nik-jednorazowy 05.04.09, 17:03 myślę że lepiej gdyby garcia kazał się związać i wskoczyłby do akwarium. podtopionego, ledwo żywego asystenci łowiliby podbierakiem. wtedy to by było coś. a tak, to należało mu dać na scenie w ryja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nubo Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.04.09, 17:21 To jest jakiś popie...niec. Powinni się nim zainteresować prokurator i psychiatra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.09, 18:32 i takie COŚ nazywa się teatrem i robi się za publiczne pieniądze ??? kto im dał dotację i na co ?? organizatorzy powinni zwrócić publiczną kasę i robić takie gó...na za swoje prywatne pieniądze !! to jest sztuka ? rozumiem prowokować, ale to jest szczyt wszystkiego ! obchodzić rok Grotowskiego takimi "ekstrementami artystycznymi" ???!! zwróćcie publiczne pieniądze !!! organizatorzy to wiocha !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik 06.04.09, 21:44 Gość portalu: oburzony napisał(a): > i takie COŚ nazywa się teatrem i robi się za publiczne pieniądze ??? kto im dał > dotację i na co ?? organizatorzy powinni zwrócić publiczną kasę i robić takie > gó...na za swoje prywatne pieniądze !! to jest sztuka ? rozumiem prowokować, al > e > to jest szczyt wszystkiego ! obchodzić rok Grotowskiego takimi "ekstrementami > artystycznymi" ???!! zwróćcie publiczne pieniądze !!! organizatorzy to wiocha ! > !!! a dla ciebie teatrem jest "Fircyk w zalotach" Fredry, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ly1 Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 13:07 Skoro nie jestes wegetarianinem ,to Tobą też powinien się zająć jakiś wymiar sprawiedliwości-oczywiście oprócz naszych sądów .Zalegalizowana przemoc wobec zwierząt jest bowiem koszmarną rzeczywistością Odpowiedz Link Zgłoś
nabati prymitywny kretyn 05.04.09, 18:42 prymitywny kretyn, ktory chcac zwrocic na siebie uwage uzywa tanich trikow... Wyp...! z Wroclawia! Niech tylko te mkorde gdzies zobacze na ulicy... oj poleca f...cki! Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: prymitywny kretyn 06.04.09, 21:46 nabati napisał: > prymitywny kretyn, ktory chcac zwrocic na siebie uwage uzywa tanich trikow... > Wyp...! z Wroclawia! Niech tylko te mkorde gdzies zobacze na ulicy... oj > poleca f...cki! to raczej ty jesteś kretynem; do tego naindorzonym. Odpowiedz Link Zgłoś
nabati Rodrigo Garcia - Persona Non Grata 05.04.09, 18:45 Zapamietajcie te prymitywna twarz. Jakby sie gdzies pojawil to nie szczedzcie f...kow w jego strone ! Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Rodrigo Garcia - Persona Non Grata 06.04.09, 17:10 A cóż to takiego "f...kow"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DobreDzwieki Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomiki IP: *.chello.pl 05.04.09, 19:21 Ile w komentujących nienawiści i frustracji. Rzeczywiście ten pan najmądrzejszy nie jest, zapewne źle zrobił, ale nie wieszajmy go od razu na najwyższym drzewie, bo się okaże, że nie ma jak stopniować kary na gorszych zbrodniarzy niż jakiś chwilowo męczący gryzonie oszołom. Życzę forumowiczom niezwykle przejętym losem chomików smacznych parówek cielęcych i schabowego jutro na obiad - te jak wiadomo rosną na drzewach lub robione są ze zwierząt, które pełne radości wesołym krokiem biegną pod zimne techniczne maszyny masowego uboju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.09, 19:46 nie rozumiem dlaczego bagatelizujesz tę sprawę ? męczenie zwierząt to jedno, tu chodzi też o dwie inne podstawowe sprawy - z jednej strony to nazywanie "takiego czegoś sztuką" i wciskanie ludziom kitu o "artystycznej wizji autora" i "niecodziennej formie przekazu" a z drugiej strony o organizowanie takich bzdur z publicznej kasy !! nie ma i nie będzie nigdy mojej zgody na wydawanie naszej kasy na takie gów...na !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.09, 19:46 Masarnie maja prawny obowiazek pozbawiac zycia zwierzeta jak najdelikatniej sie da. To ze nie wszystkie to robia ? Od tego sa kontrole weterynaryjne czy jakies inne. A ze niektorzy przymykaja oczy to znaczy ze mam nie jesc miesa ? W koncu tak jak w przyrodzie gina na pokarm a nie dla zabawy. Jezeli ktos nie potrafi zyc w rodzinie i np bije zone to nie znaczy ze tzreba rozwiazac instytucje rodziny i robic z tego spektakl na zywo. A jak byli po ostatnim wystepie rozbawienie wegetariania. Olala. Palce lizac co za sztuka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morqadir Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 08:14 samo zabijanie zwierząt to już to "mniejsze zło" warunki hodowli na masowa skalę są zdecydowanie większym złem. Co do homara to w jadłodajniach robi sie to pewnie w tysiącach czy milionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle w temacie Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:46 Udaj się pajacu do mięsnego i zakup mózg, może wtedy zaczniesz myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-k No właśnie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:46 Słuszna uwaga, większość ciężko przejętych na co dzień wsuwa kiełbasę jednym okiem lukając na tańce z gwiazdami a drugim na słoik z musztardą czy aby się nie kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger cóż.. 06.04.09, 00:39 nie wiem jak u ciebie, ale u mnie w domu chomików się nie je.. jest drobna tyci-tyci różnica pomiędzy gotowaniem homara, a wrzucaniem chomika do akwarium pro arte.. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrns Gotowanie homara 06.04.09, 21:09 Nie wiem czy wiesz, w jaki sposób gotuje się standardowo homara. Oto cytat z książki kucharskiej: "Jeśli chcemy ugotować homara należy go wsadzić żywego do wrzącej wody. Gotowanie trwa ok. 2 minut, chyba, że okaz jest duży, to wtedy należy wydłużyć gotowanie nawet do 12 minut. Jednak przedtem musimy go związać, aby nie walczył". Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Gotowanie homara 14.04.09, 10:18 czujesz różnice chłopcze między gotowaniem obiadu, a podtapianiem zwierząt? jak nie - sio do piaskownicy Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik 06.04.09, 03:29 Ubój w celu spożywczym - jak najbardziej, tak jest świat skonstruowany. Maltretowanie chomików ku uciesze gawiedzi - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostry dyzur z psychopatą w nowej teatralnej rzeczywistości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.09, 20:10 Tak wygląda dzieło pacjenta, który w poczekalni do psychiatry dowiedział się, że teatr może służyć terapii! Odpowiedz Link Zgłoś
wawoce Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomiki 05.04.09, 20:11 Jakby obsikał krucyfiks, to by było pewnie wszystko ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mypol Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.aster.pl 09.04.09, 16:27 wawoce: "Jakby obsikał krucyfiks, to by było pewnie wszystko ok..." Jak dla mnie faktycznie OK - krucyfiks nie ma systemu nerwowego. To tylko przedmiot, któremu ludzkie imaginacje nadały absurdalną, oczywiście moim zdaniem, wartość. Ale o czym mowa - on nie przecież nie sikał na chomiki tylko je topił. Idiotyczne zestawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocłąwianin Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomiki IP: *.magma-net.pl 05.04.09, 20:35 Jako mieszkaniec Wrocławia mieszkający w tym grodzie ponad 30 lat (od urodzenia) mam pytanie czy ten "festiwal" został dofinansowany przez budżet miasta? Jeśli tak żądam dymisji osób, które pozytywnie zaakceptowały dotację tej imprezy. Panie prezydencie czy w tym mieście nie może być do q..wy nędzy normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik 06.04.09, 21:52 Gość portalu: Wrocłąwianin napisał(a): > Jako mieszkaniec Wrocławia mieszkający w tym grodzie ponad 30 lat > (od urodzenia) mam pytanie czy ten "festiwal" został dofinansowany > przez budżet miasta? Jeśli tak żądam dymisji osób, które pozytywnie > zaakceptowały dotację tej imprezy. > Panie prezydencie czy w tym mieście nie może być do q..wy nędzy > normalnie? moim zdaniem, można by cofnąć tobie również refundację za opiekę zdrowotną - BO TAKIE JEST MOJE ZDANIE I OPINIA! Bo - przypuśćmy - uważam, że z ciebie jest kawał gó.w.n.a. I tak np. postulował, mniej więcej tak, jak ty postulujesz odebranie kasy na to, by Wrocławianie mogli zetknąć się ze współczesnym europejskim teatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 21:14 Ale czego oczekujesz od faceta pochodzącego z barbarzyńskiego kraju, gdzie byki zabija się na arenach ku uciesze motłochu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead-sea Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 21:24 Pseudoartysta, prawdziwa idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgh Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: 212.160.172.* 06.04.09, 08:28 Właśnie, jakoś nie słychać głosów oburzenia odnośnie corridy, a to jest gorsze męczenie zwierząt niż podtapianie chomików. Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik 06.04.09, 21:58 Gość portalu: fgh napisał(a): > Właśnie, jakoś nie słychać głosów oburzenia odnośnie corridy, a to jest gorsze > męczenie zwierząt niż podtapianie chomików. corrida jest akurat nieskończenie bardziej humanitarnym zabijaniem byka, niż wleczenie go w taśmociągu po kafelkach wśród ryku zarzynanych poprzedników, w smrodzie świeżej krwi by rzeźnik półdobił go siekierą albo prądem. Odpowiedz Link Zgłoś
nevra Co za zwyrodnialec! 05.04.09, 21:21 Męczyć mniejszych i słabszych - cóż za odwaga! Biedne chomiczki... Ciekawe, jakby się on się czuł, gdyby się jego kosztem zabawić w podtapianie? Zgroza, co się dzieje. Ten facet to zero psychiczne i intelektualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuk Re: Co za zwyrodnialec! IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 19:09 grogreg napisał: > A może to były złe chomiczki? Taak. Może one wcześniej podtapiały homara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur muszą polecieć głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 21:26 zgadzam sie z "Wrocławianinem" powinny polecieć za to głowy, a jak sie dowiem że z moich podatków cieżko zapracowanych topi sie chomiki to sie naprawde ostro zdenedwuje.... kto finansował ten festiwal ja sie pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juror Re: muszą polecieć głowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.04.09, 21:48 najwięcej kasy dał prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz, gratulacje z powodu "dobrego" smaku i świetnych wyborów "artystów" !!!! takich nam "potrzeba" we Wrocławiu !! lubimy się wyróżniać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomik "zdenedwujesz" się i co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:44 I co dalej? Przestaniesz płacić podatki? Oby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrc Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 22:49 Ale homary zabijał zgodnie ze sztuką kulinarną... Ciekawe ilu z tych oburzonych jego zachowaniem wie jak wygląda hodowla i ubój zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomiki IP: *.magma-net.pl 05.04.09, 23:00 Kontynuując swój poprzedni wpis jako mieszkaniec Wrocławia i płacący podatki w tym mieście żądam od prezydenta: 1. Rozwiązania Instytutu im. Jerzego Grotowskiego 2. Zwolnienia w trybie dyscyplinarnym dyrektora tegoż instytutu pana Jarosława Freta za dobór "artystów" na festiwal oraz swoją kloaczną wypowiedź jakiej udzielił pani redaktor GW. Mam również do formuowiczów pytanie jakie kroki jako należy poczynić, aby zgodnie z prawem odwołać prezydenta miasta? Pytam bo mam już dość wydawania kasy na: - drogi, które rozpadają się po pół roku od remontu, - samochody dla wyżelowanych "specjalistów", - złotouste rzeczniczki tłumaczące dlaczego tramwaje po remoncie torowisk wykolejają się, - instytucje kulturalnych dręczących zwierzęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hordeolum Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.09, 03:31 gratuluję hiperinteligentnej odpowiedzi niejakiego Wrocławianina (jak to brzmi dumnie!) Ja, zamiast żadań do prezydenta, radziłbym się zastanowić: 1. czy Instytut Grotowskiego jest winny wyboru laureatów europejskiej nagrody teatralnej, któych wybrał ktoś inny - zresztą w zeszłym roku 2. Co jest kloacznego w wypowiedzi Jarosława Fretta? Czy to, że skrytykował wybór jury? A cdo do dalszych żadań forumowicza proponuję: zamknąc wszytskie księgarnie, kina, teatry i inne placóki kulturalne, żeby w końću był fundusz na załatanuie dziur w drogach, o które pewnie Wrocławianin, co 5 sekund się potyka, a dalszych jego postulató nawet mi się nie chce komentować, Wrocłąwianinie! Życzę smacznej parówki na obiad! Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik 06.04.09, 22:05 Gość portalu: Wrocławianin napisał(a): > Kontynuując swój poprzedni wpis jako mieszkaniec Wrocławia i płacący > podatki w tym mieście żądam od prezydenta: > 1. Rozwiązania Instytutu im. Jerzego Grotowskiego > 2. Zwolnienia w trybie dyscyplinarnym dyrektora tegoż instytutu pana > Jarosława Freta za dobór "artystów" na festiwal oraz swoją kloaczną > wypowiedź jakiej udzielił pani redaktor GW. > > Mam również do formuowiczów pytanie jakie kroki jako należy > poczynić, aby zgodnie z prawem odwołać prezydenta miasta? > Pytam bo mam już dość wydawania kasy na: > - drogi, które rozpadają się po pół roku od remontu, > - samochody dla wyżelowanych "specjalistów", > - złotouste rzeczniczki tłumaczące dlaczego tramwaje po remoncie > torowisk wykolejają się, > - instytucje kulturalnych dręczących zwierzęta. no to żądaj, głupcze. ja żądam od prezydenta, by relegował cię z miasta wrocław z dożywotnim zakazem wypowiadania jakichkolwiek zdań na terytorium województwa dolnośląskiego. Myślę, że głupota zacietrzewienie, brak refleksji, jaką wleczesz za sobą powinna zostać usunięta z annałów miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden Bardzo dobra prowokacja... 05.04.09, 23:41 Większość widzów strasznie żałuje tonącego chomika, a po powrocie do domu zje schabowego i rosół... hipokryzja do kwadratu! Przestawcie się na marchewkę i wtedy się oburzajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Bardzo dobra prowokacja... 06.04.09, 00:00 www.funpic.hu/files/pics/00034/00034113.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stan Re: Bardzo dobra prowokacja... IP: *.chello.pl 06.04.09, 07:10 masz rację człowieku , a najbardziej oburza się największa swołocz . to podobnie jak mówili o hitlerze , że muchy by nie skrzywdził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya Re: Bardzo dobra prowokacja... IP: *.acn.waw.pl 06.04.09, 07:57 > Większość widzów strasznie żałuje tonącego chomika, a po powrocie do domu zje > schabowego i rosół... hipokryzja do kwadratu! > > Przestawcie się na marchewkę i wtedy się oburzajcie! Nie wiem czy wiesz, ale w Polsce nie zjada i nie zabija się chomików dla potrzeb ludzkich... kury jednak tak (mięso + pierze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Bardzo dobra prowokacja... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.09, 17:39 Tutaj nie chodzi o to co kto je, tylko o to co jest sztuka a co nie, normalnemu człowiekowi cięzko nazwać sztuką maltretowanie czy zabijanie zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Bardzo dobra prowokacja... 06.04.09, 18:49 Wcale nie hipokryzja. Zabijanie dla jedzenia jest akceptowalne. Zabijanie dla przyjemności, sportu albo sztuki już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk1982 Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomiki IP: *.as.kn.pl 05.04.09, 23:51 I tym sposobem, wzbudzając agresję wśród padlinożerców, reżyser spektaklu osiągnął swój cel - odkryć najgłębsze pokłady hipokryzji, jakie w nas drzemią. "Gratuluję" tym, którzy wzięli udział w tym eksperymencie. Daliście się zmanipulować jak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dead-sea Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.09, 23:56 Większość jednak nie powiesi sobie prosiaka w domu na haku, nie zaprosi rodziców i sąsiadów, nie będzie go mordować przez kilkadziesiąt minut, z zachwytem wsłuchując się w charkot zdychającego zwierzaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.as.kn.pl 06.04.09, 00:03 Rozumiem, że jako niepadlinożerca popierasz podtapianie chomików? OK, nie było pytania. Przyjmuję do wiadomości, że najpierw napisałeś, a potem pomyślałeś. Prawdziwa sztuka ucieka od dosłowności, by poprzez pewną iluzję wydobyć z odbiorcy uczucia. W tym przypadku nie było żadnej iluzji, ale brutalna dosłowność. Czym pan artysta Garcia uraczy nas w następnej swojej sztuce? Będą gwałcić aktorki? Gównem obleją publiczność? To nie żaden artysta, ale tani cwaniak, który na "sztuce" próbuje zarobić parę groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk1982 Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.as.kn.pl 06.04.09, 00:15 Gratuluje. Nie ma to jak zadać pytanie, a potem zaraz samemu na nie odpowiedzieć. Tu nie chodzi o mnie, tylko o tych, co na tą "sztukę" poszli i którzy tak kategorycznie zabronili zabijania zwierzęcia w ich wrażliwej obecności. Codziennie każdy, kto kupuje wędlinę, kto zamawia cheeseburgera w Macu, kto chwali sobie smak schabowego u mamy na obiedzie, odsuwa cały brudny i ohydny proces pozyskiwania surowca posiłku. Odmawia uczestniczenia w obłudnym polowaniu na krowę czy świnię, której życzy sobie na talerzu. Reakcja tych wszystkich oburzonych widzów to nic innego, jak łatanie swojego dziurawego sumienia - patrzcie, przeciwstawiam się okrutnemu traktowaniu homara i chomika na scenie tego teatru! Deski tej instytucji nie powinny dźwigać takiego chłamu, wytworu chorego człowieka, który pokazuje nam przemoc! Chcemy skutków przemocy, ale nie chcemy jej oglądać! Jeśli każdy z tych protestujących nie przeszedł po tym spektaklu na wegetarianizm, to okazał się jedynie obłudnym obrońcą swojego poczucia estetyki, a nie obrońcą zwierząt. Nie rozumiesz tego - twoja brocha, ale nie zarzucaj mi, że czegoś nie przemyślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik 06.04.09, 03:31 Gość portalu: lk1982 napisał(a): > Nie rozumiesz tego - twoja brocha, ale nie zarzucaj mi, że czegoś nie przemyśla > łem. Jednego nie przemyślałeś. Co innego jest zabijać zwierzęta ponieważ chcemy je zjeść. To nie jest miłe dla zwierząt, ale my mamy z tego korzyść. Inną jednak rzeczą jest maltretować zwierzęta bez powodu. Bo o ile sojowa kiełbasa nie jest zbyt dobrym substytutem prawdziwej, to topienie chomików nie było na pewno najlepszą drogą przekazania tego, co pan chciał przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.chello.pl 06.04.09, 07:53 jest co porównywać: bestialskie znęcanie się nad chomikami w teatrze a humanitarne zabijanie zwierząt w ubojniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DobreDzwieki Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.chello.pl 06.04.09, 09:00 "Humanitarne zabijanie" - to dopiero ciekawa gimnastyka umysłowa. Mam rozumieć, że jakby zabił te chomiki tasakiem/rażąc prądem (czyli "humanitarnie"), to byłoby wszystko ok. A jak je trochę podtopił, ale ciągle zostawił przy życiu, to znaczy, że jest bestią w ludzkiej skórze? Ja bym tam chyba mimo wszystko wolał, żeby ktoś się nade mną przez 30 minut "bestialsko znęcał" niż żeby raz na zawsze "humanitarnie" mnie zabił. Przy okazji (odnośnie odpowiedzi na mój wcześniejszy komentarz): tak się składa, że jestem wegetarianinem i bardziej niż to co zrobił ten pan poruszają mnie nieludzkie warunki w jakich na co dzień hodowane są wasze przyszłe schabowe i cielęcinki. A teraz zamknijcie oczka, wykonajcie swoje umysłowe gimnastyki (zamiast "zabita świnia" myślcie "wieprzowina", zamiast "zabite krowie dziecko" myślcie "cielęcina" itd.) i wracajcie do obiadku. Smacznego!:) Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik 06.04.09, 11:55 Gość portalu: DobreDzwieki napisał(a): > Ja bym tam chyba mimo wszystko wolał, żeby ktoś się nade mną przez > 30 minut "bestialsko znęcał" niż żeby raz na zawsze "humanitarnie" > mnie zabił. To powiedz, wolałbyś, żeby przed śmiercią ktoś ciebie pomęczył, podtopił, podsmażył czy wolałbyś umrzeć szybko nieświadomy tego? Uważasz, że chomiki wiedziały, że zostaną "tylko troszkę podtopione"? Nie chodzi o fakt zabicia ale o męczenie zwierząt, wiele zabitych krów mniej cierpiało niż te chomiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk1982 Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.as.kn.pl 06.04.09, 16:29 To, do jakich celów dręczymy lub zabijamy zwierzę jest kwestią umowną. W naszej kulturze usprawiedliwione jest zabijanie zwierząt w specjalnie do tego celu przeznaczonych fabrykach śmierci i to rozumiemy jako pozyskiwanie wołowiny / wieprzowiny / cielęciny itp do celów spożywczych. W naszej kulturze również zwykło postrzegać się zwierzęta futerkowe i ozdobne jako inteligentne, które swój piękny i "śliczniusi" wygląd wygenerowały specjalnie po to, aby łamać ludzkie serca i pozyskać atrakcyjne miejsce w silnie zmodyfikowanym przez nas ekosystemie. W naturalnym środowisku zwierzęta bywają bestialsko mordowane przez drapieżników z wyższego poziomu łańcucha pokarmowego, a my to nazywamy naturą. Bo tak się dzieje, kopytne są rozszarpywane na Sawannie przez kotowate, często ku radości gawiedzi przejeżdżającej obok Land Roverem. Chomiki, czyli gryzoń jak się patrzy, tylko o atrakcyjnej aparycji, wbrew powszechnemu naiwnemu mniemaniu, też pada ofiarą okrutnej natury, a jako istota niepotrafiąca pływać, czasem tonie w rwącej rzece w czasie pory deszczowej na swej ulubionej pustyni Gobi. Chomik niestety nie jest zbyt bystrym zwierzęciem i w jego niewielkim mózgu nie ma miejsca na rozróżnienie sytuacji typu "topię się w rwącym strumieniu rzeki, która powstała tymczasowo w trakcie pory deszczowej lub innego kataklizmu naturalnego z użyciem wody" a "topię się, bo mnie jakiś matoł wrzucił do wody, a jakieś wafle się na to patrzą". Nie, dla niego zaczyna się naturalna walka o życie, czas nauczyć się szybko pływać albo kaplica. Chomiki nie modlą się do Boga o łaskę, nie liczą na cud, liczą na siebie. Chomik, pomimo całej swojej przemyślanej i niezwykle skomplikowanej urody, nie rozróżnia celowego sadyzmu od zdarzenia naturalnego. Wołowina powstaje często w warunkach, gdzie zwierzę w kolejce do ubicia widzi śmierć zwierzęcia przed nim, widzi jego męki, cierpienia. Ubojnie nie są doskonałymi przedsiębiorstwami, w których plan wykonuje się w 100% skutecznie. Jest w nich wiele krzyku, jęku, rozpaczliwego krowiego czy świńskiego wołania o pomoc, jest w nim sygnał dla innych członków stada, że coś się dzieje źle. Zwierzęta są wrażliwe na cierpienie w obrębie własnego gatunku i śmierć członka stada wzbudza w nich przerażenie o własny los. Ten argument każdy z teatralnych pieniaczy zwinnie pomija i skazuje na powieszenie reżysera spektaklu, robiąc w ten sposób igrzyska ku naprawie własnego sumienia i złożenia kozła ofiarnego na ołtarzu własnego zakłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuk Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 19:29 Dopóki nie podejmiemy decyzji, że może nas mieszkać w Polsce 2 miliony, a nie 40, to musimy korzystać z taśmowej produkcji żarcia. Jeśli zupełnie zrezygnowalibyśmy z wołowiny to i tak te stada trzeba by wyrżnąć bo hodowla przestałaby być opłacalna. A co do zabijania to zwierzętom jest wszystko jedno czy zabijamy je dlatego, że chcemy mieć dzieci, które przecież chcą jeść, czy dlatego, że robimy przedstawienie. Moim zdaniem czy robimy dzieci czy robimy przedstawienie to i tak mamy fun. Różnica jest wydumana. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Przecież to zwykły dureń , ktory brak talentu 06.04.09, 06:46 pokrywa dręćzeniem stworzeń . Obrońcy zwierząt powinni podać go do prokuratury ! Ale oni wolą występować tam , gdzie maję lepsze PR . Organizatorzy takich imprez powinni puknąć się w zakute łby . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Przecież doniesienie zostało zlożone, IP: *.acn.waw.pl 06.04.09, 07:59 czasem trzeba czytać zanim się skomentuje: "Wrocławska prokuratura przesłuchała już Elżbietę Osowicz, która po czwartkowym show ze smażeniem homara na scenie złożyła doniesienie o popełnieniu przestępstwa. Śledczy wezwali na przesłuchanie Rodriga Garcię, ale nie stawił się. - Wiemy, że działacze Straży dla Zwierząt przygotowali kolejne doniesienie. To, że reżyser opuścił miasto, nie jest problemem, bo mamy takie narzędzia prawne, które pozwalają nam do niego dotrzeć - mówi prokurator Małgorzata Klaus z Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu" Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Artysta? 06.04.09, 08:33 Od kiedy to chorzy,sadystyczni ludzie i innego rodzaju psychopaci sa artystami? Ten tlumok pewnie by i chcial,ale nie dla psa kielbasa i nie dla kota spyrka.Artysta oprócz bezsensownego znecania sie nad stworzeniami powinien cos umiec stworzyc,cos co by innych inspirowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Artysta? 06.04.09, 21:17 12.12a1 napisał: > Od kiedy to chorzy,sadystyczni ludzie i innego rodzaju psychopaci sa artystami? > Ten tlumok pewnie by i chcial,ale nie dla psa kielbasa i nie dla kota > spyrka.Artysta oprócz bezsensownego znecania sie nad stworzeniami powinien cos > umiec stworzyc,cos co by innych inspirowalo. dla ciebie kiełbasa i spyrka cwaniaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młotkowy Szkoda, że nie przyjechał w grudniu IP: *.152.157.122.dsl.dynamic.eranet.pl 06.04.09, 08:39 gdy pół Polski waliło młotkami w karpiowe główki :D Odpowiedz Link Zgłoś
wszechwarszawiak Hipokryzja widowni 06.04.09, 08:48 Dobrze powiedział w programie Cejrowski, że: "biały czowiek udaje, że rzeźnie nie istnieją". Widownia zżyma się, gdy widzi podtapianego chomika, a ma w dupie to, że codziennie w o wiele gorszych warunkach zażyna się tysiące krów i świń. Podwójna moralność wyfircykowanych wielbicieli teatru przeraża. Inaczej postrzega się zwierzęta rzeźna, a inaczej domowe. Ten koleś stworzył głupią sztukę, bo jej przekaz jest prostacki, ale okazuje się, że pseudoekologiczna ideologia tak bardzo przysłoniła widowni zdrowy rozsądek, że nawet tak banalnego przedstawienia nie zrozumiała. Żenua! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ly1 Re: Hipokryzja widowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.09, 13:01 Biały człowiek udaje że rzeżnie nie isnieją ,dobrze powiedziane-i nawet na święta święci kiełbaski,trudno o większa paranoję jak poświęcanie produktów mordowania.Społeczna hipokryzja i schiza to największa zmora naszych czasów.Nie jestem w stanie zrozumieć ludzi ,którzy oburzają się na tego rodzaju sztukę ,a codziennie jedząc mięso biorą CZYNNY udział w holokauscie żywych,czujących istot Odpowiedz Link Zgłoś
misiu.stefan Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomiki 06.04.09, 11:24 Nienawidze okrucieństwa pod każdą postacią. Nienawidzę gatunku ludzkiego za to, że jest okrutny. Dlaczego niektórym wydaje się, że skoro chodzą na 2 nogachto są więcej warci niż inne żyjące stworzenia na tym brudnym świecie??? Mam nadzieję, że karma istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik 06.04.09, 17:08 Przy tej całej nienawiści jaka jest w Tobie to nieszczególnie Twoja karmę widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
knidyjka Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomiki 06.04.09, 11:46 zapamiętam tę psychopatyczna mordę ,zapamiętam to nazwisko i będę śledziła dalszą "tffurczość"tego niby artysty.Mam nadzieję,że moje podatki nie wspierają tej pseudo artystycznej imprezy.Gwoli ścisłości - nie jadam mięcha i sprzeciwiam się używania zwierząt do wszelkich podejrzanych eksperymentów.Zacznijmy od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomik 06.04.09, 21:43 knidyjka napisała: > zapamiętam tę psychopatyczna mordę ,zapamiętam to nazwisko i będę śledziła > dalszą "tffurczość"tego niby artysty.Mam nadzieję,że moje podatki nie wspierają > tej pseudo artystycznej imprezy.Gwoli ścisłości - nie jadam mięcha i sprzeciwia > m > się używania zwierząt do wszelkich podejrzanych eksperymentów.Zacznijmy od sieb > ie. a kogo obchodzi co ty durniu sobie zapamiętasz? pseudorefleksyjnym jesteś raczej ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomiki IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.04.09, 11:55 nikt tu zwierząt nie męczył bardziej, niż na standardowej fermie hodowlanej, kuchni, lub naszym, swojskim, polskim, słowiańskim gospodarstwie rolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Najpierw zabił homara, potem podtapiał chomiki IP: *.217.146.194.generacja.pl 06.04.09, 11:56 ej, jak wy kochacie ludzięta tropić cudze waszym zdaniem mroczne przewiny. a sami jesteście popaprani nie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Torturowania zwierząt nie można nazwać sztuką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.09, 12:12 Koleś powienien iść siedzieć do więzienia. Takie głupkowate tłumczenie mógłby przyjąć każdy przestępca. Molestowanie dzieci? - gdzie tam? to przecież sztuka!!! Napad na bank? - skądże? to sztuka!!! Morderstwo? - poszaleliście? to tylko sztuka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Torturowania zwierząt nie można nazwać sztuką 06.04.09, 12:24 Gość portalu: Michał napisał(a): > Koleś powienien iść siedzieć do więzienia. > Takie głupkowate tłumczenie mógłby przyjąć każdy przestępca. > Molestowanie dzieci? - gdzie tam? to przecież sztuka!!! > Napad na bank? - skądże? to sztuka!!! > Morderstwo? - poszaleliście? to tylko sztuka!!! Co ty chrzanisz??!! Jakie molestowanie dzieci, jaki napad na bank, jakie morderstwo??!! Wam już to ministrancko-harcerska studzienka kompletnie wybiła. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Torturowania zwierząt nie można nazwać sztuką 06.04.09, 15:58 A dręczenie chomików? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuk Tego nie można nazwać sztuką ale kuchnią tak IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.09, 18:50 grogreg napisał: > A dręczenie chomików? To lepsze niż kabaret. A męczenie chomików... Buhaha. Co za teksty. Skąd wy się urwaliście? Odpowiedz Link Zgłoś