Dodaj do ulubionych

Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław

09.07.08, 16:17
Witam:)
Wybieram się autem z Krakowa do Ustki i chciałby się dowiedzieć czy jest jakaś
możliwość ominięcia Wrocławia żeby się nie władować w korki i remonty ???
Chodzi mi żeby szybko i bez problemów przejechać przez Wrocław. Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.07.08, 16:23
      A musisz się w ogóle pchać przez Wrocław? Nie lepiej autostradą na Katowice,
      potem w górę gierkówką?
    • Gość: wrocławiak~ Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław IP: 82.160.255.* 09.07.08, 17:51
      Z autostrady zjazd na Oławę(lub jadąć drogą 94 przez)Potem z Oławy na Laskowice-
      Jelcz.W Laskowicach na Oleśnice i z Oleśnicy na Trzebnice
      w Trzebnicy wjeżdżasz na droge nr 5 do Poznania.Mijasz cały Wrocław niewiele
      nakładając drogi.
      pozdrawiam
    • coolinn Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław 09.07.08, 21:36
      Słyszałem że można zjechać przed Wrocławiem na Wrocław Wschód ???? Warto ???
      • kontrarian Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław 09.07.08, 23:40
        coolinn napisał:

> Słyszałem że można zjechać przed Wrocławiem na Wrocław Wschód ???? Warto ???

nie warto.

jesli jedziesz w nocy jedz przez wezel bielanski.

jesli w dzien to zapomnij o wroclawiu i jedz tak jak mowili tu, przez olawe
        olesnice trzebnice. zaoszczedzisz godzine. za trzebnica zatrzymaj sie na 5 min w
        lesie i pomodl za biedakow ktorzy sie musza codziennie przebijac przez ten koszmar.
    • coolinn Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław 10.07.08, 04:37
      Dzięki za pomoc :)
      • Gość: wrc Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław IP: 90.156.110.* 10.07.08, 10:07
        nie sluchaj, spokojnie jedz przez wroclaw, od lipca nie ma korkow, zdarzaja sie
        tylko sporadycznie, jak bedziesz przed godz 15 to spokojnie przejedziesz
        • hummer Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław 10.07.08, 10:18
          Gość portalu: wrc napisał(a):

> nie sluchaj, spokojnie jedz przez wroclaw, od lipca nie ma korkow, zdarzaja sie
          > tylko sporadycznie, jak bedziesz przed godz 15 to spokojnie przejedziesz

Nie bądź złośliwy. Przez Oławę jest najlepiej.
          • coolinn Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław 10.07.08, 16:38
            to z Oławy jechać drogą nr. 94 w kierunku Wrocławia czy 455 do drogi E67 ??? A
            potem mam rozumieć w Oleśnicy skręcić w droge nr. 340
            • Gość: wrocławiak~ Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław IP: 82.160.255.* 11.07.08, 13:26
              Nie!!!!Omijasz całkowicie Wrocław!!!W Oławie na droge 455 tylko do Laskowic
              Jelcza .W Laskowicach nie skręcasz na Wrocław tylko jedziesz na Oleśnice.To
              droga miedzygminna i nie ma tam
              numeru .Do jeżdżasz do Oleśnicy ~i kierujesz się na Wrocław i dojeżdżasz do
              trasy na Wrocław ; na wiadukcie jest drogowskaz na droge 340 na Lubin i
              Trzebnice.Pozdrawiam
    • melon_wroc Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław 10.07.08, 16:44
      kup sobie gps za 600zl a nie rozpaczaj
    • coolinn Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław 10.07.08, 17:14
      Mam GPS ale pożyczam koledze bo jedzie do Chorwacji, GPS mi nie doradzi tak jak
      miejscowi ! ! !
      • kontrarian Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław 10.07.08, 17:20
        i pamietaj, omijaj z daleka rozne melony i inne buraki.
    • Gość: gosc Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 17:23
      Dobrze Ci radza. Szybko i bez problemow przejedziesz gleboka noca, w dzien nie
      ryzykuj. Przez najblizsze lata omijaj Wroclaw obojetnie jak.
      • Gość: Wro Re: Prośba ! ! !Tranzyt przez Wrocław IP: *.connecta.pl 10.07.08, 18:05
        Bez przesady...po co jechać przez Oławę? Naprawdę przejazd przez
        Wrocław nie jest jakimś koszmarem, zwykły przejazd przez duże
        miasto.
    • Gość: jekdok Sugeruję jazdę nocną. Szybciej i bezpieczniej :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 21:04
      Praktykowane przez wiele lat nocne wjazdy na wakacje utwierdzały mnie systematycznie w przekonaniu, że mają one prawie same zalety:
      1. Komfortowy przejazd nie tylko przez Wrocław. Sporo miejscowości na trasie nie ma obwodnic.
      2. Rześkie powietrze i jak masz szczęście zachód i wschód słońca "za jednym wstydem"
      3. Jeśli nie jedziesz (nocą) w piątek lub sobotę to prawdopodobieństwo trafienia na pijanego kretyna za kierownicą jest pomijalnie małe ("tak małe jak sercu ochota" mawiał pewien znakomity matematyk), a w ogóle liczba różnorakich szaleńców i innych drogowych "niespodziewajek" jest nieporównanie mniejsza niż w dzień.
      4. Z różnych względów nocna jazda jest ekonomiczniejsza (a co za tym idzie przyjaźniejsza dla środowiska :-)), a na pewno spokojniejsza.
      5. Jeżeli jedziesz tą trasą pierwszy raz to nie bez znaczenia jest paradoksalnie lepsza widoczność tablic informacyjnych, kierunkowych i w ogóle oznakowania dróg, szczególnie, że miejscami z jego jakością jest, delikatnie mówiąc, średnio.

To tylko niektóre i być może nie najważniejsze, ale na gorąco po dzisiejszej "wycieczce" do Wałbrzycha, spisane zalety jazdy nocnej. A jestem przekonany, że jest ich znacznie więcej.
      Życzę szczęśliwej i przyjemnej podróży i udanych wakacji (o ile to wyjazd na wypoczynek oczywiście ;-), a jeśli skorzystasz z mojej sugestii to uważaj przede wszystkim przejeżdżając przez lasy.
      • Gość: Kokeeno Re: Sugeruję jazdę nocną. Szybciej i bezpieczniej IP: 80.54.202.* 12.07.08, 15:54
        Pozostaje mi się zgodzić. Wcześniej jechałem nad morze w dzień, bo kilka lat temu nie było jeszcze tak źle (zarówno z jakością dróg jak i liczbą samochodów). Ale w zeszłym roku obrzydło mi to zupełnie. Pokonanie 500km odcinka do Władysławowa zajęło mi 12 godzin. Porażka. W tym roku jechałem na Hel w nocy (550km) i spokojna jazda zajęła jakieś 7,5 godziny (problemem był dopadające zmęczenie, bo wcześniej nie udało mi się przespać, rozwiązaniem było przekazanie kierownicy wypoczętej żonie).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka