra!

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.08, 20:43
Sam dzisiaj jechałem tym objazdem.W Siechnicy skręciłem w prawo i
kierując się w stronę Elektrowni,przez
tory,płyty,Bliżanowice,Trestno,Opatowice,Międzyrzecką dojechałem
dość szybko do Wrocławia-do skrzyżowania z Niskimi Łąkami licznik
pokazał mi od skrzyżowania w Siechnicy-14,400 km.
Droga na niemal całej długości nie nadaje się do takiego natężenia
ruchu.Samochody wymijając się rozjeżdziły pobocze.Często tędy biegam
i jeżdżę rowerem,obecnie się boję gdy jak dawniej przejechał od
czasu do czasu samochód to teraz jadą całe watachy.Pokazywali nawet
w Faktach jak samochody jadą jeden za drugim w Bliżanowicach-w
miejscu gdzie samochody jechały od czasu do czasu,jadą w dodatku
szybko przez co skarżą się mieszkańcy tych wiosek.W telewizji
sołtysowa Trestna zwróciła się o pomoc do Policji by wystawiła tutaj
radary.
Ten przejazd jest niby szybki ale niebezpieczny gdyż łatwo otrzeć
się z wymijanym samochodem,łatwo w wielu miejscach zaryć w błocie
nie mówiąc już o tym jak samochód wygląda brudny po takiej
jeżdzie.Zastanawiam się czy warto tedy jeżdić gdyż jeżdzi się
również tędy po nierównej nawierzchni-płyta i kostka.Zauważyłem,że
samochody rano jadą głównie z Siechnic omijając korek w Radwanicach
i na objeżdzie-Hubskiej i Pułaskiego od razu wyjaeżdżając na
pl.Wróblewskiego,skąd w jedną stronę do centrum a w drugą na most
Grunwaldzki.Po południu zaś wielu kierowców wraca omijając korki
które są na jednym wąskim pasie Krakowskiej a ciągnące się przez
Traugutta w stronę centrum.
Obawiam się że niedługo wogle się nie da tędy biegać ani jeżdzić
rowerem gdyż coraz więcej kierowców dowiaduje się o tym objeżdzie.I
ja się dziwię gdy widzę odległe rejestracje-skąd ci kierowcy o tym
wiedzą,czyżby z GPS-u bo w Siechnicy będąc na głównej drodze z Oławy
nie jest wcale łatwo o tym wiedzieć!
Obserwuj wątek
    • Gość: sarkasta Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.lanet.net.pl 16.04.08, 22:20
      ku.. mać, następny z tą "SiechnicĄ". To są SiechnicE, a nie SiechnicA, więc "w
      SiechnicACH" a nie "SiechnicY"!!!
      • Gość: Martix Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.04.08, 22:26
        Prof.Miodek się znalazł!
        • zusto129 Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra 17.04.08, 00:29
          no ja tez wole prezez Trestno,dwa razy jechalem normalnie przez
          Armii krajowej i dziekuje ale wiecej nie potrzebuje,przez Trestno
          idzie szybciutko,a takie posty + informacja w faktach i prasie tylko
          pomagaja w tym zeby tych aut bylo tam jeszcze wiecej
          • Gość: Martix Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.08, 13:50
            Będzie szybciutko jak wkurzeni mieszkańcy zaczną wysypywać na drogę
            gwożdzie!
            • Gość: mart Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.icpnet.pl 30.04.08, 01:11
              A jeszcze szybciej zjawi się u nich policja - za stwarzanie
              zagrożenia zdrowia i życia kierowców. Co to za chamskie zwyczaje,
              wysypywanie gwoździ?!
            • Gość: mart Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.icpnet.pl 30.04.08, 01:13
              Sorrki, nie doczytałem - wydawało mi się, że napisałeś "gwoździe".
              Tymczasem widzę, że mieszkańcy będą wysypywać gwożdzie. Nie wiem, co
              to takiego, ale chyba nic groźnego :)
        • Gość: Wiedźmin Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.08, 15:02
          I bardzo dobrze, że się znalazł. O mnie też tak powiesz ?
        • Gość: taka prawda Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 17:48
          Ty nie biegaj już tyle w maratonach bo ci mózg wywiało.
      • Gość: obserwator Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 22:16
        TRWAJA PRZYGOTOWANIA DO BLOKADY NIEBEZPIECZNEGO OBJAZDU
        • Gość: TEN SAM OBSERWATOR Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.gprs.plus.pl 17.05.08, 22:42
          PIEKNIE WYTLUMACZYL PAN JABLONSKI Z DAWNEGO ,,ZDIKU..TEL 071-355-
          90-76 WEW 288 DROGA JEST W DOBRYM STANIE
    • nokianin Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra 17.04.08, 08:05
      spokojnie, obwodnica i nowe mosty poniżej Grunwaldzkiego będą juz za 5 lat...
      • tbernard Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra 17.04.08, 11:31
        Poniżej?
        • Gość: ntx Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.srv.volvo.com 17.04.08, 13:53
          raczej powyżej, kolega się pomylił :-)
          • Gość: Martix Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.08, 13:52
            Jak tak dalej pójdzie to zrobią tu zakaz ruchu niedotyczący pojazdów
            mieszkańców Opatowic,Trestna,Bliżanowic!
            • Gość: Damian Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.dsl.biskupin.wroc.pl 27.04.08, 12:58
              Ta trasa nie jest przystosowana do takiego dużego ruchu powinni tam wprowadzić
              bezwględny zakaz wjazdu dla tych cwaniaków! Jeżdzę tam często rowerem i nie mam
              zamiaru wdychać spalin cwaniaków z Siechnic czy innego zadupia.
              • Gość: Martix Re: Za zakazem! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.08, 19:43
                Powinien tu być zakaz ruchu z napisem pod spodem:"Nie dotyczy
                mieszkańców Opatowic,Trestna i Bliżanowic" gdyż oni dojeżdżają
                choćby do Świętej Katarzyny gdzie jest ich Urząd Gminy.Powinno tak
                być aż do zakończenia przebudowy Krakowskiej po czym ten objazd nie
                będzie już się opłacał i będzie już spokój.Coś muszą zrobić bo droga
                jest coraz bardziej niszczona a samochodów jest tu coraz
                więcej.Samochody te jadą często za szybko i może dojść do grożnych
                sytuacji.
                Coraz częściej dochodzi do sytuacji,że trenując tutaj bieganie
                {biegam amatorsko} jestem zmuszony zbiegać na nierówne pobocze gdzie
                narażam się na kontuzje nie mówiąc już o tych wspomnianych wyżej
                spalinach.
                W tym wątku chcę nawiązać do panów ochroniarzy z firmy patrolującej
                tereny wodonośne,do ich kultury{obecnie chyba firma SOLID}.Dzisiaj
                biegnąc ulicą Międzyrzecką gdzie zawsze biegam i nigdy nikt mnie się
                nie czepiał {a biegać drogami muszę bo liczne biegi uliczne,również
                maratony{za tydzień Maraton Cracowia} odbywają się na drogach} i
                dzisiaj była taka sytuacja że musiałem zbiec na pobocze bo jest tu
                wąsko a z przeciwka jechał ten wspomniany patrol terenowym wozem w
                stronę terenów wodonośnych a z tyłu właśnie taki samochód z dzikiego
                objazdu zbiegłem na pobocze a mimo tego tym panom to nie wystarczyło
                i jeden z nich kierował do mnie głupie uwagi,widać że nie lubi
                biegaczy a w/g niego dla jego wygody biegacz ma biegać po trawie
                wykręcając sobie nogi.Nie jestem zbyt szybkim biegaczem ale kontuzja
                może dopaść każdego.I niech ci panowie mają pretensję do takiego
                objazdu a nie do ludzi uprawiających sport.My tu zawsze
                biegaliśmy,biegamy i nadal chcemy tu biegać i nikt tego nie może nam
                zabronić!
                • tbernard Re: Za zakazem! 27.04.08, 23:46
                  No to niech się wszyscy mieszkańcy różnych osiedli skrzykną i wprowadzą zakaz:
                  - na Karłowicach za wyjątkiem mieszkańców Karłowic
                  - na Szczepinie za wyjątkiem mieszkańców Szczepina
                  - na Muchoborze za wyjątkiem mieszkańców Muchoboru
                  i tak można by długo wyliczać.
                  Niech każdy po swoim osiedlu tylko jeździ. A cwaniaków do paki którzy chcą dalej
                  jechać albo samochody im zarekwirować.
                  • piast9 Re: Za zakazem! 28.04.08, 07:55
                    tbernard napisał:

> - na Karłowicach za wyjątkiem mieszkańców Karłowic
                    > - na Szczepinie za wyjątkiem mieszkańców Szczepina
                    > - na Muchoborze za wyjątkiem mieszkańców Muchoboru
                    a na pl. Grunwaldzkim za wyjątkiem mieszkańców pl Grunwaldzkiego :)
                    • tbernard Re: Za zakazem! 28.04.08, 10:39
                      > a na pl. Grunwaldzkim za wyjątkiem mieszkańców pl Grunwaldzkiego :)

Oczywiście, reszta wynocha do swojej piaskownicy ;).
                      • tomek854 Re: Za zakazem! 06.09.08, 16:26
                        Ale za to Matrix będzie mógł się spokojnie przygotowywać do kolejnego maratonu.

Tylko że kolejny Maraton będzie się odbywał w Maratonie, bo tylko tam, będzie
                        wbieg dla maratończyków dozwolony :D
              • piast9 Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra 27.04.08, 19:56
                Droga publiczna więc dlaczego nazywać "cwaniakiem" tego, kto z niej korzysta. Ja
                mieszkam w śródmieściu Wrocławia, mi to dopiero zgraja "cwaniaków" jeździ pod
                oknami! Niektórzy nawet tramwajami!

Zakaz jest nie do wyegzekwowania. Przecież nie postawią rogatek i nie będą
                sprawdzać papierów.
                • Gość: Martix Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.08, 22:14
                  I co że publiczna jak nie ma tędy wytyczonego objazdu?Jak nie są
                  cwaniakami to niech jadą przez Armii Krajowej,Hubską i
                  Pułaskiego.Gdyby postawili znak zakazu wjazdu to już było by mniej
                  ryzykujących jazdy tędy.A patrol Policji też może tu być jak nie
                  stale to często co mogło by zniechęcić "cwaniaków" do jazdy "na
                  skróty".
                  • Gość: fakir Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.chello.pl 27.04.08, 22:53
                    dopóki nie ma znaku że np. jest "zakaz ruchu za wyjątkiem..." nie ma podstaw,
                    aby zabronić korzystania z alternatywnej trasy do oficjalnie obowiązującego
                    objazdu...
                  • piast9 Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra 28.04.08, 07:54
                    Czy jazda z Siechnic przez Świętą Katarzynę, Smardzów, Żerniki i dopiero do
                    Wrocławia to też byłoby cwaniactwo? Nie ma tamtędy wyznaczonego objazdu.

To jest droga publiczna. Póki nie ma zakazu (który jak mówię byłby niemożliwy do
                    wyegzekwowania) to każdy ma prawo tamtędy przejechać.
                    • Gość: "CWANIAK" Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: 87.204.12.* 28.04.08, 10:32
                      Gratuluje nie-cwaniakom:)) to proponuje w takim razie pójść dalej
                      tym tropem, po co się ograniczać:)) zakażmy przejazdu przez
                      wspomniane miejscowości nie-mieszkańcom, ale pod jednym warunkiem,
                      Ci którzy tak głośno krzyczą i uzurpują sobie prawo do zarządzania
                      drogami powiatowymi czy gminnymi, powinni mieć zakaz wjazdu do
                      Wrocławia czy innych miejscowości.
                      chyba logiczne co nie:)) pozdrawiam nie-cwaniaków którym tak szkodzą
                      spaliny i odgłosy wydawane przez przejeżdżające auta
                  • Gość: blurg Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.08, 11:55
                    Kurde, następny czechofil się znalazł, który korzystanie z najlegalniejszej na
                    świecie możliwości nazywa cwaniactwem :-/
                    • Gość: Cwaniak Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: 87.204.12.* 28.04.08, 14:01
                      Chyba mnie nie zrozumiałeś, jakbyś wiedział czym jest ironia to z
                      pewnością Twojego wpisu w tym tonie tutaj by nie było. Sam
                      korzystam z tej drogi, a jak komuś przeszkadza ruch samochodowy w
                      tamtych okolicach, proponuje proste rozwiązanie, zmienić miejsce
                      swojego pobytu:))
                      • Gość: Martix Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.04.08, 17:14
                        Jak chcesz wiedzieć,to właśnie nadmierny ruch tam przeszkadza nie
                        tylko mieszkańcom tych miejscowości ale i wypoczywającym.Ulicą
                        Międzyrzecką,Opatowicką przejeżdża mnóstwo rowerzystów,dużo osób
                        tędy biega chcąc uwolnić się od tego co codziennie spotyka się na
                        ulicach-korków i smrodu z rur wydechowych aut.To jest taka enklawa
                        od spalin,spokojna i cicha,to zielone płuca dla Wrocławia i tak
                        powinno być nadal.Nie możemy dopóścić by spokojne dotąd miejsca
                        stały się uciążliwe od samochodów.
                        Nie ma się co dziwić że mieszkańcy się buntują.Gdybyś też tam
                        mieszkał{ła} to na pewno by ci się to też nie podobało.A to
                        egoistyczne podejście-mi jest dobrze,ja mieszkam w spokojnym miejscu
                        ale innym mogę szkodzić!
                        • piast9 Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra 28.04.08, 22:07
                          Nie przesadzaj, to sprawa przejściowa, nie na stałe. Akurat wątpię aby
                          którykolwiek z niezgadzających się z Twoim zdaniem mieszkał w spokojnym miejscu.
                          Ja nie mieszkam.
                          • Gość: Martix Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.08, 21:07
                            Zjawisko przejściowe ale droga po nim będzie sie nadawała do remontu.
                        • tbernard Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra 29.04.08, 08:36
                          Czyli ci którzy tam mieszkają także powinni być pozbawieni prawa do używania
                          pojazdów spalinowych. Jak enklawa, to enklawa. Nie uznaję równych i równiejszych.
                          • Gość: dm Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.08, 21:05
                            Może być enklawa nie dotycząca mieszkańców którzy przecież muszą
                            dojechać do swoich domów.Takie znaki widzę w wielu miejscach jeżdżąc
                            po kraju.
                            • tbernard Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra 30.04.08, 00:39
                              Takie znaki to zwykła prywata. Koło mnie nikt nie może jechać ale ja mogę i to
                              nie tylko koło swojej zagrody.

Jeśli mówisz, że muszą dojechać, to niech rowerów używają.
                              Aha, te znaki z dopiskiem, to widujesz na drogach publicznych, czy wewnętrznych
                              pod zarządem spółdzielni mieszkaniowych?
                              • Gość: Martix Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.04.08, 19:25
                                I publicznych zwłaszcza gdy jest remont drogi a mieszkańcy mają
                                przywilej dojechania do domów.Tak może być i w tym przypadku.
                  • tomek854 Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra 06.09.08, 16:27
                    > I co że publiczna jak nie ma tędy wytyczonego objazdu?

A to musi być objazd wytyczony żebym miał prawo tam jechać?

Jak mieszkałem we Wrocławiu to sobie lubiłem czasem zajechać na Opatowice albo
                    do Trestna, zaparkować gdzieś auto i pójść się poszwędać wzdłuż rzeki...

Cwaniak ze mnie, nie? Przecież mogłem się szwędac po parkingu Carrefoura, miałem
                    bliżej :P
              • Gość: Eg Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 23:31
                Najwięcej jeździ tamtędy cwaniaków z zadupia DW...
                • Gość: Martix Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.08, 23:22
                  Jak biegam i patrzę na rejestrację to widzę właśnie DWR co wskazuje
                  na Siechnicę i wiochy dalej.Potem widzi się DOA,DW,potem inne
                  również z dalekich województw co wskazuje na GPS w samochodach.
                  • Gość: Cath Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.08, 15:42
                    Argumentowanie żeby zamknać drogę przez Blizanowice bo nie starcza
                    miejsca dla rowerów i biegaczy jest bezsensowne, najlepiej zamknijmy
                    dla samochodów autostradę A4, biegacze będą mieli dużo miejsca.
                    Jeśli zas chodzi o uzytkownika o nicku Martix, to mozna stwierdzic
                    jedno -brak mu kultury, stad pewnie chamskie odzywki w kierunku
                    mieszkańców "wioch" i brak mu wykształcenia - stąd pewnie problem z
                    poprawnym wyartykułowaniem nazwy SiechnicE
    • Gość: Elmo A czemu jest zamknęty dla ruchu łącznik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.08, 12:25
      Międzyrzecka- Świątnicka?
      Robi się taki remont który potrwa 1.5 roku a nikt nie pomyślał że nie ma drogi
      alternatywnej. Tymczasem jest droga od Międzyrzeckiej do Świątnickiej pilnowana
      przez ochroniarzy a wystarczyło by ją zrobić jednokierunkową i już korek byłby
      mniejszy na Krakowskiej.

Na dziś cały obszar starorzecza służy głównie znajomym wysokich pracowników
      MPWiK na rodzinne imprezy i łowienie ryb. Resztę gawiedzi gonią ochroniarze.

To jest kolejny raz gdy jakiś człowiek podejmuje decyzję o remoncie drogi gdy
      nie ma dla niej dokumentnie żadnej alternatywy. Bo przejazd przez Armi Krajowej
      nią nie jest.
      Do tego żeby było śmieszniej remontuje się ważną drogę nie zwiększając jej
      przepustowości. Ruch od strony Oławy jest tak duzy że Wrocław pilnie potrzebuje
      nowego wjazdu z tej strony, najlepiej bezpośrednio do ulicy Międzyrzeckiej (do
      poszerzenia) bo tylko tak da się ominąć wąskie Księże Małe
      • piast9 Re: A czemu jest zamknęty dla ruchu łącznik 26.05.08, 15:13
        Gość portalu: Elmo napisał(a):
        > Międzyrzecka- Świątnicka?
        Bo to tereny wodonośne. Chodzi o bezpieczeństwo.

Tam nie powinien wjeżdżać nikt, jesli robią to szychy z MPWiK to jest to IMO
        nadużycie.
        • Gość: Elmo Re: A czemu jest zamknęty dla ruchu łącznik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.08, 11:53
          To że są to tereny wodonośne to niczego nie tłumaczy bo jakie bezpieczeństwo
          zapewnia zamknięcie łącznika skoro ten sam ciek jest przy ulicy Opatowickiej po
          której dziś jeździ jeden samochód za drugim a także opływa ogródki przy
          Bierdziańskiej. Zamknięcie tej drogi chroni teoretycznie 4 zbiorniki osadowe ale
          6 innych przy grobli Mokrodworskiej nie jest chroniona, podobnie jak
          kilkadziesiąt innych na trasie Starodworska - Siechnice. Więc sensu tu nie ma.
          Do tego studnie znajdują się przy Międzyrzeckiej której nikt nie pilnuje.
          A żeby było jeszcze śmieszniej Wrocław zaledwie 25% wody czerpie z tego ujęcia.

Czemu ktoś zdecydował się na remont Krakowskiej przed wybudowaniem kawałka
          (jakieś 300m drogi, most najwyżej 50m i kolejne może 200m drogi od krzyżówki
          Armi Krajowej/Krakowska do Międzyrzeckiej)?
      • Gość: gość objazd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 11:19
        Po pierwsze SiechnicEEE nie SiechnicA Dokładnie jak Katowice Skierniewice i
        Pabianice i wiele innych.

Po drugie- biegać sobie możecie po lesie- a ulica nie jest do tego miejscem-
        obowiązują przepisy KRD, które precyzują kiedy i przy spełnieniu jakich
        dodatkowych warunków piesi mogą poruszać sie po drogach- jeszcze nie widziałem
        żadnego biegacza poruszającego sie zgodnie w przepisami KRD............

Po trzecie- ta trasą i przed remontem Krakowskiej jeździło sporo aut- i jakoś
        nikomu to nie przeszkadzało- teraz raban podnoszą mieszkańcy.
        A czynie większym problemem dla nich są podpici młodzi ludzie, którzy wieczorami
        tam szaleją na motorach i w autach? Może właśnie w tych szaleństwach
        przeszkadzają spokojnie jadący do pracy ludzie?
    • Gość: Wiedźmin Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.08, 15:01
      Nie "Bliżanowice", tylko "BliZanowice" i nie "watacha", tylko "wataha".
      • Gość: Martix maratończyk Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.08, 20:34
        Choć nadal spotykam sporo jadących tędy samochodów,to jestem
        przekonany że wielu kierowców zrozumiało,że lepiej jednak jest
        trochę dłużej postać w korku na Hubskiej czy Pułaskiego niż niszczyć
        sobie zawieszenie na tej drodze gdyż są tu i nierówne płyty i kostka
        i samochody nie raz zmuszone są zjeżdżać na nierówne pobocze na tych
        wąskich drogach przy wymijaniu się.
        Trochę ograniczyłem bieganie tą trasą jak i moi koledzy,ale gdy tędy
        biegnę to nie jestem skory do zbiegania na nierówne pobocze chyba że
        samochody się mijają,niech kierowcy uwzględnią fakt że ta droga nie
        ma takiej rangi jak Krakowska i tu trzeba na nas i rowerzystów
        uważać.To jest dobra droga do treningów i nie damy się z niej
        zepchać bo my tu zawsze biegaliśmy,ta droga była spokojna i mam
        nadzieję że i taka będzie nadal po remoncie Krakowskiej.
    • Gość: gość IX Najgorsze sa tiry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 21:34
      na tym tajno - dzikim objeździe. Ale nikt faktycznie prawa nie łamie - przecież
      można jechać!
      Powinien być tylko zakaz wjazdu ciężarowych pomiędzy tym starym i zniszczonym
      folwarkiem Blizanowice i Siechnicą, a także poważne ograniczenie prędkości. Ale
      i to by nie pomogło, policji drogowej praktycznie nie ma i już!
      • Gość: Martix Re: Najgorsze sa tiry IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.08, 22:29
        Jest właśnie zakaz wjazdu samochodów powyżej 3,5 tony za wyjątkiem
        pojazdów do tej firmy produkującej jakieś pakunki z czymś przy
        folwarku.
        Przyznam,że jak decyduje się tędy biegać a widać mnie tu często to
        sobie myślę-niech już szybko skończą tą Krakowską!
        Jeżeli chodzi o mnie jako kierowcę to wole jechać normalnie przez
        Armii Krakjowej i Hubską głównie lewym pasem bo prawy blokują TIRYi
        autobusy.Wcale nie jest tak długo jak to wilelu kierowcom się wydaje
        a mniej ucierpi przy tym zawieszenie bo jazda tym dzikim objazdem
        naraża auto na warsztat!
        • Gość: sstes PROGI! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.08, 18:02
          Progi zwalniające jak w Smolcu czy na Czekoladowej - to jest rozwiązanie. Są
          średnio agresywne, ale doskonale ograniczają prędkość aut do 30-40 km/h.
          Dziwię się, że jeszcze nikt tego chociażby nie wspomniał.

Natomiast wspomniany został fakt, że Krakowska nie będzie poszerzona.
          Poszerzenie jezdni raczej niewiele by dało, ale brak wydzielenia linii
          tramwajowej przed skrzyżowaniem z Traugutta i Kościuszki to jest SKANDAL
          udowadniający, że ludzie zarządzający komunikacją we Wrocławiu zupełnie nie
          rozumieją materii, którą się zajmują! Jest mi przykro, ale utwierdza mnie to
          tylko w decyzji o nie rozpoczynaniu kariery po studiach we wrocławskim
          magistracie, co było niegdyś moim marzeniem. :-(
          • Gość: Martix Re: PROGI! IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.08, 19:40
            Nie wiem dlaczego piszesz o braku wydzielenia torowiska w tym
            miejscu? Przecież patrząc na zakres robót w tym miejcu wszystko
            wskazuje na to że bedzie tu torowisko wydzielone gdyż musi tak być
            bo będzie tu wysepka przystankowa.Teraz widac to m.w. po słupie
            trakcyjnym oraz samym fragmencie nowego torowiska,które dziwnie tu
            się rozszerza.
            Progi na Opatowickiej jako tymczasowe do zakończenia remontu
            Krakowskiej mogłyby być dobrym rozwiązaniem przez co niektórzy może
            by zrezygnowali z tego dzikiego objazdu.Nie wierzę by na to zgodził
            by się ZDIUM gdyż jeżdżą tędy i autobusy k.m. i raczej nie spotkałem
            ich nigdy nigdzie u nas jak na osiedlowych uliczkach miast.
            Prędzej postawią znak ograniczenia prędkości w co też wątpię!
            • Gość: sstes Re: PROGI! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.09.08, 21:46
              No to się cieszę, że choć fragment będzie wydzielony. Na spotkaniu urzędnicy
              mówili inaczej... Raz się pomylili w dobrą stronę.
              A przykład ulicy o trochę podobnym charakterze z progami podałem - ul.
              Czekoladowa na Klecinie. Z autobusami i dużo większym ruchem.
              Również przedłużenie ul. Żwirki i Wigury w Smolcu ma "hopki" i znacznie większy
              ruch z autobusami włącznie.
              A rozwiązanie powinno być jak najbardziej na stałe dla bezpieczenstwa
              mieszkańców. Drogi martixie, czy nie pamiętasz korków na Krakowskiej i Opolskiej
              przed remontem? Też straszne, ale nie tak determinujące do szukania objazdu jak
              teraz. Aktualnie objazd znaleziono i upowszechniono, więc nie spodziewałbym się
              powrotu do sielanki sprzed remontu. Choć oczywiście taki jak teraz ruch na pewno
              nie pozostanie :-)
              • Gość: Martix Re: PROGI! IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.08, 09:36
                Mam taką nadzieję bo ul.Międzyrzecka czy Opatowicka to nieliczne
                drogi w mieście gdzie jest,był do tej pory tak mały ruch i powinny
                takie pozostać jako oaza spokoju i dla biegaczy,rowerzystów czy
                spacerowiczów.Mam też nadzieję nie tylko jako biegacz ale też jako
                mieszkaniec Traugutta że ta moja ulica i Krakowska nie przejmie
                całego objazdu gdy przebudowywana będzie ul.Pułaskiego,bo można
                np.wybudować jedną jezdnię i potem puścić na nią ruch by remontować
                starą.Inaczej wielu nadal będzie korzystać z tego objazdu.
                Przed kilkoma laty odcinek między Bliżanowicami a prawie Siechnicą
                był wyboisty,gdy położyli asfalt zaczęło tu jeżdzić dużo
                samochodów,wcześniej poza ciągnikami nikt tędy prawie nie
                jeżdził.Najlepszym rozwiązaniem do końca zakończenia remontu byłoby
                postawienie zakazu wjazdu z wyjątkiem mieszkańców Opatowic,Trestna i
                Bliżanowic którzy mieli by specjalne przepustki oraz z wyjątkiem
                służb tu pracującychTak zrobiło PKP na ul.Paczkowskiej bo wielu
                kierowców jechało tędy by ominąć fragment zakorkowanej ul.Hubskiej!
                • tbernard Re: PROGI! 22.09.08, 08:56
                  To jest droga publiczna i niedorzecznością jest zakaz z wyjątkiem tych czy owych
                  (może jeszcze przepustki dla wędkarzy, którzy mają dobrego znajomego towarzysza
                  pierwszego sekretarza mającego władzę dać komu chce przepustkę). To nie ich
                  prywatna droga. To tak jakby każda dzielnica i osiedle postanowiło zrobić zakaz
                  oprócz "swoich". Wtedy samochodem nie można by było poza "swoje" osiedle
                  wyjechać, bo wkroczyło by się na "obcy" teren. Jeszcze najlepiej całkowity zakaz
                  parkowania oprócz wydzielonego miejsca przy swoim miejscu zamieszkania. Wtedy
                  tylko jedyna możliwa podróż autem, to osiedlowy sklep z parkingiem. Aby wyjechać
                  za miasto to należało by wcześniej złożyć podanie z prośbą o przepustkę do
                  odpowiednio ważnej instancji. Wtedy ważny towarzysz pierwszy sekretarz od
                  przepustek najpierw rozważy zasadność i jeśli będzie łaskawy to może da.
                  • Gość: Martix Re: PROGI! IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.09.08, 14:13
                    I co z tego że publiczna? Jeśli droga nie jest przystosowana do tak
                    dużego ruchu ze względu na to,że jest wąska i pozbawiona azylu dla
                    pieszych i rowerzystów a dziki objazd powoduje dodatkowe zagrożenie
                    to można podjąć odpowiednie kroki w postaci ograniczenia ruchu!
                    Są skrajne przypadki że ruch trzeba ograniczać i na publicznych
                    drogach np.zagrożenie ekologiczne spowodowane smogiem!
                    Weż pod uwagę,że ul.Opatowicka,Międzyrzecka znajduje się w
                    sąsiedztwie terenów wodonośnych czyli bezpośrednich ujęć wody pitnej
                    dla Wrocławia i tu nie można dopuścić,by powstał nadmierne sężenie
                    spalin które produkują samochody.Kto nie musi tędy naprawdę jechać
                    to niech tędy nie jeżdzi i niech nie cwaniaczy a stoi w korku na
                    Hubskiej jak inni stoją!
          • indywidualismus Nie PROGI, tylko DROGI ! 21.09.08, 18:58
            Trzeba być pięknoduchem, by wierzyć, że wszystkie problemy z brakiem dróg
            rozwiążą magiczne PROGI. Tak jest, nie trzeba budować nowych dróg i obwodnic -
            ludzie sami je sobie wytyczą, natura nie znosi próżni!
    • Gość: Martix maratończyk Re: Wreszcie spokój! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.01.09, 15:44
      Gdy otworzyli Krakowską to tak jak dawniej znowu da się tu normalnie
      biegać nie będąc spychanym przez samochody z dzikiego objazdu na
      pobocze.Głupiego trzeba żeby nakładał teraz tędy drogę!
      • Gość: xman Re: Wreszcie spokój! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.14, 22:19
        witam Cie kolego

minelo 5 lat od Twojego postu i mimo tego, ze Krakowska jest dawno po remoncie, Blizanowice i Trestno sa znowu rozjezdzane !!!

• Gość: Ewka ZŁA Re: Dziki objazd Krakowskie przez Trestno-masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.14, 23:12
      mapka.pl/objazd.../kpina_z_kierowcow

Miałam już i tak daleko, teraz mam hektary :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka