Dodaj do ulubionych

Trzeba bardzo uważać na moście Szczytnickim

15.11.08, 21:58
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • ja.behemot Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wpisze 15.11.08, 22:00
      poniżej
      • Gość: socjofil Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.cust.tele2.pl 16.11.08, 10:40
        Zrób eksperyment: zapytaj jednocześnie kto nienawidzi Tuska. Rezultaty mogą być ciekawe.
      • Gość: marzycielka Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:45
        Kto nienawidzi braci Kaczynskich niech się do nich zapisze :)))
        Mam takie marzenie, ze wyrośnie w końcu nowa klasa średnia, złożona z ludzi,
        którzy o nic nie walczyli, nie robili pośpiesznie kasy ani kariery, większość
        rzeczy osiągnęli zwyczajnie i bez trudu. Nic wielkiego: przyzwoicie
        wykształceni, czujący sie dobrze na Mazurach i w Alpach, we Wrocławiu i w dajmy
        na to Genewie. Moze dożyje, ze to oni wezma władzę? Nie po to, abysmy w Polsce
        zaczęli rolę światową odgrywać, ale by kraj ten wygodnie urządzić.
      • Gość: jurus Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.11.08, 14:20
        Jakbym nie nawidził, to PO-winienem ich zabić.
        Nie aż tak, ale ich po prostu nie znosze.
        Pomijajac pochodzenie rodzinne z okresu PZPR-u, zachowują sie Obaj
        skandalicznie, nie pasują do dzisiejszej Polskiej Rzeczy-wistości.
        Jesli ktokolwiek twierdzi,że ich postepowanie jest o`key no to jest
        w ogromnym błędzie, nawet dla tych co na kolanach sie modlą
        obojetnie czy w drewnianym czy w marmurowym kosciele, nie mają
        dobrej opinii o ich zaciekłośći o władze. Czy CI dwaj bliżniacy,
        nie wielcy przecież,,politycy" są napewno POLAKAMI ?
      • Gość: archpoch Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.08, 16:51
        ja, ja nie znoszę tych kretynów
        • Gość: eh Boisz sie konkrencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 19:19
          • Gość: pozdrawiam Re: Boisz sie konkrencji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 00:25
            Nie. Nie boimi się ciebie.
      • pers321 Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp 16.11.08, 18:51
        A u psychiatry byłeś?
        I nie trolluj na forum
        • Gość: henio Pers - masz problem IP: *.lanet.net.pl 16.11.08, 20:45
          a twój problem polega na tym, że się wpisałeś poniżej
          :-)
        • Gość: pytam się Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 00:26
          Taką diagnoze Ci twój lekarz postawił?? Ile będzie trwało leczenie??
          Czy u ciebie to rodzinne??
      • Gość: twój stary Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.11.08, 17:36
        jak wyżej
      • Gość: gosc_ Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.171.19.98.static.crowley.pl 27.11.08, 11:47
        Ale co by było gdyby nie było Kaczyńskich?
        Tusk sprzedał by wszystko (Polskę także) wciągu dwóch tygodni.
        Od tego jest opozycja aby krytykować.
    • Gość: mario Re: Trzeba bardzo uważać na moście Szczytnickim IP: *.lanet.net.pl 15.11.08, 23:15
      Wszystko się zgadza. Gdy pierwszy raz jechałem po nowym
      Szczytnickim - od razu pomyślałem, ze jest bardzo sprzyjajacy
      wypadkom i kolizjom.
      Ale naprawdę mam wiele słow uznania dla wrocławskich kierowcow,
      ktorzy zaprawieni w bojach, wykazują sie czujnoscią.
      największą szajbę odstawiaja tam przyjezdni, ktorzy ładują się z
      impetem na ten jeden pas - nie zważajac, ze juz tam ktoś jedzie i
      spychają biedaków do barierki.
      No ale co im się dziwić, jak znaki jak byk pokazują, że dwa pasy
      tam idą.
    • Gość: . A pamiętacie skrzyżowanie koło Carrefourra? IP: *.cust.tele2.pl 16.11.08, 09:18
      Pamiętacie te kilka smiertelnych wypadków zanim te kretinalia doszły do wniosku, że skręt w lewo w ul. Mielecką powinien mieć własny cykl świetlny? I że pierwsza ofiara nie wystarczyła? Czy któreś z tych jajogłowych poniosło jakiekolwiek konswkwencje?
      • Gość: jm Re: A pamiętacie skrzyżowanie koło Carrefourra? IP: *.izacom.pl 16.11.08, 09:35
        Znajdź podstawę prawną, a potem złóż zawiadomienie do prokuratury,
        proste. Gadaniem na forum dużo się nie zdziała.
        • Gość: . Re: A pamiętacie skrzyżowanie koło Carrefourra? IP: *.cust.tele2.pl 16.11.08, 10:36
          Podstawy prawnej nie ma. Ci co skręcali w Mielecką nie mieli pierwszeństwa, mieli tylko ograniczoną widoczność. To była ich wina. Tyle tylko, że gdyby odpowiedzialne indywidua doszły wcześniej do tych wniosków, do jakich w końcu doszły, to parunastu wypadków, w tym śmiertelnych, by nie było. A głupota jako taka nie jest ścigana przez prokuraturę
          • Gość: ` Re: A pamiętacie skrzyżowanie koło Carrefourra? IP: *.router.finemedia.pl 16.11.08, 17:16
            Jak to nie ma? Sprowadzenie zagrożenia w ruchu lądowym to pies?
            • Gość: . Re: A pamiętacie skrzyżowanie koło Carrefourra? IP: *.cust.tele2.pl 16.11.08, 17:31
              Przy każdym z tych wypadków była policja. Miała szansę sie wykazać (zresztą dalej ją ma).
              • Gość: ` Re: A pamiętacie skrzyżowanie koło Carrefourra? IP: *.router.finemedia.pl 16.11.08, 18:26
                A pewnie że powinna się wykazać, nie tylko w tym wypadku zresztą. Art 173 k.k.
                wyraźnie mówi o odpowiedzialności za sprowadzenie katastrofy w ruchu lądowym (w
                tym wypadku wypadek, zwłaszcza śmiertelny, będzie katastrofą).
      • Gość: jonatanklimczewski Re: A pamiętacie skrzyżowanie koło Carrefourra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 09:37
        Nikt się nie przyjrzy sprawie a gadają ludzie. Most miał po dwa pasy, ale kilka
        dni temu zwężono most w stronę Kochanowskiego z powodu zawieszania trakcji
        elektrycznej. Do otwarcia mostu zostało już kilka dni i do tego czasu ekipa z
        kablami musi mieć miejsce na środku, więc przesunęli te pachołki. Ot i cała
        tajemnica. A znaków nie zmienili, bo ustawił je kto inny..
        • Gość: mario Re: A pamiętacie skrzyżowanie koło Carrefourra? IP: *.lanet.net.pl 16.11.08, 11:28
          "Most miał po dwa pasy"

Nie do końca, miał nazwijmy to "póltora", dwa samochody sie nie
          mieściły (w kierunku Kochanowskiego)

>Do otwarcia mostu zostało już kilka dni i do tego czasu ekipa z
          > kablami musi mieć miejsce na środku, więc przesunęli te pachołki.
          Ot i cała
          > tajemnica. A znaków nie zmienili, bo ustawił je kto inny..

Nie kilka, a kilkanaście. I co mają się ludzie zabijać do tego
          czasu? Bo komuś się nie chce znaku usatwić.

• Gość: veev Re: A pamiętacie skrzyżowanie koło Carrefourra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 15:52
          > ekipa z
          > kablami musi mieć miejsce na środku, więc przesunęli te pachołki.
          > Ot i cała tajemnica. A znaków nie zmienili, bo ustawił je kto inny..

I nie mogli chwilę pomyśleć i zasłonić tego znaku choćby workiem na śmieci.

v.
      • Gość: o!o podaje adres: zdium@zdium.wroc.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 07:43
        zamiast być sprawiedliwym i wszechwiedzącym piszcie maile do zdumu!
        na posty na forum żaden urzednik nie zareaguje, ale na normalnego,
        nie-anonimowego maila ZDUM musi zareagować i co ciekawsze - reaguje.
        parę spraw już załatwiłem bez pomocy gazeciarzy.
        PS. warto dodać DW: bpr@um.wroc.pl - biuro prezydenta wrocławia.
        to działa - sam jestem zaskoczony
    • Gość: kmmmm Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 09:27
      spróbuj/:)/ na "nasza klasa"....
      • Gość: z Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.magma-net.pl 16.11.08, 14:57
        dzis (niedziela) złe oznakowanie dalej funkcjonuje. Mało brakowało bym miał
        stłuczkę. Porażka !!!
        • Gość: jaco Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:57
          No ja też za pierwszym razem się ładowałem lewym pasem którego nie
          było i całkiem słusznie zostałem obtrąbiony przez innego kierowcę.
          Za wszystkie ewentualne stłuczki powinni ponieść odpowiedzialność
          materialną ci idioci którzy tam ten znak postawili. A pani Mazur też
          ma w dupie zagrożenie jakie ten znak powoduje, ani słowa o tym żę
          ktoś się tym zajmie, poprawi, tylko mówi że pod koniec listopada tam
          będą w końcu te dwa pasy, więc po cholere zdejmować teraz i za jakiś
          czas znowu go zakładać, szkoda zachodu. Tak wynika z jej wypowiedzi.
          Kto takich ludzi zatrudnia na odpowiedzialne stanowiska?
          • Gość: obi Re: Kto nienawidzi braci Kaczyńskich niech się wp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 19:21
            > Kto takich ludzi zatrudnia na odpowiedzialne stanowiska?

Jej szef jest tu: Sukiennice 1. I wlasnie mu Wyborcza robi kampanie mowiac, ze
            jest the best. Wiec pani Mazur czuje sie tez the best. Jaki pan, taki kram.
    • Gość: kierowca most szczytnicki IP: *.chello.pl 16.11.08, 20:23
      Największa porażka remontowa Wrocławia. Jak można było dopuścić do
      wyremontowania mostu w taki sposób, że nie zaprojektowano po dwa pasy w każdym
      kierunku i niezależnie torowisko dla tramwajów + przejścia dla pieszych?
      Pieniądze zostały wyrzucone w błoto ...
      • Gość: bilgl Re: most szczytnicki IP: *.as.kn.pl 16.11.08, 20:35
        oni to specjalnie zrobili, zeby w razie korkow tworzyly sie one
        przed mostem szczytnickim a nie przed placem grunwaldzkim, jadac w
        strone centrum.
        chore uzasadnienie, ale tak powiedzial jakis urzedas... tylko ze ta
        teoria tez sie nie trzyma kupy, bo od strony centrum most
        szczytnicki to ostatnie zwezenie na wylocie z wroclawia... wiec
        spokojnie mogli dac dwa samodzielne pasy.. a nawet trzy, przy czym
        trzeci zjezdzalby za mostem tak jak tory tramwajowe
        • Gość: obi Re: most szczytnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 20:48
          > chore uzasadnienie, ale tak powiedzial jakis
          > urzedas...

Ten urzędas to taki ch.j, to znaczy Bluj, wiceprezydent Wrocławia.
        • Gość: Neo[EZN] Re: most szczytnicki IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.11.08, 21:13
          Po cholerę wam szerszy most skoro plac Grunwaldzki i Sienkiewicza
          razem wzięte nie są w stanie przepuścić tyle aut, żeby na tym jednym
          dostępnym obecnie pasie robiły się korki? Zobaczcie sobie właśnie na
          to - jest jeden pas a korki ktoś tam widział?

Z drugiej strony od Kochanowskiego to samo. Przed mostem pusto a za
          mostem masakra - korek od Kredki i Ołówka aż do Podwala i Placu
          Dominikańskiego. ZATEM - po jaką cholerę potrzebny szerszy most???
          • Gość: mk Re: most szczytnicki IP: *.lanet.net.pl 19.11.08, 15:20
            > Po cholerę wam szerszy most skoro plac Grunwaldzki i Sienkiewicza
            > razem wzięte nie są w stanie przepuścić tyle aut, żeby na tym
            jednym
            > dostępnym obecnie pasie robiły się korki? Zobaczcie sobie właśnie
            na
            > to - jest jeden pas a korki ktoś tam widział?

Tak, ja widziałem dzisiaj. Zamiast znak postawić odpowiedni, to
            pachołki walnęli przed mostem. Efekt - korki prawie do placu
            grunwaldzkiego.
      • Gość: taka prawda Re: most szczytnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 00:22
        Przejście dla pieszych na moście?? Widziałeś ty coś takiego gdzieś??
        W główke się puknij. A dookoła mostu jest dużo przejść.
    • Gość: kww most Szczytnicki IP: *.wroclaw.mm.pl 21.11.08, 17:51
      Mogę dodać że miałem wątpliwą przyjemność mieć stłuczkę na wlocie na most od strony Grunwaldu,w poniedziałek po otwarciu przejazdu przez most, ok 5.45 jechałem w jego stronę , uważnie oglądałem znaki (mam taki zwyczaj przez częste zmiany oznakowania w naszym mieście) i przekonany że moje niewielkie auto (doblo) zmieści się bez problemu na lewym pasie (zakaz jazdy powyżej 2m szerokości) jadący przede mną vectrą facet z Kłodzka zahamował na samym wlocie bo się nie zmieścił z autem z prawej strony, a ja już nie zdążyłem się zatrzymać, pomijając to że moja droga hamowania wydłużona została przez nieposprzątany granulat którym był posypany nowo ułożony asfalt, to oznakowanie ewidentnie nie odpowiada sytuacji, powinien być tam jakiś znak ograniczający prędkość, znak zwężenia lewostronnego i oznakowanie poziome. Pracuję przy takich rzeczach(zajęcia pasa) i nasz cudowny ZDiUM na zadupiach każe sobie stawiać 10 znaków a na takiej arterii jest po prostu GÓWNO!!!!!!!! Policja uznała że nie zachowałem odległości , ale przy mnie przekazali dyżurnemu że oznakowanie jest błędne, nie przyjołem mandatu i będzie sąd grodzki, jak będzie trzeba to będę sądził się ze ZDiUMEM .
      Czy ktoś miał jeszcze tam jakąś stłuczkę???????? połaczmy siły żebu nasze urzędasy w końcu poczuły że nie będą bezkarni za swoje bzdurne i nieprofesjonalne decyzję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze o maile kww2@wp.pl
      • tomek854 Re: most Szczytnicki 21.11.08, 18:02
        Gość portalu: kww napisał(a): jadąc
        > y przede mną vectrą facet z Kłodzka zahamował na samym wlocie bo się nie zmieś
        > cił z autem z prawej strony, a ja już nie zdążyłem się zatrzymać, pomijając to
        > że moja droga hamowania wydłużona została przez nieposprzątany granulat którym
        > był posypany nowo ułożony asfalt, to oznakowanie ewidentnie nie odpowiada sytua
        > cji,

No dobrze, ale wina jest twoja.

Ty nie wyhamowałeś przed facetem, który się zatrzymał. A piasek czy granulat na
        robotach drogowych też był do przewidzenia.

Trzeba było odpowiedni odstęp utrzymać, to wtedy nawet jak by most przez noc
        ukradli to byś wyhamował.

Nie zmienia to nic w kwestii kretyńskiego oznakowania, ale nie wykorzytstuj tego
        do zrzucenia swojej winy na innych.
        • Gość: Neo[EZN] Re: most Szczytnicki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 12:54
          Dokładnie tak. Odstęp i prędkość trzeba dostosować do panujących
          warunków inaczej można wjechać komuś w zadek i dostać za to należny
          sobie mandat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka