zefirekk
03.05.09, 20:07
Jupi! :) udało się wszystko i 1.08.2009 opuszczamy Wrocław na conajmniej 15 lat - może potem dzieć będzie chciał tu do LO chodzić, to inna sprawa - ale będzie już duży. Ciężko nam było podjąć decyzję, bo jednak całe studenckie życie nam tutaj przeleciało, ale jednak doszliśmy do wniosku, że Wrocław nie jest przyjazny młodym rodzicom, których nie stać na zakupienie mieszkania aktualnie. Jak podliczyłam punkty w rekrutacji żłobkowej to też się nie łapiemy. No i te wieczne korki. Także przenosimy się do małej miejscowości pod poznaniem, gdzie 3 pokojowe mieszkanie kosztuje 160tys, jest żłobek, przedszkole, szkoła, . Jestem szczęśliwa, że udało nam się nam znaleźć tam pracę i będziemy mogli ze sobą więcej czasu spędzać niż jakbyśmy zostali we Wrocku. No i jest większa szansa, że Lolek jednak będzie miał rodzeństwo, bo tutaj to bym na głowę z 2 dzieci dostała chyba. Żałuję strasznie, że pojawienie się dziecka, zmieniło moje postrzeganie Wrocławia o 180 stopni. Będe miło wspominać te 5 lat, które tu spędziłam :) (ale z forum się jeszcze nie żegnam, bo do sierpnia sporo czasu)