Dodaj do ulubionych

HoRY POrTjER

19.01.02, 20:27
Już nie mogę... Wymiękam! pOKemony, Britney Spears, Pepsi, Hip Hop - spoks...
Ale ostatnio bliższe są mi myśli kontrkulturowe niż po nowoczesne doznania
estetyczne... Chyba przesadzili... Gdzie się nie ruszę on jest... Co robić...?
Nawet kupując teraz GAZETĘ zostaję bombardowany... Nie wiem, może już czas po-
nowoczesności się skończył??? Co się dzieje? O co chodzi? Przecież powinienem
teraz siedzieć w kinie na seansie filmu.. Zbierać karty... i oswoić sobie
sowę....
Obserwuj wątek
    • Gość: Gadzio Re: HoRY POrTjER IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 20:34
      Czy to ten z Hotelu Atlantic?
    • Gość: mauser Re: HoRY POrTjER IP: *.enh.org 19.01.02, 20:40
      Stary jestem z Toba!! Cholera mnie bierze kiedy widze jak dzieciom wtlacza sie
      do glowy te starannie przygotowana hollywoodzka papke. Gdzie sa czasy
      Wloczykija i Winnetou?
      • Gość: marsha Re: HoRY POrTjER IP: *.kask.net.pl 19.01.02, 20:44
        Gdzie sa czasy
        > Wloczykija i Winnetou?

Karolcię z czarodziejskim koralikiem powinno się rozreklamować !!!!
        HP jest niezły,ale otwieram lodówkę,a tam sowa i latająca miotła...

• Gość: Gadzio Re: HoRY POrTjER IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 20:48
          Co się czepiacie? Porierr jest mniej upierdliwy niż Owsik....oops! sorry,
          Owsiak!
      • postmodern Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 20:47
        I dobrze... Moim zdaniem książka jak książka, a że reklamę ma lepszą od innych
        to dla ego się tak sprzedaje... Jak można ludziom wcisnąć taki kit jak ICH
        TROJE czy MARGARYNĘ DELMĘ - to łykną wszystko... Reklama dźwignią handlu.. I to
        wszystko
        • Gość: FraMauro Re: HoRY POrTjER IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 20:59
          E tam, czepiacie sie ! HP (nie mylic z Hewlettem-Packardem) jest OK. I- nie
          jest to holywoodzka produkcja, jak ktos raczyl stwierdzic. Ksiazka jest
          naprawde mila, film to ponoc wierne jej streszczenie. No, moze czas emisji
          (ponad 2h) jest za dlugi jak na mozliwosci odbiorcze jego najmlodszych fanow.
          Ale nareszcie jakis film dla dzieci z sensem zamiast mdlo-landrynkowych obrazow
          Disney'a.
          • postmodern Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:02
            Nie przesadzaj.. Oprócz filmów dla dzieci disneya, są inne - ostatnio przecież
            SHREK. Nie ma nic do HP. Chodzi mi tylko, że chyba z tą reklamą przesadzają...
            Niedługo płatki będą HP, mleko HP a może nawet do szkół wprowadzą Wychowanie
            lub Magia HP...
          • marsha Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:04
            Gość portalu: FraMauro napisał(a):

> E tam, czepiacie sie !

jestem "fanką HP" i to,że film powstał-również mnie cieszy,ale zaczyna mnie
            nudzić Harry tu i Harry wszędzie. wolę niedosyt...
            • postmodern Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:05
              Zgadzam się z tobą marsha... O tym właśnie mówię, że hary jest już teraz
              wszędzie... Lepiej odczuwać niedosyt niż przesyt czymś.. Ile można... :)
              • Gość: FraMauro Re: HoRY POrTjER IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 21:13
                OK.zgadza sie. teraz widac zadne dzielo (filmowe, ksiazkowe etc) nie potrafi
                zaistniec bez wsparcia reklamy.zupelnie jakby tworcy nie byli pewni, ze potrafi
                obronic sie samo bez plakacikow i innych tam gadzetow.
                • postmodern Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:19
                  Właśnie o to mi chodzi.... Przecież to jakaś paranoja.. teraz można ludziom
                  wcisnąć zupełne g..., poprzedzone profesjonalnie poprowadzone kampanią
                  marketingową i reklamową a oni wszystko łykną i będą jeszcze w stanie za to
                  słono zapłacić... O co chodzi?
                  • marsha Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:21
                    ale lekcje magii w szkole...hmmm,czemu nie? :)
                    • postmodern Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:24
                      No nie wiem... Jak to sobie wyobrażasz?
                      • marsha Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:28
                        postmodern napisał(a):

> No nie wiem... Jak to sobie wyobrażasz?

nie wiem...ale chętnie na takie zajęcia bym się zapisała :)
                        może za magię współczesnego świata można uznać np:Feng Shui, ziołolecznictwo,
                        terapię poprzez muzykę,taniec... itp :) czarownice są na świecie !

• postmodern Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:34
                          Taaak... Jasne. Moim zdaniem te wszystkie pierdalamenty (za przeproszeniem) to
                          jakaś CZARNA magia - w tym sensie, że tego nie rozumiem i gubię się w tym
                          wszystkim.. A zresztą podchodzę do tego bardzo ironicznie ;)
                          • marsha Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:54
                            >A zresztą podchodzę do tego bardzo ironicznie ;)

...szkoda.
                            ale ładnie,że napisałeś ,że "nie rozumiesz tego"...,zamiast tylko zbluzgać ...
                            • postmodern Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:57
                              Lubuję się w słowach.... ;) Li tylko....
    • Gość: ja Re: HoRY POrTjER IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.01.02, 21:24
      haraj potem
      • postmodern Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:25
        Gość portalu: ja napisał(a):

> haraj potem

Całkiem ciekawa wizja... Mhm... Ale jak?
    • postmodern Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:45
      hory portjer, haraj potem.... no ładnie. Wrocławianie to prawdziwi językoznawcy
      (w końcu miasto prof.Miodka)

Macie inne pomysły?
      • je_leszcz Re: HoRY POrTjER 19.01.02, 21:59
        hurry, Porter!
        • Gość: kryshna Re: HoRY POrTjER IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 22:35
          hari hari porter porter rama rama
        • Gość: pikachu Re: HoRY POrTjER IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.01.02, 22:37
          nie wiem czy wiecie żeten portier to daleki kuzyn pokemona nr.56 abra-kadabra.
    • postmodern Re: HoRY POrTjER 21.01.02, 16:19
      A znacie inne wcielenia CHREGO Z UROJENIA>>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka