Dodaj do ulubionych

biura nieruchomości wrocław

17.09.08, 12:19
chce sprzedać mieszkanie i najlepiej chce dać oferte do biura
nieruchomości mam do zaoferowania mieszkanie na terenie dolnego
śląska ,ale we wroclawiu jest dużo biur i niewiadomo jakie wybrac
aby było skuteczne w poszukiwaniu klienta bardzo proszę o o pomoc
czy ktos z was dawał ogloszenie z poza wroclawia mieszkanie na
sprzedaż i jakie biuro polecacie .pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Angi Re: biura nieruchomości wrocław IP: 89.174.58.* 17.09.08, 13:27
      Hej...

Ja ostatnio kupowalam mieszkanie przez biuro nieruchomosci. Polecam
      BN Ocean i Pania Jowite Piwkokwska. Kompetentna mila osoba, i
      wynegocjowalam z biurem korzytsne warunki.
      • Gość: Pierre Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.as.kn.pl 17.09.08, 16:55
        Zmartwię Cię, w różnych sprawach (m.in. sprzedaż mieszkania) korzystałem chyba juz z 15 biur. To co oni wyprawiają to jest skandal. Szukają tylko łosia, aby dał im oferte na ich strone internetową, jak przypadkiem przyjdą z klientem to nie powiedzą nic o mieszkaniu, więc sprzedaje sie samemu. Próbują negocjować cenę, dziwne, ciekawe kogo interesy reprezentują. Wad jest wiele. Moim zdaniem zamieść sama, a jak agent będzie miał klienta, to niech go przyprowadzi.
    • roksana1980 Re: biura nieruchomości wrocław 17.09.08, 17:51
      bez pośredników dałam oferte 2 mies i cisza fakt ludize dzwonili
      ale nikt nie przychodził ostatnio dzwonił do mnie agent z
      nieruchomości lokum zastanawiam się czy tam dać ogloszenie acha a
      czy znacie BIURO NIERUCHOMOŚCI PÓŁNOC podobno są najlepsi w polsce
      tak się przynajmniej ogłaszają jescze raz proszę o odpowiedzi z
      góry dziękuje bardzo
    • Gość: ._. Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.connecta.pl 17.09.08, 20:16
      neodom jest ok
      • Gość: daniel Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.15, 18:46
        Jak chce ktoś z Was kupić nieruchomość w Hiszpanii w atrakcyjnej cenie to zobaczcie na www.entradacasa.eu
    • roksana1980 Re: biura nieruchomości wrocław 18.09.08, 15:33
      a co sądzicie o home broker nieruchomosci czy są skuteczni
      • Gość: Pierre Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.as.kn.pl 18.09.08, 16:19
        Widzę, że dalej naiwnie wierzysz. Spróbuj w GW DOM, Autogiełda, gratka. Tak szybciej sprawę załatwisz.
        Pozdrawiam
        • kontospamerskie Re: biura nieruchomości wrocław 06.08.15, 10:12
          Biuro biurem, ale próbuj też sam, ja robiłem tak:
          1. Internet:
          - www.wroclawiak.pl (za darmo jest)
          - gratka, olx, domiporfa - w tych trzeba płacić
          2. spółdzielnie - w ich siedzibach są miejsca do zostawienia ogłoszeń za darmo
          3. biura nieruchomości
          4. trochę nielegalnie, ale przywieszałem ogłoszenia na... śmietnikach. Wszyscy chodzą wyrzucać śmieci więc czytają ogłoszenia :)

Liczyłem na szybką sprzedaż przez biuro, a klient trafił się z internetu ze strony wroclawiak.pl
          Trochę to trwało, ale się udało.
          • sundaysmile Re: biura nieruchomości wrocław 19.08.15, 15:22
            Firma Verso jest bardzo dobrym biurem nieruchomości, które mogę serdecznie polecić każdemu, kto nie gospodaruje nadmiarem wolnego czasu, a szuka mieszkania. Pomogą we wszystkich formalnościach i fachowo doradzają :)
    • roksana1980 Re: biura nieruchomości wrocław 18.09.08, 16:27
      musze wierzyc na gratce autogiełdzie i w cąłym necie są moje
      ogloszenia miesiecznie to wydaje kupe kasy i chciałabym koncu
      znalesc naprawde dobre biuro nieruchomosci ktore znajdzie w miare
      szybko klienta dla mnie pozdrawiam
      • Gość: Angi Re: biura nieruchomości wrocław IP: 89.174.58.* 19.09.08, 09:31
        Biura ze soba współpracuja wiec tak naprawde podpisujac umowe z
        jednym i tak napewno bedzie przedstawiona Twoja oferta swoim
        klientom przez inna biura. Ogolnie na rynku jest teraz maly zastoj
        jesli chodzi o kupno - sprzedaz mieszkan. Ja swoje znalazlam w ciagu
        4 tygodni a wiem od wlasciciela ze probowal je sprzedac od stycznia.
        • Gość: KudłatyHD Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.generacja.pl 20.09.08, 15:14
          Omijaj szerokim łukiem BN KORAL z Krynickiej.
          • ewapaw5 Re: biura nieruchomości wrocław 21.09.08, 16:13
            Czy myslisz,ze biuro za podwyzszona wartosc mieszkania o prowizje szybko
            znajdzie Ci kupca,skoro wydajesz kupe kasy na oglszenia ( na gratce kosztuje na
            miesiac 2,44zl chyba)a gdzie indziej okolo4-10zl to wiosek z tego ,ze masz
            chyba zawyzona cena albo mieszkanie wymaga moze nakladow skoro nikt sie nim
            nie interesuje a o tym nie pomyslas i biuro nie wcisnie nikomu nic co jest
            drogie raczej bo jest zastoj .Kazdy mysli,ze jak da przez biuro to mu
            przprowadza klienta i zaplaci ile chce sprzedajacy ale w umiarkowanej cenie
            mieszkanie powinno sie sprzedac a niektorzy zapominaja,ze boom sie juz skonczyl
            bezpowrotnie i zadne biuro cudu nie uczyni. Raczej poszukaj biura na miejscu bo
            nikt z Wroclawia nie bedzie jezdzil miesiacami do nieruchomosci z wyzsza cena bo
            jak sie nie sprzeda bo beda do tylu na swoich kosztach niezle .
            • Gość: alaa Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.wroclaw.mm.pl 21.09.08, 16:34
              Swego czasu przez dwa i pół roku próbowałam sprzedać dom w stanie
              surowym na peryferiach. Tak długo trwało, mimo że zwróciłam się do
              kilku biur nieruchomości.Biura nie zrobiły nic. Dopiero znaczne
              obniżenie ceny i wywieszenie ogłoszenia na budynku przyniosło
              efekty.Ktoś ze znajomych przyszłego nabywcy przechodził obok,
              przeczytał i dał mu znać, wiedząc, że szuka czegoś
              podobnego.Sprzedanie nieruchomości po korzystnej cenie to takie
              szczęście, jak wygrana na loterii.
          • Gość: potwierdzam Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.06.14, 23:04
            potwierdzam
    • Gość: szymeczek4 Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.218.151.88.static.telsat.wroc.pl 22.09.08, 21:35
      ja swoje mieszkanie sprzedawałem sam i przychodziło wiele biur
      nieruchomości i przyprowadzali klijęntów ale tak naprawdę to polecam
      AUTO GIEŁDĘ DOLNOŚLĄSKA ogłoszenie bezpłatne przez telefon. Biura
      nieruchomości tak naprawdę dbają tylko o swoją prowizję najlepiej od
      dwóch stron nie polecam żadnego biura
      • Gość: właściciel Re: biura nieruchomości wrocław IP: 78.9.157.* 08.10.13, 19:25
        Polecam ALE DOMY - przyjazne biuro nieruchomości, na Robotniczej. Mili, przyjaźnie nastawieni i konkretni. Bardzo fajnie się z nimi załatwia interesy. Obie z sąsiadką sprzedałyśmy za ich pośrednictwem mieszkania. Szybko, profesjonalnie i bezpiecznie.Mają też fajną stronę internetową. Polecam!
        • Gość: Daniel Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.14, 17:21
          Chciałbym podziękować mojej poprzedniczce, ponieważ zaufałem jej opinii i też udało mi się sprzedać swoje mieszkanie na Krzykach. 2 miesiące temu poszukiwałem najlepszego biura nieruchomości we Wrocławiu, które zajęłoby się moją ofertą i trafiłem właśnie tutaj, na to forum. Pomyślałem więc, że skoro tak polecają to biuro Ale domy to sam sprawdzę jak oni działają. Skontaktowałem się z właścicielką. Minęło zaledwie 1,5 miesiąca a ja już jestem po transakcji. Wielkie dzięki za polecenie tego biura, sam raczej bym nie znalazł lepszego, bo z poprzednimi z którym mieliśmy podpisaną umowę nie sprzedaliśmy tego nawet w 7 miesięcy. Nie spodziewałem się, że wystarczy zmienić biuro i sprzedam mieszkanie tak szybko. Pozdrawiam. Daniel.
          • nowakaska Re: biura nieruchomości wrocław 27.03.14, 15:53
            Miałam też taką sytuacje. Miałam z 10 umów z biurami i w końcu podpisałam na wyłączność i zrezygnowałam ze wszystkich innych i w ciągu 3 tygodni przyszło bardzo wielu chętnych i w końcu zdecydowało się aż dwie rodziny :) w House Invest naprawdę się przykładają do sprawy sprzedaży.
            • Gość: zadowolona Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.14, 10:33
              ja również poszukiwałam mieszkania do zakupu.... udało się :) osobiście skorzystałam z biura Gross Nieruchomości Kancelaria prawna.
              Oczywiście głównym atutem jest to, iż mają własnego prawnika, swietnie negocjują cene zakupu/sprzedaży-wszystko w ekspresowym tempie załatwiłam. Także polecam w 100%.....aaaa i co najważniejsze biorą BARDZO KONKURENCYJNĄ prowizję-co również przyciągnęło mnie do nich :) Mogę podać nr do mojego pośrednika, który pomógł mi w zakupie 508221051 SZCZERZE POLECAM !!!!! i jak będzie jeszcze taka możliwość w przyszłości to myślę, że po 1 udanej transakcji na pewno skorzystam z ich usług
            • Gość: zadowolona Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.04.14, 18:05
              ja również poszukiwałam mieszkania do zakupu.... udało się :) osobiście skorzystałam z biura Gross Nieruchomości Kancelaria prawna.
              Oczywiście głównym atutem jest to, iż mają własnego prawnika, swietnie negocjują cene zakupu/sprzedaży-wszystko w ekspresowym tempie załatwiłam. Także polecam w 100%.....aaaa i co najważniejsze biorą BARDZO KONKURENCYJNĄ prowizję-co również przyciągnęło mnie do nich :) Mogę podać nr do mojego pośrednika, który pomógł mi w zakupie 508221051 SZCZERZE POLECAM !!!!! i jak będzie jeszcze taka możliwość w przyszłości to myślę, że po 1 udanej transakcji na pewno skorzystam z ich usług
              • Gość: Ania Re: biura nieruchomości wrocław IP: 78.10.91.* 13.04.14, 15:56
                Ja jeszcze nie kupiłam mieszkania ale jestem w trakcie poszukiwań z home today i ogolnie wszystko fajnie. Pan Marcin wprawdzie nie chce mi wysylac ofert na email ale chyba dobrze zrozumial czego szukam i pokazuje mi dobre mieszkania i nie marnuje mojego czasu. Napisze jakie wrazenia jak bedzie po.
                • Gość: Anna Kostecka Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.14, 09:19
                  Ja z całą stanowczością muszę polecić biuro nieruchomości Verso przy ul. Grabiszyńskiej 208. Razem z mężem bardzo długo szukaliśmy konkretnego biura i udało się. Mamy teraz mieszkanie o jakim marzyliśmy. Polecam i Pozdrawiam!

Anna Kostecka
                  • dobramama1988 Re: biura nieruchomości wrocław 27.09.14, 16:58
                    Gorąco polecam biuro nieruchomości TEMPO www.tempo.wroc.pl/ we Wrocławiu. Skorzystaliśmy z ich usług rok temu i nie zawiedliśmy się.
                    • Gość: Robert Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.internetia.net.pl 18.03.15, 10:46
                      To prawda. Od zeszłego roku (2014) jest wiele dobrych firm zajmujących się pośrednictwem.
                      Ze swojej strony mogę polecić serwis: www.inwestycje-wroclaw.pl Są trochę drodzy, ale wywiązują się z obowiązków. Działają szybko i są bardzo komunikatywni.
                      • Gość: Iwonka Re: biura nieruchomości wrocław IP: 78.10.243.* 20.04.15, 11:57
                        Ja się nie zawiodłam jeszcze na DCN, naprawdę solidne biuro, i kumaci pośrednicy. Można u nich zdalnie zamieścić ogłoszenie. Z czystym sumieniem polecam DCN
                  • Gość: Klaser Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.14, 11:18
                    O to to, również polecam!
              • Gość: Kamila Re: biura nieruchomości wrocław IP: 78.10.88.* 06.06.14, 20:08
                Ja również polecam Gross Nieruchomości. Korzystałam z ich usług sprzedając swoje mieszkanie i kupując nowe od dewelopera. Wszystko idealnie zgrało się w czasie. Potwierdzam słowa poprzedniczki o konkurencyjnej prowizji, negocjacji cen i pomocy prawnej. Polecam Pana Jakuba - bardzo szybko działa!
          • Gość: Julia Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.04.14, 22:51
            Witam.Panie Danielu, może mi pan zdradzić co to za biuro.Będę bardzo wdzięczna.Od 2013 jestem w HB i bez rezultatu.Julia
          • Gość: thor_hh Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 12:50
            jakie to biuro tak skuteczne bo moje juz 2 lata szuka kupca pozdrawiam
          • Gość: Gość Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 22.06.14, 21:45
            A co to za biuro proszę o namiary też poszukuję godnego polecenia biura......
            • Gość: Pierre Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.internetia.net.pl 28.06.14, 20:03
              Ja korzystałem z usług biura przy sprzedaży, a później przy kupnie mieszkania. Mogę spokojnie polecić. Nie będę pisał tutaj na forum, mogę na email. zcip@interia.pl
          • szelka-1 Re: biura nieruchomości wrocław 26.06.14, 15:53
            No to mieliście farta. Ja serdecznie odradzam biuro Ale domy. Wyjątkowa niekompetencja. Chciałam kupić mieszkanie przez nich polecane. Okazało się, że nie sprawdzili w ogóle dokumentów sprzedawanego mieszkania. Na prezencji wprowadzali w błąd. Pani pośrednik zachowywała się tak jakby w ogóle wcześniej w tym mieszkaniu nie była. Gdy zdecydowałam się mimo wszystko na zakup tego mieszkania okazało się, że nie nadaje się ono do sprzedaży, bo jest bałagan w papierach i trzeba sprawy wyjaśnić dopiero w sądzie.
            • Gość: Mirek Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.centertel.pl 16.09.14, 11:02
              dlatego szukałem takiego biura, ktory ma swojego prawnika. Wiadomo.... prawnicy licza sobie nie malo, a tu mialem wszystko w cenie.dlatego z cala pewnoscia moge polecic Gross nieruchomosci- mam we wroclawiu kilka nieruchomosci-sprzedaje i kupuje....i tak w kolko-mam swojego posrednika, ktory wyszukuje, zalatwia,sprawdza,finalizuje.... takze zaufanie jest, co sprawdzilem przy 2 sprzedazach i juz prawie 4 kupnach nieruchomosci.
              z pewnoscia warto zadzwonic, spotkac sie, porozmawiac-pan Krzysztof 508-221-051
              osobiscie jestem zadowolony i polecam innym
              • Gość: Adam Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.static.ip.netia.com.pl 09.10.14, 14:02
                Miałem podobnie, potrzebowałem biura nieruchomości z własną obsługą prawną i trafiłem na biuro Verso Nieruchomości. Mogę z całym szacunkiem polecić. www.verson.com.pl
                • Gość: leksus Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.man.tk-internet.pl 29.10.14, 11:24
                  Nie polecam biura nieruchomości In house. Pracują w nim dzieci, które mają zero pojęcia o rynku nieruchomości. Pani zajmująca się nieruchomością na wynajem we Wrocławiu na osiedlu morelowym przeszła samą siebie. Po uzgodnieniu wszystkich warunków czekaliśmy na umowę wynajmu, niestety rzekoma pani nie raczyła nawet zadzwonic. Po telefonie do niej oznajmiła że nie możemy podpisać umowy bo ona rozmawiała z współwłaścicielem i nie są w stanie przyjąć tak niskiej prowizji-gdzie wcześniej została ona uzgodniona i ta "dziewczynka" się na nią zgodziła. Ponadto powiedziała, że znalazła kogoś kto da więcej-tylko że my już ustaliliśmy wszystko-no żenada.Tak podsumowując jak widzicie małolatę w krótkiej miniówce, która wygląda na góra 16 lat nie uzgadniajcie z nią żadnych warunków i tak nie zostaną one spełnione, a z mojego doświadczenia wiem, że to dziecko nie długo popracuje w tej firmie, chyba że firma upadnie.
                • artek6660 Re: biura nieruchomości wrocław 05.05.15, 12:24
                  Co ciekawe takich opinii widzę coraz więcej i sam skorzystałem przez to z ich usług (Verso w sensie) i mogę 100% potwierdzić fakt, że jest to bardzo profesjonalna firma.
            • robert.jaslo Re: biura nieruchomości wrocław 22.01.15, 14:19
              Szelka piszesz jakieś bzdury, bo biuro Ale domy nie podpisuje umów z kupującymi i nie pobiera od klienta kupującego prowizji. Oni zupełnie inaczej działają niż podejrzewam 99% biur we Wrocławiu. Od kupującego w ogóle nie pobierają prowizji, a koncentrują się na sprzedających i do nich kierują swoje usługi. Jeśli jesteś taka cwana to pokaż umowę pośrednictwa. Poza tym, pomyśl... jak mogą nie być na mieszkaniu jeśli mają oferty na wyłączność? Tylko spójrz na ich galerię. Nie widziałem, żeby jakiekolwiek biuro miało coś takiego na stronie. Od razu widać, że zdjęcia robione są przez osobę, która się na tym zna i na pewno tam była. Albo Ci się biura pomieszały albo jesteś z konkurencji i z zazdrości próbujesz im zaszkodzić. Ja tez korzystałem z ich usług i tak jak inni, którzy wypowiadali się wcześniej też polecam. I to bardzo.
    • tofffi Re: biura nieruchomości wrocław 16.09.14, 23:19
      A ja serdecznie polecam biuro Alex (albo Aleks, nie pamiętam pisowni, nie chce mi się teraz grzebać w papierach), wiem, że z Oławy, ale działają na terenie całego Dolnego Śląska, małe biuro, nie żadna sieciówka, to się starają. Sprzedawałam mieszkanie po teściowej, początkowo bezpośrednio, w ogłoszeniu wyraźnie napisałam, że nie życzę sobie kontaktu ze strony biur - i tak wydzwaniali kilkadziesiąt razy dziennie z propozycją umowy. Było to bardzo uciążliwe, nie mogłam normalnie pracować, szczytem była pani z Metrohouse, która bardzo chciała umówić się na prezentację już z klientem - kiedy powiedziałam, że z klientem może przyjść a ja i tak nie zapłacę prowizji usłyszałam "nie to nie, w takim razie rezygnuję" i rzuciła słuchawką. Sorry. Dałam w końcu wyłączność do Alex, bo miałam dosyć nachalnych telefonów, zrywania się z pracy na pokazywanie - a zdarzało się, że umówiona osoba nie przychodziła i nie odbierała telefonów. Poza tym, naiwnie mówiłam przez telefon, że mieszkanie stoi puste i miałam próbę włamania. To biuro poleciła mi znajoma, która przez nich kupowała dom - jest tak przepotwornie wybredna i wymagająca, że jak już coś poleca to jej słucham, o ile pamiętam szukała domu przez rok, zanim znalazła odpowiedni.
      Pierwsze co to pośredniczka skorygowała nieco moje wymagania finansowe - wprost mi powiedziała, że chcę za dużo i ona może wystawiać za tę cenę ale żebym się nie spodziewała tabunów chętnych bo sytuacja na rynku jest taka jaka jest. Zgodziłam się na nieco mniejszą cenę do negocjacji. Biuro na własny koszt wysprzątało mieszkanie, doradziło co usunąć a co poprawić, żeby zdjęcia były atrakcyjne. Od razu dostałam linka do oferty z prośbą o akceptację i wykaz portali, na których ogłoszenie się ukazywało, miałyśmy cały czas bardzo dobry kontakt, na bieżąco wiedziałam co się dzieje, nie musiałam latać tam i z powrotem bo biuro miało klucze, wiem, że każda osoba, która dostała mój adres, musiała podać swoje dane. I najważniejsze: pierwsze co pośredniczka sprawdziła to księge wieczystą i spółdzielnię, Urząd Skarbowy (mieszkanie pospadkowe) i takie tam. O ile w spółdzielni było OK, to okazało się, że na hipotece była jakaś zaległość, kompletne curiosum, 10zł z 1984 r, jakaś grzywna dla teścia wydana przez prokuraturę. Miałam chętną na mieszkanie, ale bank nie chciał dać kredytu właśnie przez tą zaległość. Okazało się, że mam gruby problem - teść nie żyje, prokurator, który coś tam wpisywał w hipotekę również nie żyje, archiwa sprawy utonęły w powodzi '97, wydawało się, że sytuacja jest nie do rozwikłania, tak mi przynajmniej powiedziano w sądzie. I właśnie tu mojej pośredniczce należą się wielkie brawa, uruchomiła jakieś swoje prywatne znajomości, załatwiła wszystko w dwa dni, zdjęła mi problem z głowy - ja bym w ogóle nie wiedziała jak to ruszyć. Znalazła mi kupujących, wszystko załatwiła, w spółdzielni, gazie, tauronie itp, umówiła notariuszkę - jak się później okazało, byłą sędzię, która różne kruczki potrafiła rozszyfrować w mig - fakt, musiałam zapłacić prowizję, co mnie nieco bolało, ale uważam, ze biuro w pełni na tę prowizję zapracowało.
      • Gość: ferdek Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.cdma.centertel.pl 28.12.14, 11:29
        Korzystałem również z usług biura Gross i polecam. Biuro to poszukiwało mieszkania w mojej okolicy, odpowiedziałem na ich ogłoszenie. Przyprowadzili klienta, który był całkiem zainteresowany, ale jak Gross zaczął sprawdzać dokumenty to okazało się, że w moich dokumentach do mieszkania są wpisane 3 osoby jako właściciele nieruchomości. Rzeczywiście mieszkanie było w spadku, ale siostry zrzekły się na moją rzecz, zawarliśmy umowy sądowe, itp. Całość dokumentów przekazałem prawnikowi, który miał dopełnić formalności i tu pojawiła się niespodzianka, bo prawnik albo zapomniał, albo nie wiem co, ale sprawy do końca nie załatwił, a mnie skasował i myślałeś, ze wszystko jest ok. Z pomocą przyszedł Gross, który jest pośrednikiem, ale ma też dział prawny i ogarnia bez problemu takie rzeczy i szybko wyprostował sprawę. Co prawda ten klient, którego przyprowadzili zdążył się rozmyślić, ale 2mce później Gross przyprowadził kolejnego klienta, który zdecydował się kupić moje mieszkanie, a że mieliśmy już sprawę wyprostowaną to do umowy doszło w przeciągu 5 dni! Także warto współpracować z Grossi, bo jak ktoś na co dzień nie zajmuje się sprzedażą mieszkań, to nie jest w stanie sam ogarnąć tych wszystkich formalności, a oni to robią bezbłędnie.
        • Gość: tom Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.15, 22:43
          ale szmira i żenada -ktoś komuś zrobił chyba loda
        • martynakania Re: biura nieruchomości wrocław 26.02.15, 15:17
          Ja co prawda nie sprzedawałam ale kupowałam mieszkanie przez Home Brokera i byłam zadowolona.
          Mogę polecić z oddziału z Wrocławia Ilonę Mórawiec.
          Bardzo kompetentna Pani, odpowie na wszystkie pytania i nie jest nachalna :)
      • Gość: Joanna Bromirska Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.play-internet.pl 15.09.15, 12:43
        Właścicielka biura Alex - E.Wawrzynów, przy pomocy notariuszki (byłej sędziny) sprzedała mi swoje mieszkanie obciążone hipoteką. Akt notarialny został sporządzony tak, że czytający go po fakcie prawnicy załamywali ręce. Musiałam sama spłacić tę hipotekę (18 000 zł). Sprawa ciągnie się już 3 lata, w czerwcu 2015 wygrałam proces w sądzie w Oławie, ale pieniędzy odzyskać nie daję rady. E. Wawrzynów kilkakrotnie była skazana za oszustwa finansowe, a mimo to działa na rynku nadal, witrynę internetową ma coraz bardziej profesjonalną, tylko komentarzy żadnych zamieścić na niej się nie da...
        Omijałabym to biuro szerokim łukiem!
    • agnieszka768 Re: biura nieruchomości wrocław 02.03.15, 12:51
      www.verson.com.pl - ja się nie zawiodłam, mogę z cała stanowczością polecić.
    • wrocpedia Re: biura nieruchomości wrocław 20.04.15, 22:10
      Biura Nieruchomości we Wrocławiu - znajdziesz szybko i łatwo w serwisie Wrocpedia.pl Zobacz oferty wrocławskich biur nieruchomości, oceń biura, poleć znajomym, lub daj minusa. Zajrzyj koniecznie do serwisu Wrocpedia.pl - o Wrocławiu wiemy wszystko. Prowadzisz biuro Nieruchomości - dodaj za darmo reklamę swojej firmy i daj się znaleźć Wrocławianom.
    • 123straszniemilapani Re: biura nieruchomości wrocław 04.05.15, 23:12
      Klienci nie piszą opinii jeżeli są zadowoleni - pisza kiedy nie są. Moi klienci są w 90% przypadków w ekstazie - bo jestem full profeska i najlepsza (i nieskromna - wiem). Pozostałe 10% to ludzie z którymi po prostu się nie lubimy od pierwszego wrażenia (pewnie "w czesiu" podskakuj z radości że trafili na mnie). Zdarzają mi się kwiaty i propozycję dodatkowych gratyfikacji finansowych. Jednak żadnych opinii ..... Fani Ale Domów i Grossa to podstawieni pracownicy zwiększający obrót. Mam nadzieję że to łapiecie? Życzę potencjalnym kupującym i sprzedajacym żebyście na nie trafili :) bo na forach nie znajdziecie nazwiska. Pozdrawiam
    • Gość: adek111 Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.static.korbank.pl 05.05.15, 12:10
      Sprzedawałem mieszkanie z pomocą biura nieruchomości Verso (www.verson.com.pl) i mogę szczerze polecić. Fachowa obsługa i brak jakichkolwiek zgrzytów już przy finalizowaniu transakcji.
    • wrocpedia Re: biura nieruchomości wrocław 11.05.15, 16:38
      Sprawdzone biura nieruchomości we Wrocławiu, działające na wrocławskim rynku nieruchomości od wielu lat, posiadające licencjonowanych pośredników i nie zdzierające na prowizjach znajdziesz na Wrocpedia.pl w zakładce Nieruchomości.
      Wrocpedia.pl - Wrocławski Serwis Informacyjny.
    • Gość: zadowolony Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.e-wro.net.pl 28.06.15, 15:11
      jestem zadowolony z Gross i poświecę te 5 min i napisze pozytywny komentarz, bo nie jest tylko tak, że niezadowoleni piszą. Po pierwsze biuro pośrednictwa, to nie nazwa, a ludzie. W każdym biurze można spotkać lepszych i gorszych pośredników. Ja akurat osobiście korzystałem z pomocy właśnie Grossa i Pana Jakuba Skałby. Nie było problemu z kontaktem- telefon, email, co kto woli. Godziny spotkań i oglądania nieruchomości, też elastyczny, a nie od 8 do 16. Prowizja ? do ustalenia. Zawarcie transakcji fachowo przeprowadzone bo pod okiem prawnika. Kupno mieszkania poszło jak po maśle, chociaż myślałaem że będzie to trwało miesiącami. Była to moja pierwsze współpraca z takim biurem i raczej się nie zawiodłem, a od znajomych i na forach się dużo dowiedziałem i naczytałem.
      • ains Re: biura nieruchomości wrocław 21.07.15, 21:58
        Piękne mieszkanie w zabytkowej, odremontowanej kamienicy. Centrum Wrocławia. Bez pośredników!
        domy.pl/mieszkanie/wroclaw-stare_miasto-kollataja-2-pokoje-465000-pln-83m2-sfb/dol1715741254
    • Gość: m Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.15, 10:29
      Na pewno nie polecam biura nieruchomości - MOC NIERUCHOMOŚCI MONIKA CZYMERSKA, brak podejścia do klienta i wyjścia na przeciw oczekiwaniom klienta, a skoro chce się coś sprzedać to powinno się być pomocnym przy udzielaniu odpowiedzi. A tu niestety nieuprzejmość i chyba brak chęci sprzedaży, może dostają kasę od tego ilu potencjalnym klientom pokażą daną nieruchomość. Dla tych którzy chcą polecić agencji sprzedaż, zdecydowanie odradzam, bo raczej chyba nie zależy im na sprzedaży, ale i dla kupujących również, bo brak im chęci do udzielania rzetelnych informacji.
    • Gość: m Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.15, 21:29
      Na pewno nie polecam biura nieruchomości - MOC NIERUCHOMOŚCI MONIKA CZYMERSKA, brak podejścia do klienta i wyjścia na przeciw oczekiwaniom klienta, a skoro chce się coś sprzedać to powinno się być pomocnym przy udzielaniu odpowiedzi. A tu niestety nieuprzejmość i chyba brak chęci sprzedaży, może dostają kasę od tego ilu potencjalnym klientom pokażą daną nieruchomość. Dla tych którzy chcą polecić agencji sprzedaż, zdecydowanie odradzam, bo raczej chyba nie zależy im na sprzedaży, ale i dla kupujących również, bo brak im chęci do udzielania rzetelnych informacji. Właściciel ma wyjątkowe ego, ma za nic klienta.
      • Gość: Piotr Czymerski Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.play-internet.pl 02.08.15, 12:53
        Dziękuję za słowa uznania co do mojego ego. Dla jednych jest to problem, dla innych zaleta. Co do dalszej wypowiedzi to ciężko mi się odnieść. Dlaczego? Anonimowość osoby piszącej oraz brak jakichkolwiek konkretów. Dla osób chcących zweryfikować moje ego :) oraz umiejętności w prowadzeniu transakcji proszę o kontakt (dane na stronie internetowej oraz fanpage na FB). Realne osoby z imienia i nazwiska mogą przekazać osobom zainteresowanym referencje na temat mojej pracy.
    • Gość: Sonia Re: biura nieruchomości wrocław - Abrys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.15, 10:32
      A ja miałam bardzo dobre doświadczenia z Biurem Abrys.
      W sumie korzystałam z ich usług już trzy razy i nigdy mnie nie zawiedli.
      Może dlatego, ze mają już spore doświadczenie i jest to firma rodzinna.

Z olx czy allegro nie korzystam właśnie wcale... Dla mnie tam są właśnie oszuści.
    • agnies-zka85 Re: biura nieruchomości wrocław 29.09.15, 12:14
      Ja korzystałam dwa razy z usług biura Verso - raz przy sprzedaży mieszkania moich rodziców, a drugi raz przy kupnie domu. Też nie jest to duża firma, aczkolwiek godna zainteresowania, gdyż usługi świadczą fenomenalnie- zatrudniają dobrych agentów, którym naprawdę zależy by wykonywać swoją pracę bardzo dobrze.
      • Gość: aleksandra660 Re: biura nieruchomości wrocław IP: *.static.ip.netia.com.pl 13.11.15, 12:51
        Ja z kolei chciałabym gorąco polecić DCN, biuro które znajduje się na Powstańców Śląskich, a w szczególności szefa firmy. Pana Wolskiego, który jest człowiekiem bardzo słownym i posiadającym ogromną wiedzę prawną i w samej dziedzinie nieruchomości. Dzięki pomocy DCN'u udało mi się sprzedać moje mieszkanie bardzo szybko (sami z mężem próbowalismy około roku) Naprawdę doskonała praca, z czystym sumieniem mogę polecać:)
    • justo65 Re: biura nieruchomości wrocław 27.04.16, 12:10
      Jeśli zależy ci na szybkiej sprzedaży i dobrej jakości obsługi to polecam biuro nieruchomości Ale Domy i Katarzynę Stachurską. Dla mnie sprzedała mieszkanie w miesiąc chociaż nie wierzyłam, że tak szybko się uda. Z tego co wiem to jako biuro specjalizują się w sprzedaży mieszkań i średnio każda sprzedaż zajmuje im miesiąc czasu, więc patrząc na rynek wrocławski to bardzo krótko. A ofertę mają o niebo lepszą od pozostałych (np robią home staging i promują dobrze oferty tak aby były widoczne dla kupujących na portalach) dlatego ich wybrałam. Na poczatku byłam sceptycznie do nich nastawiona, bo nie wierzyłam w ten cały home staging, ale jak zrobili zdjęcia, to nie wierzyłam własnym oczom, że tak może wyglądać moje mieszkanie :) I co dla mnie było ważne to oni nie pobierają prowizji od kupującego. Wtedy przynajmniej wiem, że pracują tylko dla mnie a nie dla kupującego. Bo gdyby pracowali również dla kupującego to by pewnie obniżali cenę w nieskończoność, tak jak to było w poprzednich 6 biurach, w których miałam ofertę zanim nie trafiłam na Ale Domy. Jeszcze coś tam mieli dodatkowo, ale już nie pamiętam, bo sprzedawałam mieszkanie ponad 2 lata temu. Najlepiej wejdź na ich stronę i sam poczytaj co mają do zaoferowania to się przekonasz. Pozdrawiam.
    • dorotka.fial123 Re: biura nieruchomości wrocław 20.12.16, 00:24
      Ja serdecznie polecam biuro Gross Nieruchomości. Specjaliści od spraw beznadziejnych jak się dowiedziałam :) Jeśli ktoś ma faktycznie ciężką sytuację czy to związaną z kredytem czy własnością mieszkania to oni się tym zajmują. Dodatkowo bardzo ładne mają te inwestycje na wyłączność. Zachęcam zerknąć na stronie jeśli ktoś ma czas. Pozdrawiam
    • el_5 Re: biura nieruchomości wrocław 10.07.17, 21:40
      Ja korzystałam z pośrednictwa, gdyż bałam się przy pierwszym kupnie mieszkania próbować załatwić to na własną rękę. Dotychczas miałam styczność z kilkoma różnym biurami i agentami ( Opole i Wrocław), niekoniecznie będąc usatysfakcjonowana ich zaangażowaniem i szczerością intencji, jednak ostatecznie kupiłam mieszkanie przy którym pośrednikiem był Dawid Wika (obecnie pracuje w Nowodworski Estates). Faktem jest, jak ktoś już wcześniej pisał - że będąc zadowolonym klientem, mało kto dba o zostawienie dobrej opinii ( z reguły są albo dobre –ale od samych zainteresowanych albo złe), ale obiecałam sobie, że jeśli wszystko dobrze pójdzie, napiszę. Otóż mogę z całą pewnością go polecić – bardzo w porządku człowiek, szanuje klienta i (jego czas), informuje go o ważnych rzeczach, jest szczery i nie ukrywa niczego. Da się z nim dogadać, zawsze odpisze i poinformuje. Jeśli będziecie mieć z nim styczność - nie ma się czego obawiać, a wręcz przeciwnie - można się nastawić na miłą i owocną współpracę
    • krystin1963 Re: biura nieruchomości wrocław 15.01.18, 23:28
      Polecam Biuro Nieruchomości SkyHouse,
      Pan Dawid Zaręba pomagał nam sprzedać nieruchomość i spisał się na medal.
      Jeszcze było jedno biuro które przypadło mi do gustu. Jak tylko przypomnę sobie nazwę to napisze niżej.
    • krystin1963 Re: biura nieruchomości wrocław 25.01.18, 23:57
      Biuro Nieruchomości SkyHouse
      Wrocław, ul. marsz. Józefa Piłsudskiego 74 lok. 308 B
      www.skyhouse.pl

Tel 537 022 408, dawid.skyhouse@gmail.com
    • cvbaza Re: biura nieruchomości wrocław 11.07.18, 09:19
      skup nieruchomości wrocław skup-nieruchomosci.wroclaw.pl
    • alina_87 Re: biura nieruchomości wrocław 08.04.19, 23:01
      Pani Alina Bomba biuro nieruchomości SkyHouse
      tel. +48 537 322 407
      alina.skyhouse@gmail.com

Nie pamiętasz hasła