wilk-miejski 03.02.09, 11:34 Ach, jak to dobrze, że u Polaków ciągle nic się nie zmienia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: o!o Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 14:56 właściciela gruntów nie tak trudno ustalić i skłonić do posprzątania. Bezradność SM to też "polska gospodarka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawidawie.info Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.multimo.gtsenergis.pl 03.02.09, 15:04 Co za odkrycie... Problem obecny wszędzie, gdzie postanęła stopa Polaka. Nie chcę się chwalić, ale śmiem twierdzić, że na pobliskim Zakrzowie znalazłyby się bardziej zaśmiecone rejony, podobnie jak zresztą wszędzie. Czasem są tylko lepiej ukryte za krzakami. Gdyby tak ludzi zapytać, co o tym sądzą, opinie byłyby jednoznacznie potępiające. Ale przecież ktoś musi to robić... Każdemu zdarzy się rzucić byle gdzie kiepa czy innego śmiecia, więc dlaczego ktoś miałby mieć opory przed wystawieniem na trawnik/w krzaki/do lasu starej kanapy czy lodówki... Trudno sobie wyobrazić skuteczne rozwiązanie tej sytuacji. Może gdyby za takie rzeczy wieszano za jaja na pobliskim moście... A więc cóż, posiedźmy sobie i bezproduktywnie ponarzekajmy, jak to jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.router.finemedia.pl 03.02.09, 22:11 Odpowiem - na pobliskim Zakrzowie, choć też kolorowo nie jest, takiego syfu i dziadostwa jak na sąsiednim osiedlu po drugiej stronie Al. Sobieskiego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willi breslauer Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.chello.pl 04.02.09, 09:10 Potwierdzam,na Zakrzowie cudów nie ma,(jak to w Polsce) ale jest schludnie i czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej 04.02.09, 20:33 A to dobry kawał:-))) A te psie kupy co krok? A syf na i wokół parkingu na przeciwko Nissana? Schludnie i czysto, buhahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawidawie.info Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.multimo.gtsenergis.pl 05.02.09, 18:21 Taa... Pewnie mówicie o os. Sobieskiego. Tam faktycznie źle nie jest. Ale mnie chodziło o Stary Zakrzów, choćby o teren wokół stadionu. Tam psia kupa byłaby ozdobą, w porównaniu z tym, co leży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willi breslauer Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.chello.pl 05.02.09, 18:34 bez przesady kobieto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ech, breslauer Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 20:01 Jak ktoś ma niskie standardy, to pewnie przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willi breslauer Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.chello.pl 05.02.09, 20:10 Ło Jezu, i po co ta złośliwość? Zanim zrobisz ze mnie menela ,pochwal się prosze w jakim Ty mieszkasz parkowo-pałacowym otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.router.finemedia.pl 05.02.09, 19:23 Na "osiedlu kiełczowskim" kup niet, bo ani trawników tam za dużo nie ma, ani drzewek, a biedna psina jakby chciała przykucnąć żeby kupę zrobić to by sobie tyłek o szkło czy inne śmieci rozcharatała....... Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej 03.02.09, 14:16 Niemcy, chcąc w dwóch słowach opisać panujący gdzieś brud i smród, mówią z pogardą: polnische Wirtschaft - polska gospodarka. Tak się bowiem gospodarzymy, jak to widać na pokazanych obrazkach. Wszechobecny bałagan kłuje w oczy. I nic się nie zmieni, bo skorupka nowych pokoleń już za młodu nasącza się naszym narodowym marazmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik-pok Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.dialog.net.pl 03.02.09, 14:40 Ale samo się nie nasmieciło, ludzie kupowali tam mieszkania bo było tanio, teraz dostrzegaja pewne mankamenty tej lokalizacji, jak słaba komunikacją, infrastruktura drogowa i niezbyt przyjemne widoki za oknem (na to narzekaja mieszkańcy nowo wybudowanego osiedla) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej 03.02.09, 15:38 Gość portalu: pik-pok napisał(a): > Ale samo się nie nasmieciło, ludzie kupowali tam mieszkania bo było tanio, to są bloki TBS, czyli postawione przez prywaciarza na miejskim gruncie. Tych mieszkań wykupować nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej 03.02.09, 16:48 To są bloki własnościowe. Mam tam jedno mieszkanie, które wynajmuję studentom, więc wiem, co mówię. TBS to "Statek" i bramy od 1 do 9 w Intakusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domio Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.as.kn.pl 03.02.09, 16:34 > dostrzegaja pewne mankamenty tej lokalizacji, jak słaba komunikacją, > infrastruktura drogowa i niezbyt przyjemne widoki za oknem Byłem może z tydzień temu na Psim Polu i z Poleskiej właśnie wracałem autobusem. N i 131 miały dosyć gęste rozkłady jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niv Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.lanet.net.pl 03.02.09, 19:16 ludzie kupowali tam mieszkania bo było tanio, tera > z > dostrzegaja pewne mankamenty tej lokalizacji, jak słaba komunikacją, > infrastruktura drogowa i niezbyt przyjemne widoki za oknem (na to narzekaja > mieszkańcy nowo wybudowanego osiedla) Nic się nie zgadza, mieszkania wcale nie takie tanie, choć oczywiscie nie najdroższe, lokalizacja..., czy ja wiem? znam o wiele gorsze. Komunikacja na jak wrocławski standard całkiem całkiem. Widoki? Ja ma akurat na sad i osiedle małych domkow, więc nie tak źle. A problem z terenami, o ktorych jest mowa w artykule, wynika stąd, że nie za bardzo wiadomo, do kogo nalezą. Do żadnej ze wspolnot, nie zostały też sprzedane deweloperowi, takie resztki, ale na pewno mają jakiegoś właściciela, co spokojnie mogłaby ustalić straż miejska i walnąć mandat, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik-pok Re: domio i niv IP: *.dialog.net.pl 04.02.09, 15:23 podobnie jak membrum_virile posiadam mieszkania w tamtym rejonie na wynajem jedno na ul. Miłostowskiej drugie na Poleskiej w 9-cio pietrowcu, w czasie gdy kupowałem te mieszkania w przypadku Poleskiej 92004-2005 rok) były to najtańsze mieszkania we Wrocławiu w przypadku Miłostowskiej (2006r) jedne z tańszych, nawet teraz można kupic mieszkanie od dewelopera w cenie ok 3500 zł/m2, ten sam deweloper na Opolskiej sprzedaje mieszkania po 4000zł/m2, dzisiaj standardowa ceną za mieszkanie to ponad 6000 zł. Na Gorlickiej 60-78 cena to ok 5000zł/m2. Za cene tych dwóch mieszkań mogłem kupic jedno w lepszej lokalizacji w podobnym metrazu. Komunikacja wg osób, które wynajmują mieszkania tragiczna, częśc z nich mieszkała w innych dzielnicach miasta i maja dobre porównanie w godzinach porannych zapchane autobusy, z samochodem też niezadobrze, wieczorami tworza się zatory przy zjezdzie na Psie Pole za mostem na widawie, do tego dochodzi fatalny stan dróg na Psim Polu i słabe oświetlenie. Co do terenów, te za 9-cio pietrowymi blokami na Litewskiej i Poleskiej do ul. Miłostowskiej należą do firmy Dach Dud, te na których stoja budynki należą do wspólnoty mieszkaniowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niv Re: domio i niv IP: *.lanet.net.pl 04.02.09, 19:24 na Miłostowskiej chyba nie ma już mieszkan na sprzedaz, i z tego co wiem - wcale nie były po 3,5, a po 4'5. 5 tys na Gorlickiej, to wcale nie jest tanio jak na dzisiejsze ceny we Wrocławiu. Ty się będziesz upierał jak tam be i niefajnie, a ja wolę sto razy mieszkać tam niż na jakimś Kozanowie czy Nowym Dworze. Stare Psie Ple ma przejsć rewitalizację i ma być całkiem przyjemne. >do tego dochodzi fatalny > stan dróg na Psim Polu chyba jednej drogi, uściślijmy, reszta jest ok -i słabe oświetlenie. że jak? gdzie to słabe oświetlenie? > Co do terenów, te za 9-cio pietrowymi blokami na Litewskiej i Poleskiej do ul. > Miłostowskiej należą do firmy Dach Dud, te na których stoja budynki należą do > wspólnoty mieszkaniowej Ale co to ma do rzeczy? W artytkule jest mowa o terenach nie należacych ani do wspolnoty, ani do Dach Budu. Chociaż masz taką czarna wizję, to uwierz, że te smieci nie walają sie po się po osiedlu. A z tyłu za blokami na polach. Zresztą zapytaj swoich licznych wynajmujacych:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niv mała poprawka IP: *.lanet.net.pl 04.02.09, 19:33 Bo się pomyliłem. Na miłostowskiej mieszkania były po 6 tys za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
aleef Re: mała poprawka 06.02.09, 17:51 Nie mogę zrozumieć skąd ta kłótnia o ceny mieszkań, wiem, że kazdy chwali swój kawałek podłogi, ale czasem aż przesadza się w tych ocenach na plus. Nie ma co ukrywać, że mieszkania na Litewskiej, Poleskiej swego czasu ( ok 2004 2005 rok) były najtańszymi w mieście, z tego okresu na tych ulicach jest zdecydowana wiekszość mieszkan, sam chciałem kupić mieszkanie na ul. Miłostowskiej jeszcze przed tym boomem na nieruchomości i była to jedna z tańszych ofert na rynku a biorąc pod uwage niskie budynki do 3 pieter najtańsza we Wrocławiu, jak dobrze pamietam Dach Bud chciał ok 4000zł/m2, podczas gdy podobna zabudowa na ul Zwycieskiej była wyceniana na ok 6000zł/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik-pok Re: domio i niv IP: *.dialog.net.pl 06.02.09, 14:28 Ja nie piszę, ze na Miłostowskiej są mieszkania w sprzedaży, wiem za ile je kupiłem i była to kwota 3500 zł/m2 taka cena była gdy te budynki były tzw "dziurą w ziemii", na Poleskiej mieszkanie było po 2500 zł/m2 na czasy gdy ludzie kupowali te mieszkania była to najtańsza oferta we Wrocławiu na tym polegał fenomen tej lokalizacji. Wiem, że starte Psie Pole ma przejść rewitalizację, która jak na razie jest planem na dodatek bardzo odległym, który może nie doczekać się realizacji podobnie jak tramwaj, pozyjemy zobaczymy, na razie najpewniejsza inwestycją jest ul. Nowolitewska. Tak, chodzi o te jedną drogę, która jest łącznikiem Psiego Pola z centrum, a słabe oświetlenie masz właśnie na starym Psim Polu pomiędzy przystankami autobusowymi. Te pola za blokami sa własnościa firmy Dach Bud, która kupiła je od rolników, ba taki bałagan był w czasach gdy na tych polach rosły truskawki, a osiedle kończyło się na tych kolorowych kwadratowych blokach. Tak dla scisłości te okolice znam doskonale, mieszkałem od 1997 roku przez kilka lat na ul. Kiełczowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktm rules Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: 195.160.253.* 04.02.09, 08:48 A kogo obchodzi co mowia Niemcy??? Odpowiedz Link Zgłoś
ooku Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej 03.02.09, 16:41 Ludzie jacy wy żałośni jesteście... Śmieją się z nas na świecie właśnie przez was. Takich co na wszystko psioczą, marudzą, o wszystko oskarżają innych i sieją defetyzm. Wiecie, że tylko głupi ptak własne gniazdo kale? To przestańcie do jasnej cholery i zacznijcie sami dawać dobry przykład. Ja nie rzucam śmieci gdzie popadnie, nie kiepię bo nie palę i jestem Polakiem, podobnie moja matka i wiele innych osób, które znam, a które nie robią takiego syfu jak na załączonych zdjęciach ani nie psioczą tak jak wy. Chcecie coś zmieniać to zacznijcie od siebie. Jest brud, śmieci? To chociażby z okazji dnia sprzątania świata niech mieszkańcy to razem posprzątają. Zwracajcie uwagę, gdy widzicie, że ktoś śmieci rzuca sobie na ziemię. Trzeba dbać o środowisko, w którym się żyje a nie zwalać wszystko na innych. Młodzież, o której tu wspomniano nasiąka złą postawą właśnie przez takich ludzi jak wy. W związku z tym ruszcie własne tyłki do roboty, zacznijcie dawać przykład, bo ktoś musi zacząć. A może jesteście mocni tylko w gębie na anonimowym forum internetowym? To wy jesteście winni tej "polskiej gospodarce" a nie my, wszyscy Polacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Pałuchowski Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.08.09, 20:48 No i kiedyś właśnie nie siałem defetyzmu, nie kalałem własnego gniazda, tylko przez trzy godziny sprzątałem i sprzątałem. I przez te trzy godziny nie przyłączył się dosłownie nikt, chociaż co niektórzy z wielkim ubawieniem się przyglądali. Adam Pałuchowski. Odpowiedz Link Zgłoś
labeo Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej 03.02.09, 19:10 Nie trzeba jechać gdzieś na peryferie wiele miejsc w centrum Wrocławia wygląda bardzo podobnie. Niestety Wrocław jest jednym z brudniejszych miast w Polsce, a ty tylko źle świadczy o jego mieszkańcach i także władzach, które udają, że problemu nie ma. Żeby miasto było europejskie, najpierw muszą go zamieszkiwać europejczycy, póki co wystarczy na Starym Mieście lub w Śródmieściu wejść na jakieś podwórko, a poczujesz się jak na wysypisku. Podobnie jest z ulicami pełno potłuczonych butelek, worków innych śmieci nie wspominając o stanowiących stały punkt krajobrazu Wrocławia psich kupach. Tylko kogo to interesuje, przecież mamy euro 2012! Odpowiedz Link Zgłoś
zerniki Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej 03.02.09, 19:29 A czyje to śmieci? Za pewne mieszkańców tych właśnie nowych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niv Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.lanet.net.pl 03.02.09, 19:51 zerniki napisał: > A czyje to śmieci? Za pewne mieszkańców tych właśnie nowych osiedli. To są po prostu śmieci, które nawiewa wiatr, itd. Tak wyglądałaby kazda ulica i miejsce, ktorego nikt by nie sprzątał. A nikt nie sprząta, bo są to tereny-należące-do-niewiadomo-kogo. Ale z pewnoscią odpowiedni urzędnik może to ustalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astra Re: Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej IP: *.wroclaw.mm.pl 06.02.09, 18:58 Gość portalu: niv napisał(a): > zerniki napisał: > > > A czyje to śmieci? Za pewne mieszkańców tych właśnie nowych > osiedli. > > > To są po prostu śmieci, które nawiewa wiatr, itd. Tak wyglądałaby > kazda ulica i miejsce, ktorego nikt by nie sprzątał. > A nikt nie sprząta, bo są to tereny-należące-do-niewiadomo-kogo. Ale > z pewnoscią odpowiedni urzędnik może to ustalić. Ach wiatr!No tak, oczywiscie... A skad ow wiatr te smieci bierze? Reklamowki z pokemnika na plastiki raczej nie wyjmie... Jakby ludzie nie rzucali smieci gdzie popadnie to i wiatr nie mialby co nawiewac. To tylko glupie tlumaczenie ludzi o totalnym braku kultury, bo czymze jest rzucanie smieci gdzie popadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofczyz Beznadziejne pola przy ulicy Poleskiej 04.02.09, 08:15 Gadanie dla gadania. Drogi pisarzu, czy kandydujesz do rady swego osiedla? Oby tak było. Odpowiedz Link Zgłoś