jokajan 11.01.09, 11:43 Jest Pan dla mnie prawdziwym bohaterem, bo swoim listem udowadnia Pan, że pewne rzeczy człowiek robi dlatego, że w nie wierzy, a nie dlatego, żeby później zrobić na nich karierę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ooku Re: Psujecie pointy naszych dowcipów 11.01.09, 13:26 jokajan napisała: > Jest Pan dla mnie prawdziwym bohaterem, bo swoim listem udowadnia Pan, że > pewne rzeczy człowiek robi dlatego, że w nie wierzy, a nie dlatego, żeby > później zrobić na nich karierę. Zgadzam się w pełni z przedmówcą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamietam Re: Psujecie pointy naszych dowcipów IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.09, 14:52 cóż tu dodać? piąteczka dla pana Pawła i tyle, bo "jaja" trzeba mieć zawsze, choćby na wszelki wypadek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxdog Psujecie pointy naszych dowcipów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.09, 16:05 Pnie Pawle, gratuluję postawy w szybkiej reakcji na to knucie i ciągłe napuszczanie na siebie Polaków przez ten PiS-owski instytut IPN!! PROPONUJĘ ZACZĄĆ ZBIERAĆ PODPISY dla zgłoszenia społecznego DLA PREMIERA I PREZYDENTA o WNIESIENIE POD uchwałę Sejmu: usunięcie z IPN tych zawistników i układaczy historii na swoje potrzeby i mianowanie na jego czele (IPN) pana Pawła!!! On naprawdę rozróżnia dobro od zła i jest doświadczony w innych metodach walki z dyktaturą jaka czai się w opozycji dzisiejszej, bez kłamstw i szkalowania oraz napuszczania ludzi na siebie, jak to robi PiS, od czasu urodzenia Tych co ukradli Księżyc !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Psujecie pointy naszych dowcipów 11.01.09, 17:21 A według mnie zachował się pan, list ten pisząc, jak zwykły, bez urazy, burak. Oto pani prokurator otrzymała zapewne wykaz osób poszkodowanych przez organa ścigania poprzedniego systemu. Obowiązkiem jej jest do każdej wysłać list z zapytaniem. Nie wnika przy tym, jaka była skala poszkodowania, bowiem nawet drobnostka, fuknięcie funkcjonariusza SB, w subiektywnym odczuciu ofukniętego mogło być krzywdą ogromną. Ona oczekuje zatem rzeczowej informacji, nie zgrywania na łamach prasy bohatera, ujmującego się dodatkowo za bardziej pokrzywdzonymi. Ujmującego się dla poklasku gawiedzi. Bo gdyby istotnie był pan człowiekiem honoru, napisałby pan to samo, z pominięciem mediów jednak. Co zaś myśli teraz pani prokurator? Myśli: "a w d... was mam!", mysli pewnie sobie. Ja na jej miejscu nie dokaładałbym starań, aby o interesy takich jak pan walczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Psujecie pointy naszych dowcipów IP: 86.96.226.* 11.01.09, 17:52 Swieta racja. Na mnie tez fukali w sklepach miesnych. Powinno sie teraz ukarac wszystkie rezimowe ekspedientki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurand Tak! Kingsajz dla fszystkich. IP: *.wro.vectranet.pl 11.01.09, 18:09 Mnie też prześladowano - za karę że nie chciałem iść w pochodzie 1majowym 83 roku w szkolnym ortalionie pani mnie skrzyczała i kazała iść z tyłu! JEZDEM BOHATEREM, i zbrodnia na mnie to wielka była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no, właśnie Re: Psujecie pointy naszych dowcipów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 10:14 Zgdzam się z membrum_virile. Pan Kasprzak chyba ma sporo jadu dla IPN, bo jego reakcja jest niewspółmierna do "przewinienia" pani prokurator. Nie chce, uważa, że jego krzywada żadna - niech nie odpowiada na ankietę i pozwoli prokurator robić swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Brawa dla Pana Kasprzaka !!1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 22:41 Jak miło przeczytać, że są jeszcze rozsądni ludzie :). Brawo Panie Kasprzak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McAbra Re: Brawa dla Pana Kasprzaka !!1 IP: *.171.87.67.static.crowley.pl 18.05.09, 11:51 Obiema rękami i nogami podpisuję się pod stwierdzeniem przedmówcy. Jako, bądź co bądź, szczeniak, sądziłem, że przyszło mi mieszkać w kraju opanowanym przez różnej maści kretynów. Pan przywraca mi wiarę w to, że istnieją jeszcze normalni Polacy nie szukający jedynie odwetu i zemsty. Dziekuję ;> Wreszcie też przeczytałem normalny tekst, bez błędów, ciekawie napisany, a na dokładkę posiadający coś, czego dziennikarze GW na oczy nie widzieli - STYL. Może jakies korepetycje? ;> Pozdrawiam i mam nadzieje, że nie zostanie Pan teraz oskarżony o obrazę majestatu prokuratora w już wolnej Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwako Psujecie pointy naszych dowcipów IP: 77.225.220.* 12.01.09, 09:33 :))) pozdrowienia pawle... niezle sie usmialem, bo tez dostalem "zaproszenie" z ipn-u ... pawel (ten od zajezdni na grabiszynskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasprzak Re: Psujecie pointy naszych dowcipów IP: *.chello.pl 14.01.09, 14:25 Paweł! Jesteś w Polsce? Odezwij się, proszę. Strasznie się cieszę, żeś się odezwał. Pisz na p.kasprzak@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaakko Psujecie pointy naszych dowcipów IP: *.azylnet.com 12.01.09, 09:43 Jak to dobrze, że jest jeszcze gdzieś w tym wszystkim trzeźwe spojrzenie. Jestem pod wrażeniem. Gratuluję Panie Pawle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Psujecie pointy naszych dowcipów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.09, 11:16 Panie Pawle - najwyższy szacunek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclafanka Re: Psujecie pointy naszych dowcipów IP: *.chello.pl 12.01.09, 12:56 Gratuluję Panie Pawle - mam nadzieję, że rozsądek się przebije. Zakutych łbów w każdym ustroju mamy dostatek, a walka o byt (teraz stara się istnieć IPN) czasami jest komiczna. I w sumie śmiesznie jest dalej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
db5 Psujecie pointy naszych dowcipów 12.01.09, 13:01 "Hut ab". Serdeczne pozdrowienia. DB Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Psujecie pointy naszych dowcipów 12.01.09, 14:57 Czytając odpowiedź "poszkodowanego" przez komunę szczęka opada. Oto bowiem okazuje się, że IPN w poszukiwaniu dla siebie roboty wziął się za marketing bezpośredni. Bezprawnie zdobywając aktualne dane adresowe poszkodowanych namawia ich do wzięcia udziału w nagonce, zachowując się tak jak nie przymierzając amerykańscy uliczni adwokaci w pogoni za klientami ścigającymi karetki pogotowia. Z kontekstu sprawy wynika, że przestępstwa komuny zostały już przez IPN przejrzane. Teraz sprawdza się wyroki kolegiów. Ciekawe, kiedy IPN weźmie się za zbrodnie komuny zapisane w protokołach zebrań różnych komitetów zakładowych. Zajęcie murowane, na 50 lat do przodu. A reakcja "poszkodowanego" jest klasą sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś