Dodaj do ulubionych

Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem

12.06.09, 19:15
mam nadzieję, że na tą infrastrukturę nie przyjdzie nam długo czekać. Jak do
tej pory zawsze musiałem znajomym tłumaczyć, dlaczego w okolicy Hali Stulecia
nie ma ani restauracji,ani sklepu a jedyna kawiarnia jest samoobsługowa i na
40 osób...
a szkoda bo do Hali przyjeżdża masa ludzi na Ligę Światową,Grand Prix,(i
przyjdzie na) Mistrzostwa Europy 09 w siatkówce i koszykówce, pewnie by
chętnie zostawili trochę pieniędzy we Wrocławiu a tak nie mają gdzie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Okil Zbyt pusto IP: *.218.151.187.static.telsat.wroc.pl 12.06.09, 19:35
      Byłem w niedzielę po raz trzeci na pergoli i było tak jak się
      spodziewalem. Rodowitych wrocławian coraz mniej, jakieś grupki
      turystów. Niestety te tysiące ogladających pojawiło się dlatego by
      zobaczyć coś nowego. Powtórnie nie wróca bo fontanna po prostu z
      czasem staje się nudna. Tam nie ma nic poza tym. Wg mnie jest to
      atrakcja jedynie turystyczna dla ludzi z zewnątrz - niewiele dla
      mieszkańców. Dziwne, że wydajemy kasę dla gości a nie dla siebie.
      Jest jakaś koncepcja na to by wrocławianin chcial tam wracać co
      weekend?
      • Gość: karol Re: Zbyt pusto IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.06.09, 19:40
        myślisz, ze fontanna w Barcelonie jest dla mieszkańców czy może jest atrakcją turystyczną?
        • Gość: Krzysztof Pomnik głupoty na ugorze IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.09, 20:16
          Może i fontanna w Barcelonie jest dla gości. Ale nie jest de facto
          na zadupiu. Bo wieczorem ta okolica to zadupie. Gdzie można pójść do
          najbliższej dłużej czynnej knajpki? Co jeszcze wieczorem można tam
          zobaczyć? Gacki latające w parku? I tym się to różni.
          A jak ktoś tego nie widzi i dopiero na końcu pisze że trzeba coś
          jeszcze wybudować - cóż bredzi jak to kiedyś mówiono, "jak Piekarski
          na mękach".
          Właśnie w tym problem że po raz kolejny ratuszowi budują pomnik,
          podczas gdy wielu normalnych, codziennych rzeczy brak....
          • sollya Re: Pomnik głupoty na ugorze 12.06.09, 21:28
            no jasne, zawsze sie znajda tacy, którym sie nie bedzie podobało dokładnie nic,
            bo mysla "innymi " kategoriami. A moze by tak się ucieszyć, ze cokolwiek zaczęło
            sie dziać w tamtym rejonie, że to super pomysł na uczczenie pierwszych wolnych
            wyborów, duzo ciekawszy, niz postawienie kolejnego pomnika? Dlaczego każdy ma w
            domu telewizor, jak np. sa wazniejsze wydatki, bo zawsze bedą?Czemu mamy tylko
            ciagle czekać na wazniejsze rzeczy, typu drogi, remonty, a nie miec nic dla
            przyjemnosci? Ja jestem zadowolona, z powstania tej fontanny, uwazam, ze jest
            super i moi znajomi, z którymi bylismy na pokazie równiez. Moje dzieci jeszcze
            nie raz ja zobacza, bo własnie jest to nasze ulubione miejsce spacerów, i ciesze
            sie, ze wreszcie nie jest to kałuża,jak do tej pory, tylko świetna,
            multimedialna fontanna,wreszcie nie trzeba sie wstydzić tego miejsca!
            • Gość: Major Re: Pomnik głupoty na ugorze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 21:33
              Zaczęło się dziać? A wiesz jak się skończy - popytaj w urzędzie miejskim - do
              końca 2010 roku cały park ma być ogrodzony - opłata za wstęp 3 zł. To ma być postęp?
              • sollya Re: Pomnik głupoty na ugorze 12.06.09, 21:44
                opłaty klimatyczne tez nie są fajne, podobno czemus służą, bilety tramwajowe tez
                mi sie nie podobają, jakbysmy tak do tego podchodzili, to pozostałoby jedynie
                kupić sobie własna , prywatna wyspę gdzies na oceanie i zrobic tam wszystko za
                darmo.Moze i to nie jest madry pomysł z opłatami, ale narzekać na wszystko też
                bez sensu, zamiast widziec jakies pozytywne strony :)
                • marek.belkowicz Re: Pomnik głupoty na ugorze 12.06.09, 22:35
                  Popierwsze opłaty jeszcze nie przesądzone, po drugie trzy zlote to
                  nie majątek.
                  • Gość: qba Re: Pomnik głupoty na ugorze IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 23:24
                    zaproś wujka z rodziną, ciocię z rodziną, ojca, matkę, teściową z teściem,
                    szwagra z żoną i dziećmi, szwagierkę z mężem i dziećmi, brata z żoną i dziećmi,
                    siostrę z żoną i dziećmi, Ty z żoną i dziećmi - sorki ale 70-80 zł wydać -
                    nieporozumienie, nie uważasz? Poza tym już za to zapłaciłeś, nie widzisz tego?
                    Był ogólny dostęp do pergoli. To ma się skończyć? Czy Ty rozumiesz w ogóle o co
                    chodzi? A Park Staromiejski (koło teatru lalek)? Gdzie Ci starsi ludzie mają się
                    podziać z okolic skoro przychodzą tam od wielu lat? A przychodzą tam każdego
                    dnia. Mają wydawać miesięcznie 180 zł za wstęp? Czy Ty w ogóle myślisz? Bierzesz
                    to pod uwagę? Czy może jesteś urzędnikiem z przypadku?
                    • marek.belkowicz Re: Pomnik głupoty na ugorze 12.06.09, 23:53
                      > zaproś wujka z rodziną, ciocię z rodziną, ojca, matkę, teściową z
                      teściem,
                      > szwagra z żoną i dziećmi, szwagierkę z mężem i dziećmi, brata z
                      żoną i dziećmi,
                      > siostrę z żoną i dziećmi, Ty z żoną i dziećmi - sorki ale 70-80 zł
                      wydać -
                      > nieporozumienie, nie uważasz?

W samej rzeczy - to jakieś nie porozumienie, by rodzine do parku
                      zapraszać :-)

> Gdzie Ci starsi ludzie mają się podziać z okolic
                      Mi? Ale o co Ci chodzi?

• Gość: ltn Re: Pomnik głupoty na ugorze IP: *.magma-net.pl 13.06.09, 19:20
                        Ty arogancie! "Ci starsi ludzie" było pisane z szacunkiem dla Nich, a zabranie
                        rodziny na niedzielny poobiedni spacer do parku - żaden osobnik Twojego pokroju
                        nie będzie mi wyrzucał, że to niby jakiś wstyd i nieporozumienie.
                        • marek.belkowicz Re: Pomnik głupoty na ugorze 13.06.09, 21:14
                          Popierwsze:
                          Jeśli chcesz napisać z szacunkiem o kimś, to wyglądać to powinno tak:
                          "ci Starsi Ludzie". (Napisałbyś: Która mama czy która Mama?)
                          Po drugie:
                          Nicki Ci się mylą. Posta napisał qba, a ltn pisze:
                          > nie będzie mi wyrzucał,
                          Ile jeszcze nicków używasz oprócz ltn i qba?
                          Po rodzaju robionych błędów i sposobie wypowiedzi mam pewne typy.
                • Gość: Krzysztof Re: Pomnik głupoty na ugorze IP: *.wroclaw.mm.pl 12.06.09, 23:26
                  Opłaty klimatyczne są dla turystów, nie dla miejscowych. I w takim
                  momencie należałoby zapytać co i w jakiej "jakości" dostajemy w
                  zamian za podatki które wpływają do kasy miasta.
          • Gość: Krzych Re: Pomnik głupoty na ugorze IP: *.96.80.17.telemedia.pl 12.06.09, 22:15
            Typowo komunistyczne myslenie. Dekretem nalezy nakazac aby knajpy i inneg
            przybytki uslug otwieraly sie w tym miejscu a potem budowac fontanne. Fontanna
            wlasnie po to jest aby sciagnac ludzi do tego miejsca, a za nimi przyjdzie
            biznes. Zawsze jest tak a nie odwrotnie. Do tej pory nic w tej okolicy po 20 sie
            nie dzialo, to nie bylo infrastruktury biznesowej. Zobaczycie za rok/dwa jak
            zmieni sie okolica. A jak powstanie Afrikarium to juz wogole.
            • Gość: br Re: Pomnik głupoty na ugorze IP: *.chello.pl 12.06.09, 22:29
              Dokładnie, zgadzam sie w stu procentach.Komunistyczne myślenie przechodzi czasem
              niestety z ojca na syna i nawet młodzi ludzie, którzy z komunizmem nie mieli do
              czynienia, wygaduja czasem podobne rzeczy.Myslę, ze wiekszości sie jednak
              podoba, przynajmniej ja słysze od znajomych same pozytywne opinie :)
          • Gość: wroclawianin czyms trzeba zaczac sciagac turystow... IP: *.chello.pl 12.06.09, 22:16
            a kolejne atkrakcje wroclawiowi w dlugim okresie przyniesie duze zyski,a ze
            wielu jest bardzo krotkowzrocznych rodakow to pozniej im sie nie podoba
          • pracownikxyz Re: Pomnik głupoty na ugorze 12.06.09, 23:54
            Gość portalu: Krzysztof napisał(a):

> Może i fontanna w Barcelonie jest dla gości. Ale nie jest de facto
            > na zadupiu. Bo wieczorem ta okolica to zadupie. Gdzie można pójść do
            > najbliższej dłużej czynnej knajpki? Co jeszcze wieczorem można tam
            > zobaczyć? Gacki latające w parku?

Ależ właśnie o to władzy chodzi. Przecież to nie dla nas jest, tylko dla władzy
            aby się popisywać przez delegacjami (po też ogrodzenia, bilety). Przeciętny
            młody człowiek ma iść do Niepolda i dostać w dziób od klienteli Metropolisu (bo
            pewnie na kamery w centrum to teraz będziemy czekać z dakadę). Ale nic to.
            Ważne, żeby było coś, żeby się głupi ludzie dziwowali :-/
        • Gość: Tur Przepraszam IP: *.218.151.187.static.telsat.wroc.pl 12.06.09, 20:18
          Przepraszam, ale zdaje się, że ktoś tu porównał pod względem
          turystycznym Barcelonę i Wrocław...Jakiś żart?
        • Gość: Zuzia Cudów nie ma IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 00:03
          >> Przyznam, że nie spodziewałam się cudów

A wyborcy Platformy nadal na cuda czekają.
      • Gość: Ali Interesujące miejsce na cały dzień IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.06.09, 17:52
        Hala Stulecia z wieloma imprezami-targami po remoncie będzie
        efektowniejszym tłem niż w Barcelonie…, Ogród Japoński, ZOO, liczne
        ścieżki rowerowe, zabytkowy tramwaj, lodowisko, Pergola, place
        zabaw, kawiarnie i ogródki, wszystko to otoczone jednym z
        najładniejszych kompleksów parkowych w Polsce na wyspie na Odrze z
        pięknymi bulwarami, parkingi są ale może w dni imprezowe za mało i
        trzeba parkować w bliskiej okolicy. I ma powstać oceanarium. Czego
        może brakować dziennikarzom gw ? -może brytyjskich turystów…
    • Gość: Emeryt Re:mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 19:49
      Czy do tej fontanny można wrzucać pieniążki. Mam spore oszczędności, a
      słyszałem, że budżet miasta może popłynąć. Nie chciałbym, żeby wody zabrakło w
      tak zbożnym dziele, które rozsławia nas na cały świat i przebija osiągnięcia Dubaju.
      • Gość: Łoś_bimbacz rodzynek w zakalcu:) IP: *.ip.netia.com.pl 12.06.09, 19:59
        >Każda inna forma rozrywki w mieście słono kosztuje. Czteroosobowa
        >rodzina na wspólny seans w kinie wyda ok. 80 zł, na wycieczkę do
        >zoo 30 zł, na wieczór w operze ponad 100 zł, a na oglądanie
        >Panoramy Racławickiej 60 zł. Dlatego jeśli chodzi o darmowe
        >atrakcje - fontanna długo nie będzie miała konkurencji.

Biedocie trzeba zapewniać darmowe rozrywki, to w zasadzie
        działalność dobroczynno-charytatywna....
        • Gość: Maciej śmieszny artykuł IP: *.lanet.net.pl 12.06.09, 20:06
          Większych wypocin nie czytałem od dawna. Jeżeli chce się pisać na jakiś
          temat, to trzeba się najpierw w sprawie orientować.
        • pracownikxyz Re: rodzynek w zakalcu:) 12.06.09, 23:25
          > Biedocie trzeba zapewniać darmowe rozrywki, to w zasadzie
          > działalność dobroczynno-charytatywna....

Słusznie prawisz: "PIWA I IGRZYSK DLA WSZYSTKICH"
    • Gość: ir Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.lanet.net.pl 12.06.09, 20:21
      Szkoda ze stojac przy głośnikach nie słychać muzyki. Z tego co wiem,
      to operator fontany nie chce zgłaśniać bo ponoć ludziom w okolicy
      muzyka przeskadza. Można więc tylko domyslac się jaki jest podkład
      muzyczny bo woda zagłusza prawie wszystko
      • Gość: Maciej Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.lanet.net.pl 12.06.09, 20:27
        Byłem dwa razy i za każdym razem świetnie słyszałem muzykę. Grało na prawdę
        głośno. Może trafiłeś na jakiś felerny dzień?
        • Gość: Nasz wew problem Generalizacja IP: *.218.151.187.static.telsat.wroc.pl 12.06.09, 20:58
          Wspomnicie jeszcze moje słowa.
          Nie to żebym narzekał - jest ok, ale na tle innych polskich miast.
          Wrocław powoli stje się ofiarą wlasnego sukcesu ekonomicznego. Co z
          tego, że jest kasa do wydania skoro powstają "obiekty", które juz
          gdzieś są lub są kiepskie. Przykłady?
          - tramwaje Skoda i tramwaj plus
          - iluminacja na Odrze
          - pomnik Chrobrego
          - spadająca ostro w dól kładka przy pl. Orląt (założę się, że
          pierwsze wypadki będą w 72h po otwarciu)
          - multimedialna fontanna
          - metalowe pudełko-brama na Olawskiej
          - plac obok Kościoła Marii Magdaleny
          - budynek biurowy przy placu Bema
          - centrum południowe, które nie będzie City
          To wszystko powoduje, że po pierwsze Wrocław nie ma nic
          oryginalnego, tylko kopie czegoś co jest gdzieś w Europie. Pewnie
          urzędnicy się najeżdzili i zwożą pomysły by je kopiować. To nie
          ściaga turystów - wręcz ich zanudza. Co gorsza marnuje się puki co
          wolną przestrzeń publiczną. Po drugie, Wrocław staje się tandetny a
          to najgorsze ze wszystkiego. Nie dość, ze nie dorównujemy
          przedwojennym mieszkańcom miasta, ale dalej to miasto szpecimy.
          Problem w tym, że komuna już się skończyła. W powojennym Wrocławiu
          niestety nie ma NIC czym mozna się pochwalić w Europie. Przyczyna -
          brak kreatywności urzędnikom - jaki twórca takie tworzywo.
          Wspomnicie jeszcze moje słowa.
          • Gość: Stavage Smerfom marudom mówimy nie! IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.06.09, 22:30
            Bredzisz waść jak potłuczony. Wymienię Ci rzeczy którymi możemy się pochwalić
            bez problemu i namysłu:
            - czy to nie po wojnie zawitała do nas ze Lwowa monumentalna Panorama Racławicka
            która obcokrajowcom odbiera mowę? (byłem wielokrotnie świadkiem)
            - nowa fontanna zachwyca Niemców aż wiwatują - byłem wczoraj świadkiem
            - może i to nie jest zasługa lat powojennych, ale świetnie pielęgnowana zieleń -
            zagraniczni goście aż wzdychają do takiej ilości zieleni po przyjeździe z
            betonowego zachodu
            - uhonorowanie "pomarańczowej alternatywy" wysypem krasnoludków, które po prostu
            zdumiewają turystów
            - kompletnie nie rozumiem argumentów jak np. iluminacja na odrze - miałaby być
            ciemna? zobaczysz jak (mam nadzieję) uruchomiona zostanie komunikacja wodna -
            wtedy to będzie atrakcja w połączeniu z zagospodarowanymi nabrzeżami
            - pięknie odrestaurowany rynek, który jest o niebo piękniejszy niż przed wojną
            (zapraszam do sprawdzenia)
            Nie porównuję Wrocławia do takich centrów turystycznych jak Barcelona, bo nigdy
            takowym nie będzie - ale to miasto wyróżnia się na tle mnóstwa podobnej
            wielkości miast na świecie - u nas po prostu się chce. Malkontentom nie
            proponujących nic w zamian mówimy nie!
            Howgh!
            • pracownikxyz Re: Smerfom marudom mówimy nie! 12.06.09, 23:38
              Gość portalu: Stavage napisał(a):

> Bredzisz waść jak potłuczony. Wymienię Ci rzeczy którymi możemy się pochwalić
              > bez problemu i namysłu:
              > - czy to nie po wojnie zawitała do nas ze Lwowa monumentalna Panorama Racławick
              > a

Braki widać w wiedzy i to ogromne. Nie dość, że to osiągnięcie komuszków, to
              jeszcze wątpliwe, bo tyle wody w odrze upłynęło od przewiezienia malowidła i
              pierwszych planów do otwarcia rotundy, że starczyłoby na nawodnienie Sahary.
              Gratuluje popularnego ostatnio połączenia ignorancji z nieuzasadnionym dobrym
              samopoczuciem.

> która obcokrajowcom odbiera mowę? (byłem wielokrotnie świadkiem)
              > - nowa fontanna zachwyca Niemców aż wiwatują - byłem wczoraj świadkiem

"Ja, ja! Wie schoene fontanny wody. Jak przy ostrzale ze Shleswika-Holsztyna".

> - może i to nie jest zasługa lat powojennych, ale świetnie pielęgnowana zieleń

Najlepsza jest tam, gdzie władza mało ręki przez lata przyłożyła. Nie zdążyli
              wyciąć starodrzewu i powsadzać malutkich drzewek.

> zagraniczni goście aż wzdychają do takiej ilości zieleni po przyjeździe z
              > betonowego zachodu

Zasługa Niemców i zniszczeń wojennych, a przede wszystkim dużej ilości rzek i
              kanałów, których po prostu nie dało się zalać betonem. Odnoszę wrażenie, że o
              Wrocławiu to wiesz tylko tyle, że zaczyna i kończy się na "W".

> - uhonorowanie "pomarańczowej alternatywy" wysypem krasnoludków, które po prost
              > u
              > zdumiewają turystów

Turyści zdumieni Krasnalami? Na początku było to ciekawe, ale teraz zdumiewa ich
              co najwyżej wstawianie ogrodowych krasnali do centrum miasta.

> - kompletnie nie rozumiem argumentów jak np. iluminacja na odrze - miałaby być
              > ciemna? zobaczysz jak (mam nadzieję) uruchomiona zostanie komunikacja wodna -
              > wtedy to będzie atrakcja w połączeniu z zagospodarowanymi nabrzeżami

“Hej, młody Junaku, smutek zwalcz i strach!

Przecież na tym piachu za trzydzieści lat,

przebiegnie z pewnością jasna, długa, prosta,

Szeroka jak morze Trasa Łazienkowska!

I z brzegiem zepnie drugi brzeg, na którym twój ojciec legł !“

:D
              Kto mi powie, gdzie takich klakierów się szkoli? :D

> - pięknie odrestaurowany rynek, który jest o niebo piękniejszy niż przed wojną
              > (zapraszam do sprawdzenia)

No tak. Przed wojną był czarno-biały. :D

> Nie porównuję Wrocławia do takich centrów turystycznych jak Barcelona, bo nigdy
              > takowym nie będzie - ale to miasto wyróżnia się na tle mnóstwa podobnej
              > wielkości miast na świecie - u nas po prostu się chce.
              > Malkontentom nie
              > proponujących nic w zamian mówimy nie!
              > Howgh!

Tak Królu Julianie! Sam to wymyśliłeś! Sam to wymyśliłeś!
              • marek.belkowicz Re: Smerfom marudom mówimy nie! 13.06.09, 00:05
                Nie czytasz uważnie.
                Gość portalu: "Nasz wew problem" pisze, że
                "Wrocław nie ma nic
                oryginalnego, tylko kopie czegoś co jest gdzieś w Europie"

Odpór dał temu Gość portalu: "Stavage", że i owszem jest kilka
                rzeczy unikatowych we Wrocku.

• pracownikxyz Re: Smerfom marudom mówimy nie! 13.06.09, 00:40
                  marek.belkowicz napisał:

> Nie czytasz uważnie.
                  > Gość portalu: "Nasz wew problem" pisze, że
                  > "Wrocław nie ma nic
                  > oryginalnego, tylko kopie czegoś co jest gdzieś w Europie"
                  >
                  > Odpór dał temu Gość portalu: "Stavage", że i owszem jest kilka
                  > rzeczy unikatowych we Wrocku.
                  >
                  Z tym co było na liście "Nasz new problem" muszę się w sporej części zgodzić,
                  natomiast lista Stavage'a zrobiła na mnie wrażenie odezwy młodego pioniera do
                  krytyków postępowego komunizmu. Była tak mocno propagandowa, że aż się prosiła
                  aby po niej pojeździć. Nigdy nie powiem, że Wrocław to beznadziejne miasto, bez
                  ciekawych miejsc i pozbawione pozytywów. Na pewno za to powiem co innego: Co
                  innego mi 15-10-5 lat temu obiecywano, a inny kit się teraz wciska.
                  • pracownikxyz Re: Smerfom marudom mówimy nie! 13.06.09, 00:41
                    pracownikxyz napisał:

> marek.belkowicz napisał:
                    >
                    > > Nie czytasz uważnie.
                    > > Gość portalu: "Nasz wew problem" pisze, że
                    > > "Wrocław nie ma nic
                    > > oryginalnego, tylko kopie czegoś co jest gdzieś w Europie"
                    > >
                    > > Odpór dał temu Gość portalu: "Stavage", że i owszem jest kilka
                    > > rzeczy unikatowych we Wrocku.
                    > >
                    > Z tym co było na liście "Nasz new problem" muszę się w sporej części zgodzić,
                    > natomiast lista Stavage'a zrobiła na mnie wrażenie odezwy młodego pioniera do
                    > krytyków postępowego komunizmu. Była tak mocno propagandowa, że aż się prosiła
                    > aby po niej pojeździć. Nigdy nie powiem, że Wrocław to beznadziejne miasto, bez
                    > ciekawych miejsc i pozbawione pozytywów. Na pewno za to powiem co innego: Co
                    > innego mi 15-10-5 lat temu obiecywano, a inny kit się teraz wciska.

Acha. I jeszcze dodam do tego, że Mr. Dudkiewicz mocno ciągle jedzie na efektach
                    pracy Pana Zdrojewskiego.
                    • Gość: hn Re: Smerfom marudom mówimy nie! IP: *.Biskupin.wroc.pl 13.06.09, 10:30
                      Zarzucasz innym nieznajomość Wrocławia, a nie wiesz, jak nazywa się
                      prezydent tegoż.
                      • pracownikxyz Re: Smerfom marudom mówimy nie! 13.06.09, 13:20
                        Gość portalu: hn napisał(a):

> Zarzucasz innym nieznajomość Wrocławia, a nie wiesz, jak nazywa się
                        > prezydent tegoż.

Ojej. Aleś mnie retorycznie załatwił. Pewnie powinienem się teraz zawstydzić,
                        podwinąć ogon i uciec. Dudkiewicz, Dutkiewicz czy Pupkiewicz - co mnie to
                        obchodzi. Ja dla mnie może się nazywać Hermenegilda von Jungingen. Kompletnie mi
                        to wisi. Natomiast nie będzie mi tani cwaniaczku wisieć jak pewne osoby
                        zawłaszczają to miasto.
          • marek.belkowicz Re: Generalizacja 12.06.09, 22:33
            Sorry ale to jakiś bełkot.
            Jakie kopie? Przeczytaj uważnie artykuł.
            Nasza fontanna to wiele, wiele więcej niż ta w Barcelonie.

Co do reszty Twoich zastrzerzeń, moge tylko dodać, że oprócz
            biurowców również skopiowaliśmy kamienice, sklepy, zwykłe tramwaje,
            Rynek, Ratusz i wiele wiele innych. Ale co to ma do rzeczy?
            • Gość: ann80 Re: Generalizacja IP: *.chello.pl 12.06.09, 22:55
              a to dobre :)))i mam nadzieję, ze to kopiowanie dalej bedzie trwało, bo mnie sie
              podoba! :))
            • Gość: qba Re: Generalizacja IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 23:28
              jaki skopiowany Rynek, Ratusz? Dobrze się kolego czujesz?
              • marek.belkowicz Re: Generalizacja 12.06.09, 23:59
                To sarkazm.
                Post gościa: "Nasz wew problem" czytałeś?
                We Wrocławiu mamy skopiowane biurowce, tramwaje itp. brednie.
            • pracownikxyz Re: Generalizacja 12.06.09, 23:42
              marek.belkowicz napisał:

> Sorry ale to jakiś bełkot.
              > Jakie kopie? Przeczytaj uważnie artykuł.
              > Nasza fontanna to wiele, wiele więcej niż ta w Barcelonie.
              >
              > Co do reszty Twoich zastrzerzeń, moge tylko dodać, że oprócz
              > biurowców również skopiowaliśmy kamienice, sklepy, zwykłe tramwaje,
              > Rynek, Ratusz i wiele wiele innych. Ale co to ma do rzeczy?

A w Twojej nieskładnej retoryce nie da się doszukać bełkotu? Mieszasz gadżet
              postawiony za pieniądze potrzebne w czasie kryzysu na co innego, z historyczną
              tkanką miasta. Perfidna manipulacja, żeby tylko ośmieszyć adwersarza.
              • marek.belkowicz Re: Generalizacja 13.06.09, 00:12
                Ależ on sam się ośmieszył.
                Przede wszystkim pisal nie na temat.
                Poza tym postawil tezę nie do przyjęcia:
                "Wrocław nie ma nic oryginalnego, tylko kopie czegoś co jest gdzieś
                w Europie".
                • pracownikxyz Re: Generalizacja 13.06.09, 00:30
                  marek.belkowicz napisał:

> Ależ on sam się ośmieszył.
                  > Przede wszystkim pisal nie na temat.
                  > Poza tym postawil tezę nie do przyjęcia:
                  > "Wrocław nie ma nic oryginalnego, tylko kopie czegoś co jest gdzieś
                  > w Europie".

We Wrocławiu są rzeczy Oryginalne, ale żadna nie jest autorstwa aktualnej
                  władzy. Mnie tylko rozdrażniło, że porównujesz fontannę do rzeczy tak
                  fundamentalnych w starym mieście jak rynek czy kamienicę. Odczułem w tym nutkę
                  manipulacji ;-)
            • Gość: marcys Re: Generalizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.09, 21:07
              Oczami wyobraźni widzę pełne samoloty z Barcelony pełne gawiedzi z karpikiem na
              ustach oglądających fontannę większą niż u nich.
          • pracownikxyz Re: Generalizacja 12.06.09, 23:29
            Ponieważ zaraz zaatakują Cię młodzieżówki partyjne pozwolę się poprzeć każde
            Twoje słowo. Marnowanie kasy na kolorową tandetę, zabetonowywanie każdego
            wolnego kawałka, marnowanie kolejnych okazji na usprawnienie komunikacji
            zbiorowej (która jak pokazuje wiele przykładów jest jedyną skuteczną metodą na
            korki), a wszystko to w połączeniu z szerokimi uśmiechami wszystkich
            odpicowanych Panów z magistratu. Po prostu "Odpicuj mi śmietnik".
            • sollya Re: Generalizacja 13.06.09, 00:18
              moze powinienes zrobić cos w kierunku zmian, np. zostać prezydentem? bo gadać i
              marudzić to każdy może.Na szczęscie nie każdy chce.
              • pracownikxyz Re: Generalizacja 13.06.09, 00:27
                sollya napisała:

> moze powinienes zrobić cos w kierunku zmian, np. zostać prezydentem? bo gadać i
                > marudzić to każdy może.Na szczęscie nie każdy chce.

Żartujesz dziewczyno czy żyjesz w foliowym namiocie? Zostać prezydentem? Nie mam
                wystarczająco szczurzo-lizusowskiej natury. Czy Tobie naprawdę się wydaję, że
                szczyty we Wrocławiu zajmują ludzie najlepsi i najlepiej przygotowani???
                • sollya Re: Generalizacja 13.06.09, 00:36
                  dokładnie tak mi się wydaje :)))jak i tysiacom innych wrocławian :)inaczej nie
                  byłoby takiej fajnej fontanny....
                  • pracownikxyz Re: Generalizacja 13.06.09, 00:52
                    sollya napisała:

> dokładnie tak mi się wydaje :)))jak i tysiacom innych wrocławian :)inaczej nie
                    > byłoby takiej fajnej fontanny....

O bosz. Albo liceum, albo opłacony klakier. Najlepsi? W czymś pewnie są
                    najlepsi. W autopromocji, w wazeliniarstwie, w sprzedawaniu wszystkich bez
                    skrupułów, w tworzeniu koterii, w zatrudnianiu rodzin, w manipulacji, w mijaniu
                    się z prawdą i w zatrudnianiu przekonanych o swojej mądrości Pań z młodzieżówek
                    partyjnych do wypisywania bełkotu na forach.
                    • sollya Re: Generalizacja 13.06.09, 09:33
                      o bosz:))juz takich kilku jest, wietrzacych wszedzie układy i sprawdzajacych
                      teczki, zamiast sie zając czyms konstruktywnym.oni nie musza opłacac klakierów,
                      bo maja zastępy stuprocentowo oddanych sprawie pań z parasolkami gotowymi do
                      poskromienia dziennikarzy ;))
                      • pracownikxyz Re: Generalizacja 13.06.09, 13:24
                        sollya napisała:

> o bosz:))juz takich kilku jest, wietrzacych wszedzie układy i sprawdzajacych
                        > teczki, zamiast sie zając czyms konstruktywnym.oni nie musza opłacac klakierów,
                        > bo maja zastępy stuprocentowo oddanych sprawie pań z parasolkami gotowymi do
                        > poskromienia dziennikarzy ;))

Czyli jednak liceum lub początek studiów. Politologia? W sumie klasyczny
                        przypadek Panienki, która się zerwała ze smyczy rodziców, zobaczyła wielkie
                        miasto i pełna ufności w swój jakże unikalny intelekt próbuje wszystkich zagadać
                        i zakasować. Dorośnij, zbuduj coś, osiągnij cokolwiek to pogadamy.
                        • sollya Re: Generalizacja 13.06.09, 18:00
                          o bosz;))) dziekuję za nakierowanie mnie we własciwa stronę i komplementy pod
                          adresem jakże unikalnego intelektu :)wręcz kajam sie , że próbowałam
                          "wszystkich" zagadać i przepraszam Pana, Panie pracownikxyz, że mi sie fontanna
                          podoba, i ze w ogóle podobaja mi sie niektóre działania miasta.Jak dorosnę,
                          zaprosze Pana na kawę, bo na razie jestem za młoda :)Póki co, posłucham jak Pan
                          próbuje wszystkich zarazić swoim optymizmem ;)
                          • pracownikxyz Re: Generalizacja 13.06.09, 21:34
                            sollya napisała:

Dziękuję za poradę odnośnie optymizmu. Miałem go sporo łykając ściemę Pana D 5
                            lat temu. Teraz odwołam się jednak do pragmatyzmu. Widzę, że ogólnie jesteś
                            szczęśliwym człowiekiem. Jakby moi rodzice mieli mentalność ludzi z magistratu
                            to pewnie by się na czymś publicznym uwłaszczyli po PRL i teraz byłbym
                            przemądrzałym blondynem pouczającym innych na forach, że są fe bo nie są
                            optymistyczni. Na szczęście moi rodzice nie sk...li się dla kasy i widzę trochę
                            więcej niż mentalne nastolatki.
                            • sollya Re: Generalizacja 13.06.09, 22:59
                              nie zamierzam nikogo pouczac, panie pracownikxyz.Wyrazam swoje prywatne opinie,
                              rózniace sie od pana opinii, co sie panu nie podoba , jak widzę, ale to pana
                              prawo.Kazdy moze narzekać ile chce,dzieki miedzy innymi wolnym wyborom 20 lat
                              temu( co ma upamietniac fontanna) ja akurat wolę na tym forum i na ten konkretny
                              temat, jakim jest fontanna(!) wyrazic sie pozytywnie, bo mnie sie pomysł PODOBA
                              :)takie juz moje prawo, niezaleznie od tego, czy jeżdżę komunikacja miejską, czy
                              stoje w korkach, czy tez tatus dyrektor wozi mnie na tylnym siedzeniu.
                              • pracownikxyz Re: Generalizacja 15.06.09, 09:52
                                20 lat temu poszedłem do liceum więc niewątpliwie nie mam PRL skrzywień do
                                ograniczania wolności słowa. Ja po prostu ośmieszam naiwność Pani podejścia.
                                Miasto ma służyć obywatelom. Wrocław nie potrzebuje w tej chwili dodatkowych
                                atrakcji jak fontanna, nieważne jak ładna. Ta fontanna to są igrzyska dla
                                prostego ludu w zastępstwie rozwiązywania prawdziwych problemów. Jak za Nerona.
                                Jak da się chleba i igrzysk to prosty lud przez chwilę będzie zadowolony.
                                Wystarczy aby wygrać jakieś wybory, a potem ... można wrócić do zwykłego
                                ignorowania problemów. Nie jest moim celem nikogo ośmieszać. Moim celem jest
                                ośmieszyć łykanie tego marketingowego cwaniactwa.
                                • sollya Re: Generalizacja 15.06.09, 21:53
                                  nie samymi waznymi dla miasta sprawami prosty lud zyje, w tym i ja, bo Pan sie do niego nie zalicza.Wrocław moim zdaniem potrzebuje fontanny, poniewaz to jest pomnik 20 lecia wolnych wyborów i taka forma podoba sie prostemu ludowi, którego jest we Wrocławiu wiekszość, a którego Pan nie chce osmieszać.Naprawde, nie moge zrozumieć, że Pan nie może zrozumieć, że każdy ma prawo mieć własne zdanie na ten temat i niekoniecznie wszystkich należy oświecać swoją wiedzą na temat powiazań fontanny, wyborów i układów.Wyraził Pan swoje zdanie przeciw, ja wyraziłam swoje za i więcej chyba nic nie dodam, może tylko tyle, ze wątpię, aby fontanna była czynnikiem decydujacym o tym, kto wygra jakies wybory.
    • Gość: ir Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.lanet.net.pl 12.06.09, 20:55
      Zapraszam w dzień byłem o 12 14 19.Takie samo wrażenie mieli inni,
      słabo było słychać.
    • Gość: Terefere Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: 78.8.143.* 12.06.09, 21:18
      No i jak zwykle ktoś próbuje na siłę udowodnić coś z braku lepszego tematu. Nie
      wiem skąd się wziął u autorki pomysł by wpleść uroczysty wyprysk fontanny w
      przygotowania do Euro 2012. Zgodnie z tym co do tej pory pojawiało się w Gazecie
      inauguracja fontanny miała być ukoronowaniem uroczystości z okazji 20-lecia
      wolnych wyborów. Sama autorka zauważyła, że na imprezie dopisała frekwencja a
      sam pokaz wzbudził pozytywne reakcje. Pytam się więc czemuż to zamiast cieszyć
      się z sukcesu miasta za wszelką cenę chce udowodnić, że nie ma się z czego cieszyć?
    • Gość: zyczliwy Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.e-wro.net.pl 12.06.09, 21:19
      Ewidentny artykuł aby przywalić. Z jednej strony pani Piekarska
      pisze - żeby się uwiarygodnić - że fontanna jest super bo to akurat
      wszyscy wiedzą i zaprzeczyc się temu nie da. Z drugiej strony szuka
      dziury w całym. Że niby budowa fontanny powinna zaczekać, aż
      zostanie wybudowana obwodnica, stadion, Forum Musicum oraz
      rozbudowane lotnisko.
      Przecież fontanna została wybudowana przy okazji remontu pergoli.
      Mieli to robić za trzy lata? Na ostatnią chwilę? Idę o zakład, że w
      ciągu kilku, klikunastu miesięcy powstanie potrzebna "infrastruktura
      turystyczna". Z remontem Rynku nie było inaczej - najpierw remont
      potem eksplozja knajpek.
      • marek.belkowicz Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem 12.06.09, 23:00
        Masz rację, nie ktorym to zawsze źle.
        Dodam jeszcze, że fontanna nie ma bezpośredniego związku z Euro 2012.
        To jest "pomnik" dwudziestolecia obalenia komuny.
        • Gość: qba Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 23:30
          i znów jesteś w błędzie - to nie jest pomnik obalenia komuny. Tak wyszło bo
          opóźniło się otwarcie o jakieś 8 miesięcy..
          • marek.belkowicz Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem 13.06.09, 00:22
            Zajrzyj tu: www.wroclaw.pl/m116906/p116905.aspx
            Nic tam na temat Euro2012. A to próbowala nam wmówic pani redaktor.
            Sam tytuł sugeruje, że fontanna powinna być ostatnią inwestycją.
            Najpierw stadion, obwodnica, lotnisko, dworzec, których (roz)budowa
            związana jest z Euro2012.
        • Gość: czarna mamba Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.chello.pl 13.06.09, 00:22
          We Francji czy w Stanach święta narodowe to jedne z najweselszych, najszczęśliwszych dni w roku. Ludzie najzwyczajniej w świecie się bawią, bo mają do tego świetny powód. I my też 4 czerwca mieliśmy powód do radości: 20 rocznica odzyskania wolności. I miasto, zamiast odsłonić 1 pomnik i 3 tablice poamiątkowe, zorganizować arcypoważne i nadęte seminaria i akademie z obecnością Niezwykle Istotnych Gości postanowiło w ten dzień zorganizować pierwszy pokaz świetnej (i to świetnej nie jak na Wrocław czy Polske, tylko świetnej w skali conajmniej europejskiej) fontanny. Tak, w końcu w rocznicę odzyskania niepodległości się cieszyliśmy zamiast umartwiać! A że wokół pergoli na razie niewiele sie dzieje? Tak, z pewnością nowe knajpki i atrakcje wokół Hali ruszyłyby z kopyta, gdyby nie powstała fontanna... Złe, niedobre miasto zbudowało fontannę, zamiast reastauracji, w której obsługiwaliby gości urzędnicy...Potraficie się poprostu z czegoś cieszyć?
          • sollya Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem 13.06.09, 00:29
            właśnie dlatego, ze potrafimy, powstała pewnie ta fontanna, a ci sfrustrowani
            niedoborem władzy, jak pracownikxyz musza sobie ponarzekać na forach, to taki
            rodzaj terapii dla nich ;)))
    • lmdl Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem 12.06.09, 21:24
      Warto na nią pojechać.
    • Gość: wow Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 21:24
      Po pierwsze nie zgadzam sie zeby wokol pergoli bylo brzydko. Sama
      Pregola robi wrazenie.
      Dwa ciekawe jaka strategie przyjalby Pan dziennikarz. Wydac te 10
      mln na co wokol Hali? Remont Hali Stulecia juz trwa, ale jest to
      projekt dlugotrwaly. Lada moment rozpoczyna sie budowa Afrikarium.
      Czyli co czekac. Uwazam ze zrobiono bardzo dobrze. Uruchomiono
      wszystkie projekty, a pierwszy ktory sie skonczyl znaczaca podniosl
      range miejsca.
    • Gość: kill Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 21:26
      Czyli co jakby nie bylo fontanny to narzekanie ze remonty tak dlugo
      trwaja i teren nie atrakcyjny, a teraz ze zle bo cos wyszlo.
      Po drugie zawsze mowiono ze teren wokol Pergoli to jeden z
      najatrakcyjnieszych terenów w miescie, a teraz ze brzydki ze be.
      Dlugi weeken nie ma co pisac, to sie naciaga temat. Szkoda słow.
    • Gość: meloman Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 21:27
      Ale fontanna. O ja pergolę! podoba mi się jak disco polo!

• Gość: wow Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 21:37
        Fontanna jest git! Bylem juz 4 razy i za kazdym razem szczeka mi
        opada. Widzialem te w Barcelonie i w Pradze, ale miom zdanie tamta
        sa bez porównania. REWELACJA
    • Gość: Marcin Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.09, 21:34
      Aj typowo polskie. Jak sie nie ma do czego przyczepic, to trzeba
      wymyslec. Hala w remoncie, to trzeba ja nazwac ze oblepiona
      plakatami (rusztowania) - bo remont nie pasuje do koncepcji. W
      zasadzie wszystkie wnioski co do uatrakcyjnienia miejsca sa juz
      realizowane, a Pani mowi ze jest zle. Na koncu wnosi propozycje
      odnosnie przebudowy Hali ktora jest juz realizowana, i stwierdza ze
      jakby to zrobiono to bedzie pietro torta. O innych rzecza zapomina
      (np. Afrikarum) Gratuluje rzetelnosci i braku pomysłow na tematy w
      tym trudnym okresie długiego weekendu
      • Gość: ggg Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.e-wro.net.pl 12.06.09, 21:57
        Zanim się wpuści ludzi, to trzeba zapewnić bezpieczeńśtwo i
        możliwość dojazdu. Wszystko w promieniu setek metrów porozjeżdżane
        trawniki, pobocza. Policji i straży miejskiej jak na lekarstwo i nie
        panuje nad parkującymi gdzie popadnie. Zamiast fontanny parking dla
        tych co idą do zoo i na targi do hali, a potem fajerwerki. Nikt by
        nie narzekał gdyby robić tak jak się robi w cywilizowanych krajach,
        np. w Czechach.
        • Gość: Alek Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.96.80.17.telemedia.pl 12.06.09, 22:22
          Tak najlepiej same parkingi i 4 pasmowe drogi w kazda strone. Bedzie git, kazdy
          bedzie chcial zobaczyc te parkingi i bedzie go duma rozpierala i sie zastanawial
          czy juz dogonilismy Europe w ilosci parkingow czy nie. I tak sobie bedziemy
          parkowac. A tak na serio parking z tego co wiem tez bedzie, ale przy
          ograniczonych srodkach wybierajac miedzy parkingiem a fontanna, stawiam na
          fontanne bo wtedy bedzie nas stac na wiekszy parking, a przy odwrotnym
          scenariuszu na fontranne nie bedzie nas juz stac.
        • marek.belkowicz Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem 12.06.09, 22:49
          Po pierwsze w okolicy Hali są parkingi. Dojazd (zwłaszcza tramwajem)
          jest. Ale by zbudować parking na 50 tysiecy aut - to trzeba
          wykarczować Park albo zbudować parking wielopiętrowy. Lepszym
          rozwiązaniem jest korzystanie z komunikacji miejskiej.
          • Gość: qba Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.09, 23:44
            podpisuję się pod Tym co napisałeś - komunikacja jeździ, ba! w dniu otwarcia
            kursowała co 3 minuty w te i nazad. ale nikogo to nie interesowało - jednak
            korki przyzwyczajają:) albo ma się się siano zamiast mózgu.
    • Gość: br Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.chello.pl 12.06.09, 21:54
      widziałan fontannę, jest rewelacyjna, zwłaszcza kiedy pokazane sa jej wszystkie
      mozliwosci, chociaz i bez fajerwerków jest zjawiskowa.Uwazam, ze to świetny pomysł!!
    • dyskurs74 malkontenctwo 12.06.09, 22:00
      U nas zawsze jest źle. Barcelona Ok, Wrocław do bani. Ludzieee!!!! W
      Barcelonie do olimpiady też przygotowywali się latami, a my
      oczywiście musimy zaraz mieć wszystko od razu. Zamiast się cieszyć,
      że mamy fajną atrakcję, to oczywiście wyborcza musi zaraz
      ponarzekać. Za ciemno, za dużo ludzi, za mało ludzi, otocznie nie
      gotowe, itd.itp. Byłem tam ze znajomymi z Francji. Byli zachwyceni.
      W Barcelonie też widzieli, ale nasza bardziej im się podobała.
      Cieszyli się, że są na premierze, ani tłum, ani korki im nie
      przeszkadzały. Dla nich to normalne, tylko my jesteśmy zdziwieni,że
      jak w jedno miejsce wali 30 tys. narodu, to robi się korek.
      Wyluzujcie wreszcie...
    • Gość: Kamilos Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.as.kn.pl 12.06.09, 22:11
      Bylem ze znajomymi na pokazie i szczerze mowiac, nie
      spodziewalem sie po nim zbyt wiele. Jednak, ku mojemu zdziwieniu, pokaz
      naprawde efektowny, fajnie dobrana muzyka - mieszanka stylow, ktora
      wyszla ciekawie. No i efekty swietlne - jak dla mnie pokaz na swiatowym
      poziomie.
      • Gość: maggy Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.as.kn.pl 12.06.09, 22:22
        zgadzam sie z Toba w 100%! tez mi sie podobalo. dobrze zorganizowany
        pokaz.
    • masterklocek Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem 12.06.09, 22:41
      No kilka słów wyjaśnienia powinno chyba jeszcze paść... po pierwsze, decyzja o
      budowie fontanny zapadła zanim wiadomo było gdzie odbędzie się Euro2012, więc
      na prawdę trudno ją traktować jako wisienka na Eurotorcie, po drugie, plan
      budowy fontanny zakładał, że będzie ona oddana na "święto" 4 czerwca 2009 (co
      się udało) i jej pokaz premierowy miał być częścią obchodów tego dnia... po
      trzecie, więcej radości, mniej zgryźliwości :)
      • Gość: zibi Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 15.06.09, 20:39
        Jedna,mysle normalna teze stawiam tobie powiem,to nie moze byc dla polakow,gdyz.hhehe.Nie sposob czytac postow w polskim internecie,tp jest nasza porazka jako narodu..he.JESTESMY TAK GLUPIM NARODEM,ZE TEGO JARZMA NIKT,A NIKT Z NAS NIE SCIAGNIE
    • Gość: ann80 fontanna jest the best! IP: *.chello.pl 12.06.09, 22:45
      lepszy taki pomnik dwudziestolecia pierwszych wolnych wyborów, niz głaz w parku,
      byłam na inauguracji i chociaz wtedy był tłum ludzi i nie wszystko dokładnie
      było widać, to przecież zawsze mozna pójść i zobaczyc jeszcze raz, fontanna jest
      fantastyczna:)
    • Gość: jacu Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.lanet.net.pl 12.06.09, 22:53
      taka fontanna powinna stanac na nowym targu nad czteropoziomowym parkingiem
      podziemnym.
      • wroclawvita Re: Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem 12.06.09, 23:11
        A ja tam, wolę same wiśnie.
        Tort mi nie służy.
        Póki co zapraszam do obejrzenia konfitur (z wiśni :-)
        www.youtube.com/WroclawVita
        Uwaga! od 19 czerwca nowa receptura :-)
    • ralfx Pani Magdo. Niestety nie mogę się z Panią w kilku 12.06.09, 22:56
      Pani Magdo. Niestety nie mogę się z Panią w kilku kwestiach zgodzić.
      1.Komunikacja.
      W dniu otwarcia w internecie na stronach miasta, i w prasie, i w Gazecie, i w
      Gazecie Wrocławskiej (Polska The Times) były informacje o wzmożonej (pierwszy
      raz chyba w historii tego miasta) komunikacji między Rynkiem, a Halą co 3
      minuty. Komunikacja tramwajowa kursowała normalnie więc nie było problemu żeby
      dostać się pod Halę. To co się stało to było tylko i wyłącznie egoistyczne
      podejście mieszkańców - pojadę se autkiem. I dobrze, super, rewelacyjnie, że
      stali w korkach - ja jadąc z okolic Polskiego Radia dojechałem w 25 minut
      tramwajem. Znajomi z Leśnicy dojechali w 40 minut tramwajem. Więc nie było
      problemu. I tu Urzędnicy stanęli na wysokości zadania. A ja ich cały czas
      krytykuję za poronione pomysły.
      2. Fontanna.
      Nie można i nie wolno porównywać fontanny na Pergoli do fontanny Magica w
      Barcelonie - całkiem inny zamysł, otoczenie, miejsce, architektura. Naszą
      fontannę, tak uważam jeśli jest pokaz wieczorem można porównywać do fontanny w
      Las Vegas czy w Seulu (Dubaj sobie odpuszczę bo nasza to mniej więcej 1/10 lub
      1/50 tamtejszej). Pod tym względem to mamy największą i najwspanialszą w
      Europie i myślę, że wartą zobaczenia.
      3. Otoczenie.
      Jest remont Hali więc wszyscy to rozumiemy i wybaczamy. I znów staje w obronie
      Urzędników.
      4. Opłaty za wstęp.
      Proszę się o to nie obawiać:) Na forum Polska The Times - Gazeta Wrocławska
      sam zaproponowałem odwołanie Rady Miejskiej i Prezydenta (wystarczy 15
      podpisów pod wnioskiem do PKW) gdyby uchwalili pomysł Urzędnika, któremu
      chłodne czerwcowe słonko jednak podgrzało styki pod czerepem żeby wprowadzić
      opłaty za wstęp na Pergolę i Parku Staromiejskiego. Spokojnie zbierze się i
      podpisze pod tym 50-8o osób, a w kulminacyjnym momencie kilka tysięcy i.. Rady
      i Prezydenta nie ma! I Euro też! Chyba, że Euro dotrwa rozpędem inwestycyjnym.
      Na pomysł opłat za Pergolę i Park Staromiejski zgody mieszkańców Wrocławia nie
      ma i nie będzie. Jeśli Rada i Prezydent chcą konfrontacji i ryzyka - proszę
      bardzo - zgotujemy im to. Jeszcze raz przypominam i uczulam Radę i Prezydenta:
      WY REPREZENTUJECIE NAS-MIESZKAŃCÓW, A NIE SIEBIE. TO MY MIESZKAŃCY DALIŚMY WAM
      MANDAT I NIE PRZECIĄGAJCIE STRUNY ŻEBYŚMY BYLI ZMUSZENI WAM GO ODEBRAĆ!!!
    • pracownikxyz Artykuł sponsorowany? 12.06.09, 23:23
      Ogólnie komunikacja nadal będzie stała w korkach bez klimatyzacji, podróżować
      będziemy w towarzystwie śmierdzieli lub agresywnej młodzieży, ale cieszmy się
      bo światełka migają i muzyka gra, la la la la LA!
      • Gość: gośćportalu Re: Artykuł sponsorowany? IP: *.chello.pl 12.06.09, 23:50
        no proszę, oto własnie wypowiedź "agresywnej młodzieży", i jakie słownictwo,
        pełna kultura. Moze po prostu nie jeździj komunikacją, bedzie spokojniej.
        • pracownikxyz Re: Artykuł sponsorowany? 13.06.09, 00:49
          Gość portalu: gośćportalu napisał(a):

> no proszę, oto własnie wypowiedź "agresywnej młodzieży", i jakie słownictwo,
          > pełna kultura. Moze po prostu nie jeździj komunikacją, bedzie spokojniej.

Co Ci się cwaniaczku nie podoba w moim słownictwie? Czyżby Twoją estetykę
          zaburzyło słowo "śmierdziel". Do Kromera jeździ czasem tramwajami taki Pan,
          który mocno PACHNIE (wersja dla delikatesa) odchodami. Dziś w 17 jechał Pan,
          który nie mył i nie kapał się od chyba tygodnia. To cwaniaczku powoduje, że
          ludzie, którzy mogliby dojeżdżać do pracy tramwajem, wybiorą samochód, by móc
          oddychać. W ten sposób, powiększą KORKI. Mam nadzieję, że to nie jest zbyt
          szokująca dla Ciebie argumentacja.

Mam nie jeździć komunikacją? Nie ma sprawy. Jak przelejesz co miesiąc na moje
          konto parę tysięcy, to nie będę musiał dojeżdżać do pracy. Jeśli jednak tego nie
          zrobisz, to daruj sobie te żałosne, puste gadki, bo się ośmieszasz. SMRÓD W
          AUTOBUSACH I TRAMWAJACH JEST ELEMENTEM POPULARNYM. Do tego dodajmy jeszcze
          łagodniejszą formę zaperfumowanego zaduchu. Ale komu ja to tłumaczę. Ktoś kto
          pisze takie brednie, to do miasta jeździ pewnie gdy go tata dyrektor wozi na
          tylnym siedzeniu do szkoły.
          • Gość: xyz Re: Artykuł sponsorowany? IP: *.router.finemedia.pl 13.06.09, 15:03
            I Prezydent Miasta jest winny faktu że komunikacją miejską jeżdżą ludzie którzy
            wydzielają specyficzny zapach?! To czego Pan oczekuje? Osobnych kabin w
            tramwajach jak w 1 klasie Singapurskich linii lotniczych?
      • Gość: gaax Re: Artykuł sponsorowany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 08:58
        Jak widać nam wystarczy tylko "igrzysk", "chleb" jest na drugiem miejscu...
        • pracownikxyz Re: Artykuł sponsorowany? 13.06.09, 13:25
          Gość portalu: gaax napisał(a):

> Jak widać nam wystarczy tylko "igrzysk", "chleb" jest na drugiem miejscu...

Do niedawna nie miałem świadomości, że tak wielu wystarczą igrzyska. Sprzedają
          się za perkal i paciorki :-/
          • Gość: XYZ Re: Artykuł sponsorowany? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 13.06.09, 13:39
            Wiesz, może i masz rację. Przydałaby się klima w autobusach, nowe
            tramwaje itp. Tylko jak dojeżdżam do pracy i widzę tą demolkę którą
            urządzają grupki bezstresowo wychowywanej młodzieży, to wolę już
            zamiast tych tramwajów tą fontannę. Bo pobazgrane szyby, zdemolowane
            wnętrza pojazdów nie wynikają z "normalnej eksploatacji". Więc po
            jaką cholerę z moich podatków ma być kupowany nowy tramwaj, który
            będzie znowu bezmyślnie dewastowany, bo jakiś nastoletni pojeb ma
            zaćmienie i tak już mocno skurczonego umysłu. Jak naród nie dorósł
            do cywilizacji do niech jeździ w brudzie i smrodzie.
      • Gość: zibi Re: Artykuł sponsorowany? IP: *.dsl.dynamic.simnet.is 15.06.09, 20:58
        Ale ten problem ma ta cala smieszna Polska,nie tylko Wroclaw,tego nie
        widzisz??.Polska a Europa to sa dwa inne swiaty..Zapytaj sie tych za
        1500 zeta miesiecznie..hehe
    • hummer Co to jest Hala Stulecia? 13.06.09, 01:37
      Jak tu żyje od urodzenia, ten potworek językowy zawsze będzie mnie straszył.
      Hala Ludowa! Nie zmienicie tego za nic. Przy Hali Stulecia można pobierać opłaty
      za wstęp. Przy Hali Ludowej już nie. Bo to nasza Hala - wrocławian.
      • Gość: abc TO poprawna nazwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 08:57
        Kolego, oryginalna nazwa to Jahrhunderthalle, a nie jakieś Volkshalle, więc
        nazwa jest jak najbardziej poprawna, tylko rzecz jasna czerwoni musieli do tak
        wielkiej budowli dodać przymiotnik "ludowy", bo wtedy wszystko było "ludowe",
        nawet Polska Rzeczpospolita.
        • Gość: dsfsdf Re: TO poprawna nazwa IP: *.as.kn.pl 13.06.09, 15:57
          przymiotnik "ludowy" pojawil sie juz za hitlera..
    • Gość: kik7 Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 09:31
      Jasne! Wprowadźcie opłaty za wstęp do parków a może też za wejście
      na Rynek i całe Stare Miasto. Będą płacić ludzie i w końcu
      zrezygnują z odwiedzania tych miejsc!!! Pamiętam czasy gdy nie
      płacilo się za wejściedo Ogrodu Japońskiego i było tam dużo
      ciekawiej!!!! Teraz tam jest nudno - więcej tam nie pójdę i innych
      nie zaprowadzę!
    • Gość: joanna Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.206.112.89.static.telsat.wroc.pl 13.06.09, 11:08
      Byłam, zachwyciłam się i jestem wdzięczna, że mamy nową atrakcję w naszym kochanym Wrocławiu!Kolejne miejsce gdzie znajomych i gości można zaprowadzić i mile weekend spędzić. Kilka razy więcej ludzi zobaczyło fontannę niż Wyborczą na Dolnym Śląsku czyta:) Chciałabym, żeby w każdym mieście obchody 20-tej rocznicy wolnej Polski były tak radosne, biesiadne i kolorowe, jak u nas!
    • andrzejg cudze chwalicie , a swego nie znacie 13.06.09, 11:39
      coż za malkontent wywalił taki tekst????

Rozumiem pogoń dziennikarzy za kasą, a ta jest gdy tekst wzburza i
      miesza, ale bez przesady! Ciesz się kasą dziennikarzu, bo przy
      fontannie będziesz płakał

A.
    • Gość: hlxjdsfhewury Nowa fontanna jest jak wisienka przed tortem IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 13.06.09, 11:49
      Oczywiście, zawsze znajdzie się jakiś niezadowlony, z tego że coś w tym mieście się dzieje.Uważam,że uruchomienie fontanny było świetnym pomysłem (innym niż w pozostałych miastach) na uczczenie obchodów 20 lecia wolnej Polski - a dowodem na to był ten tłum ludzi zmierzajacych 4 czerwca o godz. 22 na Pergolę.
      Po permierowym pokazie słyszałam więcej głosów zachwytu niż krytyki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka