Dodaj do ulubionych

Sondaż TNS OBOP: PO wygrywa na Dolnym Śląsku

07.06.09, 22:56
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • jadwiha Re: Sondaż PO wygrywa na Dolnym Śląsku 07.06.09, 23:09
      :))
      wróżka??
      • Gość: anna Re: Sondaż PO wygrywa na Dolnym Śląsku IP: 188.33.4.* 07.06.09, 23:29
        a legutko sie dostał?
        • Gość: Chris SLD 15%. Kto na nich glosowal? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.06.09, 01:59
          20 lat po upadku komuny we WROCLAWIU post-bolszewicy dostaja takie
          poparcie. Dlaczego? Wstyd!
          • Gość: cogito pis to jest wlasnie postbolszewia IP: *.adsl.solnet.ch 08.06.09, 08:20
            sld sie uczy i dlatego ma takie wyniki

pis trwa w okopach historii i dlatego dostaje w dupe ( oprocz zacofanego krakowa i okolic )

myslimy o przyszlosci !!
          • Gość: adamek Re: SLD 15%. Kto na nich glosowal? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 08:52
            Normalni ludzie. A autorowi poprzedniego wpisu bliżej widać do
            charakteru Kargula i Pawlaka. Warto zastanowić się nad sobą (do tego
            potrzebny jest umysł - i to niezależny)i nauczyć sie tego, że
            demokracja daje wszystkim wolność także przekonań. A na marginesie -
            przestańcie wreszcie straszyć ludzi komunizmem i postkomunizmem i
            pochodnymi. W POLSCE NIGDY NIE BYŁO KOMUNIZMU!!! Do jakich szkół
            wyście chodzili. Zacznijcie CZYTAĆ i rozumieć co czytacie a nie iść
            na sznurku "jak barany" prowadzone porzez tak zwane autorytety.
    • Gość: aturo precz z komuną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 05:44

zgadzam sie, wstyd dla wrocławia że sld ma dwucyfowy wynik, chorzy
      ludzie co na nich głosowali, matoły i zdajcy
      • Gość: Paweł Podziękuj za to PiSowi i PO IP: 80.48.71.* 08.06.09, 08:32
        Te partie swoją działalnością na szczeblu krajowym i regionalnym zrobiły więcej dla SLD niż Napier(d)alski i Olejniczak razem wzięci...
      • Gość: kulinka Re: precz z komuną IP: *.as.kn.pl 08.06.09, 09:04
        Może niektórzy nie głosowali na SLD a na Lidię Geringer d'Oedenberg. Niestety PO
        nie miało żadnych ciekawych kandydatów. Wolę swój głos oddać na kogoś kogo znam
        i wiem, że działa na rzecz Dolnego Śląska. Partia ma drugorzędne znaczenie w
        tych wyborach.

Poza tym należę do pokolenia, które wychowało się w wolnej Polsce. Obca mi jest
        więc chorobliwa nienawiść do wszystkiego co lewicowe. Nie przeszkadza mi zatem
        fakt, że Lidia Geringer d'Oedenberg staruje z list SLD. Nie mniej mam nadzieję,
        że w Polsce w końcu powstanie porządna, lewicowa i liberalna partia, bo SLD do
        niczego się nie nadaje.
        • Gość: Piper Re: precz z komuną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:33
          No to czas na okręgi jednomandatowe ciekawe czy wtedy pani geringer by się
          dostała , myślę ze nie
      • dfgfdg Re: precz z komuną 08.06.09, 10:27
        No tak lepiej zaglosowac na Protasiewicza ktory nie dosc ze nic nie robi to
        jeszcze maci w lokalnej polityce (zerwanie koalicji w RM).
        • essimoza Re: precz z komuną 08.06.09, 10:53
          Dokładnie. Ostatni konflikt PO - prezydent Wrocławia również był czynnikiem
          zniechęcającym mnie, do głosowania na któregokolwiek kandydata tej partii. Więc
          proszę się nie oburzać, że 15% zarobiło SLD w naszym mieście - a jaka jest inna,
          sensowna dla osób o liberalnych poglądach alternatywa wobec PO?
          • Gość: Piper Re: precz z komuną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:36
            W samym Wrocławiu SLD zdobyła 13 % głosów
            pe2009.pkw.gov.pl/PUE/PL/WYN/W/026401.htm
    • Gość: lolek dlaczego PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.09, 06:16

jak ktoś chce wiedzieć czemu wygrało PO odpowiedz jest prosta bo nie było alternatywy
      • membrum_virile Re: dlaczego PO 08.06.09, 09:26
        W okręgu wyborczym Wrocław do zdobycia były cztery mandaty.
        Dwa zdobyło PiS, PO zaś i SLD po jednym. To gdzie to zwycięstwo PO?
        • Gość: lolek Re: dlaczego PO IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.09, 09:52
          czemu PO zdobyło 1 mandat bo nie było alternatywy a
          PiS nie jest alternatywą dla PO gdyż jak by nie było to partia przesunięta bardziej na prawo od PO więc część by nie głosować na PiS poszło zagłosowało na PO, a dla PO to sygnał że tracą Wrocław przez wojnę z Prezydentem Miasta
      • Gość: melek Re: dlaczego PO IP: *.e-wro.net.pl 09.06.09, 14:45
        > jak ktoś chce wiedzieć czemu wygrało PO odpowiedz jest prosta bo nie było alter
        > natywy\\Przy takim poparciu mediów prywatnych , którym Tusk obiecał likwidacje abonamentu to wynik PO 150% tego co zdobył PIS nie jest bardzo kiepskim.
        Co do alternatywy dla Po jest PiS .
        NA razie za wcześne aby przeskoczył PO.
        Wiele osób uważa że PO nic nie wychodzi bo to skutek kryzzu swiatowego.
        Cóz młodzi dorosna i +albo przestana pluc "jak na przystanku" albo będą pluc na innych.PO drugi raz abonamentu nie zniesie i media przestana mu z czasem wchodzic w tyłek.
        Gdy Polacy jeszcze raz odrzucą Tuska gdy po raz kolejny niezrazony bedzie się pchal na fotel prezydencki to kledzy z PO zajmą sie swoja patria amiast prywatą niedoszłego prezydenta.
        Partie liberalne zawsze brały pieniądze na kampanię z trefnych zródeł po to aby liberalizowac przepisy oi odpacac swym darczyńcom przepychając korzystne dla nich ustawy.
        Zatem nie dziwi że Polacy nie przejeli sie zbytnio finansowaniem PO przez brudne pieniadze Palikota.
        • Gość: Piper Re: dlaczego PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:56
          A co ma do tego abonament , zwłaszcza że tylko durnie go płacili do tej pory.
    • cclement Komunizm wrócił na portalu gazeta.pl 08.06.09, 08:44
      Szanowna cenzuro forum a jakiż to ja złamałem regulamin forum lub prawo gdy
      umieściłem link do innych moich wypowiedzi? Po co mam je kopiować z innych
      wątków skoro już je raz napisałem? Który to punkt regulaminu forum mówi, że
      nie wolno umieszczać linków do innego forum na gazeta.pl?

POLECAM
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=87146
      • cclement Re: Komunizm wrócił na portalu gazeta.pl 08.06.09, 08:49
        Pewnie ktoś wam kazał usuwać niePOprawne wątki, bo wam nie jest wszystko
        jedno
        :) .... komunistyczni cenzorzy ... ciekawe jakby Michnik skomentował
        taką cenzurę :)
        • cyklista Re: Komunizm wrócił na portalu gazeta.pl 08.06.09, 10:20
          Linkowania do własnych postów nazywane jest robieniem pod siebie, i jako takie
          jest słusznie tępione. Jak masz coś do powiedzenia w tym wątku - pisz, jak w
          innym - pisz w innym.
          • cclement Re: Komunizm wrócił na portalu gazeta.pl 08.06.09, 11:19
            a gdzie to jest napisane w regulaminie forum?
            • cyklista Re: Komunizm wrócił na portalu gazeta.pl 08.06.09, 15:47
              > a gdzie to jest napisane w regulaminie forum?
              To się kiedyś nazywało netykieta, ale to było dawno jak jeszcze formumowicze
              reprezentowali sobą jakiś poziom wiedzy i kultury.
              • cclement Re: Komunizm wrócił na portalu gazeta.pl 08.06.09, 17:39
                Jeśli jakaś wcześniejsza wypowiedź pasuje do kolejnego aktualnego artykułu to
                chyba lepiej wkleić do niej link niż ją powielać kolejny raz?

Na temat jednej wypowiedzi lepiej dyskutować w jednym wątku a nie w kilku.
    • cyklista Kompromitacja Wrocławia 08.06.09, 10:22
      No co to się porobiło, żeby frekwencja we Wrocławiu była taka jak w Lublinie.
    • cyklista Pinior. Na pohybel SLD, szansa dla nowej lewicy. 08.06.09, 10:24
      Pinior. Bez promocji, bez pieniędzy i jak wysoko zaszedł. Jest szansa, że w
      następnych wyborach pojawi się zamiast postkomuchów prawdziwa lewica.
      • Gość: alepieprzysz Pinior mial promocje i spammerow IP: *.kutnowska.parkmedyczny.pl 08.06.09, 16:27
        Moze mam wade wzroku ale czesciej we wroclawiu widzialem plakaty i billboardy
        piniora niz geringerowej. Dobrze mu tak, nic nie osiagnal w PE a tam niestety
        potrzeba ludzi kompetentnych. Zal mi piniora ale moze sie wezmie w garsc i
        odpusci juz sobie polityke.
    • Gość: c Dobre wieści dla wyborców PO i innych IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.09, 10:26
      www.dziennik.pl/gospodarka/article395137/Po_wyborach_wiec_rzad_podniesie_podatki.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka