Dodaj do ulubionych

Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego

05.05.08, 11:04
Pinior ma jaja. A Frasyniuk powinien się sam zabrać za autokreację, jeżeli mu
żal że go za mało pamiętają.
Obserwuj wątek
    • Gość: p. Szkoda komentować- zarówno Piniora jak i Frasyniuk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 11:25
      i tyle.
    • alex-alexander Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego 05.05.08, 12:05
      General byl mezem stanu, jakich dzis w Polsce nie ma. Kraj oslabiony
      strajkiem generalnym jest latwym lupem dla wrogow. Nie zapominajmy,
      ze NRD chcialo odebrac Szczecin. Chrapke na Worek Turoszowski i
      Kotline Klodzka mieli Czesi. Ale to juz inna historia. A Frasyniuk
      (zasluzony zreszta dla Polski czlowiek) niepotrzebnie sie oburza.
      • Gość: Stefan Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.08, 12:18
        Zapomnioał Pan, że Niemcy chcieli odebrać Śląsk z Breslau, Oppeln i
        Katowitz,, Wielkopolskę z Posen i Bromberg, Pomorze z Schtetin i
        Danzig i Prusy wschodnie a Ukraińcy Małoposkę z Rzeszowem i
        Krakowem.Taka była prawda! Niech żyją i głoszą ją propagandyści z
        PZPR dla naiwnych, których na szczęście jest coraz mniej. A Pinior
        widocznie za krótko siedział.
    • Gość: pilar k Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 12:11
      Tak już wkrótce dowiemy się , że generał zorganizował stan wojenny
      na prośbę Narodu , a internowanie było formą relaksu dla zwiazkowców
      w ich ciężkiej pracy . Tak panie Pinior Lewactwo i Socjalizm ma się
      w genach . Mam tylko nadzieję ,że młodzi ludzie się na to nie
      nabiorą. I pan był autorytetem tamtych lat , na pana zbierano
      pieniądze , czczono i kochano ( Frasyniuka też ) . Kogo ?
      • Gość: cater Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.08, 12:15
        A ty byś pewnie wolał żeby za historię robiła tylko propaganda kaczystów i
        giertychistów?
        • Gość: jWz Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.magma-net.pl 05.05.08, 13:22
          ja wolę, by historia należała do historyków - nie do
          propagandzistów. A Pinior? zrobił, co chciał. Widać jak na dłoni -
          co chciał. Obrzydliwość.
          • Gość: cater Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.08, 14:57
            Taaaaa... Historia dla historyków, rozważenie wszystkich racji, pełny obraz
            wydarzeń. Byle nie z nieprawomyślnej strony, bo to obrzydliwość. Pełny obraz
            wydarzeń może być tylko od jedynie słusznej strony, zgodnej z założonym wnioskiem.
            • Gość: Raf Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.korbank.pl 05.05.08, 16:51
              Co tu dużo mówić, totalitaryści nie mieli słuszności w tym co robili, więc wizja
              kreowana przez byłą opozycję rzeczywiście jest jedynie słuszna. Widocznie
              komuszki nie mogą się pogodzić, że ich miejscem jest śmietnik historii.
    • Gość: tieea Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.08, 12:59
      Ciekawe czy Pinior wsparł by też wspomnienia
      rodzin ofiar stanu wojennego ?

Smutna prawda o kolejnym przywódcy (he he ) z tamtych
      czasów.

• Gość: Brzoza Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: 156.17.58.* 05.05.08, 13:02
      Nie dziwię się postępowaniem towarzysza Piniora Piotra. Dziwi mnie natomiast zdziwienie Urbanka redaktora. Przecież już oberredaktor Szechter dał przykład całując się z Kiszczakiem Czesławem i Urbachem Jerzym! A co do prawa innej wizji historii, to czemu dotąd nie zapraszają pod pomnik getta w warszawce kombatantów drugiej strony konfliktu? Niech żyje kolorowa tolerancja!!!
      • Gość: na zimno W usta calowal? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.08, 13:18

O moj Boze, powiedzialaby moja babcia, gdyby jeszcze zyla.

Wtedy jeszcze nie bylo parad wolnosci - skad taka smialosc?
        Inni nie mieli w tych czasach tyle odwagi.

Teraz to co innego.
        Juz mozna.

• Gość: gosc-2008 Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 16:06
      Niestety moj post zostal przypisany innemu. Na to ja nie mam wplywu. Ja nie
      odpowiadam na post, ja dodaję.
      Co do meritum. Uwazam, ze Pan Pinior uniosl sie ponad podzialy (chyba, ze
      mlodziez w IPN doniesie, ze byl TW albo jeszcze gorzej) i sam, oparciu o wlasne
      doswiadczenia, mogl ocenic innych ludzi. Dziwi mnie w wielu wypowiedziach zanik
      zasady biblijnej - jesli jestes bez winy to pierwszy uderz kamieniem.
      Czytajac posty na roznych forach mam wrazenie, ze zasady biblijne, w tym
      "maryjnej tolerancji" w realizacji sa moze cecha 20% polskiego spoleczenstwa.
      Reszta trzezwo myslacych albo siedzi cicho albo wyemigrowala.
      Mnie osobiscie to nie dotyczy, ja tylko z nudow czytam i obserwuje. Wszyscy
      sluchacze i "sluchacze" (Wielki Brat czuwa, tylko nie wiadomo, ktory) mozecie mi
      ....
      • Gość: j Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.magma-net.pl 05.05.08, 16:40
        w swoim czasie toczył sie proces z powodu wydania książki Mein
        Kampf. Nic więcej nie dodam.
        • Gość: ^ Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.08, 17:04
          I bardzo dobrze, bo zapowiadało się kretyńsko.
      • Gość: Raf Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.korbank.pl 05.05.08, 16:50
        Jestem ciekaw, czy tak samo byście gadali, gdyby Pinior sfinansował ksiązkę
        Leszka Bubla...
    • Gość: gosc-2008 Frasyniuk a polska demokracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 16:21
      Sz.P.Frasyniuk, a kim byl Pan w okresie komuny i tuz po - prywaciarzem. Jak to
      sie stalo, ze zostal Pan biznesmenem nowej polski i politykiem.
      Z kierowcy do "milonera" i wiodacego(?) polityka - jak to sie stalo. Czy nie z
      pieniedzy Piniora? Moze Pinior przejrzal na oczy jak Walentynowicz i inni. Na
      ich plecach wdarli sie do szczytow wladzy.
    • Gość: starycynik Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.dhcp.uno.edu 05.05.08, 16:24
      "ale swojej decyzji broni: - Pomogłem wydać tę książkę, bo patrzę na
      jej publikację z perspektywy przedstawiciela europejskiego
      społeczeństwa obywatelskiego, w którym każdy ma prawo wyrażać swoje
      poglądy."

Sa nastepne ksiazki do dofinansowania w ramach tej samej idei:

"Jak strzelalismy w potylice w Katyniu"
      "Wspomnienia operatorow komor gazowych"
      "Nasza walka z kulactwem"
      "Murzyni na Madagaskar"
      "Szpiedzy imperializmu - wspomnienia UB"
      ...
      ...
      ...

aha jeszcze jedna:

"Czemu europosel musi byc idiota - analiza psychologiczna"
      • Gość: napewno nie pinior Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.blt.pl 05.05.08, 16:32
        Przepraszam, ale z tamtych czasów [nauk] nasuwa mi się obraźliwa myśl:
        "Każdy h.. ciągnie na swój strój.
      • Gość: na zimno Ten ostatni tytul proponuje jako temat habilitacji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.08, 17:04

Praca jest prosta i mozna ja napisac bezstresowo.

• Gość: nuss Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: *.ifd.uni.wroc.pl 05.05.08, 16:29
      Leczenie dlugie i juz nie rokuje dobrze. Mozna zglupiec, ale wtedy lepiej nie
      pokazywac tego publicznie. Mam nadzieje, ze byly to jego prywatne pieniadze.
      • Gość: bez logowania Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.blt.pl 05.05.08, 16:40
        Czyżby to był ten % ?
    • joghurt1 Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego 05.05.08, 18:31
      Witajcie,
      Tak się składa, że miałem okazje osobiście poznać Pana Piniora, gdyż kiedyś był
      moim wykładowcą na studiach. Moje osobiste spostrzeżenia są takie, że potrafił
      naprawdę z pasją i zaangażowaniem oraz obiektywnie przekazać trudne fakty
      historyczne. Na jego wykładach mimo, że w grafiku układały się zwykle dość późno
      zawsze było sporo osób w przeciwieństwie do innych wykładów, gdyż Pan Pinior
      potrafił prosto i zrozumiale przekazać wiedzę bez zbytniego moralizowania i
      traktowania studentów z góry. Sam osobiście miałem wiele złych wspomnień z
      czasów stanu wojennego (dla wtajemniczonych - mieszkałem przy Grabiszyńskiej),
      ale daleki jestem od odbierania prawa do głosu dawnym komunistom. Jak to w życiu
      bywa trafiały się w miarę przyzwoite osoby jak na tamte czasy jak i prawdziwe
      świnie. Zresztą "gwiazdy" prawicy czy Solidarności też bywały różne. Proszę
      spytać osoby znające Pana Frasyniuka osobiście, czy jego dawnych sąsiadów, a
      gwarantuję, że jest też postrzegany bardzo niejednoznacznie. Podobnie sprawa się
      ma z innymi autorytetami Solidarności.
      Pozdrowienia dla wszystkich, a szczególnie dla Pana Piniora i więcej
      obiektywizmu Panowie i Panie...
      • Gość: starycynik Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.dhcp.uno.edu 05.05.08, 23:08
        "Proszę spytać osoby znające Pana Frasyniuka osobiście, czy jego
        dawnych sąsiadów, a gwarantuję, że jest też postrzegany bardzo
        niejednoznacznie."

Prosze spytac sasiadow Frasyniuka czy Uran jest blizej Slonca czy
        Neptun a gwarantuje ze odpowiedzi beda niejednoznaczne. W tej
        sprawie nalezy po prostu spytac astronoma.
    • Gość: ges Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.08, 19:29
      Pinior powinien też wznieść się ponad podziały i zasponsorować
      książkę wydawaną np. przez zomowców z Wujka czy też morderców
      ks.Popiełuszki.

Dlaczego nie ??
    • Gość: polak Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: *.chello.pl 05.05.08, 19:58
      A Frasyniuk to kto?ja myślę że to facet farbowany .UW wiadomo kogo
      reprezętuje. ludzie już dawno się na nim i Wałęsie poznali w
      wyborach 1% głosów chachachachacha,ton coś mówi
      • Gość: 0227 Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 01:14
        A ty człowieku kogo "reprezętujesz"? Baranów bez matury? Możesz coś
        powiedzieć o Lechu Wałęsie z własnego doświadczenia, czy z opowiadań
        rodziców-komuchów? Żebyś chociaż w 1/1000000 był taki odważny i z
        charakterem jak oni, to mógłbyś się wypowiadać. A tak, lepiej morda
        w kubeł, popłuczyno WRON i PRON. Szkoda, że w ogóle zabrałeś głos.
    • gnago Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego 05.05.08, 21:20
      Właściwą rzeczą jest pokazać motywacje obu stron . Dla pełnego obrazu Historii. Oburzający się reprezentują postawę identyczną jak Lenin - kto nie z nami jest przeciwko nam, Wspaniałego wodza Mao z czasów Rew. Kulturalnej - tylko MY towarzysze mamy rację a reszta skazana na wymazanie. Wasze działania zostały zdemaskowane mentalne komuchy, wypierdki Trockiego, żywe potwierdzenie tezy Mołotowa o wrodzonym debiliźmie Polaków. ........ Widzicie ja też tak potrafię , ale z obrzydzeniem to ...... sorry, ale trochę myślcie bez emocji

Zdziwienie p F budzi moje zdziwienie. Środowisko p. F skutecznie zmarginelizowało tych ludzi aby nie dorwali się do koryta (bez względu czy chcieli się doń dorwać czy nie)To tak zwane krokodyle łzy.

• Gość: MAJKA A jak Michnik mówił "Odpieprz się od generała" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 22:42
      to nie był w szoku pan Frasyniuk?
    • cyklista Pinior ma jaja - żadna władza takich nie lubi 05.05.08, 23:54
      Może warto przypomnieć, że stan wojenny się skończył, nowe objęło władzę - a
      prawomocny wyrok na Piniorze wisiał długie lata. Żadna władza nie lubi niepokornych.
      • Gość: WK Re: Pinior ma jaja - żadna władza takich nie lubi IP: *.ig.pwr.wroc.pl 06.05.08, 15:48
        "Nowe" objęło władzę W SĄDACH? Kiedy to nastąpiło Twoim zdaniem?
    • cyklista Źródła zawsze są cenne 05.05.08, 23:58
      Pewnie nie przeczytam tej książki, ale podejrzewam że będzie raczej dowodem na
      to jak oderwani od rzeczywistości i zmanipulowani byli oficerowie LWP, niż
      wybielaniem Jaruzelskiego.
    • krzysztofczyz Pinior i Syska 06.05.08, 08:16
      Tonący brzytwy się chwyta!
      • Gość: Trener Re: Co jeszcze musi zrobić Syska IP: *.as.kn.pl 06.05.08, 23:35
        żeby bardziej się skompromitować??
    • Gość: mentor2 Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.08, 09:39
      Do czubków z nim!
      • Gość: swiniopas Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.asfd.broadband.ntl.com 06.05.08, 10:43
        Czy jest tam wspomnienie plk dypl Czeslawa Piotrowskiego?
        Czule go wspominam. To on osobiscie jako zastepca komendanta
        WAM d.s. politycznych wylewal mnie z tej uczelni w 1968r.
        W 1981 gdy plk Czesio jako czlonek WRON rozstrzeliwal kopalnie
        Wujek to ja bylem juz bezpieczny,daleko. Dzis jestem lekarzem w Wlk Brytanii,
        zamoznym czlowiekiem.
        Gdzie ja bym byl dzisiaj gdyby nie ow Ojciec frasobliwy
        co dobrze wiedzial ze rozdzka Bog kaze chlostac swe dzieci?
    • Gość: cocos Schizofrenia demokratyczna IP: *.wro.vectranet.pl 06.05.08, 12:14
      Co się dzieje ?
      Obrońca niedoszłych samobójców z PZPR w komisji śledczej ustawia na świadka
      sbeka z znanego z sadystycznych skłonności mówiąc o jego zasługach.
      Pinior wydaje książkę czerwonym bladzią.Ma wrócić festiwal piosenki radzieckiej.
      Tylko patrzeć jak wrócą do TV filmy frontowe.
      A starcy oglądający kanał Wojna i Pokój(w abonamencie kablówek)będą wspominali
      jak z frontowym towarzyszem Griszą
      fajnie się gwałciło Niemki pod Berlinem.
      Chyba naród zachorował.
      • Gość: na zimno Narod jest calkiem zdrowy, nie narzekaj. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.08, 16:51

To, ze niektorym zmienia sie perspektywa swiadczy o cieniu demonow,
        ktory siega tak daleko w przyszlosc jak tylko sie da.
        Wnioski wyciagnij sobie sam.

Na szczescie tylko niektorym. Nie jest to zjawisko masowe.
        Tym lepiej dla reszty, ktora temu nie podlega.

Narod jest calkiem zdrowy.

• Gość: golmark Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: *.lanet.net.pl 06.05.08, 13:25
      Mieć własne zdanie wówczas i teraz to wspaniałe doświadczenie.
      Szacuneczek dla Piniora .
      • Gość: szok Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.chello.pl 06.05.08, 14:00
        A mnie najbardziej szokuje szok pana Frasyniuka, jeszcze bardziej niż wówczas,
        gdy pan Frasyniuk wszedł w koalicję Lewica i Demokraci.
        • Gość: swiniopas Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.asfd.broadband.ntl.com 06.05.08, 14:48
          A mnie szokuje ze p.Frasyniuk, cudowne dziecko Walesy
          kiedys, tak nisko upadl. Jeszcze u zarania III RP bronilem
          tego faceta jak lew gdy jakas ropucha na grillu pod Londynem
          go za-atakowala, skarzac sie ze to taksowka pana F. a nie jej
          czlowieka, dostala prawo postoju pod wroclawskim dworcem.
          A komu mieli dac koncesje radni jak nie swojemu, zwyciezcy?-mowilem.
          Wszak przed wojna bylo wiadomo, ze jesli jest do wziecia licencja na sklep
          tabaczny pod mostem, zglosi sie legionista bez nogi, Zyd i burzua,
          to na pewno legionista licencje tabaczana otrzyma. Czyli i ze w tym wypadku
          oczywiste pierwszenstwo musialo przyslugiwac panu F. a nie tej obrzydliwej
          samicy Swinskiego Ryja.
          No ale jak sie bierze to trzeba tez dac innym pole do wypasu.
          W Polszcze zawsze wolno bylo psom szczekac, byle nie gryzly.
          Dajcie i dzis tym emerytom komuny nieco luzu na smyczy.
          • Gość: halorobert Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.08, 16:40
            "W Polszcze zawsze wolno bylo psom szczekać, byle nie gryzly."

To ciekawe.Chyba nigdy pana nie spałowali.
            Teraz juz tego nie robią, teraz pozbawiają środków do życia straszą
            i dyskredytują, no jeszcze moga okraść.
            Ale kto chciałby o tym słuchać jak jest taka dobra atmosfera.
            • Gość: swiniopas Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.asfd.broadband.ntl.com 06.05.08, 19:23
              halobert>patrz wyzej. Siedzialem za PRL w wiezieniu.
              I nawet niczego nie ukradlem.
              • Gość: 0227 Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 01:28
                Tym bardziej twoja wypowiedź jest co najmniej dziwna. Jak się
                jeszcze nie nauczyłeś o "zasługach" stanu wojennego, tym gorzej
                świadczy o tobie. Moja młodość w tych czasach mogła doświadczyć
                tylko kolejek w sklepach, strachu przed przechodzącym milicjantem i
                kompletnego zgnuśnienia i degrengolady narodu polskiego. I żaden
                Pinior nie przekona mnie do tzw. "szerszego spojrzenia" na stan
                wojenny, bo naoglądałem się go do obrzydzenia. I starczy.
                Na koniec mam pytanie: ciekawe dlaczego pan Pinior nie wspierał
                pieniężnie autorów stanu wojennego w tamtych czasach? A może teraz
                wydaje nie swoje pieniążki, to przecież takie łatwe!
                • Gość: swiniopas Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.asfd.broadband.ntl.com 07.05.08, 04:50
                  do pana 0227>> konceptu demokracji nie mozna latwo przekazac
                  ludziom co dopiero co wyhyneli spod jarzma dyktatury. Trzeba byc
                  naprawde wielkim czlowiekiem- a p. Pinior takim na pewno jest i bedzie
                  mial kiedys ulice swego nazwiska we Wroclawiu- zeby to zrozumiec.
                  To wlasnie takie glebokie zrozumienie demokracji kazalo kiedys wyjsc ludziom na
                  ulice w USA, bronic prawa do publicznej demonstracji jakiejs malej partyjki
                  faszystowsko-antysemickiej. Ludziom tym idee gloszone przez owych zwyrodnialcow
                  byly wstretne ale juz ich prawo do swobodnego wyrazania pogladow juz nie.
                  Blizej domu, radze przypomniec sobie slowa Wieszcza S-ki, Jacka Kaczmarskiego, z
                  jego pamietnej piosenki pt Mury runa.
                  • Gość: halorobert Re: Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskieg IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.08, 05:46
                    korupca, szantaż i likwidacja krąbrnych
                    monopolizacja rynku
                    Budowanie wirtualnego świata
                    "przemiany demokratyczne"
                    Już 20 lat temu śmierdziało.
    • Gość: haman Pinior wspiera wspomnienia ludzi Jaruzelskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.08, 09:31
      www.dziennik.pl/polityka/article167926/Platforma_nie_ma_czasu_na_lustracje.html
      a koledzy z "innej" partii załatwią inne sprawy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka