Dodaj do ulubionych

PODSTAWÓWKA NR.11 --WZYWAM DO RAPORTU !!!

16.09.03, 16:14
CZY ZAGLĄDAJA TU OSOBY UR. W ROKU 1961 UCZĘSZCZAJĄCE DO SZKOŁY PODSTAWOWEJ
NR.11 PRZY UL. ŚWISTACKIEGO?? ODEZWIJCIE SIE !! TAK MIŁO BY BYŁO SPOTKAC SIE
CHOCIAŻ W NECIE!!!
KL.A
BŁOŃSKI
BUBUŁKA
BUCZYŃSKA
CYPRIAŃSKI
CYRAŃSKI
RESZTY NIESTETY PO KOLEI NIE PAMIĘTAM...................
A I KLASA B TEŻ NIECH SIĘ ODEZWIE:)))))))))))))))))))))))

ZAPOMNIALAM SIĘ PRZEDSTAWIĆ MAŁGORZATA OREŚ......OBECNIE MIESZKAJĄCA DALEKOOOO
OD WROCŁAWIA
Obserwuj wątek
    • Gość: krzychu Re: PODSTAWÓWKA NR.11 --WZYWAM DO RAPORTU !!! IP: *.krj.com.pl / 80.51.131.* 16.07.04, 18:45
      Zgłasza się do raportu rocznik 1959,też chodziłem do tej szkoły i też mieszkam
      poza Wrocławiem może nie tak daaaaaaaaleko.Przez 6 lat chodziliśmy do tej
      szkoły razem, pewnie mieliśmy tych samych nauczycieli pamiętasz jakieś nazwiska?
      Moją wychowawczynią była pani Baranowicz(wcześniej Orłowska)uczyła mnie j.
      polskiego,pani Jonik matmy, pani Nowak historii,pan Durdełło zpt ale dalej to
      już pamięć zawodzi.Pozdrawiam Krzysztof Nowicki.
      • Gość: jilaq jaki ten swiat maly IP: *.proxy.aol.com 18.07.04, 12:59
        ja tam tez chodzilem.Miedzy 75 a 78.Po rozwiazaniu mojej ukochanej SP17 na
        Hauke-Bossaka (przeniesli tam XIII LO ze Swistackiego wlasnie rzucili mnie na
        zeslanie do SP11.
        Nazwisk nauczycieli nie pamietam zbyt dobrze ale Durdello jak najbardziej.Moja
        wychowawczynia byla taka chuda , nerwowa od polskiego.Matmy uczyla mnie ta co
        miala gabinet obok Jonik.
    • Gość: krzychu faktycznie mały IP: *.krj.com.pl / 80.51.131.* 18.07.04, 21:21
      Poświęciłem trochę czasu i znalazłem zdjęcie naszej szkoły
      tutaj:www2.gazeta.pl/klasa/2,35666,5185957,P_SZKOLA_Z_KLASA.html
      • Gość: Jilaq Dzieki IP: *.proxy.aol.com 19.07.04, 14:32
        Na chwile sie przenioslem w czasie.Jak ja tam bylem to nawet nie mielismy sali
        gimnastycznej tylko uzywalismy jeden gabinet lekcyjny.na parterze po lewej
        stronie.Obok zdaje sie byla sala ZPT.Pamietam jak wybuchl gaz na Wieckowskiego
        i ewakuowali caly dom.Ludziom sie udalo i podostawali nowe mieszkania w nowych
        dielnicach.Z mojej klasy pamietam pare nazwisk:
        Domaniecka,Kakolewski,Smiglewski,Gorzelak ,Blonska,Groszkiewicz.
        PS:A nie bylo gdzies zdjec ZSZ # 6 z Teczowej?
        • Gość: krzychu parodia w-fu IP: *.krj.com.pl / 80.51.131.* 19.07.04, 20:23
          W tej szkole z w-fem to było całkiem tragicznie. Szkolne boisko zostało zabrane
          pod budowę ADM-u po drugiej stronie ulicy.Sala gimnastyczna jaka była to
          wiadomo.Zawsze brakowało prawdziwych w-fistów i zajęcia mieliśmy z kim
          popadnie.Przeważnie brało się piłkę do "nogi" i szło na Niskie Łąki w okolice
          Żabiej Ścieżki i tam grało.Najmilej wspominam wyjścia do kina "Tęcza" z całą
          szkołą z różnych okazji.Pamiętam jeszcze że muzykę mieliśmy z panem Wrońskim
          starszym panem który uczył także matematyki.
          • Gość: Ewa Re: parodia w-fu IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.15, 09:13
            Witam!
            Pamiętam te czasy, P.Wroński grał na skrzypcach,P.Orłowska-polonistka-puszczała ruchome filmy, w-fu uczył Dereń,techniki-Dordeo,a dyr był P.Nowak,później jego Żona-opowiadała piękne bajki,moją wych. była P.Story-P.pamiętam jeszcze jak mnie po rękach trzasnęła oponką od wózka,był jeszcze fizyk-ten dopiero wychowywał chłopaków, sprawiedliwy to był.Czasy powojenne-ale nikomu nie zaszkodziło-haha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka