maj_mama 08.06.09, 11:38 Drogie Mamy wiecie może ile czeka się od złożenia wniosku na wydanie Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego? majowa mama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opium74 Re: Ile trwa... ? 08.06.09, 12:05 na miejscu wypełniasz wniosek i dostajesz kartę "od ręki" :) Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Ile trwa... ? 13.06.09, 20:02 przypomniala mi sie sytuacja .jak w zeszlym roku wlasnie podczas skladania wniosku, dowiedzialam sie ze moje dziecko jest nieubezpieczone Odpowiedz Link Zgłoś
maj_mama Re: Ile trwa... ? 14.06.09, 17:55 patrice7 napisała: > przypomniala mi sie sytuacja .jak w zeszlym roku wlasnie podczas skladania > wniosku, dowiedzialam sie ze moje dziecko jest nieubezpieczone No tak... moje też nie było... co za ironia, bo do lekarza chodzimy i książeczkę zdrowia (rodzinną) miał podbitą systematycznie. a jeśli chodzi o wydawanie karty EKUZ to konieczne jest w przypadku dziecka: 1) pesel dziecka 2) dokument potwierdzający zgłoszenie dziecka do NFZ, który wydaje pracodawca lub wydaje ZUS jesli sie ma dzialanośc gospodarczą Wiele mam odeszło po 2 godzinach stania z kwitkiem bo nie maiły tego dokumentu. Dla siebie siebie tez należy miec taki druk ZUS MRUA ( ja miaąłm od pracodawcy) I trochę to trwa. Trudno nazwać to załatwieniem do ręki:-( Z rocznym synkiem na ręku stałam tam w piątek 2 godziny( słownie DWIE!), a okienka sa czynne od 8 do 16 wiec lepiej pójść z samego rana, bo jak się przyjdzie ok 14 to w zasadzie nie ma szansy, ze nie zamkną nam okienka przed nosem). Piszę to ,żeby uczulić inne mamy, że tak szybko niestety nie dostanie się EKUZ. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Ile trwa... ? 14.06.09, 21:49 Nic nie potrzebowalam dla dziecka. Sam wklepal pesel i juz widzial. dostalam od reki w 5 min. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Ile trwa... ? 18.06.09, 23:34 bylam dzisiaj :) Weszłam zobaczylam kolejkę na 50 osob i wyszłam:) Miły Pan ochroniasz powiedzial,ze rano przyjsc przed 8 i jest kilka osob tylko;) Tak zrobię :) Odpowiedz Link Zgłoś
maj_mama Re: Ile trwa... ? 19.06.09, 10:47 Niestety , tak właśnie było:-(, kiedy ja czekałam na kartę. Dlatego napisałam o tym na forum. Na prawdę lepiej iść z samego rana. Zwłaszcza jak siema małe dziecko. majowa mama Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Ile trwa... ? 20.06.09, 10:47 Poszłam bez dziecka. Byłam o 7;15 i juz było 12 osob ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Ile trwa... ? 20.06.09, 10:49 aha i trzeba miec papier o zgloszeniu dziecka do ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś