Gość: rozpacz IP: *.media4.pl 03.06.08, 23:44 131 tylko do Grunwaldu? Od kiedy? Wie ktoś? Ehh... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fakir Re: 131 IP: *.171.196.2.crowley.pl 04.06.08, 16:56 od dobrych kilku lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: 131 IP: *.router.finemedia.pl 04.06.08, 22:35 Nieważne skąd, ważne że OSIEM a nawet DZIEWIĘĆ razy na godzinę. Żadna linia w Wrocławiu nie ma takiej częstotliwości. Bardzo bardzo często te autobusy jeżdżą parami. Często puste. Tymczasem na sąsiednie osiedle Sobieskiego 141 jeździ 4 razy na godzinę. Spece od komunikacji w UM mówią że robili "badania wypełnienia" i wyszło im że tak ma być. Kierownik ruchu z MPK do którego kiedyś udało mi się dodzwonić jak usłyszał hasło że z UM robili "badania wypełnienia" zaczął się dziko rechotać, a potem skwitował to wszystko czymś w stylu że dyletanci biorą się za coś o czym nie mają pojęcia a dobrych lat ludzi od 30 lat pracujących przy komunikacji miejskiej nie chcą słuchać. I tak właśnie z tego co wiem będzie z pętlami 141/131 w centrum. Może w zamian dorzucą jeszcze 2 kursy do linii 131 żeby jeździły trójkami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fik Re: 131 IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.08, 00:57 Gość portalu: / napisał(a): > Kierownik ruchu z MPK do którego kiedyś udało mi się dodzwonić jak usłyszał > hasło że z UM robili "badania wypełnienia" zaczął się dziko rechotać, a potem > skwitował to wszystko czymś w stylu że dyletanci biorą się za coś o czym nie > mają pojęcia a dobrych lat ludzi od 30 lat pracujących przy komunikacji > miejskiej nie chcą słuchać. A to ciekawe, mówił chyba sam o sobie, obracam się trochę w środowisku kierowców Wrocławskiego MPK i wiem, że w okolicach ubiegłorocznych wakacji takie badania były przeprowadzane, każdy kierowca wyjeżdzający na linię otrzymywał arkusz do którego zapisywał ilość pasażerów korzystających z danej linii, jedni robili to skrupulatniej inni mniej ale badania były. Autobusy jeżdzą parami z powodu korków, teoretyczny takt w dni robocze w szczycie 131 to 7-8 minut a 141 to 15 minut, duże znaczenie ma tutaj fakt, ze trasa 141 w całości pokrywa się z trasą D a w przystankach ma bodajże 6 mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 131 IP: *.korbank.pl 06.06.08, 17:24 Te badania były tylko w autobusach pseudo pospiesznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer 131 i N oraz 141 i D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.08, 18:22 Na tak duze osiedle Krzywoustego ,Dach Bud i inne mniejszych deweloperów jeżdżą TYLKO 2 autobusy 1 normalny i jeden PSEUDO Pospieszny N to zdecydowanie za mało jak na tak zdecydowanie rozbudowujące sie osiedle i taka liczbę mieszkańców ... Linia 141 pokrywa sie całkowicie z Linia D dlatego ta linia nie ma racji bytu ,aczkolwiek jest na nią zapotrzebowanie .Lepszym rozwiązaniem byłoby stworzenie jednej nowej Linii Normalnej na Osiedle Krzywoustego ,przekwalifikowanie N na linie przyspieszoną (opłata jak w liniach normalnych ,z możliwością pomijania niektórych przystanków /tych co dotychczas. Natomiast dla Zakrzowa lepszym rozwiązaniem byłoby zmiana trasy lini 141 lub D (aby nie pokrywały sie ) spowoduje to lepszą ofertę dla mieszkańców tego rejonu miasta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robik64 Re: 131 i N oraz 141 i D IP: *.wroclaw.mm.pl 10.06.08, 18:33 Najlepiej będzie gdy zaczną tam pomykać tramwaje. Ale na to, to chyba jeszcze poczekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmumio Re: 131 i N oraz 141 i D IP: *.as.kn.pl 25.06.08, 19:45 Teraz to jest czarna rozpacz!Jakis mądry inaczej układacz rozkładów uznał,że w wakacje już nikt nie jeździ i w popołudniowym szczycie mamy półgodzinne dziury w rozkładzie!Ja rozumiem ograniczenie ilości kursów na czas lata,ale niech będzie to z sensem.Zadnej sensownej częstotliwości nie ma .Kilka kursów co 10-15 minut,potem co 30.Paranoja.Chociaż pewnie zaraz ktos "mądry"napisze,że inaczej się nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakir Re: 131 i N oraz 141 i D IP: *.chello.pl 25.06.08, 21:54 To nie jedyny przykład KRETYŃSKIEGO poszatkowania częstotliwości... Mam wrażenie że zrobiono to na zasadzie dyletanckiego łapu-capu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmumio Re: 131 i N oraz 141 i D IP: *.as.kn.pl 01.07.08, 21:54 Nie wiem na skutek działania jakiej siły,ale poprawiło się!Od dzisiaj 131 co 15 minut,regularnie w popołudniowym szczycie. Odpowiedz Link Zgłoś