Gość: kirkol IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 01:34 co zrobic z ta szarancza .Gdzie usiada to wszystko obsraja.Ani to ladne i co to ma wspolnego z symbolem pokoju.Kilka sztuk i owszem ale te stada .Co o tym sadzicie Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wroclawi Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 12:52 wole obsrane chodniki przez golebie niz smierdzace ludzkim moczem bramy moze powinnismy zajac sie odstrzalem... ludzi ? bedzie mniej smierdzacych bram za to bedzie czysto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SzaryKot Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.01, 18:06 możliwe, ale człowiek nie nasra ci na głowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi Re: Wroclawskie golebie IP: 213.76.92.* 04.08.01, 23:10 ale za to mozesz porzadnie w nia dostac od CZLOWIEKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 21:41 Czyli Wroclawi zaczniemy w jednym czasie - ludkowie i golebie - wysypywac trutke a bramy pod prad pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 21:43 Gość portalu: SzaryKot napisał(a): > możliwe, ale człowiek nie nasra ci na głowę ...słuszna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 21:54 czlowiek to brzmi dumnie . I jaki standart nalezy przyjac do okreslenia postepowania ludzi . Czy ci co przechodza przez ulice na zielonym swietle i nie pluja na chodnik sa w wiekszosci czy ci co leja po bramach i zbieraja pety.Sadze ze ci drudzy , a w demokracji wiekszosc ma .......a golebi dalej nie lubie Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Wroclawskie golebie IP: 156.17.85.* 06.08.01, 11:54 To nie gołębie zbudowały sobie Wrocław, tylko ludzie. Jako, że one nie cofają się przed niczym, żeby pomieszkiwać sobie z ludźmi, tak i my nie możemy cofać się przed rozwiazaniem problemu gołębi (zdaje się, ktoś kiedyś coś takiego powiedział, kto to był ...?). Gołębie z mojego punktu widzenia są zbyt głośne, za bardzo brudzą (czyt. srają), ogólnie są niesympatyczne i jest ich za dużo. Zapewne z punktu widzenia gołębia wcale tak to nie wygląda. Mało mnie jednak to obchodzi. Gołębiom mówię stanowcze NIE! Czy nie ma jakichś środków antykoncepcyjnych, czy co? Pozdrawiam gorącch przeciwników gołębi, pozdrawiam też również ich zwolenników, żeby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: 213.76.92.* 06.08.01, 18:44 Gość portalu: hen napisał(a): > To nie gołębie zbudowały sobie Wrocław, tylko ludzie. Jako, że one nie cofają > się przed niczym, żeby pomieszkiwać sobie z ludźmi, tak i my nie możemy cofać > się przed rozwiazaniem problemu gołębi (zdaje się, ktoś kiedyś coś takiego > powiedział, kto to był ...?). > Gołębie z mojego punktu widzenia są zbyt głośne, za bardzo brudzą (czyt. > srają), ogólnie są niesympatyczne i jest ich za dużo. > Zapewne z punktu widzenia gołębia wcale tak to nie wygląda. Mało mnie jednak to > > obchodzi. Gołębiom mówię stanowcze NIE! Czy nie ma jakichś środków > antykoncepcyjnych, czy co? Pozdrawiam gorącch przeciwników gołębi, pozdrawiam > też również ich zwolenników, żeby nie było. Ja natrętnym gołębiom (a takich jest 90 % chyba) także mówię stanowcze nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:20 Gołębie - nie, koty - nie, psy - nie, to k... co? Chcecie żyć w betonowo- wirtualnym świecie. Na tej Ziemi jest miejsce nie tylko dla ludzi, ale również dla zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 22:02 Spytaj sie AGG golebia czy mu czlowiek nasral na glowe spytaj sie AGG czlowieka czy mu golab nasral na glowe nie chodzi o ilosc golebi ale o jakosc , jesli psy i koty to sadze ze tu chyba Ci chodzi o mala odpowiedzialnosc ludzi kiedy traktuja zwierzaki jak zabawki . Sam mam psa jamnika i jest ulubienica domownikow . Lubie zwierzaki , ale w przyrodzie wszystko ma mic swoje miejsce . Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:07 Gość portalu: kirkol napisał(a): > Spytaj sie AGG golebia czy mu czlowiek nasral na glowe > spytaj sie AGG czlowieka czy mu golab nasral na glowe > nie chodzi o ilosc golebi ale o jakosc , jesli psy i koty to sadze ze tu chyba > Ci chodzi o mala odpowiedzialnosc ludzi kiedy traktuja zwierzaki jak zabawki . > Sam mam psa jamnika i jest ulubienica domownikow . Lubie zwierzaki , ale w > przyrodzie wszystko ma mic swoje miejsce . > Pozdro Widocznie AGG nigdy żaden ptak nie narobił , dletego nic do gołębi nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terka Re: Wroclawskie golebie IP: *.*.*.* 07.08.01, 12:02 Mieszkam w przedwojennej kamienicy w pięknym otoczeniu parku. Jedna z sąsiadek codziennie o tej samej porze pod drzewem wyrzuca wszystko czego nie zjadła. Już pół godziny wcześniej na drzewie gołębie siedzą i czekają, srając przy okazji na zaparkowane tam samochody. Czasami autka wyglądają jakby przed chwilą wyjechały z kurnika. Pani nie daje się przekonać, dalej to tałatajstwo dokarmia, a przy okazji jeszcze koty w piwnicy. Przez te kilka lat gołębi nam znacznie przybyło, a i kocia wiara też się rozmnożyła. Smród okropny! Poza tym na ostatnim piętrze mam odkryty balkon. Posiedzieć na nim nie można, wysuszyć prania również, a kolejne kwiaty które próbuję posadzić w ciągu tygodnia są spalone od łajna. Tak więc zasrańcom dachowym zdecydowane NIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 12:59 trzeba bedzie kupic wiatrowke Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:38 Gość portalu: kirkol napisał(a): > trzeba bedzie kupic wiatrowke > Pozdro Jeszcze należy dobrze strzelać, bo można trafić kogoś innego (np sąsiada)... Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 14:17 co jeszcze chcecie wytepic ? wszystkie koniki polne bo strasza male dzieci ? wroble bo ciagle cwierkaja ? mrowki bo sobie zyja ? moze caly swiat zrobmy STERYLNY niech zostana tylko "czysci" ludzie, pieknie rowno posadzone drzewa... no i samochody ! massacra ! golebie to czesc natury ! taka sama jak my - sa zbudowane dokladnie z tych samych kosmicznych czastek co my ! maja takie samo prawo zyc tu jak ludzie ! Sa duzo mniej szkodliwi niz sami jestesmy dla siebie i natury - NASZEJ MATKI ! a poza tym miasto bez golebi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssaczek Re: LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 14:29 Po Wrocławiu jeździ taki na szynach to się możecie czepić a od gołębi WARA PROSTAKI. Gdyby porównać ile nasrały gołębie a ile szkody dla środowiska swoim sraniem robią ludzie tak myślący o przyrodzie to zabrakło by amunicji. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 14:38 chyba nie rozumiesz o co mi chodzi . Ja nie chce sie pozbyc golebi jako ozdoby miasta . Niech sluzby miejskie o nie zadbaja , ale ilosc ich nie ma nic wspolnego z "jakoscia" . Gdyby we Wroclawiu bylo tych kilka set golebi i byly zdrowe i zadbane to ok. , ale nie wiem czy kiedykolwiek widziales obrzeszka golebiego i ci sie dzieje z czlowiekiem gdy go to paskudztwo dopadnie . I czy to jest takie piekne gdy widzisz obesrane chodniki , samochody czasem klnacych ludzi gdy im cos na szczescie spadnie z nieba . jesli myslisz o ludziach wielokrotnie gorszych od golebi i bardziej brudzacych to na to mamy jakis wplyw bo mozna ich ukarac albo potepic , a co na golebia nakrzyczysz czy mu wlepisz mandat?Pomysl tu nie chodzi o calkowite wytepienie , ale o to by ktos sensownie sie zainteresowal tematem .Bardzo lubie koniki polne bo sa dobra przyneta na okonia . Do wrobli ktore dbaja o czystosc w miescie tez nic , ale do golebi srajacych , brudnych , zarobaczywionych tak i jeszcze raz tak pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawi Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 14:44 morderco ryb ! NIE MOZNA TAK PODCHODZIC DO TEMATU NATURA ! NATURA sie potrafi odgryzc... zreszta wystarczy dzis wlaczyc telewizje: BSE, powodzie... natura ma swoje wlasne prawa i sama sie potrafi regulowac! moze zaczniemy sie bawic pogoda, co ? a co do okoni to sraja tylko do odry przez to jest taka smierdzaca i zasyfiala - nie myslales o tym by kiedys wytepic wszystkich ryb w rzekach ? ALE BY BYLO CZYSTO ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terka Re: Wroclawskie golebie IP: *.*.*.* 07.08.01, 14:56 chyba w dalszym ciągu brak zrozumienia. nie chodzi o całkowite wytępienie, ale o zmniejszenie liczebności. poza tym w naturze dawno by wyzdychały z głodu. myśliwi regulują to w lesie, wędkarze w rzece, itd. , a gołebie (i tylko one) mnożą się i mają się całkiem cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen Re: Wroclawskie golebie IP: 156.17.85.* 07.08.01, 16:00 Gość portalu: wroclawi napisał(a): > morderco ryb ! > > NIE MOZNA TAK PODCHODZIC DO TEMATU NATURA ! > > NATURA sie potrafi odgryzc... zreszta wystarczy dzis wlaczyc telewizje: BSE, > powodzie... > > natura ma swoje wlasne prawa i sama sie potrafi regulowac! > moze zaczniemy sie bawic pogoda, co ? > > a co do okoni to sraja tylko do odry przez to jest taka smierdzaca i zasyfiala > - > nie myslales o tym by kiedys wytepic wszystkich ryb w rzekach ? > ALE BY BYLO CZYSTO ! Wroclawi :-), chyba nie wierzysz w to, że przez to że dobrze życzysz gołębiom będą Cię omijać kiedy będą chciały sie wysrać, albo założyć na Twoim balkonie gniazdo, przez co będzie on (balkon) nie do użytku. No chyba, że chciałbyś je miec na balkonie. Słuchaj Wroclawi, żyjemy w mieście zbudowanym przez człowieka, skoro ukształtowaliśmy kawałek pzrestrzeni to chyba możemy nim rozporządzać. Blisko człowieka zadomowiły się szczury, karaluchy, komary..., gołębie. Ja tam ich wszystkich nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:41 Nie mówię całkowiete precz gołębie z Wrocławia (to w końcu też żywe istoty), ale przydałoby się jakieś ograniczenie ich ilości...bo rozmnażają się z roku na rok w zatrważającej ilości. Pozdrowionka dla przeciwników i zwolenników gołębi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:06 A mnie przeszkadzają srające na chodniki i trawniki psy. Dlaczego jeśli ktoś ma psa to musi go wyprowadzać na dwór by zrobił siusiu i kupkę. Mamy przecież w domach toalety to niech pieski tam się załatwiają. Skoro niejaden z nich śpi jak człowiek (w łóżku) lub je lepiej niż niejedno dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssaczek Re: Wroclawskie golebie - Srające psy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.01, 22:28 Od dziecka wychowywałem się z psami i wiem że są wspaniałe, tyle tylko że tak jak wszystko, tak i pies powinien mieć własne miejsce. Powinno się bardzo surowo karać właścićeli za srające i lejące po kołach, biegające bezpańsko po parkach psiaki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vorwerk Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:28 Ja tam lubię gołębie. Z ziemniaczkami i suróweczkš... pycha ! :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:35 Gość portalu: vorwerk napisał(a): > Ja tam lubię gołębie. Z ziemniaczkami i suróweczkš... pycha ! :))))))) He, he ja też lubię gołębie...z ryżem i grzybami w środku...do tego pyszny sosik pomidorowy... ...PALCE LIZAĆ !!! (i kto tu mówi, że ja nie lubię gołębi)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 22:56 gdyby te pierzaste byly czyste i zdrowe to by sie tez nadawaly do gara i zmniejszyly by zapotrzebowanie na bialko zwierzece niektorych grup spolecznych . Ale ich nawet koty jesc nie chca . Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:58 Gość portalu: kirkol napisał(a): > gdyby te pierzaste byly czyste i zdrowe to by sie tez nadawaly do gara i > zmniejszyly by zapotrzebowanie na bialko zwierzece niektorych grup > spolecznych . Ale ich nawet koty jesc nie chca . > Pozdro Koty jednak chyba chcą...jak są głodne to zjedzą wszystko...nawet słonia... Odpowiedz Link Zgłoś
walpurga.jarzabek Re: Wroclawskie golebie 20.06.02, 15:15 Gość portalu: kirkol napisał(a): > co zrobic z ta szarancza .Gdzie usiada to wszystko obsraja.Ani to ladne i co to > > ma wspolnego z symbolem pokoju.Kilka sztuk i owszem ale te stada .Co o tym > sadzicie > Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś