Dodaj do ulubionych

Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz?

18.04.08, 20:52
i dobrze by sie stalo, jakby Dutkiewicz przeniosl sie do Warszawy, szkoda
tylko ze z kazdej strony zarowno PO i PiS im blizej konca kadencji Lecha beda
udowadniac Dutkiewiczowi jak i wsztystkim Polakom, ze czlowiek bez zaplecza
politycznego na skale krajowa miejsca w palacu prezydenckim... nie znajdzie.
Obserwuj wątek
    • allspice Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 18.04.08, 20:57
      jak to dokąd?:)...prosto do Pałacu:DDD
      • Gość: misiek [...] IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.04.08, 00:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: wrostudent W ktorym miescie studenci robia TAKIE rzeczy? :) IP: 212.127.91.* 14.05.08, 01:59
          Studenci znowu wyświetlali animacje na oknach akademika. Efekt powalający.

Wideo:
          wroclaw.fotolog.pl/1531673,komentarze.html
          • Gość: kairos Re: W ktorym miescie studenci robia TAKIE rzeczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 11:08
            w Berlinie albo Paryżu?

blinkenlights.net/blinkenlights
            blinkenlights.net/arcade
      • Gość: Zuzia Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 13:06
        Nazwiska Staniszkis i Kwaśniewskiego ciągną karierę Dutkiewicza w dół.
    • Gość: ilove wroc naprawiać Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 21:06
      jestem za Dutkiewiczem..... niech czas pokaże...co zrobi dla Polski
      Wrocław jest przykładem sukcesu. Remonty i naprawy dróg to przecież efekt
      budowania.
      ludzie nie rozumieją że aby coś zbudować trzeba BUDOWAć DO DIABłA....
      • Gość: lux Re: naprawiać Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 17:19
        Tak, pomęczmy się jeszcze kilka lat a potem będzie pięknie...
        Stare gadki - mamy rok 2008 - od dwóch lat jeździmy obwodnicą
        śródmiejską, w tym roku otwierają obwodnicę autostradową itd.
        Poszperaj w wydaniach archiwalnych Gazety i poczytaj co obiecywali
        ci panowie...
      • Gość: xxL Re: naprawiać Polskę IP: *.pl 21.04.08, 09:28
        Gość portalu: ilove wroc napisał(a):

> jestem za Dutkiewiczem.....
        a winszuję, ale większości "zwykłych" Wrocławian zapach nie
        odpowiada!! - ciągnie się po gaciach ...
        > niech czas pokaże...co zrobi (A FONTANNĘ - może być?!)dla Polski
        chyba nie stać nas na takie "eksperymenta"; jak rozkopie Polskę tak
        jak Wrocek to będziemy musieli "wiać do "S"yjamu"
        > Wrocław jest przykładem sukcesu
        chyba tylko MEGALOMANII zarządzających tym miastem w naszym imieniu.
        > Remonty i naprawy dróg to przecież efekt budowania.
        a tak; budowania, budowania....naprawy budowania itd. A gdzie "czas
        to pieniądz"?? otoczenie Prezia i on sam widzi tę maksymę tylko w
        odniesieniu do siebie i to odwrotnie proporcjonalnie do naszych
        oczekiwań (np. drogi, mosty itp. - budowa, czas; wystarczy poczytać
        forum)
        > ludzie nie rozumieją
        (CZEGO?!!! 7mln + 7mln straty EXPO, fontanny za 20mln itd. -
        ciemnogrodu szukasz?!!)
        > że aby coś zbudować trzeba BUDOWAć DO DIABłA....
        chyba "dla diabła"; doradzamy powrót do "źródła" wszystkim tak
        działającym; ludzie oczekują form czasownikowych DOKONANYCH !!, ale
        nie takich jak "operacja sie udała, ale pacjent nie doczekał...."
        pzdr

• Gość: Paweł Z. Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 18.04.08, 21:24
      Wrocław jest przykładem tego, w jaki sposób niekompetentni politycy mogą
      zmarnotrawić ogromny potencjał rozwoju. We Wrocławiu tylko PR jest dobry, ale to
      zasługa poprzedników Dutkiewicza. Sam Dutkiewicz okazał się człowiekiem nie
      potrafiącym zarządzać dużym organizmem gospodarczym, nieodpowiedzialnym i nie
      mającym żadnej kontroli nad podwładnymi, których działania naraziły budżet
      miejski na gigantyczne straty, a społeczeństwo Wrocławia na spadek jakości
      życia. Jeśli ktoś się pyta, gdzie jest miejsce dla Dutkiewicza, odpowiadam: w
      więzieniu. Skoro wsadza się do więzień drobnych złodziejaszków, tym bardziej
      powinno wsadzić się tam człowieka, który odpowiada za gigantyczne marnotrawstwo
      pieniędzy publicznych.
      • Gość: facet z wrocławia Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 18.04.08, 21:43
        Hmm. No i zaczyna się. Ja też nie jestem bezkrytycznym klakierem Prezydenta
        Dutkiewicza, ale kiedy mówiłbym coś o więzieniu i przewałkach na dużą kasę to
        dałbym jakieś dowody, a nie wypisywał na forum, że złodziej i takie tam. Brrrr.
        A mam wrażenie, że gdyby "przewietrzyć" wrocławski magistrat to mogłoby znaleźć
        sie trochę kwasu. Tam ciągle od 1990 roku zasiadają ci sami ludzie. Dotychczas
        jedynie z Panem Stankiem (tym od koncesji na wódeczkę) coś wyszło, ale jakoś
        ucichło (czasami przechadza się przez Rynek z kijami do golfa). A Pan Prezydent.
        No cóż, jawi się jako fachura, znający języki i wykształcony. Jednak irytuje
        czasami ten wieczny optymizm (czy nie sądzicie, że cała wierchuszka magistratu
        bierze lekcje PR w jednej firmie? Pan Obremski mówi w ten sam sposób do Prezio,
        że o Rzeczniku Prasowym nie wspomnę). Jakoś nie mam zaufania do ludzi, którzy
        ciągle mówią mi, że jestem fantastyczny. No i słusznie Autor artykułu zauważył,
        że było ostatnio kilka wpadek. Szewska, Grunwaldzki, Aqapark. Mam wrażenie, że
        Pan Dutkiewicz rzeczywiście trochę nam odpłynął. Panie Prezydencie czas podjąć
        męską decyzję. Bez ściemy proszę.
        • Gość: Paweł Z. Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 18.04.08, 21:57
          Nie pisałem nic o przewałkach na dużą kasę, ani nie nazwałem Dutkiewicza
          złodziejem, ponieważ nie mam na takie rzeczy dowodów. Napisałem jedynie, że
          Dutkiewicz odpowiada za niegospodarność i marnotrawstwo pieniędzy publicznych -
          i za to powinien znaleźć się w więzieniu. I wcale nie oczekuję, że jakiś aparat
          sprawiedliwości wsadzi do więzienia Dutkiewicza, bo nie wiem, czy na jego
          zaniechania, arogancję i błędne decyzje są jakieś paragrafy, po prostu wyrażam
          swoją opinię na podstawie mojego własnego poczucia sprawiedliwości, które jest
          zapewne odległe od sprawiedliwości zapewnianej przez państwo.
          • Gość: wrocławianin zadziwiajacy relatywizm... IP: *.lanet.net.pl 19.04.08, 00:01
            "Napisałem jedynie, że Dutkiewicz odpowiada za niegospodarność i marnotrawstwo
            pieniędzy publicznych i za to powinien znaleźć się w więzieniu"

to znaczy dokładnie tyle, że nazywasz go złodziejem- to pomówienie, więc myślę,
            że nie chciałeś tego powiedzieć, skoro nie masz dowodów. już jeden taki
            "pomawiacz" w tym mieście żył, a na nazwisko mu Braun było. wynieśli go na
            taczkach...
            • Gość: Paweł Z. Re: zadziwiajacy relatywizm... IP: *.as.kn.pl 19.04.08, 00:45
              Bardzo osobliwa jest ta Twoja definicja złodzieja.
              Większość Polaków zapewne - podobnie jak ja - uważa za złodzieja kogoś, kto intencjonalnie przywłaszcza czyjeś mienie. Nie twierdzę i nigdy nie twierdziłem, że w tym powszechnym w polszczyźnie znaczeniu Dutkiewicz jest złodziejem.
              Sugeruję Ci, byś zaczął stosować słowo "złodziej" w tym właśnie znaczeniu, ponieważ Twoje wypowiedzi mogą być w przeciwnym razie zupełnie opacznie rozumiane przez typowych użytkowników języka polskiego.
              Natomiast zdecydowanie uważam, że Dutkiewicz jest złym gospodarzem i marnotrawi publiczne pieniądze, na co dowodów mam aż nadto.
              • Gość: rocca Re: zadziwiajacy relatywizm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:51
                Ależ macie problem z prezydentem, naprawdę... Nie ma to jak w Poznaniu, gdzie
                prezydent ma wyrok na karku a cała wiara czeka: uprawomocni się czy nie?
                My to dopiero mamy PR - czarny PR i wisielcze poczucie humoru, w przeciwieństwie
                do hurraoptymizmu z Wro. Ale takie są te podstępne poznaniaki, pod każdym dziure
                wykopią...
        • Gość: bik24 Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:15
          NAjgorsze jest to, że te niektóre łachudry (pawiany z urzędu miasta
          robiący dobre wrażenie i nic poza tym) zajmują sie rzeczami, na
          których się kompletnie nie znają - patrz aquapark i przewłocki &
          kiniorski. Wiążąc się z takimi ludźmi lub ufając im w jakikolwiek
          sposób Prezydent podejmuje ogromne ryzyko. A łachudry ciągną jak
          mogą... dopóki sie nie powie stop, a wszyscy wiemy, jaką
          umiejętnością wiercenia się i prężenia dysponują łąchudry.... Cieżki
          temat, ludzie... Ale albo sie na nich ktoś zna, albo nie.... I nawet
          jeśli się człowiek na tym zna, ma prawo do błędó - wypada
          powiedzieć i wyrazić pewnego rodzaju żal, że błąd ten powstał w
          przypadku tak miłego i prostego tematu jak AQUAPARK. Szkoda Panie
          Prezydencie...
          A łachudry chichoczą po cichu (pawiany) ;o) Tak jak wspomniałem -
          ciężki tetmat
        • Gość: KIM Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 23:57
          Słodycz płynąca z ust Dutkiewicza z równoczesną arogancją jego urzędników jest
          już nie do zniesienia. Kompletny brak koordynacji w remontach dróg. Trwające po
          kilkanaście miesięcy remonty (np. Szczytnicki, Sienkiewicza i te okolice) gdzie
          prawie nic się nie dzieje to po prostu żenada. Obserwuję ten brak postępu robót,
          a potem słucham z przerażeniem, że zaczyna się nowe remonty. Za Zdrojewskiego
          niewiele się robiło w mieście i trzeba to nadrobić, ale mieszkańców traktuje się
          we Wrocławiu jak bydło, któremu wszystko można wmówić. Karierowicz Dutkiewicz
          znalazł sobie we Wrocławiu trampolinę, bo ludzie bezkrytycznie na niego
          głosowali, ale chyba już wszyscy mają tego dość!!! A za niedługo stracimy
          potężne pieniądze, bo most warszawski nie zdążył na czas........
      • Gość: Piotrek Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 18.04.08, 21:49
        Mówisz to jako mieszkaniec Wrocławia zapewne. Ja ci coś powiem jako
        mieszkaniec Polski Wschodniej, który studjuje we Wrocławiu. Powiem
        ci że o czymś takim jak Wrocław słyszałem tylko dzięki powodzi z
        1997 roku. Wrocław do niedawna był trzeciorzednym miastem w Polsce,
        ot takim niczym szczególnym. Każdy Polak zna Kraków, słyszał o
        Warszawie. A Wrocław co to jest? Gdybyś nie był zaślepiony swoją
        zawiścią, to byś zauważył, ze Dutkiewicz zrobił dla tego miasta,
        które przez dziesięciolecia był traktoway po macoszemu i gdzie nic
        się nie działo(trudno to zmienić, zwłaszcza drogi z którym macie
        problemy) bardzo dużo. Inne miasta polskie patrzą z zadrością że
        wrocławski prezydent jest taki aktywny, jeździ po świecie i promuje
        Wrocław. Wziął Euro(chociaż bez jaj piłka nożna we Wrocławiu to była
        do tej pory katastrofa i Wrocław nie miał prawa mieć Euro!), starał
        się o Expo, teraz EIT. Które miasto w Polsce jest tak aktywne?!
        Gigantyczne inwestycje spływają do Wrocławia. Już teraz macie drugi
        średnie zarobki po Warszawie. A ty pieprzysz, ze nic nie zrobił?! A
        co ty byś dzieciaku zrobił?! Dutkiewicz odchodzi. Ja ci tylko życzę,
        żeby jego następca był niegorszy...A panu Dutkiewiczowi życze nie
        wiem czy fotelu prezydenta RP, bo prezydent ma małą władzę w Polsce,
        jak powiedział Kaczyński ma tylko wpływy:) Może lepiej fotel
        premiera? Na pewno byłby lepszy niż ten ryży oszust Tusek.
        • Gość: Paweł Z. Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 18.04.08, 22:08
          Nie klakieruj, proszę. To, że gdzieś na ścianie wschodniej jest gorzej, nie
          oznacza, że mamy się cieszyć jak dzieci, że Dutkiewicz jest tylko trochę
          nieudolny, bo są tacy, którzy są bardziej. Wrocław był zawsze, już za komuny
          prężnym ośrodkiem miejskim. Jeśli o Wrocławiu nie słyszałeś, to pewnie dlatego,
          że mieszkałeś na ścianie wschodniej. Ja tu żyję od urodzenia i pamiętam, jak to
          miasto wyglądało za czasów Edwarda Gierka (czasów Gomułki nie pamiętam,
          dziecięciem byłem wtedy). Działały wtedy prężnie zakłady przemysłowe takie jak
          Pafawag, Dolmel, był Archimedes, było polskie centrum elektroniki - Elwro i
          mnóstwo innych zakładów pracy.
          Wrocławiowi dość udanie udało się przeprowadzić transformację ustrojową, ale
          chyba mocno przesadzasz z tym, że jest to niebywały sukces. Wiele dużych miast
          zrobiło to z równym, a czasem większym powodzeniem. I stało się to raczej za
          czasów poprzednika Dutkiewicza. Pierwsza kadencja Dutkiewicza to czas, gdy
          Wrocław przodował wśród dużych miast w statystyce bezrobocia i panował totalny
          zastój w gospodarce. Potem zaczęło się poprawiać, ale stało się tak w całej
          Polsce. Jeśli chodzi o infrastrukturę miejską, to należy przyznać, że Dutkiewicz
          doprowadził do jej dalszej dewastacji, zamykając na potęgę przedszkola, czy
          doprowadzając do zapaści komunikację miejską. Wymienianie starań o Expo jako
          sukcesów Wrocławia to jakieś kuriozum. Te starania doprowadziły do
          zmarnotrawienia kilkunastu milionów złotych z pieniędzy publicznych. Wiesz ile
          można wybudować szkół za takie pieniądze? Można wybudować nawet jedną
          multimedialną fontannę.
          Na końcu przechodzisz na wyzwiska. Nie odpowiem Ci pięknym na nadobne, bo nie
          pozwala mi na to kultura osobista. Zastanów się nad sobą. Czy naprawdę nie
          możesz postarać się używać nieco bardziej eleganckiego języka? Wyzwiska pewnie
          robią dobre wrażenie na dresiarzach, więc jeśli o ich podziw Ci chodzi, to może
          jest to rzeczywiście niezły sposób.
          • rk111 Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 18.04.08, 22:55
            Piszesz kolego że obecnie Wrocław jest w gorszej kondycji niż był za
            czasów Gierka i że to wina Dutkiewicza że dzisiaj się nic nie robi .
            Nic bardziej błędnego , za Gierka prawda były wielkie zakłady Elwro
            czy PA FA WAG i co z tego kiedy te zakłady nie wnosiły nic do
            miasta , Wrocław nie miał żadnego zysku z tego że były takie
            zakłady . Piszesz ze komunikacja miejska jest gorsza niż za komuny ,
            jest taka sama a nawet lepsza tylko że ruch pojazdów jest większy ,
            Wrocławianie są bogatsi więc dlatego mamy korki . We Wrocławiu w
            całej jego powojennej historii nie budowano tak wielu dróg i mostów
            jak właśnie za Dutkiewicza i Zdrojewskiego . A tak naprawdę to mam
            już dosyć tych wszystkich marudzących wielbicieli Gierka i PRLu , w
            tamtym ustroju dobrze miał tylko Ubek i komuch .
            • Gość: Paweł Z. Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 18.04.08, 23:41
              Bardzo proszę, nie przekręcaj moich wypowiedzi. Pewnie, że łatwo jest imputować innej osobie, że twierdzi, że Słońce jest zrobione z sera, a następnie ją wyśmiać. Nie jest to jednak nic, co sprzyja dyskusji, i - moim zdaniem - jest to zabieg niezbyt kulturalny. Gdzież to niby napisałem, że Wrocław jest obecnie w gorszej kondycji niż za czasów Gierka, a gdzież to niby twierdziłem, że winę za to ponosi Dutkiewicz? Nigdy takich bredni nie wypowiadałem.
              Mylisz się natomiast głęboko (pewnie to kwestia młodego wieku) twierdząc, że zakłady takie jak Elwro czy PA FA WAG nie wnosiły nic do miasta. Były to wielkie zakłady przemysłowe, które dostarczały miejsc pracy wielu wrocławianom i ich rodzicom, dzięki nim w tamtych czasach Wrocław mógł rozwijać się jako centrum przemysłowe.
              Trudno jest porównywać komunikację miejską z czasów komuny i obecną. Jednak jest oczywiste, że od czasów komuny bardzo niewiele zrobiono - poza wymianą taboru autobusowego i częściowo tramwajowego. Zaniedbano na przykład zupełnie rozwój komunikacji torowej.
              Czy wrocławianie są bogatsi, to ciężko powiedzieć, bo zależy, jak mierzyć bogactwo. Na pewno drastycznie zmieniły się relacje między płacą a ceną samochodu. Popularność samochodów we Wrocławiu nie jest jednak w żadnym razie sukcesem władz miejskim. Wręcz przeciwnie: wskazuje to na zaniedbania władz w zakresie promowania komunikacji zbiorowej. Z tymi drogami i mostami to już zupełnie Ci się, kolego, pokiełbasiło. Wrocław był miastem po II Wojnie Światowym zniszczonym w 80%. Odbudowa Wrocławia po II Wojnie Światowej to było herkulesowe dzieło w porównaniu z lichymi wątpliwymi dokonaniami Zdrojewskiego i Dutkiewicza. Nie pluj, proszę, na pionierów wrocławskich, tylko dlatego, że uwielbiasz obecne władze miejskie.
              Za czasów PRL nie wszystko było świetne, chociaż nie wszystko też było kompletnie do bani. Nie sugeruj jednak, że jestem ich wielbicielem. W końcu zapewne w przeciwieństwie do Ciebie miałem okazję doświadczyć świecenia w oczy lampką na placu Muzealnym i zomowskiej pały na grzbiecie.
          • Gość: Piotrek Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 18.04.08, 22:59
            No dobra przepraszam za te dzieciaku. Mówisz ogólnikami, że inne
            miasta dokonały tego samego co Worcław...to podaj mi fakty, podaj mi
            ile Wrocław i okolice sciągnęły inwestycji w ostatnim wykresie w
            porównaniu z innymi miastami. Co do Expo - jest powiedzenie, kto nie
            ryzykuje nic nie ma. Twoje mówienie że to były pieniądze wydane w
            błoto jest absurdalne dla mnie, bo w takim razie po co wogóle się
            starać i kandydować o cokolwiek? Powiedz mi kto z zagranicy
            słyszałem o Wrocławiu? Znają Warszawę, Kraków, a Wrocław? Móże tylko
            Niemcy. Gdyby nie Expo nikt by nie wiedział że Wrocław istnieje w
            Polsce. Co do tych dróg...to nie wiem bo mnie nie było tu wcześniej,
            jestem od 4 lat, ale nie sądzę żeby było gorzej niż teraz. Drogi są
            tu kiepskie, ale czyja to wina Dutkiewicza czy może poprzedników?!
            Chyba że narzekasz na remonty i utrudnienia z tego wynikające...to
            już wogóle nie ma o czym mówić. I jeszcze jedno, powiem tylko tyle
            ze niejdna wieś w Polsce Wschodniej jest lepiej zadbana niż na
            Dolnym Śląsku:) Ale to szczegół....
            • henning Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 18.04.08, 23:19
              Dutkiewicz jest dobry w akcje pt bilbordy i na tym jest publiczne zalety sie
              wyczerpuja.
              Inwestycje spowodowane sa polozeniem miasta, tym ze w okolicy przebiega droga
              "autostradopodobna" ktora mozna sie dostac prawie od granicy z Niemcami az do
              Krakowa, jest bliskosc rynkow zbytu do Niemiec, Czech oraz na Gorny Slask.
              To co zalezy od Dutkiewicz w miescie to lezy: komunikacja zbiorowa (tramwaje
              kursujace co 20-30 min, rzadka siec), slabosci komunikacji miejskiej powoduja ze
              kazdy kto moze korzysta ze swojego auta i mamy korki (na marginesie, czesto na
              glownych skrzyzowaniach nie dzialaja swiatla np Pl. Legionow, Krupnicza z
              Kazimierza a policji wogole nie interesuje to zeby pokierowac wtedy ruchem),
              generalnie to obowiazuje zasada na drodze - radz sobie sam. Sygnalizacja uliczna
              jest bezsensownie ustawiona, jak poczytac mozna na forum zapisanie dziecka do
              przedszkola graniczy z cudem. Nie potrzebujemy Expo, Euro, bo od tego nie bedzie
              nam sie wygodniej zylo, te imprezy spowoduja tylko dodatkowy chaos w miescie. Na
              organizacje takich imprez pozwolic sobie moga kraje bogate, do ktorych Polska
              nie nalezy. Sa to imprezy spektakularne bo bedzie mozna cos otworzyc, przeciac
              wstege, pokazac sie z kims w Tv. Ale prawdziwe potrzeby sa gdzie indziej. Praca,
              praca od podstaw. Mamy 21 wiek a we Wroclawiu, jesli chodzi o to co powyzej
              napisalem wydaje sie ze dopiero co skonczyla sie wojna.
              Tu przeprowadzenie najprostszego remontu drogi czy mostu urasta do rangi lotu na
              ksiezyc. Taki to problem. Zeby nie byc goloslownym ze Poznan, Krakow, Warszawa,
              to z nizszej polki np taka Lodz, jak tam wyglada transport tramwajowy ?
              Rozbudowuja to a tramwaje kursuja punktualnie i czesto co 8-12 min.
              Dutkiewicz robi ucieczke do przodu bo we Wroclawiu chyba zaczyna mu sie palic
              grunt pod nogami i z 3 kadencja moze byc roznie.

Pozdrawiam
              h.
              • henning suplement 18.04.08, 23:24
                przeczytalem ze Dutkiewicz wczoraj w tv byl za rozwijaniem szybkiej kolei w
                Polsce. Swietnie ! Niech tym zajma sie ludzie, ktorzy za to biora pieniadze. A
                Pana prezydenta Wroclawia prosze o zajecie sie komunikacja w miescie.

• Gość: rocca Re: suplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:58
                  To wiara z Poz sie zajmie tymi szybkimi kolejami... Dogadamy sie z Deutsche
                  Bahne (bo w Poz i tak bany jeżdzą a nie pociągi), z francuskim TGV i jazda po
                  torach! A jak zabraknie prądu i trakcji, też damy rade, mamy w Wolsztynie
                  parowozownie.... i tam prawdziwe rarytasy!
                • Gość: Klosik Re: suplement IP: *.171.19.131.crowley.pl 21.04.08, 00:01
                  A czy nie przyszło Ci do głowy, że połączenie Wrocławia szybką koleją z innymi
                  miastami i z Niemcami ma kolosalne znaczenie dla jego rozwoju !!! Zanim
                  oskarżysz kogoś bezmyślnie rusz mózgownicą
                  • Gość: haha :) Re: suplement IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 18:22
                    Ruszam mózgownicą i ... jednak niech Dutkiewicz ucieka do przodu.
                    Może pomożemy mu wytransferować się z Wrocławia, niech inni też
                    ogrzeją się w promyczkach jego geniuszu.
                    • Gość: rocca Re: suplement IP: 195.94.212.* 22.04.08, 12:03
                      niech się ogrzewa Warszawa!!!
              • Gość: Piotrek Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 19.04.08, 00:31
                Niepotrzebujemy Euro, no pewnie bogaci też byc nie musimy. Możemy
                kisić się w swoich czterech ścianach i sobie dalej ponarzekać, że
                urzędnicy mają wszystko gdzieś. A drogi wogóle to są potrzebne po
                coś? Można piechotą się przejść, po co drogi. Troche ruchu nie
                zaszkodzi.
            • Gość: Paweł Z. Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 18.04.08, 23:48
              Expo, tak się składa, jest dość lokalnym wydarzeniem. Zapytaj się przeciętnych ludzi z ulicy, a nawet jakiś biznesmenów, czy są w stanie wymienić choćby 3 ostatnie lokalizacje Expo. Podejrzewam, że znakomita część pytanych będzie miała z tym duży kłopot. Cóż dopiero z kandydatami do Expo. Któż pamięta, jakie miasta kandydowały na przykład do Expo 98 prócz Hanoweru? Może kilkuset ambasadorów i ich pomocnicy oraz kilka setek osób bezpośrednio zainteresowanych, pracownicy magistratów i urzędów. Zwycięstwo coś daje w pewnej perspektywie czasowej - 8 czy 10 lat - starania o Expo to po prostu wyrzucanie pieniędzy w błoto. Człowiek może robić błędy, ale powinien się z nich uczyć. Dutkiewicz i władze Wrocławia dwukrotnie zaś popełnili ten sam błąd. W efekcie miasto straciło ogromne pieniądze, w które można było w coś sensownie zainwestować.
              Narzekam nie na remonty, ale na ich kiepską jakość i koordynację. Wypadające z szyn tramwaje na Szewskiej, a zwłaszcza spartaczone jajo-rondo na placu Grunwaldzkim to typowe przykłady Dutkiewiczowego marnotrawstwa pieniędzy publicznych.
          • Gość: sarkafarka Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.chello.pl 19.04.08, 09:28
            To ty Żuk? Przestał ci sie prezydent podobać po tymjak cie z salonów
            pogonił?
          • Gość: Józef Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:03
            Pawle Z. sam wyzywasz Prezydenta od złodziei a pouczasz człowieka spoza
            Wrocławia jak ma pisać. Gdybyś porównał pozycje Wrocławia z czasów komuny z
            latami dzisiejszymi to jest bez porównania lepiej. Pewnie tobie sie mniej
            powiodło i dlatego masz taka postawę roszczeniową, ale zdecydowana większość nie
            tylko wrocławian, ale i całej Polski uważa że Wrocław się zdecydowanie
            rozwinął, przynajmniej na tle innych miast Polski. Nie obrażaj więcej Prezydenta
            Dutkiewicza i nie udawaj Wrocławianina, bo tym co piszesz za bzdury to mogłeś co
            najwyżej mieszkać koło PGR i teraz ci źle. Wrocław popiera swojego Prezydenta i
            dziękuje mu za to co zrobił. Pozdrawiam rozsądnych mieszkańców Polski wschodniej.
            • Gość: wrocka Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.lanet.net.pl 19.04.08, 10:43
              proszę wypowiadać się za siebie a nie za cały Wrocław, mieszkam we
              Wrocławiu od 23 lat, niestety wskutek ostatnich wydarzeń (likwidacja
              szkoły) z innej strony poznałam sposób załatwiania przez pana
              prezydenta i 'jego' urząd spraw ważnych dla Wrocławia, I MAM WIELE
              ZASRTRZEŻEN. niestety ostatnimi czasy RD reaguje na głosy
              mieszkańców dopiero po szumie dziennikarskim.
              O sprawach budowlanych, układanych (zaskarżanych) przetargach
              powinni się wypowiadać osoby mające o tym rozeznanie a nie
              OBSERWATORZY!
              świetnie czują sie we Wrocku inwestorzy, szkoda tylko ze siła
              robocza w osobach Wrocławian otrzymuje jałmużnę, zatrudnieni
              najczęściej na 3/4 teatu choć pracują mocno ponad etet i nikt nie
              płaci im za nadgodziny.
              tak, klimat jest cholernie sprzyjający do kręcenia biznesów, lewych
              biznesów.
              To niestety nie tylko Wrocław,czuję się okradana przez własne
              państwo. Same obowiązki, żadnych praw. Człowiek po wylewie nie ma
              szans na powrót do zdrowia.Rehabilitacja może za pół roku,
              internista z łaski wypisze skierowanie do specjalistów, a najblizszy
              termin do neurologa za dwa miechy. Nic tylko ŻYĆ.
              I tak właśnie jest we Wrocławiu. Korki nie są przyczyną dużej liczby
              samochodów , ale nieprzemyślanych decyzji miejsc remontowych, oraz
              funduszy, które trzeba wydać tu i teraz. Pieniędzy we Wrocku jest
              moc, szkoda tylko ze planowanie wydatków jest troszku bez pomyślunku
            • Gość: Paweł Z. Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 19.04.08, 11:00
              Drogi Józefie, wskaż proszę miejsce, w którym rzekomo nazwałem złodziejem Rafała
              Dutkiewicza. Co prawda jestem praktycznie abstynentem, a palenie marihuany
              zarzuciłem we wczesnej młodości, bo źle się po niej czułem, więc zasadniczo
              wiem, co piszę, ale skoro z taką swadą oskarżasz mnie o takie rzeczy, to pewnie
              masz do tego jakieś podstawy, prawda? A może coś Ci się jednak pokiełbasiło? W
              takim razie czekam na sprostowanie i przeprosiny.
              Kiedyś porównałem i publicznie podałem na łamach, jak wygląda Wrocław po
              destrukcyjnych działaniach ekipy Dutkiewicza w zakresie liczby miejsc w
              przedszkolach na 1000 mieszkańców w porównaniu np. z Poznaniem. Jeśli chodzi o
              porównywanie rozwiązań w zakresie komunikacji zbiorowej we Wrocławiu z innymi
              miastami Polski, to czynię to również często. Zgodnie z badaniami renomowanych
              firm konsultingowych, które również przytaczałem na forum, Wrocław jest
              średniakiem wśród dużych polskich miast. Zatem nie ma co się podniecać
              dokonaniami Dutkiewicza. Są po prostu dość przeciętne.
              Twoje obelgi, które pod moim adresem wypisujesz, pominę milczeniem. Jestem
              człowiekiem dobrze wychowanym i radzę Ci również zachowywać się w sposób nieco
              bardziej cywilizowany. Gdy przemyślisz swoje postępowanie, z pewnością dojdziesz
              do wniosku, że taki sposób dyskusji robi dobre wrażenie co najwyżej na dresiarzach.
              • Gość: sarkafarka Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.chello.pl 19.04.08, 17:15
                Żuk zamilknij!!! Jak byłeś u koryta to lizałeś d...prezydenta!!A
                teraz???
            • Gość: max Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.generacja.pl 19.04.08, 15:17
              Polecam abys sobie kupił CB radio i posłuchał co o tym mieście sądzą
              przejeźdzający przez ten rozkopany burdel kierowcy.
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 22:57
          Ja ci coś powiem jako
          > mieszkaniec Polski Wschodniej, który studjuje we Wrocławiu
          Gdybyś nie był zaślepiony swoją
          > zawiścią, to byś zauważył, ze Dutkiewicz zrobił dla tego miasta,
          > które przez dziesięciolecia był traktoway po macoszemu i gdzie nic
          > się nie działo(trudno to zmienić, zwłaszcza drogi z którym macie
          > problemy) bardzo dużo.

jak się pisze POprawnie "studjuje":)?
          jesteś od niedawna, skąd pewnośc, że Sternik zrobił niewiadomo co,
          niedwno malkątęt zrobił POrównianie inwestycji w czasie
          komunistycznego marazmu i Dynamicznego Rozwoju, gdyby nie odbudowa
          i inwestycje komunistyczne, to mieszkalibyśmy tu w jurtach,
          jeździli rikszami i konnymi tramwajami:)

>Inne miasta polskie patrzą z zadrością że
          > wrocławski prezydent jest taki aktywny, jeździ po świecie i
          promuje > Wrocław.

chłopie nie czytaj już więcej Biblii Dynamizmu i ochłoń po
          samolansującej prelekcji Sternika:))), inni prezydenci siedzą w
          ratuszu i pilnują miasta, po to zostali zatrudnieni przez
          mieszkańców.

>A > co ty byś dzieciaku zrobił?!

student przygadał Starszakowi:)

Jak wyprowadzisz się z ds3 i zobaczysz swoją ratę kredytu
          hiPOtecznego i rachunek od niani do malucha oraz POrównasz to ze
          swoją wypłatą, to skutecznie ochłoniesz. Tzeba przyznac skutecznosc
          targetu wyborczego PRezydenta, studenci są idealistyczni, nie
          odczuwają praktycznych skutków Dynamizmu. W końcu PRezydent nie
          PÓjdzie do wydziału komunikacji, gdzie miałby również liczną
          widownie, do kolejki przed przedszkolem lub autobusu zastępczego z
          Leśnicy:))))
          • rk111 Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 18.04.08, 23:06
            Ty łosiu jak zwykle przedszkola tramwaj do leśnicy czyli po staremu
            całe miasto ma się kręcić dookoła jednego marudy łosia . A
            gratulacje za te konne tramwaje i odbudowę przeprowadzoną przez
            komunę , bez niej na pewno Wrocław nie podniósł by się ze zniszczeń
            wojennych tak jak wiele miast na zachodzie do dzisiaj jest tam syf i
            zgliszcza.
            • Gość: Łoś_bimbacz Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 23:35
              > całe miasto ma się kręcić dookoła jednego marudy łosia

całe miasto obowiązkowo na prelekcje Sternika, tylko niech będą o
              godz. 19.00, na 16.00 ( jak ostatnio) nie zdąże dojechac z pracy, a
              urlopu (tak jak PRezydent bierze na sowje samolansujące wycieczki)
              nie dostanę:)
            • Gość: Paweł Z. Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 18.04.08, 23:54
              To pamiętaj jeszcze, kto odbudowę na Zachodzie sponsorował. Polska nie miała takich sponsorów. Wręcz przeciwnie, Zwłaszcza Ziemie Zachodnie zostały w dużej mierze ogołocone przez Rosjan. Nie pluj, proszę, na wrocławskich pionierów. Ich trzeba podziwiać. Niezależnie od tego, czy władze miasta były z PPR czy innej komunistycznej szajki.
            • Gość: rocca Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:01
              Ty sobie uważaj na te miasta na zachodzie, dobrze? Bo macie potężnego sąsiada na
              północnym zachodzie - POZNAN
          • Gość: msw Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.centertel.pl 19.04.08, 09:15
            Jacek Kaczmarski opisał takich ludzi jak obecny prezydent
            Wrocławia. "List syna do ojca, a następnie w nowej sytuacji klasowej
            odpowiedź ojca do syna" .
        • Gość: corgan Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.chello.pl 19.04.08, 07:02
          > to byś zauważył, ze Dutkiewicz zrobił dla tego miasta,
          > które przez dziesięciolecia był traktoway po macoszemu i gdzie nic
          > się nie działo (trudno to zmienić, zwłaszcza drogi z którym macie
          > problemy) bardzo dużo

Od kiedy znasz Wrocław? Bo ja znam mniej więcej od 1983 z czego od
          1990 do 2000 w nim mieszkałem*. POstempy dynamizmu i rozwoju śledzę
          trochę naocznie ale głównie w necie.

Skoro sam twierdzisz że:

>o czymś takim jak Wrocław słyszałem tylko dzięki powodzi
          > z 1997 roku

to skąd wiesz co tu było przed rokiem 1997? >:)))))))))

Umówmy się tak. Komuna rządziła w Polsce (w tym i Wroclove) od 1945
          do 1989 czyli 44 lata. W okresie kokmunistycznego wysysania i
          zastoju odgruzowywano miasto, odbudowano (choć nie wszedzie),
          doprowadzono infrastrukturę do stanu używalności. W tym wybudowano
          m.in. szeroki 2 jezdniowy fragment Legnickiej, 2 jezdniową wylotówkę
          na Warszawę z wiaduktami, Most Pokoju szt. 1 (pewnie wiesz który
          to?) i bodajrze linii tramwajowej na Leśnicę.

Też mi się zawsze wydawało że wybudowanie 1 mostu i paru kawałków 2-
          pasmówek to niewiele ale życie zrewidowało te zapatrywania.

Nieprzerwanemy rozwojowi, dynamizmowi i POstempowi stuknie wkrótce
          20 rocznica zagnieżdżenia we Wroclove. Tym miastem rządzi od 1989
          nieprzerwanie jedna i ta sam ekipa. Przybiera rózne etykietki w
          zależności od aktualnie obowiązującej koniunktury ale to tylko
          POzory.

Może po 20-latach nieprzerwanego dynamicznego rozwoju czas na jakieś
          POdsumowania? Miasto które chce się rozwijać (no chyba chce...) ma
          XIX układ drogowy gdzie wszystkie drogi tranzytowe skupiają się w
          centrum, gdzie nie ma rozgraniczenia na ruch tranzytowy i miejski.
          Więc wypadałoby sobie uzmysłowić że obwodnice i mosty to powinien
          być priorytet dla władzy.

No to ile mostów wybudowano od 1989? POdpowiem że 1 duży Most
          Tysiąclecia i 2 mostki na Kępie Mieszczańskiej. To za kadencji prez.
          Zdrojewskiego. Ile mostów wybudował prez. Dutkiewicz? Wybudował
          cokolwiek? Zaczął którykolwiek? Most Tysiąclecia kończy się na
          cmentarzu od 2003, mija 5 lat i przedłużenia obwodnicy chociaż do
          Żmigrodzkiej nie widać. Jaką ważną inwestycję drogową ma koncie
          Dutkiewicz? 2-pasmową kładkę nad linią kolejową do Wałbrzycha? Tylko
          tyle czy coś jeszcze? Budowa pomnika Mirmiła

Ok, skoro z uporem godnym lepszej sprawy lansuje się Dudiego na
          prezydenta Polski jako "człowieka sukcesu" to ja jako prosty i
          zwykły podatnik i obywatel który ma za to wszystko zapłacić chcę
          wiedzieć - jakie sukcesy ma na swoim koncie Dudi że ma koniecznie
          być tym prezydentem?

> Już teraz macie drugi średnie zarobki po Warszawie

A my w Warszawie mamy pierwsze średnie zarobki w Polsce. I naprawdę
          myślisz że zawdzięczamy je Bufetowej albo Kaczyńskiemu? wolne
          żarty...

> A ty pieprzysz, ze nic nie zrobił?! A co ty byś dzieciaku zrobił?!

POprawna koncepcja POlityczna pt. "Bo jeśli nie ON to kto?" jest już
          mocno zużyta i wyświechtana. Ja też potrafiłbym postawić pomnik
          Mirmiła i wcisnąć parę krasnoludków. Myślisz że to takie trudne?

> Dutkiewicz odchodzi. Ja ci tylko życzę,
          > żeby jego następca był niegorszy...

Oczywiście że nie będzie. Elyta która rządzi miastem od 1990 na
          pewno zadba żeby następca był starannie wybrany i nie z przypadku. W
          końcu nie można oddać fotela w Ratuszu byle komu. O odpowiednie
          namaszczenie następcy naprawde bym się nie martwił.

* gdybyś zadawał sobie pytanie dlaczego już nie mieszkam we Wroclove
          odpowiem że POsłuchałem oficjalnej wykładni dynamizmu i POstempu
          która zawiera się w słowach "jak ci się nie podoba to wyp...laj
          stąd". Więc wyp...łem. Mówię Ci o tym gdybyś nagle stracił wiarę w
          moc dynamizmu i POstempu, dał temu wyraz publicznie a Tobie jako
          mieszkańcowi Polski Wschodniej to samo ktoś kiedyś powiedział z
          zanaczeniem Twojego pochodzenia żebyś przypadkiem wiedział dokąd
          masz wyp...lać.

Wroclove jak sama nazwa wskazuje jest miastem miłości ale nie od
          dziś wiadomo że nie ma w nim miejsca dla frustratów i malkątentów. :)
        • Gość: msw Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.centertel.pl 19.04.08, 09:03
          wracaj na choinkę
        • Gość: blecharz Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.04.08, 09:32
          Gdyby tylko zrobil porzadek z inwestycjami (opoznienia, niepasujace do okolic
          inwestycje), mpk (opoznienia lub przeladowane), architektura (chora brama
          tysiaclecia i fontanna) i cos bym jeszcze znalazl.

Czy ktos zaplacil stanowiskiem za bajzel ? Jest z czyms zle to wypad, szukamy
          nastepcy.
          Dlatego predzej na wybory nie pojde niz na niego zaglosuje.
        • Gość: Józek K Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 19.04.08, 14:04
          Piotrek! Najpierw się doucz, a potem się wypowiadaj! To, że Wrocław
          jest takim jaki jest, jest zasługą poprzednich prezydentów,
          szczególnie Bogdana Zdrojewskiego. Dutkiewicz dostał kwitnące
          miasto, którego rozwój należało tylko podtrzymywać. A on to miasto
          po prostu rozwala, dbając wyłącznie o zaspokajanie swoich chorych
          ambicji. Zanim zaczniej chwalić nie wiadomo za co Dutkiewicza
          poczytaj, co piszą wrocławianie, ludzie, którzy na co dzień muszą
          znosić fochy pana prezia... Nie tylko ja krytykuję jego kompetencje
          i sposób sprawowania urzędu. We Wrocku coraz trudniej znaleźć
          myślących ludzi, którzy są zadowoleni z jego rządów. Inna sprawa, że
          on rozwalił swój dorobek w ciągu ostatnich 2-3 lat, od kiedy zaczął
          kompletnie olewać Wrocław, a co najgorsze wrocławian. Spróbuj np.
          dostać się na spotkanie z nim w superważnej sprawie jako
          reprezentant dużej lokalnej społeczności. Nie masz szans, bo pan
          prezio Dutkiewicz w ogóle nie przyjmuje mieszkańców, on nimi gardzi.
          Dla porównania powiem, że do Zdrojewskiego można było się dostać bez
          problemu, nawet w okresie, gdy równocześnie był senatorem! Tak jest
          obecnie we Wrocku. Oczywiście ta prawda dotrze do Polski wschodniej
          z opóźnieniem, bo klakierzy prezia i różni piarowcy, suto opłacani z
          kasy miasta robią wszystko, aby tego typu informacje nie wychodziły
          na światło dzienne, ale sądzę, że będzie to skuteczne tylko do czasu.
          I jeszcze sprawa Euro. A jakie prawo do "wzięcia " Euro miał
          Gdańsk? Przecież w tym mieście nigdy nie było pierwszoligowej piłki,
          a we Wrocławiu był kiedyś Śląsk, mistrz i kilkakrotny madalista
          mistrzostw Polski. Może jeszcze o Expo... Starać się może każda
          Kozia Wólka, ale, jeśli Wrocław 2 razy dostaje kompromitująco mało
          głosów, to po co się starać, czyli niepotrzebnie wydawać kupę kasy!?
      • Gość: sarkafarka Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.chello.pl 19.04.08, 21:06
        Żuk zamilknij ktytykancie!!!1
        • Gość: hucpa Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 23:16
          Idzie do Mikstatu wiochy wielkoplskiej. Do korzeni :)
          • Gość: rocca Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: 195.94.212.* 21.04.08, 10:18
            uważaj sobie na określenia typu wiocha wielkopolska. ja bym nie radziła
            zadzierać z potężnym północnym sąsiadem....
      • Gość: mieszkaniec Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 09:12
        przykładem złego zarządzania są wodociągi gdzie jego koleś /teraz
        rozpierdyla KGHM/doprowadził do niekompetencji zarządzających tą
        firmą.
    • Gość: dido zapedzil sie chlopina w kozi róg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.08, 21:36
      Szkoda ze Pan Prezydent poszedl w strone bratania sie z Panem
      Ujazdowskim i Rokita- dla mnie stracił zaufanie reprezentowania
      indywidualnej drogi- czyli jego wlasnych pomyslow-w tworzeniu jakiejs
      wizji "innego miasta Wrocławia".
      Teraz kiedy wpakowal sie miedzy tych Panów staje sie PRZECIETNIAKIEM
      polskiej rzeczywistosci
      • rk111 Re: zapedzil sie chlopina w kozi róg 18.04.08, 23:10
        Też żałuję że Dutkiewicz brata się z Rokitą .
        • Gość: fds Re: zapedzil sie chlopina w kozi róg IP: 80.54.10.* 19.04.08, 00:47
          Może się to skończyć tak,że ani nie będzie prezydentem RP, ani go
          znowu nie wybiorą Wrocławianie...
        • Gość: msw Re: zapedzil sie chlopina w kozi róg IP: *.centertel.pl 19.04.08, 09:27
          nie brata tylko siostrzy i nie z rokitą tylko z nelly rękawiczką
      • Gość: max Re: zapedzil sie chlopina w kozi róg IP: 83.14.16.* 19.04.08, 09:22
        Przeciętniacy z Donaldem Dyzmą w ministry poszli :)
    • Gość: dido i jeszcze jedno.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.08, 21:46
      Powinien zajmowac sie sprawami Wrocławian a nie na bazie popularnosci
      we Wroclawiu myslec o swojej dalszej karierze.... nie po to
      glosowalismy na Pana by poswiecal Pan siebie dla kraju- od tego jest
      rzad i prezydent- Pana miejsce jest we Wroclawiu i dla Wroclawia.
      • Gość: max Re: i jeszcze jedno.... IP: 83.14.16.* 19.04.08, 09:19
        No poaptrz! A Zdrojewski z workiem piasku na plecach aż w ministry
        trafił! Zdolny chłopina ;) Jemu wolno bo PO-wiec a Dutkiewiczowi nie
        wolno bo nie POkręcony?
    • Gość: fafik123 Już pieski zaczynają szczekać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 21:50
      Jak Pan Dudkiewicz "był" w PO to był to najlepszy prezydent. Jak "porzucił" PO
      to już zaczyna się opluwanie. A mój głos jak coś na pewno dostanie.
    • Gość: t Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.08, 22:06
      Czy zauważyliście tendencyjność artykułu? Czarny PR? Ciekawe, czy Wyborcza boi
      się tak silnego ewentualnego kandydata z prawicy na prezydenta?
    • forgetit1 Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 18.04.08, 22:07
      Oczywiście Pan Dutkiewicz we wszystkich tych spotkaniach uczestniczy w czasie
      urlopu, a brzydkie dociekania że robi to w czasie pracy to tylko pomówienia.
    • nihilnovisubsole Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 18.04.08, 22:20
      Ale Pan redaktor odważny!
      Analiza ciekawa acz nudna.
      Odważny Pan redaktor.
      I pozwolili tak Panu redaktorowi.
      Niepokojąca jest teza o zaniedbanym mieście.
      To coś nowego.
      taaak do tej pory było zadbane, hm i za dobrego pana Zdrojewskiego byli inni
      ludzie niż teraz u władzy, he he he.
    • Gość: Sonda? Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.04.08, 22:43
      A kto jest uprawniony do głosowania w sondzie, bo z kilku komputerów próbowałem wejść i dostępne są tylko wyniki... Ciekawe.... Kilka dni temu atak na Basię Zdrojewską, teraz na Dutkiewicza... Lewa sonda... Scheti szykuje przedpole dla Protasia ? :)
    • Gość: Dr.Zoidberg Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.dream.net.pl 18.04.08, 23:12
      Nie wiem czy to ktoś pamięta,ale było tak,że Wrocław zagłosował w wyborach na
      prezydenta miasta na kogoś którego wskazał Bogdan Zdrojewski.I tyle.Kto znał
      przed wyborami człowieka o nazwisku Dutkiewicz?
    • Gość: czytelnik Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 18.04.08, 23:18
      dlaczego tylko tendencyjne pytanie "Ile stracimy na politycznych ambicjach
      Dutkiewicza? " Równie dobrze można się zapytać "ile zyskamy?".
      Na przykład starań o Expo nie dało się skutecznie przeprowadzić z poziomu
      wrocławskiego ratusza (bo było to niemożliwe), a może udać się ze stolicy.
      Miasto i wszystko co się w nim dzieje jest uzależnione od polityki państwa.
      Polska to już inna skala działania i możliwości. Może te z idei które dobrze
      zaowocowały we Wrocławiu można rozszerzyć na cały kraj?
      Pozostaje jedyna kwestia: kto będzie rządził w mieście?
      • Gość: Łoś_bimbacz Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 23:32
        >Miasto i wszystko co się w nim dzieje jest uzależnione od polityki
        państwa.

kurosowanie tramwajów, niezapadające się studzienki oraz przedszkola
        wymagają nadzoru ze Stolycy???, dobrze, że wójt mojej gminy tego nie
        czyta, bo jak mu odbije i POstanowi zostac Sternikiem Wszystkich
        Sterników, to znowu trzeba się będzie wyprowadzac:)
        • Gość: czytelnik Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 19.04.08, 00:19
          od tramwajów jest MPK, studzienek - ZDiUM, przedszkoli - Departament Spraw
          Społecznych UM.
          A wszystkie razem (oprócz sprawności administracji miejskiej) zależą choćby od
          tak banalnej sprawy jak finanse miasta, te zaś od podatków i dalej finansów
          publicznych...
          I nie chodzi tu o nadzór ze stolicy, ale rzeczywisty wpływ na to co wykracza
          poza miasto, a wpływa na nie.

• Gość: Łoś_bimbacz Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 00:28
            od tramwajów jest MPK, studzienek - ZDiUM, przedszkoli -
            Departament Spraw
            > Społecznych UM.
            > A wszystkie razem (oprócz sprawności administracji miejskiej)
            zależą choćby od
            > tak banalnej sprawy jak finanse miasta, te zaś od podatków i dalej
            finansów
            > publicznych...

to PRezydent jest zbędnym figurantem??, skoro kolejny raz jestem
            uświadomiony, że za nic nie odPOwiada???

> tak banalnej sprawy jak finanse miasta, te zaś od podatków i dalej
            finansów
            > publicznych...
            > I nie chodzi tu o nadzór ze stolicy, ale rzeczywisty wpływ na to
            co wykracza
            > poza miasto, a wpływa na nie

zupełnie nie POjmuję, nasz PRezydent samolansujący się wśród
            madlejących studentęk nie wpływu stopę zwrotu podatków miejscowych,
            nie ma wpływu na budżet centralny? owszem może wyżebrac kolejną
            strefę ekonomiczną z Wałbrzycha lub dotację, ale POrtal chyba nie
            jest do tego niezbędny?
          • Gość: Paweł Z. Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.as.kn.pl 19.04.08, 01:06
            Niestety, prawda jest taka, że za podległe sobie osoby i firmy ponosi odpowiedzialność zarząd miasta z Dutkiewiczem na czele. Idąc Twoją logiką, Adolf Hitler nie odpowiadał za zagładę Żydów. Przecież żadnego Żyda - o ile mi wiadomo - osobiście nie zabił.
            • Gość: szakasza Dutkiewicz ? Jestem za :) cz. I IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.08, 17:27
              Witam.

Zaciekawiła mnie ta Wasza dyskusja, więc pozwolę się
              włączyć.
              To jest odpowiedź na wcześniejsze posty.

Zgadzam się z Pawłem Z. co do jednego : powinniśmy
              pamiętać i bardziej doceniać zasługi pionierów w odbudowie
              Wrocławia. To była rzeczywiście tytaniczna praca (
              aczkolwiek daleka od ideału ). Natomiast nie zgadzam się
              na pomniejszanie zasług i władz i mieszkańców w budowie
              Nowego Wrocławia po 89 r. ( aczkolwiek również dalekiego
              od ideału). Trudno jest porównywać czasy tuż powojenne i
              po 89.r. - to były zupełnie inne warunki działania.
              Wówczas b. wiele decyzji albo powstawało w Warszawie albo
              były kontrolowane przez centrum, obecnie władze miejskie
              w zasadzie rządzą samodzielnie. Panowały zupełnie różne
              systemy gospodarcze ( pewne rzeczy były nawet łatwiejsze
              do zrobienia w socjalizmie, ale ogólne możliwości rozwoju
              teraz na pewno są dużo większe ). Inne były standardy
              odbudowy i budowy ( obecne dużo wyższe ).
              Na plus PRL u trzeba zapisać odbudowę części Starego
              Miasta, odbudowę gotyku, KDM i, mimo wszystko, budowę
              setek tysięcy nowych mieszkań. . Na minus wywóz setek
              milionów cegieł ( czy można sobie wyobrazić, że dzisiejsze
              władze miasta i opinia publiczna pozwoliłyby na coś
              takiego ?), rozbiórkę wielu cennych budowli, zabudowę Nowego
              Targu, wygląd blokowisk ( chociaż jak na blokowiska nie są
              takie złe :) ). Praktycznie nic nie zrobiono z
              dziesiątkami kwartałów kamieniec czynszowych, za ich obecny
              stan odpowiada kompletne zaniedbanie z czasów PRL.
              Pozostawiono mnóstwo dziur w zabudowie oraz pustych
              placów w centrum miasta i dopiero pod koniec lat 80 tych
              zaczęto je zapełniać plombami.
              Na pewno plusem PRL u jest odbudowa wielkich
              zakładów przemysłowych ( tutaj trzeba pamiętać, że ich
              uruchamianie następowało przy wydatnej , acz niekoniecznie
              dobrowolnej , pomocy niemieckich specjalistów z Breslau )
              i stworzenie nowych, które na pewno dużo wniosły w rozwój
              PRL owskiego Wrocławia. Na plus należy także zapisać
              rozkwit kulturalny w latach 56- 70.
              Trakcje tramwajową odbudowano w większości, powstała
              jedna nowa linia, rozbudowana została siec autobusów MPK,
              na miarę możliwości unowocześniano tabor. O ile wiem, nie
              powstała żadna nowa przeprawa przez rzeki, odbudowano tylko
              Most Pokoju i wyremonotowano uszkodzone.Bez komentarza
              zostawię stan ulic jaki zostawił Wrocław socjalistyczny po
              sobie.
              Lata 80 te, tak jak w całej Polsce, to były lata
              kompletnego zastoju ( poza końcówką)

W wolnej Polsce najpierw uporządkowano finanse i
              sprawy własnościowe, a nie było to łatwe zadanie. Co do
              gospodarki, zgoda, wiele molochów socjalistycznych padło lub
              skurczyło się , ale powstały dziesiątki tys. nowych
              podmiotów, z nich wyrosło wiele nowych naprawdę dużych, na
              skalę krajową , przedsięwzięć , zainwestował spory kapitał
              zagraniczny ze znanymi markami na czele. Na pewno Wrocław
              i jego mieszkańcy są teraz dużo bogatsi niż w latach PRL ,
              jakkolwiek zgodzę się, że nie wszyscy to odczuwają i że
              ciągle zbyt wiele rodzin żyje w ubóstwie.
              Wrocław systematycznie podnosi swój poziom cywilizacyjny (
              jak cały kraj). Za PRL u było nie do pomyślenia, żeby
              miasto próbowało startować w wyścigu po EXPO ( nic to, że
              bez powodzenia ), żeby dostało organizację ME w piłce
              nożnej i w ogóle tyle imprez sportowych wysokiej rangi ile
              szykuje się w najbliższych latach.
              Sukcesywnie zabudowuje się dziury w zabudowie i
              zagospodarowuje puste przestrzenie śródmiejskie. Powstaje
              coraz więcej ciekawych budowli, a wiele planowanych
              zapowiada się naprawdę imponująco. Minusem jest poziom
              zabudowy z lat 90 tych oraz zbyt wolne tempo tego
              procesu. Sukcesywnie remontuje się także zaniedbane
              kamienice oraz zabytki architektury , aczkolwiek na pewno
              również za wolno w stos. do potrzeb i oczekiwań. Dużym
              sukcesem okazał się remont Rynku i obecne stałe
              poszerzanie tej „centralnej strefy zadbania” jak sobie to
              określam.
              Mniej niż przed 89.r. powstaje obecnie mieszkaniówki, (
              jak w całej Polsce), ale ich poziom na pewno jest dużo
              wyższy niż w poprzednim ustroju. Powstają lub są
              planowane coraz odważniejsze inwestycje apartamentowe.
              Odnowiono w dużej mierze tabor autobusowy, a także
              zmodernizowano i odnowiono częściowo tabor tramwajowy.
              Odnowiono dziesiątki km torów tram.. Trzeba przyznać, że
              za Zdrojewskiego (II kadencja) komunikacja we Wro działała
              naprawdę dobrze, na pewno lepiej niż za tzw komuny.
              Niedługo przybędzie 100 nowych busów, w planach ciągłe
              dokupywanie nowoczesnych tramów. Do 2012 powstaną
              dwie nowe linie tramwajowe oraz tzw tramwaj +, aha i
              jeszcze tramwaj wodny.Praktycznie od czasów popowodziowych
              nieustannie prowadzi się rozległe remonty ulic ( inna
              sprawa to nieustanne przeciąganie tych inwestycji i
              poziom wykonania niektórych z nich). Z przepraw po 89.r.
              wybudowano mosty : Średzki, Dmowskiego i Milenijny, kilka
              wyremontowano, buduje się Warszawski, w planach mosty
              obwodnic.
              • Gość: szakasza Re: Dutkiewicz ? Jestem za :) cz. II IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.08, 17:27
                A co do Dutkiewicza. Facet ma wizje i ma odwagę je
                realizować. Chociaż na pewno zaniedbuje przez to trochę
                szczegóły zw z codziennym funkcjonowaniem miasta i jego
                mieszkańców ( komunikacja, edukacja ) . Sprawił (
                kontynuacja dzieła Zdrojewskiego ) , że poziom dumy i
                aspiracji mieszkańców wzrósł niepomiernie ( czasami aż
                za bardzo i ma się ochotę trochę przekłuć ten
                balonik :) ), wzrósł także poziom aktywności obywateli
                miasta ( takie jest moje subiektywne odczucie ). Nie można
                prezydentowi odmówić oddania i poświęcenia na rzecz
                miasta, i determinacji.

Kiedyś myślałam, że nasze zachwyty są przesadzone, że
                przecież w innych miastach też się wiele dzieje. Jednak
                rozmowy ze znajomymi i z krewnymi za całej Polski,
                którzy odwiedzali Wrocław coraz bardziej utwierdzały
                mnie w przekonaniu, że jednak te zachwyty są zasłużone w
                dużej mierze. Ludzie autentycznie zazdroszczą nam
                Dutkiewicza.

I jeszcze jedno: znam zapach gazu łzawiącego i
                znam „dołek” na Muzealnej. Pamiętam także, jak szarym
                miastem był Wrocław. Pamiętam, że dla rodziny ze wsch.
                Polski to był zachód, ale już Szczecin, Poznań, Kraków
                patrzyły na nas z góry. Obecnie Szczecin z podziwem
                patrzy, dokąd zaszedł Wrocek, skutecznie gonimy też
                Poznań i Kraków .

Kandydowanie do EXPO nie było wyrzucaniem pieniędzy. To
                była promocja z tym, że nie skierowana do przeciętnych
                mieszkańców Europy , a właśnie do ambasadorów, do
                potencjalnych inwestorów, i współpracowników miasta -
                słowem do decydentów politycznych i gospodarczych .
                Informacja , że ubiegaliśmy się o EXPO jest ważnym
                sygnałem dla nich na temat aspiracji i możliwości miasta.
                Sygnałem, który pomaga podjąć np decyzje o lokalizacji
                swojej inwestycji właśnie tutaj. Cenne jest także
                doświadczenie zdobyte w tego typu zmaganiach. To juz
                zaprocentowało np w wewn. walce o EURO, gdzie
                początkowo Wrocław był wymieniany na końcu stawki
                kandydatów.

Na czym polega marnotrawstwo pieniędzy w przypadku np
                Szewskiej czy Ronda ? Przecież to nie miasto naprawia tylko
                wykonawca, bo to on spartaczył. W przypadku Mostu
                Szczytnickiego zaistniały powody obiektywne opóźnienia
                inwestycji, w przypadku Mostu Warszawskiego jeszcze termin
                nie minął. Ale zgadzam się, że miasto niedostatecznie
                nadzoruje inwestycje drogowe.

Do Józka K. Dutkiewicz dostał kwitnące miasto ??? Wolne
                żarty. Owszem za Zdrojewskiego miasto poszło mocno do
                przodu, ale za Huskowskiego , przy zastoju gospodarczym
                całej Polski , Wrocek mocno przysiadł i właśnie
                Dutkiewicz „rozbujał” to miasto - fakt, że wykorzystując
                wejście do Unii i koniunkturę, ale czy to źle ?

Do wszystkich „Zachodniaków” :
                Nie obrażać Polski wschodniej. Pojedźcie tam i zobaczcie.
                Pozdrawiam klimatyczny Lublin i przecudny Zamość !
                • Gość: Paweł Z. Re: Dutkiewicz ? Jestem za :) cz. II IP: *.as.kn.pl 20.04.08, 22:49
                  Całkowicie nie zgadzam się z tą opinią. I nie tylko ja. Są twarde dane
                  statystyczne. Kondycje polskich miast mierzą firmy badawcze na podstawie tych
                  danych i wiedzy eksperckiej. Z tych danych wynika, że Wrocław nie różni się
                  wcale dramatycznie od innych dużych miast - spośród nich tylko Szczecin wypadł z
                  obiegu. Pozostałe duże polskie miasta przegoniły Wrocław lub Wrocław szybko
                  gonią. Jest to wynik sukcesu polskiej gospodarki, który wynika z wielu powodów,
                  ale działalność władz lokalnych Wrocławia z pewnością nie jest jednym z nich.
                  Wrocław różni się sporo od innych dużych miast w pewnych obszarach: inwestycji w
                  komunikację zbiorową (ostatnie chyba spośród dużych miast, w którym zaczęto
                  wymieniać na nowy tabor szynowy - przy cenach biletów oscylujących w granicach
                  polskiego maksimum) czy edukacji (dramatyczna i bezsensowna likwidacja
                  przedszkoli, rozpoczęcie likwidacji podstawówek). Czyli w obszarach, w których
                  od władz miejskich zależy najwięcej, jest po prostu marnie.
                  Niestety, nie mam dziś już czasu na polemikę. Mam nadzieję, że znajdę w
                  przyszłości czas, by ją kontynuować.
                • Gość: rocca Re: Dutkiewicz ? Jestem za :) cz. II IP: 195.94.212.* 21.04.08, 10:21
                  <<<Ludzie autentycznie zazdroszczą nam
                  Dutkiewicza.>>

Poznań nie zazdrości. Poznań ma swojego prezydenta Grobelnego! którego znamy
                  bardzo dobrze;-)
                  ciekawe, uprawomocni się czy nie?
      • Gość: Dr.Zoidberg Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.dream.net.pl 18.04.08, 23:37
        Ja tam bym wolał,żeby ludzie pokroju Zdrojewskiego i Dutkiewicza zostali tu u
        nas,a nie żeby się rozmienili na drobne dźwigając ścianę wschodnią
        • Gość: Łoś_bimbacz Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 23:40
          > Ja tam bym wolał,żeby ludzie pokroju Zdrojewskiego i Dutkiewicza
          zostali tu u
          > nas,a nie żeby się rozmienili na drobne dźwigając ścianę wschodnią

można byc tak egositycznym!, nie słyszałeś, że wszystkie miasta
          zazdroszczą nam sukcesów Dynamizmu???, trzeba się tym skarbem
          POdzielic z całym krajem:)
          • Gość: Dr.Zoidberg Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.dream.net.pl 18.04.08, 23:47
            Jedyne lekarstwo-wpromujcie swoich Dutkiewiczów i Zdrojewskich.Good Luck.A nie
            Rydzyków.
            • Gość: rocca Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:10
              My w Poznaniu mamy swojego prezydenta! Który czeka na uprawomocnienie się wyroku
              bądź też nie! Nie wiadomo jak to będzie jeszcze ;-) Dziękujemy za import z Wro!
          • Gość: xxL Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.pl 21.04.08, 10:22
            Jeśli już to z biletem w jedną stronę
    • Gość: prawnik Obwodnicy nie mamy przez prof. Bocia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.08, 23:39
      Prof. Boć chwali się, że to on blokuje wywłaszczanie gruntów pod obwodnicę, bo
      na trasie jest jego dom...
      • Gość: było minęło Re: Obwodnicy nie mamy przez prof. Bocia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 01:24
        A tak swoją drogą: Boć dalej na administracyjnym pyta o sytuację prawną ogórka
        kiszonego? Czy ma już nowy repertuar?
    • ww_lodz Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 18.04.08, 23:39
      henning napisała:
      > z nizszej polki np taka Lodz

Sama jesteś z niższej półki...
      • Gość: rocca Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:12
        Słuszna uwaga! To jest własnie wrocławskie myślenie, jak nie Wro i nie Wawa to
        jest już niska półka. Uwaga tez na Kraków, Gdańsk i Poznań, my w miejscu nie
        stoimy.... troche mniej wydajemy na agencje reklamowe, domy mediowe bilboardy i
        baloniki...
        • Gość: szakasza Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.08, 17:19
          Taaaak ? Ostatnio gdzie się nie obejrzę we Wro, to widzę
          reklamę Poznania (2007) albo Gdańska (obecnie).
          Pozdrawiam bratnie miasta :)
          • Gość: rocca Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: 195.94.212.* 21.04.08, 10:13
            Co ty powiesz? To my też już w bilbordy poszliśmy? Uważać, Poznań sie lansuje!
            Długo czekaliśmy, ale jak już zaczniemy, to nie skończymy.... Nikt nie bedzie
            lepszy ;-)
    • Gość: Arik Dutkiewicz lepszy niz Zdrojewski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.08, 23:50
      Zdrojewski skupiał się na samym PRze, a Dutkiewicz łączy PR z solidną pracą.
      Dutkiewicz ma 1000 razy więcej zasług niż Zdrojewski.
      • Gość: corgan a może tak jakies konkrety? IP: *.chello.pl 19.04.08, 08:39
        np. ile mostów i wiaduktów wybudował Zdrojewski a ile Dudkiewicz?

Zdrojewskiemu można chyba zapisać na koncie Most Tysiąclecia i część
        OŚ koło niego (to on zaczął przygotowania), wiadukt od ul. Ostatni
        Grosz do Klecińskiej/Strzegomskiej. Także te 2 mosty raczej mostki
        łączące Kępę Mieszczańską ze światem.

Gdyby nie Zdrojewski to pewnie Powskańców Śl./Karkonoska (jedyna
        dzisiaj wylotówka na autostradę i dalej na południe) nadal byłaby 1-
        pasmowa.

Jakie realne sukcesy drogowo-inwestycyjne ma na koncie Dudi? Co z
        dalszym przedłużeniem Obwodnicy Śródmiejskiej? Co z Pułaskiego? Co z
        jakimkolwiek mostem na Biskupin?

Aha! Zdrojewski też miał takie wtopy jak Most Szczytnicki, Jądro
        Reagana albo Szewska?
        • Gość: max Re: a może tak jakies konkrety? IP: 83.14.16.* 19.04.08, 09:10
          Zdrojewski w czasie powodzi uczył się zasad fizyki: otóż nauczył
          się, że woda nie płynie pod górę, podlega prawom grawitacji i jakby
          wysokiego wału z worków nie ułożyć to i tak jakoś go bokiem
          obejdzie :) Z taką wiedzą powinien być ministrem od spraw potopu. A
          dostał teczkę z libretto Halki (do nauki przez cztery lata).
          Fachowiec PO ;)
          • khysiek Re: a może tak jakies konkrety? 21.04.08, 08:34
            Gdy wzrasta poziom wody, woda "płynie" pod górę. Oto darmowa lekcja fizyki,
            prosze bardzo. Dziękuję, do widzenia.
    • johann3 Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? 19.04.08, 07:34
      to tylko zwykly hochsztapler, zmierza tam, gdzie nikodem dyzma, czyli
      tam, gdzie go pchnie slepy los...
      • Gość: Vito Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:14
        Też mam wrażenie że Szymański czyści dla kogoś przedpole.
    • Gość: max GW już pluje na Dutkiewicza IP: 83.14.16.* 19.04.08, 09:06
      Już nie jest swój, już nieważne, że Wrocław i Dutkiewicz to jasne
      punkty na mapie Polski, już nieważne, że miasto się rozwija a
      Dutkiewicz to facet z klasą, wyważony, kulturalny, przewidywalny. To
      już nieważne! GW ma już wroga, bo Dutkiewicz nie jest "swojak", nie
      jest z "salonu", jest zbyt NORMALNY. Nie jest Schetyną, nie jest
      szemranym cwaniaczkiem, nie jest bezpłciowym, uległym Tuskiem, nie
      jest ignorantem i abnegatem pokroju Gronkiewicz-Waltz. Dutkiewiczem
      nie można sterować - więc uwalić gościa! Tfu, żyjemy w bananowej
      republice a wszyscy jesteśmy murzynami dla różowej "elyty" bez
      ojczyzny :-/
      • Gość: rocca Re: GW już pluje na Dutkiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:15
        Zareczam Ci, że nazwanie kobiety tak eleganckiej i z taką klasą jak
        Gronkiewicz-Waltz abnegatem to duża pomyłka. Poczytaj słownik zanim zaczniesz
        używać trudnych słów.
        • Gość: max Re: GW już pluje na Dutkiewicza IP: 83.14.16.* 19.04.08, 12:07
          Ups! Elegancja? No, może w okolicach Białej Podlaskiej (z całym
          szacunkiem dla tego miasta). Klasa ? Hmmm... jak róże są gusta...;)
          • Gość: rocca Re: GW już pluje na Dutkiewicza IP: 195.94.212.* 21.04.08, 10:15
            naprawdę nie wiesz co znaczy słowo abnegat. Do słownika marsz, zanim zaczniesz
            wypisywać trudne słowa na forum!
    • Gość: NIKA Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.A197.cust.bahnhof.se 19.04.08, 09:19
      PAN DUTKIEWICZ ZAPOMNIAL SWOICH OBIETNIC,NIE INTERESUJE SIE JUZ
      TYM,ZE OBIECAL ZAJAC SIE DZIELNICAMI WROCLAWIA ZAPOMNIANYCH PRZEZ
      KAZDA RZADZACA ELITE.JEST TAKA DZIELNICA KTORA SIE NAZYWA
      PRZEDMIESCIE OLAWSKIE,KTORA NAZTWAJA TROJKATEM BERMUDZKIM,JEST TAM
      BARDZO DUZO DO ZROBIENIA CHOCIAZBY PODWORKA DLA DZIECI,ALE JAK
      ZWYKLE OBESZLO SIE NA OBIETNICACH,PRZYKRE TO JEST ZWLASZCZA,ZE
      DZIECIAKI NAPRAWDE NIE MAJA SIE GDZIE BAWIC.OBECNE PODWORKA TO
      KOSZMAR.WYSTARCZY PRZYJSC I ZOBACZYC TE KOSZMARY PRZY
      TRAUGUTTA,KOSCIUSZKI,CZY WIECKOWSKIEGO MAKABRA.ROBI SIE TYLKO KOLO
      WLASNEGO NOSA,ARESZTA JAK CIE MOGE SZKODA SLOW.TYLKO PRZYKRO
      PRZECIEZ TO TAKIE PIEKNE TO MOJE UKOCHANE MIASTO.
      • Gość: rocca Re: Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 10:16
        Prezydent poszedł na salony. Podwórka i dzieci w zasadzie nigdy go nie
        interesowały. Jakies złudzenia? EXPO!!! Po raz trzeci!
    • Gość: minoi Wyborcza realizauje zlecenie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.04.08, 09:24
      Wyborcza realizauje zlecenie?
      • Gość: polityk Re: Co sie stało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:30
        Dziwię sie czemu pan prezydent przestał w TVP dziękować za Sylwestra. Przecież
        do Nowego Roku jeszcze daleko.
      • Gość: max Re: Wyborcza realizauje zlecenie? IP: 83.14.16.* 19.04.08, 09:34
        Oczywiście, jak zawsze. Niedługo poznamy tego namaszczonego przez
        Wyborczą zbawce Polski.
    • Gość: anatol dodajmy do tego wszechobecne kolesiostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 09:39
      Dyrektorem wydziału Kultury jest kolega Dutkiewicza bez studiów
      wyższych, kolega Dutkiewiczów rozwala PPA i Operetkę (Śląsk) itd
    • Gość: Zbyś Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: 80.53.207.* 19.04.08, 09:41
      Dlaczego nie wspominacie o jeszcze większej wpadce jaką jest remont mostu
      Szczytnickiego. Prcusie pracują tam do 15, a w soboty maja wolne. Horror na
      Kochanowskiego nikomu nie przeszkadza.
    • Gość: yuss ucieczka do przodu IP: *.ifd.uni.wroc.pl 19.04.08, 10:04
      O pozorowanych dzialaniach innowacyjnych nie ma co wspominac. Byly plany
      wspomagania uczelni, zakupow aparatury, teraz gaworzy sie o EIT choc nikt nie
      wie, gdzie jest Wroclaw. To wybiorcza robila klake Dudkiewiczowi, nic nie
      potrafilo was otrzezwic, ani numery z Expo, ani koszmar na ulicach. Jak
      wygladaja osiedla wroclawskie, to tam, a nie na Rynku mieszka wiekszosc
      wroclawian. Ucieczka do przodu to dosc stara forma dzialan ludzi, ktorzy
      zrozumieli, ze juz nic wiecej nie zrobia.
    • Gość: basiaz Dokąd zmierza prezydent Dutkiewicz? IP: 210.60.97.* 19.04.08, 10:19
      Klasyczna ucieczka z tonacego statku. Wroclaw jest w gorszym stanie struktury miejskiej niz sie mozna bylo spodziewac. Fajnie to obrazuje ta rzezba konskiej glowy na tle obsurnego tynku kamienicy na Przedmiesciu Olawskim. Taki jest praktycznie caly Wroclaw, oprocz osiedli na przedmiesciach i okolicznych wiosek.
      R.Dutkiewicz w koncu wie, ze nie nadaje sie na gospodarza miasta. Niewiele zrobil dla Wroclawian. I nie ma zadnych szans , aby zrobic wiecej ( oprocz oczywiscie Nowej Fontanny kolo Hali Ludowej ).
      Szkoda ze nie odszedl 2 lata temu. 2 stracone dla miasta lata. Nie pozostawil prawie nic z tego co obiecywal. Ani Obwodnicy, ani dobrze zrobionych remontow, ani EXPO, zadnych znaczacych inwestycji infrastrukturalnych, zadnej iwestycji kulturo-oswiato-swiatopogladowej. To co sie dzieje, co sie udaje, to wynik dzialalnosci firm i zdolnych ludzi spoza ukladu Dutkiewiczowskiego. Otoczyl sie marnymi urzednikami, marna Rada Miasta. Wroclawianie zostali wystawieni do wiatru i musza sami sobie radzic w pokonywaniu zatkanych ulic, rozpadajacych sie skrzyzowan, wlekacych sie remontow albo malych budow. Ale za to wznioslych planow, marzen, obiecanek i od czasu do czasu Dody na Sylwestra.
      Czyli krzyz mu na droge !! A Wroclawionom pozostaje jak zawsze nadzieja , ze za 20 lat bedzie moze lepiej.
    • Gość: basiaz szkoda, ze dopiero teraz IP: *.net 19.04.08, 10:21
      Klasyczna ucieczka z tonacego statku. Wroclaw jest w gorszym stanie struktury miejskiej niz sie mozna bylo spodziewac. Fajnie to obrazuje ta rzezba konskiej glowy na tle obsurnego tynku kamienicy na Przedmiesciu Olawskim. Taki jest praktycznie caly Wroclaw, oprocz osiedli na przedmiesciach i okolicznych wiosek.
      R.Dutkiewicz w koncu wie, ze nie nadaje sie na gospodarza miasta. Niewiele zrobil dla Wroclawian. I nie ma zadnych szans , aby zrobic wiecej ( oprocz oczywiscie Nowej Fontanny kolo Hali Ludowej ).
      Szkoda ze nie odszedl 2 lata temu. 2 stracone dla miasta lata. Nie pozostawil prawie nic z tego co obiecywal. Ani Obwodnicy, ani dobrze zrobionych remontow, ani EXPO, zadnych znaczacych inwestycji infrastrukturalnych, zadnej iwestycji kulturo-oswiato-swiatopogladowej. To co sie dzieje, co sie udaje, to wynik dzialalnosci firm i zdolnych ludzi spoza ukladu Dutkiewiczowskiego. Otoczyl sie marnymi urzednikami, marna Rada Miasta. Wroclawianie zostali wystawieni do wiatru i musza sami sobie radzic w pokonywaniu zatkanych ulic, rozpadajacych sie skrzyzowan, wlekacych sie remontow albo malych budow. Ale za to wznioslych planow, marzen, obiecanek i od czasu do czasu Dody na Sylwestra.
      Czyli krzyz mu na droge !! A Wroclawionom pozostaje jak zawsze nadzieja , ze za 20 lat bedzie moze lepiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka