Gość: myszka000 IP: *.asternet.pl 10.08.06, 19:10 No wlaśnie jak? Mam wiśnie i chcę ugotować kompot, ale nie wiem jak... Najpiew zagotowac wode a pozniej co? Proszę bo właśnie muszę ugotowac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nina Re: Jak zrobić kompot? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 19:16 Wrzuć umyte owoce do garnka , dosyp cukru( wg uznania), zalej wodą i zagotuj. I masz kompot. Pozdrawiam.M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka000 Re: Jak zrobić kompot? IP: *.asternet.pl 10.08.06, 19:19 Jezu to takie proste? A myslałam że jeszcze trzeba czegos dodac żeby ten kompot miał kolor. Ale właściwie wiśnie chyba "pszczą" ten kolorek nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Jak zrobić kompot? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 19:24 Wiśnie kolor puszczą. Niektórzy drylują wiśnie- ja idę na łatwiznę i wrzucam całe. I tak póżniej wyrzucam. POZDR.M Odpowiedz Link Zgłoś
weronika753 Re: Jak zrobić kompot? 11.08.06, 12:41 Robię jeszcze inaczej - zagotowuję wodę z cukrem daję 1 łyżkę cukru na 1-1,5 litra wody i do gorącego "syropu" wrzucam owoce. Dodaję trochę soku z cytryny dla zachowania koloru, a jak jest jeszcze zbyt kwaśne, do dosładzam do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś