real_mr_pope 05.10.08, 19:20 A wystarczyłoby, żeby sklep nie sprzedawał alkoholu pijanym klientom. Właściciele nie traciliby kasy na monitoring. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pierre Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.as.kn.pl 05.10.08, 20:01 Powiedział co wiedział. Kolego, co ty wiesz o sklepie monopolowym i bezpieczeństwu? NIC, Tobie się tylko coś wydaje, a nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 05.10.08, 20:17 A więc Ty zapewne wiesz wszystko. A może czujesz jakąś potrzebę znalezienia bratniej duszy, prezentującej podobny poziom wiedzy (na temat bezpieczeństwa sklepów monopolowych) co Ty? Fakt, nie wiem chyba nic. Ale mieszkałem wiele lat przy jedynym w okolicy sklepie monopolowym. Nie było ochroniarzy i monitoringu. Ale nie było też kradzieży, bójek, srania przed sklepem i wielu innych akcji, jakie mają miejsce na Ruskiej. Może problem nie w sprzedazy alkoholu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierre Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.as.kn.pl 06.10.08, 10:43 Tak się składa że troche wiem i powiem Ci, że właściciel nie zawsze ma wpływ na debili. Monitoringi, podnoszenie cen, eliminowanie niektórych towarów, może i troche pomaga, ale kultury nie nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 05.10.08, 20:39 Te arkady nie sa skonczone! Winowajca jest firma DOMAR, ktora na to nie pozwala. Miasto powinnno ich odpowiednio potraktowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead-sea Straż Miejska IP: *.gprs.plus.pl 05.10.08, 20:48 A ja myślałem, że Straż Miejska tylko nie robi nic pożytecznego. A tymczasem pisze jeszcze takie wielce przydatne opinie. Proponuję zatrudnic jeszcze ze 200 funkcjonariuszy do pracy od pomiedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 15.30. Na pewno jeszcze coś wartościowego zrobią.. Równiez mieszkam w centrum od dłuższego czasu. Nie widziałem żeby strażnicy zrobili coś sensownego. Zakładanie blokad i to według nikomu nieznanego klucza to jej jedyne osiągnięcia w czasie 18, jak słyszałem, lat istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 07:21 Nie myl Straży Miejskiej z Policją. To ci ostatni odchodzą na emeryturę po 15 latach pracy, więc mogą pracować również w nocy i nadstawiać karku, bo i obronić czym się mają. Strażnik pracuje do 65 roku życia i nie ma broni. Przestańcie wreszcie mylić te dwie firmy. Straż jest od psiej kupy, śmieci czy parkowania kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Straż Miejska IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.08, 09:25 Kolego. Straż miejska Wrocławia jest... od niczego. Jest to sztuczny twór darmozjadów i nierobów. Ty i ja płacimy im pensje za nicnierobienie. Natomiast mylisz sie co do jednego. Bron maja ale gazowa. Reszta przywilejow (mundurówka itp) tak jak w Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkwizytor Re: Straż Miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 09:36 Ciekawe po co była by im ta broń, przeciez policja i tak nie strzela do gnojków na rynku. Skoro nie ma broi i nadaje się tylko do blokad to po co w ogóle ta instytucja?? Nie lepiej zwiększyć liczbę gliniarzy, zwłaszcza dzielnicowych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voo Re: Straż Miejska IP: *.wro.vectranet.pl 06.10.08, 10:24 Pewnie ze lepiej tylko ze pewni panowie w policji pewnego czasu wprowadzili chory system rekrutacji zwany "MULTISELEKT" ktory eliminuje im 80 % kandydatow i przez to tylko na samym dolnym slasku jest nierobor 50% policjantow a bedzie gorzej bo ludzie sie nie garna za te pieniadze narazac zycie. Smieszne jest to ze coraz wiecej jest kobiet policjantow (ktore przechodza latwo multiselekt)a co takie zrobia jak zostana zaatakowane przez paru osilkow. Chyba nie tedy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaciekawiony Re: Straż Miejska IP: 217.30.129.* 06.10.08, 11:33 A co to za system rekrutacji? Testy jakieś, rozmowy. A tak zaciekawiło mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Straż Miejska IP: 217.30.129.* 06.10.08, 10:14 Od kiedy SM ma przywileje mundurowki?? Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Re: Straż Miejska 06.10.08, 11:49 Gość portalu: dead-sea napisał(a): > A ja myślałem, że Straż Miejska tylko nie robi nic pożytecznego. A > tymczasem pisze jeszcze takie wielce przydatne opinie. Proponuję > zatrudnic jeszcze ze 200 funkcjonariuszy do pracy od pomiedziałku do > piątku w godzinach od 8.00 do 15.30. Na pewno jeszcze coś > wartościowego zrobią.. Równiez mieszkam w centrum od dłuższego > czasu. Nie widziałem żeby strażnicy zrobili coś sensownego. > Zakładanie blokad i to według nikomu nieznanego klucza to jej jedyne > osiągnięcia w czasie 18, jak słyszałem, lat istnienia. 100% PRAWDA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WuWu Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: 87.105.184.* 05.10.08, 21:25 DOMAR nie jest niczemu winien. Osobiście bym wolał, aby usunąć te może 20 miejsc parkingowych wzdłuż Ruskiej - po drugiej stronie ulicy oby niebawem pojawi się wielopoziomowy parking i i przywrócić stan pierwotny a więc zlikwidować te arkady. Gdyby w ich miejscu jak dawniej były lokale usługowe, nie byłoby także tylu zakamarków, murków i słupów do obsikiwania i obrzygiwania. Swoja drogą, nie wiem ale być może dałoby się wprowadzić uchwałę Rady Miasta wprowadzającej zakaz 24h sprzedaży alkoholu (z przerwą w godzinach 21 - 6 i nie dotyczyłby on lokali muzycznych, pubów, restauracji)w granicach pomnika historii za jakie uznano Stare Miasto z Ostrowem Tumskim decyzją Prezydenta RP. Myślę, że zarówno mieszkańcy jak i restauratorzy byliby Radzie Miejskiej wdzięczni za takie posunięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek podobne rzeczy dzieja sie przy 24h na odrzanskiej IP: *.cable.ubr04.dals.blueyonder.co.uk 05.10.08, 21:06 podobne rzeczy dzieja sie przy 24h monopolowym na odrzanskiej... porazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGLICA Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 05.10.08, 21:16 Te arkady nikomu nie sa potrzebne to byl wymusl komuny z lat 70-tych ktora zabrala chodnik na proponowana 'autostrade' przez centrum miasta. A swoja droga to czy sklep sprawdza wiek osobom ktorym sprzedaje alkohol? Powinni robic zdjecia tym co rozrabiaja i wieszac je na tablicy z napisem "tym osobom nie sprzedajemy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andla Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.fbx.proxad.net 05.10.08, 21:59 nie wiem jak rozwiązać ten problem, ale moim zdaniem nocne sklepy w centrum wcale nie są winne. Jest w nich drogo i nawet gdyby je zamknięto ludzie którzy chcą się napić przed imprezą przywieźliby alkohol ze sobą. Nikt nie idzie na ruską czy odrzańską bo ma ochotę napić się w bramie, po prostu idzie się na impreze w pasażu lub w rynku, a po takiej imprezie niektórzy są w takim stanie że chamstwo z nich wyłazi.. niech sklepy zostaną, ale przydalobby się więcej strażników, bo szczerze mówiąc w nocy tylko raz ich widzialam w okolicach świdnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inkwizytor Nie monopolowy a pasaż Niepolda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 09:39 Zwalanie winy na sklepy że ludzie kupują w nim alkohol jest czystą hipokryzją. Problem ruskiej jest nie w monopolowym a pasażu Niepolda, zagłębiu pijanych gnojków, dresiarzy, dealerów i przede wszystkik wiecznie narąbanych studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bb Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.wro.vectranet.pl 05.10.08, 22:04 Co robią włodarze miasta? Wstyd! Coś z tym syfem trzeba zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.08, 22:38 "wlodarze" biora kase za koncesje. dlaczego na swiecie moga byc zamykane knajpy, bary i sklepy o 23 i to w centrach duzych europejskich miast, a u nas nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 11:55 Gość portalu: jasio napisał(a): > "wlodarze" biora kase za koncesje. > dlaczego na swiecie moga byc zamykane knajpy, bary i sklepy o 23 i > to w centrach duzych europejskich miast, a u nas nie? Jeśli masz ochotę gnic w domu, to gnij, nie zabraniaj innym cieszyc sie życiem, szaleć i nie wypisuj bzdur, bo wcale tak nie jest, ze w innych centrach duzych europejskich miast knajpki, puby itp. są pozamykane, wręcz odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
qwert_y Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 07.10.08, 07:11 > dlaczego na swiecie moga byc zamykane knajpy, bary i sklepy o 23 i > to w centrach duzych europejskich miast, a u nas nie? A gdzie zamykają knajpy o 23? pogięło cię gościu totalnie, wtedy dopiero by się chlanie po krzakach zaczęło! Odpowiedz Link Zgłoś
harypraca Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 00:51 ehh. w sotatni piatek pod tym sklepem chcieli mnie pobic.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnago Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.cust.tele2.pl 06.10.08, 06:59 Tak ,odebrać koncesje i zapanuje ogólna szczęśliwość i porządek. Nie, te żałosne obszczymurki przeniosą się gdzie indziej. Po prostu pałą trzeba uczyć ich porządku a wkrótce nabiorą ogłady. Pardon, zapomniałem że to sprzeczne z prawem i etyką moralną To może modlitwy za tych młodzieńców aby stali się bogobojni? Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 08:12 Nie wiem kto bardziej przyczynia się do tego stanu, sklep czy pobliska buda z czymś tam do jedzenia. Tak najbardziej to kwestia kultury niektórych ludzi, a nie sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaax Wystarczyłby jeden patrol koksów z prewencji... IP: 89.174.230.* 06.10.08, 10:23 Wystarczyłoby, żeby w okolicach ruskiej i pasażu niepolda stale przebywał jakiś patrol koksów z prewencji. Nie mówię o jednym stałym, ale wystarczyłoby żeby między godziną 22 a 3 na na całą godzinę pojawiał się jeden z patroli i sobie krążył między pasażem a sklepem zaglądając w okoliczne podwórka. STALE. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 08:19 A jak wyglada skrzyzowanie Cybulskiego z Pomorska ! Zawsze tam lezy kupa smieci na parkingu. Od czasu do czasu trzeba sie ruszyc z biur i pochodzic po miescie chocby te 500m od ratusza, wtedy Wroclaw juz przestaje byc tak pocztowkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorka1984 Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.08, 08:26 Sama chodząc na imprezy często tam ze znajomymi zaopatrywaliśmy się w alkohol. A po imprezie kupowaliśmy już zwykłe soczki i wodę. Często obserwowaliśmy ludzi. To nie jest tylko wina tego sklepu, że pijani ludzie sikają i rzygają tam. Część ludzi wychodzących z Pasażu i Rynku i wracająca tamtędy do domu sika i rzyga i niekoniecznie wcześniej kupowali alkohol w tym sklepie! Odbiorą koncesję to sklep splajtuje. Jestem pewna, że 70% dochodów z tego sklepu to właśnie sprzedaż alkoholu. Jak odbiorą to wszyscy zaczną chodzić do Monopolowego przy Fosie. A tam już po zapadnięciu zmroku (a nawet i przed) siedzi spita młodzież, która nie koniecznie ma 18lat!!(A jak fajnie uciekają jak policja czy straż idzie ^^) Myślicie, że jak zabiorą koncesję to sikanie i rzyganie się skończy?? Nie. Bo i tak dalej będą tamtędy chodzić pijani ludzie wracający z Pasażu czy Rynku. I dalej będą sikać i rzygać, dalej będą się bić i awanturować. Jednym z rozwiązań było by gdyby tam cały czas była straż miejska albo policja. A jeśli złapało by się takiego delikwenta co obsikuje i wymiotuje, wtedy jako kara przez dwa następne weekendy będzie mył i sprzątał po takich jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodywroclaw.pl Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 08:50 Straż Miejska bodajże od stycznia nie ma już siedziby w ratuszu, tylko na ul. Wysokiej. Arkady wyglądają strasznie również dlatego, że są po prostu źle zaprojektowane. Ale myślę, że dobry monitoring polegający na zamontowaniu: 1) odpowiedniego oświetlenia, 2) kamer, 3) znaków informacyjnych, jeśli nie załatwiłoby sprawy, to przynajmniej zmarginalizowało by zjawisko. Pytanie, czy inicjatywa powinna wyjść ze strony miasta, czy podmiotów mających swoje siedziby w tej części Ruskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 09:11 Imo dużą rolę odgrywa tu zachęcające otoczenie. Ciemne zaułki i bramy, same arkady niedoświetlone i wyglądające jak jakaś sypiąca się rudera, przyciągają meneli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.08, 09:20 arkady sa zle zaprojektowane? o czym kolega "mlodywroclaw" plecie? To sa tylko wyburzone sciany pomiedzy kamienicami i cofniete wejscia do sklepow bo jakis debil z UM za komuny sobie tak wymyslil, ze beda tu arkady. Komuna sie skonczyla, a debile w UM nadal zostali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.ig.pwr.wroc.pl 06.10.08, 09:22 To samo można napisać o dowolnej bramie lub podwórku w sąsiedztwie Rynku. Straż Miejska boi się band zaćpanych, pijanych szczyli, które wieczorami i w nocy robią co chcą. Ponoc w Nowym Jorku sprawdził się program "Zero tolerancji" ale tu się nikomu nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 09:29 Czy się sprawdził, to nie wiadomo, wg. innych źródeł, w sąsiednich miastach, które nie miały tego programu, przestępczość spadła jeszcze bardziej. W analogicznym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.ig.pwr.wroc.pl 06.10.08, 10:10 Czyli róbmy tak dalej (tzn. nic nie róbmy) - niech leją, świnią, wrzeszczą bo inaczej się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 10:18 Oczywiście, że się da. Tylko nie trzeba odrazu wprowadzać stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.ig.pwr.wroc.pl 06.10.08, 11:09 Teraz menelstwo pije alkohol i drze mordy gdzie i kiedy chce, podchodzi policjant, mówi, że tak nie można i żeby się rozeszli (ale nie legitymuje, nie spisuje, itd). No to się rozchodzą ale tylko na kwadrans a potem wracają i zabawa trwa dalej. Policjant drugi raz raczej nie podejdzie a jeżeli nawet to i tak nie ma podstaw do interwencji innej niż ponowne pouczenie bo przecież nikogo nie spisał więc nie udowodni, że poprzednie zostało zlekceważone. Akcja "Zero tolerancji" polegała na tym, że za wykroczenia porządkowe karano mandatami zamiast ignorowania ich. Skojarzenia ze stanem wojennym nie widzę żadnego (byc może dlatego, że pamiętam ten prawdziwy więc odróżniam egzekwowanie prawa od rządów bezprawia). Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 11:36 Karać odrazu mandatem za wszystkie, nawet najdrobniejsze wykroczenia? Babcię sprzedającą kilka kwiatków z wiaderka, żebraka, właścicielkę maleńkiego pieska wyprowadzonego bez kagańca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAKowiec Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: 217.30.129.* 06.10.08, 15:13 Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOBRA RADA Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.wro.vectranet.pl 06.10.08, 10:39 TO NIE WINA SKLEPU TYLKO KNAJP W PASAZU NIEPOLDA. BYWAM TAM OD CZASU DO CZASU I WIDZE JAK LUDZIE ZAMIAST WEJSC DO KNAJPY I ZALATWIC POTRZEBE W WC TO LEJA PO SCIANACH I KRZAKACH. PELNO PIJANEGO BYDLA STOI NA ZEWNATRZ (MOWA TU O FACETACH) I LEJA PO WSZYSKIM BO IM SIE NIE CHCE ISC DO WC. INNA SPRAWA ZE TO JEST NAJBARDZIEJ NIEBEZPIECZNE MIEJSCE W CALYM WROCLAWIU CO WEK SA TAM JAKIES ZADYMY. Odpowiedz Link Zgłoś
bahar45 Zamknac te slumsy 06.10.08, 11:14 Jezeli jest problem z tym sklepem monopolowym to powinien byc zamkniety aby oczyscic teren z tego typu klienteli i po sprawie. Spoleczenstwo mamy jakie mamy i nie ma innego rozwiazania. Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 11:47 Nie uważam, by wine za ten smród i brud ponosil sklep. Faktycznie, straz miejska jest po to, by pilnowac porzadku, a nie jedynie po to ,by wystawiac mandaty za przekroczenie predkości. Ani razu nie byłam świadkiem faktycznego pilnowania i egzekwowania porządku przez strazników miejskich, natomiast przez policję TAK. Niech wiec miasto wypuści strażnikow na ten odcinek, niech posypia sie mandaty, szybko niezsubordynowana mlodzież nabierze ogłady, gdy z portfela bedzie trzeba wysuplac zaskórniaki za głupotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 11:50 oczywiście że zamknąć sklep! Nikomu nie stanie się krzywda gdy nie będzie mógł kupić alkoholu w nocy. Noc jest od spania a nie do chamskich zachowań w " pianym widzie"i zanieczyszczania ulic! Odpowiedz Link Zgłoś
qwert_y Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 07.10.08, 08:12 > Noc jest od spania a nie do Dorośnij dziecko i wtedy się odzywaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.171.22.249.crowley.pl 06.10.08, 12:03 Owszem, arkady wyglądaja koszmarnie, ale dla mnie koszmarne nie są wymiociny i szczochy ( najmniej sie rzucaja w oczy ) ale zdewastowana witryna w starej kaienicy. Nie wiem kto jest wlaścicielem tej kamienicy, zreszta bardzo pieknej mimo że nie odnowionej - ale to jest koszmarny widok takie coś w centrum miata. Mój znajomy z zagranicy, kiedykolwiek jest we wroclawiu, nie moze się nadziwic że takie coś jeszcze nie zostalo doprowadzone do porządku. ...i my do Euro :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia481 Polka z Francji-przyjaciółka Wrocławia!! 06.10.08, 12:56 Uważam, że Wrocław jest najciekawszym miastem w Polsce, jednak taki syf jak na Ruskiej trudno gdziekolwiek indziej znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
qwert_y Re: Polka z Francji-przyjaciółka Wrocławia!! 07.10.08, 08:12 > Uważam, że Wrocław jest najciekawszym miastem w Polsce, A co tu takiego ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 06.10.08, 13:57 ... Problemem nie jest sklep... W Pasażu różna wzbogacona hołota pootwierała knajpy.Sportowcy, zbankrutowani aktorzy-różne Lesienie-chcą się szybko dorobić. Obniżcie ceny,wtedy nikt się nie n a p i e r d o l i przed wejściem. Proste? Grześ, piję w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan miasta Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.bynxx18.dynamic.dsl.tele.dk 06.10.08, 14:48 moim zdaniem problem leży już w architektonicznej strukturze tego miejsca - tam jest ciemno, brzydko,pełno zakamarków sprzyjających menelstwu.Mysle że odpowiednia rearanżacja tego miejsca (reflektory w chodniku i poważna zmiana charakteru tego pasażu (choć to problematyczne bo nawet istniejąca tam kafejka nie sprzyja piciu kawy w ichnim ogródku )mogłaby pomóc. Co do sikania wokół pasażu - ostatnio bedąc w londynie i kopenhadze zauwazyłem że wokół takich centrów klabingówych w centrum miasta (shoreditch w londynie) są ustawiane zewnętrzne urynały myśle że to lepszy pomysł niż pozwalanie na wiecznie smierdzące moczem kamienice. wygląda to tak (fota z google):lh6.ggpht.com/_XTYem8Xtmog/Rqf-d0MzkFI/AAAAAAAAAs8/sAQ3xaHJXEY/Scandanavian+Cruise+480.jpg i jest raczej rozsądniejszym przejawem lokalnej polityki bo wiadomo będzie że ludzie będą chodzić do klubów i pić piwo równiez przed klubem będą (co dzieje sie na calym swiecie) i również muszą sie gdzieś odlać! ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łoporowianin Re: Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 18:45 a mnie się wydaje, że wina nie leży po stronie architektury, tylko w zachowaniu Polaków. u nas to normalne załatwiać swoje naturalne potrzeby w takich miejscach. u mnie na osiedlu jest bar. kiedyś wracając do domu zauważyłe, jak z baru wychodzi podpity jegomość, rozpina rozporek, staje pod drzewem rosnącym naprzeciw samego wejscia i załatwia swoją potrzebę. osiedle oporów. podobno uważane za jedno z lepszych, czystszych i bezpieczniejszych we wrocławiu. a sotatnio nawet pobili jednego faceta bejsolem i połamali mu piszczele. ja się pytam-kto Polaków wychuwuje? skąd Ci ludzie biorą takie "wzorce" Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Arkady przy Ruskiej to slums w centrum miasta 26.07.09, 19:34 Winna jest pijacko-chuliganska mentalnosc Polakow. Tak jest nie tylko we Wroclawiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora koszmarny odcinek Ruskiej, koszmarne elewacje... IP: *.magma-net.pl 26.07.09, 20:49 ciężko znaleźć coś brzydszego w pobliżu centrum Odpowiedz Link Zgłoś