Dodaj do ulubionych

Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać

25.01.02, 18:06
Znalazłem taki wątek na warszawskim forum ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jajaccek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 25.01.02, 18:18
      To znowu wrocilo.Ich Starowka-to nasza starowka.Juz jako dziecku, zabierano mi
      ostatnie 20gr, co je mialem na wode sodowa bez soku, na Fundusz Odbudowy
      Stolicy.Mam do dzisiaj dziury w piersi od licznych znaczkow, jakimi zdobiono
      ograbionych.((
      • Gość: duzY Jacku - woda sodowa IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.01.02, 16:40
        bez soku kosztowała 30 groszy.
    • Gość: Janek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 19:57
      Po wojnie była we Wrocławiu wielka afera z Monszajnem, królem cegieł. Jak to
      się skończyło nie wiem. Cegły wrocławskie były w cenie w całej Polsce nie tylko
      w Warszawie. To Monszajn dyrygował ich zbytem. Oczywiście prywatnie.
    • Gość: Zsypek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 20:02
      Ja juz wylazlem z domu (jedna z tych starych kamienieczek) i wszystkie cegly
      poznaczylem takim specjalnym znaczkiem. Bede bronil tych cegiel do ostatniej
      kropli krwi, jak Zawisza Czarny!!!!!!!
      • Gość: WARWORLD Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 20:48
        Gość portalu: Zsypek napisał(a):

> Ja juz wylazlem z domu (jedna z tych starych kamienieczek) i wszystkie cegly
        > poznaczylem takim specjalnym znaczkiem. Bede bronil tych cegiel do ostatniej
        > kropli krwi, jak Zawisza Czarny!!!!!!!

jak byśmy zachcieli to byście musieli przynieść je nam te cegly i to w zębach
        buraki, cośwa myśleli żeście na swoim chamy? Karmimy całą polske
        ale u nas sie z byle czego już nie buduje
        • Gość: Zsypek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 20:52
          WY KARMICIE CALA POLSKE????!!!!! Wy jestescie pasozyty na pieknym naszym ciele
          slowianskim!!!!!!!! Wstyd dla calej Polski, najbrzydsze miasto w EUROPIE!!!!!!!

Nie rzucim ziemi, skad nasz rod,
          Nie damy pogrzesc mowy!
          Polski my narod, polski rod
          prastary szczep piastowy!!!!!!!!!

Gość portalu: WARWORLD napisał(a):

> Gość portalu: Zsypek napisał(a):
          >
          > > Ja juz wylazlem z domu (jedna z tych starych kamienieczek) i wszystkie ceg
          > ly
          > > poznaczylem takim specjalnym znaczkiem. Bede bronil tych cegiel do ostatni
          > ej
          > > kropli krwi, jak Zawisza Czarny!!!!!!!
          >
          > jak byśmy zachcieli to byście musieli przynieść je nam te cegly i to w zębach
          > buraki, cośwa myśleli żeście na swoim chamy? Karmimy całą polske
          > ale u nas sie z byle czego już nie buduje

• eela Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać 25.01.02, 21:36

> WY KARMICIE CALA POLSKE????!!!!! Wy jestescie pasozyty na pieknym naszym ciele
            > slowianskim!!!!!!!! Wstyd dla calej Polski, najbrzydsze miasto w EUROPIE!!!!!!!

Witam Zsypek z Warszawy. Wzruszyłes mnie swoim postem. Poczułam się, jak w
            momencie, gdy powstał portal gazety a z nim forum. Te same słowa. Nie męcz się
            stukaniem, tylko odeslij do odpowiedniego wątku z marca ubiegłego roku :)
            Pozdrawiam
            • Gość: Zsypek Re: Pilnujcie cegieł, - do Eeli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 21:55
              eela napisał(a):

Eela, ja ciebie pamietam! Ty jestes jedyna warszawianka, ktora darze goracym
              uczuciem. Ty to nich nie pasujesz, przeprowadz sie do nas! Ja sie podejmuje
              oprowadzic cie po urokach nocnego zycia wroclawskiej metropolii!!!!!

> Witam Zsypek z Warszawy. Wzruszyłes mnie swoim postem. Poczułam się, jak w
              > momencie, gdy powstał portal gazety a z nim forum. Te same słowa. Nie męcz się
              > stukaniem, tylko odeslij do odpowiedniego wątku z marca ubiegłego roku :)
              > Pozdrawiam

• eela Re: Pilnujcie cegieł, - do Zsypka 26.01.02, 18:19
                Bardzo chetnie kiedyś przyjadę, żeby pozwiedzać. Ale na stałe nie, kocham
                Warszawę :))
                Pozdrawiam wrocławian
                • Gość: Zsypek Re: Pilnujcie cegieł, - do Eeli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.02, 22:51
                  eela napisał(a):

> Bardzo chetnie kiedyś przyjadę, żeby pozwiedzać. Ale na stałe nie, kocham
                  > Warszawę :))
                  > Pozdrawiam wrocławian

Eela, bede Twoim cicerone! Choc ta Twoja milosc do Warszawy dziwna jest....:)))

• eela Re: Pilnujcie cegieł, - do Eeli 27.01.02, 20:04

> eela napisał(a):
                    >
                    > > Bardzo chetnie kiedyś przyjadę, żeby pozwiedzać. Ale na stałe nie, kocham
                    > > Warszawę :))
                    > > Pozdrawiam wrocławian
                    >
                    > Eela, bede Twoim cicerone! Choc ta Twoja milosc do Warszawy dziwna jest....:)))
                    >

Rozumiem, ze to najbrzydsze miasto Europy, ale kocha się nie za piękność :))
                    Jak będę się wybierać, dam znać
        • #roberto65 Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać 27.01.02, 17:25

> Gość portalu: Zsypek napisał(a):
          >
          > > Ja juz wylazlem z domu (jedna z tych starych kamienieczek) i wszystkie ceg
          > ly
          > > poznaczylem takim specjalnym znaczkiem. Bede bronil tych cegiel do ostatni
          > ej
          > > kropli krwi, jak Zawisza Czarny!!!!!!!
          >
          > jak byśmy zachcieli to byście musieli przynieść je nam te cegly i to w zębach
          > buraki, cośwa myśleli żeście na swoim chamy? Karmimy całą polske
          > ale u nas sie z byle czego już nie buduje

...przyjacielu, pytałem Cię już w innym wątku z której to się urwałeś choinki. I
          co? Bez odpowiedzi.

• Gość: Janek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.01.02, 20:11
            Nie widzisz Roberto, że kolega sam sobie punkty przyznaje za miejsce urodzenia.
            Może to i dobrze bo tak iloraz poniżej zera by osiągnął.
    • postmodern Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać 25.01.02, 20:54
      wromario napisał(a):

> Znalazłem taki wątek na warszawskim forum ;)

cO???? nIC NIE WEZMĄ! Niech tylko ... Dajcie spokój!
      • skks Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać 25.01.02, 21:22
        Zawędrowałem tu z Krakowa, jakby co to zawołajcie, nie będzie warszawiak pluł
        nam w twarz. Nam za komuny obrabowali Wawel i se urządzili ten sztuczny zamek w
        warszawie/ podobno nazwali Królewski - żartownisie/.

:-))) skks
        • grzchur Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać 25.01.02, 21:29
          a czy was od wszystkich kompleksow, zazdrosci, zawisci, zlosci, nienawisci itd
          nie boli glowa?
          nie adresuje pytania do wszystkich wroclawiakow, ale do tej czesci, co
          podpisuje sie pod watkiem?
          • Gość: Zsypek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 21:31
            A czego mamy zazdroscic? Ze oni cegly potrafia krasc?!

grzchur napisał(a):

> a czy was od wszystkich kompleksow, zazdrosci, zawisci, zlosci, nienawisci itd
            > nie boli glowa?
            > nie adresuje pytania do wszystkich wroclawiakow, ale do tej czesci, co
            > podpisuje sie pod watkiem?

• Gość: Zsypek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 21:29
          skks napisał(a):

> Zawędrowałem tu z Krakowa, jakby co to zawołajcie, nie będzie warszawiak pluł
          > nam w twarz. Nam za komuny obrabowali Wawel i se urządzili ten sztuczny zamek w
          >
          > warszawie/ podobno nazwali Królewski - żartownisie/.
          >
          > :-))) skks

My was z Krakowa kochamy!!!!! Jak wejdziemy do Unii, to sobie zrobimy wymiane
          kulturalna Krakow-Praga-Wieden-Berlin-Wroclaw. A do tych wsiokow mazowieckich
          bedziemy jezdzic zeby powachac jak tam siano pachnie!!!!!!

Ja swoich cegiel pilnuje, i Ostrowa Tumskiego tez! Bo nam go ukradna i powiedza
          ze to ich, tak jak wam numer z zamkiem zrobili, a ten ich zamek to nie zamek,
          tylki zwyczajny barak mazowiecki!!!!! I do tego na kradzionych ceglach budowany,
          bo oni sie jeszcze cegiel sami nie nauczyli produkowac. Na etapie strzechy sa!!!!

• skks Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać 25.01.02, 21:35
            Aleś Ty naiwny u nich siano nie pachnie.
            Zatęchło.
            • Gość: Zsypek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 21:48
              skks napisał(a):

> Aleś Ty naiwny u nich siano nie pachnie.
              > Zatęchło.

No tak.... Za dlugo glowkowali, jak sie siano na strzeche przerabia.... :)
          • Gość: WARWORLD ŚPIJCIE ZE SWOIMI CEGŁAMI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 21:40
            U nas buduje się dziś WIEŻOWCE

> skks napisał(a):
            >
            > > Zawędrowałem tu z Krakowa, jakby co to zawołajcie, nie będzie warszawiak p
            > luł
            > > nam w twarz. Nam za komuny obrabowali Wawel i se urządzili ten sztuczny za
            > mek w
            > >
            > > warszawie/ podobno nazwali Królewski - żartownisie/.
            > >
            > > :-))) skks
            >
            > My was z Krakowa kochamy!!!!! Jak wejdziemy do Unii, to sobie zrobimy wymiane
            > kulturalna Krakow-Praga-Wieden-Berlin-Wroclaw. A do tych wsiokow mazowieckich
            > bedziemy jezdzic zeby powachac jak tam siano pachnie!!!!!!
            >
            > Ja swoich cegiel pilnuje, i Ostrowa Tumskiego tez! Bo nam go ukradna i powiedza
            >
            > ze to ich, tak jak wam numer z zamkiem zrobili, a ten ich zamek to nie zamek,
            > tylki zwyczajny barak mazowiecki!!!!! I do tego na kradzionych ceglach budowany
            > ,
            > bo oni sie jeszcze cegiel sami nie nauczyli produkowac. Na etapie strzechy sa!!
            > !!
            >

• skks to warszawa śpi z cegłami?- żal 25.01.02, 21:49
              biedne warszawiaki
              :-((( skks
            • Gość: Zsypek Re: ŚPIJCIE ZE SWOIMI CEGŁAMI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 21:50

> U nas buduje się dziś WIEŻOWCE

U was wiezowce OBCY buduja, i to DLA SIEBIE, a nie dla was, a wy nawet strzechy
              na waszych chalupach nie umiecie polozyc!!!!!
              • skks Re: ŚPIJCIE ZE SWOIMI CEGŁAMI 25.01.02, 22:02
                Ładnieś to ujął.
                Bo wiesz skąd się biorą warszawiaki?
                To ludziki z innych miast, wygnane za braki muzgowe i charakter paskudny.

• Gość: Jajaccek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 25.01.02, 22:37
          skks napisał(a):

> Zawędrowałem tu z Krakowa, jakby co to zawołajcie, nie będzie warszawiak pluł
          > nam w twarz. Nam za komuny obrabowali Wawel i se urządzili ten sztuczny zamek w
          >
          > warszawie/ podobno nazwali Królewski - żartownisie/.
          >

Dla mnie stolica zawsze bedzie Krakow!!!Pozdrow Krola i Krolowa.Pozdr.
          • Gość: Zsypek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 22:41
            Ja tez sie pieknie klaniam Krolowi i Krolowej!
            • skks Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać 25.01.02, 22:51
              Już biegnę na Wawel przekazać,
              pójdę też na Skałkę na mój ulubiony Kazimierz,
              i Kanoniczą pozdrowie,
              i Adasia na Rynku.

i jabolowy placyk przy Ciemnej.
              • Gość: Jajaccek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 25.01.02, 22:54
                Pozdrow Dietla, przy Stradomskiej i agarow na Plantach.
                • Gość: skks Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.chello.pl 25.01.02, 23:02
                  oblecę całe Planty.

• Gość: Jajaccek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 25.01.02, 23:09
                    Gość portalu: skks napisał(a):

> oblecę całe Planty.
                    >

to we Francuskiej sie na kolejke zatrzymaj.Gul, Gul.:))
                    • skks Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać 25.01.02, 23:34
                      No strzele, lornete z meduzą.
                      Ale tu tera nie te klimaty, smutno.
                      A i warszawianka psss, w Dnieprze bank,
                      Baryłeczka była, Fafika zamkli.

i d.... .
                      Pod Strzelnicą, Sielanka /Ojciec tam pijał/ już mało kto pamięta
                      :-000 skks
                      • Gość: Jajaccek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 26.01.02, 00:20
                        Kuzyn moj kiedys, swiec Panie nad jego dusza, prowdzil kino Letnie na swiezym
                        powietrzu, w Nowej Hucie chyba to bylo.Kurs operatorow we Wroclawiu konczyl.Na
                        ul. Zeromskiego.A knajpy widzialem, to jakby zagraniczni jacys opanowali, czy
                        co?
    • Gość: Janek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 23:05
      Do kolegów z Warszawy mam prośbę. Już jak coś robicie to róbcie porządnie. Taki
      wiadukt np. to tylko kilka lat wytrzymał. Z gliny go lepiliście czy co?
    • atrakcyjny_kazimierz zara, halo 25.01.02, 23:21
      co ja to obserwuje panowie i panie to sie w łebie nie mieści do czego to doszło
      nic głowy do interesu u was nie ma cholera trza wam wodza co wam powie jak ten
      Lepierz w sejmnie. Polska jako kraj teraz słaba jest gospodarczo i take tam co
      w telewizorze gadajom trza sie wziońc do roboty a nie klepać w klawisze bez
      sensu. ja wam powiem, bo ja z natury dobry człowiek jestem. trza to tak
      załatwić, zeby wszyscy mnieli na tem interes. jak komu cegła zbywa to handluje
      niom na zachodzie czy do której tam granicy bliżej ma a co zarobi to w Polsce
      wydaje na przykład na panienki. ja wam podesle pare moich a wy mi przyślecie
      swoje co by w stolycy świeży towar był i wszyscy bendom zadowolnieni. nic sie
      nie wadzić ino zgodzić bo wiadomo wokół czego świat sie kręci, nie
      • skks Re: zara, halo 25.01.02, 23:27
        świetny post, już dawno tak się nie ubawiłem.

:-)))))))) skks
      • Gość: Jajaccek Re: zara, halo IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 25.01.02, 23:28
        Bo trzeba Ci Kazimierzu wiedziec, ze nie tylko cegle, ale i kostke brukowa,
        poniemiecka w bardzo dobrym gatunku, wywieziono w nieznanym kierunku.
        • atrakcyjny_kazimierz Re: zara, halo 25.01.02, 23:34
          no
          to tera każden bierze w łapkie srubokrencik czy co tam ma za narzeńdzie i idzie
          szukać cegły
          a jak nie znajdzie cegły czy inszej kostki brukowej to wsiada w Pekapa albo
          Pekaesa i jedzie do inszego mniasta, bo Pekap też polska firma i zarobić musi
          a jak pojedzie autem to tez dobrze, bo w lesie stojom dziewczyny to i rozrywkie
          bendzie mniał tylko mi nie brać Bułgarek bo diabli wiedzom komu one piniendze
          oddajom
    • Gość: Janek Re: Lwowska piosenka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 23:53
      ....A na pytani kim pan jest
      Ja odpowiadam z cudny gest,
      Ja w lecie proszę pani,
      CEGIEŁKI TARABANI.....
      • skks Re: Lwowska piosenka 25.01.02, 23:57
        Wytłumaczcie mi głupkowi, dlaczego u Was we Wrocławiu Forum jest miłe, przyjemne
        Na krajowych tylko skóry, antysemityzm, polityka, chamstwo.
        krakowskie zdycha.
        A tu nawet moje krasnale się przenoszą.

• Gość: Janek Re: Lwowska piosenka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.02, 00:02
          To tylko część prawdy. Posiedż dłużej, poczytaj, zobaczysz jak to naprawdę
          jest. Generalnie jest o.k. Pozdrawiam.
      • atrakcyjny_kazimierz Re: Lwowska piosenka 26.01.02, 00:00
        nu piekni kulega po lwowsku zaspiewal aż mni za serdce chycilo...
        kulega to może jakowys spiewak czy tez batiar taki, co?
        może kulega zechcialby laskawie na wystempy du nas przyjechat czasem?
        no, niech sie kulega nie wstydzi my tu lubim takich poetów spiewaków no
        kiedy po kulege na wakzal wyjti?
        • Gość: Janek Re: Lwowska piosenka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.02, 00:05
          Rodzina stamtąd pochodzi, a piosenkę to z Antologii "Piosenka Lwowskiej Ulicy'
          wybrałem i tyle mego wkładu. Pozdrawiam serdecznie.
          • skks Re: Lwowska piosenka 26.01.02, 00:13
            Oglądałem kiedyś wielce chwytający za serce wywiad, zrobiony w Wiekiej Brytanii
            z Wielkim Tońciem. Było to wiele lat temu jeszcze za komuny, do dziś pamiętam.
            Wzruszenie to nie jest to słowo, i te piękne piosenki i pieśni Szczepcia i
            Tońcia.
          • Gość: Jajaccek Re: Lwowska piosenka IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 26.01.02, 00:14
            "Antologia piosenki Lwowskiej", to jedna z niewielu ksiazek, jaka zabralem na
            poniewierke po swiecie.
            • Gość: Janek Re: Lwowska piosenka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.02, 00:18
              Ja mam wydaną przez Kalambur w 1987 r. Ale nie widziałem wznowienia, choć
              kolegom w prezencie chciałem kupić.
              • Gość: Jajaccek Re: Lwowska piosenka IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 26.01.02, 00:32
                Nie mam tej ksiazki w tej chwili pod reka, ale dostalem ja z rak
                wlascicieli "Kalambura" na pozegnaniu, tamze.Do tego kilka egzemplarzy "Zadymy"
                Andrzeja Waligorskiego.Klopot byl wtedy z dostaniem "Wierszykow Waligorskiego"
                i doslownie na dzien przed odlotem, syn Andrzeja-Marek, podarowal mi
                egzemplarz.dzieki Mu za to.
    • Gość: Jajaccek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 26.01.02, 00:41
      " Antologia Pioseki Lwowskiej Ulicy"
      ulozyl Janusz Wasylkowski
      Wroclaw OTO Kalambur 1988r.
      To moja ksiazka, ze slowniczkiem i planem wielkiego Lwowa.
      • Gość: Janek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.02, 00:44
        Mam taką samą tylko z 1967r.
        • Gość: Janek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.02, 22:58
          Pomyłka. Rok 1987. Proszę nie utożsamiać z Gąsiorowskim. Rok 1807.
          • Gość: Jajaccek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.chicago-16-17rs.il.dial-access.att.net 26.01.02, 23:11
            Powiem szczerze, nie znalem faceta.Moze Pan Hrabiaa?
    • Gość: cegla Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: 195.117.177.* 28.01.02, 16:11
      a tak a propos tych cegiel to ZOSTAWCIE JE W SPOKOJU!!!!
      pozdrawiam CEGLA
      • Gość: duzY Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.01.02, 16:41
        A nie wolałabyś (wolałbyś) by jednak sie Toba interesowano?
        • Gość: Janek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 16:42
          Nie. Bo z betonem jest związana.
          • Gość: duzY Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.01.02, 16:47
            Z betonem? Da się skruszyć.
            • Gość: Janek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 16:55
              Na skruchę za późno. Czarna kreska wszystko na krzyż przekreśliła.
              • Gość: duzy Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.01.02, 16:57
                A Ty znowu z krzyżami wyjeżdżasz?
                • Gość: Janek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 17:02
                  Lędźwie nie w modzie.
                  • Gość: duzY Ależ jak najbardziej w modzie. IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.01.02, 17:04
                    Wszystko co się kojarzy z ... jest na czasie.
                    • Gość: Janek Re: Ależ jak najbardziej w modzie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 17:07
                      Mi sie lędźwie z krzepą kojarzą. Gdzieś o kims czytałem, że był krzepki w
                      lędźwiach.
                      • Gość: duzY Re: Ależ jak najbardziej w modzie. IP: *.dtvk.tpnet.pl 28.01.02, 17:09
                        Jesli do tego mieli się ksobie to Krzyżacy to byli.
                        A jak teraz brzmi dowcip o Jurandzie co znakiem krzyża pokazał gdzie go
                        oslepili i język wycieli. To na pogotowiu to ci zrobili?
                        • Gość: Janek Re: Ależ jak najbardziej w modzie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 17:15
                          Ten znak krzyża to chyba na skórze. Brr bo mi sie straszno robi.
    • Gość: Janek Re: Pilnujcie cegieł, Warsza znów się chce odbudowywać IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 17:34
      I tak podsumowując można stwierdzić, że wołowej /całe szczęście/ skóry
      zabraknie na spisanie krzywd jakich doznaliśmy od Warszawy. C.B.D.O.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka