myszka1202 22.06.09, 02:40 Czy są tutaj rodzice, których dzieci chodzą do w/w przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zbulwersowany Re: Żłobko-Przedszkole Smart Start IP: *.wroclaw.mm.pl 13.08.09, 19:33 Smart Start to DRAMAT. Ta instytucja nie powinna mieć zgody na działalność. Moje dziecko tam uczęszczało. OSTRZEGAM nie wysyłajcie tam dzieci > będą głodne, nie przebrane, nikt się nimi nie zainteresuje. Jeszcze jedno tam każdy może wejść i zabrać dziecko nikt się nawet nie zainteresuje. Tam są pomieszczenie i zaraz strome schody, widziałem bramki bez atestów, uszkodzone , dziecko może spaść ze schodów. NIGDY WIĘCEJ SMART START Jeszcze raz ostrzegam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Żłobko-Przedszkole Smart Start IP: 79.110.192.* 04.09.09, 13:31 Jedna wizyta wystarczyła, żebym się upewniła, że na pewno nie chcę posłać tam dziecka dlatego, że jest taniej niż gdzie indziej. W jednym pomiesczeniu dzieci śpią, bawią się i jedzą :(. Generalny bałagan, ach szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
dj.1 Re: Żłobko-Przedszkole Smart Start 25.02.10, 11:33 A ja myślę, że skoro dzieci chętnie przychodziły do przedszkola to dziwnie to wygląda, że nagle nie chcą. Może jest jednak tak, że to rodzice nie chcą bo mają w tym interes, nieprawdaż? Szkoda, ze polecam oznacza to co rodzic myśli, a nie to co dziecko, bo ono mogło by miec inne zdanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aqielek1 Re: Żłobko-Przedszkole Smart Start 25.02.10, 18:00 problem w tym dj1 ze ostatnio jakoś nie chcą, a wynika to między innymi z tego, że w przeciągu dwóch tygodni zniknęły cztery panie wychowawczynie (w tym pani dyrektor) co stanowi połowe kadry przedszkolu; panie które zostały, zwłaszcza w grupie złobkowej nie radzą sobie z opieką nad dziecmi, co potwierdzili rodzice na zebraniu które odbyło sie w przedszkolu; ze świetnego przedszkola (którym zresztą Smart nie jest- właściciele posługują się tą nazwą bezprawnie) nie odchodzą wychowawcy z dnia na dzień, i z dnia na dzien nie znika prawie cała grupa dzieci (w najstarszej grupie zostało chyba 4 dzieci); Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parents Re: Żłobko-Przedszkole Smart Start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 18:20 Faktycznie z dnia na dzień zostały zwolnione dwie fantastyczne panie,a za nimi poszła reszta świetnej kadry no i rzecz jasna nie ma już po co zostawiać tam dzieci.To te dziewczyny tworzyły tę placówkę,nawet jak coś organizacyjnie nie grało(brak atestowanych zabezpieczeń,czy nawet zabawek)to najważniejsze było,że z tymi paniami nasze dzieci były po prostu szczęśliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kluskaipierozek Re: Żłobko-Przedszkole Smart Start 09.03.10, 12:14 Zgadzam się. Tego przedszkola nie tworzyła właścicielka, tym przedszkolem była fantastyczna kadra, której już nie ma. Nie wiem ilu rodziców chciałoby zostawiać dzieci zmieniającym się co kilka miesięcy stażystom. Przecież wychowawca przedszkolny jest dla dziecka jak drugi rodzic, często w tygodniu spędza z nim więcej czasu niż rodzice, więc jak można zmieniać taką osobę co 3-4 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kora Re: Żłobko-Przedszkole Smart Start IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 13:13 W zupelności się zgadzam. Moje dziecko przez parę dni po "zniknieciu" jego ulubionej pani akceptowało nową opiekunkę ale potem z dnia na dzień zaczęło wypytywać kiedy wróci poprzednia. Nic dziwnego, w końcu dziecko się bardzo przywiązało. Myśłę, że właściciele stosują praktykę zmiany kadry, tak żeby im się interes opłacał już od dawna. Tylko, że tym razem rodzice nie zignorowali sprawy i nie uszło im to na sucho. Przecież to są nasze dzieci i nie możemy na to pozwalać. To nie jest godne polecenia miejsce - po moich doświadczeniach tyle mogę stwiedzić na pewno. Sam budynek nie jest odpowiednio przygotowany do bezpiecznej opieki i na ten fakt powinni zwrócić uwagę wszyscy, którzy go odwiedzają. Inna sprawą jest "przemiła" pani Dróżdż, która rozpływa się w uśmiechach zachęcając do zawarcia kontraktu, a która potem jest głucha na wszelkie krytyczne uwagi i ostatecznie nawet wypowiada rodzicom umowe "bo ma tego dosyć". Drodzy rodzice , ostrzegam. Trzymajcie sie z dala od Smart Start. Odpowiedz Link Zgłoś