Dodaj do ulubionych

WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!!

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 17:43
Od lat Owsiak i banda jego telewizyjnych przydupasów robią wodę z mózgu
wszystkim telewidzom. Paradoks tej imprezy polega na tym, że kosztuje ona dużo,
dużo więcej niż przynosi wpływów. Obsługa telewizyjna całego tego bajzlu jest
bardziej skomplikowana niż obsługa olimpiady.
TVP SA. miałaby mniejsze straty, gdyby na konto Orkiestry przelała żywą
gotówkę.
Jak długo jeszcze będą z nas robić kretynów?! I po co?
Obserwuj wątek
    • Gość: GRRC Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 19:06
      Gość portalu: Anton napisał(a):

> Od lat Owsiak i banda jego telewizyjnych przydupasów robią wodę z mózgu
      > wszystkim telewidzom. Paradoks tej imprezy polega na tym, że kosztuje ona dużo,
      >
      > dużo więcej niż przynosi wpływów. Obsługa telewizyjna całego tego bajzlu jest
      > bardziej skomplikowana niż obsługa olimpiady.
      > TVP SA. miałaby mniejsze straty, gdyby na konto Orkiestry przelała żywą
      > gotówkę.
      > Jak długo jeszcze będą z nas robić kretynów?! I po co?

olo w nowym wcieleniu

• Gość: Birbant Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 22:44
        Z tego co pamiętam to olo poruszał inne tematy.
        • Gość: FraMauro Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 22:52
          Wiesz Anton, przykro mi sie robi, gdy czytam takie dyrdymaly.Nie sadze,abys
          piastowal stanowisko głownego ksiegowego WOŚP, dlatego sie siej juz podobnego
          pustoslowia.
          • Gość: Homar Re: Anton - udalo Ci sie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 23:03
            wlasnie zgasiles wielki plomien Orkiestry. Juz Ci lepiej? Jesli tak, to super.
            Gratuluje frustracie...
            • Gość: Birbant Re: Anton - udalo Ci sie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.02, 23:06
              O co wam chodzi? Podczas WOŚP rzeczywiście się nieźle zarabia.
              • Gość: duzY Birbant - co to znaczy ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 09:56
                ... "się nieźle zarabia"?
    • Gość: duzY Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 09:57
      Z tymi idiotyzmami to aż polemizować trudno.
      jedno dla Ciebie jest pocieszające - WOŚP z Ciebie idioty już nie zrobi -
      zgadnij dlaczego.
      • Gość: Homar Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 10:32
        Gość portalu: duzY napisał(a):
        > Z tymi idiotyzmami to aż polemizować trudno.
        > jedno dla Ciebie jest pocieszające - WOŚP z Ciebie idioty już nie zrobi -
        > zgadnij dlaczego.

Ja wiem :)))

• Gość: duzY Homar - nie podpowiadaj. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 10:36
          Niech wysili obie szare komórki sam.
        • Gość: judyt Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: 192.168.129.* 11.01.02, 12:29
          Gość portalu: Homar napisał(a):

> Gość portalu: duzY napisał(a):
          > > Z tymi idiotyzmami to aż polemizować trudno.
          > > jedno dla Ciebie jest pocieszające - WOŚP z Ciebie idioty już nie zrobi -
          > > zgadnij dlaczego.
          >
          > Ja wiem :)))

Ja też :)))

• Gość: duzY Tego sie obawiałem. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 12:33
            Wszyscy wiedzą - tylko nie on.
            :-))))))))))))))))))))))))
    • Gość: bonczek Z pomocą dla Antona -kolejna WOŚP IP: 10.85.101.* 11.01.02, 10:46
      Anton....następna zbiórka kasy na pomoc dla Ciebie
      pozdrawiam
      bonczek
      • Gość: duzY bonczek - czy Ty ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 10:50
        ... nieprzeceniasz możliwości naszej służby zdrowia?
        • antoni.goczal Re: Oj, stoi solidaruchom ością w gardle Owsiak 11.01.02, 10:56
          Dla solidaruchów to jeden z głownych celów ich nagonki. "Kręci" tą akcją Józek
          G. przy pomocy Tadzia R. i logistycznym wsparciu Maryjanka K.

A my w dupie mamy solidaruchów i nie damy zniszczyć tej pięknej idei !
          Jurek nie daj się! Jesteśmy z Tobą (nie tylko 13.stycznia 2002) !!!!
          • Gość: Homar Oj, stoi antoniemu goczalowi... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 11:02
            antoni.goczal napisał(a):
            > Dla solidaruchów to jeden z głownych celów ich nagonki. "Kręci" tą akcją Józek
            > G. przy pomocy Tadzia R. i logistycznym wsparciu Maryjanka K.(...)

A wszystko wspiera tajny agent - szpieg z Krainy Deszczowcow...
            • antoni.goczal Re: homarowi już nie stoi ... . Wyrazy współczucia 11.01.02, 11:38
              Gość portalu: Homar napisał(a):

> antoni.goczal napisał(a):
              > > Dla solidaruchów to jeden z głownych celów ich nagonki. "Kręci" tą akcją J
              > ózek
              > > G. przy pomocy Tadzia R. i logistycznym wsparciu Maryjanka K.(...)
              >
              > A wszystko wspiera tajny agent - szpieg z Krainy Deszczowcow...

Wspiera też Antoś Policmajster i poseł AWS Pupa (sorry ... Dupa).

PS
              homar ! Może byś tak udał się do lekarza po poradę ? Wiesz, to co twoja żona
              opowiada to .... . Zresztą zostawmy to, Po co wszyscy mają wiedzeć, że
              tobie .... .

• Gość: duzy Antoś - gadasz jak imiennik. IP: *.dtvk.tpnet.pl 11.01.02, 11:45
                We wszystkim widzisz spisek. On komuny, Ty Solidaruchów. Nie lubie Solidaruchów
                ale wszystko ma swoje granice. Chamstwo także (myślałem).
              • Gość: Homar oj niedobrze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 11:56
                antoni.goczal napisał(a):
                > homar ! Może byś tak udał się do lekarza po poradę ? Wiesz, to co twoja żona
                > opowiada to (...)

Tak jestem bardzo ciekawy, co moja nieistniejaca zona na to. Powiedz, powiedz
                Antoni, wieszczu

Zresztą zostawmy to, Po co wszyscy mają wiedzeć, że tobie .... .

No, dalej Antoni. Nie chowaj sie za kompleksami. Co tam sie dzieje? Musisz sie
                zdobyc na wiecej odwagi.
      • kitek1 na przeszczepy mózgów.............. 11.01.02, 18:26
        będą zbierać,
    • Gość: tyrysek Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.01.02, 12:53

> wszystkim telewidzom. Paradoks tej imprezy polega na tym, że kosztuje ona dużo,
      > gotówkę.

konkretnie, prosze
      • Gość: Anton Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 18:07
        W sumie to się bardzo cieszę, że tak bardzo wierzycie w "szczytne" idee. Tym
        więcej zarobię!!!!!! Szturmem do puszek!!!
        • Gość: Homar Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.02, 19:44
          > W sumie to się bardzo cieszę, że tak bardzo wierzycie w "szczytne" idee. Tym
          > więcej zarobię!!!!!! Szturmem do puszek!!!

Niech Cie licho, Anton! Ale Ci sie dowcip wyostrzyl...

• Gość: AERRO Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.prawo.uni.wroc.pl 12.01.02, 14:00
            NIECH OWSIAK SOBIE PRZYPOMNI SWOJE WYJADY I REPORTAZE W SWOIM PROGRAMIE W TVP2,
            ZE WSPOMNE PERU, AUSTRALIE, LONDYN(MECZ POLSKA-ANGLIA NA WEMBLEY'99). ILE ONI
            UTOPILI W TYM KASY BEZ ZADNEGO SENSU?????
    • Gość: J.Frum Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.02, 19:09
      Problem z WOŚP jest inny. Ta impreza banalizuje pomoc. Pomoc nie łączy się tam
      z wyrzeczeniem (pomagam innym, pomimo że to mnie kosztuje pracę, czas,
      pieniądze), lecz z przyjemnością (pomagam innym, bo przy okazji jest kupa
      zabawy). Współczucie spada na plan dalszy. Chore dzieci stają się jedynie
      pretekstem do wspólnej zabawy, nie na odwrót. To o to właśnie mają pretensje
      inne organizacje charytatywne.

„ ...Halo Olsztyn, halo Olsztyn, jaka jazda, nic nie wiem co się dzieje, a tu
      jeszcze sześciu strażaków z trąbami. Jaka zadyma, halo Olsztyn, macie dwie
      minuty. Niesamowite, mamy już TYSIĄC PIĘĆSET STO DZIEWIĘĆSET. Ale gdzie jest
      ten Olsztyn, oni tam mają wielką gadającą kromkę chleba. Ale jazda. Jak nie ma
      Olsztyna to może Płock...” - cytat z pamięci, który obrazuje najlepiej, że
      głównym celem WOŚP jest robienie radosnej „zadymy”, a nie pomoc innym.

Zupełnie inną sprawą jest cały ten żenujący turniej miast. Ci próbujący
      naśladować Owsiaka lokalni dziennikarze, którzy dostali szansę pojawienia się
      na antenie ogólnopolskiej. Cały ich pomysł na luz, to wykrzykiwanie czegoś do
      mikrofonu. Owsiak jest w tym naturalny i szczery, u innych to po prostu maniera
      na Owsiaka. Dla mnie - żenada.
      • Gość: tyrysek Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 18:43
        mam pytanie, moze ktos wie:
        jesli wygralabym licytacje, moge odpisac od podatku kwote, ktora przeznacze na
        Orkiestre, np. za smiglowiec?
        czy ci, ktorzy oddaja sprzet na licytacje tez moga to odpisac jako darowizne?
        • Gość: kirkol Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 21:12
          jest to chyba jedyna impreza w ciagu roku ktora skupia tak wiele ludzi.Jesli
          mowa ze w czasie jej trwania nie za wiele sie mowi o celach "szczytnych"to
          sadze ze to logiczne , mowi sie o nim przed jak i po imprezie .Na dobra sprawe
          sa to jedyne igrzyska w polsce.Przyjemnie przepchac sie przez tlum lekko
          zaczerwienionych twarzy " badz od piwa badz od mrozu " widac ze ludzie tego
          chca i to jest nawazniejsze , a przy okazji jakas tam pomoc.Krec Jurek krec
          pozdro
          • Gość: Freeman Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKi SUKCES !!! IP: *.chello.pl 13.01.02, 21:15
            Brawo Jurek !
            "Czarni" nie mogą tego ścierpieć, że tyle kasy poszło bokiem koło tacy.
          • Gość: tyrysek Re: WIELKA ORKIESTRA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 21:46
            pewnie, ze milo ;-)
            przykre natomiast jest to, ze niezbedny ten sprzet szpitale moga dostac jedynie
            w ten sposob
            brakuje niestety prawie wszystkiego i oprocz orkiestry przydaloby sie tez
            wsparcie panstwa
            • Gość: Freeman Re: WIELKA ORKIESTRA IP: *.chello.pl 13.01.02, 21:54
              Gość portalu: tyrysek napisał(a):

> pewnie, ze milo ;-)
              > przykre natomiast jest to, ze niezbedny ten sprzet szpitale moga dostac jedynie
              >
              > w ten sposob
              > brakuje niestety prawie wszystkiego i oprocz orkiestry przydaloby sie tez
              > wsparcie panstwa

"tyrysek" ! Jakoś przebolejesz ten sukces WOŚP i klęskę "czarnych". Pomyśl ile
              dzieciaków zostanie uratowanych dzięki tym pieniądzom !
              Jeżeli masz choć trochę Boga w sercu - to powinno Cię to szczerze cieszyć.
              Jutro przeprosisz Ojca Muchomorka. Dziś się raduj !!!

• Gość: tyrysek Re: WIELKA ORKIESTRA IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 22:05
                Freeman! dzis czuje sie swietnie i nic mnie nie boli, ale dziekuje za troske
                jesli chodzi o dzieci, chyba nie do konca mnie zrozumiales
                ciesze sie bardzo, ze dzieki orkiestrze bedzie mozna troszke bardziej pomoc
                chorym dzieciom
                ale orkiestra nie moze byc jedynym zrodlem nowego sprzetu
                • Gość: Freeman Re: WIELKA ORKIESTRA - WIELKI SUKCES IP: *.chello.pl 13.01.02, 22:07
                  Gość portalu: tyrysek napisał(a):

> Freeman! dzis czuje sie swietnie i nic mnie nie boli, ale dziekuje za troske
                  > jesli chodzi o dzieci, chyba nie do konca mnie zrozumiales
                  > ciesze sie bardzo, ze dzieki orkiestrze bedzie mozna troszke bardziej pomoc
                  > chorym dzieciom
                  > ale orkiestra nie moze byc jedynym zrodlem nowego sprzetu

To oczywiste.
                  Pozdrawiam.
                  Dobranoc.

• Gość: duzY Tyrysku - możesz ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 14.01.02, 11:17
              ... odpisać sobie darowizne na Fundację WOŚP - byleś miała potwierdzenie wpłąty
              na konto lub kwit potwierdzjący wpłatę gotówki, tzw. KP (kasa przyjmie).
              Odliczyc możesz w 2002 roku do 10% dochodu. I nie ma co się fałszywie wstydzić.
              na całym świecie organizacje charytatywne korzystają na tym, że darowizny są
              odliczane od dochodu, a czasem (nie u nas) od samego podatku.
              pzdr.
      • wari Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! 13.01.02, 23:16
        Gość portalu: J.Frum napisał(a):

> Problem z WOŚP jest inny. Ta impreza banalizuje pomoc. Pomoc nie łączy się tam
        > z wyrzeczeniem (pomagam innym, pomimo że to mnie kosztuje pracę, czas,
        > pieniądze), lecz z przyjemnością (pomagam innym, bo przy okazji jest kupa
        > zabawy). Współczucie spada na plan dalszy. Chore dzieci stają się jedynie
        > pretekstem do wspólnej zabawy, nie na odwrót. To o to właśnie mają pretensje
        > inne organizacje charytatywne.
        >
        > „ ...Halo Olsztyn, halo Olsztyn, jaka jazda, nic nie wiem co się dzieje,
        > a tu
        > jeszcze sześciu strażaków z trąbami. Jaka zadyma, halo Olsztyn, macie dwie
        > minuty. Niesamowite, mamy już TYSIĄC PIĘĆSET STO DZIEWIĘĆSET. Ale gdzie jest
        > ten Olsztyn, oni tam mają wielką gadającą kromkę chleba. Ale jazda. Jak nie ma
        > Olsztyna to może Płock...” - cytat z pamięci, który obrazuje najlepiej, ż
        > e
        > głównym celem WOŚP jest robienie radosnej „zadymy”, a nie pomoc inn
        > ym.
        >
        > Zupełnie inną sprawą jest cały ten żenujący turniej miast. Ci próbujący
        > naśladować Owsiaka lokalni dziennikarze, którzy dostali szansę pojawienia się
        > na antenie ogólnopolskiej. Cały ich pomysł na luz, to wykrzykiwanie czegoś do
        > mikrofonu. Owsiak jest w tym naturalny i szczery, u innych to po prostu maniera
        >
        > na Owsiaka. Dla mnie - żenada.

Myślę, że ważniejszy jest efekt końcowy. A czy odbywa się to w smutku i zadumie
        czy w zabawie nie jest takie ważne. Polska to kraj nietolerancyjnych smutasów.
        Wszystkie imprezy sa nadęte i skupione wokół cmentarza, kościoła, pomnika. Chyba
        nie ma w Europie drugiego takiego narodu. Dobrze, że chociaż akcja Owsiaka nie
        jest taka. Może dlatego niektórym się nie podoba.
      • Gość: Dari Niestety macie poniekąd rację z tą blagą :( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 00:17
        J.Frum napisał:
        > Problem z WOŚP jest inny. Ta impreza banalizuje pomoc. Pomoc nie łączy się tam
        [..]

Nie uważam by pomoc musiała się wiązać z wyrzeczeniami. Ba! Jeśli nie musi
        tym lepiej bo wtedy o nią łatwiej!
        Natomiast tragiczny jest inny motyw - ludzie rzucą parę złotych do skarbonki i są tak
        dumni, tak dumni, że... aż starcza im to na cały rok :((((((
        No i to, że na dzieci... to chodzenie na łatwiznę bo gdyby było na dializę dla dorosłych?
        Dla matki z dwójką dzieci? Dla ojca żywiciela rodziny, dla kochanego dziadka??
        Oooo!! To by się wtedy okazało ile w narodzie dobrodziejstwa drzemie ;((

A co do wypowiedzi Antona to i on niestety ma rację. W zeszłym roku
        z tego co pamiętam koszty telewizji związane z tą imprezą i jej emisją
        wynosiły około 11 mln złotych, a przyniosła ona 12 lub 13 mln.
        Niby zawsze to parę milionów więcej, ale... co z pozostałymi kosztami?

> mikrofonu. Owsiak jest w tym naturalny i szczery, u innych to po prostu maniera
        > na Owsiaka. Dla mnie - żenada.

Tu się z Tobą zgodzę - jedyne co ratuje tą imprezę to autentyczne zaangażowanie
        Owsiaka.

pozdrawiam
        Dari

Wiedźman

• frisch Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! 13.01.02, 22:10
      Miałem nie podtrzymywac tego tematu ale krew mnie zalewa kiedy muszę czytac wypociny takich "antonów". Mam nadzieję że dzieci Antona (obecne lub przyszłe) będš zdrowiutkie bo w przeciwnym razie będzie je musał leczyc u znachorki.Nie mógłby chyba pozwolic żeby "owsiakowy" sprzęt je uratował.Daj sobie go�ciu na luz rusz tyłek i zrób co� wspaniałego (tylko czy stac cię przy tym stanie umysłu). Życzę dużo zdrowia.
    • Gość: kaszalot Rozumiem Antona IP: *.enh.org 13.01.02, 22:12
      Podajac na forum kontrowersyjna mysl, chce nabic Wroclawiowi odpowiedzi na
      forum, bo rozumie ze musimy uciekac przed Warszawka.
      Tak trzymac, Anton!
      • Gość: gilotyna Re: Rozumiem Antona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.02, 22:25
        A dzisiaj sie dowiedziałem że kapele biora kasę za wystep na WOŚP . Ciekawe ile
        z nich wpłaci na orkiestrę ? a zreszta kto to sprawdzi .......
    • Gość: nick Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 22:33

>
      > gotówkę.

Dobrze się czujesz Anton, czy może podczas ostatnich mrozów spadł Ci na głowę
      jakiś wielki sopel z rynny?

• Gość: Jaś Gupi Re: WIELKA ORKIESTRA- WIELKA BLAGA!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.02, 23:08
        Co za wspaniały, inteligentny,pełen faktów post.
    • Gość: MaxShrek MYLISZ SIĘ PRZYJACIELU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.01.02, 23:39

> Paradoks tej imprezy polega na tym, że kosztuje ona dużo,
      > gotówkę.

1. Nieprawda że impreza jest totalnie deficytowa, pamiętaj że w czasie
      przeznaczonym na studio WOSP telewizja zazwyczaj emituje programy które sama
      musiałaby wyprodukować lub kupić, tak czy owak -zapłacić.
      2. Nawet jeśli WOSP przynosi telewizji jakieś straty to pamiętaj że rachunek
      ekonomiczny nie kończy się na doraźnym zysku, wiesz jest jeszcze budowa wizerunku
      i takie tam pierdoły. Krótko mówiąc czasem lepiej trochę stracić.
      3. Jednym z zadan telewizji publicznej jest dostarczanie społeczeństwu informacji
      na temat ważnych dla niego wydarzeń. Masz po prostu pecha że znalazłeść się wtej
      mniejszości której cała ta akcja nic nie obchodzi ale TV musi robić swoje.
      4. Pytasz jak długo będą robić z "nas"(?) kretynów - z tego co słyszałem do końca
      świata i o jeden dzień dłużej.
      5. Pytasz "po co". Tu lista jest długa:
      -żeby ludzie mogli poczuć że są zajebiści, bo coś tam wpłacili
      -żeby było więcej sprzętu medycznego
      -żeby Polacy raz w roku byli z siebie zadowoleni
      -żeby był pretekst do najebki
      -żeby coś się działo
      -z przyzwyczajenia
      -bo większość się dobrze bawi (oczywiście każdy na swój sposób)
      • Gość: gangster wplace moj kontrakt w jenach IP: *.enh.org 13.01.02, 23:41
        Jak zrobie tego goscia, to polowe kontraktu wplace na dzieciaki.
        • Gość: Jaś Gupi Re: wplace moj kontrakt w jenach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.02, 00:06
          Zafundój sobie lepiej nowy mózg.
        • kapus wyplata w hrywnach 14.01.02, 21:34
          Gość portalu: gangster napisał(a):

> Jak zrobie tego goscia, to polowe kontraktu wplace na dzieciaki.

Ty sie juz tez ogladaj za siebie.kapus.
          • Gość: Anton Stało się! Tysiąc osób na bruk! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 16:10
            j.w.
            • Gość: duzY Anton - zapomniałes o wulkanie w Afryce. IP: *.dtvk.tpnet.pl 24.01.02, 16:12
              W końcu to na pewno też wina Jurka O. i WOŚPy.
              • brezly I slabym tempie budowy autostrad 24.01.02, 17:04
                Gość portalu: duzY napisał(a):

> W końcu to na pewno też wina Jurka O. i WOŚPy.

A Owsiak byl w Magdalence i teraz wyprzedaje Ursusa Niemcom Sudeckim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka