Dodaj do ulubionych

O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta

18.06.08, 18:40
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: jarecky O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 19:19
      jak tam mowia to moze nawet w to wierzą. Jakos nie zauważylem, ale
      zato jest miej osobowych ostatnio. Juz sie zaczynają wakacje i coraz
      mniej zmotoryzowanej młodzierzy, oraz rodziców doworzących dzieci.
    • Gość: student Re: O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 19:21
      Dokładnie. "Wiem, bo mieszkam w centrum i codziennie dojeżdżam do pracy." -
      skoro tak im zależy na zmniejszeniu korków, to czemu jeden wrocławski prominent
      z drugim nie wsadzi tyłka w tramwaj, tylko jedzie sam do roboty swoim wspaniałym
      samochodem, a ludziom podnosi ceny biletów? To płynności ruchu raczej nie poprawi.
      • Gość: mart Re: O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.izacom.pl 19.06.08, 08:44
        A ceny biletów nie wzrosły czasem z powodu wzrostu cen paliw?
        Myślałem, że tylko starsi ludzie myślą, że wszystkie ceny są
        ustalane urzędowo, ale widzę, że także młodzież urodzona po 1989
        roku tak ma :(
        • Gość: student Re: O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.08, 22:50
          Głównym argumentem świadczącym za podniesieniem opłat było to, że... od paru lat
          taka podwyżka nie miała miejsca. Wzrost cen paliw pojawiał się gdzieś dalej,
          skoro więc ci, którzy chcą tej podwyżki tak to argumentują, dlaczego ja mam
          myśleć, że wynika ona z zupełnie innego powodu? Co do samych biletów to
          zlikwidowanie najpopularniejszego, 30-dniowego na okaziciela na pewno nie jest
          podyktowane wzrostem cen paliw, a równie mało zachęcające do korzystania z usług
          komunikacji miejskiej, co wspomniana podwyżka (przy właściwie żadnej poprawie
          jakości świadczenia usług, spóźnienia nadal są na porządku dziennym; rozumiem,
          że są awarie i nic na to nie poradzimy; rozumiem też, że są korki, ale tutaj
          chyba można wyliczyć, w jakich godzinach ile autobus czy tramwaj jedzie z
          przystanku do przystanku i uwzględnić to w rozkładach, żeby pasażerowie nie
          musieli dodawać kilku minut do czasów podanych w rozkładach, a to, ile minut
          dodać, wiedzieli tylko z doświadczenia [jest po 15, więc "dwójka" spóźni się
          pewnie co najmniej 5 minut]).
    • Gość: yogi O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 20:10
      pomysł...totalnie idiotyczny:
      1) jeśli wprowadzamy zakaz to jest bezlitośnie egzekwowany, a tu "policjanci na
      razie nie karali kierowców",
      2) wyznaczanie stref bez przygotowania parkingów i odpowiedniego oznakowania
      dróg, by TIRy nie wjeżdżały wgłąb miasta powodując chaos (jak tu zawrócić??)
      jest pomysłem godnym 7-8-letniego dziecka, które nie potrafi przewidzieć
      konsekwencji swojej decyzji choćby 1 krok do przodu.....
      • Gość: blecharz Re: O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.08, 20:15
        Dziwne, bo dzis rano slyszalem w radiu info o korkach w tych samych miejscach co
        codziennie.
        Chodniki tak samo pozastawiane samochodami (szkoda ze w miejscach do tego
        nieprzeznaczonych - ale straz miejska przechodzac obok nie reaguje bo pewnie by
        im sie skonczyly blokoady na samochody bo trudno z mandatow kupic nowe, oplacic
        klawety i wynajecie parkingu grzes pod miastem, w ogole to nieoplacalne jest) co
        by swiadczylo ze tyle samo samochodow wyjechalo na ulice co zwykle.
        ufff

fontanna bedzie ?
        • Gość: Neo[EZN] Re: O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.08, 20:39
          No widzisz. Ty słyszysz w radio a ja widzę że faktycznie jest
          ZNACZNIE mniejszy ruch na ulicach miasta w ostatnich dniach. Nie
          wiem czy to przez te zakazy dla tirów czy zbliżające się wakacje ale
          przykładowo - zawsze o 17:30 był korek na Grunwaldzkim od
          Dominikańskiego aż do m. Szczytnickiego, na Kochanowskiego był korek
          gigant jeszcze o 9:30 - ostatnio pusto, podobnie po 16:30 - pusto.
          Także oprócz słuchania radia proponuję też wyjechać na ulicę bo w
          radiu często gadają głupoty o tym co się na drogach dzieje.
          • Gość: remont wakacje IP: *.biskupin.wroc.pl 18.06.08, 20:49
            zaczynaja się wakacje i kałamarze jadą do domu, nawet widać to u nas na parkingu
            osiedlowym ze wiecej miejsc ale redaktorki z gazetki nic nie widza tylko pieją
            do prezesika D i jego kumpli ze zrobili taka super specustawę, niech barany
            policzą tiry na zwierzynieckim i moście warszawskim nic się nie zmieniło
            • Gość: ep to jest ten zakaz czy go nie ma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 21:22
              mial byc odlozony do wrzesnia.
              • Gość: adam Re: to jest ten zakaz czy go nie ma? IP: *.media4.pl 18.06.08, 23:30
                Nie ma. Obecny ,,zakaz" dotyczy tylko tranzytu, czyli około 20 proc. tirów,
                które są we Wrocku. Ale tirowcy spoza miasta i tak ten zakaz olewają.
                • Gość: artek Re: to jest ten zakaz czy go nie ma? IP: *.wro.vectranet.pl 19.06.08, 06:41
                  Gość portalu: adam napisał(a):
                  > Nie ma. Obecny ,,zakaz" dotyczy tylko tranzytu, czyli około 20
                  > proc. tirów, które są we Wrocku. Ale tirowcy spoza miasta i tak
                  > ten zakaz olewają.

Uporządkowanie ruchu drogowego i ochrona nawierzchni ulic we Wrocławiu

Informacja w sprawie funkcjonowania strefy ograniczonego dostępu dla samochodów
                  ciężarowych powyżej 9 ton (DMC - dopuszczalnej masy całkowitej), na terenie
                  Wrocławia.

W związku z nieścisłymi informacjami podawanymi przez media, w sprawie
                  poruszania się samochodów ciężarowych, w granicach Wrocławia informujemy, że:

Zasady ograniczonego wjazdu pojazdów ciężarowych o dopuszczalnej masie
                  całkowitej powyżej 9 ton, obowiązują we Wrocławiu od 1 czerwca 2008 roku.

Nieprawdziwa jest informacja, że obowiązuje zakaz wjazdu tirów do miasta.

Ograniczony jest wjazd samochodów o masie powyżej 9 ton do wyznaczonej strefy,
                  zilustrowanej graficznie w załączonej mapie.

(..)

Przez okres 3 miesięcy, tj. do dnia 31 sierpnia 2008 roku firmy mające swoją
                  siedzibę bądź bazę sprzętu w obszarze strefy, przewoźnicy obsługujący te firmy
                  oraz budowy znajdujące się w obszarze strefy, będą mieli prawo do wjazdu do
                  strefy także poza wyznaczonymi godzinami.

www.wroclaw.pl/m3302/p87975.aspx
    • Gość: Jasi3k O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.08, 21:22
      Ta mniej!! Puście jeszcze więcej tirów przez Oławę!! Bardzo mało ich tutaj
      jeździ i jest bardzo cicho dzięki nim!!!
    • Gość: karbol O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.users.zlotniki.pl 18.06.08, 21:50
      Zbliża się okres wakacyjny, studenci rozjeżdżają się do domów lub do
      pracy w Unii, samochodów osobowych ubędzie.
      Wyjadą ludzie na urlopy, spadnie popyt na artykuły pierwszej
      potrzeby i nowalijki. Na telewizory i cement. W każdym z letnich
      miesięcy o połowę. Spowolnią się roboty na budowach i dostawy
      materiałów budowlanych wielkimi ciężarówkami. Mniej będzie ogromnych
      betonowozów, tzw gruszek. Nie będzie potrzeby tylu dostaw towarów co
      przez pozostałe 10 miesięcy w roku. No i sukces urzędników miasta
      zostanie otrąbiony.
      W październiku wszystko będzie po staremu. Tłok, Tiry, studenci
      przywiozą więcej samochodów osobowych.
      Przyjdzie zima i pognieciony przez ciężarowce asfalt popęka i
      spuchnie skutkiem znanego zjawiska rozszerzania się lodu...
      I o czym tu gadać. Dróg i obwodnic, jak nie było, tak nie będzie...
      • Gość: mart Re: O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.izacom.pl 19.06.08, 08:46
        To nowalijki wozi się Tirami? ciekawe :)
        • tomek854 Re: O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta 21.06.08, 16:37
          NIe, nie TIRami. Tramwajem. :P
    • Gość: Doris O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: 78.133.203.* 18.06.08, 22:08
      No bardzo ciekawe!!! To czemu od czerwca coraz więcej tirów po Hubskiej objazdem
      jeździ?? Ciekawe dla kogo takie informacje radni tworzą. Dla kretynów?
    • Gość: Paweł Kolejna wspaniała ankieta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 22:25
      Dlaczego w dalszym ciągu Gazeta.pl zamieszcza tak dziwnie skonstruowane ankiety?

Po pierwsze, zwykle nie mozna odpowiedziec na zadne pytanie twierdzaco, bo opis jest tak rozbudowany, że zawsze z którąś jego częścią się nie zgadzam, np. według mnie korki są mniejsze, ale nie znikły zupełnie (tego chyba nikt nie oczekuje), więc nie mogę wybrać odpowiedzi "Oczywiście, od kiedy obowiązuje zakaz wjazdu tirów, nie stałem w korkach" - i jak mam zagłosować? Poza tym czym różni się "Chyba komendant mieszka w jakimś innym mieście" od "To jakaś kpina - ostatnio przez Wrocław w ogóle nie da się przejechać"?. Polecam odpowiedzi typu: "tak", "nie", "nie bardzo", etc.

Po drugie niektóre ankiety są tendencyjne i posiadają wszystkie odpowiedzi na "nie" (tylko z inną argumentacją) i nie bardzo wiem co zrobić jeśli chcę zagłosować na "tak". Nie dotyczy to jednak tej ankiety.
    • Gość: pepe [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 22:31
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: lulek Re: O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.08, 23:00
      Taa a od 20 na Kazimierza Wielkiego ciężarówki, wywrotki obsługujące budowy
      jeżdzą stadami tak, że na raz w sznurku jedzie po 6 a nawet więcej wywrotek.

Takie pierdoły to władze miasta i wrocławskiej policji mogą dzieciom opowiadać.
    • Gość: t-e O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: *.generacja.pl 18.06.08, 23:30
      co to za bzdury? przeciez zakaz jest zawieszony na 3 miesiace.
    • Gość: agnieslawa O jedną trzecią mniej tirów na ulicach miasta IP: 212.185.43.* 19.06.08, 07:21
      Na Traugutta i Krakowskiej w dalszym ciągu jest masakra! nie
      zauważyłam jakichkolwiek zmian w natężeniu ruchu!
    • Gość: Dolnoślązak Guzior prawda!!!! IP: 212.160.172.* 19.06.08, 08:49
      To nie przez ograniczenia TIRów jest mniej we Wrocławiu, a przez to,
      że jest pierrrr....ny objazd przez Oławę, Bierutów do Sycowa.
      Kierowcy nie chcą przejeżdżać przez to pieprzone miasto - korek i
      dlatego omijają je rozjeżdżając drogi nieprzystosowane do takiego
      tonażu!
    • Gość: k2 kierowcy popierają? IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.08, 10:13
      Wyniki sondażu wskazują, że kierowcy raczej popierają nowy zakaz... tylko że
      spytano kierowców MPK i taksówkarzy... których ten zakaz NIE DOTYCZY. Nie róbcie
      nam wody z mózgu! Zrócie sondaż wśród kierowców tirów i ciężarówek, którzy co
      tydzień protestują przecciwko zakazowi, ciekawe jakie będą wyniki...
      • tomek854 Re: kierowcy popierają? 21.06.08, 16:39
        Pewnie "Kierowcy MPK popierają" ;-))

A ja jako kierowca ciężarówki bardzo bym popierał, gdyby zniknęły z ulic
        autobusy miejskie - dużo łatwiej by mi się jeździło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka