kowalma 02.06.08, 18:48 A to poczta nie strajkuje? Za kazdym razem jak mam isc na poczte to mnie telepie. Wyprawa na poczte to 40min z glowy nawet jak sa tylko 2-3 osoby w kolejce przedemna ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pocztex Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.elektrosat.pl 02.06.08, 19:04 Łojojoj. Jacy oni biedni. Do roboty się byście wzięli to może i więcej byście zarabiali. Poczta? Co to za poczta w której giną przesyłki (rejestrowane) - po dwóch miesiącach i kilkudziesięciu telefonach zlokalizowana przeze mnie? A z Polską A B i C to słuszna sprawa. Nie tylko publiczne instytucje tak mają. Patrz przykład ogólnopolskich banków - tam też pensja zależy od lokalizacji. I nikt nie strajkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es (szok) Przecież na Grabiszynku poczta strajkuje co IP: *.gprs.plus.pl 02.06.08, 23:27 najmniej od 2004 roku tj odkąd tam zamieszkałem. Listonosz nigdy nie dzwoni dwa razy - ba! nie dzwoni ani razu. O ile cos przynosi to jest to - uwaga - DRUGIE awizo (pierwszego nigdy nie ma). W sumie po co ten listonosz chodzi - co to ludzie nie wiedzą że do nich listy/paczki przychodzą? Niech każdy sie pofatyguje raz w miesiącu po swoje. Jutro 3 czerwca wiec idą literki C i D. Ulica Sezamkowa to jeszcze czy już czeski film? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu król Dokładnie, nie dzwonią tylko awizo zostawiają IP: 80.54.202.* 03.06.08, 18:53 potem trzeba ganiać na 2 dzień na pocztę , stac 1h gdy 5 osób przed nami, lub 1,5h gdy jedna z nich nadaje korespondencje firmową.. w DHL wysłanie paczki zajmuję mi 5-10 min. zawsze tez mogę skleić karton ich taśmą. a niech sie zamykają, ludzie otwrzą te rachunki w bankach i g.. bedą mieli a tak od emerytów z 5zł inkasują za dostawę .mają 2-3 pensje za dobry rejon- niepodoba sie , znajdzie sie konkurencja, pamiętajcie że zasiłek tylko pół roku a za wkładanie reklamówek nikt wam nie da 5 zł od szt tylko od 1000 szt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raziel Re: Dokładnie, nie dzwonią tylko awizo zostawiają IP: *.aster.pl 04.06.08, 00:38 To u mnie listonosz jest jeszcze bardziej perfidny - otóż dzwoni domofonem że jest polecony, otwieram mu drzwi domofonem i czekam ale coś nie przychodzi, myślę no dobra może najpierw do skrzynki listy zwykłe wrzuca. No ale mija tak z pół godziny od kąd dzwonił a jego nie ma. Wkurzony biegnę po schodach do skrzynki, otwieram ją i co widzę - widzę awizo. Czy to nie jest wkw.....jące. I zastanawiasz się czy iść na pocztę następnego dnia czy może jeszcze dzisiaj po 18-tej. Można iść po 18-tej tyle że to około 2 godziny z życiorysu wyjęte - tyle trzeba czekać do okienka. I jescze są problemy bo wprowadzili numerki a urząd pocztowy jest tak mały że trudno zobaczyć co na tej tablicy wyświetlają. I teraz ktoś nie zauważy i jego numerek przeleci, a jak zauważy że jego numerek przeleci i ty podchodzisz do okienka to się z tobą zaczyna kłócić że teraz jego kolej tylko nie zauważył albo zwala winę na urzędników pocztowych że za szybko numerki zmieniają. Ja rozumiem patent z numerkami w dużysz oddziałach, ale nie tam gdzie jak wejdzie 5 osób to jest ciasno w pomieszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raziel Pomysł IP: *.aster.pl 04.06.08, 00:43 Mam taki pomysł - solidarnościowcy uważają że zamało im płacą - zwolnić - na ich miejsca czeka wielu bezrobotnych gotowych podjać pracę w każdej chwili i którzy będą się cieszyć z każdego zarobku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Pomysł IP: 91.198.246.* 04.06.08, 08:33 żebyś się nie zdziwił. dać im zgnić (Poczcie Polskiej), całkowicie sprywatyzować rynek i będzie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saq Re: Pomysł IP: 195.14.4.* 04.06.08, 10:10 jesteś chętny aby się tam zatrudnić? gadac i pleść jest bardzo łatwo. wydaje mi się, że problem jest trochę wyżej - nawala organizacja i zarządzający a nie zwykli pracownicy, którzy pracują na tyle na ile mogą. ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Pomysł z niedyskretnym pytaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 10:54 ile zarabiają ci związkowi obrońcy praw pracowniczych? czy tak jak w ZNP 3 x tyle co szeregowy nauczyciel? łatwo podpuszcza się do strajku kogoś pieszcząc swoją d... w ciepłym bezpiecznym fotelu. Źle płacą? zwolnić się, iść do konkurencji. Dyrktorzy i kierownicy całej poczty nie obsłużą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.wro-com.net 03.06.08, 12:09 > Poczta? Co to za poczta w której giną przesyłki (rejestrowane) - po > dwóch miesiącach i kilkudziesięciu telefonach zlokalizowana przeze > mnie? To samo u mnie - dwie przesyłki rejestrowane wysłane z hongkongu przez dwóch różnych sprzedawców odbiły się bez awiza, na poczcie też nie dało się ich odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzeł Re: Prezyd. R.P. - wybór - unieważniamy? IP: *.centertel.pl 03.06.08, 18:25 www.twojprezydent.pl/kampania/zdjecia/skrzynka.jpg kradzeż korenspondencji w wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.08, 09:58 SAM LEPIEJ WEZ SIE DO ROBOTY ZOBZACZYMY CO BEDZIESZ GADAL Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci 02.06.08, 19:17 Dlatego należy Pocztę jak najszybciej sprywatyzować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.181.219.81.magma-net.pl 02.06.08, 19:34 OK, wspolczuje pracownikom, ktorzy maja ciezka prace, za ktora dostaja malo kasy... Z drugiej strony szlag mnie trafia za kazdym razem, gdy wyciagam koperte pognieciona lub podarta, jakby ktos sie nad nia pastwil (nie sa to niestety pojedyczne przypadki!). Wkurza mnie, gdy znajduje awizo w skrzynce mimo ze caly dzien bylam w domu...Itp itd... Niestety Poczta Polska to w dalszym ciagu monopolista i nic sie nie zmieni, dopoki na rynek nie wkroczy rownouprawniona konkurencja. Mozna spojrzec na przyklad TP: dopiero gdy pojawila sie konkurencja, nagle okazalo sie, ze mozna wprowadzic roznorakie promocje i taryfy oraz poprawic jakosc uslug. Wczesniej jakos "nie bylo takiej potrzeby". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.tktelekom.pl 03.06.08, 09:04 Powinnaś być szczęśliwa, że w ogóle to awizo dostajesz. mi się już kilka razy zdarzyło, że nie miałam żadnego awiza w skrzynce, a przesyłki wracały do nadawcy jako nieodebrane. Osobną sprawą są te przesyłki polecone, które zaginęły:-( Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci 04.06.08, 04:31 Gość portalu: sara napisał(a): > Mozna spojrzec na przyklad TP: dopiero gdy pojawila sie konkurencja, > nagle okazalo sie, ze mozna wprowadzic roznorakie promocje i taryfy > oraz poprawic jakosc uslug. Wczesniej jakos "nie bylo takiej > potrzeby". TP akurat może być przykładem na zupełnie odwrotną tezę. Pomimo prywatyzacji działa po staremu. Żadna konkurencja nie pomaga, jedyne skuteczne są działania odpowiedniego urzędu regulującego działalnośc telefonii. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci 02.06.08, 19:28 Fajnie by było, gdyby obywatele tego kraju przestali na kilka dni korzystać z usług poczty. Choć to pewnie i tak niczego by nie zmieniło, bo PP nie może nawet zbankrutować. A szkoda, przydałoby się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacuś Różnica jest taka, że po śmierci... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.08, 19:42 ...nie staje. Tak odpowiedział W. Allen na pytanie o róznicę między życiem a śmiercią. Podobnie jest z PP w stanie zwykłym i w stanie strajku. Smród, zaduch i dziadostwo ogólne. Nawet w całkiem niedawno wyremontowanych placówkach syf zaczyna szybko odrastać, bo mentalność pracowników ta sama. Do tego permanentne kolejki, bo PP już sama nie wiem czy zajmować się przesyłkami, sprzedażą majtek i fajek czy obsługą bankową. W ten sposób niczym nie zajmuje sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.08, 20:11 Ciekawe czy sa idioci którzy zakładają konto w Banku Pocztowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Rozwiazac ta skostniala instytucje! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.08, 20:33 Poczta Polska podobnie jak PKP jest niereformowalna!! Rzad nie chce wpuscic konkurencji, bo chroni ta chorą poczte. Pracownikow mi szkoda, ale bez glebokiej reformy nic sie nie zmieni tzn. poziom uslug bedzie marny, zarobki ponizej sredniej i ogolne narzekania na poczte. Tylko jakos nikt nie chce tego glosno powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maćko We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: *.lanet.net.pl 02.06.08, 20:41 pracownicy poczty dorabiają się na paczkach, które coraz częściej giną... Popieram strajk Klientów Poczty, niech Poczta zacznie dbać o swoich Klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! IP: *.21.54.194.generacja.pl 02.06.08, 22:07 To najbardziej nielubiana przez mnie firma - jest fatalnie zarządzana, co przede wszystkim odbija się na klientach. Też jak widać na pracownikach. Ale tych mi nie żal - połowę bym zwolnił za podejście do klienta. Ta firma jest STRASZNA!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! IP: *.e-wro.net.pl 03.06.08, 11:57 haha, to wyrzuć tych ludzi, tych listonoszy, ktorzy jeszcze nie zwiali do Biedronki,anglii etc. tam juz zostaja ostatni Mohikanie, ciekawe kto bedzie pracował... O zwolnienia pierdzistołków, bab z zawodu "żona swojego męża wysoko postawionego" lub "jestem tu dla ZUSu i zarabiam na waciki" z gmachu głownego jakos nikt nie postuluje... Decyzje pierdzistołków uniemozliwiaja normalna prace urzedów, tysiace papierków, procedur i sprzedaż SOLI DO KAPIELI, to obowiazki urzedów zaplanowane przez działy w gmachu głownym. Na listonosza jest nieustający nabór - można startować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! IP: *.e-wro.net.pl 03.06.08, 11:58 maiło być oczywiście "Anglii" wielka literą, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatar Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! IP: *.gprs.plus.pl 05.06.08, 20:47 ciebie zwolnic darmoziadzie pomysl co ty klikasz a potem pisz zycze ci zebys i ty byl w takiej sytuaci bes wyjscia i pracoeac za prawie darmo od switu do nocy palant jestes dlamnie i dupek Odpowiedz Link Zgłoś
confused.girl Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! 05.06.08, 21:52 Gość portalu: tatar napisał(a): > ciebie zwolnic darmoziadzie pomysl co ty klikasz a potem pisz zycze ci zebys i > ty byl w takiej sytuaci bes wyjscia i pracoeac za prawie darmo od switu do nocy > palant jestes dlamnie i dupek jak już chcesz zabrać głos na forum publicznym to bądź tak miły i postaraj się pisać czytelniej, ograniczyć literówki. Bo o wulgaryzmach i ortografii to już nawet nie chce mi sie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluczki Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.08, 21:55 Cóż, pracownikowi poczty (ziomal/tatar) nerwy puszczają i argumentów poza obelgami brakuje. A jako ciekawostka - szukałem kiedyś na poczcie przesyłki i dowiedziałem się,że moja przesyłka "nie jest przeznaczona do dostarczenia" i dostanę awizo.. jak tylko wypiszą. Poczta pewną część przesyłek od razu odkłada na półkę i szykuje awizo dla listonosza, choć pieniądze bierze za dostarczenie do domu. A to wcale nie była jakaś wielka paczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:13 Panie hahaha, a po co mam iść na listonosza. Jestem uczciwy i nie bawi mnie okradanie przesyłek bądź emerytów i rencistów z końcówek, więc to nie praca dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żałość Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.08, 13:44 No cóż...nikt nie każe nikomu pracować w zawodzie "listonosz", skoro pensja jest tak diabelsko niska, w stosunku do wykonywanych obowiązków. Przecież można znaleźć pracę gdzie indziej. Tylko trzeba się trochę postarać, żeby pracę znaleźć w prywatnej firmie, a potem jeszcze troszeczkę, żeby ją utrzymać. Ja też mam masę obowiązków, które muszę wykonać, ale nie narzekam, robię co muszę, bo pracować trzeba, kredyt spłacić trzeba, nikt tego za mnie nie zrobi. To tak pod rozwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! IP: *.e-wro.net.pl 03.06.08, 16:24 Chodzi o to, ze w gruncie rzeczy zgadzam sie - czesc listonoszy to rzeczywiscie niedojdy jakich mało:) Przy tak małych pensjach, zatrudniani sa juz ludzie po wyrokach, narkomani i bezdomni, i jak sie zwolni postulowana przez poprzednika "połowe" (a decydowac beda o tym panie pierdzistołki, ktorym akurat rozne wszy ludzkie nie musza podpasc) to istnieje niebezpieczenstwo "wylania dziecka razem z kapiela" czyli zwolnienia takze tych, ktorzy jeszcze cos robia (albo tych ktorzy NIE kradna). Wtedy listy trzeba bedzie odbierac samemu na poczcie, bo raczej nowi nie przyjda na to miejsce. Dla wyjasnienia - nie chodzi mi o kult pana listonosza - tylko o realne spojrzenie na pomysł "zwolnic połowe" (chyba ze w gmachu głownym panie pierdzistołki, to nawet z 70-80% można by zwolnic, bo i tak tylko parza kawe, a o godzinie 15.00 juz gotowe stoja w windzie) a warunki ktore proponuje poczta zatrudnionym ludziom (na nizszych stanowiskach)sa takie, ze kwiat bezrobotnych jaki sie zglasza do pracy w PP po dwoch tygodniach sie zwalnia, rotacja jest ogromna, cały czas sa nowi, wiec ciągle sie ucza:) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! 03.06.08, 17:58 W takim razie pensje podnieść o połowę, ale tych co strajkowali zwolnić. Oni już udowodnili, że im się pracować nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: poczta polska :/ zwolnić połowę pracownków! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.06.08, 09:28 A skąd masz takie informacje, że listonosze to ludzie po wyrokach i narkomani?? To ja już wolę, żeby takich zwolnili, bo aż strach pomyśleć, co sie z naszą pocztą dzieje w rękach takiego elementu. Nie wiem, jak wygląda zarząd PP, ale nie wydaje mi się, żeby wszyscy tam nie robili nic, tylko, jak sugerujesz, pierdzieli w stołki. Moim zdaniem strajk nie jest rozwiązaniem, a pazerność pocztowców jest po prostu nie na miejscu. Nie znam osoby, która dostała jednorazowo podwyżkę w wysokości 700 zł. Na takie podwyżki trzeba popracować, poczekać, najpierw część, później kolejna podwyżka. I niech sobie w końcu pocztowcy zdadzą sprawę z tego, że ich pensje to są nasze podatki, podatki już i tak wysokie. Jak tak wszyscy będą strajkować to runiemy, jak Argentyna, niewiele nam brakuje, żeby zjechać z tej równi pochyłej. Nienawidzę takiej postawy roszczeniowej - "dajcie mi, bo mi się należy, a reszta niech na mnie robi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petent We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: 78.8.140.* 02.06.08, 22:50 Podwyzka nalezy sie tym, ktorzy pracuja DOBRZE! Nie bylem jeszcze na poczcie, na ktorej bym takich pracownikow znalazl. Zachowuja sie tak, jakby to ludzie byli dla nich, a nie na odwrot. Banda nierobow i tyle! Jesli chca podwyzke, niech najpierw wezma sie do pracy! Niech tylko pojawi sie konkurencja niczym nie ograniczana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.chello.pl 02.06.08, 23:42 Zła organizacja pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YaBol Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem! IP: *.as.kn.pl 02.06.08, 23:44 Na pocztach ciągle są kolejki, a firma biedna i nie przynosi zysków? Jak to możliwe? Skoro inne firmy mogą nieźle zarabiać i płacić pracownikom lepiej przy podobnym poziomie cenowym, to po cholerę utrzymywać tego molocha? Jak idę na pocztę to mnie trafia - zawsze jest kolejka a połowa okienek nieczynna! Zreformować ten szajs, uprościć procedury wysyłania i odbioru przesyłek, żeby były bardziej efektywne. To co się dzieje jest śmiechu warte - obsługa jednego klienta odbierającego paczkę trwa 10-15 min, bo pracownik idzie szukać przesyłki za każdym razem. W takim tempie to nie dziwie się, że są straty. A przy nadaniu co za problem wyprodukować wagi drukujące naklejki w których zakodowane byłyby wszystkie informacje wraz z teleadresowymi? Paczka na wagę, jeden przycisk i pobranie kasy od klienta. Współczuję pracownikom poczty, ale powinni domagać się reform, bo podwyżki poszłyby za nimi. Inaczej będziemy dopłacać i utrzymywać kolejnego molocha. Trzeba skończyć z tą ostoją socjalizmu! Niech decyduje rynek. Precz z monopolem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.08, 00:10 idę na pocztę kupić znaczek na list. Cztery okienka, jedno czynne (a z zaplecza dobiegają wieloosobowe śmichy chichy). Po odstaniu 40 min wreszcie. Podchodzę do okienka i... szlus. Panienka zasuwa okienko tekturką "Zmiana Kasy". Trwa to (przeliczenie kilkunastu banknotów), zapisanie w kajecie (i na komputerze też) i przybicie pieczątki - jakieś kolejne 15 minut. Godzina aby kupić znaczek za 1,60. Nie dziwię się, że ta szacowna instytucja dogorywa. Jak ja bym tak "pracował" to już dawno wysłano by mnie na zasiłek. ciekawe że konkurencji opłaca się dodatkowa produkcja przyklejanych do listów blaszek (wymuszona przez monopolistę kretyńskim przepisem, mówiącym że konkurencja nie może dostaczać lekkich listów). Ciekawi mnie też, że taki wielki tropiciel absurdów Palikot - tego jakoś nie raczył zauważyć. Życzę tzw. Poczcie Polskiej wszystkiego najgorszego. Niech się zastrajkują na śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 03.06.08, 00:12 Niech > decyduje rynek. W takim razie rynek odpowiada za to,że około dwóch milionów Polaków jest na emigracji zarobkowej i ileś obywateli w kraju nadal jej nie ma ,za niskie pensje,emerytury,za korki na ulicach,za przestarzałą infrastrukturę miejską,a wszechobecny bród itp...resztę dopiszcie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:58 Ciekawe, zawsze myślałem, że w czasach 'przedwolnorynkowych' emigracja zarobkowa też była, tyle że nielegalna. Teraz za to, gdy wielu Polaków może legalnie i bezpiecznie znaleźć sobie swoje miejsce i godziwe wynagrodzenie w wielu bogatszych krajach, to jest sytuacja skandaliczna. To przez wolny rynek nasz kraj się popsuł, a takie mieliśmy piękne drogi, czysto i zadbanie. Tak, wszystkiemu winien rynek. Dzięki za ten pouczjący post, dgn-ie. P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 03.06.08, 13:08 Teraz za to, gdy wielu Polaków może legalnie i > bezpiecznie znaleźć sobie swoje miejsce i godziwe wynagrodzenie w wielu > bogatszych krajach, to jest sytuacja skandaliczna. To "szkoda",że wszyscy nie wyjechali. To przez wolny rynek nasz > kraj się popsuł, a takie mieliśmy piękne drogi, czysto i zadbanie. Na pewno było czyściej.Drogi może nie były piękne,ale za to funkcjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 03.06.08, 17:04 Gdyby nie przerośnięta pasożytująca biurokracja w przedsiębiorstwach za PRL-u,to i wtedy byłoby nas stać wszelkie inwestycje. Wydajność przypadająca na jednego pracownika produkcyjnego była min.dwukrotnie wyższa niż na zachodzie,w zależności od branż. Biurwy wszystko przeżarły(pomijam kadrę inżynieryjno-techniczną)! Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem 03.06.08, 18:00 > Wydajność przypadająca na jednego pracownika produkcyjnego była min.dwukrotnie > wyższa niż na zachodzie,w zależności od branż. Jasne. Zwłaszcza po wprowadzeniu super maszyn, które zastępowały pięciu pracowników. Problem polegał na tym, że maszyny musiało obsługiwać sześciu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 03.06.08, 18:13 > Jasne. Zwłaszcza po wprowadzeniu super maszyn, które zastępowały pięciu > pracowników. Problem polegał na tym, że maszyny musiało obsługiwać sześciu ludz O czym ty mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 03.06.08, 19:03 > Jasne. Zwłaszcza po wprowadzeniu super maszyn, które zastępowały pięciu > pracowników. Problem polegał na tym, że maszyny musiało obsługiwać sześciu ludz > i. To sabotaż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 10:00 > Wydajność przypadająca na jednego pracownika produkcyjnego była min.dwukrotnie > wyższa niż na zachodzie,w zależności od branż.> Biurwy wszystko przeżarły(pomijam kadrę inżynieryjno-techniczną)! Skąd te dane? Z rocznika statystycznego PRL? A może z przemówienia pierwszomajowego? I ta właśnie znakomita wydajność pracy pozwoliła nam w latach 80. przeżyć wspaniały rozkwit polskiej gospodarki? Zgadzam się poniekąd, że kadra zarządzająca całym tym bałaganem była zbędna, bo w tym ustroju przeciętnemu pracownikowi zasadniczo było wszystko jedno, co robi i jak. Wielu pozostało to o dziś, np. pocztowcom. A więc tajemnica sukcesu gospodarczego została rozwiązana! Zarządy do do fabryk i na pola, a problem sam się rozwiąże. Robotnicy i rolnicy wyprodukują to, co się produkować raz na zawsze nauczyli, a potem kto co będzie potrzebował, to przyjdzie sobie i weźmie z fabryki. Że też sam na to nie wpadłem. P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 05.06.08, 23:19 .....Że też sam na to nie wpadłem. > ...też olśniłeś mnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 05.06.08, 23:36 ...i nie histeryzuj,bo nic z tego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 06.06.08, 14:26 ...bajerzysz,bo nie znasz tamtych realiów.Gwoli ścisłości. Przerzuć się na literaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 06.06.08, 14:56 I ta właśnie znakomita wydajność pracy pozwoliła nam w latach > 80. przeżyć wspaniały rozkwit polskiej gospodarki? Zgadzam się poniekąd, że > kadra zarządzająca całym tym bałaganem była zbędna, Jeśli mnie pamięć nie myli,to amerykanie nałożyli jakieś embargo na Polskę. Bałagan to władza miała w głowach i papierach i....żarła,żarła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 06.06.08, 15:13 Niezłe profity czerpały firmy pośredniczące w handlu z zagranicą,bo polskie firmy sprzedawały często swoje towary pod innymi,chyba zagranicznymi markami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 06.06.08, 15:26 Takie zasady wymiany handlowej obowiązywały jeszcze przynajmniej na początku lat dziewięćdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Sprywatyzować ten bur*el!!! Precz z monopolem IP: *.chello.pl 06.06.08, 15:32 > Skąd te dane? Z rocznika statystycznego PRL? A może z przemówienia > pierwszomajowego? Z wykształcenia i zainteresowania technicznego,doświadczeń,literatury technicznej z tamtego okresu(między innymi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.08, 07:01 Oddajcie mi paczkę, złodzieje! Wysłano mi ją 30 kwietnia i do dzisiaj nie doszła! Ja wam dam k**** strajk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stadowilqw mi też qrwa oddajcie paczkę. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.08, 08:23 i jeszcze dwie są w drodze, qrwa znaczy się gdzieś utknęły. aaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartka z Łeby Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.magma-net.pl 03.06.08, 14:34 Moja córka wysłała mi kartkę z Łeby w sierpniu 2007r.Kartka doszła 30 maja 2008.Chyba już wcześniej strajkowali skoro takie opóżnienie...napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ja_ We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 07:16 Sytuacje może uzdrowić tylko prywatyzacja i wywalenie z pracy wszystkich strajkujących - skoro tak im się źle pracuje... Odpowiedz Link Zgłoś
prigoda We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie 03.06.08, 07:35 a niech sobie strajkuja, to sa darmozjady i lenie. Jak by prywatna firm amiala takie opoznienia w dostawach to by poszla na dno aze to panstwowy moloch to robia co chca bo to urzednicy defakto. Ja wam daje grant 1zl na zachete. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci 03.06.08, 18:01 nie dlatego, że to urzędnicy. Po prostu z mocy ustawy PP nie może zbankrutować. A jeżeli nie może zbankrutować, to nie musi się przejmować wynikiem finansowym. I taki stan będzie się utrzymywał, bo poczta wywalczyła sobie dłuższy monopol na listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filipek Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.chello.pl 03.06.08, 19:40 uważam ze ty jestes tym darmozjadem.to sa ludzie ktorzy nie mieli podwyzek juz od niepamietnych czasów.nauczyciele, lekarze , gornicy oni cały czas strajkuja a ja nie mam nic przeciwko zeby i pocztowcy strajkowali.niech walcza o to co im sie nalezy.bo w PP tak naprawde najwiecej zarabia dyrekcja.jak widze tych biednych styranych listonoszy to mi ich szkoda ze za takie psie pieniadze tyraja.a ty sie gó.. znasz i lepiej wez sie zastanow nad swoja głupota Ty darmozjadzie!!!!!do roboty lumpie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.gprs.plus.pl 05.06.08, 20:40 palancie jagbys wiedzial jak tam sie robi to bys tak nie klikal palant pracowales od rana do nocy jak niewier to niepisz i sie nie udzielaj dupku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: *.swidnica.mm.pl 03.06.08, 09:49 Może jeszcze zastrajkowałyby policja, straż pożarna i pogotowie? Byłby komplet. A swoją drogą - gdzie podziewają się pieniądze z ciągle podwyższanych opłat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 11:36 Średniowiecze - dostarczać pieniądze przez listonosza, a staruszek to nie może sobie konta założyć i mieć karte płatniczą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Księże Małe We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: *.domar.pl 03.06.08, 11:53 Pomoże nie będę powielał opinii na temat działania poczty, bo podzielam wszystkie wspomniane wyżej i niżej. Ze swojej strony przytoczę tylko kolejny absurd PP. Mieszkam na Księżu Małym, tuz pod domem mam całkiem ładną, wyremontowaną placówkę pocztową, ale co z tego, skoro nie mogę z niej korzystać! od jakiegoś czasu zmieniły się godziny pracy! Teraz okienka są dostępne o znacznie lepszych porach. Od 10 do 18:) Przed praca nie zdążę, bo jak?.. skoro pracuje na 9 i nie ma możliwości załatwienia niczego przed pracą, a po pracy?....no cóż ...podróż z drugiego końca miasta po 17 nie gwarantuje, że zdążę przed 18. Dlatego, jak dla mnie ta instytucja nie istnieje. Pytam! Czy tak trudno pomyśleć, by choć raz w tygodniu ów poczta była czynna od 7 do 15? No ale po co? że niby dla klienta?...nie Poczta jest PANEM, a klient...tylko zawraca głowę. To jakaś kpina! pozdrawiam pocztowców, strajk wam pomoże! (ale nam klientom NIE!) „Zwalczaj Swoją Pocztę” pozdrawiam BB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sól do kąpieli Sól do kąpieli IP: *.e-wro.net.pl 03.06.08, 12:03 Przepraszam, czy na forum jest chociaż jedna osoba, która kupiła na poczcie sól do kąpieli? Albo płytę Arki Noego? Rajstopy? Rozmówki polsko-portugalskie? Co za debile muszą ten asortyment sprowadzać, ile melonów musi iść w niebyt przez takie decyzje? Czy chodzi o to, ze kumplowi dyrektora generalnego, który ma hurtownie soli załatwia się zbyt towaru? gdzie jest NIK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiewióra Re: Sól do kąpieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:49 hehe hehe ja też się od dłuższego czasu zastanawiam, kto takie pie..ty kupuje. Jestem na Poczcie przy ul. Wałbrzyskiej prawie codziennie i tez zaobserwowałam, że na półkach stoi sól do kąpieli, ręczniki (kpl. ok.60zł), obrusy, itp. Zauważyłam, że zniecierpliwione matki czasem kupią dzieciakowi jakiś brelok lub mapę, ale to wszystko. Kto wpuszcza do obiegu takie duperele?? Poza tym przeżywam katusze, kiedy na tejże własnie Poczcie Pan z firmy X (wszystkim znana) ok. godz. 15-15:30 oddaje ok. 100-200 przesyłek poleconych i blokuje tym samym okienko na 45 min. To jest skandal!!!! O godz. 15:30 następuje zmiana ładunku w drugim okienku i wtedy można oszaleć. Jedyną zaletą tej poczty jest to, że jest klimatyzowana i panie starają się być miłe, choć nie zawsze są kompetentne :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derektor chwyt nie był marketingowo dokończony.. IP: 80.54.202.* 03.06.08, 19:05 teraz aby dostać polecony lub nadać klient obowiązkowo będzie musił kupić 0,5kg soli kąpielowej i rajtuzy.. Bedziecie Zaadoowoooleni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupik Re: Sól do kąpieli IP: 194.138.39.* 03.06.08, 13:47 Ja raz widzialem, jak dziewcze w wieku szkolnym przyszlo kupic na poczcie cyrkiel ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacław Uwolnić usługi pocztowe ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 12:05 Do 2010 poczta ma monopol na małe przesyłki, może rząd zmieniłby to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Uwolnić usługi pocztowe ! IP: *.ie.ae.wroc.pl 03.06.08, 13:36 i rozpędzić tzw.bank pocztowy który przelewy realizuje w ciągu trzech tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strajki We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.08, 13:33 Szczerze mam w nosie, że pani na poczcie zarabia 1200zł brutto, czy ile tam jej dają. Niech idzie, gdzie indziej pracować, jak warunki płacowe się nie podobają. Ktoś ją trzyma?? Przecież brakuje - praktycznie w każdym sektorze - rąk do pracy. Ale nie, w budżetówce robi się najlepiej, u prywaciarza wylecieliby z pracy, zanim zdążyliby podskoczyć. Gratuluję wszystkim strajkującym, nie tylko pocztowcom, ale i lekarzom, górnikom, pielęgniarkom, nauczycielom, itd. Jeśli można, przypomnijcie mi raz jeszcze - dlaczego ja, jako obywatelka tego kraju mam cierpieć na Waszych strajkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no właśnie Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.08, 14:34 Mam to w nosie, dlaczego mam ja cierpieć? Ja zapierniczam w robocie, a nie ślamazarzę się jak mucha w smole, jak to pocztowcy mają w zwyczaju. Jakbym miała taki bałagan jak na poczcie bywa, to też długo bym nie popracowała. Z jakiej okazji z pocztowcami trzeba się jak z jajkiem obchodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.08, 14:06 A czy pocztowców obchodzi, że ktoś inny ma niską pensję? To dlaczego ich niskie pensje mają obchodzi mnie??!! Załatwiajcie to z szefostwem PP, a nie z obywatelami! Odpowiedz Link Zgłoś
jg19411 Pocztę ukarać,rozrabiakom dyscyplinarki 03.06.08, 16:42 Niezadowoleni pracownicy mogli,po prostu,zmienić pracę.Wybrać lepszą,lepiej płatną.Nie są ,i nigdy nie byli przypisani do tej firmy. Wybrali rozróby i szkodzenie wszystkim,i za to powinni ponieść surowe kary,do zwolnień dyscyplinarnych włącznie.A tymi blokującymi sortownię,to oprócz dyscyplinarek powinna zająć się prokuratura.P.P.Poczta Polska,która pobiera haracz od klientów,a nie potrafi się wywiązać z zobowiązań ,należy ukarać wysoką grzywną i wyciągnąć konsekwencje personalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAsia Poczta firmowa IP: *.wroclaw.mm.pl 03.06.08, 16:56 Z odbieraniem poczty firmowej to bzdura. Urząd Pocztowy nr 15 we Wrocławiu nie odbiera poczty od firm, z którymi ma podpisana umowę ! sam strajk w sumie popieram :) mam nadzieje, że coś wskura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: Poczta firmowa IP: *.inter.wroc.net 03.06.08, 17:00 czekam na wezwanie do sadu...dostalam awizo i kupa....poczta zamknięta..nie wiem kiedy i gdzie mam rozprawę...czy przedstawiciele poczty dadzą mi usprawiedliwienie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Poczta firmowa IP: *.wroclaw.mm.pl 03.06.08, 17:56 Zadzwoń do sądu i się dowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internet Re: Poczta firmowa IP: *.e-wro.net.pl 04.06.08, 07:38 sprawdz na e-wokandzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Poczta firmowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 21:56 Jak zobaczysz nowy cennik i podwyżki którymi opłacisz nowe zarobki strajkujących darmozjadów to przestaniesz ich popierać. W wakacje zmiana cennika, a UKE już go niestety zaakceptował. Odpowiedz Link Zgłoś
meetingplacetokpina Oni caly czas pracują a raczej "markują pracę" 03.06.08, 19:41 więc nie rozumiem po co wogole ten artykuł.Wystarczy wejsc do dowolnego U.P żeby zobaczyć ok 5-6 bab w okienkach,gdzie klientów obsługują 2!!!reszta cos tam przeklada i drepcze czy też KROCZY w kółko;-)) Więc dlatego myślę że róznice między placówkami strajkującymi i niestrajkującymi nie będa raczej zauważalne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianka Re: Oni caly czas pracują a raczej "markują pracę IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.08, 21:24 Mieszkam niedaleko urzędu pocztowego przy ul. Nowowiejskiej. Dzisiaj strajkują - ale i tak, zawsze gdy mam tam cokolwiek do załatwienia odnoszę wrażenie, że personel właśnie ogłosił strajk włoski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re: Oni caly czas pracują a raczej "markują pracę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.08, 21:37 Strajkujący pocztowcy do Biskupic Podgórnych! Tam was Koreańczycy ozłocą 1200 zł na rękę i tak dotrą, że wrócicie do swoich okienek za połowę swoich obecnych pensji, całując klientów po rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
fszystak Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci 03.06.08, 22:16 PRYWATYZACJA i uwolnienie rynku - to rozwiąże bolączki i niezadowolonych pracowników i mnie jako klienta tej "wspaniałej" instytucji. co do strajkujących Państwa - jeśli bylibyście moimi pracownikami - rozwiązałbym z Wami umowę o pracę. nie podoba się - do widzenia! a cała Poczta Polska niech już w zapomnienie odejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczci IP: *.chello.pl 03.06.08, 22:30 Własność państwowa nie wyklucza dobrej organizacji pracy,rentowności. Ale nie znam realiów Poczty Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yello Coś pozytywnego - UP przy Kraszewskiego IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.08, 22:19 To ja dla odmiany powiem coś miłego. UP przy ul. Kraszewskiego nie dość, że dziś pracował to jeszcze jakimś cudem do skrzynek trafiły listy. Przenosili pocztę z Avicenny kanałami czy jak? Od razu mowię, że poza tym, że jestem częstym klientem tego UP to nie mam z nimi żadnego związku. Moje listy dochodzą szybko (np. zwykły list Wr -> Londyn wysłany w piątek wieczorem był w poniedziałek rano u adresata, priorytet do Kowna nadany w sobotę koło południa był na miejscu we wtorek - to chyba nieźle), dostaję awiza i generalnie nie narzekam. Gdyby tylko kolejki były jeszcze nieco mniejsze to byłoby nawet nieźle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Coś pozytywnego - UP przy Kraszewskiego IP: *.as.kn.pl 03.06.08, 23:12 tylko pozazdrościć. moja poczta to właśnie Jedności Narodowej i Nowowiejska. na te 8 paczek , które powinny do mnie właśnie przyjść z Allegro, sobie poczekam.... ciekawe ile. szlag by ich :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Coś pozytywnego - UP przy Kraszewskiego IP: *.chello.pl 03.06.08, 23:51 ...to każdy urząd pocztowy inaczej funkcjonuje,jeden lepiej drugi gorzej?Jak to możliwe,przecież to jedna firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Coś pozytywnego - UP przy Kraszewskiego IP: *.171.18.98.crowley.pl 04.06.08, 07:33 W te strone, czyli z Polski zawsze jest szybko, bez wzgledu na to z jakiego urzedu wysylasz. A zasluga jest praca urzedu pocztowych tych krajow, do ktorych wysylasz... List wyslany dokladnie w odwrotnym kierunku bedzie szedl dluzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Coś pozytywnego - UP przy Kraszewskiego IP: *.chello.pl 05.06.08, 16:59 Trudne do rozstrzygnięcia,bo nie wiem,jak to jest zorganizowane(poczta na świecie).Na razie mogę powiedzieć,że przy wysyłkach za granicę,polska poczta świetnie sortuje,ma dobrze zorganizowaną logistykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgn Re: Coś pozytywnego - UP przy Kraszewskiego IP: *.chello.pl 05.06.08, 17:40 ...ale zagraniczna poczta też dobrze funkcjonuje,skoro przesyłki z Polski szybko docierają.Należałoby jeszcze sprawdzić,czy przesyłki zza granicy przychodzą do Polski dobrze posortowane,kto je dostarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
akzalag Re: Coś pozytywnego - UP przy Kraszewskiego 05.06.08, 19:20 ...hihi..może się okazać,że poczta na świecie dobrze funkcjonuje,dzięki polskim sortowniom tylko świat się nie odwzajemnia Polsce...hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raziel We wtorek zaczyna się wielki strajk na poczcie IP: *.aster.pl 04.06.08, 00:25 No i znowu po dupie dostają ci co są najmniej wszystkiemu winni. Chciałbym jednak zauważyć że pracownicy poczty należący do solidarności dostali w ostatnim czasie podwyżki w wysokości 400 pln. Ja w ciągu ostatnich trzech lat dostałem podwyżkę w wysokości 50 pln i nie narzekam, owszem chciałbym dostać więcej bo wszystko drożeje no ale cóż jak to się mówi lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. I to niestety prawda że obsłóga w okienkach pocztowych pozostawia wiele do życzenia. po za tym poczta to jedna z instytucji gdzie tak naprawdę jak idę opłacać rachunki to żaden monitor nie pokazuje mi sumy tych rachunków i nie dokońca sprecyzowane są opłaty manipulacyjne za przekazy pocztowe itp. Na przykład za opłacenie czesnego na sudia na poczcie miałem naliczane te opłaty w różnych wysokościach - kwota jaką wpłacałem była stała ale raz miałem naliczane 2 pln a czasem 2.50 pln. Ja mam taki pomysł - przestańmy korzystać przez dłuższy czas z usłóg poczty - rachunki mozna opłacać w wielu innch instytucjach. Odpowiedz Link Zgłoś