Dodaj do ulubionych

Wroclawskie golebie

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 01:34
co zrobic z ta szarancza .Gdzie usiada to wszystko obsraja.Ani to ladne i co to
ma wspolnego z symbolem pokoju.Kilka sztuk i owszem ale te stada .Co o tym
sadzicie
Pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: wroclawi Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 12:52
      wole obsrane chodniki przez golebie niz smierdzace ludzkim moczem bramy
      moze powinnismy zajac sie odstrzalem... ludzi ?
      bedzie mniej smierdzacych bram
      za to bedzie czysto...

• Gość: SzaryKot Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.01, 18:06
        możliwe, ale człowiek nie nasra ci na głowę
        • Gość: wroclawi Re: Wroclawskie golebie IP: 213.76.92.* 04.08.01, 23:10
          ale za to mozesz porzadnie w nia dostac od CZLOWIEKA
          • Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 21:41
            Czyli Wroclawi zaczniemy w jednym czasie - ludkowie i golebie - wysypywac trutke
            a bramy pod prad
            pozdro
        • Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.01, 21:43
          Gość portalu: SzaryKot napisał(a):

> możliwe, ale człowiek nie nasra ci na głowę

...słuszna uwaga.
          • Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 21:54
            czlowiek to brzmi dumnie . I jaki standart nalezy przyjac do okreslenia
            postepowania ludzi . Czy ci co przechodza przez ulice na zielonym swietle i nie
            pluja na chodnik sa w wiekszosci czy ci co leja po bramach i zbieraja
            pety.Sadze ze ci drudzy , a w demokracji wiekszosc ma .......a golebi dalej nie
            lubie
            Pozdro
            • Gość: hen Re: Wroclawskie golebie IP: 156.17.85.* 06.08.01, 11:54
              To nie gołębie zbudowały sobie Wrocław, tylko ludzie. Jako, że one nie cofają
              się przed niczym, żeby pomieszkiwać sobie z ludźmi, tak i my nie możemy cofać
              się przed rozwiazaniem problemu gołębi (zdaje się, ktoś kiedyś coś takiego
              powiedział, kto to był ...?).
              Gołębie z mojego punktu widzenia są zbyt głośne, za bardzo brudzą (czyt.
              srają), ogólnie są niesympatyczne i jest ich za dużo.
              Zapewne z punktu widzenia gołębia wcale tak to nie wygląda. Mało mnie jednak to
              obchodzi. Gołębiom mówię stanowcze NIE! Czy nie ma jakichś środków
              antykoncepcyjnych, czy co? Pozdrawiam gorącch przeciwników gołębi, pozdrawiam
              też również ich zwolenników, żeby nie było.
              • Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: 213.76.92.* 06.08.01, 18:44
                Gość portalu: hen napisał(a):

> To nie gołębie zbudowały sobie Wrocław, tylko ludzie. Jako, że one nie cofają
                > się przed niczym, żeby pomieszkiwać sobie z ludźmi, tak i my nie możemy cofać
                > się przed rozwiazaniem problemu gołębi (zdaje się, ktoś kiedyś coś takiego
                > powiedział, kto to był ...?).
                > Gołębie z mojego punktu widzenia są zbyt głośne, za bardzo brudzą (czyt.
                > srają), ogólnie są niesympatyczne i jest ich za dużo.
                > Zapewne z punktu widzenia gołębia wcale tak to nie wygląda. Mało mnie jednak to
                >
                > obchodzi. Gołębiom mówię stanowcze NIE! Czy nie ma jakichś środków
                > antykoncepcyjnych, czy co? Pozdrawiam gorącch przeciwników gołębi, pozdrawiam
                > też również ich zwolenników, żeby nie było.

Ja natrętnym gołębiom (a takich jest 90 % chyba) także mówię stanowcze nie !!!
                • Gość: agg Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 21:20
                  Gołębie - nie, koty - nie, psy - nie, to k... co? Chcecie żyć w betonowo-
                  wirtualnym świecie. Na tej Ziemi jest miejsce nie tylko dla ludzi, ale również
                  dla zwierząt.
                  • Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 22:02
                    Spytaj sie AGG golebia czy mu czlowiek nasral na glowe
                    spytaj sie AGG czlowieka czy mu golab nasral na glowe
                    nie chodzi o ilosc golebi ale o jakosc , jesli psy i koty to sadze ze tu chyba
                    Ci chodzi o mala odpowiedzialnosc ludzi kiedy traktuja zwierzaki jak zabawki .
                    Sam mam psa jamnika i jest ulubienica domownikow . Lubie zwierzaki , ale w
                    przyrodzie wszystko ma mic swoje miejsce .
                    Pozdro
                    • Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 22:07
                      Gość portalu: kirkol napisał(a):

> Spytaj sie AGG golebia czy mu czlowiek nasral na glowe
                      > spytaj sie AGG czlowieka czy mu golab nasral na glowe
                      > nie chodzi o ilosc golebi ale o jakosc , jesli psy i koty to sadze ze tu chyba
                      > Ci chodzi o mala odpowiedzialnosc ludzi kiedy traktuja zwierzaki jak zabawki .
                      > Sam mam psa jamnika i jest ulubienica domownikow . Lubie zwierzaki , ale w
                      > przyrodzie wszystko ma mic swoje miejsce .
                      > Pozdro

Widocznie AGG nigdy żaden ptak nie narobił , dletego nic do gołębi nie ma...
    • Gość: terka Re: Wroclawskie golebie IP: *.*.*.* 07.08.01, 12:02
      Mieszkam w przedwojennej kamienicy w pięknym otoczeniu parku. Jedna z sąsiadek
      codziennie o tej samej porze pod drzewem wyrzuca wszystko czego nie zjadła.
      Już pół godziny wcześniej na drzewie gołębie siedzą i czekają, srając przy
      okazji na zaparkowane tam samochody. Czasami autka wyglądają jakby przed chwilą
      wyjechały z kurnika. Pani nie daje się przekonać, dalej to tałatajstwo
      dokarmia, a przy okazji jeszcze koty w piwnicy. Przez te kilka lat gołębi nam
      znacznie przybyło, a i kocia wiara też się rozmnożyła. Smród okropny!
      Poza tym na ostatnim piętrze mam odkryty balkon. Posiedzieć na nim nie można,
      wysuszyć prania również, a kolejne kwiaty które próbuję posadzić w ciągu
      tygodnia są spalone od łajna. Tak więc zasrańcom dachowym zdecydowane NIE!!!!!
      • Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 12:59
        trzeba bedzie kupic wiatrowke
        Pozdro
        • Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:38

> trzeba bedzie kupic wiatrowke
          > Pozdro

Jeszcze należy dobrze strzelać, bo można trafić kogoś innego (np sąsiada)...
          Pozdro !
      • Gość: wroclawi LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 14:17
        co jeszcze chcecie wytepic ?
        wszystkie koniki polne bo strasza male dzieci ?
        wroble bo ciagle cwierkaja ?
        mrowki bo sobie zyja ?

moze caly swiat zrobmy STERYLNY
        niech zostana tylko "czysci" ludzie, pieknie rowno posadzone drzewa... no i
        samochody !

massacra !

golebie to czesc natury ! taka sama jak my - sa zbudowane dokladnie z tych
        samych kosmicznych czastek co my ! maja takie samo prawo zyc tu jak ludzie ! Sa
        duzo mniej szkodliwi niz sami jestesmy dla siebie i natury - NASZEJ MATKI !

a poza tym miasto bez golebi...
        • Gość: Ssaczek Re: LUDZIE OPAMIETAJCIE SIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 14:29
          Po Wrocławiu jeździ taki na szynach to się możecie czepić a od gołębi WARA
          PROSTAKI. Gdyby porównać ile nasrały gołębie a ile szkody dla środowiska swoim
          sraniem robią ludzie tak myślący o przyrodzie to zabrakło by amunicji.
          Pozdr.
        • Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 14:38
          chyba nie rozumiesz o co mi chodzi . Ja nie chce sie pozbyc golebi jako ozdoby
          miasta . Niech sluzby miejskie o nie zadbaja , ale ilosc ich nie ma nic
          wspolnego z "jakoscia" . Gdyby we Wroclawiu bylo tych kilka set golebi i byly
          zdrowe i zadbane to ok. , ale nie wiem czy kiedykolwiek widziales obrzeszka
          golebiego i ci sie dzieje z czlowiekiem gdy go to paskudztwo dopadnie . I czy
          to jest takie piekne gdy widzisz obesrane chodniki , samochody czasem klnacych
          ludzi gdy im cos na szczescie spadnie z nieba . jesli myslisz o ludziach
          wielokrotnie gorszych od golebi i bardziej brudzacych to na to mamy jakis wplyw
          bo mozna ich ukarac albo potepic , a co na golebia nakrzyczysz czy mu wlepisz
          mandat?Pomysl tu nie chodzi o calkowite wytepienie , ale o to by ktos sensownie
          sie zainteresowal tematem .Bardzo lubie koniki polne bo sa dobra przyneta na
          okonia . Do wrobli ktore dbaja o czystosc w miescie tez nic , ale do golebi
          srajacych , brudnych , zarobaczywionych tak i jeszcze raz tak
          pozdro
          • Gość: wroclawi Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 14:44
            morderco ryb !

NIE MOZNA TAK PODCHODZIC DO TEMATU NATURA !

NATURA sie potrafi odgryzc... zreszta wystarczy dzis wlaczyc telewizje: BSE,
            powodzie...

natura ma swoje wlasne prawa i sama sie potrafi regulowac!
            moze zaczniemy sie bawic pogoda, co ?

a co do okoni to sraja tylko do odry przez to jest taka smierdzaca i zasyfiala -
            nie myslales o tym by kiedys wytepic wszystkich ryb w rzekach ?
            ALE BY BYLO CZYSTO !
            • Gość: terka Re: Wroclawskie golebie IP: *.*.*.* 07.08.01, 14:56
              chyba w dalszym ciągu brak zrozumienia. nie chodzi o całkowite wytępienie, ale
              o zmniejszenie liczebności. poza tym w naturze dawno by wyzdychały z głodu.
              myśliwi regulują to w lesie, wędkarze w rzece, itd. , a gołebie (i tylko one)
              mnożą się i mają się całkiem cacy.
            • Gość: hen Re: Wroclawskie golebie IP: 156.17.85.* 07.08.01, 16:00
              Gość portalu: wroclawi napisał(a):

> morderco ryb !
              >
              > NIE MOZNA TAK PODCHODZIC DO TEMATU NATURA !
              >
              > NATURA sie potrafi odgryzc... zreszta wystarczy dzis wlaczyc telewizje: BSE,
              > powodzie...
              >
              > natura ma swoje wlasne prawa i sama sie potrafi regulowac!
              > moze zaczniemy sie bawic pogoda, co ?
              >
              > a co do okoni to sraja tylko do odry przez to jest taka smierdzaca i zasyfiala
              > -
              > nie myslales o tym by kiedys wytepic wszystkich ryb w rzekach ?
              > ALE BY BYLO CZYSTO !

Wroclawi :-), chyba nie wierzysz w to, że przez to że dobrze życzysz gołębiom
              będą Cię omijać kiedy będą chciały sie wysrać, albo założyć na Twoim balkonie
              gniazdo, przez co będzie on (balkon) nie do użytku. No chyba, że chciałbyś je
              miec na balkonie. Słuchaj Wroclawi, żyjemy w mieście zbudowanym przez człowieka,
              skoro ukształtowaliśmy kawałek pzrestrzeni to chyba możemy nim rozporządzać.
              Blisko człowieka zadomowiły się szczury, karaluchy, komary..., gołębie. Ja tam
              ich wszystkich nie lubię.

• Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 20:41
                Nie mówię całkowiete precz gołębie z Wrocławia (to w końcu też żywe istoty),
                ale przydałoby się jakieś ograniczenie ich ilości...bo rozmnażają się z roku na
                rok w zatrważającej ilości.
                Pozdrowionka dla przeciwników i zwolenników gołębi...
                • Gość: agg Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:06
                  A mnie przeszkadzają srające na chodniki i trawniki psy. Dlaczego jeśli ktoś ma
                  psa to musi go wyprowadzać na dwór by zrobił siusiu i kupkę. Mamy przecież w
                  domach toalety to niech pieski tam się załatwiają. Skoro niejaden z nich śpi
                  jak człowiek (w łóżku) lub je lepiej niż niejedno dziecko.
                  • Gość: Ssaczek Re: Wroclawskie golebie - Srające psy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.01, 22:28
                    Od dziecka wychowywałem się z psami i wiem że są wspaniałe, tyle tylko że tak
                    jak wszystko, tak i pies powinien mieć własne miejsce. Powinno się bardzo
                    surowo karać właścićeli za srające i lejące po kołach, biegające bezpańsko po
                    parkach psiaki.
                    Pozdr.
                  • Gość: vorwerk Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:28
                    Ja tam lubię gołębie. Z ziemniaczkami i suróweczkš... pycha ! :)))))))
                    • Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:35
                      Gość portalu: vorwerk napisał(a):

> Ja tam lubię gołębie. Z ziemniaczkami i suróweczkš... pycha ! :)))))))

He, he ja też lubię gołębie...z ryżem i grzybami w środku...do tego pyszny sosik
                      pomidorowy...
                      ...PALCE LIZAĆ !!!
                      (i kto tu mówi, że ja nie lubię gołębi)???

• Gość: kirkol Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 22:56
                        gdyby te pierzaste byly czyste i zdrowe to by sie tez nadawaly do gara i
                        zmniejszyly by zapotrzebowanie na bialko zwierzece niektorych grup
                        spolecznych . Ale ich nawet koty jesc nie chca .
                        Pozdro
                        • Gość: Roberto Re: Wroclawskie golebie IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 22:58

> gdyby te pierzaste byly czyste i zdrowe to by sie tez nadawaly do gara i
                          > zmniejszyly by zapotrzebowanie na bialko zwierzece niektorych grup
                          > spolecznych . Ale ich nawet koty jesc nie chca .
                          > Pozdro

Koty jednak chyba chcą...jak są głodne to zjedzą wszystko...nawet słonia...

• walpurga.jarzabek Re: Wroclawskie golebie 20.06.02, 15:15

> co zrobic z ta szarancza .Gdzie usiada to wszystko obsraja.Ani to ladne i co to
      >
      > ma wspolnego z symbolem pokoju.Kilka sztuk i owszem ale te stada .Co o tym
      > sadzicie
      > Pozdro

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka