treyy 19.10.05, 00:37 Proponuje,zeby zalozyc tam wylegarnie kaczek, bo po co rozwijac kulture??? Prostaki gora...ehh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fjarzomb A niech zamykaja! 19.10.05, 00:38 odwiedzilem ostatnio ten lokal: syf i malaria - jesli tego typu lokale sa teraz modne to ja dziekuje.... dla mnie moga zamykac te meline! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek >>>No i najwyższa pora!!! 19.10.05, 07:37 No i najwyższa pora!!! I naprawdę nic tu nie ma do rzeczy co się w tej melinie odbywa, czy są to potańcówki i podmacywanki nieortodoksyjnych chłopców od Legierskiej czy jakieś trzeciorzędne za to politpoprawne sztuczydła o aidsowcach (choć najwyższą kulturą tego nazwać nie można, nawet przy dużej dozie dobrej woli). Chodzi o to, że to miejsce stało się bastionem śmierdzącego lewactwa spod znaku zielono-różowo-czarnych legierskich czy wąsatych feminazistek... a takie miejsce nie jest nam potrzebne... i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex co tu duzo gadac... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:30 jak nie ma o czym mowic. Kultura to moze i tam owszem jest, ale tylko w okreslonych dniach i godzinach. Poza tym sodomia i gomoria. W kazdym lokalu z wyszynkiem sie je, sie pije i sie rozmawia. Tradycja i towarzyskie pitigrili nie przewiduje lodow i kakalka w miejscu badz co badz publicznym. Poszli wont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MZ Nie podoba sie? nie chodz tam i nie zazdrosc! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 19.10.05, 13:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex chcialbym... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 16:19 ale Polus mnie nie wpusci. Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylam_jestem Re: >>>No i najwyższa pora!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.11.05, 13:16 CO ZA LUDZIE!!! NIE PODOBA SIĘ TO SPADAĆ, CHODZCIE SOBIE TO TYCH WYŚWIECHTANYCH KLUBIKÓW Z CALYM ICH ZBLAZOWANYM TOWARZYSTWEM!!! POZA TYM CO WY MOŻECIE WIEDZIEĆ O TYM MIEJSCU...PEWNIE I TAK WAS NIGDY TAM NIE WPUSCILI...OSŁUCHAŁY SIĘ DZICIAKI DZIWNYCH HISTORII... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_pndzelek Re: >>>No i najwyższa pora!!! 12.11.05, 19:08 No tak... w madamie nie ma oczywiście zblazowanego i zdziwaczałego towarzystwa... głupiaś cipciu jak lewy but (z akcentem na -lewy-)... Odpowiedz Link Zgłoś
fjarzomb Re: Miasto chce eksmitować Le Madame 19.10.05, 00:39 a do przedmowcy: o jakiej kulturze mowisz? jesli chodzi o to miejsce to chyba o braku kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajne miejsce Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.acn.waw.pl 19.10.05, 01:50 miejsce jest fajne, nie wiem czemu zle o nim mowicie... Odpowiedz Link Zgłoś
neubauten1 Re: Miasto chce eksmitować Le Madame 19.10.05, 07:46 Nikt nikogo nie zmusza by tam chodzić. Jeżeli komuś się nie podoba to niech chodzi tam. Jak nie rozumie kultury alternatywnej, niech się nie zmusza - jest opera są teatry ma wybór. Zamykanie Le Madame uważam za kretyński pomysł. Po pierwszej 'eksmisji' urzędnicy miejscy w mediach deklarowali chęć pomocy by to miejsce zostało. Teraz okazuje się inaczej. Nie ma to jak robić sobie z gęby cholewę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co.ty.powiesz Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 08:03 neubauten1 napisał: > Nikt nikogo nie zmusza by tam chodzić. Nikt też nikogo nie zmusza do tego, by robił kasę naszym kosztem. Jeśli pan Legierski and Co. chce prowadzić biznes, niech to robi, ale niech płaci tak jak inni właściciele knajp. Tymczasem on próbuje wrócić do znanej nam przed kilkunastu laty nowomowy określając to, co się uprawia w Le Madame mianem "kultury". Owszem, na wszelki wypadek dodaje od razu "off", podobnie jak czerwoni dodawali do takich terminów jak "demokracja" czy "sprawiedliwość" - określenie "socjalistyczna", dając tym samym do zrozumienia, że chodzi tutaj o zaprzeczenie znaczenia podstawowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranek Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.54.210.182.tisdip.tiscali.de 19.10.05, 08:49 o men, widac ze jestes nieodrodnym latoroslem lecha k., nawet to potrafisz sprowadzic do "zlych czerwonych". nie watpie ze legierski placi za lokal i to slono, i wlasnie proba wywalenia go na bruk to jest metoda z dzungli...robmy tak dalej, za 10 lat bedzie tylko multipleks, makdonalds i 80% reklam w tv pozdraw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.crowley.pl 19.10.05, 09:59 Problem w tym, że Legierski płaci za ten lokal bardzo śmieszne pieniądze (uwierz na słowo, że dobrze wiem, o czym mówię), a jego walka, to po prostu bój o zachowanie tych warunków. Sam to zresztą pośrednio przyznaje w ostatnim akapicie artykułu: "Krystian Legierski nie zamierza się poddawać: - Działania urzędników to zwykłe mydlenie oczu. Lokal, który zajmujemy, jest bardzo atrakcyjny i pewno komuś zależy, by go przejąć. Ale my nie poddamy się tak łatwo. Będziemy walczyć." Proste pytanie panie Legierski - Skoro tak, to dlaczego nie przejmiecie go sami oferując miastu dobrą cenę? I proszę mi nie wypisywać bzdur, że knajpa bądź co bądź, choćby nie wiem jak artystyczna, to organizacja non profit. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Miasto chce eksmitować Le Madame 19.10.05, 13:16 Oczywiście. Nie chodzi o "kulturę" gejów i lesbijek, lecz o kasę. Za takie pieniądze, jakie Legierski płacił za ten lokal nie da sie nawet budy z piwem postawić. Dlaczego pan Legierski nie chce podpisać umowy z miastem z czynszem takim jak we wszystkich okolicznych lokalach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.aster.pl 19.10.05, 13:18 co? powiedz mi prosze skad wiecie o jakie pieniadze tu chodzi? poprostu jestem ciekawy jak bardzo autorytatywne sa wasze wypowiedzi. Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.10.05, 08:28 I tak działa Kaczyński i jego banda. Zniszczyć, zamknąć i po kłopocie, a lokal oddać znajomemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 08:55 Panu Legierkiemu jeszcze nikt nie przetłumaczył, co to znaczy wlasność. Skoro kamienica jest miasta, a Pan Legierski świadomie czy nie zajmuje ją nielegalnie, co potwierdził sąd. Więc wynocha! Działka jest z pewnością atrakcyjna i powinna przynosić zyski, więc jeśli jest ktoś, kto przyniesie miastu większy dochód, to miasto jako właściciel nie powinno się w ogóle zastanawiać. Z drugiej strony, skoro Pan Legierski złożył wniosek, winien on być rozpatrzony w ustawowym trybie. Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy Re: Miasto chce eksmitować Le Madame 19.10.05, 09:52 tak jest, wyżucić i zniszczyć wszystkie kluby gdzie nie puszczają ich troje i nie smazy się kiełbasy z frytkami,paszła won Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.crowley.pl 19.10.05, 10:00 I gdzie tak uczą ortografii, he he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WSW Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.chello.pl 19.10.05, 11:31 > I gdzie tak uczą ortografii, he he... zwolennikom eksmisji tak nie napisales bucu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.crowley.pl 19.10.05, 12:22 Po pierwsze to są zwolennicy równości wobec prawa, jak mi się wydaje, a nie jak napisałeś "zwolennicy eksmisji". Chcesz wynajmować lokal w dobrym punkcie, to konkuruj z innymi ceną, a nie drzyj mordy, żeby miasto zostawiło cię w spokoju, bo mało, że zajmujesz lokal bezprawnie, to jeszcze chcesz go mieć za śmieszne grosze. Po drugie - nikt nie popełnił tak rażącego błędu ortograficznego ("wyżucić"), więc na co miałbym zwracać uwagę innym? Wskaż, gdzie w tej dyskusji popełniono błąd tej rangi. Owszem, wiele osób pisze wszystko z małych liter, co też jest błędem ortograficznym, ale upowszechniło się to niestety tak, że niemal każdego trzeba by pouczać. Po trzecie - sam nie wiem, po co tak wszystko tłumaczę palantowi, który zamiast rzeczowych argumentów uzywa wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.aster.pl 19.10.05, 12:39 mysle ze troche sie mylisz Galeria LeMadame placi za wynajem lokalu niemale pieniadze ale wszystko rozchodzi sie o to ze i tak wladze miasta chca zamknac lokal i to tylko dla tego ze jest to dobrze znana miejscowka i inne inwestycje w tym miejscu przyniosly by spore korzysci wiec (zdaniem wladz miasta) czemu by nie przekazac lokalu SWOJSZYM ps. a skad wiesz o jakie pieniadze sie tu rozchodzi? bardzo mnie to ciekawi skad osoby postronne maja informacje tego typu? Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.crowley.pl 19.10.05, 14:09 Skoro tak nalegasz... Jak sam stwierdzasz MYŚLISZ, że się mylę, a ja WIEM, że się nie mylę. Skąd? Przykro mi, nie podam Ci zbyt wielu sczegółów, ta wiedza jest związana z moją pracą zawodową. Nie mam do czynienia z tą knajpą bezpośrednio i na codzień, ale "otarłem" się o tę sprawę przy okazji próby eksmisji sprzed pół roku. Informacja o wysokości czynszu, jaki płaci pan Legierski może wywołać atak śmiechu u każdego, nawet niezbyt zorientowanego w warszawskim rynku nieruchomości, co więcej bez uwzględniania atrakcyjnego położenia lokalu. I po pierwsze i najważniejsze, to właśnie o ten cudownie niski czynsz walczy właściciel Le Madame. A ludzie plujący tu jadem na okropnych urzędników miejskich robią dla niego za - wybacz - pożytecznych idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.aster.pl 19.10.05, 14:22 teraz juz WIEM ze sie mylisz ja bezposrednio mam doczynienia z "ta knajpa" i na codzien "ocieram" sie o te sprawe od ponad pol roku i nadal uwazam ze czynsz jaki 'placi pan Legierski' (a chyba wiadomo Ci ze nie jest on jedynym wlascicielem tego miejsca) jest zawysoki i nieadekwatny do inicjatyw przeprowadzanych w tej "knajpie" ktore powinny byc nawet dofinansowywane jesli nie przez panstwo to przez miasto z mila checia przeczytam co masz do powiedzenia albo nawet wyslucham jesli odwarzysz sie spotkac (bo na forum nawet boisz sie uzywac swojego nazwiska) moj mail: apolluss@poczta.onet.pl Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.crowley.pl 19.10.05, 14:48 No właśnie po raz kolejny coś UWAŻASZ (że czynsz jest za wysoki). Wiesz na czym polega Twój problem? Mieszasz dziedziny: ekonomię i sztukę. To co Ty uważasz za właściwy poziom czynszu w odniesieniu do zasług Le Madame na polu kultury nijak nie przystaje do ekonomii. A to prawa ekonomiczne decydują, że w tej okolicy czynsze za lokale kształtują się na grubo wyższym poziomie niż przy Koźlej 12. Jeśli nawet zgodzić się na to by państwo, czy w tym przypadku miasto wspomagało inicjatywy kulturalne, to trzeba się zastanowić, czy na pewno w ten sposób, w jaki życzyłby sobie pan Legierski. Czy robienie wrzasku w mediach, zakładanie fikcyjnej fundacji i tym podobne działania, to ma być sposób na wspieranie kultury? Właśnie piszę, co mam do powiedzenia, nie musimy się spotykać w celu wymiany poglądów. Chyba właśnie po to wymyślono fora netowe. I anonimowość na nich jest raczej normą niż odstępstwem, z czego nikt nie musi się tłumaczyć, do czego Ty właśnie próbujesz mnie zmusić. Tym bardziej, że nie ma to najmniejszego znaczenia dla poziomu merytoryczności dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Re: Miasto chce eksmitować Le Madame 19.10.05, 14:49 Uuuu... kolego, pan Legoierski NIE JEST WŁAŚCICIELEM tego lokalu. Po drugie czynsz jest śmieszny - podobnie jak "koko" obowiązuje mnie tajemnica handlowa więc nie mogę podać jego wielkości. Śmieszne jest też twierdzienie że: > jest zawysoki i nieadekwatny > do inicjatyw przeprowadzanych w tej "knajpie" > ktore powinny byc nawet dofinansowywane > jesli nie przez panstwo to przez miasto Toż to czysty absurd! To zwykły klub działający w warunkach rynkowych! Nie widzę powodu, dla którego przedsięwzięcia realizowane w "Le madame" miałyby być finansowane ze środków publicznych. Jeśli mają problemy, niech poszukają sponsora/mecenasza dla swojej... sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.aster.pl 19.10.05, 15:01 a ja jestem wysokiej rangi urzednikiem a nawet wyzszej naj-rangi i mysle ze czynsz jest za wysoki o 0.74 zl kocham anonimowosc! mozna sie wtedy wypowiadac na jakie sie chce tematy nawet zabierac glos w dyskusji o LeMadame niemajac o niczym pojecia Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: Miasto chce eksmitować Le Madame 19.10.05, 09:46 Acha czyli wg. Gazety, jesli sobie założę dowolne stowarzysznie non-profit (teoretycznie), to mogę sobie wybrac jakiś lokal miejski w atrakcyjnym miejscu, zająć i smarując po ścianach palcem umazanym kałem nazwac zajęte przeze mnie miejsce - "ostoją kultury środka (dupy)". W imię żądać respektowania moich fanaberii i odmiennego (lepszego) traktowania. Wywalić na zbity ryj, skoro cieszy się taką popularnością to spokojnie może działać na zasadach komercyjnych ... czyli niech zacznie od komercyjnego najmu lokalu ! Odpowiedz Link Zgłoś
paulos32 Re: Miasto chce eksmitować Le Madame 19.10.05, 09:56 No właśnie - cwano to sobie wymyślili non-profit czyli lokal za darmo a zyski przeznaczać na dzialność "kulturalną" ha ha dobrze to sobie biedne chłopaczki wymyślili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olgierd centrum miłości offowej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:54 jedyna wartość tego miejsca polega na ustawicznym promowaniu homoseksualizmu. a jak wiadomo wszelkie próbu ruszenia takiego tematu grożą oskarżeniem o faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
h108 łapy precz od Le Madame! 19.10.05, 10:00 O ile pamietam klub zajal poczesne czy nawet pierwsze miejsce w rankingu GW na najfajniejsze miejsce. I nie dziwie sie. Le Madame stalo sie forum swobodnej wypowiedzi dla mlodej kultury i polityki, kultowym miejscem gdzie w dzien ludzie przychodza z dziecmi, psami i babciami a wieczorem mozna zawsze liczyc na jakas fajna impreze. A jesli dla kogos podniecajace sa gumowe koronki, zamiast dowodu uzywa loga Gucci i przyzwyczail sie do podjezdzania czarna beemka pod "elegancky lokal" - do Le Madame nie musi wcale przychodzic. Zapraszam do Cynamonu. Tam bawi sie Frytka, wiec bedziecie w dobrym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex babcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:06 klozetowa to chyba jedyna starsza osoba ktora tam postawila noge. Psy to tam przychodza na kontrol, a dzieci na sznikersa. Nie widzialem tam jeszcze tych tlumow (ani jednostek) szturmujacych niebianskie bramy kultury. Swobodnie to tam sie czuje tylko kultura i kult. Frytek faktycznie nie daja, ale dobre sa z golonka Pod Kogutem. Odpowiedz Link Zgłoś
bullowy barany! 19.10.05, 10:48 jesli jakis klub prowadzi polityke kulturalna to powinno się go traktowac na innych prawach niż lokale komercyjne.Taki klub powinien otrzymywac jeszcze wsparcie panstwa a nie bac sie,że miasto go wyrzuci na zbity pysk.w niemczech np klub, który ma program kulturalny,może byc zwolniony z płacenia za koncesje, na sprzedawany alkochol.bo się wspiera takie miejsca wiedząc,ze one są potrzebne i stanowią platforme dla rozwoju rozmaitych przedsięwzieć artystycznych.u nas jest tak,że lokal który ma do zaoferowania stolik, cztery krzesła, telewizor i piwo po 7 pln jest traktowany tak samo jak lokal w którym jest jeszcze oferta kulturalna i ze ten klub płaci jeszcze artystom,finansuje scenografie,udostepnia miejsce na próby zespołów.gdzie logika,aby taki klub zamykać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo kultura po selekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 10:28 Jezlei mówimy o kulturze, którą chce promowac w swoim lokalu Legierski, to - niezależenie, czy jest to kultura niezależna czy "zależna" - chcąc uzyskać akceptację miasta, powinien promować ja dla wszystkich. A tymczasem dostęp do tej "kultury" ograniczany jest słowami pani selekcjonerki na bramce "Sorry, nie wejdziesz, nie pasujesz do lokalu". I na taką promocję kultury wg Legierskiego miasto ma sie godzić? Jest to kultura dla wybranych, hołdujących politycznej poprawnosci, trendy ubranych i bywających w "Warszawce". Dla zwykłego człowieka z ulicy kultura rodem z La Madamme nie istnieje. Dlatego, jeżeli p.Legierski chce promować swoja kulturę, to niech to robi u siebie, a nie na nieruchomosciach należacych do miasta, a wiec do jego mieszkancow, bo oni, nie mają wówczas do nich dostepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passos Re: kultura po selekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:46 Aha, rozumiem, któregoś z urzędników miejskich pani selekcjonerka nie wpuściła do klubu i teraz biedaczek się mści. Podobnie któryś z mieszkańców domów, niegdyś własnych, a później zagrabionych dekretem Bieruta, nie wpuścił urzędasów Kaczora, i teraz sie mszczą, grożąc mu eksmisją. No bo przecież święte prawo własności...ale tylko własności miasta. No, może jeszcze własność paru kolesiów zawsze pod ochroną. To, co wyprawiają urzędnicy Kaczora z własnością prywatna i publiczną, przekracza wszelkie granice wytrzymałości. Dlatego Kaczokomuna tak podoba się sierotom po Lepperze i Kalinowskim. Kurczę, jeśli Kaczokomuna wygra, idę na emigrację. Wewnętrzną czy zewnętrzną, wszystko jedno, byle dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
strugk program Le Madame 19.10.05, 11:02 zapraszam niewierzacych w sensowność istnienia tego miejsca na stronę: <a href=http://www.lemadame.info/program/>http://www.lemadame.info/program/</a> co do ceny jaką płci klub za wynajem, to nie sądzę aby była jakaś bardzo preferencyjna, bo podpisywal umowe z prywatną firmą, która jakby mogła zarobić więcej toby wynajęła komuś innemu. a co do selekcji przy wejściu do klubu i kultury dla wybranych, to ja nie widziałem żeby kogós nie wpuścili. trzeba chyba bardzo niekorzystnie wyglądać. ja np jestem brzydki i niemodny a zawsze mnie wpuszczali (fakt że byłem tam najwyżej 4 razy, wię cnie jestem bardzo doświadczonym bywalcem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: program Le Madame IP: *.crowley.pl 19.10.05, 12:29 "...co do ceny jaką płci klub za wynajem, to nie sądzę aby była jakaś bardzo preferencyjna..." Ty SĄDZISZ, a ja WIEM, że cena jest zabawnie niska i to o nią całe zamieszanie. Cała krzykliwa reszta ma uzasadnić jej utrzymanie na tym absurdalnie niskim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: program Le Madame IP: *.aster.pl 19.10.05, 12:41 skad wiesz o jaka sume tu chodzi? bardzo mnie to ciekawi skad wszyscy raptem wszystko wiedza? Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passos Re: program Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:55 A jaka cenę za wynajem lokali miejskich płacą inne instytycje kultury, że się spytam? Ile miasto ściąga od bibliotek na przykład? A ile od teatrów w PKiN - tez budynek miejski? Może by tak pójść za ciosem i wywalić Teatr Dramatyczny czy Studio, a na ich miejscu zrobić bank? Albo kolejne biura dla urzędu miasta? A nie, Dramatycznego wywalic nie można, bo jest cacy. A Le Madame jest be, geje tam bywaja i feministki, brzydkie słowa padają ze sceny. To pogonimy im kota, ustalimy zaporowy czynsz, a jakże, rynkowy, zgodnie z prawem. Geje do katakumb, feministki do kuchni, obiad gotowac i gacie prać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: program Le Madame IP: *.crowley.pl 20.10.05, 08:54 No, taką chyba już najniższą stawką jest 5,40 zł/m. Teraz się domyśl, bo ja danymi sypał nie będę, czy ta awantura jest o to, że Legierski płaci więcej niż ta stawka, czy grubo, grubo mniej. Jeśli nawet tę knajpę uznać za instytucję kultury, to wypadałoby traktować ją na równi z innymi jej podobnymi, a nie jak świętą krowę, co właśnie właściciel tego przybytku wraz z innymi pożytecznymi idiotami próbują wymusić krzycząc i tupiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busz Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 11:46 Wyobraźcie sobie, że Legierski nie jest homoseksualistą i że taki klub (otwarty na wszystkie cenne inicjatywy, które dofinansowuje z własnej działalności gospodarczej) prowadzony jest przez heteroseksualistę. To miejsce jest inne - dynamiczne, twórcze, otwarte. Trudno nad nim zapanować. Lepiej je zniszczyć. Czy któryś urzędnik zrobił najzwyklejszą analizę ZA i PRZECIW tego miejsca? Nie. Ludziom, którzy są twórczy i animują środowisko powinno się wspierać. Urząd Miasta wspiera dom kultury w Śródmieściu - zidiociałego pan_pndzelka (dyrektor Domu Kultury na Smolnej, spójrzcie na wątek "Jak sie rządzi dom kultury na Smolnej" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=288&w=25892702&s=0 Wszystko, co nie może być wykorzystane do propagandy lub nie składa się z podstawionych dyrektorów albo uprawia kulturę rodem z kołchozu musi zginąć. Taka jest strategia MIASTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:15 I tu jest pies pogrzebany. Jak Pan Pndzelek prowadzi heteroseksualną chałę na Smolnej to PIS na to pozwala. A jak homoseksualny Legierski prowadzi kulturalny klub to PIS się nie zgadza. Po prostu Legierski musi wynająć hiperheteroseksualnego słupa do prowadzenia tego klubu - najlepiej jakiegoś aktywistę Ligi republikańskiej - i będzie po kłopocie. Albo niech poprosi Pana Pndzelka o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: Miasto chce eksmitować Le Madame 19.10.05, 12:28 Może kiedyś dotrze do tych waszych socjalistycznych łbów !!! Wszytko jedno czy lokal prowadzi pedryl czy heteryk, żadnemu się nie należy nic od miasta (a co to jest ku.. "miasto" - republika tych co akurat maja lepszą prasę ?) bo to czy owo nazwą sobie - "kulturą", chcą miec PRYWATNĄ knajpę to niech ją prowadzą na takich samych zasadach jak prywatną wytwórnię sajgonek. A tak drobne cwaniaczki, nazywają takie czy inne wywijanie fiutem - kulturą i już roszczą sobie przywileje jak opera narodowa, oczywiście z zachowaniem wszystkich prywatnych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex za duzo oczekujesz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:35 od nas. Zbyt wiele mamy doczynienia z pedalska holota by tolerowac kakalowca jako kaowca. Mamy 2 watki tej dyskusji Jeden ekonimiczny, drugi spoleczny. Niestety, wystepy DJ Homo i wybory Miss HIV nie mieszcza sie w ramach ogolnie dostepnej, akceptowalnej kultury. Niestety, skarzenie sie na wysokosc czynszu oraz zakladanie pseudofundacji nie naleza do ogolne pojetych zasad ekonomii. Niestety dla Madam Fajnie dla Warszawiakow Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: za duzo oczekujesz 19.10.05, 12:52 wiesz dla mnie mogą sobie założyć i oaze kultury koprofile, mogą sobie wybiertać figurkę z brązu roku oraz miss i mistera ufajdanego podkoszulka, mogą to sobie nazwać oo-kulturą, byle robią to na zasadach takich samych jak miłosnicy walk w kisielu, ale niech próbują wyłudzić za darmochę lokal w dobrym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: za duzo oczekujesz IP: *.aster.pl 19.10.05, 12:58 a zdajesz sobie sprawe ile to jest "darmocha" jesli tak to prosze napisz skad wiesz? a splycajac spektakle teatralne do walki w kisielu sam siebie ponizasz. Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: za duzo oczekujesz 19.10.05, 13:06 a jak nazwę walki w kisielu teatrem to już będzie ok. Dla ciebie Miss AIDS to sztuka dla mnie nie. Wolno mi ... w imię tolerancji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: za duzo oczekujesz IP: *.aster.pl 19.10.05, 13:12 a widziales spektakl Miss Hiv? bo jestem ciekaw Twojej opinji: - myslisz ze obsada jest dobrze dobrana? - czy Twoim zdaniem sztuka tam moglaby zaadoptowac inne miejsce? Jesli, tak to w jakie? - czy akt trzeci zeczywiscie jest potrzebny? Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: za duzo oczekujesz 19.10.05, 14:16 1. Tak 2. Dobrze 3. Wydaje mi się, że bardzo jest potrzebny dlategóż zaraz siadam do pisania :- ))) następne pytania ? mogę woleć Shakespeare ? z góry dzięki, a teraz wytłumacz mi na czym polega wyższość Miss Hiv od hipotetycznej Miss Amazonek. Czy z uwagi na promocję "uczłowieczenia" Bostwańskich norm zdrowotnych mam np, współozyć na lokal (w ramach ulg) który chciałby być i komercyjny i traktowany specjalnie jednoczesnie. A tak naprawdę największym problemem spektakulu "Miss Hiv" jest to, że stał się parawanem prywaty i cwaniactwa. A jak przypuszczam powstał z pobudek wyższych (udochowionych, kulturalnych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: za duzo oczekujesz IP: *.aster.pl 19.10.05, 14:28 prosze wyjasnij jakie miejsce (teatr, ulica, lokal itp) tez nadawaloby sie do tego przedstawienia czekam na komentarz aktu trzeciego (jesli taki wedlug Ciebie istnieje) Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: za duzo oczekujesz 19.10.05, 14:37 > czekam na komentarz aktu trzeciego > (jesli taki wedlug Ciebie istnieje) )))) tak myślałem. To miejsce odmóżdza. Nawet nie potrafisz odczytać jawnego szyderstwa ))). Jeśli dobrze pamiętam to miano to wystawiąć w teatrach w Poznaniu i Chorzowie, rozumiem, że odpowiesz iż tam w teatrach z braku podobnych melin jak Le Madame Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: za duzo oczekujesz IP: *.aster.pl 19.10.05, 14:50 widziales Miss Hiv Macieja Kowalewskiego? czy tylko przekomarzasz sie niemajac zielonego pojecia o czym mowisz? ja sie pytam czy znasz inne miejsce ktore nadawaloby sie do odegrania tej sztuki sp. Akt trzeci istnieje - szyderco bez pojecia Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex a moze to pulapka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:54 bo przekracza przeciez juz granice absurdu. Nie ma takich ludzi, nie tu, w moim miescie Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: za duzo oczekujesz 19.10.05, 15:07 Fajnie. W wersji, który ja widziałem akty były dwa, rozumiem, że trzeci był dla wybranych, może opowiedz maluczkim. Chyba, że autor na potrzeby odźwiernych przemianował epilog. a teatr w Poznaniu to nie jest miejsce ? To co to wg. Ciebie jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: za duzo oczekujesz IP: *.aster.pl 19.10.05, 15:18 a moze ogladales drugi i trzeci? albo trzeci i czwarty?? moze dla potrzeby anonimowych zawadiakow Kowalewski stworzyl skrocona sztuke zeby mogli zrozumiec? Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: za duzo oczekujesz 19.10.05, 15:28 Oczywiście ! Oglądałem 1034 i 1035 odcinek "Miss Hiv II - Reaktywacja" z Pazurą w roli R2D2 zaklętego w złotą kaczkę o bazyliszkowym wzroku konia, który mówi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: za duzo oczekujesz IP: *.crowley.pl 19.10.05, 15:02 A co Ty się tak puszysz i popisujesz? Uważasz, że skonsumowanie tego akurat spektaklu czyni Cię lepszym od innych? Ludzie z zacięciem bycia "ambitnymi" zdają się tkwić w szklanej wieży kultury wysokiej z przeświadczeniem, że u jej podnóża kłębi się tłum gawiedzi żadnej jedynej rozrywki w postaci ich troje. Czy nie dociera do Ciebie stara prawda, że "de gustibus not desputandum est"? Daleki jestem od wulgaryzowania problemu i porównywania spektaklu teatralnego do mazania gównem po ścianie, ale zdaj sobie sprawę, że Twój zachwyt dla konkretnego przedsięwzięcia artystycznego zawsze będzie obarczony cechą subiektywizmu. Cóż więc z tego, że ktoś go nie obejrzał? Daję głowę, że znalazłbyś całą masę ludzi mających do czynienia na codzień z kulturą wysoką (cokolwiek miałoby to znaczyć), którzy nie tylko nie widzieli tego przedstawienia, ale nawet nie mają pojęcia o jego istnieniu. I śmiałbyś się przed nimi puszyć i wywyższać? Trochę pokory polecam. Ci, którzy chcą po prostu przestrzegania jednakowych dla wszystkich zasad nie muszą być bezmózgimi troglodytami, nie mającymi pojęcia o kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: za duzo oczekujesz IP: *.aster.pl 19.10.05, 15:14 po pierwsze nie "de gustibus not desputandum est" tylko "de gustibus non disputandum est" po drugie chce udowodnic ze zabieracie glos na temat o ktorym nie macie zielonego pojecia a zeby dyskutowac o czymkolwiek trzeba miec do tego podstawy i niemowie tu o ogladaniu konkretnej sztuki chodzi mi o samo miejsce do ktorego udzielajace sie tu osoby pwenie nigdy nie dotarly ale za to dotarly do was plotki ktorych trzymacie sie jak jedynej prawdy Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: za duzo oczekujesz IP: *.crowley.pl 19.10.05, 15:32 Po pierwsze - dziękuję za zwrócenie uwagi na błędy. Po drugie - to Ty nie masz pojęcia o czym mówisz, bo artykuł jest przecież o eksmisji, a nie o sztuce, czyż nie? To ty wmieszałeś tu wątki - jeśli mogę tak to nazwać - artystyczne, epatujesz swoim obyciem, usiłujesz wykazać swą wyższość spowodowaną jakoby obejrzeniem sztuki teatralnej i to w tym konkretnym klubie. Po trzecie - adresuj swoje odpowiedzi do właściwych osób, bo w żadnym poście nie powielałem plotek. Jedyne fakty o jakich mam wiedzę, to wysokoość (a raczej niskość) stawki czynszu w lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passos Re: za duzo oczekujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 18:03 Po prostu dla niektórych (taksówkarzy?) kultura to walki w kisielu. A te sa drogie, bo miasto ich nie dotuje. Kaczor musi to zmienić. Balcerowicz musi odejść, a Rada Warszawy niech uchwali specjalne dotacje do kisielowej "kultury" dla mas Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: za duzo oczekujesz 19.10.05, 21:12 Rozumiem, że pod hasłem walki z o wolność uciemięzonego pedrylstwa, kreujesz, na wzór waszego ideologa - Kalego, teorię, że pedryle mają prawo być wyrocznią w sprawie tego co jest kulturą i co miasto ma dotować, zaś taksówkarze (nie daj Bóg heterycy) już takiego prawa nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passos Re: za duzo oczekujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:48 Ależ nic podobnego! Prosze bardzo, załóżcie sobie klub kisielowy i wystąpcie o przydział lokalu z preferencyjnym czynszem. Może Rada Warszawy się ugnie i wam da, o ile ją przekonacie (i opinie publiczna też). I odczepcie sie od Le Madame, które ma swoja wierna publiczność. Jest potrzeba istnienia takiej offowej sceny i Le Madame te potrzebe zaspakaja. Trochę tolerancji, panowie. I trochę więcej szacunku dla różnych odmian kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver Re: za duzo oczekujesz 20.10.05, 08:41 To niech ta zaspokojona publiczność, zaspokaja potrzeby przyziemne lokalu, który jest jej tak niezbędny. I wtedy wszystko będzie OK. Dlaczego niezainteresowani czy wręcz będący przeciw mają wbrew swej woli uczestniczyć w utrzymaniu czegoś na co nie mają ochoty ? Kolego! ta jak zwykle przyzywana "tolerancja" pozwoli mi tolerowac i zrozumieć biedaka żebrzącego na dworcu, NIE ZMUSI mnie jednak do jałmużny. Tolerancja to tolerancja, a miłosierdzie to miłosierdzie. I może dość nachalnej pedalskiej propagandy oczekującej PRZYWILEJÓW w imię RÓWNOŚCI. Na pewno nię będę oczekiwał od Ciebie partycypowania w kosztach mojego kisielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passos Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:58 Gość portalu: stefan napisał(a): > I tu jest pies pogrzebany. Jak Pan Pndzelek prowadzi heteroseksualną chałę na > Smolnej to PIS na to pozwala. A jak homoseksualny Legierski prowadzi kulturalny > > klub to PIS się nie zgadza. Po prostu Legierski musi wynająć > hiperheteroseksualnego słupa do prowadzenia tego klubu - najlepiej jakiegoś > aktywistę Ligi republikańskiej - i będzie po kłopocie. Albo niech poprosi Pana > Pndzelka o pomoc. Walka o drugi etat dla Pndzelka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: passos Re: Miasto chce eksmitować Le Madame IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:56 Chamstwo trzeba wspierać. Bo chamstwo to większość, a wiekszosc to głosy w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus znowu to samo ?! IP: *.aster.pl 19.10.05, 12:32 Galeria LeMadame jest centrum kultury! codziennie mozna tam trafic na jakis spektakl czasami nawet na dwa albo i trzy codziennie mozna obejrzec obrazy, grafiki, fotki itp. codziennie mozna posluchac dobrej muzyki a czasami nawet dobrej muzyki na zywo W piatki i soboty po godz. 22.00 Galeria LeMadame dzila jako klub ktory zarabia na te wszystkie artystyczne inicjatywy gdzie wpuszczaja nie za to jak sie wyglada albo jakie ma sie poglady ale wazne jest jakim czlowiekiem sie jest! przedewszystkim tolerancja Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: znowu to samo ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 12:57 "gdzie wpuszczaja nie za to jak sie wyglada albo jakie ma sie poglady ale wazne jest jakim czlowiekiem sie jest!" Aleosochosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: znowu to samo ?! IP: *.aster.pl 19.10.05, 13:15 i ma byc caly komentarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: znowu to samo ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:22 Spróbuję skomentować jak wyjaśnisz o co ci chodzi. Zwłaszcza zainteresowało mnie zdanie (?) sugerujące, że selekcja w klubie polega na sprawdzaniu, jakim się jest człowiekiem. Na takie pytanie nawet Niemczycki nie odpowiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: znowu to samo ?! IP: *.aster.pl 19.10.05, 13:31 jesli chodzi o selekcje to jest to zupelnie inna kwestia sam pracuje na selekcji (i nie jest to LeMadame) i wyobraz sobie ze zamieniajac kilka zdan z czlowiekiem mozna zdac sobie sprawe czy pasuje do akuratnej imprezy. <<< temat selekcji nie jest adekwatnay do artykulu >>> Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: znowu to samo ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:48 Przepraszam, ale czy ty jesteś niedorozwinięty czy tez może masz za sobą nieprzespaną noc w klubie? Piszesz jakieś słabo zrozumiałe dyrdymały, ja proszę o wyjaśnienie twoich wypocin, a ty masz mi do powiedzenia na ich temat tylko tyle, że nie są adekwatne do artykułu. Jesli przebywanie w tamtym klubie wywołuje takie zmiany w mózgownicy to może faktycznie nie będzie źle jak go zamkną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: znowu to samo ?! IP: *.aster.pl 19.10.05, 13:52 Galeria LeMadame jest klubo-teatrem codziennnie w piatki i soboty organizowane sa imprezy gdzie dziala selekcja na takich samych zasadach jak w innych klubach czego nie mozesz zrozumiec? Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex tez bede upierdliwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:57 jst klubo teatrem... i lodziarnia robi sie za zimno na lody Polus - jedzie od Ciebie takim stereotypem ze sie naprawde nie dziw ze ludzie ciebie nie lubia. Jestes zalosnie przewidywalny. Czy wpuscisz mnie jeszcze na impreze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: tez bede upierdliwy IP: *.aster.pl 19.10.05, 14:04 a kim Ty vortex jestes? bardzo latwo wypowiadac sie na forum pozostajac anonimowym a co do tego czy cie wpuszcze: jak pojawisz sie przed wejsciem mojego klubu (nie LeMadame) to sie zastanowie. Piotr Polus Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: tez bede upierdliwy 19.10.05, 14:13 Kiedys chcialem pojsc, celem ukurturalnienia siem. Wziolem sfa sunie i kufa poszlismy se na jakoms sztuke. A tam jakis dorselekt pyta siem "slucham was". Ja do niego, zeby kufa nie mowil nam perty, tylko grzecznie i z szacuneczkiem, kufa. Jesli juz ma siem pytac "slucham", to panstwa, a nie kufa was. Poza tym co telefonista robi w teatrze? No i zaczerwienial siem taki lichy postura stojak, i w nieboglosy zaczal siem wydzierac i przybieglo jeszcze pare wieszakow na ubrania. I mowia mi ze nie ma mniejsc. A ja kufa dzwonilem przed wyjsciem i siem pytalem, czy bede se mogl z laluniom obejrzec te sztuke kurturalna. Awantura na pol ulicy, szczekaja, ze po psy beda dzwonic (juz teraz wiem, czemu telefonista przy drzwiach, tylko sucham dukal). I nie wciskajcie mi tu popeliny, ze ta kurtura jest publiczna i kazdy siem moze ukurturalnic. To sciema. Wynocha z Madame razem z telefonistami co robiom za dorselekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: tez bede upierdliwy IP: *.aster.pl 19.10.05, 14:32 niemoge Cie rozczytac Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: tez bede upierdliwy 19.10.05, 14:35 To byl performens artystyczny i zadam doplaty za niego - jesli nie od budzetu panstwa, to przynajmniej od miasta. Wtedy postaram sie, abys rozczytal. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczeblade2 Re: tez bede upierdliwy 19.10.05, 18:59 Super wpis. Dziekuje warzaw_bike_kierzowi! ---------------- www.kurczeblade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: tez bede upierdliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:34 No to się Vortex ciepło ubierz. Czekają cie miesiące stania pod drzwiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polus Re: tez bede upierdliwy IP: *.aster.pl 19.10.05, 14:35 najpierw trzeba wiedziec gdzie sa te drzwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex widzisz Stefan.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:39 nie ma letko. Chyba jednak mnie nie wpusci. Poldek sie obrazil i zadaje zagadki. Czyli po ptakach, tfu, chcialem powiedziec lodach, tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Brudniej niż na śmietniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 15:10 Byłam w Le Madame. obskurne miejsce, bardzo brudne, tam po prostu śmierdzi, śmierdzi brudem. Łóżka, poduszki przyniesione ze smietników, uzywane już przez kilka lat nie były ani razu czyszczone, sa poplamione, ohyda siadać. Byłam tam także w dzień, to co zwięłam za smród od palenia, ludzi, okazało się smrodem wżartym we wszystko co tam jest. Toster nie myty chyba od zawsze. Brzydziłam sie cokolwiek zamówić. jest tam tak brudno, ze jakbym złapała tam wszy, to bym się nie zdziwiła. jak to się stało, ze tego lokalu nie zamknął Sanepid???? Kultura jest tam byle jaka, nie ma warunków, nawet jesli wystepuja artyści nie ma tam miejsca, sceny, oświetlenia, odpowiedniego nagłośnienia, o scenografii nie wspominając. sam pomysł na miejsce kulturalne tego typu swietny, ale tam ten pomysł jest tylko pretekstem. Poza tym co to za kulturalne miejsce, gdzie cżłowiek boi się napić kawy, bo boi się dotknąć ustami naczynia. Słowo, jestem szczerze zdziwiona popularnoscia tego lokalu i tym, ze mozna w takim syfie dobrze się bawić, a Sanepidu jak nie było tak nie ma. I dlatego jestem za zamknięciem lokalu - z powodu brudu. A Sylwester na golasa to chyba kulturalna zabawa bardzo of. Właściciel chciałby się przykryc przykrywkami, ze są tam wystawiane sztuki teatralne. Jakby to bylo takie proste to kazda knajpa by zamówiła sztuki teatralne i miałaby z górki z opłatami itd. Ale nigdy nie zrozumiem, że ludzie potrafią odpoczywac w takich warunkach. I, ze takie miejsce zostało nagrodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxio Re: Brudniej niż na śmietniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:08 > ten pomysł jest tylko pretekstem. Poza tym co to za kulturalne miejsce, gdzie > cżłowiek boi się napić kawy, bo boi się dotknąć ustami naczynia. Nie boj nic - jak dotkniesz to moze bedziesz mogla zagrac w 4 i 5 akcie sztuki "miss hifa". Nie ma letko panowie artysci. MAm nadzieje ze nastepnego "sylwestra na golasa" bedziecie organizaowac juz nie za moje pieniadze z podatkow i dotacji. W koncu prawdziwa offowa kultura nie powinna sie bac trudnych warunkow - Szopen umarl na gruzlice, Mickiewicz na cholere, a Norwid na syfilis albo z glodu. Wiec nawet jak bedziecie musieli zorganizowac "sylwestra na golasa" na sniegu to nie powinniscie narzekac. Wasze odmrozone dupy i genitalia to bedzie nic w porownaniu z plucami ktore Frycek wyplul na Polski i sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Cała Warszawa: nie ma gdzie pójść, chyba że IP: 62.29.248.* 19.10.05, 16:36 do pretensjonalnych 'lansowni'. No, zawsze można popatrzeć na skrzyżowanie Marynarska-Rzymowskiego :-). Dobrze że nie głosowałem na tego nieudacznika- populisty Kaczyńskiego. Taki co robił dużo gębą a mało głową już był - nazywał się Leszek Miller. Tylko czy my mamy czas na eksperymenty z bydłem przy władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxio Re: Cała Warszawa: nie ma gdzie pójść, chyba że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:11 > populisty Kaczyńskiego. Taki co robił dużo gębą a mało głową już był Rozumiem, ze ty robisz duzo glowa. To sie chwali. Zwlaszcza przy fellatio. Jak sie umyjesz to moze cie nawet do Utopii wpuszcza. Tam juz bedziesz mogl sie bawic w klubie gdzie ja nie bede musial placic za twoje laski z moich podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praxis przecież to pedalski klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 17:18 Jeśli nie płacą czynszu to won na bruk! Nie widzę powodu by ich dotować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busz Re: przecież to pedalski klub! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 19:06 zamiast bredzić, Praxis, przeczytaj artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Uwazam, ze to blad 19.10.05, 23:52 Lewactwo dobrze jest trzymac na kupie i miec na oku. Jak sie rozprosza, to bedzie znacznie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Uwazam, ze to blad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 00:00 Uprzejmie donoszę że lewactwo jest też na skłocie Elbląska. Ale popularność lokalu (jednego z kilku) pana Legierskiego polega chyba na połączeniu lewackości z pornoestetyką. Chciałbym pogratulować bywalcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek A paszła won IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.05, 23:57 I co mnie to obchodzi, niech zmienią lokal i tyle. trzeba było wcześniej uważać na to z kim zawiera się umowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan krystianizacja vs. kaczyzm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.05, 00:38 podaje linki do ściagniecia filmików www.zieloni2004.pl/portal/download/krystian4.exe Polecam także: www.zieloni2004.pl/portal/download/krystian1.exe www.zieloni2004.pl/portal/download/krystian2.exe www.zieloni2004.pl/portal/download/krystian3.exe www.zieloni2004.pl/portal/download/krystian5.exe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grze znowu winne miasto - czytaj Kaczyński IP: *.stat.gov.pl 20.10.05, 08:30 a może jednak postępować zgodnie z obowiązującymi przepisami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: znowu winne miasto - czytaj Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 16:35 Tak a propos to chciałbym wszystkich zaprosić do Le Madame. Korzystajcie z ostatniej okazji! Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Dzieki za zaproszenie :) 20.03.06, 21:29 Prawdopodobnie wpadniemy tam z mezem na impreze, szkoda, ze pewnie ostatnia :( Odpowiedz Link Zgłoś