Dodaj do ulubionych

Przejazd przez Wrocław

28.05.09, 07:53
Witam
Powiedzcie mi proszę ile trwa przejazd przez Wrocław z kierunku
Trzebnicy na wylot na Świdnicę. Planuję przejazd około godz 7-8.
Znajomi straszą mnie że Wrocław jest strasznie zakorkowany. Czy mam
nastawić się na korki?

pozdrawiam
KM72
Obserwuj wątek
    • map4 Re: Przejazd przez Wrocław 28.05.09, 08:12
      km72 napisał:

> Planuję przejazd około godz 7-8.

To nie jest dobry pomysł. O tej porze stracisz około 1,5 do dwóch godzin na
      przejechanie z jednego na drugi koniec miasta. Jeśli zdecydujesz się na przejazd
      około 5:30 - 6 rano, to zajmie Ci to co najwyżej 30 minut.
      • ib_k Re: Przejazd przez Wrocław 28.05.09, 09:03
        no bez przesady, map! nie wiem jak wygląda do milenijnego ale od pilczyc max 30 min i jesteś za bielanami
        • map4 Re: Przejazd przez Wrocław 28.05.09, 10:10
          od zjazdu z Bałtyckiej w Osobowicką do skrzyżowania Legnickiej z Ostatnim
          Groszem wielokrotnie już niestety stałem i kląłem przez godzinę, więc nie
          przekonasz mnie, że jest inaczej.
      • km72 Re: Przejazd przez Wrocław 28.05.09, 09:03
        A czy w takim razie trasa przez Żmigród, Wołów, Budziszów Wielki,
        Strzegom do Świdnicy będzie dobrą alternatywą?
        • Gość: max Re: Przejazd przez Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.09, 10:07
          Moim zdaniem tak, pamiętaj że od poniedziałku "piątka" od Trzebnicy do Wrocławia
          idzie do remontu.
        • Gość: Emeryt Re: Przejazd przez Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 10:13

To nie jest dobra alternatywa. Za dużo drogi trzeba nadłożyć. Najlepiej jechać
          przez Obornicką, Osobowicką,most Milenijny, Gądowiankę /estakada na
          Strzegomskiej/, Klecińską do Oporowa, a stamtąd Karmelkową i Czekoladową na
          Bielany i już wyjazd na Świdnicę.
          Szczęśliwej podróży.
          • Gość: Włodek z Poznania Re: Przejazd przez Wrocław IP: *.icpnet.pl 28.05.09, 18:40
            Kierunek północ-południe nie jest we Wrocku najmocniej obciążonym. Jeżdżę przez
            Wrocław albo do Wrocławia najmniej raz na dwa tygodnie, gdyż mam we Wrocławiu
            klientów, a także mnóstwo na Śląsku (pardon, Górnym Śląsku ;-) Krakowie i na
            Podkarpaciu, więc kierunek na A4 przez Wrocław jest dla mnie naturalnym.

Godziny 7.30-8.30 są najgorszą porą z możliwych. Postaraj się wcześniej. I to
            nie ze względu na miasto, ale na odcinek Trzebnica-Psary. Normalnie na trasę
            Poznań-Wrocław od tablicy do tablicy (czy nawet do Marino) potrzebuję 2h, czasem
            2h15min, ale o tej porze zdarzało mi się turlać wężykiem przez dalsze 20 minut.
            Tak samo wyjazd z Wrocławia na tym kierunku w godzinach 15.00-16.00.

Zazwyczaj jeżdżę trasą jak niżej i sporadycznie zajmuje mi to więcej niż 30
            minut, najczęściej ok. 25 minut.
            tiny.pl/zrl1
            Wcześniej jeździłem od Grabiszyńskiej Hallera do Powstańców Śl., ale po
            rozpoczęciu robót jakiś rok, czy półtora temu szukałem innej opcji, gdyż na
            tamten wyjazd traciłem przeciętnie ok. 10 minut więcej.
            W linku zobaczysz dziwny myk z Łużyckiej do Osobowickiej, Bałtyckiej i z
            powrotem do Łużyckiej. Oczywiście to jest błąd programu, gdyż jadę cały czas
            Łużycką. Jadąc z powrotem z Osobowickiej jest zakaz lewoskrętu w Łużycką, ale 50
            m dalej nie ma zakazu zawracania, więc nawracam na przystanku autobusowym i
            skręcam w Łużycką.
            Kiedyś też jeździłem przez centrum - wprost na Uniwersytet, dookoła Starego
            Miasta, koło Renomy i dalej na Powstańców albo na Plac Powstańców, koło Dworca i
            Ślężną. Też tylko bardzo sporadycznie zdarzało mi się jechać dłużej niż 35
            minut. Ale tej to szczególnie w porach szczytu nie polecam (choć też dłużej niż
            50 minut w żadną ze stron nigdy nie jechałem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka