elmo.ja 06.03.09, 01:11 kiedy planowany jest remont tego mostu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g625 Re: most zwierzyniecki 06.03.09, 09:17 Na razie wstrzymano, choć projekt jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: most zwierzyniecki IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.03.09, 15:39 Ch..z mostem, wrocławski motłoch stawia stadion, mostów ci u nas dostatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: most zwierzyniecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 12:22 Długo przygłupie myślałeś nad tym postem?? Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: most zwierzyniecki 10.03.09, 00:39 a wiadomo do kiedy? bo nie wiem czy masz szukac mieszk na strachocinie/biskupinie czy darowac sobie, bo nie wyjade w czasie remontu stamtąd Odpowiedz Link Zgłoś
garym Re: most zwierzyniecki 16.03.09, 13:29 g625 napisał: > luzik, temat wstrzymany na długo. Tego to nie rozumiem. Skoro miał być remontowany to widocznie tego potrzebował. Chyba nie można tak sobie odłożyć remontu mostu w czasie na nieskończoność. Jeśli nie potrzebuje takiego remontu to po co w ogóle go planować Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: most zwierzyniecki 16.03.09, 14:31 > Tego to nie rozumiem. Skoro miał być remontowany to widocznie tego potrzebował. remont i tak nic nie da, bo most w tej technologii może w każdej chwili się rozwalić - szczególnie jeśli puszcza się po nim TIRy, czym doprowadza świadomie do szybszego zużycia. W uproszczeniu, po 120 latach konstrukcja powinna być wymieniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semafor Re: most zwierzyniecki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.09, 14:16 elmo.ja napisał: > kiedy planowany jest remont tego mostu? Remont nic tu nie pomoże, on jest na dzisiejsze czasy jest po prostu za WĄSKI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dm Re: most zwierzyniecki IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 16:08 Za wąski jest,ale uznany za zabytkowy i pewnie konserwator nie wydał by zgody na jego wyburzenie by wybudować tu szerszy. Są dwa warianty: 1.Dobudowanie obok drugiego mostu przez co każdy będzie jednokierunkowy i będzie miał po dwa pasy ruchu=torowisko w jednym kierunku. 2.Poszerzenie mostu.To była by skomplikowana operacja ale czemu niemożliwa.Jedno zabytkowe przęsło zostało by na miejscu a drugie po odłączeniu można by było przesunąć kilka metrów w bok.Wymagałoby to również zamontowanie szerszych belek nośnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: most zwierzyniecki IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.03.09, 18:19 3. wybudować nowe mosty i nowe drogi, a przez to odciążyć istniejące przeprawy - wraz z palcem grunwaldzkim i mostem szczytnickim. innymi słowy - wschodni odcinek obwodnicy śródmiejskiej od armii krajowej, przez 9 maja, paderewskiego, kowale aż do krzywoustego. Odpowiedz Link Zgłoś