jacenty7 05.08.08, 11:19 Chce pojechac we wrzesniu nad morze z synem. Moze ktos polecic jakies fajny miejsce, blisko morze... Idealnie gdyby byl tam jeszcze jakis plac zabaw na wypadek brzydkiej pogody i koniecznosci siedzenia na miejscu. Dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mstawarz Re: nad morze z dwulatkiem 05.08.08, 12:01 Polecam ośrodek Andrzejówka w Dziwnowie. Lekko na uboczu, z dala od zgiełku, za to 50 metrów od plaży. Pokoje duże, przestronne i czyste. Z lodówką, czajnikiem, telewizorem (TV Sat), Jedyny minus to dosyć głośne schody metalowe zewnętrzne, ale nam to niespecjalnie przeszkadzało. Jest spory teren do ganiania dla dzieci i wydzielona altana do grillowania. Placu zabaw nie ma. Bardzo dobrze nam sie tam wypoczywało, wrócimy tam jeszcze, wiec polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: nad morze z dwulatkiem 05.08.08, 14:28 Witam, mogę polecić Dąbki - nie są zatłoczone, są atrakcje dla dzieci, wesołe miasteczko. Wiele miejsc spacerowych, trasy rowerowe, jezioro. Jest co zwiedzać i gdzie chodzić w przypadku niepogody. Byłam na polu kempingowym przy ośrodku AMberia. Super miejsce - huśtawki piaskownica dużo trawy. Mój prawie dwuletni Aniołek biegał cały dzień. Można też wynając domki. Podaje link htp://www.amberia-dabki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ryb-a72 Re: nad morze z dwulatkiem 05.08.08, 23:13 A ja polecam Ustkę i ośrodek Energetyk. Do morza blisko, miasteczko ładne, port też. Na terenie ośrodka place zabaw, do wynajęcia domki z łazienkami, TV, lodówka, kuchnia, garnki. Full wypas, sami z mężem i dziećmi tam jedziemy we wrześniu. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
malina2005 Re: nad morze z dwulatkiem 06.08.08, 10:10 A ja polecam Świnoujscie. jestem zachwycona samym miastem, w którym jest ogromnie dużo miejsc do spacerów, po prostu nie mozna sie nudzić. Plaża piękna , baaardzo szeroka, super gladziutki piasek. Przyznam,ze ja co roku jestem gdzies na nad naszym Baltykiem, ale ten piach równa się tylko temu z Helu. Duzo miejsc do zabawy z dziećmi, bardzo fajne place zabaw, równiez i na plaży, przy samej plazy, w parku. Atrakcje na niepogodę, czyli port, promy, zwiedzanie twierdz, do których dochodzi się pięknym laskiem. No miodzio. Zas samą kwatere polecam z czystym sercem. Wlaścicielami sa starsi państwo, przesympatyczni i bardzo za dziećmi ;-). Emerytowany marynarz, który zresztą chętnie opowiada o swych morskich przygodach, ale jak ktoś się interesuje, sam się nie narzuca. Do dyspozycji są w takim odrębnym nowo wybudowanym domu apartamenty dwupokojowe, przy czym pokoje naprawdę duże i to oba, duża łazienką i aneks w pelni wyposażony ( nie ma mikroweli) . Ale poza tym sprzęt i wyposażenie nowe, nie oszczędzają na tym. Każde mieszkano z osobnym wysjciem na super zadbany i spory ogród. Krzeselka, stoly , lawy, grill do dyspozcji kazdy ma.A druga częśc tych apartamentów ciut starszych w drugim pawilonie. Ja tam bylam walsnie. Wózek bez problemu trzymalam u pana właściciela w wielkim garażu. Samochod bezpieczny na posesji. ma tez łóżeczko turystyczne dla dziecka. Koszt tez ok, wg mnie, bo za ten apartament, gdzie w sumie mogłyśmy się z mamą ganiać, bo taki duży zapłaciliśmy 100 zl. czyli po 50 na osobę plus dziecko bezplatnie Jak bylo kilka chlodnych nocy,to bez problemu pan nam włączył ogrzewanie centralne bez żadnego proszenia.Sam się nawet zatroskał,że moze dziecku chlodno :-) Zapomnialam jeszcze dodać,że przepiekne tereny spacerowe są też w Niemczech, w granicznym ze Świnoujściem Ahlbecku i kolejnych miejscowościach, wzdłuż których ciagnie się tez cudna promenadka. Ma ona tę przewagę nad polską, że co kilkaset metrów są toalety, nie dosć, ze bezplatne to wyposażone jesze w pokój do przewijania dzidzi. No generalnie naprawdę bardzo polecam. I nie ma się co zrażać, ze to wieksze miasto. ja akurat jestem zwoleninczką większych, bo raz,że ludzie sie tam jakos bardziej rozejda i nie ma takich tłumów, jak w mniejszych i tez popularnych, gzdie w sezonie nie przejedziesz wżózkiem, bo wszysscy ta sama ulica idą, a dwa,że baza gastronomiczna jest lepsza, bo w tych małych głownie smażalnie, a takie małe dziecko, jelsi nie jest juz na słoikach to lepiej by zjadlo taki " normalny" obiad.I tam tez są takie możliwości. A oto link: www.nocleg.e-swinoujscie.pl/index.html jakby co to pytajcie. Odpowiedz Link Zgłoś