Dodaj do ulubionych

StarBucks we Wrocławiu - Hurra !!! Wreszcie ! KAWA

08.04.09, 13:58
słyszałem że w najbliższym czasie otwieraja pierwszą we Wrocławiu
kawiarnie Starbucks ! ma sie miesćić koło placu grunwaldzkiego !!!
już wysyłane są zaproszenia na wielkie otwarcie !!!! czyli to
kwestia dni !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wiktorski będzie się działo ! IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.09, 14:04
      starbucks.pl/pl/_Our+Stores/_Community+Stores/Ballard.htm
      StarBucks Wrocław
      ul. Plac Grunwaldzki 25-27

dobrze że mieszkam koło grunwaldu to będę sobię łykał dobrą kawkę
      codziennie, podstawowa kawa 18 zł !
      • Gość: LOL Re: będzie się działo ! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.09, 14:05
        Ale się człowieczki łapią na reklamę.
        • Gość: Włodek z Poznania jak można chcieć pić McKawę z papierowego kubka? IP: *.icpnet.pl 13.04.09, 15:58
          Jak można chcieć pić kawę w takim otoczeniu? Kawiarni we Wrocku jest
          wystarczająco. Mnie nie przyszłoby do głowy iść na kawę gdzie indziej niż do
          kawiarni w okolicach Starego Rynku albo do jednej z pizzerii. Jak można się
          cieszyć na lurę po amerykańsku, gdy polski rynek kawy to już Lavazza i Segaferdo?
      • Gość: danny Re: będzie się działo ! IP: *.181.188.86.static.crowley.pl 08.04.09, 16:23
        18 złotych za kawę w papierowym kubku? Szyk!
        • Gość: Zygmunt H. Re: będzie się działo ! IP: *.polkomtel.com.pl 08.04.09, 16:44
          I prestiż!
          • Gość: ` Re: będzie się działo ! IP: *.router.finemedia.pl 08.04.09, 16:57
            Ho ho
            To my już bendziem obywatele świata pełnom gembom?
        • Gość: Wredny Re: będzie się działo ! IP: *.chello.pl 13.04.09, 16:05
          I kredyt z banku żeby napic się kawy
      • Gość: ddf Re: będzie się działo ! IP: *.oracle.co.uk 09.04.09, 09:48
        > dobrze że mieszkam koło grunwaldu to będę sobię łykał dobrą kawkę
        > codziennie, podstawowa kawa 18 zł !

Ile??? Skad masz ta cene?? Za 18 zeta to raczej klientow nie znajda :) W US
        kubki grande (nie pamietam pojemnosci ale sporo) kosztuja ok 3$.
        Ceny w McD w Polsce sa porownywalne z tymi w US wiec nie sadze zeby Starbucks
        walilo taki strzal w stope juz na poczatku.
      • Gość: Vincent Vega Re: będzie się działo ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 19:39
        18 zł. ?!

Dolewają tam Burbona?
        Nie?
        Tylko się upewniam ;)
    • tomek854 Re: StarBucks we Wrocławiu - Hurra !!! Wreszcie ! 08.04.09, 17:03
      Super. A będzie z Drive In? I czy do McDonald's będzie stamtąd blisko?
      • Gość: W-nin Re: StarBucks we Wrocławiu - 18 złza kawę. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.09, 01:11
        ...czy to jakaś promocja :)?
        • Gość: Viaderko Re: StarBucks we Wrocławiu - 18 złza kawę. IP: *.gprs.plus.pl 09.04.09, 01:34
          Ale jaja. Może mnie pamięć zawodzi, ale kawa w SB kosztowała coś
          około 2USD :) Chyba, że będą Blue Mountain serwować :))))
          • Gość: USA zielona karta Nadrozsza kawa swiata :-) Miasto spotkan IP: *.metalab.unc.edu 09.04.09, 02:40
            Wroclaw miastem bogaczy! W USA jest 3 razy tansza kawa :)

Ale jaja! Wroclaw miastem spotkan - Solorza z Dutkiewiczem...

• Gość: olga_z_damrota po prostu cie nie stać i nie dorabiaj ideologii IP: *.wroclaw.mm.pl 09.04.09, 08:20
              cieńki naleśniku.
    • Gość: vbvb Gó.wno a nie kawa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 01:29
      Jak to jest kawiarnia, to makdonald to restauracja.

Specjalnie się otworzyli na grunwaldzie, liczą na studentów którzy będą im
      lansować markę kubkami ze znanym napisem...
      • Gość: Student Re: Gó.wno a nie kawa. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.04.09, 01:40
        Jestem alterglobalistą i zamiast kawy ze StarBucks wolę flachę :)
      • nikodem_73 Re: Gó.wno a nie kawa. 10.04.09, 14:05
        Nie przesadzaj - kawa jak kawa. Na kolana nie rzuca, ale nie zabija jak niektóre
        breje z automatów.

A co do studentów to śmiem wątpić, że będą chętnie ją kupowali po 3-5$ za kubek.
        I jeśli już to studenci będą SIĘ lansować owymi kubeczkami. Marka jest już znana.
    • giles.oliver Re: StarBucks we Wrocławiu - Hurra !!! Wreszcie ! 09.04.09, 11:48
      Ja się dowiedziałem wczoraj i o mało nie upadłem ze szczęścia! W prawdzie trochę
      mi zajmie dojazd z Kleciny, ale i tak na pewno pojadę! Do zobaczenia!
      • bbetinaa a kiedy otwarcie?? n/t 09.04.09, 11:57
    • Gość: bbetinaa a juz wiem- 16 kwietnia:) - link IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 12:02
      wyborcza.pl/1,75248,6480364,Pierwszy_w_Polsce_Starbucks_otwarty_w_Warszawie.html
    • Gość: Emeryt Re: I czym tu się cieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 12:45
      Uczciwa waloryzacja emerytur przeprowadzona przez PO zapewniła mi możliwość
      picia kawy kapucino z płatkami złota w Emirates Palace za 100,- euro
      filiżaneczka. W związku z powyższym stać mnie na StarBucksa po 20,- zł za kubek.
      Tylko po co? Najlepszą kawę jaką pijam we Wrocławiu to kawa Dallmayr. Taka kawa
      z automatów kosztuje 1,30 zł., a jak smakuje to trzeba sprawdzić.
      • Gość: bbetinaa Re: I czym tu się cieszyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 13:18
        Eeeee no nieeee-najlepsza to jest z mojego ekspresu;) ale wiedzina
        ciekawością nie omieszkam spróbować i starbucks'a - co do
        ceny...sprawdze i wtedy napiszę ile kosztuje;)
        • Gość: misia Re: I czym tu się cieszyć IP: *.wroclaw.mm.pl 10.04.09, 11:34
          no ile ?
    • Gość: bywalec w USA podpowiem wam najlepszy rodzaj kawy w starbucks !! IP: *.wroclaw.mm.pl 09.04.09, 15:33
      zawszę biorę dużą kawę - bezkofeinową, beztłuszczową, bezcukru -
      samo zdrowie, polaki. Ale znając was to nawet po najlepszej kawie w
      Starbucks pójdziecie ją zagryźć kiełbasą i popić żytnią. salony to
      nie dla was.
      • Gość: coffee Re: Farmazon do kwadratu! Kawa typu McDonalds IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 15:35
        Co bu team nie serwowali i tak będzie to chałtura

Prze3dmówco powiadasz bezkofeinowa, beztłuszczowa domyśłam się że i nie-brązowa.
        Wiec to jeszcze kawa czy woda z kurkumą?
      • nikodem_73 Re: podpowiem wam najlepszy rodzaj kawy w starbuc 10.04.09, 13:59
        O bosz... Starbucks to takie salony jak McDonalds to restauracja...
    • tocqueville Re: StarBucks we Wrocławiu - Hurra !!! Wreszcie ! 10.04.09, 11:42
      18 zł za kawę - ? dajcie spokój, chyba oferta dla snobów :)
      jaka tam jest marża? 1000%?
      • Gość: asdasdasd koniec świata IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.04.09, 19:44
        kubek kawy kosztuje tyle co flaszka, i to nawet nie najtańssza. Kto normalny poza otumanionymi lanserami będzie to kupowac?
    • Gość: agawa taka sama radosc jak 15 lat temu z mcdonaldsa IP: *.chello.pl 10.04.09, 20:36
      lol
      ta sama radocha co gdy otwierali mcdonaldsa na kosciuszki
      pamietacie dzieci?...dzis juz go nawet nie ma hehe
      starbucks=mcdonalds, to tez korporacja z serii fast food tylko zamiast fooda
      jest kawa, tak jak czisburger zawsze smakuje tak samo...obrzydliwie
      • Gość: mx No a kiedy otwarcie? nt IP: *.lanet.net.pl 10.04.09, 21:57
        • Gość: rikitiki i czym sie ludzie podniecaja? IP: 92.3.45.* 11.04.09, 00:43
          ze jakas siec otwiera kawiarnie z lurowata kawa w papierowym kubku?
          I beda kolejki tak jak do McD 20 lat temu?
          turysci z zachodu beda robic zdjecia jak w zoo, o patrzcie Polacy sie rzucli na
          kawe!
          cholernie to smutne ze otwarci ejakiejs sieciowej kawiarni jest oznaka
          cywilizacji....
          lepiej sie wecie za posprzatanie psich kup i przegonienie grafciarzy
    • Gość: monisia_ccc otwarcie 16 kwietnia - dają już zaproszenia !!! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.04.09, 15:21
      już rozdają zaproszenia, w zależności od "wazności" osoby
      zapraszanej - zaproszenia będą trzy klasowe:
      "vip", "przyjaciele i rodzina", "znajomi",
      ci pierwsi będą impreze mieli do samego rana, zespoły, jedzenie i
      kawy do oporu i będą mogli porozmawiać z szefostwem i pracownikami,
      znowu ci ostatni to tylko miejsca stojące i jeden kubek kawy, ale
      będą mogli po wypiciu wziąć go na pamiątkę a potem ok 23 będą
      wypraszani bo zostają w kanjpie ci "ważniejsi".
      myślę że będzie super !!!
      • Gość: mx Re: otwarcie 16 kwietnia - dają już zaproszenia ! IP: *.lanet.net.pl 11.04.09, 18:54
        LOL
        Porozmawiać z pracownikami i szefostwem? O kurde, to rzeczywiscie
        trzeba byc ważnym vipem:P
        O 23 powiadasz ci mniej ważni - wypad, a na pociechę kubek
        (papierowy?) do domu?
        Nie no, rzeczwiście ssssuper:))
    • Gość: jogi Re: StarBucks we Wrocławiu - Hurra !!! Wreszcie ! IP: *.legnica.vectranet.pl 11.04.09, 20:46
      Czym się tu ekscytować?
    • wielki_czarownik Ale o co się rozchodzi kurde, no? 11.04.09, 21:49
      Ale przepraszam o co ten cyrk? Że otwierają kawowego McDonalda? Co w tym takiego specjalnego?
      • Gość: Emeryt Re: Ale o co się rozchodzi kurde, no? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 12:01
        Rozchodzi się o to, że Inkę mają tam sprzedawać.
        • Gość: rysia Re: Ale o co się rozchodzi kurde, no? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 17:20
          mam wrazenie ze czytam komentarze 70 latkow, jak ktos nie ma ochoty isc do
          starbucks'a to nie musi,ktos jakies krzywe plotki rozprzestrzenia bo ceny kawy
          beda oscylowac od 6 do 14 zl, a poza tym najlepiej isc i sie przekonac czy wam
          ta kawa smakuje czy nie.Ja osobiscie sie ciesze bo od lat jestem fanka tej kawy :D
          • Gość: Emeryt Re:Zgadza się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 18:45
            Prawdziwi emeryci mają średnio powyżej siedemdziesiąt lat i dlatego trudno nam
            chodzić po lokalach. Mamy jednak pytanie czy tą kawę można zamówić przez
            telefon? Z uwagi na wysoką waloryzację rent i emerytur cena nie gra roli.
            • Gość: a Re:Zgadza się IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.09, 00:27
              Czy prawdą jest, że ta kawiarnia jest kapitałowo w rękach naszych drogich koszernych braci
              • Gość: rikitiki Wroclawski prowicjonalizm IP: 92.3.45.* 14.04.09, 00:39
                wstyd mi bo sie tam urodzilem. wstyd mi ze otwacie jakiejs kawiarni budzi tyle
                ekscytacji. to dowodzi jak bardzo jestesmy prowincjonalni, jak bardzo nas
                podnieca mysl o napiciu sie sredniej jakosci kawy z papierowego kubka po
                idiotycznej cenie w zamian za chwile lykania kawalka ameryki. czym sie to rozni
                od kolejek w moskwie po otwarciu makdonalda ilestam lat temu?
                niczym, niestety
                zaczyna sie od tego ze jakis facio pracujacy tam poleca zalozyc watek swoim
                podwladnym , o tym jakie to super i juz temat i darmowa reklama!
                aaaale super
                to tak samo zalosne jak placenie statystom ktorzy stali przed salonami niby w
                kolejkach po Iphone'a

ludzie pomyslcie troche, sprawcie sobie porzadny serwis cisnieniowy do domu,
                albo idzcie do starej dobrej "pozegnanie z afryka" albo w 100 innych miejsc
                ktore nie beda zatloczone blaznami pozujacymi na youppies albo innymi pajacami,
                by sie w spokoju deletkowac pradziwa kawa a nie rozwoniona receptura dla
                przecietnego gustu
                sorry za literowki
                • Gość: landu Re: Wroclawski prowicjonalizm IP: *.22.54.194.sta.emit.pl 14.04.09, 02:06
                  A w Pasażu Grunwaldzkim już od dawna jest Costa Coffee :P Sto razy lepsza, w UK Starbucksem gardzę...
                • Gość: melin Re: Wroclawski prowicjonalizm IP: *.lanet.net.pl 14.04.09, 07:56
                  Prowincjonalne to jest to co Ty piszesz. I pełne kompleksów.
                  Sturbacks wszędzie wzbudza pewnego rodzaju ekscytację, bo jest to po
                  prostu najbardziej znana sieć kawiarnni na swiecie. Pojawia się w
                  teledyskach, filmach i książkach. Jest tam całkiem przyjmnie, choć
                  pewnie nie są to klimaty, które wszystkim muszą się podobac.
                  Kawę mają niezłą. Ao obecne u na sieci sie Costa, Coffee Heaven
                  (swoją drogą wyraźnei inspiracje czerpali ze Sturbacks) przeciez
                  wcale nie są tańsze.
                • wielki_czarownik Spokojnie 14.04.09, 11:00
                  Przecież to tzw. marketing szeptany. Ot jakieś studenciki sobie dorabiają i na zlecenie jakiejś firmy reklamowej piszą psalmy pochwalne na temat tej sieci.
              • Gość: d Re:Zgadza się IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.04.09, 09:38
                tak 70% udziałów posiada rodzina Schlesingerów a po 15% Michnik i Balcerowicz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka