com.bi-nerki 12.02.09, 21:36 Czy ten błyskawiczny strzał będzie celny? Tego Tomasz B. już nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Speedy Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 22:17 Robi papa synowi Tomaszowi reklame, oj robi. Tylko czy ktokolwiek z branży traktuje to poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger hrhrhrhr 12.02.09, 22:56 superszkoła... dla VIPów.. tradycja sięgająca aż 1982 roku (szał-****) "kowboj" jako instruktor strzelania.. dno i sześć metrów mułu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławiani Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy IP: *.centertel.pl 12.02.09, 22:56 Panie Bryl troszkę samokrytycyzmu.O tym jaki Pan i Pańscy ludzie jesteście dobrzy to wiemy tylko od Was,piejecie na ten temat wszędzie gdzie się da i nic z tego nie wychodzi.A to co faktycznie reprezentujecie to dno dno i reszta mułu.Co do strzelania z broni to jak na Pański poziom polecam kapiszony a w porywach korkowca.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemol Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy IP: *.szczecin.mm.pl 13.02.09, 01:53 Co do tradycji z 1982 roku...:-) jak mnie pamiec nie myli to zdaje sie ze pare artykulow w owczesnym "Zolnierzu Polskim" skreslil na temat pana Bryla Piotr Barnabiuk a i zdaje sie ze i byla jakas wzmianka w cyklu artykulow-poradnikow w tym ze "ZP" na temat samoobrony ktore kreslil niezapomniany Sensei Kondratowicz,o wspolpracy z mjr.Kupsem nie wspomne.Czy mozna nazwac to tradycja szkoly to watpie mocno majac na uwadze owczesne czasy:-) Odnosnie oddania strzalu strzalu wraz z cala procedura ponizej 1s. moze to byc wykonalne ale celnosc bedzie taka jak nie przymierzajac z PM-63 do drzewa czeresni:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraver Re: 56 rulez ! IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 10:33 No z tego co słyszałem, to C56 ma dużo wspólnego z BAS. Ale to pewnie przypadkowa zbieżność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanook Re: 56 rulez ! IP: *.nplay.net.pl 13.02.09, 17:51 To nie jest "przypadkowa zbieżność" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jermak80 formum dyskusyjne w pl - standard IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 06:54 Ciekawe czy radeberger i przemol odważyliby się powiedzieć dr Brylowi prosto w oczy to co powyżej napisali? :) Na forum łatwo bezkarnie krytykować... Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: formum dyskusyjne w pl - standard 13.02.09, 11:22 przeczytaj jeszcze raz co napisałem... potem znowu itd. aż zrozumiesz o co chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jermak80 Re: formum dyskusyjne w pl - standard IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 11:48 Koleżko, ja to przeczytałem raz i wystarczy. W internecie można znaleźć adres firmy dr Bryla - jak masz jaja to idź tam i powiedz mu prosto w oczy o tym dnie i mule... Chciałbym zobaczyć jaki z Ciebie bohater :) Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: formum dyskusyjne w pl - standard 13.02.09, 12:11 idź chłopcze na siłownię - wysiłek umysłowy ci nie służy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prudy102 Re: formum dyskusyjne w pl - standard IP: *.range81-155.btcentralplus.com 27.02.09, 13:18 to byłaby szybka rozmowa ;) aczkolwiek bardzo wyrazista w skutkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemol Re: formum dyskusyjne w pl - standard IP: *.szczecin.mm.pl 13.02.09, 13:06 Po pierwsze kolego jermak80 jak ktos ma wiecej lat niz Ty to bedzie wiedzial o czym napisalem a po drugie w tym co napisalem zdaje sie ze nie ma slowa o fachowosci sluchaczy i wykladowcow.Po trzecie za daleko mam do Wroclawia ze Szczecina aby o takich pie...ch dyskutowac osobiscie. Co sie tyczy zas celnosci to kolego Bartolo jakos nie zauwazylem w tym artykule wypowiedzi P.Tomasza B. ze niecelnego strzalu sie nie zalicza (jesli ktos w tym "siedzi" to teraz bedzie wiedzial o czym pisze)- do jakiego popiersia/figury bojowej,z jakiej odleglosci,dynamiczne,statyczne,sytuacyjne,w jakim systemie-IPSC czy innym? Prosze mi tu nie inputowac czegos czego nie napisalem i czego nie skomentowalem w odpowiedzi na artykol tu zamieszczony. Jesli chodzi o "jaja":-) to jeszcze je mam pomimo ponad 20-sto letniego okresu pracy w tym fachu a reasumujac to chyba wiem o czym pisze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartolo Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 11:45 Jeśli tylko ktoś jest dobry, to reszta zamiast cieszyć się z jego sukcesu, natychmiast obrzuca go błotem. Andrzej Bryl i "Rapid" oraz ich ludzie są tak fachowi, że wiele krajów sięga po ich porady, po ich metody szkoleniowe i ich usługi. My Polacy jesteśmy specjalistami w topieniu legend w szambie. Zwłaszcza ci frustraci, którzy sami niczego w życiu nie dokonali i o istnieniu których wie tylko najbliższa rodzina. A i to z niechęcią. A może to słaba konkurencja się odezwała? Tylko czemu tak tchórzliwie, z ukrycia pod nickami i bez... rzeczowych argumentów? Nie lepiej "face to face"? Tylko do tego trzeba mieć jaja. "Rapid" powiedział przecież, że strzału poniżej 1 sekundy, ale niecelnego nikt nie zalicza. Piszecie w stylu: sam nie potrafię, to i drugiemu nie dam. Typowa Polandia. A prawdziwi fachowcy i tak uznają Bryla i jego akademię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Bartolo Re: Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 17:38 "My Polacy jesteśmy specjalistami w topieniu legend w szambie" - chodzi o legendę dotyczącą szkolenia w 1982r. MO, ZOMO i SB czy znane wystąpienia Bryla z czasów kiedy był studentem potrafił powiedzieć wykładowcy; "my to poruszymy na egzekutywie" (był podobno młodym aktywistą PZPR)? Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonyrekin Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy 13.02.09, 13:11 Witam wszystkich... Niezmiernie ciesze sie,ze nareszcie pojawil sie lider w branzy ochrony profesionalnej,ktory bedzie tworzyl superochroniarzy. Tego Nasz kraj potrzebowal i tego potrzebujemy My wszyscy... Bezpieczenstwo ludzi ponad wszystko. Pelne slowa uznania dla osob,ktore przyczynily sie do powstania European Security Academy. Zycze Wam ,aby kazdy dzien pracy z mlodymi osobami ,byl dla Was motywacja do dalszych jeszcze ,mocniejszych dzialan na rzecz bezpieczenstwa ludzi. Z POWAZANIEM czerwony rekin zza oceanu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9 mm Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 14:00 radeberger życzę dalszego realizowania się w życiu poprzez fora internetowe ! jesteś typowym krytykantem - a takich ludzi nie traktuje się poważnie. Dr. Bryl zrobił coś co znalazło uznanie fachowców z całego świata. Za to należy się uznanie jemu i jego ludziom. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pajor Muł to niektórzy z wypowiadających się na IP: *.centertel.pl 13.02.09, 15:34 tym forum mają w głowie.. w gaciach rzadkie błoto i 0 poszanowania dla zawodowstwa.. Pojęcie o wyobrażeniu przydaje się posiadać zanim zacznie się wieszać gó...ane bombki na choince filistrzy.. :/ Odsyłam do zapoznania się ze szczyptą informacji na temat Pana Dr. Bryla: www.greendevils.pl/sztuki_walki/wywiad_bryl/wywiad.html Siostro basen dla Was na bajo? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
anushia83 Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy 14.02.09, 20:55 Tomasz B. czyli Bryl, synek Bryla? Nie ma to jak funkcjonować pod skrzydłami tatusia... Strzał w jedną sekundę? Aż strach się bać spotkawszy go na ulicach Wrocławia...:P:P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
legionista7 Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy 15.02.09, 00:10 Widziałem jak gość strzela i jest rzeczywiście b.szybki bo na filmiku,który oglądałem strzelił nawet dwa strzały z przeładowaniem zdaje się w 0.95sek...w głowe to chłop nie trafił ale w korpusie były...Filmik gdzieś krąży w środowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prudy102 Ruszyła wrocławska szkoła superochroniarzy IP: *.range81-155.btcentralplus.com 27.02.09, 13:25 czytając te wszystkie posty nasunął mi się cytat dr Bryla: "psy szczekają a karawana idzie dalej" Gorące pozdrowienia dla Pana Andrzeja i do zobaczenia we Włościejewkach Odpowiedz Link Zgłoś