manieek0 12.04.09, 11:04 Nie wiem jak was ale mnie strasznie irytują te dzieciaki wchodzące do tramwai i 'grające' na akordeonach. Ani to ładne ani miłe dla ucha. Gorsze jest to że motorniczy nie zawsze wyrzucają tych brudasów... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbych8 Re: grający rumuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 11:13 o stary, poruszyłeś bardzo delikatny temat na forum (obok rowerzystów na chodnikach i psich kupach) Nie zdziw się jak Cie nazwą rasistą, nazistą, masonem, gnojem, cwaniakiem, zielonym, czerwonym, niebieskim, polaczkiem. Prawda jest taka, że nawet jeśli nie jesteś rasistą to cyganie zawsze będą irytować. Mają w sobie to coś co odpycha i denerwuje. Niektórzy próbują wmówić, ze to tacy sami ludzie jak my. Tacy sami? Jakoś z daleka ich można odróżnić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf Re: grający rumuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 14:16 To rusz swoją zakompleksioną dupę i sam ich wyproś. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ale chwila moment 12.04.09, 14:21 On płaci za bilet i na tym jego rola się kończy. To przewoźnik ma reagować na łamanie regulaminu korzystania z usług MPK! Nie uważasz, że pewną przesadą jest wymaganie od pasażera nie tylko płacenia za bilet, ale jeszcze wyręczania obsługi z jej obowiązków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf Re: Ale chwila moment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 15:54 A ja dostaje pensję, nie za przeganianie romów, a za prowadzenie pojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Ale chwila moment 12.04.09, 18:28 To dlaczego w regulaminie jest napisane, że obsługa ma prawo wyprosić z pojazdu osoby nieprzestrzegające regulaminu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf Re: Ale chwila moment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 18:41 Nie jestem żadną obsługą. Może w tramwaj plus, jak wprowadzą do środka dziada klozetowego przed stolikiem to on wam pomoże. Motorniczy ma się skupić na jeździe i w du,pie ma to, czy do środka weszła orkiestra dęta, czy żul od którego czuć rajskie zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ale chwila moment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 18:49 Dlatego poziom kultury jaki jest każdy widzi. W d.upie mamy pasażera. Przestaną ludzie jeździć i to zobaczymy kto jest dla kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsf Re: Ale chwila moment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 19:04 Jak jedziesz pociągiem, to też żalisz się maszyniście? Nie, od tego jest obsługa pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Ale chwila moment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 19:20 Z d.upy porównanie. W pociągu z obsługi jest ktoś więcej niż tylko maszynista. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik To mnie utwierdziło w przekonaniu 12.04.09, 19:52 To mnie utwierdziło w przekonaniu, że z "usług" MPK korzystać nie warto. Jak dobrze mieć samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
texas331 Re: To mnie utwierdziło w przekonaniu 12.04.09, 22:10 wielki_czarownik napisał: > To mnie utwierdziło w przekonaniu, że z "usług" MPK korzystać nie warto. Jak do > brze mieć samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: To mnie utwierdziło w przekonaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 00:45 Dokładnie, muszę się z tobą zgodzić. Do momentu, aż nie zmieni się układ komunikacji zbiorowej, podejście władz to takowej, mentalność kierujących i pasażerów nikt mnie nie przekona, że autobusem czy tramwajem jest lepiej niż własnym autem. Odpowiedz Link Zgłoś
texas331 Re: Ale chwila moment 12.04.09, 22:05 A jak jakieś gnoje będą w tramwaju katować pasażera i terroryzować innych to też powiesz że jesteś tylko od prowadzenia pojazdu ??!!! Nie kolego ,jesteś w błędzie. Od momentu wejścia pasażera do pojazdu ty jesteś za niego odpowiedzialny !!! Nawet byś się baranie nie wypowiadał jeśli nie znasz swoich przepisów!! A jak sobie w pracy nie radzisz ,boisz się to się zwolnij jełopie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: grający rumuni IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.09, 14:19 a to napewno rumuni ? czy cyganie? czy moze rumuńscy cyganie? bo to spora roznica, a cyganie sa ciagle myleni z rumunami, wiem , ze w Rumuni sporo jest cyganow, ale bez przesady, mieszkaja tam tez rumuni, ktorzy napewno nie grali by w tramwaju:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cola Re: grający rumuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 14:26 Grający Rumuni? To przecież zespół o-zone! Nie wiedziałem, że przyjechali na występy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lord Kox Re: grający rumuni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.09, 20:19 Do Manieek0. Jeżeli jeździsz tramwajem, to już jesteś gorszy ( i na pewno brudniejszy) od Państwa w samochodach - dlatego nie rozumiem, co Ci przeszkadzają Rumuni. Chyba, że przeglądasz się w nich jak w lustrze - i widzisz siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: grający rumuni IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.09, 21:35 co Wy z tymi rumunami ? rumun , czy cygan ? to jest duza roznica, przeciez rumuni niewiele roznia sie od polakow wygladem, A ci grajacy po tramwajach o ciemniejszej karnacji, to CYGANIE -ROMOWIE . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: grający rumuni IP: *.legnica.vectranet.pl 12.04.09, 22:09 Motorniczy nie może ich wyrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FDGDF Re: grający rumuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 11:40 SAM SIE BRON-JA JAKO MOTORNICZY NAPEWNO NIE BEDE SIE NARAZAL NP ZA TAKIEGO MATOLA JAK TY.PROSTAKI SAMI SIE ZWOLNIJCIE- A POZADKU PILNUJE IMPEL PRZYNAJMNIEJ TAKA INFORMACJA WISI NA POJAZDACH MPK A JA JESTEM TYLKO PROWADZACYM I NA TYM SIE KONCZY CHYBA ZE KTOS POPROSI GRZECZNIE TO POWIADOMIE C.RUCHU A ONI PRZEKARZA DALEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: grający rumuni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.09, 11:59 Kolejny frustrat, zero odpowiedzialności. Dobrze że już dawno przesiadłem się na auto, nie muszę mieć do czynienia z takimi ignorantami. Zobaczysz - inni też przesiądą się do aut i Cie zwolnią, bo nie będzie komu jeździć twoim zapyziałym tramwaikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Oj głupi ty, głupi 13.04.09, 14:26 Czy ktoś ci każe ich kijem przeganiać? Po prostu jak ich widzisz, to bez proszenia ze strony pasażerów wezwij ten impel czy co tam masz i tyle. No ale skoro jaśnie oświeconego pana motorniczego trzeba grzecznie poprosić (może jeszcze na kolanach i bez czapki) to o czym tu mówimy? Odpowiedz Link Zgłoś
nastyyy Re: Oj głupi ty, głupi 13.04.09, 15:04 Dokładnie, skoro Impel chroni, to należałoby go wezwać.. kto ma się tym zająć? Pasażer, który z reguły jedzie 2,3 przystanki i zaraz wysiądzie? Od tego są chyba pracownicy MPK, pomijając fakt, że wątpię w posiadanie przez nich biletów. Naprawdę, czekam na czasy, kiedy przy wejściu każdy będzie musiał pokazać bilet, a tramwaj nie będzie wyglądał jak jarmark w połączeniu z dworcem... Pomijając aspekty rasistowskie, bo jakby polak z fletem tam wlazł, czy chińczyk z harmonijką miałabym takie samo zdanie. To nie jest miejsce. A dwa, chciałabym się czuć bezpiecznie, a jak tu się czuć bezpiecznie, kiedy 5 osób wsiada (romskich, cygańskich, polskich czy wietnamskich...), oblega tramwaj z każdej strony? Nie mówiąc już o państwu koczującym na rynku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Oj głupi ty, głupi IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.04.09, 15:46 Impel już nie chroni, ale naklejki na części pojazdów pozostały. Odpowiedz Link Zgłoś