Dodaj do ulubionych

Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadku

06.01.09, 16:00
widziałem ten wypadek ... gościu ze śmieciarki miał szczęście że do rzeki nie wjechał. Niestety cysterna z ciekłym azotem którą lekko zamiótł z drogi już nie .... ogólnie dziwnie .. śmieciarką przy 40 km/h zaczęło miotać po całej drodze ... już od początku mostu się cały czas kołysała. Dobrze, że jej nie wyprzedzałem .. ufff
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.joanitow.finemedia.pl 06.01.09, 16:04
      moze smigała na letnich oponach??? Albo łysych?? Albo jedno i drugie!
    • gdwnog Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadku 06.01.09, 16:37
      takiego koreczka jak dzisiaj nie widzialem nigdy jeszcze a juz troszeczke lat
      mam !! na szczescie jechalem od strony dubois w strone astry popowicka ale ci
      co jechali w przeciwnym kierunku mieli przerabane !!!czy ktos popiera moje
      zdanie? :)
      • Gość: ja Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: 77.79.192.* 06.01.09, 16:50
        popieram, musiałam iść przez cały most na piechotę i jeszcze policja nie
        przepuszczała.
      • Gość: melchior Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.e-wro.net.pl 06.01.09, 17:23
        > takiego koreczka jak dzisiaj nie widzialem nigdy jeszcze a juz troszeczke lat
        > mam !! na szczescie jechalem od strony dubois w strone astry popowicka ale ci
        > co jechali w przeciwnym kierunku mieli przerabane !!!czy ktos popiera moje
        > zdanie? :)

Ja popieram, że masz troszeczkę lat.
        Jak pójdziesz do gimnazjum to się dowiesz, że zdanie zaczynamy od dużej litery.
        Podobnie nazwy własne jak Astra, Popowicka, Dubois.
        W następnych klasach nauczą cię jak pisać z pomocą klawiatury polskie litery i
        innych zasad ortografii.
        Cóż pokolenie sms-owców więc nie powinno to dziwić.
        No ale jak o 13:15 byłeś na moście to znaczy, że wagarowałeś co wszystko tłumaczy.
        • Gość: com.bi-nerki Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 18:08
          Melchior! Przyganiał kocioł garnkowi. Zdanie rozpoczynamy wielką
          literą! Nazwy własne też, a nie "od dużej litery" Kto tu wagarował?
          • Gość: ja też ze wsi Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.e-wro.net.pl 06.01.09, 20:42
            melhior lto polonistyczne ormo.

a co to było ormo bo mi pani w przedszkolu powiedziała ;)
            pisanie z wielkiej litery będziemy przerabiali dopiero po kursie programowania w
            asebmlerze.
        • Gość: beata Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.chello.pl 06.01.09, 19:08
          Ależ masz problem :) polskie znaki oraz wielkie litery :)
        • Gość: blecharz Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.09, 19:15
          przecinek zjadles
          moze nwet wiecej niz jeden
        • Gość: pticachris Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.chello.pl 06.01.09, 20:50
          Trafny komentarz :o)
      • Gość: galANONIM Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.09, 19:28
        Troszeczke lat masz a milenijny 6 lat czynny dopiero ; )
    • wroclawjacek Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk 06.01.09, 16:39
      >Niestety cysterna z ciekłym azotem którą lekko zamiótł z drogi już nie
      > .... ogólnie dziwnie .. śmieciarką przy 40 km/h zaczęło miotać po całej drodze
      > ... już od początku mostu się cały czas kołysała.
      To było ukartowane.Mieli się stuknąć na środku mostu.
      Miesiąc temu podobny atak terrorystyczny (?) był na moście w Oławie przez który
      mają być wożone substancje niebezpieczne aby nie wjeżdżały do Wrocławia. Tam
      uszkodzenia wyłączyły most zdaje się na dwa tygodnie.
      • Gość: kolczyk Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 17:18
        >>>To było ukartowane.Mieli się stuknąć na środku mostu.
        Miesiąc temu podobny atak terrorystyczny (?) był na moście w Oławie przez który
        mają być wożone substancje niebezpieczne aby nie wjeżdżały do Wrocławia. Tam
        uszkodzenia wyłączyły most zdaje się na dwa tygodnie.<<<

Tak, tak, do tego zamachu przyznała się organizacja samego Bin'Ladena
        • Gość: kolczyk Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 17:23
          a tiry ze środkami łatwopalnymi nie będą przejeżdzać tranzytem przez Wrocław,
          poniewaz będą przewożone helikopterami nad miastem
      • Gość: Odra Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 18:08
        No nie wiem. Ślisko jest. Całkiem normalne zachowanie, a śmieciarka ma swoją
        masę. Dlatego mniej więcej teraz autobusy jeżdżą pustymi drogami 20km/h. Może po
        prostu przesadził.
      • Gość: spec Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.as.kn.pl 06.01.09, 19:56
        ukartowane??? - weź człowieku zastanów sie co Ty piszesz za głupoty.
        atak terrorystyczny - za dużo filmów marnej jakości!!!
    • Gość: zmarznięta Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.01.09, 17:08
      właśnie odmroziłam się po staniu prawie 1,5 godziny na moście. Przez cały ten
      czas ani centymetra się nie posunęłam. Zmarzłam okropnie bo jak włączałam silnik
      i ogrzewanie to od spalin robiło mi się niedobrze. Ale to nic za mną stał
      samochód z matką i małym dzieckiem, które płakało bo było mu zimno,było głodne i
      sikać mu się chciało. Matka musiała kombinować z butelka aby dziecko mogło się
      wysikać. Nie polecam
      • Gość: takpoprostu Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 18:51
        to nie pierwszy wypadek śmieciarek sity.
        • Gość: blecharz Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.09, 19:17
          kiedy policja zacznie karac za zbyt male odstepy miedzy samochodami ?
          nie moge sobie wyobrazic jaki musialby byc karambol i ilu ludzi musialo by sie
          usmazyc (ze 20 pieczonych golabkow?)
          nie, nie mowie tu o autostradach, to odzdzielna historia
          • Gość: as Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: 90.156.115.* 07.01.09, 10:25
            > kiedy policja zacznie karac za zbyt male odstepy miedzy samochodami ?

zaraz po wprowadzeniu mandatu za chodzenie bez czapki
      • Gość: Marcin Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: 89.174.34.* 06.01.09, 19:15
        To sie wlacza wewnetrzny obieg powietrza!
      • annika.h a może tak wewnętrzny obieg powietrza ? 06.01.09, 23:48
        obejrzyj dokładnie wszystkie przyciski ,bo następnym razem naprawdę zamarzniesz
        albo się strujesz spalinami,kobieto
    • Gość: suchy Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadku IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.09, 20:21
      czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak mogę napisać list do redakcji?
      oczywiście elektroniczny :)

pozdrawiam
      • Gość: aaa Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: 90.156.115.* 07.01.09, 10:27
        najpierw piszesz normalny na kartce drukowanymi czarnym długopisem, a potem
        skanujesz, potem przejeżdżasz obrazek OCRem i masz napisany list elektroniczny
    • Gość: M. Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 20:40
      To idiotyzm, że nie ma jak zawrócić samochodem stojącym w korku na moście - w razie wypadku. Te bariery powinny być jakoś zdejmowane, dlaczego strażacy nie umożliwili opuszczenia mostu samochodom ??? Od lat jeżdżę codziennie tym mostem i ciągle widzę, jak np. karetka nie może przecisnąć się między TIRami - nie mają gdzie zjechać, wysokie krawężniki... Brakło wyobraźni na trzeci pas jezdni ? Przy tej długości mostu MUSZĄ być dopracowane procedury ratunkowe !!!
      • Gość: gość Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 10:06
        WŁAŚNIE ! NIE MA JAK ZAWRÓCIĆ!
    • Gość: i co się dziwić Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 06.01.09, 20:47
      jak ja pierwszy raz prowadziłem auto od osobowickiej na most to miałem zaledwie 50km/h na liczniku, było sucho, miałem nowe dobre opony a i tak auto mi zarzuciło zdziebko. ten łuk jest tam bardzo ostry. a ciężarówką, 80km/h po oblodzonej powirzchni ... cóż ...
    • carpaccio4 czyżby wywozili 06.01.09, 20:49
      tego kacyka?
    • Gość: grzes Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadku IP: *.xdsl.centertel.pl 06.01.09, 22:50
      Jeżdżę czasem przez Wrocław. To co dziś tam przeżyłem w związku z tym wypadkiem
      to szok!!!!. Policja nie oznakowała objazdu jechałem tak jak wszyscy i na Poznań
      "jakoś " się wydostałem. Sznur aut tępo praktycznie zerowe ale to pokazało,że
      Wrocław nie jest przygotowany na takie sytuacje. Kiedy coś zdarzy się na drodze
      która powinna być przejezdna brak koncepcji na udrożnienie miasta!!!! Panowie
      Paie włodarze
    • Gość: baltazar Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadku IP: *.kalisz.mm.pl 06.01.09, 23:38
      jezny ale cysterna...mogli by w artykule napisać mini cysterna...bo co by się
      stało jak by ją wywaliło w powietrze? wątpię aby coś co zagrażało by całemu
      Wrocławiowi...
      Co innego jakby to była cysterna normalnych gabarytów z wielkim
      zbiornikiem...wtedy by nie było tak wesoło...
      A co do ataków terrorystycznych to bajka;) Wszystkim i tak sterują USA a jak
      ktoś nie wie to niech nie gada że to wina USA...świat się kręci w okół kasy...a
      kasa to ropa której na bliskim wschodzie jest najwięcej a wojna i okupacja to
      pretekst...
    • Gość: Tommy Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadku IP: 78.8.138.* 07.01.09, 01:04
      Podobno moja koleżanka ucierpiała w tym wypadku... Widzieliście może
      tam gdzieś uszkodzone Seicento? Chyba się wrąbała w którąś z tych
      ciężarówek. Jechała w stronę Osobowic podobno....
      • Gość: adam Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.09, 11:51
        d.wiadomosci24.pl/g2/b1/67/ba/85570_1231265055_c9a6_p.jpeg
        • Gość: adam Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.09, 11:54
          pewnie siedziala na kierownicy jak to kobiety w Seicento maja w zwyczaju i sie uderzyla w kierownice. Proponuje nauczyc kolezanke prawidlowej pozycji za kierownica
    • map4 stalowe barierki ... 07.01.09, 12:15
      Chyba czas najwyższy pójść po rozum do głowy i wymienić stalowe a jak się
      okazało niewystarczająco wytrzymałe barierki na podwójną linię betonowych
      ścianek, których elementy nawzajem na siebie zachodzą. Dodatkowo pomiędzy
      betonowe zapory sypie się ziemię i sadzi krzewy.
      System ten na niemieckich autostradach zdaje już od lat egzamin, zmniejszając
      ryzyko przebicia się na przeciwny pas ruchu praktycznie do zera.

Jeśli nie na moście (bo beton jednak trochę waży) to przynajmniej betonowe
      bariery można byłoby zainstalować przynajmniej na dojazdach do mostu.
    • Gość: xxx Re: Wrocław: most Milenijny zablokowany po wypadk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 12:55
      głupoty opowiadasz ściemniaczu ze schizofrenia paranoidalną!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka