Gość: uczeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 20:41 Czy wam także została w pamięci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoś Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.01.02, 20:42 Ba! Przecież jej się nie da zapomnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 22:43 pozdrowienia dla wszystkich absolwentow XII LO. Mnie to tam chyba jeszcze pamiętają................. Odpowiedz Link Zgłoś
alissa19 Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 31.01.02, 10:58 pewnie ze pamietam to w koncu niedawno bylo-swietna babka.13-wicze łączcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f....a Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.kuzniki.isp.pl 16.03.02, 03:27 A FUUUU !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliza robert szczepaniak IP: *.ppp.get2net.dk 17.03.02, 13:39 w drugiej polowie lat 80-tych do 13-tki chodzil slawny Robert Szczepaniak (mieszkal kolo pl.grunwaldzkiego) w ktorym kochalo sie pol szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek K Re: robert szczepaniak IP: 10.30.1.* 28.03.02, 18:58 a w 1998 skonczyl 13 tomek k i bardzo fajna klasa H, ktora byla jedyna w swoim rodzaju :))) Pozdrawiam wszystkich znajomych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Re: robert szczepaniak IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 28.04.02, 18:29 ave. tu 7h! czys tomek k z 8h, ten, u ktorego byli rainer z volkerem, a jego brat jest teraz w 4h i pisze mature? pozdrowienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 17:17 Tej kobiety nie da sie zapomniec , w szczegolnosci jezeli chodzi sie do 13 lo i jest sie w cudownej klasie h - w ktorej wspaniala pani dyrektor naucza matematyki - a dodam, ze 18 osob z 32 jest zagrozonych pozdrawiam cala 13 - tke i wspaniala pania wiater :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat - fiz Re: do M IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.02, 00:38 hej, kim jestes M, bo jesli tak piszesz, to chyba sie znamy, a co do pani spalki - wszyscy ja chyba kochamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: do M IP: *.unimaas.nl 18.11.02, 19:30 a ciekawe czy ktos pamieta wspaniala Frau Theissen? jest ktos z Was tu? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog (dsd2 w 99) 4 lata z Theissen IP: 141.46.240.* 21.11.02, 17:51 Oczywiscie, bylem na 2. roczniku klasy H. teraz juz nie pamietam, czy mielismy ja od klasy 0, ale na pewno juz od I - wczesniej byl Karl-Hugo Rueth z Bayreuth. Renate byla w XIII chyba do 2000 roku, ciewkawym, co z nia teraz sie dzieje. W sumie Oxford, Bruksela, Wroclaw, co pasowaloby do tego ciagu? Fischer spod Schleswigu byl wczesniej na Ukraninie i w Krakowie. Wracajac do Theissen, jej lekcje polegaly gl. na stresowaniu, ale jakos dobrze na tym wyszedlem. Na historie w jej wykonaniu tez chodzilem. Pozdrawiam wyszystkich z special forces, czyli H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog (dsd2 w 99) 4 lata z Theissen IP: 141.46.240.* 21.11.02, 17:56 Oczywiscie, bylem na 2. roczniku klasy H. teraz juz nie pamietam, czy mielismy ja od klasy 0, ale na pewno juz od I - wczesniej byl Karl-Hugo Rueth z Bayreuth. Renate byla w XIII chyba do 2000 roku, ciewkawym, co z nia teraz sie dzieje. W sumie Oxford, Bruksela, Wroclaw, co pasowaloby do tego ciagu? Fischer spod Schleswigu byl wczesniej na Ukrainie i w Krakowie. Wracajac do Theissen, jej lekcje polegaly gl. na stresowaniu, ale jakos dobrze na tym wyszedlem. Na historie w jej wykonaniu tez chodzilem. Pozdrawiam wyszystkich ze special forces, czyli H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 15:57 czy pani s dalej uczy matematyki?za moich czasow nikt nie umial tego przedmiotu, bo jej nigdy nie bylo na lekcjach.a potem korki do matury na wlasny koszt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szóstka Re: robert szczepaniak IP: *.um.wroc.pl 28.01.03, 16:03 chodziłam do trzynastki dokładnie w drugiej połowie lat osiemdziesiatych (1986 - 1990), ale o Robercie Szczepaniaku słyszę po raz pierwszy w życiu! Aż mi się wierzyć nie chce, bo to wtedy była mała szkoła i zawsze wydawało mi się, że znam wszystkich... W którym roku on zdawał maturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazp Re: robert szczepaniak IP: *.lanet.wroc.pl 31.01.03, 21:16 Nie pamiętam takiego. Chyba że z powodu demencji starczej mylą mi się lata w których miałem przyjemność uczęszczać. W każdym razie ja się tam w nim na pewno nie kochałem ;)))))) PS A kto jeszcze pozostał z kadry XIII z lat 80tych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrowa Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 06.08.02, 14:26 Niestety nie da sie zapomniec, ani p.Spalki, ani historii z p. Suchodolskim... ;) na reszcie koniec, szkola za soba... Uff! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swistacki Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.sympatico.ca 29.08.02, 18:26 Czy ona uczyla w IV LO, jescze gdy po ziemi chodzily dinozaury (to moja epoka)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniaszka Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 14:58 Gość portalu: Swistacki napisał(a): > Czy ona uczyla w IV LO, jescze gdy po ziemi chodzily dinozaury (to moja epoka)? TAk!!!1 Za moich czasów również (za dinozaurów, oczywiście) Fajna była, ciągle się u niej zdawało na 3:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swistacki Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.sympatico.ca 03.09.02, 20:13 Jasne! Mnie, humanistycznego balwana, za uszy wyciagala z bagienka dwojeczek. Ja ostatni raz widzialem ja w 1984 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniaszka Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 12:41 Ja również! Ciekawe czy razem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 21:38 Ja nie przepadam za panią Spałką, szczególnie jak krzyczy na moich kolegów, że są pełnymi anaflabetami, że to co piszą to jeden wielki bełkot pijanego... i jeszcze mówi o la boga... to chyba nie jest normalne, a jeslei ktos nie rozwiazuje zadania z predkoscia swiatla to wlasnie mu sie obrywa, niewazne czy robi dobrze czy zle... a znacie p. stys, albo wiater?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swistacki Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.sympatico.ca 17.09.02, 17:03 Moze razem, Reniaszka. Na samym poczatku burzliwych lat 80-tych. Wiekszosc ludzi z tego forum jeszcze sie wtedy nawet nie narodzila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulo Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wro-com.net 22.09.04, 16:14 usadziła mnie z matmy w IV LO, w III klasie, w 87 r., i jeszcze chyba z 8 innych osób... to był niezły wynik, klasa liczyła dwudziestu kilku uczniów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.dream.net.pl 24.04.07, 00:29 a ja miałam zawsze 3 choć prawie nie znam tabliczki mnożenia. była litościwa dla tumanów humanistów. Mnie osobiście wyciągnęła z bardzo poważnych kłopotów pozaszkolnych. Ja też IV - kowa. z końca lat osiemdziesiątych. Dla zainteresowanych: ostatnio spotkałam Girulską - wygląda jak przed dwudziestu laty Odpowiedz Link Zgłoś
ich Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 15.09.02, 09:25 Jestem absolwentką tego cudownego LO z 95 roku.Za moich czasów p.Spałka była dyrektorkom XIII LO, a moją wychowawczynią p. Danuta Szubert.Niezapomniane postacie!W tym roku 2 moich absolwentów z gimnazjum w którym uczę, rozpoczęło tam naukę.Och jak ja im zazdroszczę. Pozdrawiam wszystkich wielbicieli XIII LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norminka Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.h.pppool.de 14.01.06, 19:32 ja rowniez bylam w tej klasie,jak przypusczczam. Szubert kojarzymi mi sie przede wszystkim z wycieczka do Italii, gdzie probowala we wszystkich jezykach swiata wyjasnic, ze "bambino zgubiono portfello":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: really hate them Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.e-wro.net.pl 12.12.06, 13:26 to było: portfelo zapomniano!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.02, 08:34 ja skończyłam w 1998. ze Spałką nie miałam zbyt wiele do czynienia, ale pamiętam kilka innych ciekawych postaci. przy okazji pozdrawiam wszystkich absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
gruda Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 01.02.03, 11:55 Najbardziej udanym rocznikiem byl 2000 z przecudowna klasa 4 "i" Kenji, Jubby vel Halski, Miłosz Jasiu, Gibon, James, Adaś, nawet Andrew, I nasza cudowna przewodniczka przez prawa Archimedesa Pani Grazyna Kozinska, ach Pani Stys ach... Kicki Bartosz - po prostu cudowne czasy. Najlepsi w-f isci Pawlowicz, Stepien, czy wuefisci z Fightera. Spalka - nie milo wspominam, potrafila dac w kosc uczniom. I ma chyba slaba pamiec, udawala ze mnie nie zna jak spotkalismy sie Konsulacie RFN. Jest ktos z rocznika 00? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czoki Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.finemedia.pl 29.03.06, 22:39 A ja pamiętam, jak bodaj w 1999 odchodzili absolwenci i zostawili za sobą napisy czerownym sprayem na białych murach: 'SUCHY TO PEDAŁ' i 'KOZA TO SUKA JĄDROWA" ;-). Przetrwały chyba tylko jedną lekcję. I nieśmiertelny winkiel. 'rocznik 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hih Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroc.net 31.03.06, 22:08 jak my odchodzilismy w 98 to z kolei zostawilismy napis "precz ze spałczanym terroryzmem" tez krotki mial zywot:) Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 11.02.03, 21:50 Witam! Miałam okazje chodzic do XIII przez 4 lata i za najlepszy okres mojego zycia nie uwazam tego liceum... Pania Spalke zdazylam zobaczyc na rozpoczeciu roku, pare razy na korytarzu i w zeszlym roku na rozdaniu swiadectw maturalnych - i oby nigdy wiecej :) Jesli absolwenci rocznika 2002 sa tutaj, pozdrawiam goraco, zwlaszcza "f" klase :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.02.03, 08:18 Chodziłam do XIII LO bardzo dawno temu /matura 1980/.Moją wychowawczynią była p.Wnukiewicz.Tak sobie wspominam tę szkołę.mariola671@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 23:57 Ja też chodziłem do tej szkoły i ten sam rocznik,Jak wychowawczynią była Wnukiewicz to była IVd a ja jestem z IVF. Niech żyje Wojtek,Paweł,Jacek,Krzysiek,Alina,Aurelia icała reszta-stowarzyszony z IVd Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.03, 02:02 hej Ja tez rocznik 80.IV c wychowaczyni p.Kuś Matko to juz tyle lat.Pamietacie Zurawską..hahah kiedys na lekcji chemii robiac jakies dośawiadczenie pzrestraszyła się i płonace naczynie rzuciła w drzwi,ktore zaczęły płonąc...I jeszce pamiętam kolezankę,ktora chciała sobie wpiasąc trójke z chemii,ale tak sie zapatrzyła w dwie dwoje,że wpisała sobie trzecią ...a wiecie ,ze naszego tableau z zdjęciami nie ma?Przepadło.Fajnie byłoby się spotkac...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.centrum.pl 15.05.03, 16:45 Znacie, znacie :) bardzo miła i wyważona Pani Profesor, gdy mnie "wychowywała" jako nieokrzesanego jeszcze humanistę w IV LO :) w połowie lat 80-tych (przymykając oko na ułomności matematyczne...). Myślę, że obecnie jako Pani Profesor i Dyrektor jest równie miła, wyważona i kompetentna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kojka Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.kom / 10.104.36.* 22.05.03, 11:22 Ja znam Spałkę z 4LO i Syusiową też z 4 lo(jak tam jej STAS<MICHAŚ JAS???) a potem ze Spałką spotkałam się w Wyższej szkole Edukacja na Krakowskiej,gdzie jest Cwiczeniowcem,uwielbiają ją,bo pomaga na egzaminach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bak Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 00:44 Ludzie co z perspektywy czasu sądzicie o metodach i zachowaniu pani Wiater. Wyszlo wam to na dobre czy raczej wyszlo bokiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog z 4h+4 mgr Wiater IP: *.studnetz.uni-leipzig.de 13.07.03, 21:20 Z Wiater mialem historie przez 4 lata i wspominam ja jako bardzo wyrazista spostac na szarym tle. I uwazam, ze miala zwykle racje. Na swiadectwie maturalnym mam bdb, wiec nie kojarze, o jakie jej "metody" chodzi. Zreszta lepiej Wiater niz Suchodolski albo "kruszynka" Szubert. Pozdrawiam absolwentow z 1999 i innych XIIIwiczow! bio Odpowiedz Link Zgłoś
fancia Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 29.06.03, 23:47 Gość portalu: uczeń napisał(a): > Czy wam także została w pamięci? Rany !!!! Pozdrawiamy wszystkich 13-wiczów.Miło powspominać... KOńczyliśmy XIII w 93r.(poszę w l.mng., bo jesteśmy 13-wym małżeństwem), a p.Spałka była naszą wychowawczynią...sławetna klasa"A". Wychowawcy trochę nam się zmieniali, bo zaczynaliśmy z p. Ciesielską (ciekawe, czy ktos ją pamięta), potem była Spałka, z którą trochę walczyliśmy, a zakończyliśmy z p.Karbowiak, z którą jeszcze parę lat spotykaliśmy się w niewielkim gronie z naszej klasy. Już też należymy do dinozaurów...Gorąco wszystkich pozdrawiamy i może ktoś kto nas pamięta odezwie się.....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almac Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.e-wroc.com 26.07.03, 21:58 fancia napisała: > Gość portalu: uczeń napisał(a): > > > Czy wam także została w pamięci? > > > Rany !!!! Pozdrawiamy wszystkich 13-wiczów.Miło powspominać... > KOńczyliśmy XIII w 93r.(poszę w l.mng., bo jesteśmy 13-wym małżeństwem), a > p.Spałka była naszą wychowawczynią...sławetna klasa"A". Wychowawcy trochę nam > się zmieniali, bo zaczynaliśmy z p. Ciesielską (ciekawe, czy ktos ją pamięta), pamiętam, pamiętam.. > potem była Spałka, z którą trochę walczyliśmy ale w sumie mam miłe wspomnienia , a zakończyliśmy z p.Karbowiak, z > > którą jeszcze parę lat spotykaliśmy się w niewielkim gronie z naszej klasy. Już > > też należymy do dinozaurów...Gorąco wszystkich pozdrawiamy i może ktoś kto nas > pamięta odezwie się.....? HEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzysta 97 Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.07.03, 05:06 SUCHY MA JAJA JAK GRUCHY."Co Waćpanna mi tu pierdoli" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buldi Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 06.08.03, 21:10 ja konczylem 13 w 2001 - i nawet pamietam milosza i jasia z 2000 - w porzadku chlopaki... uczy tam jeszcze wolowicz - taka mloda polonistka, z "charakterystyczna" uroda(kto ja zna wie o co chodzi)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma_JA Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.lanet.wroc.pl 30.08.03, 21:05 uczy tam jeszcze wolowicz taka mloda (gdzie - jak !!!!????) polonistka, "charakterystyczna" uroda(kto ja zna wie o co chodzi) znamcie - znamy - to posluchajcie (Fąfara --> TO < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sidorowski ;) Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: 213.25.183.* 05.09.03, 14:04 Gość portalu: uczeń napisał(a): > Czy wam także została w pamięci? Pewnie, że pamiętam panią Spałkę:) ale najbarwniejszymi postaciami była pani Kozińska oraz pan Suchodolski. Fajna była historia z panią Szubert:) A kto pamięta najlepszego polonistę we Wrocławiu pana Bauera??? Ech...XIII LO - to były czasy;) Pozdrawiam wszystkich ludzi z XIII LO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KN Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.04, 14:01 Za moich czasów Spałaka była dyrektorką, Bauer moim wychowawcą, a Suchodolski nauczał mnie historii. Wszystkich pamiętam doskonale, ale najbardziej Suchego, ten to był nie do podrobienia. Jeszcze teraz niekiedy śni mi się, że mnie zostawił z historii na drugi rok - brrrrr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.80.202.62.cust.bluewin.ch 09.10.04, 17:49 Klasa Bauera?Matura w 95?Wreszcie ktos znajomy!Co sie stalo z nasza klasa? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mmosiadz Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 11.10.04, 09:28 > Matura w 95?Wreszcie ktos znajomy! Gdzie w ogóle Ci ludzie się rozeszli ? Widzę że nasz rocznik się uaktywnia powoli... pzdr Metal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał.K Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:05 Michałku, pozdrawiam. (też Michał K.)jeżeli wysilisz pamięć przypomnisz sobie jak paliliśmy faje w okolicznych bramach . Obecnie mieszkam i pracuję w Polsce zach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmosiadz Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.gum.gov.pl 25.09.06, 15:02 Ech, te okoliczne bramy, wszystkie w okolicy chyba były oblężone :) I mieszkancy w maire wyrozumiali, poza lecącymi co jakiś czas z okien pomyjami ;) Czy też Suchym robiącym czystkę ;) A Wrocław to też przecież Polska Zach :) - gdzie Cię życie zaniosło ? Ja ostanio w stolicy wylądowałem... pozdrawiam dawnego towarzysza dymków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał karkowski Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.07, 01:39 służę w wojsku; mieszkam w Międzyrzeczu (lubuskie), czasami zaglądam do Wrocka przy okazji zjazdów bo robię uzupełniające. Michale email: karczez762@op.pl; skype: karo76; proszę pozrdrowić ludziów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: 212.120.136.* 13.01.05, 17:46 czy to klasa Stysia i sledziowej? Odpowiedz Link Zgłoś
greta33 Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 10.09.05, 18:40 ja pamietam, ja !!! Bauer byl fajny, starszy pańcio w okularkach :-) Spalke tez pamietam, choc jej blizej nigdy nie poznalam. a PANI Szubert - oj słynna Kruszynka ;) Drżałam zawsze na historii, trosze była nerwowa kobiecina :DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almac Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.e / 192.168.1.* 09.09.03, 01:53 Gość portalu: uczeń napisał(a): > Czy wam także została w pamięci? Oczywiście, a to już minęło 10 lat, jak skończyły się moje kontakty z tą szkołą, jak ten czas leci... (a wydaje mi się, że byo to niedawno...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almac Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.e / 192.168.1.* 09.09.03, 02:07 Było to niedawno, ale gdyby wtedy ktoś mi powiedział, że istnieje coś takiego jak internet... (10 lat temu kocząc XIII LO nie miałem o tym zadnego pojęcia i nie uczyli nas tego, a teraz .... te 10 lat z jednej strony wydaje mi się, że to chwila, a z drugiej strony, że to lata świetlne...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek S. Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 15:47 No to chyba jestem najstarszy w tej grupie. Ja kończyłem w 88-ym. Wychowawczyną była wtedy p. Bożena Bis. Byłem w mat-fizie. Wtedy był tylko jeden budynek. Nauki pobierałem od p.Kozińskiej (fiza), Szubert (historia), Szczęsny (fiza), Bis (matma) itd... Fajnie było...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombatant Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.11.03, 19:20 Wychowawczyni ta sama, ale rocznik 78' - starszego już nie ma. Pierwsze dwa lata na Świstackiego, Żurawska tępiąca palaczy kwasem masłowym, potem nadawanie imienia, Piotrek B. i Dorota Sz. w "Ślubach panieńskich". Ktoś to jeszcze pamięta? I zagadka: Kto powtarzał ciągle: "... przestań kłapać szczęką"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.03.04, 03:46 Kolega Kombatant bardzo myli sie i zapomnial, ze pierwszy rocznik maturzystow to 1977. Jak dzisiaj pamietam popijawe u Aldony Sosnowskiej w maju 77. Kwas maslowy pamietam! Oj trudno bylo sie doprac ... Pozdrawiam - Mietek z IVb (mz001@rogers.com) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.03.04, 03:48 "Przestan klapac szczeka" - Czy bylo to wypowiedziane przez wspaniala pania Anne Kruszewska - Kudelska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret Re: XIII LO - kombatantka IP: *.tor.primus.ca 11.08.14, 04:38 Zgadzam się. Pierwszy rocznik ( cztery klasy)- matura 1977r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 11:05 podciagam...nie dajmy zniknąc XIII tce z forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.cable.casema.nl 20.09.04, 21:41 a z Pitura ktos ma gegre? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 13stowicz Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.kask.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 15:34 ja mam, obecna klasa 2h ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 06.01.05, 15:19 ja jestem rocznik 76 klasa plastyczna -wych P Trzaska - no comments, Suchy uczył mnie WOSu, Wiater historii. bardzo miło wspominam te czasy, Szczególnie panią z polskiego - P Paszek - wspanaiała babka mimo że nie wygląda. Oj jak ja bym się cofnęła dop tamtych czasów. A P Spałkę znam bo jeździłam jako dziecko na kolonie a ona tam była dyrektorką:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.neta-si.pl 17.04.05, 00:21 Czy pamiętacie Frau Ostrowską? Pozdrawiam wszystkich z XII LO Odpowiedz Link Zgłoś
sand_witch Re: XIII LO / 89-93 02.05.05, 17:24 Widzę, że moja klasa za nic się nie ujawni. Lata 1989-1993, wychowawczyni Pani Janeczka Uzunow. Palec do budki... Ostatnio widziałam Sylwię W. w reklamówce programu TV jako przechodnia wrocławskiego, a tato Doroty S. wiózł mnie taksówką. Ojciec Tomasz Franc zrobił karierę w mediach :) A z nauczycieli... Suchy, Wiaterowa, Koza, biologica (Malczyk?), Kopijasz (PO). Ja wspominam bardzo miło. Kiedy XIII zrobi jakąś imprę rocznicową? Piszę się! Tylko nie wiem, czy zdążę schudnąć... Pozdrawiam klasę D z tych lat. Iwka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StyPa Re: XIII LO / 89-93 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 22:46 Ja się ujawniam z D 89-93. Serdecznie pozdrawiam Tomka, o ile tu kiedyś zajrzy i ciebie, cała droga trzynastko. Stojąc koło niej w korku zawsze mam chwilkę zadumy nad czasem który już nigdy nie wróci. Nauczycieli wspominam bardzo dobrze oprócz N, bo nie umiała uczyć matmy. Panią Janeczkę pozdrawiam. Z klasy widziałam jeszcze kogoś, kto śpiewał karaoke... Odpowiedz Link Zgłoś
sand_witch Re: XIII LO / 89-93 18.08.05, 13:38 ups, czyżbym to ja była - karaoke-wydzieraczka? Ehhh, spotakłoby się gdzieś, na pifffku... RE-pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał.K Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 14:08 Deutsh lehrerin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iner Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.neta-si.pl 02.05.05, 23:52 Pozdrawiam klasę C zdającą maturę w 1990 roku. pamiętacie naszą piosenkę "Co się stało z naszą klasą" - odezwijcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 11:40 Ja poznałem p. profesor w IV LO na początku lat 80-ych. Jajarsko było... Odpowiedz Link Zgłoś
bemola Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 25.05.05, 18:43 rok temu na szczescie konczyła sie moja przygoda z XIII. ze spałką nie miałam zajęc chyba na szczęscie :) , nas to męczyła szanowna p.Wiater (btw - pozdro!!) swoimi okropnymi testami i pytaniami z kosmosu oraz jej kupmel Suchy ( "a moze ty dziewczynko!!!" - przy tym walnięcie w stól i momentalnie zawał) łoj to były czasy pozdrówka dla klasy i jak imbecyle matura 04 :P Odpowiedz Link Zgłoś
marcia_a Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 03.06.05, 23:56 Ja w tym roku, rozpoczęłam to przesławne LO. I widząc takie nazwiska jak Spałka, Wiatek czy Kozińska, zastanawiam się ile one lat już uczą w tej szkole? Suchy nie uczy już historii, gdyż okazało się ze nie skończył odpowiednich studiów. Ale z powodzeniem katuje dzieci na Wosie. Aaaa i widziałam że ktoś wspomniał Fąfarę. Koszmar:) Z bardziej współczesnych nauczycieli: Draguła, Frau Lesiak, Michalski, Smoleń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.cleopatracafe.adsl.gxn.net 08.06.05, 18:26 A co ze wspaniala IV A matura 1996. Nie spotkalam nikogo od bardzo dawna, wiem tylko, ze Mateusz Otremba wszedl w stadlo z Natalia Niemen, Justyna Lasak robi doktorat...poza tym nie wiem nic. Serdecznie pozdrawiam z Edynburga gdzie mnie zycie zawodowe przywialo:) Kinga Czyrska (Orlinska) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy wielbiciel Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:25 tia roczmik 96 to cuuuuudo. szcegolnie niektore dziewczyny:) Różyczko pozdrowienia z Polski. Niech Ci sie wiedzie w tym Edynburgu. A swoja droga jedni sie wydaja a inni sie rozwodza:P papap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.cleopatracafe.adsl.gxn.net 19.10.05, 21:44 Cichy, to chociaz daj znac, czy bylam w Tobie aby zakochana;)))Serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.os1.kn.pl 08.09.06, 23:10 No, jak przeczytałam KINGA to od razu wiedziałam która. Ja byłam w IV F. Z Justyną Lasak studiowałam, faktycznie się doktoryzuje. Pozdrówka Ewa Ossowska (Skorupa) Odpowiedz Link Zgłoś
bemola Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 10.06.05, 16:59 marcia_a napisała: > > Suchy nie uczy już historii, gdyż okazało się ze nie skończył odpowiednich > studiów. Ale z powodzeniem katuje dzieci na Wosie. Aaaa i widziałam że ktoś > wspomniał Fąfarę. Koszmar:) > > Z bardziej współczesnych nauczycieli: Draguła, Frau Lesiak, Michalski, Smoleń.. > . biedny Suchy ;) Draguła fajna babka, częste kartkówki ale proste, wystarczy wyryć to co w zeszycie i nic poza tym, jakbym poszukała zeszytu to mogłabym nawet podać konkretne tamaty z 4 klasy bo pewnie nie zmienia swoich przeźroczy... a ten misiaty pan od geografi uczy jeszcze? kurde jak on sie nazywał.... a swoją droga masz pecha ze nie poznasz szanownego kolegi Grześka W, wzrost powyżej 2 metry, postrach nauczycieli :P spytaj p. Kaczynską od polskiego to moze cos Wam opowie ciekawego... oj ona to go uwielbiała.. i rzecz jasna pokłony dla Wiater, niech jej ktoś przebije opone :p (zartuje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolcia Re: XIII LO - klasa dziennikarska matura 95 IP: *.magma-net.pl 15.08.05, 11:14 Pozdrawiam wszystkich XIII-wiczów Za moich czasów Spałka była dyrektorką historia- Suchodolski, Polski no i wychowawstwo - Bauer, Matematyka - Rubaszek (ten to mial specyficzne poczucie humoru), Geografia - Trzaska, Bilogia początkowo Malczyk a później zastraszona malutka nauczycielka której nazwiska nie pamiętam ale nazywaliśmy ją "Sierotka Marysia", niemiecki - Słabicka, angielski - jak sie trafilo przeważenie różni studenci, raz trafiła się fajna babka nie pamiętam jak się nazywała ale uwielbiała fioletowy kolor. Pamietam tez że nasza klasa miała chyba najbardziej zniszczony dziennik w calej szkole. Nasz kochany wychowawca w przyplywach naglego wzrostu ciśnienia, używał go jako podstawowego narzędzia do ćwiczenia rzutów w ruchomy cel - jaki stanowiliśmy na lekcjach polskiego lub tzw. wychowawczych, gwarantując nam tym samym niezapomniane przezycia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASsystentka Re: XIII LO - klasa dziennikarska matura 95 IP: 195.205.245.* 23.08.05, 09:58 To były czasy... Ja zdawałam maturę trochę później, ale zestaw nauczycieli prawie taki sam...Moim wychowawcą był Rubaszek - niesamowicie wyluzowany, z dużym dystansem...Suchodolski - postrach szkoły - po maturze zabrał nas do knajpy i pokazał swoje drugie oblicze ;) Nigdy nie zapomnę tamtego klimatu - fajki za winklem, obowiazkowa szatnia, dyżury, na których zdarzało się chodzić po gazetę dle nauczycieli, skradziony dziennik tuż przed końcem semestru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: XIII LO - klasa dziennikarska matura 95 IP: *.unifr.ch 21.08.06, 15:03 Agatka to Ty??Ciekawe czy ktos z naszej klasy tu czasem zaglada??Pozdrawiam Wszystkich i odezwijcie sie co u Was slychac!Magda Odpowiedz Link Zgłoś
boburysz Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 09.09.05, 20:40 Prof. Grażyna Kozińska /wcześniej Grabowska/ rozpoczęła pracę w XIII LO w roku 1974 i była moją wychowawczynią, jeszcze na ul. Świstackiego. A ciekawa jestem czy jeszcze uczy Prof. Szymońska-Pycak j. francuskiego. Często oglądam tablo wykonane chyba przez prof. Sobczyszyna Odpowiedz Link Zgłoś
mietek002 Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 27.09.05, 03:15 boburysz napisała: > Często oglądam tablo > wykonane chyba przez prof. Sobczyszyna ==================================================== Wlasnie spogladam na nie i lezka kreci sie w oku ... Pozdrawiam - Mietek z IV b. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlow XIII IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.05, 22:09 Pani Spalka, a jakze, to dzieki niej zostalam uczniem xiii, ciekawe czy pamieta jeszzce ryczaca pod szkola chuda smarkule w sztruksach? jesli tak, to pozdrawiam ja z woronicza, bardzo chwale sobie szkole dopiero z perspektywy czasu, ale teraz jak czytam o np suchym [ktory przed matura z historii uczyl nas u siebie w domu, cala grupe, szczujac hektorem, ale to czlowiek o wielkim sercu i wiedza sama mi sie cisnela do glowy, i zdalam mature choc wiecej czasu spedzilam na jatkach niz na lekcjach :) . i chwale sobie,ze cala moja klasa to byli dobrzy wartosciowi ludzie, ktorych warto bylo poznac, mam nadzieje,ze dobrze im sie wiedzie... mam nadzieje,ze sPotkamy sie w komplecie, w zdrowiu, niedlugo ... usciski dla klasy F z lat 1996-2000 magp Odpowiedz Link Zgłoś
fajna.ewa Klasa A, Matura 00 28.10.05, 17:57 wspaniali ludzie, bardzo weseli. Nie dalismy z siebie zrobic ,,perelki Wroclawia" , czyli za nic sobie mielismy marzenia p. Banaszewskiej (wychowawczyni) i wspomnianej herr...ups... frau Spalki :) Nasz klasa byla the best. Nie zapomne do konca zycia Dominiki Z., ktora jak wpisywala sobie ocene do dziennika, to tak byla przerazona, ze wpisala ja komus innemu i do tego zrobila kleksa :) Nie zapomne Zuzi M., ktora tak cudownie podkladala sprawdzian u Wiater, ze zapomniala zabrac oryginalu :) A Wiater pozniej mowila o ,,cudownym dziecku historii Zuzi i jej wspanialej metamorfozie" hehe. Albo Marcina T., klasowego playboya, ktory na imprezie u Leszka przy calej widowni zabawial sie na raz z Magda H. (jego wielka miloscia) i Karolina Ch. (druga wielka milosc). Aneta W., ktora nie wiedziala kim byl Pilsudski i Magda P., ktora twierdzila, ze tenze Pilsudski zaprzedal Polske Rosjanom w Targowicy hehe. Wyobrazcie sobie reakcje Wiater :):) Hehehe - przypomnialam sobie o Karolu K., czyli Kaziku i jego nacjonalistycznych bredniach i o tym jak jadl kanapki, ktore chyba siekiera kroil hehehe Albo Piotrek K. - chlopak, dzieki ktoremu wszyscy sie smiali :):) Hahahaha - zapomnialam prawie o Olku B., klasowym blaznie, ale bardzo lubianym :):)O Olku to nawet lepiej nic nie pisac hihihi Kurcze, jest tych wspomnien multum :) Ciekawe co sie z wami wszystkimi dzieje? Piszcie, co pamietacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baja Re: XIII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:36 Oczywiscie ze znam ta kobiete, napsula mi duzo krwi i mam nadzieje ze ktos jej kiedys to wreszcie wygranie.nie jest godna mienia nauczyciela bo to jest jakas jedza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baka Re: XIII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:36 Oczywiscie ze znam ta kobiete, napsula mi duzo krwi i mam nadzieje ze ktos jej kiedys to wreszcie wygranie.nie jest godna mienia nauczyciela bo to jest jakas jedza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cookie8 Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 31.10.05, 16:24 ...przemila,sympatyczna i usmiechnieta Pani,ktora przyjela mojego syna do szkoly.Dzieki Niej trafil do dobrej klasy,wspanialych nauczycieli.To dzieki nim zdal b.dobrze mature,studia i obecnie realizuje swoje zawodowe marzenia...Serdecznie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DorotaK Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.intec.pl 08.11.05, 14:00 Pozdrawiam wszystkich z 13. Ja skończyłam w 88. Wspaniała klasa, niezapomniani nauczyciele. Pozdrawiam Cie Marku S, jak mi się widzi "Mrówko" bo razem chodziliśmy do mat-fizu. Żałuj że nie było Cie na klasowym spotkaniu w górach. Jedna noc to zdecydowanie za krótko na przegadanie. Z niezapminanych nauczycieli: Szubert - czyli Kruszyna i jej niezapomniane mini i sztuczna szczęka - to od historii, Kozińska- Koza zagadywana ciągle o synka - to fizyka, Kędzierska od biologii, Puła od niemieckiego, tu pozdrawiam Mariolę która teraz uczy tam niemieckiego a też ukończyła tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baja Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:40 niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MakaBra Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.04.06, 20:39 jasne ze pamietam, jako niska kobiete z wiecznie zarzucona marynarka na ramiona;) jak Suchodolski wysłał mnie do niej to powiedziala:" Idz lepiej na kawe, nie mam teraz czasu_:) wiec lekcje przesiedziałam grzecznie w bufecie:)))) ehh...fajnie było w XIII LO:) ukonczyłam je w 2003r roku w klasie "A"- dziennikarska a pamietacie pania Janczewska od niemieckiego?;P Odpowiedz Link Zgłoś
kabe68 Re: XIII LO - Urszula Spałka - znacie??? 09.02.07, 16:08 pamiętam, pamiętam, wprawdzie jak przez mgłę, ale tej osoby raczej się nie zapomina... P. Ostrowska w mojej kochanej klasie z niemieckim, a w ostatnich dwóch latach nasza wychowawczyni, p. Trzaska geografia, p.Magdziarz -historia, p. Szarmach fizyka, to tak na teraz, jakbym sięgnęła pamiecią to pewnie znalazłabym jeszcze innych:) Niezapomniana Liga Klas z naszym dentystą sadystą, potem pół dnia nie mogłam zmyć tego co miałam na głowie, eee łza się w oku kręci. A no i nieśmiertelne Wesele Wyspiańskiego oglądane w kilku wersjach i chyba również na wycieczce w Krakowie? pozdrawiam moją klasę IV A Odpowiedz Link Zgłoś