bogulo2 12.11.08, 13:36 Taaka Ynwestycja i sie psuje??? Apartamenta za mylyiony sie psujom...niedowiary :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.nsn-inter.net 12.11.08, 13:43 oni przynajmniej oddaja mieszkania w jakims tam terminie nie to co Energomontaż i ich piękna inwestycja Legnicka Park Popowice. Chcecie zobaczyc jak tu jest wesoło to zapraszam na ich forum pod adresem www.legnicka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 14:30 tak to już bywa jak się kupuje dziurę w ziemi i obietnicę. Ale ludzie to lubią, tak jak obietnice emerytury, obietnice polityków i inne obietnice. Wierzą w to i g*wno z tego mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 17:30 kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 18:18 Miło mi. Bogo jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nareszcie hahaha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.08, 02:22 to sie posmialem. Widze coraz wiecej kretynow zaglada na to forum i jeszcze chca sie bratac :D Ale wyczucie fasonu musze przyznac "w deche" :) podobalo sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.silesialan.pl 12.11.08, 18:02 "Kupię mieszkanie w Poznaniu. Preferowana kamienica w centrum lub jeżycach w ładnym miejscu, min 3 pokoje, do 80m2, cena do: w 2008 3500zł/m2, w 2009 3000zł/m2, w 2010 2500zł/m2" Kup se od razu przyczepę kempingową w promocji z toy-toy'em jak myślisz o kupnie kamienicy za 3000zł. Przeszacowane to są pokoje w blokowiskach z wielkiej płyty z ciemną kuchnią na parterze a nie kamienice w centrum. Niektórzy się powinni obudzić albo do końca życia będą z mamą mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 18:22 No tak. Zapomniałem, że posiadanie rodziców, a co gorsza mieszkanie z nimi jest uwłaczające. Powinienem się wstydzić. A frajer to ze mnie straszny...taki, że hoho. Jak mogłem być tak GŁUPI i nie zaciagnąć się w lipcu/sierpniu we frankach na pół miliona na apartamenta...przegrałem życie...olaboga. pożyjemy zobaczymy adaś kto skończy w "tojtoju", komu zaczną puszczać zwieracze - panie inwestorze. Odpowiedz Link Zgłoś
obinobi Nie psiocz na wielką płytę 12.11.08, 18:35 Patrząc na jakość budynków Archicomu to wielka płyta jest jakościowo dobrą budowlą. Nie tylko Archicom puszcza takie buble inni developerzy też, ale jak już ktoś wspomniał kupowało się dziurę w ziemi to się ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.07.09, 13:38 Możesz się śmiać ale ja kupiłem w 2009 roku mieszkanie w cenie tej zaproponowanej przez Bogo i gwarantuję Ci, że jakbyś je zobaczył i nie znał ceny,to powiedziałbyś, że metr2 był warty 2 x więcej. Jedyne co, to musiałem je pomalować. Tak więc okazje się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dendrolog Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 23:12 Pani rzecznik mowi nieprawde i powinna sie wstydzic swoich bredni. Ponizej adres forum Zielonej Wyspy, tu mozna poznac wieksza czesc prawdy dotyczaca tego osiedla. Zapraszam do lektury. www.stronska.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna.brasso Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 27.01.09, 17:41 ktoś zna prawników specjalizujących się w uspokajaniu pracowników archicomu??? miałam pecha pracować dla nich bezpośrednio, styl pracy pani rzecznik(a raczejżecznik, biorąc pod uwagę, że na stronce o sztuce piszą wernisaż przez ,,rz")pokazała mi i to na piśmie, na ile ja stać, a prezes....no cóż, kryzys na rynku developerów to coś dla ludzi o mocnych nerwach...bez szcegółów, bo niezłe fantasy możnaby napisać sklejne z samych wypowiedzi powyższego...tylko tyle, że ivch głównym argumentem są prymitywne plotki i odgólny brak przepływu jakichkolwiek informacji, nazywany pomyłkami i przypadkami, niezwykle celowymi...pozdrawiam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca rynku Flaszki, kałuże moczu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 13:45 Gdy kilka miesięcy temu oglądałem lokale w budynku E, w jednej z kawalerek, w przedpokoju, można było się natknąć na swojski widok - pusta flaszka od Smirnoffa (1 l) i równie pusty kartonik po soku a w rogu - kałuża moczu wsiąkająca w nowo wylaną posadzkę. No i ten zapach... A feeee! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Flaszki, kałuże moczu. IP: 195.205.147.* 12.11.08, 14:39 miałem to samo ale schowane w szachcie instalacyjnym. wypowiedź Pani rzecznik to żenada. jak może się pojawić grzyb w mieszkaniu z okanami wyposażonymi w listwy higrosterowne a wentylacja w mieszkaniu jest mechaniczna??? Archicom nie wywiazuje się z umowy co do wykończenia a papla coś o duzych wymaganiach klientów. ja chce tylko za co zapłaciłem.niczego więcej.nie będe sponsorował firmy Archicom. dziady, dziady, dziady.nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Noooo, to sie zmieniloooooo! 12.11.08, 17:37 Juz nie zwykla czysciocha tylko Smirnoff litrowy. Nareszcie kolesie budowlancy osiagneli jakis poziom! Klasa robotnicza dokonala awansu dziejowego. Daaaawnooooo temu to kolesie-towarzysze z Komitetow Wojewodzkich PZPR pili szampany (ruskie) i koniak (armenski) w imie hasla "proletariusze wszystkich krajow laczcie sie". Doly partyjne pily wowczas przewaznie zwykla czyscioche. A dzis, prosze jak sie poprawilo! Odpowiedz Link Zgłoś
bogulo2 Re: Noooo, to sie zmieniloooooo! 12.11.08, 18:24 To oznaka nie liczenia się z kosztami budowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Sam Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:35 z tym, że na drugim zdjęciu rury i ściana są pomalowane masą ognioochronną Coating (maluje się rury niepalne na długości 30cm i kwadrat w okół 30x30cm celem uniknięcia przedostania się ognia do sąsiedniego pomieszczenia w razie pożaru). Fakt można by podkuć i to zrobić a później płytą zasłonić ale i tak za plus za takie rozwiązania dla dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gant zaprasza Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 193.239.59.* 12.11.08, 14:40 Ludzie ze Strońskiej niech przyjadą na Kaszubską i zobaczą jak jest zdewastowany budynek który jeszcze nie został oddany do użytku!!! Zapraszamy serdecznie na Kaszubska 15 i na forum www.kaszubska15.forum777.com. U nas nawet nie ma numeru bloku, o wycieraczkę trzeba było się prosić, dziury w elewacji są wielkości piłki do nogi a winda 2 tygodnie temu cała była wysmarowana fekaliami!!! Może tym faktem ktość z GW by sie zainteresował. Pani Agata z działu kultury zamiast pisać jedynie o cudowanym muralu remeda (www.artuscizewnetrzni.art.pl) na ulicy ptasiej powinna podsunąc temat tego developera kolegom z pracy. pozdrawiam i łączę się w bólu ze wszystkimi których nabili developerzy w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.11.08, 19:24 Obawiam sie, że takich sytuacji jest znacznie więcej. Pokazane zdjęcia (w artykule) to nic strasznego - zapraszam do osiedla zlota podkowa budowanego przez Rafin - podobne kwiatki (albo gorsze) też są. Dodać do tego nalezy opóźnienia, drobne zmiany w planach (np mniejszy balkon o 4 m2, albo ogrodek o 10 m2 itp. itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 78.8.8.* 12.11.08, 14:41 polecam wiecej zdjec na mieszkania-w-archicomie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocus Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.chello.pl 16.11.08, 20:35 Witam! Świeższe zdjęćia mieszkań Archicomu gdzie Generalnym Wykonawcą był WROBIS są na tej stronie: www.mieszkania-w-archicomie.ocom.pl/ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbo Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 195.205.147.* 12.11.08, 14:57 masakra.poszli na ilość a nie na jokość.a tak sie chwalą na swojej stronce nagrodami.swoją droga ciekawe czy rzecznik była chociaz raz na budowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 195.205.147.* 12.11.08, 15:02 po prostu syf. po takiej firmie można sie spodziewać czegos lepszego.nie polecam tej firmy nikomu.widzą tylko kasę a klienta mają gdzieś.byle tylko podpisać umowę, wpłacic kasę a potem alternatywy 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donald Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: 195.205.147.* 12.11.08, 15:05 czego mozna sie spodziwac skoro nikt z archicomu tego nie nadzorował.oddali budynek do wkykonania firmie wrobis.a oni robili co chcieli.zresztą co takie panienki z biura moga sprawdzać i pilnować.brak mi slów. jak zobaczyłem swoje odrapane okna i drzwi i brak kątów to mnie trafiło.partacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Mieszkania z okresu boomu - najdroższe i najgorsze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.08, 15:16 Przestrzegam przed kupowaniem mieszkań budowanych w okresie gorączki na rynku nieruchomości ok. od końca 2005 do początku 2008. Z jednej strony klienci kupowali wszystko co popadnie i to na etapie dziury w ziemi, z drugiej fachowcy pouciekali za granicę, a na budowach pracowali ludzie z ulicy. Czego się można po tym spodziewać, sami widzicie. Nie jest to problem tylko Archicomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca No przeciez jak jest wyspa to i woda musi byc IP: 159.134.203.* 12.11.08, 15:44 co nie?> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bf109 Re: No przeciez jak jest wyspa to i woda musi byc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 11:30 Dosłownie wyspa w morzu błota, szkoda że nikt nie pisze o ulicach osiedlowych w tamtej okolicy, jakieś betonowe płyty, zero oświetlenia, samochody stoją jak chcą (czy mogą...), po prostu jakaś mieszanka alternatywy 4 i mad maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin hahaha :D IP: 92.244.56.* 13.11.08, 22:24 > mieszanka alternatywy 4 i mad maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
hana.pl Stan dzwigow osobowych!!! 12.11.08, 15:51 Dziekuje P Walczakowi,ze poruszyl temat tego osiedla. Przylaczam sie do opini wszystkich internautow. Chcialabym dodatkowo poruszyc temat wind. Winda o ile wogole dziala to chodzi jakby schodzila wielka lawina. Ale najczesciej nie dziala. Mieszkam z rodzina na osiedlu Zielona Wyspa od 2 miesiecy i od samego poczatku co najmiej kilka razy w tygodniu wzywamy pogotowie dzwigowe. Wciaz sie nam obiecuje, ze dzwig zostanie wymieniony lub naprawiony... Ciagle cierpliwie czekamy. Jak zwyke u nas w kraju musi chyba dojsc do tragedii, zeby ktos cos z tym zrobil. Nie wspomne o nieszczelnych oknach, nie dzialajacym domofonie no i oczywiscie 3 podejciach do odbioru bo tak byly krzywe sciany! Odpowiedz Link Zgłoś
szkolski Archicom + wrobis = skandal 12.11.08, 16:30 ZAKUPILEM 2 MIESZKANIA NA OSIEDLU ZIELONA WYSPA. Stan obydwu pozostawia wiele do zyczenia. W dodatku Kierownik Działu Obslugi Gwarancyjne, pan Roman Sobczak w spsob lekcewazacy odpowiada na wysylane listy, na sile szukajac oszczednosci naszym kosztem i nie wykazuje zadnej woli pomocy. TAK NA PRAWDE ZOBACZYCIE CO JEST NIE TAK DOPIERO PO PRZEPROWADZCE DO MIESZKAN. windy nigdy nie dzialaja, sa zle zamontowane drzwi balkonowe (dla zwyklego smiertelnika jest to niewidoczne)i podczas deszczu woda wlewa sie do salonu, wumuszona wentylacja jest tak glosna ze unimozliwa normalne przebywanie w mieszkaniu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 16:56 Uważam,że należy zmienić ustawę. Spółdzielnie czy jak tam zwał tych co budują osiedla czy poszczególne budynki niech budują za swoją kasę A po wybudowaniu sprzedają. Jeśli zrobią dobra robotę i nie będzie usterek nie będą mieli problemów ze sprzedażą. A jak fuchę odstawią to zbankrutują bo nikt tego nie kupi.Ale jaki rząd takie i ustawy zawsze ten na końcu jest bity po kieszeni i dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala mądry polak po szkodzie??? IP: *.pam.szczecin.pl 12.11.08, 19:50 a widzicie - zachciało się mieszkania w bloku w "mieście", to macie syf za 8000 za m2. trzeba było wydać te pieniądze na działkę budowlaną i postawić luksusowy dom jednorodzinny - wychodzi 3x taniej, a dokładnie widzi się, co i jak budują. i jak coś jest źle zrobione to poprawka, albo nie ma pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.lanet.net.pl 12.11.08, 21:07 teraz to same mądrale się odzywają, a trzeba było popytać na jagodnie czy są zadowoleni z Archicomu, już od kilku lat wiadomo, że tam klienci są niezadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herbowa Intakus też nie umie budować IP: *.lanet.net.pl 12.11.08, 21:24 Polecam tez firmę INTAKUS, która w roku 2000 oddała jeszcze większy BUBEL budowlany na ul Olszewskiego 23 (S-nia WRZOS). Każdy miał po parę remontów kapitalnych a juz szczytem są ostatnie piętra - mieszkania poddaszowe,gdzie są SAME DACHÓWKI BEZ ŻADNEJ FOLII I OCIEPLENIA. Ostatnie pietra jeszcze cały czas w zimie mają zimno a w lecie Saharę. Więźba konstrukcyjna dachowa spięta 1 gwoździem od skrzynek falowała w takt wiatrów.Życzymy Prezesom takich firm wszystkiego najgorszego i samych nieprzespanych nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi oni nie mają się czym przejmować 12.11.08, 22:25 mieli marże pewnie 50% to stać ich teraz na adwokatów a was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptuś Re: oni nie mają się czym przejmować IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.08, 01:00 > mieli marże pewnie 50% he he chyba 150... Odpowiedz Link Zgłoś
mcc Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 12.11.08, 23:32 To przyjedzcie i poogladajcie wyczyny krakowskiego Salwatora w Warszawie na Mehoffera 103 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faktor8 Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.08, 11:18 Zanim wybrałem swojego dewelopra (też nie jest idealny), byłem o krok od podpisania umowy z ArchiComem. Gdyby nie to, że nie spodobało mi się, że AC robił łaskę sprzedając mi mieszkanie za 500 tys. sprawa skończyła by się zupełnie inaczej. Ale im zupełnie odbiło!! Mieszkania oddawali dużo później (a też mieli duży poślizg), całą kasę chcieli od razu a do tego nawet telefonów nie odbierali. Myślałem, że chociaż mieszkania są lepsze od tego jakie ostatecznie kupiłem. A tu taka niespodzianka!! Powiem Wam, że deweloperzy w pełni sobie zasłużyli na rozpoczynający się zastój na rynku. Szkoda tylko, że niczego to ich nie nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.eranet.pl 13.11.08, 22:46 Witam Chcialbym wniesc troche inny glos w tej dyskusji. Posiadam mieszkanie zarowno na zielonej wyspie oraz na jagodnie. W obu przypadkach developerem jest archicom. Po pierwsze, każde z tych mieszkań jest w bardzo dobrym stanie, generalnie nie bylo zadnych usterek. W jednym z nich mieszkam od dwoch lat i w tym czasie nie wydarzylo sie absolutnie nic. Po drugie nie mialem nigdy problemow z archicomem a nawet szli bardzo na reke, np zaplacielem za mieszkanie na miesiac przed odbiorem (ok 7 miesiecy od podpisania umowy, gdzie wplacilem bardzo malutka zaliczke - generalnie nawet nie za 1m2). Reasumujac osobiscie uwazam ze archicom to bardzo dobry developer i we wroclawiu nie kupulbim mieszkania od innej firmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sternik Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.wro.vectranet.pl 13.11.08, 18:54 Dla porównania polecam rezydencję "Apart" budowaną przez nie tak znaną jak Archicom wrocławską firmę Deka Inwestycje. Lokalizacja dużo lepsza, a 5 minut drogi od Strońskiej. Proszę samemu się przekonać, że jeśli chodzi o jakość zastosowanych materiałów, wykończenie nie wspominając o estetyce to dwa różne światy. Spędziłem na "Zielonej Wyspie" ostatnie dwa lata i znam ją od środka. Absolutnie nie jest moim zamiarem obrzydzanie tej inwestycji szczęśliwym posiadaczom mieszkań ale przekonajcie się sami, że powiedzenie "duży może więcej" wcale nie znaczy lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goście Zainwestowaliśmy nasze pieniądze dużo lepiej IP: *.wro.vectranet.pl 13.11.08, 21:50 Prawdziwe apartamenty może trochę drożej ale jak czytamy wasze opinie to nie żałujemy, że wybraliśmy Apart na ul. Przystankowej. Polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Zainwestowaliśmy nasze pieniądze dużo lepiej IP: *.220-244-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 13.11.08, 22:41 buahahaha nie ma to jak autoreklama...jak takie cudowne te Apart na przystankowej to ciekawe czemu nie sprzedane....juz 2 lata temu zaczynali budowę... Zjedz z ceny developerku a nie naganiaj na forum.Dasz normalną cenę-dostosowaną do obecnych warunków na rynku a klient sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fv Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.e-wro.net.pl 13.11.08, 23:37 zatęsknicie jeszcze ludzie za wielką płytą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty_archicom Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.08, 19:41 "Na przekazanych ponad 100 mieszkań procent bardzo niezadowolonych klientów jest nikły, ale ich glos jest dominujący." NIKŁY procent? KIPNA! ludziom się nie chce z wami użerać, śpiesza się żeby zamieszkać, wolą usunąc usterki we własnym zakresie, Stąd tylko nieliczni decydują się na wojnę o to co im sie słusznie nalezy, Kidyś archicom to była firma o dużej renomie, Ale te czasy - jak widze - minely Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adaś Re: Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.11.08, 20:05 do Przedmówcy! to jest jeszcze lepsze: "Często jednak klienci odbierając mieszkanie, spodziewają się znacznie więcej, niż wynika to zapisów umowy. " baaaaardzo dziekuje tej inteligentnej pani za wyjasnienie, sam bym na to nie wpadł , Grzyb na scienach , krzywe sciany i sufity , etc - to wszystko wynika z umowy? Klient powinien za cięzkie pieniadze jakie bierze archicom spodziewać się slamsu?? o to pańci rzecznik chodzi? I jeszcze ma stać pokornie z czapką w reku i się kłaniać, ARCHICOM - omijać szerokim łukiem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Dobrzykowic Ku przestrodze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.09, 13:18 Witam wszystkich czytelników, zdecydowałem się umieścić tutaj swoją opinię o Archicomie ku przestrodze wszystkich potencjalnych klientów tego dewelopera. Jestem mieszkańcem osiedla Dobrzykowice Park i chciałbym krótko opisać jak wygląda podejście tego dewelopera do klientów i jak wyglądają moje kontakty z tym deweloperem. Po długim i żmudnym procesie szukania działki lub domu zdecydowałem się na zakup domu w Dobrzykowicach bo dałem się nabrać na "markę i renomę" tego dewelopera. Kontakty z tą firmą można podzielić na trzy etapy: ETAP I do podpisania umowy przedwstępnej i zapłaty za dom. Etap pełen umizgów, udawanego profesjonalizmu, haseł w stylu "jakim to renomowanym deweloperem jesteśmy, jak to dbamy o klienta och, ach, spotkania na skinienie palcem, reklamówki z folderami i winem - mówiąc krótko - zabiegi godowe. ETAP II po otrzymaniu pieniędzy - ochłodzenie relacji, ze wszystkiego robienie łaski, nawet najdrobniejsze odstępstwa od projektu i usprawnienia domu graniczą z cudem. ETAP III - po podpisaniu aktu - stawanie tzw. otworem do klienta - którym otworem każdy pewnie się domyśla. Tak się składa, że niestety dotarłem do etapu trzeciego i - deweloper w postaci swoich "opiekunów klienta" zlewa totalnie wszystkie sprawy. Telefony nie są odbierane i nikt nie oddzwania, trzeba dzwonić z numerów ukrytych. Na maile nikt nie odpowiada. Zaległe sprawy leżą odłogiem. Do dnia dzisiejszego większość mieszkańców nie ma wody - część obrotnych załatwiła sobie na dziko z ZGK podpięcie. Deweloper nie załatwił w tym temacie formalności przekazania infrastruktury. Podobnie sprawa prądu - z tych samych powodów domy zasilane są tylko z budowy, prąd wyłączany jest nagminnie dzień w dzień, notoryczne spadki napięcia przyczyniają się do uszkodzeń sprzętu RTV i AGD - u mnie wieża z 3000 zł do wyrzucenia. Skandalicznie wysokie i wciąż rosnące opłaty za zarząd nieruchomością, którego de facto nie ma. Deweloper powołując się na niejednoznaczne zapisy w umowach wciąż winduje opłaty. Za ścieki np. liczy sobie 15 zł / m3 !!! Najdroższe ścieki w unii chyba. Zarządu jako takiego nie ma wcale - pani na portierni jest do wszystkiego i do niczego, bo oprócz tzw ochrony zajmuje się sprzątaniem (okazjonalnie), więc w tym czasie dostęp do osiedla jest dla wszystkich lub nie ma go wcale bo nikogo nie ma na portierni. Odśnieżanie w zimie ogranicza się do pociągnięcia szufelką chodników na szerokość obuwia - trzeba drobić jak gejsza. I inkasują za to ponad 190 zł. Ponieważ budowa ma się ku końcowi chcą teraz kosztem mieszkańców (+ 60 zł/mies.) chronić osiedle przez całą dobę - 60 zł to koszt ochrony w jakiejkolwiek firmie całego domu z monitoringiem !!! Oczywiście na sprzeciwy mieszkańców zapewne będzie brak reakcji. Teraz kilka słów o jakości wykonania domów: - notorycznie pękający tynk na elewacjach !!! - notorycznie przeciekające dachy - nad garażem i w domu - notoryczne usterki stolarki okiennej - okna są niezgodne z normą bo są po prostu zbyt duże jak na jedno skrzydło, które jest zbyt obciążane. Tak się składa że pracownica Archicomu i jej mamusia mieszkające na osiedlu mają okna dwuskrzydłowe - ciekawe czemu ...? Dwa domy na osiedlu, bez trudu da się zauważyć. - notoryczne usterki domofonu - domy wykonane bez docieplenia - sami w certyfikacie zalecają docieplenie, ale nie wykonują tego bo szkoda kasy - źle izolowane poddasza - oszczędzono na wełnie i latem na górze ukrop, w zimie wiatr hula ... - wentylacja w domu jest totalną porażką ... !!! Zamieszczam te informacje ku przestrodze innych. Kupiłem ten dom bo szkoda było mi nerwów na budowanie samemu. Dziś z perspektyway czasu nerwów jakich przysparza Archicom starczyłoby na budowę dwóch domów, więc przestrzegam, zwłaszcza że domy w następnym etapie ze względu na niższe ceny mają zdaniem budowlańców jeszcze gorszą jakość, deweloper musi wyjść na swoje, więc oszczędzano na czym popadło. Przestrzegam !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocus Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu IP: *.chello.pl 15.11.08, 18:34 Witam! Zdjęcia z Osiedla Zielona Wyspa. Link informacyjny dla ludzi którzy mają zamiar kupić tam mieszkania za błahe 7-8tyś zł. Pozdrawiam www.mieszkania-w-archicomie.ocom.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wrocus66 Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 15.11.08, 19:21 Witam! Zdjęcia z Osiedla Zielona Wyspa. Link informacyjny dla ludzi którzy mają zamiar kupić tam mieszkania za błahe 7-8tyś zł. Pozdrawiam www.mieszkania-w-archicomie.ocom.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
wrocus66 Fatalny stan mieszkań na osiedlu Archicomu 15.11.08, 19:44 Witam! www.mieszkania-w-archicomie.ocom.pl/ Zdjęcia z Osiedla Zielona Wyspa. Link informacyjny dla ludzi którzy mają zamiar kupić tam mieszkania za błahe 7-8tyś zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś