sokolasty Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy 21.07.09, 11:02 Nie trzeba się ich bać, bo w centrum jest rozbudowany monitoring i identyfikacja takiego parkingowego zajmuje od kilku do kilkunastu minut. No i co z tego? Porysuje, z gościa nie będzie jak ściągnąć pieniędzy. O ile komukolwiek będzie się chciało pupy ruszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.media4.pl 21.07.09, 11:04 We Wrocławiu pracuje dwustu strażników i ponad dwa tysiące policjantów. W miastach porównywalnej wielkości (Poznań, Kraków) strażników jest trzykrotnie więcej. Są także lepiej opłacani, dzięki czemu tam do tej pracy zgłaszają się ludzie lepszej jakości. We Wrocławiu przyjmuje się każdego chętnego. Jakość widać. Gdyby i u nas strażników było trzykrotnie więcej, to i na każdym z tych parkingów mógłby prewencyjnie stać patrol. Prezydent Adamski jednak, odpowiedzialny przecież za Straż Miejską, od lat dławi tę instytucję. Podziękujcie zatem jemu. Odpowiedz Link Zgłoś
krem23 Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy 21.07.09, 11:21 Jak w każdej poważnej instytucji tak i w SM powinien być menedżer. A menedżer to człowiek od rozwiązywania spraw niemożliwych. W Toruniu znaleźli lukę w prawie, to i we Wrocku też znaleźć można. Tylko kto to zrobi jak tam leniuchy siedzą i nic nie wiedzą?! SM powinna mieć patrol od interwencji nagłych, gdzie trzeba szybko zareagować a nie wszystkich wypuszczać do spraw wczorajszych a bieżące będą jutro już wczorajsze. Trochę wyobraźni i już byłoby lepiej. Są rejony Wrocka, gdzie jest większa przestępczość - wystarczy częstsza, większa a nawet znacząca obecność służb i ruszy się bryłę z posad czarnych kronik. Ehhh... Sam byłem świadkiem jak SM pozbywa się bezdomnego z wozu SM, ale niestety nie zdążyłem ich zidentyfikować a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Straz niech sie weźmie lepiej za psie kupy !!! IP: 193.0.242.* 21.07.09, 11:09 To co sie dzieje z ta materia woła o omste do nieba !!! w XXI wiek trzeba chodzic po chodniku jak po polu minowym bo prezydent i straz miejska bagatelizuja sprawe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord ten HOTAŁA to jakiś obibok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 11:57 już jakiś czas temu czytałem jak proponował by pomalować wszystkie budynki w danej dzielnicy na jeden kolor - chyba jest daltonistą a teraz .... znowu pseudo akcja ? czy wy radni nie macie się czym tam zająć ? może usprawnicie komunikację miejską ? zajmiecie się Strażą Miejską ? czystością w mieście ? żal mi tego Hotały i jemu podobnych ... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
b_szesnascie Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy 21.07.09, 12:12 Do mnie jak podchodzi taki pseudo parkingowy lub inny element, zanim zdąży otworzyć gębe to ja już do niego mówie "ziom daj 5 złoty do browara mi zabrakło" efekt jest taki, że opada mu szczęka odwraca sie bez słowa i spokój, im wolno to mnie chyba też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inc. Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 12:49 hehehe musze spróbować :) ja nie parkuje na miejscach gdzie stoją żule. Wole stanąc dalej i się przejść ale im nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE WIERZE nie zwiazane z artykułem, związane z Strażą IP: *.as.kn.pl 21.07.09, 12:51 O czym my tutaj dyskutujemy :) koń by się uśmiał. Straz Miejska nie radzi sobie z większością problemó... komórkowy telefon alarmowy, ktoś próował się dodzwonić, głuchy, stacjonarny ... działa, Panowie grzecznie przyjmują zgłoszenie i tyle, reakcji brak. Z sąsiadami od momentu rozpoczęcia wakacji mamy problem z osobami ... kiedyś mówiło się na osoby w tym wieku dzieci, wiek od 14-16 lat, które robią imprezę od 22-do 3 nad ranem z muzyka i alkoholem między blokami, niestety nie tylko muzyka i alkohol, załatwianie potrzeb obok/i w klatkach, wulgaryzmy....reakcja Straży? Dwie prośby o interwencje...brak reakcji :), standart, w tamtym roku reagowała policja, alo poinformowała nas, ze szybciej załatwi to Straż Miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie WIERZE Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.as.kn.pl 21.07.09, 12:57 jeszcze jedno, mogę stwierdzić STRAŻ MIEJSKA - jak to nazwać, nie jak wczesniej ktoś napisał, cytuję "pomyłka", to WIELKIE NIEPOROZUMIENIE. Może warto złożyć wniosek obywatelski o jej rozwiazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
intraneus Polska państwem policyjnym 21.07.09, 13:17 wobec praworządnych obywateli, ale jeżeli jest faktycznie jakis problem to wszyscy się wykręcają, takie to lenie i nieroby są w służbach mundurowych. Ja od dłuzszego czasu nie parkuję w okolicach rynku, co najwyżej pod Panoramą Racławicką, tam przynajmniej i bezpłatnie, i bezstresowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MW Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 13:27 Może biorą działkę od tych "parkingowych", tak jak biorą od gościa, który rozstawia po całym mieście stoiska z kwiatami i warzywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO MW Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 18:34 Tak 5 razy... głup...k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkingowyBOKSER Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.e-wro.net.pl 21.07.09, 14:59 Jestem k..a parkingowy i h..j! mozecie mnie wylizać w kakao! wyskocz petale na realu na ulicy. dostaniesz szczał z ciemności w ryj gumówką w pysk i butowanie na glebie! mozesz byc misztrzem kurfa karate a wyskoczymy z 10 z kosami i h..i! i hu..j! no! kur.a! znamy sie i jest nas wielu na miescie! znamy ulice i takich pedalkow jak wy! kroimy was i jestesmi i bentciemy bezkarni i h..uii! dostaniecie jak zakozaczycie oklep kose i w ryj sprawdzimy papiery i pendziemy fiedzić gdzie żyjecie i mieszkacie i wjazd na hatte! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkingowy bokser Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.e-wro.net.pl 21.07.09, 15:06 a strazaki mieskie fajne hlopaki są! a wy co macie fury i kase jestescie robakami do dojenia! sram na was i miasto na kraj i syste,m! jestem panem parkingofym i h.j! holigani i parkingowi zadzą! nic nam nie srobicie! policyja hahahahahhahaah!!!!!!!!!!! mamy to hdzies! my so pany! jestescie dla nas jak rześne krofy! my so wilki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.09, 17:38 Niestety ten przypadek jest nieuleczalny Odpowiedz Link Zgłoś
krem23 Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy 21.07.09, 19:03 Jestem k..a parkingowy i h..j! - co za szczerość! Nie wiedziałem, że tak lubisz się przezywać. H.j... nawet ładnie brzmi... Jak tak mówisz, to musi pasować do takiego parkingowego jak ty. A szczał to będziesz, boś baba i mamisynek, który nic nie umi tylko szcz... pod murkiem i wystawiać tyłek na świeże powietrze aby go przewietrzyć, bo wody tylko ognistej używasz... Dostaniesz oklep od nastolatków i nawet nie jękniesz a o pisaniu czy też piciu i pier....niu nie wspomnę. A piekle będziesz tęsknił za kakaukiem ale w przedszkolu. Hahahahahahahahahaha! Ale dobre! Już zbieram chłopaków z Oporowskiej i jedziemy po kasę! A spróbuj nie mieć!!! Daj tylko ulicę jak takiś odważny, aby cię odwiedzić! Odpowiedz Link Zgłoś
pretender1975 Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy 21.07.09, 15:05 Wrocław - miasto nowych możliwości - nawet dla żuli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgroza Wrocławskie łamagi - kierowcy!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 18:28 Te redaktorka która pisze te bzdury to du..a skończona. Szkołę skończyła ale myśleć to jej nie nauczyli i w tym jest problem. Dajesz wiec z czym masz problem? Wezwij głupia kobieto patrol gdy są na miejscu i chcą od Ciebie pieniądze. A nie dasz i masz problem. Sami kierowcy tego ich nauczyli... żaden Policjant, Strażnik do tego ich nie przyzwyczaił. Tak w Toruniu wzięli się i co jeszcze RĘCE ŁAMIĄ - i co Strażnik zły. Jak gazeta robi prowokacje bo nie mają gdzie samochód postawić Strażnik zły nie zna się na przepisach... wyszło na to że mieli racje. Teraz następny temat: JA NIE DAJE I MÓWIE: SPADAJ DZIADU BO MAM RODZINĘ NA UTRZYMANIU!!!I JESZCZE MI SAMOCHODU NIE PORYSOWALI. A ŻYCIOWE ŁAMAGI DAJĄ I MAJĄ JESZCZE PRETENSJE DO INNYCH.PRZECIEŻ TO WY DAJECIE, WIEC MOŻNA POWIEDZIEĆ ŻE TEGO CHCECIE Odpowiedz Link Zgłoś
wolkow44 Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy 21.07.09, 18:36 Podjeżdża w sobotę S.M. na bazar przy ul.Ptasiej,wokoło na zakazie kilkasnaście samochodów, nielegalny handel na chodniku. I co po 15 min.spacerku dwóch strażników wsiada do samochodu i odjeżdża( bez jednego mandatu). A mogli chociaż zarobić na papier toaletowy, który używaja na koszt miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgroza Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 18:39 I co Strażnik znowu zły? Kolejny wielki znawca tematu, pewnie nawet w wojsku nie byłeś a twardziel to wyrósł z ciebie po obejrzeniu filmów Rambo;-)))))Może właśnie pojechali do Rynku na zgłoszenie o "nielegalnych parkingowych"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgroza Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 18:36 Tak jełopie a Ty dawaj wiecej i będziesz mieć mniej problemów... Wogóle masz jaja czy tylko marudzisz i nie potrafisz sobie poradzić w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
patrzyciel Niektórzy kierowcy to dupy i z tym problem 21.07.09, 18:48 Jak Ci jest źle to po co dajesz a potem płaczesz? Dawałeś - przyzwyczaiłeś to dawaj dalej!!! I miej pretensje do samego siebie. Co za łosie w tym mieście mieszkają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan A Urzędem Skarbowym? IP: *.cable.ziggo.nl 21.07.09, 19:44 Przeciez to jest nieopodatkowany dochód!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPK-owiec Re: A Urzędem Skarbowym? IP: 94.254.151.* 21.07.09, 22:53 Sam byłem świadkiem jak nagrzany koleś wskazywał wolne miejsce parkingowe autobusowi MPK na nieistniejącym już parkingu za pocztą główną, przypomnę że MPK miało tam wykupione dwie duże koperty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Mam tego dosyć! przeczytajcie IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 23:01 przy ulicy Kotlarskiej jest to samo, a na podwórku dochodzi do pijackich imprez, straż miejska i policja mimo ciągłych wezwań nie potrafi sobie poradzić, z czasem ludzie przestaną dzwonić i dojdzie do nieszczęścia. A już nie wspomnę, że 50 metrów dalej straż miejska czasami nawet w 6 osób wyłapuje kierowców którzy sobie skracają drogę ul. Szewską, wiadomo z takimi nie trzeba się użerać :\ MAM TEGO DOSYĆ!! Odpowiedz Link Zgłoś
zerwipludry Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy 22.07.09, 08:41 Niestety samozwańczy parkingowi są o wiele skuteczniejsi od straży miejskiej, od której ta ostatnia powinna się uczyć. Jako potencjalny klient parkingu wybieram lepszą ofertę: tańsze i dłuższe parkowanie. Uważam jednak, że za moje pieniądze , otrzymując gażę z moich podatków, Straż Miejska powinna być bardziej skuteczna. Jeżeli nie jest, to dlatego, że albo nie musi - nie jest w tym materialnie zainteresowana, albo nie może - wybrani przez nas samych posłowie wymyślili ustawy skutecznie to uniemożliwiające Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:08 W miejscach gdzie działają tacy parkingowi miasto powinno zlikwidować parkomaty lub takich parkingowych. Ustawiając parkometr miasto jest odpowiedzialne za to że to jest miejsce do parkowania i że opłatę uiszcza się w parkomacie. Do czasu zlikwidowania problemu miasto powinno pozaklejać parkomaty w tych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojpen RADA to też Pomyłka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 09:30 Jeżeli Szanowna Rada Miejska nie jest w stanie zdyscyplinować Straży i innych Służb Miejskich (cokolwiek to znaczy)do zapewnienia Nam- Mieszkańcom Tego Pięknego Miasta bezpieczeństwa - to taką Radę również należy zwolnić z obowiązków. Szanowni Współmieszkańcy - to My jesteśmy pracodawcami tej bandy darmozjadów i nieudaczników (wyjątki potwierdzają tylko ten fakt. Czas najwyższy zmusić decydentów do pozbycia się nieudolnych i niekompetentnych - szkody nie będą mieli wszak ludzi do pracy na budowie nie brakuje. A może całą straż zastąpić strażą obywatelską? - będzie taniej. Mieszkańcu Wrocławia broń się sam - straż Ci nie pomoże pracują do 15.00 Odpowiedz Link Zgłoś
taxi.wroclaw Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy 22.07.09, 11:40 Miasto już walczy z kilkoma plagami. Jaka jest skuteczność? Żebractwo "okaleczonych" Romów przemieniło się w "długopisiarzy", myjący szyby samochodowe chyba się rozmnożyli, bo odważnie występują na najważniejszych skrzyżowaniach miasta. Obawiam się, że z tą akcją będzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy IP: *.houston.hp.com 22.07.09, 11:42 straż miejska z niczym sobie nie radzi, oprócz wlepiania idiotycznych mandatów, tam gdzie najłatwiej, najwygodniej...byle tylko móc wpisać w kajecik "czyn społeczny". Potrafie sobie wyobrazić jak piękny byłby świat bez tych "pasożytów społecznych", którzy defacto nie wiele różnią się od Panów Samozwańczych Parkingowych, jedynie legalną działalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
ex_sekciarz Re: Wrocław. Sposób na parkingowych wyłudzaczy 22.07.09, 12:37 Sa w polsce miasta gdzie zrobiono tak: co 100 m stoi "bezrobotny" i sprzedaje bilety na parkowanie. Np w Lodzi. i co ? Bezrobotni maja mase roboty, wiec bezrobocie spada, wszystko jest legalne, zadnego zula wylidzacza sie na oczy nie zobaczy. Wszystko super. Tylko tam nikt nie nastawial automatow do sprzedarzy biletow parkingowych - i bardzo madrze zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Trutnie i pasożyty ze Straży Miejskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:44 Ci osobnicy powinni się zajmować "wyłudzaczami". Ale łatwiej jest zakładać blokady na koła i przeprowadzać dziatwę szkolną na pasach dla pieszych niż robić coś pożytecznego dla mieszkańców - np. pójść na patrol wieczorem na Nowy Dwór. Jak wam nie wstyd !?! Jak wy możecie uczciwym ludziom w oczy patrzeć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola Poznań-centrum to samo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 22:55 Codziennie w centrum Poznania ulica Św. marcin stoją Panowie wyłudzający pieniązki za to ,że niby wskazuja miejsce postojowe!!!! Nawet dogadują się z kierowcami tymi ,którzy odjeżdżają a jeszcze karta płatna strefy jest ważna....wina leży po stronie kierowców bo dopóki dają dopóty będą tacy wyłudzacze ....niestety my sami popełniamy błedy..a faktem jest to ,że pieniążki przez nich zebrane z reguły idą na alkohol! Odpowiedz Link Zgłoś