coolinn 26.04.09, 11:22 Wybieram się do Karpacza na majówkę i jaka trasę polecacie ??? Będę jechał od Krakowa, można się gdzieś spodziewać korków ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kklement Trasa najkrótsza i najbardziej oczywista 26.04.09, 11:37 Jedziesz A-4, w bezpiecznej odległości ;) mijasz Wrocław, ale spodziewaj się korka tuż za zjazdem na Wrocek, bo podpinają do A-4 AOW ( Autostradową Obwodnicę Wrocławia ). Potem jeszcze jakieś dwadzieścia parę km i jest zjazd, oznaczony jako "Lubawka, Jakuszyce, Jelenia Góra" czy jakoś tak ( numeracja zjazdów to zbyt trudne wyzwanie dla GDDKiA ). Ze zjadu oczywiście w lewo i ... aż do Jeleniej Dziury cały czas prosto. Uważaj, źli ludzie poustawiali jeen obok drugiego fotoradary. Wprawdzie dobrzy ludzie zamazują ich oczka sprayem, ale siły ciemności też nie próżnują, więc nie możesz być pewny, czy pierwszą fotkę z majówki nie będziesz mieć już po drodze zrobionej. Do samej Jeleniej chyba korki Ci już nie grożą, Jelenia też z reguły jest dość przejezdna. Szerokiej drogi i udanego wypoczynku - cudowny Dolny Śląsk wita i zaprasza ponownie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Trasa najkrótsza i najbardziej oczywista IP: 77.79.192.* 26.04.09, 11:47 > Wprawdzie dobrzy ludzie zamazują ich > oczka sprayem, Robia to na ogół niefachowo i zdjęcia robione przez lekko zapryskana szybkę raczej powinny być czytelne. Należałoby położyć grubą warstwę sprayu na całej szybce by dało to efekt. Swoją drogą ciekawe kto zadaje sobie taki trud, bo zapryskane są fotoradary na sporym odcinku, od Osieka do Bolkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: Trasa najkrótsza i najbardziej oczywista 26.04.09, 13:45 Gość portalu: Roman napisał(a): > Swoją drogą ciekawe kto > zadaje sobie taki trud, bo zapryskane są fotoradary na sporym > odcinku, od Osieka do Bolkowa. Zapewne ktoś, kto często korzysta z tej trasy. Trud to niewielki, jeśli porównać go z możliwymi kosztami zaniechania go. Gdybym ja częściej tamtędy jeździł, zapewne dołączyłbym do 'antyfotoradarowej guerilli' >:D I dziękuję za uwagę na temat techniki zamazywania. Będę mieć ją na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
coolinn Re: wrocław-karpacz 29.04.09, 20:35 To mam rozumieć że z Wrocławia mam się kierować na Jelenią Góre ??? A jaki jest czas przejazdu z Wrocławia do Karpacza ??? Odpowiedz Link Zgłoś