Dodaj do ulubionych

Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu

12.11.08, 13:36
Taaka Ynwestycja i sie psuje??? Apartamenta za mylyiony sie psujom...niedowiary :D
Obserwuj wątek
    • Gość: . Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.nsn-inter.net 12.11.08, 13:43
      oni przynajmniej oddaja mieszkania w jakims tam terminie nie to co Energomontaż
      i ich piękna inwestycja Legnicka Park Popowice.
      Chcecie zobaczyc jak tu jest wesoło to zapraszam na ich forum pod adresem
      www.legnicka.pl
      • bogulo2 Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 14:30
        tak to już bywa jak się kupuje dziurę w ziemi i obietnicę. Ale ludzie to lubią, tak jak obietnice emerytury, obietnice polityków i inne obietnice. Wierzą w to i g*wno z tego mają.
        • Gość: M Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 17:30
          kretyn
          • bogulo2 Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 18:18
            Miło mi.
            Bogo jestem
            • Gość: Nareszcie hahaha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.08, 02:22
              to sie posmialem. Widze coraz wiecej kretynow zaglada na to forum i jeszcze chca
              sie bratac :D

Ale wyczucie fasonu musze przyznac "w deche" :) podobalo sie
        • Gość: Adam Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.silesialan.pl 12.11.08, 18:02
          "Kupię mieszkanie w Poznaniu. Preferowana kamienica w centrum lub jeżycach w
          ładnym miejscu, min 3 pokoje, do 80m2, cena do: w 2008 3500zł/m2, w 2009
          3000zł/m2, w 2010 2500zł/m2"

Kup se od razu przyczepę kempingową w promocji z toy-toy'em jak myślisz o kupnie
          kamienicy za 3000zł. Przeszacowane to są pokoje w blokowiskach z wielkiej płyty
          z ciemną kuchnią na parterze a nie kamienice w centrum.
          Niektórzy się powinni obudzić albo do końca życia będą z mamą mieszkać.
          • bogulo2 Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 18:22
            No tak. Zapomniałem, że posiadanie rodziców, a co gorsza mieszkanie z nimi jest uwłaczające. Powinienem się wstydzić. A frajer to ze mnie straszny...taki, że hoho. Jak mogłem być tak GŁUPI i nie zaciagnąć się w lipcu/sierpniu we frankach na pół miliona na apartamenta...przegrałem życie...olaboga.

pożyjemy zobaczymy adaś kto skończy w "tojtoju", komu zaczną puszczać zwieracze - panie inwestorze.
          • obinobi Nie psiocz na wielką płytę 12.11.08, 18:35
            Patrząc na jakość budynków Archicomu to wielka płyta jest jakościowo dobrą
            budowlą. Nie tylko Archicom puszcza takie buble inni developerzy też, ale jak
            już ktoś wspomniał kupowało się dziurę w ziemi to się ma.
          • Gość: HM_ Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.07.09, 13:38
            Możesz się śmiać ale ja kupiłem w 2009 roku mieszkanie w cenie tej zaproponowanej przez Bogo i gwarantuję Ci, że jakbyś je zobaczył i nie znał ceny,to powiedziałbyś, że metr2 był warty 2 x więcej. Jedyne co, to musiałem je pomalować. Tak więc okazje się zdarzają.
      • Gość: dendrolog Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 23:12
        Pani rzecznik mowi nieprawde i powinna sie wstydzic swoich bredni. Ponizej adres
        forum Zielonej Wyspy, tu mozna poznac wieksza czesc prawdy dotyczaca tego
        osiedla. Zapraszam do lektury.

www.stronska.fora.pl/
        • zuzanna.brasso Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 27.01.09, 17:41
          ktoś zna prawników specjalizujących się w uspokajaniu pracowników
          archicomu??? miałam pecha pracować dla nich bezpośrednio, styl pracy
          pani rzecznik(a raczejżecznik, biorąc pod uwagę, że na stronce o
          sztuce piszą wernisaż przez ,,rz")pokazała mi i to na piśmie, na ile
          ja stać, a prezes....no cóż, kryzys na rynku developerów to coś dla
          ludzi o mocnych nerwach...bez szcegółów, bo niezłe fantasy możnaby
          napisać sklejne z samych wypowiedzi powyższego...tylko tyle, że ivch
          głównym argumentem są prymitywne plotki i odgólny brak przepływu
          jakichkolwiek informacji, nazywany pomyłkami i przypadkami,
          niezwykle celowymi...pozdrawiam.....
    • Gość: znawca rynku Flaszki, kałuże moczu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 13:45
      Gdy kilka miesięcy temu oglądałem lokale w budynku E, w jednej z
      kawalerek, w przedpokoju, można było się natknąć na swojski widok -
      pusta flaszka od Smirnoffa (1 l) i równie pusty kartonik po soku a w
      rogu - kałuża moczu wsiąkająca w nowo wylaną posadzkę. No i ten
      zapach... A feeee!

• Gość: gościu Re: Flaszki, kałuże moczu. IP: 195.205.147.* 12.11.08, 14:39
        miałem to samo ale schowane w szachcie instalacyjnym.
        wypowiedź Pani rzecznik to żenada. jak może się pojawić grzyb w
        mieszkaniu z okanami wyposażonymi w listwy higrosterowne a
        wentylacja w mieszkaniu jest mechaniczna??? Archicom nie wywiazuje
        się z umowy co do wykończenia a papla coś o duzych wymaganiach
        klientów. ja chce tylko za co zapłaciłem.niczego więcej.nie będe
        sponsorował firmy Archicom. dziady, dziady, dziady.nic dodać nic ująć
      • nazimno Noooo, to sie zmieniloooooo! 12.11.08, 17:37

Juz nie zwykla czysciocha tylko Smirnoff litrowy.

Nareszcie kolesie budowlancy osiagneli jakis poziom!
        Klasa robotnicza dokonala awansu dziejowego.

Daaaawnooooo temu to kolesie-towarzysze z Komitetow Wojewodzkich
        PZPR pili szampany (ruskie) i koniak (armenski) w imie
        hasla "proletariusze wszystkich krajow laczcie sie".

Doly partyjne pily wowczas przewaznie zwykla czyscioche.
        A dzis, prosze jak sie poprawilo!
        • bogulo2 Re: Noooo, to sie zmieniloooooo! 12.11.08, 18:24
          To oznaka nie liczenia się z kosztami budowy :)
    • Gość: strażak Sam Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:35
      z tym, że na drugim zdjęciu rury i ściana są pomalowane masą ognioochronną Coating (maluje się rury niepalne na długości 30cm i kwadrat w okół 30x30cm celem uniknięcia przedostania się ognia do sąsiedniego pomieszczenia w razie pożaru). Fakt można by podkuć i to zrobić a później płytą zasłonić ale i tak za plus za takie rozwiązania dla dewelopera.
    • Gość: gant zaprasza Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 193.239.59.* 12.11.08, 14:40
      Ludzie ze Strońskiej niech przyjadą na Kaszubską i zobaczą jak jest zdewastowany
      budynek który jeszcze nie został oddany do użytku!!!
      Zapraszamy serdecznie na Kaszubska 15 i na forum www.kaszubska15.forum777.com. U
      nas nawet nie ma numeru bloku, o wycieraczkę trzeba było się prosić, dziury w
      elewacji są wielkości piłki do nogi a winda 2 tygodnie temu cała była
      wysmarowana fekaliami!!!
      Może tym faktem ktość z GW by sie zainteresował. Pani Agata z działu kultury
      zamiast pisać jedynie o cudowanym muralu remeda (www.artuscizewnetrzni.art.pl)
      na ulicy ptasiej powinna podsunąc temat tego developera kolegom z pracy.
      pozdrawiam i łączę się w bólu ze wszystkimi których nabili developerzy w butelkę.
      • Gość: Gosc Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.08, 19:24
        Obawiam sie, że takich sytuacji jest znacznie więcej. Pokazane zdjęcia (w
        artykule) to nic strasznego - zapraszam do osiedla zlota podkowa budowanego
        przez Rafin - podobne kwiatki (albo gorsze) też są. Dodać do tego nalezy
        opóźnienia, drobne zmiany w planach (np mniejszy balkon o 4 m2, albo ogrodek o
        10 m2 itp. itd.)
    • Gość: w Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 78.8.8.* 12.11.08, 14:41
      polecam wiecej zdjec na

mieszkania-w-archicomie.pl
      • Gość: wrocus Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.chello.pl 16.11.08, 20:35
        Witam!

Świeższe zdjęćia mieszkań Archicomu gdzie Generalnym Wykonawcą był WROBIS są na
        tej stronie:

www.mieszkania-w-archicomie.ocom.pl/
        Pozdrawiam.
    • Gość: bimbo Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 195.205.147.* 12.11.08, 14:57
      masakra.poszli na ilość a nie na jokość.a tak sie chwalą na swojej
      stronce nagrodami.swoją droga ciekawe czy rzecznik była chociaz raz
      na budowie.
    • Gość: gonzo Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 195.205.147.* 12.11.08, 15:02
      po prostu syf. po takiej firmie można sie spodziewać czegos
      lepszego.nie polecam tej firmy nikomu.widzą tylko kasę a klienta
      mają gdzieś.byle tylko podpisać umowę, wpłacic kasę a potem
      alternatywy 4.
    • Gość: donald Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 195.205.147.* 12.11.08, 15:05
      czego mozna sie spodziwac skoro nikt z archicomu tego nie
      nadzorował.oddali budynek do wkykonania firmie wrobis.a oni robili
      co chcieli.zresztą co takie panienki z biura moga sprawdzać i
      pilnować.brak mi slów. jak zobaczyłem swoje odrapane okna i drzwi i
      brak kątów to mnie trafiło.partacze.
    • Gość: Z Mieszkania z okresu boomu - najdroższe i najgorsze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.08, 15:16
      Przestrzegam przed kupowaniem mieszkań budowanych w okresie gorączki na rynku
      nieruchomości ok. od końca 2005 do początku 2008. Z jednej strony klienci
      kupowali wszystko co popadnie i to na etapie dziury w ziemi, z drugiej fachowcy
      pouciekali za granicę, a na budowach pracowali ludzie z ulicy. Czego się można
      po tym spodziewać, sami widzicie. Nie jest to problem tylko Archicomu.
    • Gość: znawca No przeciez jak jest wyspa to i woda musi byc IP: 159.134.203.* 12.11.08, 15:44
      co nie?>
      • Gość: bf109 Re: No przeciez jak jest wyspa to i woda musi byc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 11:30
        Dosłownie wyspa w morzu błota, szkoda że nikt nie pisze o ulicach
        osiedlowych w tamtej okolicy, jakieś betonowe płyty, zero
        oświetlenia, samochody stoją jak chcą (czy mogą...), po prostu jakaś
        mieszanka alternatywy 4 i mad maxa.
        • Gość: Marcin hahaha :D IP: 92.244.56.* 13.11.08, 22:24
          > mieszanka alternatywy 4 i mad maxa.
    • hana.pl Stan dzwigow osobowych!!! 12.11.08, 15:51
      Dziekuje P Walczakowi,ze poruszyl temat tego osiedla. Przylaczam sie do opini
      wszystkich internautow. Chcialabym dodatkowo poruszyc temat wind. Winda o ile
      wogole dziala to chodzi jakby schodzila wielka lawina. Ale najczesciej nie
      dziala. Mieszkam z rodzina na osiedlu Zielona Wyspa od 2 miesiecy i od samego
      poczatku co najmiej kilka razy w tygodniu wzywamy pogotowie dzwigowe. Wciaz
      sie nam obiecuje, ze dzwig zostanie wymieniony lub naprawiony... Ciagle
      cierpliwie czekamy. Jak zwyke u nas w kraju musi chyba dojsc do tragedii, zeby
      ktos cos z tym zrobil. Nie wspomne o nieszczelnych oknach, nie dzialajacym
      domofonie no i oczywiscie 3 podejciach do odbioru bo tak byly krzywe sciany!
    • szkolski Archicom + wrobis = skandal 12.11.08, 16:30
      ZAKUPILEM 2 MIESZKANIA NA OSIEDLU ZIELONA WYSPA. Stan obydwu pozostawia wiele do zyczenia. W dodatku Kierownik Działu Obslugi Gwarancyjne, pan Roman Sobczak w spsob lekcewazacy odpowiada na wysylane listy, na sile szukajac oszczednosci naszym kosztem i nie wykazuje zadnej woli pomocy.
      TAK NA PRAWDE ZOBACZYCIE CO JEST NIE TAK DOPIERO PO PRZEPROWADZCE DO MIESZKAN. windy nigdy nie dzialaja, sa zle zamontowane drzwi balkonowe (dla zwyklego smiertelnika jest to niewidoczne)i podczas deszczu woda wlewa sie do salonu, wumuszona wentylacja jest tak glosna ze unimozliwa normalne przebywanie w mieszkaniu itd.
    • rokets_w Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 16:56
      Uważam,że należy zmienić ustawę. Spółdzielnie czy jak tam zwał tych co budują
      osiedla czy poszczególne budynki niech budują za swoją kasę A po wybudowaniu
      sprzedają. Jeśli zrobią dobra robotę i nie będzie usterek nie będą mieli
      problemów ze sprzedażą. A jak fuchę odstawią to zbankrutują bo nikt tego nie
      kupi.Ale jaki rząd takie i ustawy zawsze ten na końcu jest bity po kieszeni i dupie.
    • Gość: mądrala mądry polak po szkodzie??? IP: *.pam.szczecin.pl 12.11.08, 19:50
      a widzicie - zachciało się mieszkania w bloku w "mieście", to macie syf za 8000
      za m2. trzeba było wydać te pieniądze na działkę budowlaną i postawić luksusowy
      dom jednorodzinny - wychodzi 3x taniej, a dokładnie widzi się, co i jak budują.
      i jak coś jest źle zrobione to poprawka, albo nie ma pieniędzy.
    • Gość: re Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.lanet.net.pl 12.11.08, 21:07
      teraz to same mądrale się odzywają, a trzeba było popytać na
      jagodnie czy są zadowoleni z Archicomu, już od kilku lat wiadomo, że
      tam klienci są niezadowoleni
      • Gość: Herbowa Intakus też nie umie budować IP: *.lanet.net.pl 12.11.08, 21:24
        Polecam tez firmę INTAKUS, która w roku 2000 oddała jeszcze większy
        BUBEL budowlany na ul Olszewskiego 23 (S-nia WRZOS). Każdy miał po
        parę remontów kapitalnych a juz szczytem są ostatnie piętra -
        mieszkania poddaszowe,gdzie są SAME DACHÓWKI BEZ ŻADNEJ FOLII I
        OCIEPLENIA. Ostatnie pietra jeszcze cały czas w zimie mają zimno a w
        lecie Saharę. Więźba konstrukcyjna dachowa spięta 1 gwoździem od
        skrzynek falowała w takt wiatrów.Życzymy Prezesom takich firm
        wszystkiego najgorszego i samych nieprzespanych nocy.
    • truten.zenobi oni nie mają się czym przejmować 12.11.08, 22:25
      mieli marże pewnie 50% to stać ich teraz na adwokatów a was?
      • Gość: tuptuś Re: oni nie mają się czym przejmować IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.08, 01:00
        > mieli marże pewnie 50%

he he chyba 150...
    • mcc Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 23:32
      To przyjedzcie i poogladajcie wyczyny krakowskiego Salwatora w Warszawie na
      Mehoffera 103
    • Gość: faktor8 Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.08, 11:18
      Zanim wybrałem swojego dewelopra (też nie jest idealny), byłem o
      krok od podpisania umowy z ArchiComem. Gdyby nie to, że nie
      spodobało mi się, że AC robił łaskę sprzedając mi mieszkanie za 500
      tys. sprawa skończyła by się zupełnie inaczej. Ale im zupełnie
      odbiło!! Mieszkania oddawali dużo później (a też mieli duży
      poślizg), całą kasę chcieli od razu a do tego nawet telefonów nie
      odbierali. Myślałem, że chociaż mieszkania są lepsze od tego jakie
      ostatecznie kupiłem. A tu taka niespodzianka!! Powiem Wam, że
      deweloperzy w pełni sobie zasłużyli na rozpoczynający się zastój na
      rynku. Szkoda tylko, że niczego to ich nie nauczy.
      • Gość: Michal Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.eranet.pl 13.11.08, 22:46
        Witam

Chcialbym wniesc troche inny glos w tej dyskusji. Posiadam
        mieszkanie zarowno na zielonej wyspie oraz na jagodnie. W obu
        przypadkach developerem jest archicom. Po pierwsze, każde z tych
        mieszkań jest w bardzo dobrym stanie, generalnie nie bylo zadnych
        usterek. W jednym z nich mieszkam od dwoch lat i w tym czasie nie
        wydarzylo sie absolutnie nic. Po drugie nie mialem nigdy problemow z
        archicomem a nawet szli bardzo na reke, np zaplacielem za mieszkanie
        na miesiac przed odbiorem (ok 7 miesiecy od podpisania umowy, gdzie
        wplacilem bardzo malutka zaliczke - generalnie nawet nie za 1m2).
        Reasumujac osobiscie uwazam ze archicom to bardzo dobry developer i
        we wroclawiu nie kupulbim mieszkania od innej firmy.

Pozdrawiam
    • Gość: Sternik Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.wro.vectranet.pl 13.11.08, 18:54
      Dla porównania polecam rezydencję "Apart" budowaną przez nie tak
      znaną jak Archicom wrocławską firmę Deka Inwestycje. Lokalizacja
      dużo lepsza, a 5 minut drogi od Strońskiej. Proszę samemu się
      przekonać, że jeśli chodzi o jakość zastosowanych materiałów,
      wykończenie nie wspominając o estetyce to dwa różne światy.
      Spędziłem na "Zielonej Wyspie" ostatnie dwa lata i znam ją od
      środka. Absolutnie nie jest moim zamiarem obrzydzanie tej inwestycji
      szczęśliwym posiadaczom mieszkań ale przekonajcie się sami, że
      powiedzenie "duży może więcej" wcale nie znaczy lepiej.
    • Gość: Goście Zainwestowaliśmy nasze pieniądze dużo lepiej IP: *.wro.vectranet.pl 13.11.08, 21:50
      Prawdziwe apartamenty może trochę drożej ale jak czytamy wasze
      opinie to nie żałujemy, że wybraliśmy Apart na ul. Przystankowej.
      Polecamy.
      • Gość: gostek Re: Zainwestowaliśmy nasze pieniądze dużo lepiej IP: *.220-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.11.08, 22:41
        buahahaha
        nie ma to jak autoreklama...jak takie cudowne te Apart na przystankowej to
        ciekawe czemu nie sprzedane....juz 2 lata temu zaczynali budowę...
        Zjedz z ceny developerku a nie naganiaj na forum.Dasz normalną cenę-dostosowaną
        do obecnych warunków na rynku a klient sie znajdzie.
    • Gość: fv Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.e-wro.net.pl 13.11.08, 23:37
      zatęsknicie jeszcze ludzie za wielką płytą.
      • Gość: anty_archicom Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.08, 19:41
        "Na przekazanych ponad 100 mieszkań procent bardzo niezadowolonych klientów jest
        nikły, ale ich glos jest dominujący."

NIKŁY procent? KIPNA! ludziom się nie chce z wami użerać, śpiesza się żeby
        zamieszkać, wolą usunąc usterki we własnym zakresie, Stąd tylko nieliczni
        decydują się na wojnę o to co im sie słusznie nalezy, Kidyś archicom to była
        firma o dużej renomie, Ale te czasy - jak widze - minely
        • Gość: Adaś Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.08, 20:05
          do Przedmówcy! to jest jeszcze lepsze:
          "Często jednak klienci odbierając mieszkanie, spodziewają się znacznie więcej,
          niż wynika to zapisów umowy. " baaaaardzo dziekuje tej inteligentnej pani za
          wyjasnienie, sam bym na to nie wpadł , Grzyb na scienach , krzywe sciany i
          sufity , etc - to wszystko wynika z umowy? Klient powinien za cięzkie pieniadze
          jakie bierze archicom spodziewać się slamsu?? o to pańci rzecznik chodzi? I
          jeszcze ma stać pokornie z czapką w reku i się kłaniać, ARCHICOM - omijać
          szerokim łukiem,
        • Gość: Z Dobrzykowic Ku przestrodze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.09, 13:18
          Witam wszystkich czytelników,
          zdecydowałem się umieścić tutaj swoją opinię o Archicomie ku przestrodze
          wszystkich potencjalnych klientów tego dewelopera.
          Jestem mieszkańcem osiedla Dobrzykowice Park i chciałbym krótko opisać jak
          wygląda podejście tego dewelopera do klientów i jak wyglądają moje kontakty z
          tym deweloperem.
          Po długim i żmudnym procesie szukania działki lub domu zdecydowałem się na zakup
          domu w Dobrzykowicach bo dałem się nabrać na "markę i renomę" tego dewelopera.
          Kontakty z tą firmą można podzielić na trzy etapy: ETAP I do podpisania umowy
          przedwstępnej i zapłaty za dom. Etap pełen umizgów, udawanego profesjonalizmu,
          haseł w stylu "jakim to renomowanym deweloperem jesteśmy, jak to dbamy o klienta
          och, ach, spotkania na skinienie palcem, reklamówki z folderami i winem - mówiąc
          krótko - zabiegi godowe. ETAP II po otrzymaniu pieniędzy - ochłodzenie relacji,
          ze wszystkiego robienie łaski, nawet najdrobniejsze odstępstwa od projektu i
          usprawnienia domu graniczą z cudem. ETAP III - po podpisaniu aktu - stawanie
          tzw. otworem do klienta - którym otworem każdy pewnie się domyśla. Tak się
          składa, że niestety dotarłem do etapu trzeciego i - deweloper w postaci swoich
          "opiekunów klienta" zlewa totalnie wszystkie sprawy. Telefony nie są odbierane i
          nikt nie oddzwania, trzeba dzwonić z numerów ukrytych. Na maile nikt nie
          odpowiada. Zaległe sprawy leżą odłogiem. Do dnia dzisiejszego większość
          mieszkańców nie ma wody - część obrotnych załatwiła sobie na dziko z ZGK
          podpięcie. Deweloper nie załatwił w tym temacie formalności przekazania
          infrastruktury. Podobnie sprawa prądu - z tych samych powodów domy zasilane są
          tylko z budowy, prąd wyłączany jest nagminnie dzień w dzień, notoryczne spadki
          napięcia przyczyniają się do uszkodzeń sprzętu RTV i AGD - u mnie wieża z 3000
          zł do wyrzucenia. Skandalicznie wysokie i wciąż rosnące opłaty za zarząd
          nieruchomością, którego de facto nie ma. Deweloper powołując się na
          niejednoznaczne zapisy w umowach wciąż winduje opłaty. Za ścieki np. liczy sobie
          15 zł / m3 !!! Najdroższe ścieki w unii chyba. Zarządu jako takiego nie ma wcale
          - pani na portierni jest do wszystkiego i do niczego, bo oprócz tzw ochrony
          zajmuje się sprzątaniem (okazjonalnie), więc w tym czasie dostęp do osiedla jest
          dla wszystkich lub nie ma go wcale bo nikogo nie ma na portierni. Odśnieżanie w
          zimie ogranicza się do pociągnięcia szufelką chodników na szerokość obuwia -
          trzeba drobić jak gejsza. I inkasują za to ponad 190 zł. Ponieważ budowa ma się
          ku końcowi chcą teraz kosztem mieszkańców (+ 60 zł/mies.) chronić osiedle przez
          całą dobę - 60 zł to koszt ochrony w jakiejkolwiek firmie całego domu z
          monitoringiem !!! Oczywiście na sprzeciwy mieszkańców zapewne będzie brak reakcji.
          Teraz kilka słów o jakości wykonania domów:
          - notorycznie pękający tynk na elewacjach !!!
          - notorycznie przeciekające dachy - nad garażem i w domu
          - notoryczne usterki stolarki okiennej - okna są niezgodne z normą bo są po
          prostu zbyt duże jak na jedno skrzydło, które jest zbyt obciążane. Tak się
          składa że pracownica Archicomu i jej mamusia mieszkające na osiedlu mają okna
          dwuskrzydłowe - ciekawe czemu ...? Dwa domy na osiedlu, bez trudu da się zauważyć.
          - notoryczne usterki domofonu
          - domy wykonane bez docieplenia - sami w certyfikacie zalecają docieplenie, ale
          nie wykonują tego bo szkoda kasy
          - źle izolowane poddasza - oszczędzono na wełnie i latem na górze ukrop, w zimie
          wiatr hula ...
          - wentylacja w domu jest totalną porażką ... !!!

Zamieszczam te informacje ku przestrodze innych. Kupiłem ten dom bo szkoda było
          mi nerwów na budowanie samemu. Dziś z perspektyway czasu nerwów jakich
          przysparza Archicom starczyłoby na budowę dwóch domów, więc przestrzegam,
          zwłaszcza że domy w następnym etapie ze względu na niższe ceny mają zdaniem
          budowlańców jeszcze gorszą jakość, deweloper musi wyjść na swoje, więc
          oszczędzano na czym popadło.
          Przestrzegam !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: wrocus Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.chello.pl 15.11.08, 18:34
      Witam!

Zdjęcia z Osiedla Zielona Wyspa. Link informacyjny dla ludzi którzy mają zamiar
      kupić tam mieszkania za błahe 7-8tyś zł. Pozdrawiam

• wrocus66 Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 15.11.08, 19:21
      Witam!

Zdjęcia z Osiedla Zielona Wyspa. Link informacyjny dla ludzi którzy mają
      zamiar kupić tam mieszkania za błahe 7-8tyś zł. Pozdrawiam

• wrocus66 Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 15.11.08, 19:44
      Witam!

Zdjęcia z Osiedla Zielona Wyspa. Link informacyjny dla ludzi którzy mają
      zamiar kupić tam mieszkania za błahe 7-8tyś zł. Pozdrawiam