fernando_hidalgo 17.07.09, 18:24 JAKA UCZELNIA TAKA REKRUTACJA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ii Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.elektrosat.pl 17.07.09, 18:33 Dla niezorientowanych: Centrum Usług Informatycznych nie ma nic wspólnego (na całe szczęście) z Instytutem Informatyki UWr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.as.kn.pl 17.07.09, 18:49 zatrudnijcie kogoś z PWR matoły :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mess Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 20:10 Gość portalu: stefan napisał(a): > zatrudnijcie kogoś z PWR matoły :P Proponuję na początek sabotaż w stylu Edukacji Cl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrajniak Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.connecta.pl 17.07.09, 23:28 czemu sabotaż? przeciez działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosta edukacja.cl IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.09, 10:13 dziala, i nic wiecej powiedziec nie mozemy. system jest w dalszym ciagu niedopracowany, poprawa leci jak krew z nosa... taka bardzo wczesna beta moim zdaniem. wielka kasa utopiona, a mogla pojsc na lepsze cele. 1/100 tych pieniedzy daliby kilku studentom, i mieliby lepszy system. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PWr Re: edukacja.cl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 15:24 Wychodzą na wierzch typowe braki w wyobrażeniach przeciętnych studenciaków o Edukacji.Cl... Mistrzu jak myślisz ile wg Ciebie stron ma dokumentacja do tego systemu, który to ponoć kilku studentów (jeszcze pewnie jako pracę na zaliczenie przedmiotu) napisałoby na kolanie za 1/100 pieniędzy i pewnie 10 razy szybciej? Polaczkowanie pełną gębą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrajniak Re: edukacja.cl IP: *.connecta.pl 18.07.09, 17:27 10/10 e.o.t. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axel f Re: edukacja.cl IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 15:52 Bardzo mało osób ma czyste sytuacje a ten program jest adresowany dla takich osób !!! życze powodzenia reszce i cierpliwości w staniu w kolejkach na ten szczyt ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny student pwr Re: edukacja.cl IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.09, 00:23 Słyszałem że dokumentacja ma kilkaset stron, słyszałem też, że wersja dla pracowników działa tylko na Javie 1.4 bodajże i żadnej starszej ani nowszej wersji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yello Re: edukacja.cl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 10:34 > Słyszałem że dokumentacja ma kilkaset stron, słyszałem też, że wersja dla > pracowników działa tylko na Javie 1.4 bodajże i żadnej starszej ani nowszej > wersji :) Kilkaset stron to ma dokumentacja do jednego prostego modułu. Co do tej Javy 1.4 - to jest tak, że próba uruchomienia tego badziewia wymusza instalację Javy 1.4, ale jak się trochę pokombinuje to da się odpalić na nowszej. Wprowadzanie ocen to jest porażka - sama instrukcja wprowadzenia jednej oceny liczy 40 punktów, które trzeba wykonać. Hity w stylu "zatwierdzanie transakcji zatwierdzającej wpisanie oceny" to już po prostu kwintesencja tego programu, który po względem obsługi jest gdzieś tak w połowie lat 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student EKA Re: edukacja.cl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 12:43 > to już po prostu kwintesencja tego programu, który po względem > obsługi jest gdzieś tak w połowie lat 90-tych W latach 90' takich bubli jak edukacja.cl raczej nie wpuszczono by na rynek. Sam nie mogę pojąć jakim cudem system, który wymaga dostosowania się kilkuset tysięcy użytkowników oraz tak poważnej firmy jak PWr został wdrożony w czasach, kiedy to system ma być dostosowany pod wymogi stawiane przez zamawiającego! Jakaś zwykła farsa, na której cierpią nie tylko studenci, pracownicy dydaktyczni ale i cały aparat administracyjno urzędowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PWr Re: edukacja.cl IP: 156.17.73.* 21.07.09, 14:33 i to jest właśnie dokładny obraz tego jakie pojęcie o tworzeniu i funkcjonowaniu takich systemów ma statystyczna maruda narzekająca na ten system, święcie przekonana że kilku studentów zrobiłoby to lepiej. Dla wyjaśnienia - dokumentacja użytkownika ma ok 4500 stron. Co do wprowadzania ocen - prowadzący mają do dyspozycji wydzieloną część studenckiego portalu, na którym wklepanie oceny sprowadza się do kilku kliknięć, więc zarzuty pod adresem tej funkcjonalności są mocno nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luni Re: edukacja.cl IP: *.skarzysko.vectranet.pl 21.09.09, 09:43 Mnie naprawde nie interesuje czy system ma 5. 500 czy 50 tysiecy stron dokumentacji. Nie interesuje mnie też jak bardzo skomplikowany jest. Firma przyjeła zamówienie więc powinna zrobić funkcjonalny produkt, a zrobiła coś co niby działa ale lepiej by było by nie działał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaus Re: edukacja.cl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.09, 11:02 Zamiast pisać dokumentację to by napisali to porządnie. Właśnie się zapisać próbuję i responsywność praktycznie zerowa. Wyszukiwania nie działają. Najlepsze akcje były w zeszłym semestrze jak studenci i doktorzy zaczęli wyłapywać rażące błędy bezpieczeństwa. Wyszło na to, że są osoby, które mają wszystkie dane studentów, a nawet hasło rektora. Sygnity dało pewnie taką łapówę, że nie stać ich na porządnych programistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaus Re: edukacja.cl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.09, 12:36 Od czasu napisania poprzedniego komentarza zdołałem się zapisać na JEDEN kurs. Po prostu SUKCES. Nie bez powodu doktorzy na Wydziale Elektroniki wyśmiewają to gó... i podają jako przykład, jak nie należy pisać programów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bw Re: edukacja.cl IP: 78.8.140.* 29.09.09, 12:48 Zaus ma całkowitą rację. Ten totalnie zrąbany system wiesza się, co chwilę są przerwy w dostępie. Nie mówię już o ilości błedów podczas zapisywania się do istniejących grup z wolnymi miejscami czy oczekiwaniu na przeładowanie się strony. To, co się dzieje z tym - pożal się Boże - systemem, woła o pomstę do nieba. To nie jest porażka, to jest katastrofa. Ja zapisywałem się w zeszłym tygodniu n 16 kursów przez 3 godziny. A teraz jest jeszcze gorzej. Tego systemu nie da się obronić. Coś, co powinno działać już kilka lat temu, dopiero teraz jest wdrażane. I mimo to nie działa. Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaus Re: edukacja.cl IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.09.09, 14:11 16 kursów w 4 godziny to i tak dobry wynik. Ja przez 5 godzin na 7 zdołałem się zapisać. Nie ma to jak Edukacja.Fail. Sygnity powinno wywalić wszelkie info o tym ze swojej strony, bo sobie robią tylko antyreklamę... Co się w końcu strona załadowała i wybrałem kolejną opcję to: W zwiazku z pracami technicznymi system Edukacja.CL jest niedostepny. Zapraszamy za chwile. Przepraszamy za utrudnienia. Tak przez 5 godzin... Rok temu też się wysypał system na zapisach (wtedy i tak tylko z PWR można było) i godzina czekania była, a jak naprawili to znowu padł. Słyszałem że firma za to odpowiedzialna wygrała przetarg dla NFZ... Strach się bać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Big Re: edukacja.cl IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.11, 15:43 Tragedia, tragedia, i ręce opadają tak durnego programu nie widzałem !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 23:35 to samo mi do głowy przyszło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrajniak Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji IP: *.connecta.pl 17.07.09, 23:53 ojeju ojeju tylko sie nie "rozpęknijcie" kurde - ludzie to obsługują...kazdy sie może pomylić...każdy-dokładnie każdy... nie potrzeba być tytanem itelektu by to zrozumieć,ale lepiej zgrywać biednego skrzywdzonego rekrutanta... bezsens totalny... trzeba było mieć lepsze oczeny (czyt: uczyc się) to by nie było problemu, bo co do zasady - polot i poziom "wiedzy ogólnej" obecnych absolwentów nauczania obowiązkowego - przeraża... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bajuch Re: Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji 18.07.09, 18:46 U ciebie z tą wiedzą ogólną też słabo, szczególnie z ortografią i stylistyką. Chyba nie lubiłeś polskiego,co? Odpowiedz Link Zgłoś
kalofonia Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji 18.07.09, 09:49 Nic nowego. Dwa lata temu moja koleżanka miała identyczną historią na tym samym wydziale. Tylko jej nikt nie przepraszał, jak przyszła z kompletem dokumentów to została wyśmiana przez panią z dziekanatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosta dziekanaty i ludzie tam pracujacy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.09, 10:16 u nas na szczescie dziekanat jest w miare w porzadku, ale przypadkow takiego chamstwa jak opisales bylo we wroclawiu duzo duzo wiecej, to przykre. cyt jednego z wykladowcow "bo widzicie, taki dziekan czy rektor co kilka lat jest nowy - a panie z dziekanatu siedza w tym samym miejscu po 30 lat i nikt ich nie ruszy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: timur Re: dziekanaty i ludzie tam pracujacy IP: *.217.146.194.generacja.pl 18.07.09, 11:50 A niby czemu nie? Zwyczajny pracownik administracyjny: nagana ustna, potem pisemna i papa. I właśnie dziekan (jako arcyprzełożony dziekanatu) może takie rzeczy zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re: dziekanaty i ludzie tam pracujacy IP: *.realestate.net.pl 18.07.09, 14:16 ...timur na którym roku studiów jesteś? studiujesz w ogóle? wywala panie z dziekanatu i co? dziakan będzie robić? z jakiej choinki się urwałeś... aczkolwiek moja pani w dziekanacie była/ jest okej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: dziekanaty i ludzie tam pracujacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 18:14 Właśnie! Kto przyjdzie użerać się ze studentami za 1300 zł/miesiąc? Jakie płace, tacy fachowcy. A jacy fachowcy, taka uczelnia. Siedzą po 30 lat na jednym stołku i gniją, zbijają bąki i nikt ich nie jest w stanie wywalić. I to właśnie ta niedoinwestowana, sfrustrowana biurwa, bez żadnych kwalifikacji, znająca uniwersytet od podszewki i znająca się nawzajem jak łyse konie, tak naprawdę rządzi uczelnią, rektor czy dziekan to tylko przykrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
zxspec Przepraszają za wpadkę podczas rekrutacji 18.07.09, 14:50 Co do marki informatyków uniwerku,wystarczy odwiedzić stronę główną: http://www.uni.wroc.pl Toć to się zatrzymało na etapie sprzed 15 lat ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Piątek 10 maja ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 10:15 Ciekawe że wg Gazety wyniki były podane już na początku maja i do tego 10-tego w piątek, gdzie wyraźnie widzę że 10-ty to była niedziela. Chyba raczej chodzi o 10 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś