aniapoczta1 15.02.09, 01:22 witam czy ktoś posyła dziecko do takiego klubu? Gzie opieka jest os 06mca do 3 latek? Jakie są ceny we Wrocławiu? Bardzo będę wdzęczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ice100 Re: Akademia, Klub Malucha opłaty 15.02.09, 11:39 w Klubie Alto opłaty miesięczne: za 4 godziny dziennie 400 zł, za 10 godzin dziennie 600 zł Odpowiedz Link Zgłoś
aniapoczta1 Re: Akademia, Klub Malucha opłaty 15.02.09, 16:33 a ile dzieci przypada na jedną opiekunkę w takich klubikach? bo nie ukrywam, ale 600zł to bardzo mało ... jak minimalna pensja takiej legalnej opiekunki to dla klubu koszt około 2000zł .... no i nie ukrywajmy taki klubik też musi zarobić. Sama dzisiaj zaczęłam się zastanawiać nad założeniem takiego miejsca. Zależy mi by moja niunia / 6mcy / nie leżała tylko w łóżeczku zapłakana, jak w przechowalni. Dzwoniłam do jednego klubu i jestem przerażona ... na 15 dzieciaczków jest jedna opiekunka i jedna pani do pomocy ... trudno mi to sobie wyobrazić ... zwłaszcza przy takich maluszkach. Odpowiedz Link Zgłoś
1danio1 Re: Akademia, Klub Malucha opłaty 15.02.09, 12:00 Moje dziecko chodzi do Akademii Smart na Połabian. Widziałam tam maluchy, które nie mają jeszcze roku. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aniapoczta1 Re: Akademia, Klub Malucha opłaty 23.02.09, 00:53 chcę stworzyć miejsce, gdzie dzieci będą się czuły szczęśliwe i bezpieczne. Pomysł powstał dzięki mojej córeczce, na którą długo czekałam. Jeżeli dostanę kredyt na sfinansowanie mojego pomysłu to zapraszam na Móchobór Wielki. Pragnę mieć pracę, która powoduje uśmiech na buziach dzieci a szczególnie na mojej :). Odpowiedz Link Zgłoś