wroclawrules 08.04.09, 13:58 słyszałem że w najbliższym czasie otwieraja pierwszą we Wrocławiu kawiarnie Starbucks ! ma sie miesćić koło placu grunwaldzkiego !!! już wysyłane są zaproszenia na wielkie otwarcie !!!! czyli to kwestia dni !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiktorski będzie się działo ! IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.09, 14:04 starbucks.pl/pl/_Our+Stores/_Community+Stores/Ballard.htm StarBucks Wrocław ul. Plac Grunwaldzki 25-27 dobrze że mieszkam koło grunwaldu to będę sobię łykał dobrą kawkę codziennie, podstawowa kawa 18 zł ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: będzie się działo ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.09, 14:05 Ale się człowieczki łapią na reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania jak można chcieć pić McKawę z papierowego kubka? IP: *.icpnet.pl 13.04.09, 15:58 Jak można chcieć pić kawę w takim otoczeniu? Kawiarni we Wrocku jest wystarczająco. Mnie nie przyszłoby do głowy iść na kawę gdzie indziej niż do kawiarni w okolicach Starego Rynku albo do jednej z pizzerii. Jak można się cieszyć na lurę po amerykańsku, gdy polski rynek kawy to już Lavazza i Segaferdo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: będzie się działo ! IP: *.181.188.86.static.crowley.pl 08.04.09, 16:23 18 złotych za kawę w papierowym kubku? Szyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt H. Re: będzie się działo ! IP: *.polkomtel.com.pl 08.04.09, 16:44 I prestiż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: będzie się działo ! IP: *.router.finemedia.pl 08.04.09, 16:57 Ho ho To my już bendziem obywatele świata pełnom gembom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wredny Re: będzie się działo ! IP: *.chello.pl 13.04.09, 16:05 I kredyt z banku żeby napic się kawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddf Re: będzie się działo ! IP: *.oracle.co.uk 09.04.09, 09:48 > dobrze że mieszkam koło grunwaldu to będę sobię łykał dobrą kawkę > codziennie, podstawowa kawa 18 zł ! Ile??? Skad masz ta cene?? Za 18 zeta to raczej klientow nie znajda :) W US kubki grande (nie pamietam pojemnosci ale sporo) kosztuja ok 3$. Ceny w McD w Polsce sa porownywalne z tymi w US wiec nie sadze zeby Starbucks walilo taki strzal w stope juz na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincent Vega Re: będzie się działo ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 19:39 18 zł. ?! Dolewają tam Burbona? Nie? Tylko się upewniam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: StarBucks we Wrocławiu - Hurra !!! Wreszcie ! 08.04.09, 17:03 Super. A będzie z Drive In? I czy do McDonald's będzie stamtąd blisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W-nin Re: StarBucks we Wrocławiu - 18 złza kawę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.09, 01:11 ...czy to jakaś promocja :)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viaderko Re: StarBucks we Wrocławiu - 18 złza kawę. IP: *.gprs.plus.pl 09.04.09, 01:34 Ale jaja. Może mnie pamięć zawodzi, ale kawa w SB kosztowała coś około 2USD :) Chyba, że będą Blue Mountain serwować :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA zielona karta Nadrozsza kawa swiata :-) Miasto spotkan IP: *.metalab.unc.edu 09.04.09, 02:40 Wroclaw miastem bogaczy! W USA jest 3 razy tansza kawa :) Ale jaja! Wroclaw miastem spotkan - Solorza z Dutkiewiczem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga_z_damrota po prostu cie nie stać i nie dorabiaj ideologii IP: *.wroclaw.mm.pl 09.04.09, 08:20 cieńki naleśniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vbvb Gó.wno a nie kawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 01:29 Jak to jest kawiarnia, to makdonald to restauracja. Specjalnie się otworzyli na grunwaldzie, liczą na studentów którzy będą im lansować markę kubkami ze znanym napisem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Gó.wno a nie kawa. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.09, 01:40 Jestem alterglobalistą i zamiast kawy ze StarBucks wolę flachę :) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Gó.wno a nie kawa. 10.04.09, 14:05 Nie przesadzaj - kawa jak kawa. Na kolana nie rzuca, ale nie zabija jak niektóre breje z automatów. A co do studentów to śmiem wątpić, że będą chętnie ją kupowali po 3-5$ za kubek. I jeśli już to studenci będą SIĘ lansować owymi kubeczkami. Marka jest już znana. Odpowiedz Link Zgłoś
giles.oliver Re: StarBucks we Wrocławiu - Hurra !!! Wreszcie ! 09.04.09, 11:48 Ja się dowiedziałem wczoraj i o mało nie upadłem ze szczęścia! W prawdzie trochę mi zajmie dojazd z Kleciny, ale i tak na pewno pojadę! Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbetinaa a juz wiem- 16 kwietnia:) - link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 12:02 wyborcza.pl/1,75248,6480364,Pierwszy_w_Polsce_Starbucks_otwarty_w_Warszawie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: I czym tu się cieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 12:45 Uczciwa waloryzacja emerytur przeprowadzona przez PO zapewniła mi możliwość picia kawy kapucino z płatkami złota w Emirates Palace za 100,- euro filiżaneczka. W związku z powyższym stać mnie na StarBucksa po 20,- zł za kubek. Tylko po co? Najlepszą kawę jaką pijam we Wrocławiu to kawa Dallmayr. Taka kawa z automatów kosztuje 1,30 zł., a jak smakuje to trzeba sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbetinaa Re: I czym tu się cieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 13:18 Eeeee no nieeee-najlepsza to jest z mojego ekspresu;) ale wiedzina ciekawością nie omieszkam spróbować i starbucks'a - co do ceny...sprawdze i wtedy napiszę ile kosztuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: I czym tu się cieszyć IP: *.wroclaw.mm.pl 10.04.09, 11:34 no ile ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bywalec w USA podpowiem wam najlepszy rodzaj kawy w starbucks !! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.04.09, 15:33 zawszę biorę dużą kawę - bezkofeinową, beztłuszczową, bezcukru - samo zdrowie, polaki. Ale znając was to nawet po najlepszej kawie w Starbucks pójdziecie ją zagryźć kiełbasą i popić żytnią. salony to nie dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coffee Re: Farmazon do kwadratu! Kawa typu McDonalds IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 15:35 Co bu team nie serwowali i tak będzie to chałtura Prze3dmówco powiadasz bezkofeinowa, beztłuszczowa domyśłam się że i nie-brązowa. Wiec to jeszcze kawa czy woda z kurkumą? Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: podpowiem wam najlepszy rodzaj kawy w starbuc 10.04.09, 13:59 O bosz... Starbucks to takie salony jak McDonalds to restauracja... Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: StarBucks we Wrocławiu - Hurra !!! Wreszcie ! 10.04.09, 11:42 18 zł za kawę - ? dajcie spokój, chyba oferta dla snobów :) jaka tam jest marża? 1000%? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdasdasd koniec świata IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.04.09, 19:44 kubek kawy kosztuje tyle co flaszka, i to nawet nie najtańssza. Kto normalny poza otumanionymi lanserami będzie to kupowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawa taka sama radosc jak 15 lat temu z mcdonaldsa IP: *.chello.pl 10.04.09, 20:36 lol ta sama radocha co gdy otwierali mcdonaldsa na kosciuszki pamietacie dzieci?...dzis juz go nawet nie ma hehe starbucks=mcdonalds, to tez korporacja z serii fast food tylko zamiast fooda jest kawa, tak jak czisburger zawsze smakuje tak samo...obrzydliwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikitiki i czym sie ludzie podniecaja? IP: 92.3.45.* 11.04.09, 00:43 ze jakas siec otwiera kawiarnie z lurowata kawa w papierowym kubku? I beda kolejki tak jak do McD 20 lat temu? turysci z zachodu beda robic zdjecia jak w zoo, o patrzcie Polacy sie rzucli na kawe! cholernie to smutne ze otwarci ejakiejs sieciowej kawiarni jest oznaka cywilizacji.... lepiej sie wecie za posprzatanie psich kup i przegonienie grafciarzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monisia_ccc otwarcie 16 kwietnia - dają już zaproszenia !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.04.09, 15:21 już rozdają zaproszenia, w zależności od "wazności" osoby zapraszanej - zaproszenia będą trzy klasowe: "vip", "przyjaciele i rodzina", "znajomi", ci pierwsi będą impreze mieli do samego rana, zespoły, jedzenie i kawy do oporu i będą mogli porozmawiać z szefostwem i pracownikami, znowu ci ostatni to tylko miejsca stojące i jeden kubek kawy, ale będą mogli po wypiciu wziąć go na pamiątkę a potem ok 23 będą wypraszani bo zostają w kanjpie ci "ważniejsi". myślę że będzie super !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mx Re: otwarcie 16 kwietnia - dają już zaproszenia ! IP: *.lanet.net.pl 11.04.09, 18:54 LOL Porozmawiać z pracownikami i szefostwem? O kurde, to rzeczywiscie trzeba byc ważnym vipem:P O 23 powiadasz ci mniej ważni - wypad, a na pociechę kubek (papierowy?) do domu? Nie no, rzeczwiście ssssuper:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: StarBucks we Wrocławiu - Hurra !!! Wreszcie ! IP: *.legnica.vectranet.pl 11.04.09, 20:46 Czym się tu ekscytować? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ale o co się rozchodzi kurde, no? 11.04.09, 21:49 Ale przepraszam o co ten cyrk? Że otwierają kawowego McDonalda? Co w tym takiego specjalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Ale o co się rozchodzi kurde, no? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 12:01 Rozchodzi się o to, że Inkę mają tam sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysia Re: Ale o co się rozchodzi kurde, no? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 17:20 mam wrazenie ze czytam komentarze 70 latkow, jak ktos nie ma ochoty isc do starbucks'a to nie musi,ktos jakies krzywe plotki rozprzestrzenia bo ceny kawy beda oscylowac od 6 do 14 zl, a poza tym najlepiej isc i sie przekonac czy wam ta kawa smakuje czy nie.Ja osobiscie sie ciesze bo od lat jestem fanka tej kawy :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re:Zgadza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 18:45 Prawdziwi emeryci mają średnio powyżej siedemdziesiąt lat i dlatego trudno nam chodzić po lokalach. Mamy jednak pytanie czy tą kawę można zamówić przez telefon? Z uwagi na wysoką waloryzację rent i emerytur cena nie gra roli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re:Zgadza się IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 00:27 Czy prawdą jest, że ta kawiarnia jest kapitałowo w rękach naszych drogich koszernych braci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikitiki Wroclawski prowicjonalizm IP: 92.3.45.* 14.04.09, 00:39 wstyd mi bo sie tam urodzilem. wstyd mi ze otwacie jakiejs kawiarni budzi tyle ekscytacji. to dowodzi jak bardzo jestesmy prowincjonalni, jak bardzo nas podnieca mysl o napiciu sie sredniej jakosci kawy z papierowego kubka po idiotycznej cenie w zamian za chwile lykania kawalka ameryki. czym sie to rozni od kolejek w moskwie po otwarciu makdonalda ilestam lat temu? niczym, niestety zaczyna sie od tego ze jakis facio pracujacy tam poleca zalozyc watek swoim podwladnym , o tym jakie to super i juz temat i darmowa reklama! aaaale super to tak samo zalosne jak placenie statystom ktorzy stali przed salonami niby w kolejkach po Iphone'a ludzie pomyslcie troche, sprawcie sobie porzadny serwis cisnieniowy do domu, albo idzcie do starej dobrej "pozegnanie z afryka" albo w 100 innych miejsc ktore nie beda zatloczone blaznami pozujacymi na youppies albo innymi pajacami, by sie w spokoju deletkowac pradziwa kawa a nie rozwoniona receptura dla przecietnego gustu sorry za literowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landu Re: Wroclawski prowicjonalizm IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 14.04.09, 02:06 A w Pasażu Grunwaldzkim już od dawna jest Costa Coffee :P Sto razy lepsza, w UK Starbucksem gardzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melin Re: Wroclawski prowicjonalizm IP: *.lanet.net.pl 14.04.09, 07:56 Prowincjonalne to jest to co Ty piszesz. I pełne kompleksów. Sturbacks wszędzie wzbudza pewnego rodzaju ekscytację, bo jest to po prostu najbardziej znana sieć kawiarnni na swiecie. Pojawia się w teledyskach, filmach i książkach. Jest tam całkiem przyjmnie, choć pewnie nie są to klimaty, które wszystkim muszą się podobac. Kawę mają niezłą. Ao obecne u na sieci sie Costa, Coffee Heaven (swoją drogą wyraźnei inspiracje czerpali ze Sturbacks) przeciez wcale nie są tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Spokojnie 14.04.09, 11:00 Przecież to tzw. marketing szeptany. Ot jakieś studenciki sobie dorabiają i na zlecenie jakiejś firmy reklamowej piszą psalmy pochwalne na temat tej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re:Zgadza się IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.09, 09:38 tak 70% udziałów posiada rodzina Schlesingerów a po 15% Michnik i Balcerowicz Odpowiedz Link Zgłoś