ni-e 19.12.08, 06:47 a było we Wrocku normalnie a teraz tak jak w całej Polsce walka polityczna PO wyjazd z Wrocławia nie macie czego tu szukać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ppysznik Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO 19.12.08, 07:37 gdyby nie PO, to wrocek wygladalby jak wiekszosc polskich miast, a tak mamy kwitnaca metropolie z 2-gim budzetem w kraju. Wojenki sie zaczely kiedy Dutkiewiczowi zachcialo sie wielkiej polityki. W najblizszych wyborach juz nie dostanie Pan mojego glosu, panie Dutkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO 19.12.08, 08:18 a poprzesz swoja głupią tezę faktami czy tak będziesz walił farmazony bo ci schetyna kazał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix farmazony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 08:42 W zeszłym roku i dwa lata wstecz za pieniądze dla organizacji pozarządowych zakupiono tysiąc flag które prezydent Dutkiewicz rozdawał ludziom za darmochę razem ze swoim partyjnym kolegą Stysiem (XXI) i partyjnym kolegą Ujazdowskim. Styś (radny) jako organizacja pozarządowa dostał te pieniadze od gminy. Tyumczasem nie ma wsprarcia dla ważnych i potrzebnych organizacji.... nie wspominając o problemach komunikacyjnych Wrocławia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: farmazony 19.12.08, 09:07 Człowieku ja nie o tym. Nigdzie nie napisałem że Dutkiewicz jest bez wad i super extra prezydentem. Ma do niego dużo zastrzeżeń, ale koleś napisał ze Wrocław dzięki PO stał się super miastem (haha) z drugim budżetem w Polsce, a to farmazony. Bo nie stało się to dzięki PO. Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO 19.12.08, 09:13 Ale o jakie Ci fakty chodzi? Co ma do tego Schetyna PiSiorze? Od 2001 roku (prezydent Huskowski) rządzą ludzie związani z PO. W tym okresie miasto obywało się bez niszczących miasto sporów politycznych. PO i PiS szły w ramie w ramie, popierając prezydenta, w zamian za to, ze ten trzymał się daleko od planów politycznych, a koncentrował się na rozwoju miasta. Nie obywało się bez problemów, ale ogólnie panował spokój, lad i wydobycie. Od momentu, kiedy w głowie Dutkiewicza zaczęła rosnąć wizja prezydentury Polski, zaczęły się problemy we Wrocku. Jak to możliwe, ze nie zgadza się na budowę obwodnicy? Jak to możliwe, ze nagle zaczynają się problemy z przyjęciem budżetu? Czy słyszysz ciągle o jakiś błędach urzędasów w sprawie inwestycji? Czy po raz kolejny ważne remonty opóźniają się z winy spółek miejskich? To na czym mu zależny? Widzisz ostatnio jakiś nowych wielkich inwestorów w okolicach Wrocka? Niestety towarzystwo bylych czlonkow PiS zle mu sluzy. W przyszłym roku wybory samorządowe. Dutkiewicz wiele zrobił dla miasta, ale to było kiedyś. Teraz się popsuło całkowicie. Czas na zmianę. Tylko tyle i aż tyle argumentów. Na tym etapie, mojego glosy Dutkiewicz już nie dostanie. Nasze miasto zasługuje na bardziej zaangażowanego prezydenta, a nie gwiazdy TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fen Przyczyna opóźnień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 12:38 "Czy po raz kolejny ważne remonty opóźniają się z winy spółek miejskich?" Nie - ważne remonty opóźniają się po pierwsze z niedoszacowania czasu potrzebnego na ich wykonanie oraz z winy spółek wykonujących je. Innych przyczyn nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Przyczyna opóźnień 19.12.08, 13:04 > Nie - ważne remonty opóźniają się po pierwsze z niedoszacowania > czasu potrzebnego na ich wykonanie oraz a kto to szacuje? ja? tak trudno oszacowac ile trwa wodociagow na hallera? ja widze, to ostatnio wykonawcy oddaja czesc rzeczy przed terminem, ale to tylko ich zasluga. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Przyczyna opóźnień 20.12.08, 01:33 Widać znasz się na szacowaniu czasu potrzebnego dla przeprowadzenia inwestycji w rodzaju kładzenia kanalizacji ewentualnie modernizacji ulicy. A jeżeli tak, to powinieneś sam wiedzieć gdzie i jakie błędy popełnił inwestor przy swoich szacunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Przyczyna opóźnień 07.01.09, 13:56 > Widać znasz się na szacowaniu czasu potrzebnego dla przeprowadzenia > inwestycji w rodzaju kładzenia kanalizacji tak znam sie. cos tam mnie nauczyli na polibudzie. > A jeżeli tak, to powinieneś sam wiedzieć gdzie i jakie błędy > popełnił inwestor przy swoich szacunkach. no wlasnie o tym pisze? o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Przyczyna opóźnień 07.01.09, 19:05 > tak znam sie. cos tam mnie nauczyli na polibudzie. Hehe, tak samo myślą ci, którzy szacują w imieniu miasta lub miejskich spółek:) "Tak znam się, czegoś tam mnie nauczyli na polibudzie":) > no wlasnie o tym pisze? o co ci chodzi? Sorry, nie zauważyłem byś napisał w którym momencie inwestor popełnił błąd przy szacowaniu. W sensie co powinien zrobić a czego nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Przyczyna opóźnień 08.01.09, 10:03 > Sorry, nie zauważyłem byś napisał w którym momencie inwestor > popełnił błąd przy szacowaniu. W sensie co powinien zrobić a czego > nie. Niestety nie mam dostepu do tych dokumentow tak jak ty. Po drugie inwestorem jest miasto, czy nie? Jezeli bede mial kiedykolwiek wplyw na prace urzedasow, to bedzie ona wygladala zupelnie inaczej. Narazie pozostaje mi glosowanie. I z tego przywileju skorzystam juz za 6 miesiecy. Tym razem juz nie popre Dutkiewicza i jego ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO 20.12.08, 01:35 > Od momentu, kiedy w głowie Dutkiewicza zaczęła rosnąć wizja > prezydentury Polski, zaczęły się problemy we Wrocku. Pozazdrościć znajomości mysli pana prezydenta. Ja, pomimo najszczerszych chęci, nie mam pojęcia kiedy w głowie Dutkiewicza zagościła wizja prezydentury kraju. Może miał taki plan od 2002 roku, gdy został wybrany na prezydenta Wrocławia? A może znacznie wcześniej, gdy w ogóle pojawił się urząd prezydenta miasta? Masz takowe informacje, kiedy Dutkiewicz zaczął o tym myślec? Podziel się. Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO 07.01.09, 13:54 > Pozazdrościć znajomości mysli pana prezydenta no prostu jakbym jakiegos urzedasa czytal, ktory na kolanach sie o szefie wypowiada trzymajac jego zdjecie obok zony i dzieci. masz cos merytorycznego do powiedzenia? czy tylko tak z obowiazku bronisz Dutkiewicza? Ja jego mysli nie znam, ale wyciagam jakies wnioski ze slow i czynow. Jak widac, nie tylko ja. - miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,75495,5810607,Dutkiewicz_objezdza_kraj_i_promuje_Polske_XXI.html - www.wprost.pl/ar/141867/Plaszcz-prezydencki/ - fakty.interia.pl/tylko_u_nas/wywiady/news/dutkiewicz-zaklad-ze-nie-bede-prezydentem,1088392- maclawyer.wordpress.com/2008/11/13/polska-xxi-czy-rafal-dutkiewicz-bedzie-kandydatem-w-wyborach-prezydenckich-2010/ To ze on zaprzecza, nie znaczy "NIE". Wrecz przeciwnie. Ewentualny start w wyborach jest potwierdzany przez jego poplecznikow. Wroclaw sie dla niego juz nie liczy. A Hallera dalej rozkopana. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO 07.01.09, 19:10 > no prostu jakbym jakiegos urzedasa czytal, ktory na kolanach sie o szefie > wypowiada trzymajac jego zdjecie obok zony i dzieci. Po prostu jakbym czytał studenciaka przekonanego, że wie lepiej od wszystkich. A dać mu cokolwiek do ręki to spieprzy, zniszczy, pobrudzi i powie, że się nie da. > masz cos merytorycznego do powiedzenia? Mam. Ale merytorycznie to możemy porozmawiać gdy będziesz na to gotowy. Tymczasem usiłujesz 'udowodnić', że "w głowie Dutkiewicza zaczęła rosnąć wizja prezydentury Polski". Nie wiem dlaczego w ogóle i dlaczego akurat mi, temu przecież nie zaprzeczyłem. Śmieszy mnie tylko frazes, że z powodu myśli Dutkiewicza są jakieś kłopoty. Znaczy przed 2007 rokiem było super, nie było problemów z remontami, a korki to nowa trudność we Wrocławiu, co? Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO 08.01.09, 10:01 > Po prostu jakbym czytał studenciaka przekonanego, > że wie lepiej ... To znaczy czytales moje posty z 1995r.? Obecnie z pewnej odleglosci od wrocka, widze w miare jasno co sie dzieje, jak zarzadzanie miasta zmienia sie na gorsze, pomimo ogromnych funduszy i potencjalu > Tymczasem usiłujesz 'udowodnić', że "w głowie Dutkiewicza > zaczęła rosnąć wizja prezydentury Polski". > Nie wiem dlaczego w ogóle > i dlaczego akurat mi, temu przecież nie zaprzeczyłem. Nie zaprzeczyles? Masz jakies zaniki? Poczytaj swoje poprzednie posty. To ty nie jestes gotowy na merytoryczna rozmowe. Z jakiegos powodu na wszystkich na tym forum reagujesz negacja. Negujesz nawet swoje slowa, chyba tylko po to, zeby byc przeciwko innym dyskutantom. O co Ci chodzi? Mysle, ze czas na odpoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO 07.01.09, 13:41 mea culpa...zapomnialem o B.Zdrojewskim, prezydencie w latach 1990 - 2001 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.08, 23:37 ppysznik napisał: > gdyby nie PO, to wrocek wygladalby jak wiekszosc polskich miast, a tak mamy > kwitnaca metropolie z 2-gim budzetem w kraju. > Wojenki sie zaczely kiedy Dutkiewiczowi zachcialo sie wielkiej polityki. > W najblizszych wyborach juz nie dostanie Pan mojego glosu, panie Dutkiewicz ppysznik: roztrząsasz czy przeżuwasz? A twój wódz Grzegorz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fen Dzielenie skóry na niedźwiedziu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 07:51 Niedawno PO ogłosiło, że budżet Wrocławia jest nierealistyczny, bo zakłada przychody, których nie da się osiągnąć. Nie przeszkodziło im to jednak w zgłoszeniu poprawek zwiększajacych wydatki. Teraz GUS ogłosił, że kryzys jest już w Polsce naprawdę. To oznacza, że także budżetu Wrocławia w przygotowywanej wersji nie da się zrealizować. Konieczne będą znaczne cięcia. Najwyższy czas aby się nad tym głębiej zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo dudkiewiczowski Matrix !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 08:47 Budżet Wrocławia na 2009 to "pompowanie pieniędzy" w miejskie spółki, obsadzone ludźmi prezydenta. W planie sternika są duże wydatki na promocję miasta, która oznacza polityczną promocję Dutkiewicza i jego środowiska. W budżecie aż 60 milionów złotych przeznacza się dla organizacji pozarządowych. Po co? Do czego potrzebna jest nam promocja w tanich liniach lotniczych za pół miliona? Czy biuro współpracy z zagranicą potrzebuje aż 10 milionów złotych? W planach nie ma wymaganych 50 mln zł na rozpoczęcie budowy wschodniej obwodnicy Wrocławia. Brak obwodnicy to przyczyna korków. Prezydentowi nie zależy na szybkim rozwiązaniu tego problemu, ważniejszy jest PR tworzący Matrix!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fen Re: Przyczyna korków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 12:34 Przyczyną korków jest liczba samochodów poruszających się po mieście. Wschodnia obwodnica ma przebiegać poza miastem i w rozładowaniu korków w mieście w żaden sposób nie pomoże. Pomoże jedynie tym, kórzy chcą miasto ominąć. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Przyczyna korków 20.12.08, 01:36 Nie odpowiadaj typowi. To gość o nicku 'Matrix', wkleja te same bzdety od miesiąca. Nawet nie zwraca uwagi na to, że jego informacje są zdezaktualizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix bzdety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 18:37 dla ciebie taka polemika jest ważniejsza od przyczyny korków w mieście, a dla wielu Wrocławian to być albo nie - przez wrocławskie korki już padają firmy, budżet będzie głosowany 30.12 a wykonywany w przyszłym roku, jak nie uwzględnią interesów tych ludzi to nikt nie bedzie czekał do wyborów, wyjdą na ulice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytalski Re: czy dobrze zrozumialem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 17:55 Piszesz, że ludzie wyjdą na ulice. Zrozumiałem, że wyjdą na ulice z samochodów, które staną w korkach. Z tego wynika, że trzeba przegłosować wniosek SLD o obniżeniu cen biletów, żeby samochodziarzy stać było na jazdę środkami MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilar k Re: czy dobrze zrozumialem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 23:36 Gość " pytalski " Nie wiem czy dobrze zinterpretowałeś myśli " matrixa " ( jemu cały czas chodzi o flagi .I chyba chce je wyprubować na powietrzu , więcej tlenu to lepiej funkcjonuje organ zwany rozumem ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Firmy skarżą miasto za korki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 08:36 nie będziemy biernie czekać, proponuję żeby firmy juz teraz wytoczyły procesy urzędowi i firmom miejskim podległym Dudkiewiczowi, z przypozwaniem Dudkiewicza i jego radnych: wyborcza.pl/1,75248,6077503,Firma_skarzy_miasto_za_korki.html mieszkańcy nie są jeszcze zorganizowani, ale firmy mają kancelarie prawnicze i również stoją w korkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Firmy skarżą miasto za korki IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.12.08, 23:40 Gość portalu: Matrix napisał(a): > nie będziemy biernie czekać, proponuję żeby firmy juz teraz > wytoczyły procesy urzędowi i firmom miejskim podległym > Dudkiewiczowi, z przypozwaniem Dudkiewicza i jego radnych: > wyborcza.pl/1,75248,6077503,Firma_skarzy_miasto_za_korki.html > > mieszkańcy nie są jeszcze zorganizowani, ale firmy mają kancelarie > prawnicze i również stoją w korkach W Tepsie uważają cię za clowna matrix. Co ty na to? Pakuj manatki i wyp******** do swojego idola Kaczora Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "nie" dla PO Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 08:45 PO-żygam sie, wypad z Wrocka zasrane PO, Tusk i ta banda durni, pedałów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO IP: *.171.22.242.static.crowley.pl 19.12.08, 09:13 Na nową fontannę-tzw. "wytrysk Dutkiewicza" jakoś lekką rączką przeznaczono 20 milionów. Na obwodnicę pieniążków już nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolnoślązak Nie zmienia się zasad w czasie gry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 10:42 Skoro Prezydent dogadał się z Marszałkiem, że miasto da kasę na WOW w przyszłych latach (po 2012) - Marszałek się na to zgodził, to nie można teraz tego zmieniać. Platforma swymi zaczepkami robi z siebie kompletnego BŁAZNA! Nie zmienia się zasad w czasie gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix 5 lat w korkach stał nie będe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 10:51 Czy magistracki beton, który zdaje sie reprezentujesz nie zauważył, że przez ostatnie lata ludzie mieszkają coraz dalej od centrum miasta, że po powodzi rozwijają się osiedla południowe np. ołtaszyn, że wiele podwrocławskich wiosek np. Wysoka zamieniło sie w sypialnie wrocławskie??, Czy beton urzędniczy nie widzi, związku pomiędzy wrocławskimi korkami a tym że z Siechnic do Kamieńca Wrocławskiego trasa prowadzi 500 metrów od wrocławskiego Rynku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilar k Re: 5 lat w korkach stał nie będe! IP: *.eranet.pl 19.12.08, 11:06 Mieszkańcu zadupia ( matrix ) przeczytaj sobie artykuł o informatyzacji dolnego śląska jak twoi idole z PO-śmiewiska ludzi od paru lat w informatyczne bam buco robią . A argument o flagach powtarzasz chłopie tylko ,że te flagi to ludzie dostali a internet od twojego marszałka to dla nich " MATRIX " . Wesołych świąt . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: 5 lat w korkach stał nie będe! IP: *.static.korbank.pl 19.12.08, 11:11 To zrób zrzutę ze swoimi kolesiami z PO, dajcie Marszałkowi, weźcie łopaty w łapy to może wybudujecie wcześniej niż za 5 lat obwodnicę Żenua Platforma cały szacunek do Was odszedł w niepamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: 5 lat w korkach stał nie będe! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 12:44 podatki też mogę brać ???.. a płacić też ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fen Jednak postoisz w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 12:42 Postoisz w korkach, bo jadących z Siechnic do Kamieńca Wrocławskiego jest bardzo mało i wybudowanie dla nich obwodnicy nie wpłynie na sytuację w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Jednak postoisz w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 17:18 Ale bzdura!!! To zobacz ul. Traugutta, most Grunwaldzki, czy tam jeżdżą tylko ludzie z Kamieńca. Bez tego łącznika to system komunikacyjny tej "metropolii" będzie dalej rodem ze starożytności (wszystkie drogi prowdzą do Rynku). Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Jednak postoisz w korkach 20.12.08, 01:38 To co piszesz, nawet jeżeli jest prawdą, nie zmieni faktu, iż WOW jest drogą o znaczeniu lokalnym i bardziej przyda się okolicznym gminom niż Wrocławiowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix dudkiewiczowski Matrix !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 18:28 twoje teorie to nie fakty, myliłeś i mylisz się co do przyczyn korków w mieście - albo celowo albo z głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Jednak postoisz w korkach 07.01.09, 13:45 wschodnia obwodnic nie przyda sie wroclawiowi? o czym ty gadasz?! to obwodnice sie nieprzydatne? od kiedy? w jakim kraju? czy to tezy tworzone w celu poparcia pogladow prezydenta sprzeciwiajacego sie obwodnicy? dla twojej informacji, kazda dodatkowa droga ulatwiajaca ominiecie wrocka sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Jednak postoisz w korkach 07.01.09, 19:18 > wschodnia obwodnic nie przyda sie wroclawiowi? o czym ty gadasz? Może i czegoś tam ciebie nauczyli na polibudzie, ale z pewnością nie miało to nic wspólnego z rozumieniem tekstu pisanego. Napisałem "bardziej przyda się okolicznym gminom niż Wrocławiowi". Które z użytych słów tak zniekształciło moją wypowiedź? A może po prostu jesteś z tych odmóżdżonych niechęcią do Dutkiewicza i każdy, kto nie klaszcze w rytm frazesów o kłopotach Wrocławia to urzędas ślepo zapatrzony w szefa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: Jednak postoisz w korkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:31 trzeba zapisać dane tego durnia, bo szkoda jaką zaczyna wyrządzac na forum Wrocławia zaczyna być już znacznych rozmiarów (415 kc) Odpowiedz Link Zgłoś
ppysznik Re: Jednak postoisz w korkach 08.01.09, 10:09 > Może i czegoś tam ciebie nauczyli na polibudzie, ale z pewnością nie > miało to nic wspólnego z rozumieniem tekstu pisanego. > Napisałem "bardziej przyda się okolicznym gminom niż Wrocławiowi". znowu sobie zaprzeczasz. Jak pisalem, czas na wypoczynek. > kto nie klaszcze w rytm frazesów o kłopotach Wrocławia to urzędas > ślepo zapatrzony w szefa? nie, kazdy kto pisze "... pana prezydenta Dutkiewicza" to wg mojego skromnego doswiadczenia lizus z otoczenia prezydenta, bojacy sie powiedziec cos przeciwko jedynej slusznej linii wladzy. Nic tylko wstac na bacznosc, ubrac mundur i odspiewac hymn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Radni z komisji budżetu odrzucają poprawki PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 17:43 Chyba trzeba będzie przerabiac cały budżet ponieważ założona na budowę stadionu kwota 500 mln okazała się o co najmniej połowe za mała. Co prawda kiedys Wędzonka /rzecznik Zachodzacego Słoneczka Sudetów/ twierdził, że w ratingach jesteśmy najlepsi i mozemy spokojnie brać kredyty. Zapomniał tylko dodać, że kredyty trzeba spłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JohnyWalker Wschodnia obwodnica (Siechnice-Łany) IP: *.as.kn.pl 19.12.08, 19:20 tak naprawdę nie będzie miała prawie żadnego wpływu na rozładowanie korkow we Wrocku. Jej znaczenie bedzie wybitnie lokalne - nie istnieje zadna porządna analiza w oparciu o badania natężenia ruchu samochodów istniejącego i przewidywanego, która by uzasadniala tę inwestycję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: Wschodnia obwodnica (Siechnice-Łany) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 21:21 Lem miał racje, nie wiedziałbym ilu idiotów jest we wrocławskiej komunikacji. Takim idiotom potrzebna jest analiza np.zamknięcia Krakowskiej - bo sam baran nie przewidzi korków pod widuktem Pułaskiego - musi popraktykować. Teraz pisze, że nie widzi z mapy ile settysięcy mieszkańców z południowo-wschodniej części Dolnego Śląska oraz cały TIRowski tranzyt MUSI jechać przez W-w do W- wy,Łodzi,Poznania etc. To tak jakby tłumaczyć mieszkańcom Oleśnicy, Sycowa etc że budowa obwodnicy im jest niepotrzebna bo ma znaczenie wybitnie lokalne! Przenieśmy niekończący się dwupasmwy ciąg pojazdów z ulic wrocka na tą obwodnicę i policzmy, ile luzu będzie we wrocku. Powinno się rejestrować tych baranów z imienia i nazwiska, bo za 5 lat jak wstrzymają sybsydia dla wrocka i już nie będzie można finansować WOW z funduszy UE - to można im i instytucjom które reprezentują wytoczyć proces o szkodę na rzecz Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś