miliarder 29.12.08, 18:48 aż puściłem bąka z wrażenia. wstyd!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: new Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 19:02 Masz rację repertuar to zwyczajna grajdoła. Co niektórych wykonawców to nawet lubiłem ale to było 20 lat temu np Lady Pank. To już wolę festiwal pana w czerwonych okularach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.aster.pl 29.12.08, 19:36 Nie będzie miejsca dla VIP-ów... rewelka. A gdzie Kaczyńscy usiądą , z jakiego miejsca ujrzą Dodę, gdzie znajdzie miejsce sam wielki Rafał z małżonką ? a może VIP-y w ogóle tego nie chcą ... chyba że sam Urbański ?! Ale on już poległ !!! Jaja i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontem oka Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.08, 01:17 Nie jaja, tylko wrocław. Przecież wy lubicie taki blichtr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Welna Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.lanet.net.pl 30.12.08, 10:35 że ja mieszkam w tym mieście...żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hy Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.static.korbank.pl 30.12.08, 21:05 Zapraszamy miłych gości z Oławy i Trzebnicy ;) wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nocny Narrator Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.centertel.pl 04.01.09, 12:41 Wy to macie Problem... ;/ Sylwester na Rynku jest dla staruszków i drętwych ludzi... ;] Zajebistą zabawe chcecie to idzcie do Klubu albo na Domówke w Sylwka... Sylwester na Rynku jest tak robiony żeby ludzie w każdym wieku sie dobrze bawili... przyjdą starsi ludzie i nie będą Słuchać albo bawić sie w Rytmie Techno albo hip-hopu... Zbastujcie troche i poczytajcie swoje wypowiedzi... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiek Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.09, 13:25 oooo rany toz to je nie samowite! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer wszystkie wiochy okoliczne sie stawia? IP: *.54.16.190.static.telsat.wroc.pl 29.12.08, 19:35 hmm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turek Kocham Wrocław, ten niezapomniany styl IP: *.zone5.bethere.co.uk 29.12.08, 22:25 wspaniałe miasto, z dodą mi się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
rorio2 Re: Kocham Wrocław, ten niezapomniany styl 31.12.08, 08:50 Gość portalu: Turek napisał(a): > wspaniałe miasto, z dodą mi się kojarzy Hahahahaha:D O Boże, to było dobre:D Odpowiedz Link Zgłoś
arek.gazeta Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? 29.12.08, 19:37 Największe gwiazdy , z Dodą na czele, żal :) buhahahahaahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.dialog.net.pl 29.12.08, 23:36 największą gwiazdą będzie Rafał Dutkiewicz, musi przecież pokazać się w telewizorze, ogrzać się przy "gwiazdach" żeby wrocławianie nie zapomnieli w jakim to fantastycznym mieście żyjemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.iel.wroc.pl 30.12.08, 09:54 Wg Ciebie Wrocław nie jest fantastycznym miastem... moze czas zebys sie wyprowadził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WElna Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.lanet.net.pl 30.12.08, 10:36 a Ty skąd pochodzisz? z wałbrzycha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.dialog.net.pl 30.12.08, 18:32 Mam to szczęście, że wychylam nos poza Wrocław i mogę porównać Wrocław do innych podobnych miast, różnice widać gołym okiem, żyje pomiedzy Wrocławiem i Monachium, mimo tego, że urodziłem sie we Wrocławiu nie patrze na to miasto bezkrytycznie, coraz bardziej mnie boli to, że władze Wrocławia na siłę robią z tego sympatycznego miasta coś czym nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
rorio2 Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów 31.12.08, 09:04 Gość portalu: xxx napisał(a): > Mam to szczęście, że wychylam nos poza Wrocław i mogę porównać Wrocław do innyc > h > podobnych miast, różnice widać gołym okiem, żyje pomiedzy Wrocławiem i > Monachium, mimo tego, że urodziłem sie we Wrocławiu nie patrze na to miasto > bezkrytycznie, coraz bardziej mnie boli to, że władze Wrocławia na siłę robią z > tego sympatycznego miasta coś czym nie jest. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
rorio2 Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów 31.12.08, 09:03 Gość portalu: wr napisał(a): > Wg Ciebie Wrocław nie jest fantastycznym miastem... moze czas zebys sie wyprowa > dził Wrocław prowadzi w statystykach: 1) Najwyższy wskaźnik morderstw 2) Najbardziej osrane chodniki w Polsce 3) Najwięcej tirów w centrum 4) Najliczniejsza populacja 'gangsta' 5) Najobskurniejsze akademiki w Polsce 6) Najpaskudniejsze centra handlowe Dodajmy do tego kompleks stolicy, no i oczywiście lokalnych patriotów pokroju wr. wr, kończę studia i spadam na Śląsk cieszyński:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.08, 19:58 Wrocław to zagłębie dobrej zabawy, ale dla dyskomułów - tipsiar tlenionych i bonzów w przecieranych dżinach i włosach na 5 mm. jak na "europejską stolicę kultury":, do czego Wrocław pretenduje, to trochę mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.lanet.net.pl 29.12.08, 20:40 Przesadzasz. Poza tym widowisko jest realizowane przez TVP2, i to oni zapewne decydowali o "gwiazdach". Poza tym "nikt nikogo pod pistoletem tutaj nie trzyma" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisciasty Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 20:54 Niestety masz rację :/ i co roku jest to samo, zawsze wcisną tego ćwoka stachurskiego lub innych "artystów" jego klasy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.08, 21:59 W tym roku będzie też największy telebim z bezpośrednią transmisją ze strefy G. Odpowiedz Link Zgłoś
pers321 Taaaka kasa na taaak żenującą obsadę... 29.12.08, 20:43 ...za wyjątkiem Steczkowskiej same przymuły, których blask wygasł w paleozoiku. A tak w ogóle - czy Steczkowska już na zawsze przyszyta będzie do Dody ? - wstyd i hańba Nie zaszczycę tej "imprezy" swoją obecnością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeeeeeeeeeeeeeee Re: Taaaka kasa na taaak żenującą obsadę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 20:53 Największa scena, największe gwiazdy[?], największa wieś śpiewa tańczy szkoda, że takie imprezy organizuje miasto aspirujące[troszki późno] do miana EURPEJKSIEJ STOLYCY KULTURY. brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphiphurra Re: Taaaka kasa na taaak żenującą obsadę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 20:58 Steczkowa też przymuł, jeden z najokropniejszych. Kiedyś może jej coś wychodziło, teraz-beeznadziejna....;/ największa scena, najwięcej wieśniaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Sternik i "Gwiazdy" są siebie warci:) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 00:53 Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Taaaka kasa na taaak żenującą obsadę... 30.12.08, 13:41 Cholernie słuszna uwaga. Taka kasa na takie "gfiasdy"?? Przecież to w świat pójdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
pers321 Wolę śledzia, pół basa i tany przy radiu szarotka 29.12.08, 21:03 ... będzie taniej i weselej. I nie muszę słuchać kompromitujących skeczów z udziałem Steczkowskiej i Dody. I na taką żenadę idzie wrocławska kasa... Rafale posyp głowę popiołem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
witek7205 Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? 29.12.08, 21:43 "Na teren imprezy nie będzie można wprowadzać zwierząt, wnosić żadnych niebezpiecznych przedmiotów (np. kijów, scyzoryków i korkociągów), napojów alkoholowych, środków odurzających i szklanych opakowań. Strażnicy pilnujący wejścia nie będą wpuszczali osób pod widocznym wpływem alkoholu i narkotyków." Trele morele. Bedzie jak zwykle. Za kazdym razem sa takie gadki i za kazdym razem wiekszosc to pijane osoby z trzema butelkami na łebka. Wystarczy rano popatrzec na ilosc rozbitych butelek na bruku, zeby ocenic ile jest warte takie gadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marian1949 Re: Sylwester: trwonią 4 miliony zł. 29.12.08, 21:51 Roztrwonią nasze "grubo ponad milion zł" oraz 3 miliony z budżetu Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ethnology Re: Sylwester: trwonią 4 miliony zł. 31.12.08, 08:33 Oczywiście najlepiej ludziom zafundować "igrzyska" za 4 miliony, a "po nowym roku 80 procent Dolnoślązaków może zostać bez pomocy lekarzy specjalistów. Bo kontraktów z Narodowym Funduszem Zdrowia nie podpisały już nie tylko przychodnie specjalistyczne, ale także wiele oddziałów szpitali. Niektóre będą nieczynne". Ludziska obudźcie się, włodarze miasta robią sobie reklamę przedwyborczą za nasze, tak, tak, za nasze pieniądze. "Artyści" za śpiewanie z playbacku dostaną ogromne pieniądze, a może lepiej odtwarzać ich utwory z pirackich płyt, na jedno wyjdzie a będzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Sylwester: największa scena, najwięcej widzów IP: *.lanet.net.pl 29.12.08, 22:03 właśnie, nigdy nie podaje się kosztów poimprezowych, zwłaszcza potłuczonych głów z posylwestrowych bójek, niestety szkła i nietrzeźwych, chętnych do walki na wrocławskim rynku w czasie sylwestra nie brak, wystarczy takiego przechodząc obok, nieumyślnie trącić lekko. Niestety jeśli chodzi o bezpieczeństwo w czasie tej imprezy jest nie najlepiej (tak przynajmniej było roku zeszłego) Odpowiedz Link Zgłoś
cclement na przekór forumowo-wybiórczym smutasom :) 29.12.08, 21:54 Jestem dumny z tego że Wrocław znów będzie w TV. Doda fajnie śpiewa i jest sexy. Na placu boju pozostał tylko Wrocław i Warszawa. Kraków i TVN wymiękli :) Będziemy się bawić do rana. Ja i KILKASET TYSIĘCY wrocławian ... na przekór forumowo-wybiórczym smutasom :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: na przekór forumowo-wybiórczym smutasom :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 22:47 juz chcę widzieć te "kilkaset tysięcy wrocławian: ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz 11 osób/m2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 00:53 W tym roku zagęszczenie uczestników wyniesie 11 osób/m2, POdczas gdy w ubiegłym roku wyniosło 10osób/m2, zagęszczenie to oraz liczba uczestników będzie się Dynamicznie zwiększac wraz z nadchodzącymi informacjami o frekwencji w innych mniej dynamicznych miastach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadol Re: na przekór forumowo-wybiórczym smutasom :) IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.08, 01:19 to prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadol Re: na przekór forumowo-wybiórczym smutasom :) IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 30.12.08, 01:20 To prowokacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorczyca Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? IP: *.os2.kn.pl 29.12.08, 22:07 dajcie spokój. Jasne, że Doda to nie piosenkarka najwyższych lotów, reszta też nie, ale czego oczekujecie? Muzyki klasycznej, czy może jakiegoś wyrafinowanego jazzu? Jasne, jedno i drugie ma swój urok, jednak Nowy Rok to taka zabawa, że Doda & Co doskonale się nadają. To huczna impreza pod gołym niebem, a nie raut u ambasadora (gdyby tam była Doda, to byłby dopiero obciach). A scenę zbudowali kosmiczną :) Tylko sie cieszyć, że w mieście się coś dzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Nielot Dodo, Starursky i polowa Modern Talking 29.12.08, 22:11 Ja ide na Madagaskar II i bede sie lepiej bawil niz w tym tlumie i halasie z dodą i Kozidrak. Tylko co tam robi Justyna Steczkowska? Odpowiedz Link Zgłoś
rajmond a fuj 29.12.08, 22:57 wygląda całkiem niezle, choc nie mam nadzieii ze odleci do gwiazd! Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? 29.12.08, 23:41 i znowu zagości tępe coś, nędzne, głupawe i tandetne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potęga smaku Megawioska w mieście Breslau IP: *.magma-net.pl 30.12.08, 00:22 Tylko tak dalej, a tytuł Europejskiej Stolicy KULTURY w roku 2016 zdobędziemy w cuglach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Megawioska w mieście Breslau IP: 212.160.240.* 30.12.08, 09:22 Czy wies Wrocąłw ubiega się już o wszystko co mozliwe? Największy sylwester, EXPO, Instytuty technologiczne a teraz jescze stolica kultury. Wy tam juz wstydu to za grosz nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Megawioska w mieście Breslau IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.08, 10:21 :D witek, a to źle? lepiej mieć kompleksy i nic nie robić? warto próbować ą żem oże znowu się nie udać to trudno. Czasem trzeba ryzykować. A sylwester.. no cóź nie mój klimat więc mnie tam nie bedzie. Nie oszukumy się jednak - więszośc Polaków uwielbia Dodę Stachurskiego czy Beate Kozidrak (SIC!) A taka impreza musi niestety być dopasowana do więszości a nie do mniejszości. Zresztą organizuje go dwójka która przecież promuje wyżej wymienione "gwiazdy" cały czas na swojej antenie. Gdyby promowali kogoś innego, ambitniejszego to i ludzie śłuchaliby może czegoś innego. A tak to wystarczy włączyć polskie telewizje lub radia i mamy wszedzie ten sam kicz. Stare odgrzewane kotlety od kilkunastu lat. Dno. Wiec prosze Wrocław nie obwiniać za takie "gwiazdy" :) pozdrawiam i zycze udanej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WElna Re: Megawioska w mieście Breslau IP: *.lanet.net.pl 30.12.08, 10:43 kij z kompleksami i nic nie robieniem. Warto próbować, co najwyżej znowu nie wyjdzie, tak? tylko zważ, ile kasy z naszych portfeli idzie na te wieczne próbowanie, no przy okazji Dudi świat sobie zwiedzi, jeżdżąc i promując nasz wrocławski raj na ziemi. o to się tu rozchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Megawioska w mieście Breslau IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.08, 10:57 nie próbujesz - nic nie tracisz ale i tez nic nie zyskujesz, jestes na zerze próbujesz - możesz stracić ale równie dobrze możesz wiele zyskać. takie ryzyko. rozumiem że niektórzy sie boja i wolą całe zycie tkwić w miejscu. Na całe szczęscie inni potrafią zaryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Megawioska w mieście Breslau IP: 212.160.240.* 30.12.08, 12:03 Nie. Chodzi tylko o to, że jak Wrocław ubiegał się w Polsce o Expo czy instytut technologiczny to inne miasta nie wtryniały się ze swoją ofertą i dawały Wam szansę. Tymczasem o EST 2016 ubiegaja się teraz inne miasta więc po dzentelmeńsku mozna byłoby się nie wtryniać na zasadzie że musimy byc wszędzie - szanowni wrocławianie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Megawioska w mieście Breslau IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.12.08, 14:32 Różnica jest aż nazbyt oczywista i zapewne o niej wiesz w przypadku expo nie było żadnej gwarancji że impreza zostanie przyznane Polsce więc z reguł zdrowego rozsądku wypadało żeby wspierać ten ośrodek który w danej sytuacji miał najlepszą pozycje wyjściową na starcie które już wywalczył sobie pewien kapitał za granicą w tym wyścigu. Co do EiT wciąż jest szansa na węzeł wiedzy dla Polski więc sprawa jeszcze nie jest przegrana.W wypadku ESK 2016 wiemy na pewno że tytuł ten przypadnie jednemu polskich miast więc jest tu pole do popisu dla wszystkich włodarzy miast do wykazania się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? IP: *.tktelekom.pl 30.12.08, 06:54 grautluje wyboru władzom miasta ... znowu ten sam chłam , jak co roku a na Wielką orkietsrę Świątecznej Pomocy to jakos Pan Prezydent nie może wysupłać pieniedzy i wspomóc szczytny cel... cóż lepiej nabić kasę dodzie i jej podobnym... szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dafthb Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.12.08, 08:05 powaliło was! jutro 250 tys ludzi bedzie szalało na rynku a Wy se tu dalej siedźcie i nie odvhodźcie z kompa całą noc! scena - zajebista, wykonawcy - jak na olske to 1 klasa ( tylko brakuje mi tu kombii i velvet) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polska 21 dudkiewicz na prezydenta bamako! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 08:33 dudkiewicz na prezydenta bamako! impreza promujeca tego dudka, posłuchacie narcyza o 12:00 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Cyganka dostanie 120 tysięcy, a ile zarobi Doda? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.08, 10:14 Sylwestrowe gaże gwiazd: Edyta Górniak - 120 tys. zł Feel - 120 tys. zł Kayah - 100 tys. zł Paweł Kukiz - 80 tys. zł T.Love - 80 tys. zł Natalia Kukulska - 80 tys. zł Kasia Kowalska - 80 tys. zł Tatiana Okupnik - 50 tys. zł Ewelina Flinta - 50 tys. zł Blue Cafe - 50 tys. zł więcej: muzyka.onet.pl:80/10172,1888263,plotki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Cyganka dostanie 120 tysięcy, a ile zarobi Do IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.08, 10:24 z czegoś trzeba zyć co nie zmienia faktu że to tania komercja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Cyganka dostanie 120 tysięcy, a ile zarobi Do IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.08, 10:40 Gość portalu: inc. napisał(a): > z czegoś trzeba zyć co nie zmienia faktu że to tania komercja :) ale chyba tylko w Polsce płaci się tyle za śpiew z playbacku. Czysty przekręt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Cyganka dostanie 120 tysięcy, a ile zarobi Do IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.08, 10:53 za spiew pijanej i nacpanej Amy Winehouse placi sie tak od 600 tyś $ do nawet 1 miliona. POdobnie kosztuje koncert Beyonce. ot taka popkultura " w pierwszych sześciu miesiącach tego roku najwięcej na swoich koncertach zarobił zespół … Bon Jovi ze swoim tournee wartym 112,4 milionów dolarów. Formacja ta wyprzedziła w zestawieniu Billboardu reaktywowane Spice Girls, które podczas 45 koncertów wypracowały dochód na poziomie 70 milionów dolarów. Na trzecim miejscu uplasowała się inna reaktywowana formacja - The Police. Szacuje się, że do końca roku Sting i reszta doczeka się około 359 milionów dolarów dochodu." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Cyganka dostanie 120 tysięcy, a ile zarobi Do IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.08, 11:05 Ale tam jest sprawa jasna - ty idziesz, ty płacisz za bilet i tym samym ty decydujesz, czy ci ten playback pasuje, czy nie. A tu wywala się publiczne pieniądze. "Uwielbiam chodzić na promocje, bo tam za 50% ceny mogę kupić to, czego bym normalnie za darmo nie chciał." /Kabaret Moralnego Niepokoju/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Cyganka dostanie 120 tysięcy, a ile zarobi Do IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.08, 11:12 zgoda, ale nie mozna obwiniać naszych artystów że chcą np 120 tyś w momencie gdy ktoś faktycznie jest w stanie tyle zapłacic. Gdyby mi proponowano tyle ile chcę to bym nie narzekała :) Jedyny minus to to że w polsce nikt nowy i młody nie może przebić sie przez to stado dinozaurów i towarzysttwo wzajemnej adoracji :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox populi ludzie się wściekają, a Rafał D. nuci przy goleniu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.08, 12:17 1. Każdy na początku wierzy, że Jest dla niego plan. Ktoś na górze, gdzieś na chmurze nam, Narysował go. Matka zazdrość w ludziach płodzi gniew, On chce byś zawrócił z drogi swej. [REFREN] Nie daj się, Ludzie niech swoje myślą. Nie daj się, Z diabłem do piekła wyślą. Nie daj się, Warto być zawsze tylko sobą. Nie daj się, Ludzie niech swoje myślą. Nie daj się, Z diabłem do piekła wyślą. Nie daj się, Warto być zawsze tylko sobą. 2. Każdy na początku wierzy, że Jest dla niego plan. Ja do końca pragnę spełnić go, Chociaż cenę znam. Matka zazdrość w ludziach płodzi gniew, On chce byś zawrócił z drogi swej. [REFREN] Nie daj się, Ludzie niech swoje myślą. Nie daj się, Z diabłem do piekła wyślą. Nie daj się, Warto być zawsze tylko sobą. Nie daj się, Ludzie niech swoje myślą. Nie daj się, Z diabłem do piekła wyślą. Nie daj się, Warto być zawsze tylko sobą. Prosto ludziom w oczy patrz, Niewielu ma odwagę. Pozorami kryją twarz... [REFREN] Nie daj się, Ludzie niech swoje myślą. Nie daj się, Z diabłem do piekła wyślą. Nie daj się, Warto być zawsze tylko sobą. Nie daj się, Ludzie niech swoje myślą. Nie daj się, Z diabłem do piekła wyślą. Nie daj się, Warto być zawsze tylko sobą. Tylko przy tym jakaś niespokojna natrętna myśl kołacze mu się w głowie - czy ja jeszcze jestem sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka pogratulowac moge tylko IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.08, 12:25 sceny....pseudo "gwiazd" nie........i ja tu mieszkam:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Felieton Ziemkiewicza w Rzepie IP: *.ig.pwr.wroc.pl 30.12.08, 12:50 "Wielka noworoczna feeria" (Rafał A. Ziemkiewicz, Rzeczpospolita, 28-12-2008) "[..] nigdy nie zostałem tak zasypany bluzgami jak wtedy, kiedy opisałem w swoim blogu – zresztą bez żadnego komentarza – jak wygląda sylwester u mnie na wsi. Upewnia mnie to, że spostrzeżenie było trafne, więc powtarzam je w głębokim przekonaniu, że i w tym roku wyglądać będzie tak samo jak zawsze. Otóż jest to wieś można powiedzieć "dwóch prędkości". Od przelotowej szosy mniej więcej do pętli mieszkają w większości ludzie zamożni – jest tu paru prawników, biznesmenów, jest ordynator, menedżerowie etc. Dalej, za pętlą, trwa wiejska bida – krzywe chatki, gospodarstwa raczej socjalne niż rolne; słowem, strefa zasiłków. W sylwestra nad strefą bogactwa około północy wybucha kilka petard, i spokój. Natomiast nad strefą zasiłków od 11 do trzeciej nad ranem trwa nieprzerwana kanonada, rozkwitają nad dachami istne pirotechniczne cuda, kolorowe rozgwiazdy, smoki, Bóg wie co w ogóle. [..] Próbowałem porachować, ile tysięcy złotych wywalają w ten sposób bez sensu w powietrze ludzie, których dzieci biegają głodne i obdarte, a w chałupach woda im się leje na głowy. Wynik tych szacunkowych obliczeń przeraża, zwłaszcza że trzeba je przemnożyć przez cały kraj. Tak, oczywiście, jestem wredny, pozbawiony serca liberał, gardzę prostymi ludźmi i z nienawiści chcę im odebrać ulubioną świąteczną rozrywkę. Ale przyznają państwo, że ten obrazek, który oglądam od pewnego czasu co roku, wiele o nas, Polakach, mówi. Na ten Nowy Rok." Wyjątkowo trafny komentarz do zabawy sylwestrowej na wrocławskim Rynku. Wyrażam swoje współczucie dla mieszkańców Rynku i okolic (nierzadko starszych, schorowanych ludzi) z powodu czekającej ich kolejnej, hucznej zabawy ku czci naszego IMprezydenta miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Felieton Ziemkiewicza w Rzepie IP: *.as.kn.pl 30.12.08, 23:43 jak dla mnie to nie ma dramatu. Bańka to nie jest az tak wiele, jak na promocje miasta w, badz co badz, ogólnopolskiej tele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Sternik też będzie nadawał z playbacku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 00:00 > jak dla mnie to nie ma dramatu. Bańka to nie jest az tak wiele, jak na promocje > miasta w, badz co badz, ogólnopolskiej tele. PRomocja miasta jako stolicy kiczo-POlo - bezcenne:) Odpowiedz Link Zgłoś
marian1949 Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? 30.12.08, 16:50 Po zeszłorocznej zabawie sylwestrowej na Rynku mocz w okolicznych bramach wysychał kilka dni, a resztki potłuczonych butelek do dzisiaj tkwią w rynkowym bruku. Moi znajomi z Rynku i okolic przeżywali podczas tej zabawy katusze i ciągle nie wiedzą jak się przed tym bronić. Urząd Wrocławia trwoni pieniądze z podatków i nie można się temu skutecznie przeciwstawić. Może ktoś doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sFg wstyd dla wrocławia IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.08, 17:02 pozwać do sądu o marnotrawienie publicznych pieniędzy na takie gó... chętnie podpiszę petycję, w której zrzucimy ze stołka dupkiewicza i każemy mu zapłacić za tą wiochę z własnej kieszeni. byłoby mi wesoło gdyby wrocławski rynek został zaatakowany przez terrorystów. taka czystka za jednym zamachem... szkoda, ze to tylko sen Odpowiedz Link Zgłoś
marian1949 próba do 23:30 31.12.08, 12:04 W przeddzień Sylwestra bardzo hałaśliwa próba trwała do 23:30. Nie można było spać. Ich nie obowiązują przepisy prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrakadabra Kuniec IP: 78.8.140.* 30.12.08, 18:00 Jaki to ma sens, gdy szykują się poważniejsze wydarzenia- www.dziennik.pl/swiat/article289742/W_2010_roku_USA_przestana_istniec.html Dziennik - Świat - "W 2010 roku USA przestaną istnieć" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 18:14 Może telewizyjna 2 robi takiego sylwestra aby właśnie jak najwięcej ludzi spędziło ten czas przed telewizorem skacząc po kanałach i oglądało np TVP1, PTV, TVP Polonia, TVP Kultura itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_wro Sylwester: największa scena, najwięcej widzów? 30.12.08, 18:21 Nie wiem czemu się dziwicie od dawna było wiadomo że sylwestrowa zabawa będzie w rytmie starych przebojów, ale Doda to kompletna porażka Odpowiedz Link Zgłoś