mania333 19.11.08, 17:35 Buty skórzane, mają wewnątrz kolorową wkładkę, która farbuje skarpety. Czy jest to podstawa do reklamacji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: na zimno Niestety, nie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.08, 17:44 Wrecz przeciwnie. Kaza Ci doplacic za usluge ufarbowania skarpet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: reklamacja butów IP: *.chello.pl 19.11.08, 22:59 witam,nie jest tak do końca--oczywiście farbowanie nie podlega reklamacj(ponieważ,skóra naturalna ma takie własciwości,że pod wpływem np. potu może barwić!!!!!--paranoja,ale tak jest). natomiast jeśli barwi bardzo intensywnie reklamacje są przyznawane pozytywnie!!!!należy zrobić próbe(namoczyć białą tkaninę np ściereczkę,nawilżyć delikatnie i potrzeć intensywnie wewnątrz obuwia)jeśli będzie mocno barwić składając reklamacje można spokojnie dołączyć dowód takiej próby!!!!mam nadzieje że nie będzie problemów--no w zależności jaki to sklep????bo z tym to różnie bywa. w razie pytań postaram sie jeszcze wypowiedzieć,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastyyy Re: reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 09:55 W dobrych salonach, gdzie masz duży wybór środków pielęgnacyjnych są preparaty, które powstrzymują barwienie skóry. I to chyba wystarczająca odpowiedź, czy jest to wada, czy po prostu przypadłość skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: reklamacja butów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 10:50 Jak najbardziej jest to podstawa do reklamacji. Ja kupiłam kiedyś dziecku buciki z czerwoną wyściółką w środku i wszystkie rajstopki nim doszła do przedszkola były już zafarbowane na czerwono. Reklamowałam na stoisku obuwniczym w Feniksie i reklamację mi uwzględniono. O ile dobrze pamiętam, to za drugim razem, bo pierwszą odrzucono, ale napisałam że się nie zgadzam i w odpowiedzi na drugie pismo zwrócono mi pieniądze. Nie pryskałabym butów w środku jakimikolwiek preperatami, bo mnie akurat wszystko uczula i chemi się wystrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: reklamacja butów IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.08, 17:04 przestrzegam przed zakupami w sklepie sportowym planeta w CH Arkady. Frajerzy mają za nic klienta a o reklamacji zapomnij - wykpią się stekiem bzdur Odpowiedz Link Zgłoś