Dodaj do ulubionych

Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji

17.07.09, 18:24
JAKA UCZELNIA TAKA REKRUTACJA
Obserwuj wątek
    • Gość: ii Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.elektrosat.pl 17.07.09, 18:33
      Dla niezorientowanych: Centrum Usług Informatycznych nie ma nic wspólnego (na
      całe szczęście) z Instytutem Informatyki UWr
      • Gość: stefan Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.as.kn.pl 17.07.09, 18:49
        zatrudnijcie kogoś z PWR matoły :P
        • Gość: mess Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 20:10
          Gość portalu: stefan napisał(a):

> zatrudnijcie kogoś z PWR matoły :P

Proponuję na początek sabotaż w stylu Edukacji Cl.
          • Gość: skrajniak Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.connecta.pl 17.07.09, 23:28
            czemu sabotaż? przeciez działa...
            • Gość: Kosta edukacja.cl IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.09, 10:13
              dziala, i nic wiecej powiedziec nie mozemy. system jest w dalszym ciagu
              niedopracowany, poprawa leci jak krew z nosa... taka bardzo wczesna beta moim
              zdaniem. wielka kasa utopiona, a mogla pojsc na lepsze cele. 1/100 tych
              pieniedzy daliby kilku studentom, i mieliby lepszy system.
              • Gość: student PWr Re: edukacja.cl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 15:24
                Wychodzą na wierzch typowe braki w wyobrażeniach przeciętnych studenciaków o
                Edukacji.Cl... Mistrzu jak myślisz ile wg Ciebie stron ma dokumentacja do tego
                systemu, który to ponoć kilku studentów (jeszcze pewnie jako pracę na zaliczenie
                przedmiotu) napisałoby na kolanie za 1/100 pieniędzy i pewnie 10 razy szybciej?

Polaczkowanie pełną gębą.
                • Gość: skrajniak Re: edukacja.cl IP: *.connecta.pl 18.07.09, 17:27
                  10/10

e.o.t. ;)

• Gość: Axel f Re: edukacja.cl IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 15:52
                    Bardzo mało osób ma czyste sytuacje
                    a ten program jest adresowany dla takich osób !!!
                    życze powodzenia reszce i cierpliwości w staniu w kolejkach na ten szczyt ...
                • Gość: inny student pwr Re: edukacja.cl IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.09, 00:23
                  Słyszałem że dokumentacja ma kilkaset stron, słyszałem też, że wersja dla
                  pracowników działa tylko na Javie 1.4 bodajże i żadnej starszej ani nowszej
                  wersji :)
                  • Gość: Yello Re: edukacja.cl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 10:34
                    > Słyszałem że dokumentacja ma kilkaset stron, słyszałem też, że wersja dla
                    > pracowników działa tylko na Javie 1.4 bodajże i żadnej starszej ani nowszej
                    > wersji :)

Kilkaset stron to ma dokumentacja do jednego prostego modułu. Co do tej Javy 1.4 - to jest tak, że próba uruchomienia tego badziewia wymusza instalację Javy 1.4, ale jak się trochę pokombinuje to da się odpalić na nowszej. Wprowadzanie ocen to jest porażka - sama instrukcja wprowadzenia jednej oceny liczy 40 punktów, które trzeba wykonać. Hity w stylu "zatwierdzanie transakcji zatwierdzającej wpisanie oceny" to już po prostu kwintesencja tego programu, który po względem obsługi jest gdzieś tak w połowie lat 90-tych.
                    • Gość: Student EKA Re: edukacja.cl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 12:43
                      > to już po prostu kwintesencja tego programu, który po względem
                      > obsługi jest gdzieś tak w połowie lat 90-tych

W latach 90' takich bubli jak edukacja.cl raczej nie wpuszczono by na rynek. Sam
                      nie mogę pojąć jakim cudem system, który wymaga dostosowania się kilkuset
                      tysięcy użytkowników oraz tak poważnej firmy jak PWr został wdrożony w czasach,
                      kiedy to system ma być dostosowany pod wymogi stawiane przez zamawiającego!
                      Jakaś zwykła farsa, na której cierpią nie tylko studenci, pracownicy dydaktyczni
                      ale i cały aparat administracyjno urzędowy.
                  • Gość: student PWr Re: edukacja.cl IP: 156.17.73.* 21.07.09, 14:33
                    i to jest właśnie dokładny obraz tego jakie pojęcie o tworzeniu i funkcjonowaniu
                    takich systemów ma statystyczna maruda narzekająca na ten system, święcie
                    przekonana że kilku studentów zrobiłoby to lepiej. Dla wyjaśnienia -
                    dokumentacja użytkownika ma ok 4500 stron.

Co do wprowadzania ocen - prowadzący mają do dyspozycji wydzieloną część
                    studenckiego portalu, na którym wklepanie oceny sprowadza się do kilku kliknięć,
                    więc zarzuty pod adresem tej funkcjonalności są mocno nieaktualne.
                    • Gość: luni Re: edukacja.cl IP: *.skarzysko.vectranet.pl 21.09.09, 09:43
                      Mnie naprawde nie interesuje czy system ma 5. 500 czy 50 tysiecy stron dokumentacji.
                      Nie interesuje mnie też jak bardzo skomplikowany jest. Firma przyjeła zamówienie więc powinna zrobić funkcjonalny produkt, a zrobiła coś co niby działa ale lepiej by było by nie działał.
                    • Gość: Zaus Re: edukacja.cl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.09, 11:02
                      Zamiast pisać dokumentację to by napisali to porządnie. Właśnie się zapisać
                      próbuję i responsywność praktycznie zerowa. Wyszukiwania nie działają. Najlepsze
                      akcje były w zeszłym semestrze jak studenci i doktorzy zaczęli wyłapywać rażące
                      błędy bezpieczeństwa. Wyszło na to, że są osoby, które mają wszystkie dane
                      studentów, a nawet hasło rektora. Sygnity dało pewnie taką łapówę, że nie stać
                      ich na porządnych programistów.
                      • Gość: Zaus Re: edukacja.cl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.09, 12:36
                        Od czasu napisania poprzedniego komentarza zdołałem się zapisać na JEDEN kurs.
                        Po prostu SUKCES. Nie bez powodu doktorzy na Wydziale Elektroniki wyśmiewają to
                        gó... i podają jako przykład, jak nie należy pisać programów.
              • Gość: bw Re: edukacja.cl IP: 78.8.140.* 29.09.09, 12:48
                Zaus ma całkowitą rację. Ten totalnie zrąbany system wiesza się, co chwilę są
                przerwy w dostępie. Nie mówię już o ilości błedów podczas zapisywania się do
                istniejących grup z wolnymi miejscami czy oczekiwaniu na przeładowanie się
                strony. To, co się dzieje z tym - pożal się Boże - systemem, woła o pomstę do
                nieba. To nie jest porażka, to jest katastrofa. Ja zapisywałem się w zeszłym
                tygodniu n 16 kursów przez 3 godziny. A teraz jest jeszcze gorzej. Tego systemu
                nie da się obronić. Coś, co powinno działać już kilka lat temu, dopiero teraz
                jest wdrażane. I mimo to nie działa. Paranoja.
                • Gość: Zaus Re: edukacja.cl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.09, 14:11
                  16 kursów w 4 godziny to i tak dobry wynik. Ja przez 5 godzin na 7 zdołałem się
                  zapisać. Nie ma to jak Edukacja.Fail. Sygnity powinno wywalić wszelkie info o
                  tym ze swojej strony, bo sobie robią tylko antyreklamę... Co się w końcu strona
                  załadowała i wybrałem kolejną opcję to:
                  W zwiazku z pracami technicznymi system Edukacja.CL jest niedostepny. Zapraszamy
                  za chwile.
                  Przepraszamy za utrudnienia.

Tak przez 5 godzin... Rok temu też się wysypał system na zapisach (wtedy i tak
                  tylko z PWR można było) i godzina czekania była, a jak naprawili to znowu padł.

Słyszałem że firma za to odpowiedzialna wygrała przetarg dla NFZ... Strach się
                  bać...
              • Gość: Big Re: edukacja.cl IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 15:43
                Tragedia, tragedia, i ręce opadają tak durnego programu nie widzałem !!!!!!
        • wielki_czarownik Za te stawki, jakie proponuje uniwerek? /nt 17.07.09, 23:33

• Gość: kasia Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 23:35
      to samo mi do głowy przyszło:)
    • Gość: skrajniak Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.connecta.pl 17.07.09, 23:53
      ojeju ojeju tylko sie nie "rozpęknijcie" kurde - ludzie to obsługują...kazdy sie
      może pomylić...każdy-dokładnie każdy... nie potrzeba być tytanem itelektu by to
      zrozumieć,ale lepiej zgrywać biednego skrzywdzonego rekrutanta...

bezsens totalny...

trzeba było mieć lepsze oczeny (czyt: uczyc się) to by nie było problemu, bo co
      do zasady - polot i poziom "wiedzy ogólnej" obecnych absolwentów nauczania
      obowiązkowego - przeraża...

:/
      • bajuch Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji 18.07.09, 18:46
        U ciebie z tą wiedzą ogólną też słabo, szczególnie z ortografią i stylistyką.
        Chyba nie lubiłeś polskiego,co?
    • kalofonia Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji 18.07.09, 09:49
      Nic nowego. Dwa lata temu moja koleżanka miała identyczną historią na tym
      samym wydziale. Tylko jej nikt nie przepraszał, jak przyszła z kompletem
      dokumentów to została wyśmiana przez panią z dziekanatu.
      • Gość: Kosta dziekanaty i ludzie tam pracujacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.09, 10:16
        u nas na szczescie dziekanat jest w miare w porzadku, ale przypadkow takiego
        chamstwa jak opisales bylo we wroclawiu duzo duzo wiecej, to przykre. cyt
        jednego z wykladowcow "bo widzicie, taki dziekan czy rektor co kilka lat jest
        nowy - a panie z dziekanatu siedza w tym samym miejscu po 30 lat i nikt ich nie
        ruszy"
        • Gość: timur Re: dziekanaty i ludzie tam pracujacy IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.07.09, 11:50
          A niby czemu nie? Zwyczajny pracownik administracyjny: nagana ustna, potem
          pisemna i papa. I właśnie dziekan (jako arcyprzełożony dziekanatu) może takie
          rzeczy zrobić.
          • Gość: joker Re: dziekanaty i ludzie tam pracujacy IP: *.realestate.net.pl 18.07.09, 14:16
            ...timur na którym roku studiów jesteś? studiujesz w ogóle?
            wywala panie z dziekanatu i co? dziakan będzie robić? z jakiej choinki się urwałeś...

aczkolwiek moja pani w dziekanacie była/ jest okej
            • Gość: ~ Re: dziekanaty i ludzie tam pracujacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 18:14
              Właśnie! Kto przyjdzie użerać się ze studentami za 1300 zł/miesiąc? Jakie płace, tacy fachowcy. A jacy fachowcy, taka uczelnia. Siedzą po 30 lat na jednym stołku i gniją, zbijają bąki i nikt ich nie jest w stanie wywalić. I to właśnie ta niedoinwestowana, sfrustrowana biurwa, bez żadnych kwalifikacji, znająca uniwersytet od podszewki i znająca się nawzajem jak łyse konie, tak naprawdę rządzi uczelnią, rektor czy dziekan to tylko przykrywka.
    • zxspec Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji 18.07.09, 14:50
      Co do marki informatyków uniwerku,wystarczy odwiedzić stronę główną:
      http://www.uni.wroc.pl
      Toć to się zatrzymało na etapie sprzed 15 lat !
    • Gość: Andrzej Piątek 10 maja ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 10:15
      Ciekawe że wg Gazety wyniki były podane już na początku maja i do tego 10-tego w piątek, gdzie wyraźnie widzę że 10-ty to była niedziela. Chyba raczej chodzi o 10 lipca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka