Dodaj do ulubionych

Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław

17.01.02, 12:14
Możecie też pisać na internet@wroclaw.agora.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabiaa Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 12:18
      Zażalenie: red. Piegdoń obiecywała szklaneczkę samogonu.
      Skarga: red. Piegdoń nie dała szklaneczki samogonu.
      • Gość: piegdoń Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.gazeta.pl 17.01.02, 15:00
        Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> Zażalenie: red. Piegdoń obiecywała szklaneczkę samogonu.
        > Skarga: red. Piegdoń nie dała szklaneczki samogonu.

odpowiedź kierownika lokalu:
        spożywanie akloholu w miesu pracy wzbronione.
        odpowiedź personelu:
        ale jak JPHrabiaa się ujawni, to poszukam w szafce zakładowej.
        Miałam tam do wczoraj jakieś podejrzane jabłkowe piwo i białe wino niejsanego
        pochodzenia (źródło), nie producent...
        piegdoń
        • Gość: LULA Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 20:16
          JEST MI SŁABO
          • Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 22.01.02, 13:54
            Lekarza?
            • Gość: LULA Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 20:12
              jeśli takie brednie wypisuje naczelana Waszej/Naszej gazety to współczuje Wam
              oraz rozumiem dlaczego gazeta jest słaba
              (wystrczy sobie poczytać debilne informacje w niebeskich kwadracikach)

buzia !
    • Gość: nell Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 10.197.112.* 17.01.02, 12:19
      Składam zażalenie na dziennikarzy GW. Kiedyś napisałam o trucicielu z okolicy
      ulic Fabrycznej i Wagonowej, który zawsze o zmroku zatruwa całą okolicę smrodem
      palonej gumy, zapachy dochodzą aż do Legickiej. Również w mieszkaniach jest nie
      do wytrzymannia.
      Nikt się tym do dzisiaj nie zajął i chyba nie ma zamiaru.
      A ja wciąż czekam.
      • Gość: guilty Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 212.160.147.* 17.01.02, 12:43
        nell, to nie ten kierunek, jak ktoś zatruwa powietrze, to zgłoś to w PIOŚ (ul.
        Matejki), albo na policję bądź do straży miejskiej. A co ci ma zrobić
        dziennikarz, popsikać dezodorantem żeby nie śmierdziało ???
        pozdrawiam
        • Gość: nell Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 10.197.112.* 17.01.02, 13:34
          Niech wytropi truciciela i obsmaruje w gazecie !
          • Gość: guilty Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 212.160.147.* 17.01.02, 13:53
            ja myślę, że trucicielowi to wisi, czy się o nim napisze, czy też nie (może
            nawet sie ucieszy), natomiast solidny mandat chyba nie byłby mu obojętny. A
            poza tym, dziennikarze zajmują się tym, co chcą, a co im tam jakieś palone
            opony...
            • Gość: nell Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 10.197.112.* 17.01.02, 15:06
              Gość portalu: guilty napisał(a):
              > ja myślę, że trucicielowi to wisi, czy się o nim napisze, czy też nie (może
              > nawet sie ucieszy), natomiast solidny mandat chyba nie byłby mu obojętny. A
              > poza tym, dziennikarze zajmują się tym, co chcą, a co im tam jakieś palone
              > opony...

Jak komukolwiek wisi, że go obsmaruja w gazecie, to po co pisać cokolwiek. Tutaj
              jak po nitce do kłębka dzielny redaktor mógłby doprowadzić do ukarania truciciela
              mandatem. Jak okazałby się skuteczny, to rozsławił by swoje imię, a chyba o to
              głównie chodzi ?
              • Gość: guilty Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 212.160.147.* 17.01.02, 15:17
                Gość portalu: nell napisał(a):

> Gość portalu: guilty napisał(a):
                > > ja myślę, że trucicielowi to wisi, czy się o nim napisze, czy też nie (moż
                > e
                > > nawet sie ucieszy), natomiast solidny mandat chyba nie byłby mu obojętny.
                > A
                > > poza tym, dziennikarze zajmują się tym, co chcą, a co im tam jakieś palone
                >
                > > opony...
                >
                > Jak komukolwiek wisi, że go obsmaruja w gazecie, to po co pisać cokolwiek. Tuta
                > j
                > jak po nitce do kłębka dzielny redaktor mógłby doprowadzić do ukarania trucicie
                > la
                > mandatem. Jak okazałby się skuteczny, to rozsławił by swoje imię, a chyba o to
                > głównie chodzi ?
                ja nie twierdzę, że wszystkim wisi, tylko że facetowi co pali opony wisi. A
                dzielny dziennikarz mógłby też dostać medal, ale żeby dopaść niedobrego palacza
                opon, trzeba być dzielnym jak Kapitan Żbik albo Roman Bratny. A Jedi i tak ma to
                gdzieś.
                pozdrawiam

• Gość: nell Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 10.197.112.* 17.01.02, 15:36
                  Gwoli wyjaśnienia, to jest zapach palonych opon, ale ten ktoś nie pali opon
                  tylko prowadzi jakiś zakład typu odlewnia w rejonie Pafawagu. Teraz też
                  okrutnie daje.
                  • Gość: terka Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.02, 22:30
                    A co na to ochrona środowiska? Podobno jest coś takiego.
              • Gość: mjs Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 217.97.163.* 17.01.02, 15:18
                Gość portalu: nell napisał(a):

>
                > Jak komukolwiek wisi, że go obsmaruja w gazecie, to po
                > co pisać cokolwiek. Tutaj jak po nitce do kłębka
                > dzielny redaktor mógłby doprowadzić do ukarania
                > truciciela mandatem. Jak okazałby się skuteczny, to
                > rozsławił by swoje imię, a chyba o to głównie chodzi ?

Lepiej napisac o zatrzymaniu internetowych satanistow ;-)
                Ciekawe, czy ktos z redakcji widzial rzeczone strony i
                czy wie jak sie zblaznil piszac o nich, to co napisal :-)
      • Gość: felix Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 195.117.149.* 19.03.02, 13:29
        jeszcze sie to dzieje? felix@irc.pl
    • Gość: duzY Czy skarga to ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 17.01.02, 14:20
      ... to samo co donos? Bo nie wiem czy mam skarżyć czy nie?
      Gorzkie żale - z czym mi sie to kojarzy?
      • ja-wroc Re: Czy skarga to ... 17.01.02, 14:45
        Dziwie sie niezmiernie, ze nikt z redakcji nie podjal rzuconego tematu.
        Dziennikarze z reguly reaguja na wszelkie, nawet najglupsze informacje, z
        ktorych potem rodza sie trywialne artykuliki (ktorych w Gazecie czesto niestety
        nie brakuje).
    • Gość: bogus Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 21:09
      redakcja_wrw napisał(a):

> Możecie też pisać na internet@wroclaw.agora.pl

Mam pytanie.. Czy wyciągi z forum drukujecie w Gazecie w całości? Mam wrażenie,
      że oprócz wypowiedzi pana Hrabi, Wędzonki, Janka i paru jeszcze osób - nikt poza
      nimi się nie znalazł na stronach gazety.. O co chodzi? Czy może pan Hrabia to
      pracownik GAZETY? Nie mam nic do niego ani do innych osób , ale dziwi mnie to i
      zastanawia... Proszę o odpowiedź..
      • isis! Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 20.01.02, 00:03
        Gość portalu: bogus napisał(a):

> Mam pytanie.. Czy wyciągi z forum drukujecie w Gazecie w całości? Mam wrażenie,
        > że oprócz wypowiedzi pana Hrabi, Wędzonki, Janka i paru jeszcze osób - nikt poz
        > a
        > nimi się nie znalazł na stronach gazety.. O co chodzi? Czy może pan Hrabia to
        > pracownik GAZETY? Nie mam nic do niego ani do innych osób , ale dziwi mnie to i
        > zastanawia... Proszę o odpowiedź..

Jak się ma coś ciekawego do powiedzenia, to drukują (choć kilka gniotów też się
        czasami znajdzie...). Widocznie niczego odkrywczego jeszcze nie napisałeś.
      • redakcja_wrw Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 21.01.02, 14:48
        Nie, Hrabia nie jest pracownikiem Gazety. Nie jest też w żaden inny sposób z
        Gazetą związany. A z Forum wybieramy najciekawsze posty, po prostu.
        pozdrawiamy
        • Gość: hen Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 156.17.85.* 21.01.02, 15:59
          redakcja_wrw napisał(a):

> Nie, Hrabia nie jest pracownikiem Gazety. Nie jest też w żaden inny sposób z
          > Gazetą związany. A z Forum wybieramy najciekawsze posty, po prostu.
          > pozdrawiamy

A jeśli ciekawy post napisze p. Redaktor, ew p. Redaktorka? Chyba, że to
          zabronione? :-)
          • Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 21.01.02, 18:52
            Dlaczego zabronione? Nieeee
        • postmodern Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 21.01.02, 16:04
          redakcja_wrw napisał(a):

> Nie, Hrabia nie jest pracownikiem Gazety. Nie jest też w żaden inny sposób z
          > Gazetą związany. A z Forum wybieramy najciekawsze posty, po prostu.
          > pozdrawiamy

Dziękuje bardzo za odpowiedź.. niespodziewałem się odzewu.. Chodziło mi tylko o
          to, że czytając GAZETĘ to zawsze widzę te same "nazwiska" i dlatego się trochę
          dziwiłe,,, :)

• Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 21.01.02, 18:51
            Jak to nie spodziewales sie odzewu? Po to zalozylem ten watek, zebyscie mogli
            napisac co o nas (lub o forum) sadzicie, a my wyjasniac, bronic sie albo
            przepraszac za bledy. I tak jest.
            pozdr.
            • Gość: Tirsa Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 21:18
              a wnioski też można???....
              bo ja wnioskuję, co byście nam bal karnawałowy zorganizowali na tym balkoniku
              koło iglaków ;-)))
              • Gość: duzY A Tobie ... IP: *.dtvk.tpnet.pl 22.01.02, 13:45
                tylko bankiety w głowie :-))))))))
              • Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 22.01.02, 13:46
                Pod golym niebem?
                • Gość: Tirsa Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 18:43
                  przy takiej pogodzie i nocach księżycowych??... jasne :-)))))
                • Gość: wędzonka Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 156.24.231.* 28.01.02, 03:59
                  Gość portalu: red napisał(a):

> Pod golym niebem?

Tylko golizna w glowie!
        • Gość: Monika Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.ar.wroc.pl 08.03.02, 14:26
          We wczorajszym przewodniku po podstawówkach zapomnieliście o SP 118. Może da
          się uzupełnic. Pozdrowienia.
    • Gość: Homar Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 13:40
      Hej red,
      napisz, co sie dzieje w sprawie postu 60000 oraz wycinania (domniemanego)
      naszych wpisow przez admina forum.
      Pozdr
      • Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 22.01.02, 13:54
        Nie wycielismy tych postow - ani my z Wroclawia, ani nikt z Warszawy. Slowo
        honoru.
        pozdr.
        • samozycie Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 22.01.02, 14:02
          a kim jest rzeczony red?
          • Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 22.01.02, 15:24
            samozycie napisał(a):

> a kim jest rzeczony red?

Red występuje w kilku forumowozaangażowanych ciałach redakcyjnych :-)

• Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 06.02.02, 12:31
            Red, to red. I juz!
            samozycie napisał(a):

> a kim jest rzeczony red?

• Gość: Homar Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 14:03
          Ok, tylko jak wytlumaczysz rozbieznosc w godzinie osiagniecia 60k?
          My widzielismy to o 12:36, a komputer zliczajacy po fakcie, ze dwie godziny
          pozniej. Moim zdaniem (zakladajac, ze macie - jak pisales - bardzo
          dobra "maszynke" do liczenia postow) bardzo prawdopodobne sa dwie opcje:
          1. Glowna maszyna liczaca zle dziala
          2. Ktorys z administratorow wycial posty - tym samym przesuwajac w czasie
          moment osiagniecia 60 000

Ktora opcja jest prawdziwa?
          • Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 24.01.02, 14:36
            Ufam bardziej ludziom, niz maszynom
      • Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 22.01.02, 15:26
        Czytaj
        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=WROCLAW&wid=869315&aid=904339

Gość portalu: Homar napisał(a):

> Hej red,
        > napisz, co sie dzieje w sprawie postu 60000 oraz wycinania (domniemanego)
        > naszych wpisow przez admina forum.
        > Pozdr

• Gość: Kochana Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 213.77.64.* 22.01.02, 17:51
          • Gość: hrabiaa Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 213.77.64.* 22.01.02, 17:52
            Redakcjo ! Podaj NIP, by mozna bylo wystawic na Was fakture za urzadzenie balu
            ( obiecywanego przez Redakcje).
            • Gość: kaktus Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 10.101.1.* 22.01.02, 18:44
              W moim komputerze licznik na stronie głównej forum pokazuje wciaż 59759 postów
              z Wrocławia, a po wejściu na forum regionalne pokazuje wpisy z 18.01.02. godz 8.
              Nowe pokazuje po posegregowaniu. Treść wypowiedzi -z osobnego wejścia w każdą
              wypowiedż metoda "następny". Z dużym opóznieniem ukazuja się nowe wpisy. W czym
              problem ?. Poza tym komputer dziala dobrze. Podobnie było kilka mc temu.
              • Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 30.01.02, 18:06
                Nie rozumiem. Problem wciaz aktualny? Moze masz klopoty z modemem lub serwerem.

Gość portalu: kaktus napisał(a):

> W moim komputerze licznik na stronie głównej forum pokazuje wciaż 59759 postów
                > z Wrocławia, a po wejściu na forum regionalne pokazuje wpisy z 18.01.02. godz 8
                > .
                > Nowe pokazuje po posegregowaniu. Treść wypowiedzi -z osobnego wejścia w każdą
                > wypowiedż metoda "następny". Z dużym opóznieniem ukazuja się nowe wpisy. W czym
                >
                > problem ?. Poza tym komputer dziala dobrze. Podobnie było kilka mc temu.

• Gość: Homar Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.02, 21:11
          > Czytaj
          > <a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=WROCLAW&wid=869315
          > &aid=904339">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=WROCLAW&wid=869315&ai
          > d=904339</a>

To juz czytalem, red :(
          I dalej nic nie rozumiem. Jak wyjasnisz roznice w naszych wyliczeniach
          osiagniecia postu 60k?
    • Gość: macio Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.eck-sa.krakow.pl 22.01.02, 20:19
      Co się dzieje z tymi wątkami??? Klonują się bez ostrzeżenia -
      przy odpowiadaniu na post w założonym przez siebie wątku.
      • Gość: macio Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.eck-sa.krakow.pl 22.01.02, 20:46
        Cofam to ostatnie, bo zanim te wątki się sklonowały,
        mój IE wysłał komunikat: Nie można odświeżyć strony
        bez ponownego wysłania informacji, czy coś takiego.
        A więc jednak ostrzegł - Mea Culpa!
        • Gość: morfea Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 14:24
          chciałam złozyć zażalenie! zdjęcia piszących w GW są przerażające! albo
          pretensjonalne, albo jak z legitymacji albo..itp. Jezu! Kto je robił i dlaczego
          tak? Nie wierzę, że wszyscy tak wyglądają! ratunku! nie chcę ogladac takich
          horrorów! zwłaszcza panie Agata i Ilona! jeeeeej...ale panowie też! może to nie
          najlepszy pomysł?
          • Gość: morfea Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 15:26
            zdjęcia znikneły! ale nie wszystkie! będą nowe?
    • Gość: Niteczka ZA DUZO CHAMSTWA !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.02, 16:06
      TOTALNY BRAK KULTURY !!! Niekiedy czytam post po kilka razy, bo nie wierze temu
      co widze, takie teksty !!!
      • Gość: wędzonka Re: ZA DUZO CHAMSTWA !!! IP: 156.24.231.* 28.01.02, 03:55
        Gość portalu: Niteczka napisał(a):

> TOTALNY BRAK KULTURY !!! Niekiedy czytam post po kilka razy, bo nie wierze temu
        > co widze, takie teksty !!!

Sama widzisz Niteczka ze to prosty sposob na wzrost poczytnosci! :)
        • Gość: morfea Re: ZA DUZO CHAMSTWA !!! IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 11:57
          Niteczka, to albo musisz przestać czytac, albo zacytuj chociaz cos...;-))))
          i zawsze zostaje coś grzeczniejszego np. strona Twojego Stylu...
        • Gość: kaktus Co z odpowiedziami? IP: 10.101.1.* 28.01.02, 16:57
          Nawet w zapyziałym komunizmie na skargi i zażalenia kierownik sklepu odpowiadał.
          Nie odpowiedzieliscie mi dlaczego data na forum zmienia sie raz w tygodniu (
          nie wiem czy to wina mojego komputera czy wasza ?). W innym wątku zapytałam
          dlaczego czat z p. Misińską był badziewiem ( zero reakcji), nie
          odpowiedzieliście na pytania innego forumowicza odnośnie rozwiazania zadań
          matematycznych z matury. Czy gazeta nie odpowiada za treść tego co drukuje ?
          • Gość: Janek Re: Co z odpowiedziami? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 17:22
            Drogi Kaktusiku. Ja nie wiem jak Szanowna Gazeta ale ja się zastrzegam, że za
            nic nie odpowiadam.
          • Gość: red Re: Co z odpowiedziami? IP: *.wroc.gazeta.pl 30.01.02, 18:20
            Przepraszam. Red tez czasem musi miec wolne, bo zwariuje.
            > Nawet w zapyziałym komunizmie na skargi i zażalenia kierownik sklepu odpowiadał
            > .
            > Nie odpowiedzieliscie mi dlaczego data na forum zmienia sie raz w tygodniu (
            > nie wiem czy to wina mojego komputera czy wasza ?).
            Odpowiedzialem bezposrednio w tamtym watku. Jezeli problem jest wciaz aktualny
            napisz, a cos zaradzimy.
            > W innym wątku zapytałam
            > dlaczego czat z p. Misińską był badziewiem ( zero reakcji),
            Dlaczego „badziewiem”? Internauci pytali, szefowa kasy odpowiadala. Co Ci sie nie
            podobalo?
            nie
            > odpowiedzieliście na pytania innego forumowicza odnośnie rozwiazania zadań
            > matematycznych z matury. Czy gazeta nie odpowiada za treść tego co drukuje ?
            Odpowiada.
        • Gość: Janek Re: ZA DUZO CHAMSTWA !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.02, 18:22
          Niteczka to zdaje się jest ON. Jeżeli się mylę to najmocniej przepraszam.
          Pozdrawiam serdecznie.
      • jureek Re: ZA DUZO CHAMSTWA !!! 29.01.02, 13:20
        Gość portalu: Niteczka napisał(a):

> TOTALNY BRAK KULTURY !!! Niekiedy czytam post po kilka razy, bo nie wierze temu
        >
        > co widze, takie teksty !!!

To redakcja takie niekulturne teksty na forum wysyła? Aż mi się wierzyć nie chce.
        Jurek
        • Gość: red Re: ZA DUZO CHAMSTWA !!! IP: *.wroc.gazeta.pl 30.01.02, 18:23
          Nie wysylamy zadnych niekulturalnych tekstow!

jureek napisał(a):

> Gość portalu: Niteczka napisał(a):
          >
          > > TOTALNY BRAK KULTURY !!! Niekiedy czytam post po kilka razy, bo nie wierze
          > temu
          > >
          > > co widze, takie teksty !!!
          >
          > To redakcja takie niekulturne teksty na forum wysyła? Aż mi się wierzyć nie chc
          > e.
          > Jurek

• Gość: Janek Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 12:25
      Dlaczego lokal śniadaniowy Homara jest tak wcześnie zamykany. Uważam, ze
      powinien być czynny do 13-tej.
      • cyfer Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 28.01.02, 12:26
        albo chociaz od 13 :-))
        • Gość: Janek Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 14:25
          Od 13-tej kiedyś "bufety" otwierali, choć na melinach ruch był całodobowy. A
          tak od rzeczy trochę, czy są jeszcze gdzieś meliny? To były pierwsze zwiastuny
          kapitalizmu, a zwłaszcza wolnego rynku. Wielu liberałów w nich urzędowało.
    • avocado_aguila XIV LO propozycja przeniesienia = degradacja ? 29.01.02, 13:17
      Drodzy dyskutanci,

We wczorajszym wydaniu lokalnym Gazety poruszyla mnie do szpiku kosci
      informacja i propozycja przeniesienia najlepszego, zgodnie z wszelkimi
      rankingami, liceum we Wroclawiu - kuzni talentow i chluby calego miasta !

Propozycja stwierdza, iz XIV LO, mieszczace sie obecnie przy ulicy
      Szczytnickiej (okolice placu Grunwaldzkiego) mialoby zostac przeniesione na
      ulice Bruecknera (Psie Pole) i zostac polaczone z tamtejszym technikom tworzac
      jakas nowa jednostke i zostawiajac tylko najlepszych nauczycieli.

Na pierwszy rzut oka pomysl ten moze i wyglada rozsadnie, ale kazdy
      uczen/absolwent czternastki od razu zauwazy jego powazne niedociagniecie
      wskazujace jednoznacznie, iz dobra wola radnych nie koniecznie moze isc w parze
      z rozsadkiem.

Oto argumenty:

------------------------------

1. Brand
      XIV LO ma niesamowita marke nie tylko we Wroclawiu, ale rozwniez w wielu
      osrodkach akademickim w calym kraju. XIV jest jedynym liceum z Dolnego Slaska
      regularnie plasujacym sie w czolowce wszelkich rankingow tworzonych przez J.M.
      Rektora SGH, w tym rankingu zdajacy/przyjeci do SGH, jak rowniez rankingu
      olimpiad (ranking Perspektyw i Rzeczpospolitej).

Tak wysoka, regularnie osiagana pozycja w skali krajowej czyni sama nazwe 'XIV
      LO im. Polonii Belgijskiej we Wroclawiu' rozpoznawalna i szanowana, a przez to
      daje szanse absolwentom ww. liceum lepszy start na poczatku kariery zawodowej.

2. Bliskosc uczelni wyzszych
      Sila XIV LO poza bardzo selektywnym systemem naboru, nauczycielami o bardzo
      wysokich kwalifikacjach i rewolucyjnymi zmianami w podejsciu do edukacji
      mlodziezy jest rowniez bliskosc uczelni wyzszych.

Kazdy kto kiedykolwiek uczeszczal do XIV LO musi zgodzic sie ze mna, ze sam
      fakt jego usytuowania umozliwia bardzo czeste kontakty z nauczycielami
      akademickimi. Juz to w formie mozliwosci uczeszczania na wyklady na
      politechnice w czasie wolnym, juz to w formie przeroznego rodzaju kolek
      zainteresowan lub laboratoriow prowadzonych przez nauczycieli akademickich,
      wzglednie studentow.

3. Specyficzna atmosfera
      W XIV LO panuje atmosfera radosnego wspolzawodnictwa, motywujacej rywalizacji
      prowadzacej do tego, iz aby nie czuc sie gorszym od wlasnych kolegow i
      kolezanek uczniowie sami z siebie odczuwaja potrzebe nauki - przede wszystkim w
      szkole poprzez dyskusje na poziomie (a nie ile, gdzie i z kim sie ostatnio
      wypilo), a takze w domu, o czym przeciez nauczyciele wiekszosci szkol srednich
      moga tylko marzyc !

XIV LO jak do tej pory uniknelo ogolnego schamienia, tak niestety popularnego
      wsrod mlodziezy, kultura osobista jest na porzadku dziennym, a rodosc z
      mozliwosci spedzania czasu z interesujacymi i inspirujacymi ludzmi powoduje, iz
      szkola nie jest miejscem tortur, jak to czesto odbieraja uczniowie innych
      placowek, ale miejscem, do ktorego chodzi sie z przyjemnoscia i zaangazowaniem.

Co wiecej XIV LO w wiekszym niz inne licea stopniu wolne jest od narkotykow i
      papierosow, a przemoc - nawet w formie nauki 'kotow' - praktyczne nie
      wystepuje !

Wlaczenie XIV LO w struktury, nie ukrywajmy tego, nawet najlepszego technikum,
      przepelnionego wylgarnoscia i degeneracja, w bardzo szybkim czasie zburzy ta
      delikatna rownowage ! Drodzy Panstwo - rownanie w dol to najgorszy z mozliwych
      hamulcow dla jednostek tworczych !

------------------------------

Jestem pewien, ze jest wiele wiecej argumentow, ktore przemawialyby za
      pozostawieniem XIV LO w jego dotychczasowej siedzibie. W rozmowach z moim
      przyjaciolmi wszyscy jak jeden maz okreslili omawiany pomysl jako
      cytuje 'poroniony' oraz 'co by tu jeszcze spie...yc, Panowie'.

Czyz jest sens likwidacji najlepszego liceum we Wroclawiu, jedynego, ktorym
      mozemy sie szczycic przed bufonami z Warszawy tylko po to by osiagnac jakies
      minimalne oszczednosci ?

Prosze Panstwa ! Jesli koniecznie musicie cos zrobic z tym technikum na
      Bruecknera to eksperymentujcie na mniej wartosciowym kruszcu ! Gdyz jesli taka
      operacja sie nie powiedzie to zbudowanie drugiego tak renomowanego liceum we
      Wroclawiu bedzie, co mozna powiedziec z wielkim prawdopodobienstwem -
      niemozliwe przez najblizsze 10-20 lat !

Moje pokolenie na szczescie nie bedzie juz musialo sie meczyc, ale coz my
      powiemy naszym dzieciom !??! Jak wytlumaczymy im to, ze jedna szalona decyzja
      odebralismy im szanse na doskonaly rozwoj intelektualny !? Prosze Panstwa !
      Renomowane osrodki nauczania, w tym rowniez doskonale licea buduja marke
      Wroclawia, jako jednego z najwazniejszych i najprezniejszych miast w Polsce -
      burzac najlepsze co mamy tworzymu z naszego miasta i regionu prowincje !

Szanowni Panstwo Radni - prosze jeszcze raz o przemyslenie tej kwestii i
      ponowne skonsultowanie u tych, ktorzy maja dostateczne doswiadczenie w kwestii
      XIV LO.

Drogich dyskutantow prosze w tym miejscu rowniez o wsparcie moralne, a
      przyjaciol z XIV LO o interwencje:

Przewdniczacym Komisji Oswiaty i Mlodziezy jest pani radna Wolak.
      Posiedzenie ww. Komisji odbedzie sie jutro, 30.I 2002 o godzinie 14.00 w
      Sukiennicach (numer domu 9 lub 10).
      Posiedzenie Zarzadu Miasta odbedzie sie natomiast 31.I 2002 w tym samym
      miejscu, o godzinie 15.00.

Pozdrawiam,

Avocado Aguila
    • Gość: cogito Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.02.02, 20:13
      Myślę, że radakcja powinna skupić swoją uwagę na temat wątku "XIII LICEUM IM.
      HRABIEGO ALEKSANDRA FREDRY". Są tam szargana nazwiska nauczycieli... Nie jestem
      absolwentem tej szkoły, ale to co wyprawiają ci ludzie i obrażają swoich
      nauczycieli to jakaś przesada. Proponuję oślą ławkę...
    • Gość: awo Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.02, 13:45
      jak skargi i zażalenia to proszę bardzo:
      co to jest, ja się pytam, te małe niebieskie kwadraciki we wrocławskim wydaniu gazety?
      Dzięki tym małym niebieskim, pełnym nudnych (nie zawsze, ale najczęsciej), zapyziałych informacji
      lokalny egzemplarz wyborczej wygląda jak szkolna gazetka.
      Czy to zarządzenie odgórne, czy też wrocławska inicjatywa?
      Kto je w ogóle pisze? Każdy po kolei?
      Lecz najważniejsze - PO CO????
      Estetyka tych niebieskich kwadratów(?) przypiętych pinezkami (sic!) to poziom wczesnej podstawówki.
      Ja rozumiem, że trzeba co jakis czas cos zmienić, ale.....
      • awo Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 05.02.02, 13:26
        dlaczego red. nie odpowiada? Czyżby wszyscy zajmowali sie wyszukiwaniem
        tych małych niebieskich i nie mieli czasu na kontakt z czytelnikiem????
        • Gość: Homar Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.02, 13:39
          hej, awo nie goraczkuj sie :)
          poczytaj watek "brzydka Wyborcza" sprzed ok. 2 miesiecy.
          Co do wygladu gazety - to przyszlo z gory i jest rzeczywiscie wilekim gniotem
          Pozdr
          • awo Czekamy na odpowiedź!!! 05.02.02, 14:14
            Przeczytałam, dzięki.
            Może więc najwyższy czas, aby ktos nam odpowiedział, eheu??
            chyba, że redakcja uważa, że my to sami konkurenci.
            Pzdr. mimo wszystko.
            • repo Re: Żądamy odpowiedzi!!! 05.02.02, 14:25
              solidaryzując się z Awą!!!Pozdrowienia.
              • awo Re: Żądamy odpowiedzi!!! 05.02.02, 15:55
                A red. nadal milczy...
                Czyżbyscie Wy, drodzy red., też mieli negatywne zdanie o w/w zmianach? tylko nie mogli go publicznie ujawnić?
                Czyżby należało pisać do "centrali"???
                Proponuje głosowanie wsród naszych ukochanych dziennikarzy, kto za, a kto..
                Tylko teraz żadnych wykrętnych odpowiedzi z red_ na początku,
                bardzo prosimy o osobiste wypowiedzi (he, he).
                Ciekawe, czy istnieje wolnosć słowa wsród przedstawicieli prasy.
              • awo Re: Żądamy odpowiedzi!!! 05.02.02, 16:27
                hm... hm...
                kto kogo przetrzyma??
                • Gość: acho Re: Żądamy odpowiedzi!!! IP: *.wroc.gazeta.pl 06.02.02, 13:19
                  Dopiero teraz zobaczyłem te żądania...
                  Dlaczego uważasz, że „te małe niebieskie” są głupie?
                  Czytam je, sam piszę rzadko, bom pozbawion talentu do małych form :-), i
                  uważam, że zdecydowana większość jest fajna.
                  Pozdr.
                  acho
    • Gość: macio Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.eck-sa.krakow.pl 06.02.02, 12:37
      Jeżeli już mam się do czegoś przyczepić,
      to proponuję zainwestować w nowy serwer www.
      Ten się już zapycha i niepodobieństwem jest
      wejście na fora w godzinach największego
      obciążenia (czytaj: biurowych godzin pracy ;).
    • hubar Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 07.02.02, 14:11
      Ja wnoszę skargę na skandaliczny poziom wypowiedzi W-szawiaków, tylko po to aby
      Was przegonić.

www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
      dzial=0511&forum=WARSZAWA&wid=1014696&aid=1014696

pozdrowy z Łodzi www.kfl.prv.pl
    • Gość: nell Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 10.197.112.* 07.02.02, 15:17
      Redakcja FAKTÓW zajęła się trucicielem z Pafawagu i mówili o tym w TVP, dzisiaj
      wyjątkowo nie śmierdzi.
      Odlewnia podobno nie miała stosownych zezwoleń.
      I co na to redakcja GW, dla was to nie temat ?
      • Gość: red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroc.gazeta.pl 07.02.02, 18:01
        Zanotowalismy.
    • Gość: COGITO Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.02, 19:08
      Myślę, że radakcja powinna skupić swoją uwagę na temat wątku "XIII LICEUM IM.
      HRABIEGO ALEKSANDRA FREDRY". Są tam szargana nazwiska nauczycieli... Nie jestem
      absolwentem tej szkoły, ale to co wyprawiają ci ludzie i obrażają swoich
      nauczycieli to jakaś przesada. Proponuję oślą ławkę...
    • Gość: Homar Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.02.02, 20:15
      Nareszcie znalazlem... ale zakurzona ta ksiega!

Redakcjo!
      Chcialbym powiedziec, ze nie wywiazujecie sie z obietnicy rozstrzygniecia
      konkursu, to jedno, a poza tym utknela sprawa hasla "wejsciowego" na impreze.
      Wybierzcie kilka z naszych propozycji, a my juz zaglosujemy dalej. Howgh
    • Gość: ken Gazeta z CD IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.03.02, 22:05
      Musicie coś zrobić z wydaniami takiej gazety. Nie może być tak, że wychodząc z
      domu o godz. 10:00 nie jestem w stanie dostać gazety w ŻADNYM kiosku. A wy się
      cieszycie, bo zszedł wam cały nakład. Zróbcie do licha albo wiekszy nakład,
      albo cenę dużo wiekszą, albo rozróżnienie na wydanie z cd i bez cd. Jeśli
      jeszcze raz tak nas urządzicie pomyślimy o zmianie codziennego rytuału z
      kupowania WYBORCZEJ na kupowanie SŁOWA.
      • Gość: Janek Re: Gazeta z CD IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.02, 22:54
        Masz rację. Jutro kupuję Słowo. CeDe-ki kasują normalnych.
    • Gość: lula Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.02, 23:47
      Brednie jakie ukazały się na pierwszej stronie dzisiejszej gazety są straszne !
      Jeśli nie macie tematów i jedyną sensacją jest widoczny tylko z Waszego balkonu
      napis to współczuje. Nie sądzę aby sama wymyśliła to red. Saraczyńska, którą
      szanuje. Myślę, że mogła to być red. Maciejwska, która lubi stwarzać sztuczne
      problemy - vidę "pa" czy "jakieś tam" " - węże", które interesowały tylko ją i
      paru gości z PRONU lub moja faworyta - niejaka red. Matuszewska - która
      wypisuje straszne brednie o kinie, na którym się kompletnie nie zna ...
      Więc żalę się na to i tradycyjnie, choć bez odzewu na debilne niebieskie
      kwadraty, które powodują, że przypominacie super - expres

pozdrawiam nie wszystkich
      pozdrawiam egoistę
      raczej bez odbioru
      lula
      • Gość: wędzonka A propos P. Maciejewskiej... IP: 156.24.117.* 06.03.02, 20:16
        Droga redakcjo, prosze dac cynk w/w osobie ze od jakiegos czasu czeka tu na forum
        specjalnie dla niej krotki post z pytaniem, dla ulatwienia podsylam jego adres
        ponizej:

dzial=0511&forum=WROCLAW&wid=1156385&aid=1156385

W razie przedwczesnych obaw: post zawiera tylko dwa krotkie zdania, szczere
        pozdrowienie, i byc moze jakis blad, ale sens mimo to powinien byc zrozumialy.
        Nie rozumiem wiec dlaczego nikt do dzis nie szepnal o nim P. Maciejewskiej nawet
        slowka! Czy Wy sie tam w tej redakcji az tak bardzo nie lubicie???

Pozdrawiam!
        • Gość: piegdoń Re: A propos P. Maciejewskiej... IP: *.wroc.gazeta.pl 06.03.02, 22:12
          Ostanio coraz jej mniej, bo pisze książkę i ma straszliwe terminy ustanowione przez wydwanictwo, ale
          dociskamy Beatę w wiadomej sprawie (rozumiem, że chodzi o listę obiektów zagrabionych)
          b.
          • Gość: wędzonka Re: A propos P. Maciejewskiej... IP: 156.24.231.* 09.03.02, 05:46
            Gość portalu: piegdoń napisał(a):

> Ostanio coraz jej mniej, bo pisze książkę i ma straszliwe terminy ustanowione p
            > rzez wydwanictwo, ale
            > dociskamy Beatę w wiadomej sprawie (rozumiem, że chodzi o listę obiektów zagrab
            > ionych)
            > b.

Eeekstraaa! Trzymam za slowo i cierpliwie czekam! :)
            A w miedzyczasie szukam co smaczniejszych cytatow do przypominania o sprawie,
            zeby ktos mi nie zarzucil ze interesu nie pilnuje! :)

Pozdrawiam!
    • kombos Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 09.03.02, 11:34
      skuter dla postmoderma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • szarykot Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 19.03.02, 18:35
        mleko dla Szarego Kota!!!!!!!!!!!
        • szarykot Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 19.03.02, 18:36
          ...tylko nie chudsze niż 1,5% proszę.
          • kinga!!! Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 02.04.02, 12:45
            może by tak zmienić recenzanta teatralnego (czyt. L.Pułka) i większy skrawek
            gazety dla Forum :)
            • arvena Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 02.04.02, 13:00
              popieram- więcej Forum w Gazecie:)
              • samozycie Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 04.04.02, 14:02
                Wlasnie... ja dzieki forum w gazecie tu trafilam.
      • biceps Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław 12.06.02, 13:22
        I dla twojego starego :)
    • Gość: do red Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 15:06

> ciągle o tym Pułce - nudni jesteście
      nie chcemy byc nudni - mam pytanie i zal do red. dlaczego nie
      relacjonujecie spotkan B.Zdrojewskiego / posla / z mieszkancami osiedli
      - ostatnio na Stablowicach , spotkania sa bardzo ciekawe - moja mama
      wrocila z takiego spotkania zachwycona .
    • Gość: Pafik Przenosiny watku IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 28.05.02, 19:25
      Jako osoba najbardziej uprawniona ;) wnosze o przeniesienie tego watku...

dzial=0511&forum=186&wid=60&aut=+Pafik&aid=60

... na podforum rowerowe.

Pozdrawiam!
      • Gość: red Re: Przenosiny watku IP: *.wroc.gazeta.pl 29.05.02, 13:35
        Prosze bardzo:
        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=501&wid=60&aut=+Pafik&aid=60
        r.
    • Gość: Dorota Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: 217.96.82.* 12.06.02, 09:15
      szkoda ,ze tak mało pisze się na temat kryzysu w słuzbie zdrowia w brakuje na
      Dolnym sląsku juz wszystkiego.Może ktoś zechce odwiedzić wrocławskich i
      dolnośląskich lekarzy i porozmaiwać.A może społeczeństwu nie zależy na zdrowiu
      a wolą czytać np o brazylijskich serialach?
    • Gość: yacho 11 Re: Książka skarg i zażaleń Forum Wrocław IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 18:06
      redakcjo - dlaczego nie ma sesji na zywo w gazecie ?? jakie sa
      przyczyny,jezeli mozna sie dowiedziec wycofania sie red z tego fajnego
      pomyslu ???
    • Gość: jacek "Anioł Śmierci " IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 10:12
      W Pogotowiu w Kudowie Zdroj, dalej działa "Anioł Śmierci",03.07.2002r.uśmiercił
      Asię Bielawską z d. Opas, była w 7 miesiącu ciąży. Kto następny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka