Dodaj do ulubionych

Pamiętacie jeszcze "Izrael" ?

IP: *.ib.pwr.wroc.pl 11.01.02, 10:58
Ostatnio dostałem od kolegi nowe empetrójki i jakie miłe zaskoczenie mnie
spotkało kiedy zobaczyłem stare kawałki "Izraela". Stare dobre, polskie rege.
Pamiętacie jeszcze te stare czasy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rob-35 Re: Pamiętacie jeszcze IP: *.kointech.com.pl 22.01.02, 13:27
      Gość portalu: cojak napisał(a):

> Ostatnio dostałem od kolegi nowe empetrójki i jakie miłe zaskoczenie mnie
      > spotkało kiedy zobaczyłem stare kawałki "Izraela". Stare dobre, polskie rege.
      > Pamiętacie jeszcze te stare czasy?

Pamięta, kto pamięta... Bywało się na wielu koncertach w wielu miastach...
      Każdy koncert Izraela, na jakim byłem... BYŁ INNY!!! Nie wiem, jak oni to robili,
      ale zawsze atmosfera sali i sceny doskonale "rezonowała": gdy w kraju było ponuro
      to i koncert był melancholijny (np. Jarocin 85), jak były zadymy to i ze sceny
      szła istna MOC i energia (takie Marlejki 83 w Stodole na przykład). Może to za
      duże słowa, ale NIE ŻADNE TAM RYŚKI CZARNECKIE i NZS-y były w owych
      latach "sumieniem narodu", ale właśnie Izrael... ("...co powiedzą przyszłe
      pokolenia...?").

Pozdrawiam
      Rob-35
    • Gość: bromden Re: Pamiętacie jeszcze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 23:02

ja nie moge powiedziec, ze pamietam, bo nie sluchalem izraela, kiedy istnial,
      ale znam, bo slucham go teraz,
      bardzo mi sie podoba, i *bardzo* zaluje, ze nie bylem na zadnym ich koncercie,
      jedno co mnie wkurza, to to, ze czasami maja dosc infantylne teksty,

a jak tam z innymi zespolami? bardzo podoba mi sie bakszysz, a wam?

w sobote w toruniu jest koncert 'afryka' (www.reggae.art.pl/afryka/), na
      ktorym zagra m. in. wlasnie bakszysz, czy moze ktos sie wybiera?
      • Gość: cojak Re: Pamiętacie jeszcze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 23:48
        Co do innych zespołów to polecam Paprika Korps (chyba tak się to nazywa) - fajniutkie. Grali niedawno we wrocku. A co do koncertu w Toruniu - heh... narazie nigdzie dalej niż na uczelnię się nie wybieram. :(
    • Gość: Mana Re: Pamiętacie jeszcze IP: 217.96.19.* 16.03.02, 19:40
      izrael - naprawdę dobre rege.
      Niestety trochę za późno pojawiłam sie na tym świecie i
      nie mogłam być na ich koncertach. A szkoda!!!
      Za to teraz zawsze można wybrac sie na jakiś inny koncercik
      rodzimych rasta... np. Paprika Korps, Bakshis, Habakuk czy
      nasze genialne wrocławskie Tumbao!
      pzdr wszystkich
      • Gość: Jasmeen Re: Pamiętacie jeszcze IP: 192.168.0.* 17.03.02, 16:33
        Ooo,taak.Nasze dobre,polskie regały.Tumbao- formacja bardzo przyjazna dla oka,
        ucha i ducha,w czwartek na Wyspie,polecam gorąco(energia miasta rasta).Można
        sie pokiwac ,pouśmiechac i poskakać.:)
    • Gość: k Re: Pamiętacie jeszcze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.02, 00:47
      Gość portalu: cojak napisał(a):

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka