pan50 01.08.08, 23:58 No i nie będzie fontanny.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DżastBreslau Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.e-wro.net.pl 02.08.08, 00:57 Chrzanić fontannę. Osobiście bardzo mi się podoba ten projekt. Fontanna+remont Hali Stulecia to by było coś! Ale przestańcie wspominać o projekcie fontanny i o tych 20 mln zł przy każdej nadarzającej się okazji. W skali całego państwa niestety nie ma lepszej alternatywy niż PO, ale jej polityka wobec Wrocławia jest skandaliczna. Teraz przegięli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UK Fontanna IP: *.zone4.bethere.co.uk 02.08.08, 01:27 Sorry, ale 20 baniek to jednak jest kwota, o ktorej warto rozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ro Re: Fontanna IP: *.gprs.plus.pl 02.08.08, 08:07 może zamiast fontanny remont ulic? Wro miasto korków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: Fontanna IP: 89.174.34.* 02.08.08, 11:38 za 20 mln nie wyremontuje się ulic, co najwyżej jakąś boczną osiedlówkę Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi a skąd masz takie rewelacje? 03.08.08, 09:32 > za 20 mln nie wyremontuje się ulic, co najwyżej jakąś boczną osiedlówkę by daleko nie szukać pierwszy z brzegu link: www.bankier.pl/wiadomosc/Polskie-autostrady-najdrozsze-w-Europie-1248251.html "Budowa jednego kilometra autostrady w Polsce waha się od 2 do 20 mln dolarów – średni koszt to 7,8 mln dolarów. To oznacza, że w Polsce jest najwyższy koszt budowy autostrad spośród wszystkich europejskich krajów – informuje „Życie Warszawy”. Dla porównania w Czechach koszt budowy kilometra autostrady wynosi od 1 do 2 mln dolarów." czyli rzeczone pieniądze powinny strarczyć nie tylko na remont ale nawet na wybudowanie od 0. czyli akurat to mógłby byc (a przynajmniej większa część kosztów) odcinek łączący most milenijny z wiaduktem nad obornicką jeśli nie chcesz się co chwila ośmieszać to racz najpierw sprawdzić swoje rewelacje... powiem jeszcze tak budowa klecińskiej stała bo miasto "żałowało" kilkaset tys na wykup terenów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: a skąd masz takie rewelacje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 10:20 To jednak Ty się ośmieszasz - budowa czegokolwiek w mieście jest ok. 10x (tak tak, to nie skrót myślowy) droższa niż poza. Sprawdź informacje zanim zaczniesz robić z siebie pośmiewisko. Za 20 mln przy obecnych cenach budowlanki faktycznie może by jakąś osiedlową ulicę zrobili. PO = kasowanie wszystkich pomysłów poprzedników czy były dobre czy złe = żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: a skąd masz takie rewelacje? 03.08.08, 11:05 a wytłumacz mi w jaki to sposób lokalizacja podnosi techniczny koszt wytworzenia? ok ja rozumiem trzeba wykupić grunty, może też wzrosnąc gdy dochodza do tego koszty zmiany ułożenia instalacji podziemnych, ale to nie dotyczy wszystkich inwestycji... przykład który podałem nie chyba wymaga wykupu gruntów? nie trzeba przekładać instalacji? więc skąd Twoje 10X? chyba tylko z łapówek Odpowiedz Link Zgłoś
vazz W centrum są autostrady? 06.08.08, 12:51 To jest koszt budowy autostrady, a nie miejskiej drogi. Ostatnio brałem udział w obsłudze projektu unijnego gdzie za 9mln zł zmodernizowano ok 4km drogi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi no to policz! 03.08.08, 11:13 opisany prze mnie odcinek to około 1km, cena autostrady 2 -4mln czyli nawet uwzględniając Twoje 10X to jest 20-40 mln czyli od 100 do50% inwestycji! czyli nie jakaś osiedlowa droga a dwupasmówka! ja podałem źródło swoich informacji a Ty? czy to tylko Twoje "wydajemisię" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: no to policz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 11:37 Myślisz że sobie wymyśliłem te dane? Proszę: dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,4528130.html I sam policz - za te 20 mln można by zrobić 100 metrów porządnej 2-pasmówki w warunkach że tak powiem aglomeracji miejskiej. BTW ja też jestem za konkretami we Wrocławiu bo niestety jesteśmy zapóźnieni ale skoro już kasa była z Unii przyznana i było dobrze zaplanowano jej wydanie, nikt się nie kłócił itp.,to zatrzymanie jej przez jakiegoś "członka" z rządu (mimo że Hala to jednak wizytówka Wrocławia) nie jestem niczym innym jak świadectwem cymbalstwa i/lub politycznego sku..syństwa ekipy Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: no to policz! 03.08.08, 12:29 ale zauważ iż Twoje źródło podaje koszt budowy obwodnicy jako całości a więc z węzłami (wiaduktami) jeśli będziemy te 20mln porównywać do kosztów budowy mostu to faktycznie będzie to niewielki %, ale to porównanie całkiem inne! co do samego odebrania dotacji to nie mam zdania. jeśli to faktycznie polityka to jest to sku..syństwo! jeśli pieniądze przeznaczono na inny cel to by to ocenić trzeba wiedzieć na co poszła ta kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: no to policz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:52 Zgadzam się, co do kosztów to sądzę iż wypadłyby one gdzieś "po środku" czyli więcej niż 20 a mniej niż 200, powiedzmy w granicach 50 mln/km (skoro 1km autostrady jakby nie było poza miastem dochodzi do 40mln...) , najgorsze jest jednak to (przynajmniej tak wynika z lektury gazet) że coś tam jest zaklepane, ustalone i za np. 2 lata ma być gotowe a za chwilę się okazuje że przez decyzję często jednej osoby projekt przygotowywany i zatwierdzony przez sztaby ludzi bierze "w łeb". Każdy urzędnik państwowy powinien być odpowiedzialny finansowo za swoje decyzje - poczynając od sekretarki w ZUSie a kończąc na premierze. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: no to policz! 03.08.08, 13:47 najgorsze to jest to że urzędnicy traktują urzędy jak swój prywatny folwark, a nas obywateli jak chłopów pańszczyźnianych faktem jest że stracono mnóstwo pieniędzy na przygotowanie inwestycji która teraz staje pod znakiem zapytania ale bo to pierwsza... a to "pałac" urzędu miasta, a to obwodnica staromiejska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: no to policz! IP: 89.174.34.* 03.08.08, 14:56 Nie wiem gdzie we Wrocławiu zbudujesz 1km autostrady za 4 mln zł (nawet dolarów) 1km AOW jeszcze nie wiadomo ile będzie kosztował, ale wg cen z ostatnich przetargów około 100mln zł nawet nie wiem gdzie w Polsce dało by się to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: a skąd masz takie rewelacje? IP: 89.174.34.* 03.08.08, 14:46 truten pie..sz głupoty Odcinek od MM do Żmigrodzkiej kosztował będzie ponad 200 mln. Ostatnio rozstrzygnięto przetarg. sprawdź zanim się ośmieszysz Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: a skąd masz takie rewelacje? 03.08.08, 14:53 a chociaż przeczytałeś to co pisałem czy może jak zwykle nie rozumiesz tego co czytasz? czy ja pisałem o odcinku do żmigrodzkiej? ba nawet nie pisałem o odcinku do obornickiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: a skąd masz takie rewelacje? IP: 89.174.34.* 03.08.08, 14:55 przyjrzyj się geniuszu jakie są koszty remontu dróg we Wrocławiu, choćby popatrz na kilka ostatnich przetargów a dopiero później zabieraj głos plac Grunwaldzki to było ponad 90 mln Lotnicza to 81 mln zł Dwa krótkie wiadukty na klecińskiej kosztowały ponad 50 mln zł Krakowska to znów ponad 60 mln zł za niespełna 1km jezdni ty masz 20 mln :O co ty chcesz za to wybudować, 100m drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: a skąd masz takie rewelacje? 03.08.08, 15:08 daj linka do danych a w międzyczasie pomyśl! grunwaldzki 90? a ile kosztowało wybudowanie przejścia podziemnego? lotnicza to chyba z 3km i wiadukt na Kalecińskiej znowu każesz mi porównywać koszty budowy drogi do kosztów budowy wiaduktów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: a skąd masz takie rewelacje? IP: 89.174.34.* 03.08.08, 16:16 ruten.zenobi napisał: > daj linka do danych www.google.pl da się znaleźć? > grunwaldzki 90? a ile kosztowało wybudowanie przejścia podziemnego? ca. 10 mln, które dołożył inwestor Pasażu > lotnicza to chyba z 3km i wiadukt niecałe 2.5 km i pół wiaduktu > na Kalecińskiej znowu każesz mi porównywać koszty budowy drogi do kosztów budowy wiaduktów... to porównaj koszty przebudowy Krakowskiej jak ci nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi co to jest "pół wiaduktu"? 03.08.08, 20:41 > www.google.pl > da się znaleźć? ale z ciebie mądrala... > to porównaj koszty przebudowy Krakowskiej jak ci nie pasuje jak na razie nie wiem co się tam buduje więc trudno mi porównywać. ale zastanów jakie bzdury piszesz co to jest "pół wiaduktu"? skocznia czy co? skoro wcześniej piszesz że na Kalecińskiej są dwa wiadukty to tu nie powinieneś mieć problemów z liczeniem jest jeden. a tobie wyszła połowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: co to jest "pół wiaduktu"? IP: 89.174.34.* 03.08.08, 21:48 truten.zenobi napisał: > ale z ciebie mądrala... co, nie da sie? > jak na razie nie wiem co się tam buduje więc trudno mi porównywać. www.google.pl lub www.investmap.pl i tam szukać Ja cie nie wyręczę > ale zastanów jakie bzdury piszesz co to jest "pół wiaduktu"? > skocznia czy co? > skoro wcześniej piszesz że na Kalecińskiej są dwa wiadukty to tu nie powinieneś > mieć problemów z liczeniem jest jeden. a tobie wyszła połowa... liczyłem na to że się domyślisz OCB, no trudno. Zwykle gdy buduje się wiadukt, to dla obu kierunków ruchu, albo dwa jak na Klecińskiej. Tutaj nad torowiskiem zastosowano jeden wiadukt dla jednego kierunku, dlatego napisałem "pół", chociaż fakt - jest jeden. Ale jest to wiadukt bardzo krótki i nie bardzo wytrzymuje porównanie z tymi wybudowanymi na klecinskiej, chociaż oczywiście takie rozwiązanie zwiększa koszty (ale mimo wszystko jest opłacalne). Pierwotnie Lotnicza miała iść do przebudowy za ponad 50 mln zł. O tym, dlaczego cena poszła aż do ponad 80zł możesz także przeczytać używając google.pl Dalej nie wiem dlaczego zamiast fontanny za 20 mln żądasz budowy 200m drogi za 20 mln i jaki ma to sens Powiedz chociaż gdzie takie 200m miałoby się znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: co to jest "pół wiaduktu"? 03.08.08, 22:30 jeśli wcześniej piszesz że na Kalecińskiej są dwa a później gdy ja napisałem że jest jeden ty poprawiasz że pół to ja faktycznie nie rozumiem o co ci chodzi... chyba tak tylko czepiasz się by się czepiać. co do wartości przetargów to wiadomo jak sie podbija cenę- najlepiej było to widać przy przetargu na most na rędzinie - kilka razy mniejszy most, budowany w dużo łatwiejszych warunkach o mały włos nie osiągnął by połowy ceny mostu Millau (jest jak dobrze pamiętam 1/4 - co też jest niezłym przegięciem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: a skąd masz takie rewelacje? IP: 89.174.34.* 03.08.08, 15:00 A co to jest niby: truten.zenobi napisał: > czyli rzeczone pieniądze powinny strarczyć nie tylko na remont ale > nawet na wybudowanie od 0. > czyli akurat to mógłby byc (a przynajmniej większa część kosztów) > odcinek łączący most milenijny z wiaduktem nad obornicką Zdajesz sobie sprawe, że inwestycja konczy sie na Żmigrodzkiej a wiadukt nad O. będzie jej najdroższa częścią? Obecnie go nie ma jakbyś nie zauważył, więc postulujesz wybudowanie drogi donikąd? Za te pieniądze i tak byś tego nie zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: a skąd masz takie rewelacje? 03.08.08, 15:34 widzę że masz poważne kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem! nie twierdze że są to pieniądze porównywalne do kosztów budowy wiaduktów mostów itp. ale że są to pieniądze wystarczające lub stanowiące znaczy % kosztów budowy około 1km dwupasmowej drogi. czyli nie tylko drogi osiedlowe tyle i tylko tyle więc postulujesz wybudowanie drogi > donikąd? Za te pieniądze i tak byś tego nie zrobił nie! tylko kwestionowałem twoje wyceny! chiałem zobrazować na ile mniej więcej starczy tak kasa a nie że za te pieniądze wybudujesz obwodnicę a jeśli chodzi o planowanie to już nie raz mieliśmy sytuację typu inwestycja warta setki mln stoi bo "zabrakło" kilkaset tys.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: a skąd masz takie rewelacje? IP: 89.174.34.* 03.08.08, 16:08 tej kasy nie starczy na wybudowanie żadnej drogi od podstaw, chyba ze będzie to 100 - 200m ale szkoda zawracać głowę na takie pierdoły wystarczyłoby na remont kilku dróg osiedlowych, wymiane nawierzchni na jakis innych drogach, ot takie pierdy, które rokrocznie się robi w ramach programu 14,5, przy czym co roku jest powszechne marudzenie, że Wrocław rozkopanyyyyyy... na żaden poważniejszy remont, gdzie w gre wchodzi przełożenie sieci to nie wystarczy zamiast 200m drogi wolę fontanne, bo droga i tak rozpadnie się od TIRów, których do czasu wybudowania autostrady będzie tylko przybywało, zaś fontanna zostanie i będzie stale upiększać to miasto poza tym jak juz starasz się coś obrazować to może posługuj się aktualnymi danymi xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR łahaha IP: 89.174.34.* 03.08.08, 15:05 czytałes wogóle ten artykuł co go zamieściłes? :D www.bankier.pl/wiadomosc/Polskie-autostrady-najdrozsze-w-Europie-1248251.html jest z 2005 roku (2005-01-26 08:19) :D Myslisz, że ceny stoją w miejscu? gratulacje po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: łahaha 03.08.08, 15:45 > Myslisz, że ceny stoją w miejscu? nie wręcz przeciwnie ostatnio spadają... a spadną jeszcze bardziej gdy zmienimy nasze prawo (np. przetargowe) i będą budować firmy zagraniczne :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Re: łahaha IP: 89.174.34.* 03.08.08, 16:01 myslisz, że obecnie ceny są porównywalne z cenami z 2005 roku :O to źle myslisz korzystasz z jakis danych sprzed kilku lat, nie ośmieszaj się... Odpowiedz Link Zgłoś
vazz nie takie "haha" 06.08.08, 13:03 Jak już wspomniałem ok 9 mln może kosztować modernizacja 4 km drogi czyli: -wymiana istniejącej nawierzchni bitumicznej na długośco ok 4km -poszerzenie pasa jezdni -modernizacja i budowa nowych zatok autobusowych -budowe dwukierunkowej ścieżki rowerowej -remont istniejących urządzen odwadniajacych -budowe nowych odcinków kanalizacji deszczowej - wymiane istniejacych słuoów oswietleniowych -budowe zjazdów -budowe i modernizacje skrzyzowan -budowa nowych chodników 3km -modernizacja chodników 0,7km W tym roku był odbiór drogi. Teraz nalezy pomyslec czy 18 km drogi to duzo czy mało jak na Wrocław? Napewno mniej widoczne i efektowne niz nowa fontanna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.as.kn.pl 03.08.08, 22:34 Bzdura. Za 20 milionów można postawić kilka żłobków. Ale lepiej likwidować żłobki i udawać, że wszystko jest w porządku, gdy młode kobiety muszą porzucić pracę zawodową, by wychowywać dziecko, byleby tylko w telewizji pokazali uśmiechniętą gębunię naszego Prezia na tle fontanny. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia 02.08.08, 01:03 POlszewicy! Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia 02.08.08, 02:03 PO wprowadza znowu polityke centralnego sterowania -centralne rozkradanie pieniedzy z Unii Europejskiej. Panie Tusk wraz ze swoim szemranym towarzystwem odp...dol sie od Wrocka i lepiej tu sie nie pokazuj bo moze Cie tu spotkac duuuza przykrosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaczan Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 02:23 Bastion PO we Wrocławiu się skończy... Może nie ma lepszej opcji politycznej, ale ja już na nich nie zagłosuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nixo Coś mi się nie zgadza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 07:33 Słyszałem wcześniej, że skarb państwa przekazał prawa własności do hali marszałkowi województwa, a nie miastu. Miasto miało stopniowo nabywać udziały we własności od marszałka poprzez swoje inwestycje w halę. np remonty. W artykule napisano, że miasto będzie musiało samo sfinansować remont obiektu. Będzie musiało remontować nie swój obiekt? A marszałek nie jest zainteresowany stanem tego co posiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: com.bi-nerki Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 07:47 Panie prezydencie Dutkiewicz! To jest cytat a nie parafraza! Ta, wymaga nieco twórczej inwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
yndrk Hala Ludowa/Hali Stulecia 02.08.08, 08:27 Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego Hala Ludowa nazywa sie teraz Halą Stulecia? Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony_ivan Re: Hala Ludowa/Hali Stulecia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.08.08, 09:58 bo dopiero za sto lat zaczną ją remontować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AtoL już odpowiadam IP: *.gprs.plus.pl 03.08.08, 09:16 Bo Hala ludowa tokomunistyczna nazwa a stulecia to faszystowska,a że komunizm u nas się tępi a pozdrowienia nazistowskie są określane mianem rzymskiego salutu mamy nazwe hala 100-lecia. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: już odpowiadam 03.08.08, 17:58 Masz racje co do genezy obu nazw. Moze,w takim razie oglosic konkurs na nowa nazwe tego obiektu? Moze cos bez wyrazu "hala" w nazwie ? np."Bania" do hmm ...ogladania itp itd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nk Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.wroclaw.mm.pl 02.08.08, 08:25 Czy był ogłoszony konkurs na Prezesa Przedsiębiorstwo Hala Ludowa. Co ta Pani zrobiła w poprzedniej spółce. Dziwne kampanie reklamowe, koszty, koszty. Teraz cyt. Przyjechałam do Wrocławia w jednej sukience, a teraz mam dwie wille na Oporowie. Dziwię się p. Prezydentowi, że dobiera sobie takich ludzi do wsółpracy. Myślę, że mu nie odpłacą wiernością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 20:19 skąd wytrzaśnięto tą panią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość1 Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.generacja.pl 02.08.08, 08:27 Panie Schetyna i wszyscy PO-wcy z Wrocławia proszę wytłumaczcie mi "prostemu" waszemu wyborcy, który ostatnio na Was głososwał a teraz zastanawia się nad sensem uczestniczenie w wyborach co zrobiliście dla Wrocławia w czasie waszych rządów. Proszę o konkretne odpowiedzi w punktach.. 1. Gdzie autostrada z Wrocławia do Warszawy (jak obiecaliście). 2. Co zrobiliście w sprawie promocji Expo. 3. Co dla EIT. 4. Co dla obwodnicy. 5. I teraz co z kulturą (Sala stulecia). Prywatne rozgrywki i podkładanie nogi Panu Prezydentowi Dutkiewiczowi?? A może zaczniecie myśleć o nas "biednych" waszych wyborcach??? "Biednych" bo wam zaufaliśmy. "Biednych" bo kolejny raz zostaliśmy oszukani!!! Prywata, prywata, prywata... i żal, że kolejny raz ktoś nas Polaków, którzy nie chcemy Anglii, Irlandii ale Polski, którzy wierzą w Polskę. Mam do was prośbę nie musicie nam pomagać, ale chociaż przestańcie nam przeszkadzać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R#@ Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 08:56 Całkowita racja schetyna tylko podkłada nam kłody pod nogi (panu dutkiewiczowi - chyba za jego popularność i profesionalizm) a swoja drogą dlaczego schetyna nie startował z wrocławia w wyborach.chyba już wiadomo..... po prostu jest przy korycie i ma nas gdzieś. tak trzymać panie schetyna-kolejny polityk GÓWNOZJAD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hirek Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.wroclaw.mm.pl 02.08.08, 09:04 Nie przesadzaj z tym profesjonalizmem Dutkiewicza. To zwykły nieudacznik lansujący się na nie wiadomo kogo. Swoją drogą szkoda było by stracić pieniądze na remont hali. Odpowiedz Link Zgłoś
javall Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia 02.08.08, 18:32 Schetyna nie moze kandydowac z Wroclawia, nie mialby tutaj zadnych szans, wielu zna tego typka-spryciula. Ale na wicepremiera sie nadaje, u Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.08, 20:16 Gość portalu: Gość1 napisał(a): > Panie Schetyna i wszyscy PO-wcy z Wrocławia proszę wytłumaczcie mi "prostemu" > waszemu wyborcy, który ostatnio na Was głososwał a teraz zastanawia się nad > sensem uczestniczenie w wyborach co zrobiliście dla Wrocławia w czasie waszych > rządów. Proszę o konkretne odpowiedzi w punktach.. > 1. Gdzie autostrada z Wrocławia do Warszawy (jak obiecaliście). > 2. Co zrobiliście w sprawie promocji Expo. > 3. Co dla EIT. > 4. Co dla obwodnicy. > 5. I teraz co z kulturą (Sala stulecia). > Prywatne rozgrywki i podkładanie nogi Panu Prezydentowi Dutkiewiczowi?? A może > zaczniecie myśleć o nas "biednych" waszych wyborcach??? "Biednych" bo wam > zaufaliśmy. "Biednych" bo kolejny raz zostaliśmy oszukani!!! Prywata, prywata, > prywata... i żal, że kolejny raz ktoś nas Polaków, którzy nie chcemy Anglii, > Irlandii ale Polski, którzy wierzą w Polskę. Mam do was prośbę nie musicie nam > pomagać, ale chociaż przestańcie nam przeszkadzać!!!! Grzesiu najbardziej myśli o sobie, w drugiej kolejności o Kalinie. Reszty się nie liczy, tym bardziej Wrocław w którym przedostatnim razem dostał tak mało głosów i mieszkańcy naszego miasta pokazali, że mają go głęboko w czterech literach. On teraz pokazuje, że ma nas w tych czterech literach. Boguś jest żołnierzem Grzesia, więc Wrocław też ma teraz gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumowy ninia Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.08, 15:12 Wcale nie , Schetyna kandydował z okregu legnicko-lubinskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_autko Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia 02.08.08, 08:29 Olać Tuska ! Powidomić Komisję Europejską i niech nałożą na rząd/Polskę karę. Wrocław i tak sobie poradzi. A tego POpaprańca niemców i żydów ... wypieprzyć na zbity pysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.wro.vectranet.pl 02.08.08, 09:52 To jest zemsta mściwego Schetyny.PO boi się aby Dutkiewicz nie zagroził Tuskowi w wyborach na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: 200.219.152.* 02.08.08, 10:03 już czas rozwiązać to województwo i utworzyć region z siedzibą w Lubinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKI Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.08, 11:20 Dzisiejszy artykuł pokazuje tzw. radosny absurd polityki. Należy wydać kilkadziesiąt milionów publicznych pieniędzy, żeby osiągnąć ... No właśnie, co osiągnąć?? Promowanie pruskiego militaryzmu - nazwa Hala Stulecia ma upamiętniać okrągłą, setną rocznicę zwycięstwa prusaków pod Lipskiem?? Czy może zarabiać pieniądze dla miasta i województwa?? Ile osób ją odwiedzi?? Jak długo będą zwracać się inwestycje?? A może chodzi o to, żeby Pan Prezydent przeszedł do historii jako "Rafał Budowniczy"?? A może dzięki projektowi ma się stać pupilem ziomkostw zza Odry?? Panie Prezydencie, bierz się Pan za drogi i komunikację, bo do tego odremontowanego cudu i tak nikt nie dojedzie, bo nie będzie miał po czym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.08, 20:26 Gość portalu: KIKI napisał(a): > Dzisiejszy artykuł pokazuje tzw. radosny absurd polityki. Należy wydać > kilkadziesiąt milionów publicznych pieniędzy, żeby osiągnąć ... No właśnie, co > osiągnąć?? Promowanie pruskiego militaryzmu - nazwa Hala Stulecia ma upamiętnia > ć > okrągłą, setną rocznicę zwycięstwa prusaków pod Lipskiem?? Czy może zarabiać > pieniądze dla miasta i województwa?? Ile osób ją odwiedzi?? Jak długo będą > zwracać się inwestycje?? A może chodzi o to, żeby Pan Prezydent przeszedł do > historii jako "Rafał Budowniczy"?? A może dzięki projektowi ma się stać pupilem > ziomkostw zza Odry?? > > Panie Prezydencie, bierz się Pan za drogi i komunikację, bo do tego > odremontowanego cudu i tak nikt nie dojedzie, bo nie będzie miał po czym ... Za to twój post pokazuje, że wizyty idiotów na tym forum też się zdarzają. Drogi idioto, remont hali jest po to, by dalej mogły się tam odbywać kongresy, koncerty i imprezy sportowe. Bo jest to największy obiekt do takich celów w tym mieście. Do tego jest to obiekt zabytkowy, jeden z kilku najbardziej rozpoznawalnych symboli tego miasta w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKI Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.08, 21:34 Idiota dziękuje chamowi i kretynowi za "wspaniałą" odpowiedź. Powaliła mnie siła tych starych jak świat i bzdurnych argumentów. Napisz proszę coś jeszcze o EXPO, EIT i Aqua Parku. Wtedy będziesz mógł ubiegać się o tytuł "Miejskiej Tuby" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin m.in dzieki PO nie ma tez ani expo ani EiT IP: *.chello.pl 03.08.08, 13:01 bo takie popracie jakie rzad udzielil wroclawiowi co kot naplakal, i to i pis i Platfusy z PO, a ile juz srodkow z unii zabrali, normalnie nic nie robia tylko przyznana kase z uni zabieraja, co za rzad, przeciez slabszego to chyba nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRR Proponuję w takim razie IP: 89.174.34.* 02.08.08, 11:34 W ostateczności wyremontować halę za miejskie pieniądze (Wrocław stać na to) a następnie umieścić tam tabliczkę ze stosownym napisem - kiedy wykonano remont, kto dał ile pieniędzy oraz że rząd Polski do remontu i utrzymania zabytku kultury światowej skali nie dołożył ani jednego polskiego grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ-start Re: Proponuję w takim razie IP: 78.131.132.* 02.08.08, 13:45 Problem w tym, że rząd polski zablokował miastu pieniądze, które pochodzą z funduszy Unii Europejskiej, a nie z własnych środków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Proponuję w takim razie IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.08, 16:11 Jakieś głupota. Zabrał pieniądze, których nigdy nie dał? Zabrał nam coś czegoś nie mieliśmy? Może konkurencja była silna? Moze finansują lepsze projekty? Może nie chcą nam dać? Może dzielą fundusze tak jak nasz Urząd Marszałkowski - po uważaniu? A dlaczego mają to robić lepiej w Warszawie niz robią we Wrocku? I nie ma tu nic do gadania ekipa rządząca. Do większości stołków przyrosło wiele d... i się nie oderwą. I tak będzie. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
dwpp Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia 02.08.08, 12:50 Rafał Dutkiewicz może być kontrkandydatem Tuska w wyborach prezydenckich wiec Tusk mu szkodzi jak może.Nic dodać ,nic ujać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.08, 13:15 Panom: SCHETYNIE, PROTASIEWICZOWI, ZDROJEWSKIEMU oraz całej PO w przyszłych wyborach mówię stanowcze NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.08.08, 11:45 Myślę że p.Rafał Dudkiewicz jako wyjątkowo dobry gospodarz z polotem byłby o głowę lepszym kandydatem na PREZYDENTA RP. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Mówiłem aby głosować na PiS 02.08.08, 13:58 to część znajomych traktowała mnie jak trędowatego, taka miłość bliźniego. A co złego stało się wrocławiowi za rządów PiS? Co złego się przytrafiło temu miastu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroc 2008 Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.centertel.pl 02.08.08, 15:09 Panie Dutkiewicz proszę pamiętać iż wybraliśmy Pana na gospodarza tego miasta a Pan co wyprawia? Totalna lanserka na zewnątrz a w środku totalny Haos nie panuje Pan nad swoim magistratem rozdentym do granic bulu. Jeśli Pana z tego zaczną rozliczać to się dopiero narobi! Schetyna dobrze radzi WEŻ się Pan do roboty! Ale tu we Wrocławiu a nie lanserka na zewnatrz! Czy wie Pan ile Pańscy urzędnicy nieudacznicy przejadają naszych podatków? Jak to wyjdzie nz jaw będzie po Panu i chorycz ambicjach czyli do normalnej roboty facet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gwizd Dość tych bredni o Dutkiewiczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 15:46 Właścicielem Hali Ludowej jest samorząd województa, a nie miasto Wrocław. Twoja wypowiedziedź ma się nijak do istoty probelmu. Dutkiewicz nic tu nie może i nie też żadnych zobowiązań w tej mierze. A poza tym, bez względu na to, czy rzeczywisty zarządca obiektu jakim jest marszałek województwa weźmie się do roboty, czy nie to tych brakujących milionów na pewno nie da z własnej kieszeni. Zatem raczej bez tego typu głupich apeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclaw dosc tych bredni o PO, Partia Oszustow IP: *.chello.pl 03.08.08, 17:59 tak czy siak zabieraja to wroclawiowi ktorym rzadzi dutkiewicz, a ze zas**ni platformersi maja stracha to robia co robia, a schetyna i zdrojek WON z wroclawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lary Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.zone3.bethere.co.uk 02.08.08, 18:30 Facet!!! Jesli juz krytykujesz na lamach gazety - naucz sie pisac poprawnie! Masz mistrzu problemy z ortografia! Tluku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolnoślązak Schetyna ze Zdrojewskim poszli w ministry i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 15:22 ... i zapomnieli o Wrocku. Mają Wrocław głęboko w d...e!!! Ważne są dla nich stołki, a nie rozwój miasta. Inną sprawą jest to, że działają dokładnie tak jak PRL i PiS: kto nie z znami tego trzeba - delikatnie pisząc - zetrzeć w proch. Pamiętajcie wyborcy podczas wyborów o kolejnych zabranych Wrocławiowi pięniążkach przez Schetynę i Zdrojewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia 02.08.08, 15:58 Adla wielu jest ta hala nadal Hala Ludowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pan50 Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia 02.08.08, 17:06 Dalej wracam do fontanny, zabrano podobno 37 milionów na remont wg mnie bardzo ważnego budynku ale jest w mieście 20 milionów na bezsensowną fontannę. Hala Ludowa jest tak unikalnym w świecie budynkiem, że przy dobrej promocji mogła by sama generować olbrzymi ruch turystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saper Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.home.cgocable.net 03.08.08, 16:24 Tak to jest perla archtektury do wsadzenia w powiecze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wra Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.08, 19:26 Ja tez bym nic nie dał . Co innego na Halę Ludową , ale na hitlerowska stulecia nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeca Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.08, 20:44 PO zapomina ,że we Wrocławiu zdobyła bardzo dużo głosów, zapłata za to jest jak widać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karel gott Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 22:15 czytam w innym artykule.... dyrektor Międzynarodowego Instytutu Studiów nad Kulturą i Edukacją, tutaj z kolei Prezes Hali to zupełnie poważnie pytam,gdzie,kiedy i dlaczego znależli oni tego omnibusa znaczy się tą Halinkę Mlynkową pardon Cervinkową. Bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia 03.08.08, 08:05 Protasiewicz poza dziwieniem się nic innego nie potrafi. Fakt jest taki , że te buraki z PO nic nie potrafią poza rozrubą i zemstą . Nic nie umieją , nic pozytywnego nie zrobią , nic nie naprawią , a wszystko popsują . To był najgorszy wybór od 20 lat . Może to coś nas nauczy , że nie głosuje się na bajki i iluzje bo to kosztowne . Doszliśmy do sytuacji , że będziemy walczyć z własnym rządem po sądach europejskich , no skoro trzeba to naprzód Rafał ! Przypomnę tym którzy tu pisali jak to będzie Wrocław rządził Polską , nasz Zdrojewski , nasz Schetyna itd. Czy już wiecie , że się pomyliliście ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blacha Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.users.zlotniki.pl 03.08.08, 08:36 Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie Metropolii wraz z jak największą autonomią od Warszawy. Wrocław z Lubinem, Oławą, Legnicą, i innymi pobliskimi miastami, poradzi sobie o wiele lepiej niż z Warszawą. Nawet do Berlina jest już bliżej niż do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead-sea Re: Rząd zabrał unijne pieniądze Hali Stulecia IP: *.gprs.plus.pl 03.08.08, 19:26 I kraj bedzie wyglądał jak Złotniki? Dziękuję postoję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbba PO i wszystko jasne rozkradamy własnie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 09:11 Cudaki nieboraki zabieraja a nic nie robia!!!To jest ironia losu ludzie ludziom zgotowali taki los!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: PO i wszystko jasne rozkradamy własnie!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 03.08.08, 09:43 umówmy się , tu we Wrocławiu w rozkradaniu nie jesteśmy ostatni ... natomiast co do PO to chciałbym usłyszeć co mają do powiedzenia przyjaciele , którzy mnie w trakcie wyborów i po nich przez 4 miesiące obrzucali kpinami gdy twierdziłem , że tak własnie będzie, że PO to grupa ignorantów i bufonów , skrzywionych charakterów . Oczywiście pójdą w zaparte , bo jakos tak jest , że człowiek niechętnie przyznaje się do pomyłki ..., zapewne znajdą sobie winnego itd. Zresztą jakoś od kilku tygodni unikają tematu :) , może datego , że wakacje ? :) Przypomnę , że mądrych ludzi z PO usunięto w cień , a na przedzie są "sławy" intelektu i kultury osobistej . Odpowiedz Link Zgłoś